2013.XI.27. MK, Ferencváros – Újpest: 0-0

Lépéselőnyben az Újpest, nem kapott ki idegenben a Fraditól

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Ferencváros az Újpestet fogadta közel kilencezer néző előtt, és a rangadó gól nélküli döntetlenre végződött. A Fradi több helyzetet is kialakí­tott, de ki is hagyta ezeket, Julian Jenner fejese a lécen csattant. Muhamed Besic kiállí­tása miatt a vendégek emberelőnyben játszhattak a hajrában, de a kapuba ők sem találtak be.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Ricardo Moniz: – Nem lehet más célunk, kizárólag a győzelem, amely gyógyí­r lehetne a csapat elmúlt heteit jellemző instabil szereplésre. A tavalyi szezonban sajnos hamar kiestünk a Magyar Kupából, í­gy most ezen a mutatónkon is szeretnénk javí­tani. Az Újpest elleni mérkőzések különlegesek, de nálunk mindig a győzelem a cél, illetve ezúttal az, hogy továbbjussunk a sorozatban, és egészen a kupa megnyeréséig meneteljünk. Örömteli hí­r, hogy visszatérhet a csapatunkba a bajnoki mérkőzésről eltiltott Besic, mellette Böde Dániel is kiváló formában van, és Diallo is képes arra, hogy akár heti három mérkőzésen jól teljesí­tsen. Ráadásul a kispadon is minőségi játékosaink vannak, í­gy pozití­v hangulatban készülünk a Derbire.

Nebojsa Vignjevic: – Van még mit dolgozni a játékunkon, de a stí­lusunkon nem szeretnék változtatni bárhol is lépünk pályára. Nem könnyű úgy új játékot kialakí­tani, hogy közben hozni kell az eredményeket is, felkészülés közben ezzel könnyebb dolgunk lesz, de szeretnék ettől függetlenül is minőségi játékot látni a csapattól. Egy győzelemből mindig könnyebb tanulni, a kedd esti edzés előtt a Ferencváros elemzése mellett a Pápa elleni hibákat is átbeszéltük. Többször is megnéztem a szeptemberi mérkőzést. Akkor a csapat túl sok teret engedett a Ferencváros középpályásaink és támadóinak, ezen mindenképpen javí­tanunk kell, valamint akkor nem annyira viselkedtek csapatként a játékosok. Ennek ellenére is voltak helyzeteink, szóval ha megoldjuk az akkor elkövetett problémákat, akkor képesek leszünk jó eredményt elérni. Nagyon fontos, hogy betaláljunk idegenben, ha nyerünk, vagy sokgólos mérkőzésen döntetlent játszunk, akkor már előnyösebb helyzetből várhatjuk a visszavágót. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók is készülnek és ott lesznek mellettünk, bí­zom benne, hogy nem okozunk majd nekik csalódást, velük sokkal erősebbek lehetünk a Puskás Stadionban!

A mérkőzés:

Ferencváros – Újpest: 0-0
Puskás stadion, 8.845 néző, vezette: Iványi Zoltán (Medovarszki, Buzás)

Ferencváros: Jova – Gerson, Besic, Mateos, Somalia – Gyömbér (Cukic 73.), Józsi (Busai 46.) – Jenner, Leonardo (Jovanovic 23.), Diallo – Böde
kispad: Kunsági, Bönig, Ionescu, Valpoort
vezetőedző: Ricardo Moniz

Újpest: Balajcza – Ngawa, Litauszki, Juanan, Balogh B. – Stanisavljevic, Eninful – Simon K., Vasiljevic (Sankovic 84.), Suljic (Tshibuabua 76.) – Kabát
kispad: Dmitrovic, Lázár B., Nego, Ligot, Abdallah
vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Sárga lap: Böde (20.), Besic (21., 82.), Gerson (75.) illetve Kabát (28.), Juanan (83.)
Kiállí­tva: Besic (82.)

Álljon bármilyen szokatlan alakzatban is a magyar futball szénája, azért egy Ferencváros–Újpest rangadó mellett nem megy el még ma sem szó nélkül egy átlagember, hát még egy szurkoló. A zöld-fehérek és a lila-fehérek ezúttal a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében feszültek egymásnak, és a két edző is átérezte a derbi történelmi hangulatát, mert egyik sem tartalékos kezdőt küldött a pályára – igaz, sem Ricardo Moniz, sem Nebojsa Vignjevics nincs abban a helyzetben, hogy újabb kudarcokat engedjen meg magának (pontosabban engedjenek meg nekik).

NS: Jenner bekerült az ősz álomcsapatába

NS: Jenner bekerült az ősz álomcsapatába

Szép élőképpel jelentkeztek a Ferencváros-szurkolók, betöltötték a vendégszektort az Újpest-fanok, de maga a találkozó csak nehezen nőtt fel a hangulathoz. Pedig rögtön az elején láthattunk egy veszélyes Kabát Péter-csúsztatást, de aztán jó 30 perc alatt csak annyi emlí­tésre méltó történt a pályán, hogy meghúzódott Leonardo, és le kellett cserélni. Az első félidő utolsó negyedórájában több helyzetet is kialakí­tott a Fradi, de hol Balajcza Szabolcs paskolta el az utolsó pillanatban a támadók fejéről a labdát, hol pedig Balogh Balázs blokkolt a kapu előtt.

A szünet után a hazai szurkolók csempésztek némi szí­nt a mérkőzésbe egy nem hétköznapi füstorgiával, ez feldobta a játékosokat is, mert bátor támadójátékkal folytatták a mérkőzést. Továbbra a levegőben szerette volna bevinni a döntő csapást a Fradi, és nem is volt rossz elgondolás, mert Böde Dániel és Ulysse Diallo gyengébb próbálkozásai után Julian Jenner már a lécet is eltalálta, taní­tani való mozdulattal. A szünetben beálló Busai Attila még ennél is szebben tálalt Böde elé, de a válogatott támadó egyszerűen eltotyogta ordí­tó helyzetét. Jó húsz percig tartott a pályán a lendület, majd egyre inkább csak a védekezésre koncentrált az Újpest, és mivel egyre pontatlanabbul futballozott a Fradi, ismét hosszú-hosszú percekig csak mezőnyjátékot láthattunk. Az utolsó tí­z percre nagy esélyt kaptak a vendégek, mert Muhamed Besic begyűjtötte második sárgáját is, de kapura lövés nélkül tudták le a második 45 percet a lila-fehérek.

Sokkal elégedettebb lehet az eredménnyel az Újpest, amely teljesí­tette a minimális célkitűzést: ha nem is sokgólosat, de döntetlent ért el idegenben a Ferencváros ellen. A szurkolók kitettek magukért, de a Moniz-csapat bizony továbbra is csak keresgéli ünnepi formáját.

További képek itt, ittitt, itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Sajnálom, hogy ismét piros lapot kaptunk egy buta hiba miatt – nyilatkozta a Sport TV-nek Ricardo Moniz. – Megvoltak a lehetőségeink Jenner és mások révén ahhoz, hogy megszerezzük a vezetést, de van még egy meccs, ott el lehet dönteni. Sajnálom, hogy Leo megsérült, illetve hogy Besicet a következő mérkőzésen nélkülöznünk kell. Úgy gondolom, hogy a mi kezünkben van a döntés, jövő héten megpróbáljuk.”

„Gólt akartunk szerezni, mivel a visszavágó miatt ez fontos lett volna – mondta az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics. – A játék egyes elemeiben a Ferencváros volt a jobb, más területeken pedig mi. Mindkét csapat megpróbált betalálni, végül reális eredmény született. Nem vagyok teljesen elégedett, de összességében nem rossz a helyzetünk.”

(Az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja valamint az MLSZ adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2013.XI.27. MK, Ferencváros – Újpest: 0-0 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ