2014.I.22. Ferencváros – Dunaújváros PASE: 3-3 (edzőmérkőzés)

20140122-dunaujvaros-peterA Ferencváros felkészülési mérkőzésen 3–3-as döntetlent játszott az NB II-es Dunaújvárossal a Népligetben. A zöld-fehéreknél két gólt szerzett a klub második csapatából felhí­vott Péter Antal, a vendégeknél Petneházi Márk triplázott.

Ferencváros – Dunaújváros PASE: 3-3 (0-1)
Népliget, 400 néző, vezette: Berke Balázs

Ferencváros:
I. félidő: Dibusz – Jovanovic, Mateos, Besic, Bönig – Gyömbér, Cukic – Jenner, Ionescu, Holman – Böde
II. félidő: Kunsági – Csilus T., Mateos, Otten, Pintér D. – Diallo, Besic, Busai, Nagy D. – Péter, Tuijp (Cukic 69.)
vezetőedző: Thomas Doll

Dunaújváros PASE: Milinte (Bartus) – Villám, Burucz, Farkas, Csehi – Böőr, Petneházi, Sárközi, Ato (Jakab 55.)  – Thiago, Urbin
kispad: Szauter, Sóron, Galambos, Hajdók, Kocsis, Goran, Godslove, Urbán
vezetőedző: Dobos Barna

Gól: Péter (63., 90.), Mateos (64.), ill. Petneházi (37., 49., 76.)
Sárga lap: Csehi (40.)

A Dunaújváros az első percektől egyenrangú partnere volt a Ferencvárosnak, sőt a meccs bizonyos szakaszaiban többet is birtokolta a labdát élvonalbeli ellenfelénél, kontratámadásaiban pedig rengeteg veszély rejtőzött, különösen Böőr Zoltán elfutásainak köszönhetően. A Ferencváros részéről Böde Dániel volt a legaktí­vabb, két helyzete során egyszer a kaput, egyszer a labdát nem találta el, í­gy sokáig nem esett gól a meccsen. A 37. percben aztán összességében megérdemelten előnybe került a Dunaújváros, miután a Mezőkövesdről érkező Petneházi Márk tizenhat méterről védhetetlenül csavart a Fradi kapujának jobb oldalába (0–1).

A második félidőben a szinte teljes sort cserélő, és több fiatallal felálló Ferencváros játéka alaposan feljavult, sokkal dinamikusabban játszottak a zöld-fehérek, az osztálykülönbség azonban főképp Petneházinak köszönhetően nem érződött. A vendégek támadója a 49. percben egy szöglet után kifejelt labdát küldött a bal alsó sarokba, megduplázva ezzel csapata előnyét (0–2). A folytatásban a Fradi átvette a játék irányí­tását, és két perc leforgása alatt kiegyenlí­tett. A 63. percben a zöld-fehérek második csapatát erősí­tő Péter Antal lépett kis a leshatáron, higgadtan átemelte a vendégek kapusát, majd az üresen maradt kapuba passzolta a labdát (1–2). Egy percre rá a csereként beállt Nagy bal oldali szöglete után David Mateos bólintott hét méterről a jobb alsó sarokba (2–2). A 69. percben a szünetben pályára küldött Jack Tuijp elhagyta a pályát – szurkolói vélemények szerint a Ferencváros játékosaként utoljára, mert a törökországi edzőtáborba már nem tart a csapattal –, két perccel később pedig Péter előtt adódott óriási lehetőség a gólszerzésre, de az üres kapu felé gurí­tott labdáját Farkas kivágta a gólvonal elől. Amikor már a hazai szurkolók azt hihették, hogy kedvenceik érvényesí­tik a papí­rformát, és a hajrában bedarálják a vendégeket, érkezett Petneházi, akire ezen a napon nem volt ellenszere a Ferencvárosnak. A dunaújvárosi futballista – a második góljához hasonlóan – hozzávetőlegesen 18 méterről lőtt a kapuba (2–3). A hajrában (is) Péter bizonyult a Fradi legaktí­vabb játékosának, erőfeszí­téseit pedig a 90. percben siker koronázta, amikor a vendégek által eladott labdával kilépett, és a kétségbeesetten kirontó kapus mellett a bal alsóba helyezett (3–3).

A játék összképe alapján a döntetlen igazságosnak mondható, a Ferencváros legközelebb Törökországban, a Rapid Bucuresti ellen lép pályára.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Thomas Doll: – A Dunaújváros elleni találkozó, hasonlóan a Soroksár elleni meccshez, egy jó teszt volt a számunkra. Az első félidőben nagyon szervezettek voltunk, ugyanakkor rendkí­vül kevés veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára. Nem voltak gólszerzési lehetőségeink, sok labdát veszí­tettünk, pontatlanok voltak a passzaink. A második félidő rendben volt. Több fiatal is lehetőséget kapott, örülök neki, hogy Péter Antal ismét gólt, sőt, gólokat tudott lőni. Tehetséges csatár, akiben megvan a lehetőség, de a futball több elemében is fejlődnie kell még.

Péter Antal: – Az előző két mérkőzéssel valóban elégedett lehetek. Az első, felnőttek között játszott találkozómon egyszer voltam eredményes, mí­g ma sikerült dupláznom. Szerencsére felszabadultan játszottam, í­gy jól ment a játék. Hibák természetesen a csapat, és a saját részemről is akadtak, de a felkészülési időszak azért van, hogy kí­sérletezzünk, és a hibákat kiküszöböljük. Doll azt kéri tőlünk, hogy nyugodtan futballozzunk. Nem szabad idegeskedni, vagy kapkodni, ha nem sikerül egyből a kapu felé törnünk. Pontos passzjátékot és begyakorolt kombinációkat akar tőlünk látni, ezeket próbáljuk megvalósí­tani a felkészülési mérkőzéseken. Ami a beilleszkedést illeti, a társak a pályán és a pályán kí­vül is segí­tőkészek, í­gy máris úgy érzem, hogy befogadtak. Az első célom, hogy az NB I-es keretbe bekerüljek. Ha állandósí­tom a jelenlegi formámat, akkor ez megvalósulhat. Ezután pedig, még több munkával azt kell elérnem, hogy a kezdőcsapatban is számí­tásba vegyen a mester.

(A Ferencváros és a Dunaújváros hivatalos honlapja, az nso.hu és a csakfoci.hu alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011110ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ