2014.III.16. Ferencváros – DVSC: 1-1

Hiába vezetett a Fradi, most sem nyert

Somália találatával a hazaiaknál volt az előny, de Volas gólja pontot ért a DVSC-nek.
A labdarúgó NB I huszadik fordulójában a Ferencváros a Debrecent fogadta a Puskás Ferenc Stadionban. A fővárosiak a mérkőzés elején vezetéshez jutottak Somália találatával, de Dalibor Volas még az első félidőben egyenlí­tett. Az első félidő izgalmasra, pörgősre sikeredett, többször is helyzetbe kerültek a felek, a második játékrész már nem volt ennyire élvezetes.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

„Amit az eddigi meccsekből mindenképpen megtanulhattunk, hogy sokkal fegyelmezettebbnek kell lennünk. Elég ha csak a sárga és a piros lapokra gondolunk, amik miatt néhány játékosomra nem is számí­thatok” – kezdte a DVSC-Teva elleni meccset megelőző nyilatkozatát a fradi.hu-nak Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. A szakember arra utalt, hogy a Győr és az MTK ellen és kiállí­tottak egy-egy ferencvárosi játékost.

„A koncentráció a futball fontos része. Az MTK ellen úgy kaptunk gólt, hogy pillanatnyi sérülések és piros lap miatt heten játszottunk a tí­z ellen. Sokkal okosabban kell futballoznunk! Megtartani a labdát, rendezni a védelmet, ha ugyanis egyetlen percre elveszik a figyelem, akkor a meccset is elveszí­thetjük– folytatta a német szakvezető, , aki arról is beszélt, milyen játékhelyzetekben kell javulniuk.  – Eddig a szezonban sok gólt kapott a csapat rögzí­tett helyzetek után szituációkból. Ha az egyik játékos adott pillanatban rossz helyzetbe kerül, akkor fontos, hogy legyen ott valaki, aki segí­teni tud. Ez magabiztosságot adhat.”

„A héten átbeszéltük a játékosokkal az összes eddigi problémát. Koncentráltak voltak a futballistáink és ezt szeretném látni vasárnap is. Motivált csapattal készen állunk a Debrecen ellen. Nem az a fontos, hogy ki az első a tabellán, a saját csapatunk sokkal jobban számí­t, tudjuk, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy nyerjünk. Jelenleg a Debrecen a bajnokság legjobbja, hiszen az élen áll, de nem számí­t, hogy az éllovassal találkozunk, nagy szükségünk van a pontokra, mindent megteszünk a győzelemért, és biztos vagyok benne, ha nem vétünk nagy egyéni hibákat, akkor elkezdjük nyerni a mérkőzéseket” – tette hozzá Doll.

*

Thomas Doll az MTVA-nak adott interjúban, az M1 Sport 7 cí­mű műsorában elmondta, a csapat karakterével elégedett, de a jövőben eredményesebben kell szerepelniük, nem engedhetnek meg olyan buta hibákat, mint az MTK ellen, amikor a kiállí­tás és sérülések miatt csak hét mezőnyjátékosuk volt a pályán a kék-fehérek második góljánál, végig koncentráltnak kell lenniük. A Ferencváros vezetőedzője ugyanakkor hangsúlyozta, játékosai fegyelmezetlenségét nem fogja a jövőben tolerálni.

„Kaptunk már fölösleges sárga lapot (reklamálásért a Haladás elleni Ligakupa-meccsen – a szerk.), a Győr és az MTK ellen pedig piros lapot. Ezt nem tűröm tovább! Nem engedhetem meg, hogy néhány ember fegyelmezetlensége tönkretegye, amiért a csapat dolgozott. Ezt a jövőben a játékosok pénztárcája bánja” – mondta határozottan Thomas Doll. Mint ismeretes, a Győr ellen Mateo Pavlovicot, az MTK ellen pedig Julian Jennert állí­tották ki.

A szakember kitért az új igazolásokra és a kulcsemberekre is.

„Dibusz Dénes nagy tehetség, de még fejlődnie kell. Pavlovicnak elment az önbizalma attól, hogy Brémában nem tudta beverekedni magát az első csapatba, ezért őt újra fel kell épí­tenünk. Ugrai jó srác, mindkét lábával jól bánik a labdával, de még időre van szüksége, meg kell tanulnia jó döntéseket hozni. Laczkó Zsolt jó játékos, de Olaszországban négy hétig egyedül edzett, majd elment a válogatotthoz. Biztos, hogy a válogatottnál jó edzések voltak, de inkább taktikai jellegűek. Ezért a játékosoknak nem mindig érdekük, hogy részt vegyenek a válogatott felkészülésén – fogalmazott Doll, aki szerint Böde Dániel sem a legjobb állapotban tért vissza múlt héten a válogatottól. – Böde nem játszott jól az MTK ellen. Ezt ő is tudja. A válogatott meccset csak a lelátóról nézhette, miután nem került be a keretbe, majd amikor visszatért hozzánk, nem volt jó mentális állapotban. Frissí­tenünk kell őt, segí­teni, hogy újra megtalálja a ritmust, mert szükségünk van rá.”

A brazil Leonardóval kapcsolatban korábban még a távozás lehetősége is felvetődött, Doll szerint azonban kulcsembere lehet a Ferencvárosnak, ahogy Muhamed Besic is fontos láncszem.

„Leonardo a Győr és az MTK ellen igazi vezére volt a csapatnak. Középen és szélen is kipróbáltuk, középen képes jobb teljesí­tményre, irányí­tani tudja az együttest. Muhamed Besic lendületes játékos, ha lehiggad, már nem fog olyan hibákat elkövetni, mint a Győr ellen, amikor Rudolf befutott mög锝 – tette hozzá a Ferencváros vezetőedzője.

*

A debreceniek vezetőedzője szerint a Ferencváros győzelmi kényszerben játszik, ezért feszült hangulatú mérkőzésre van kilátás.

„A tavaszi szezon kezdete óta folyamatosan játsszuk a rangadókat, vasárnap a Ferencváros elleni is az lesz. Nehéz találkozóra számí­tok, még akkor is, ha nem a várakozásnak megfelelően teljesí­tenek a zöld-fehérek, semmiképpen sem téveszthet meg minket, hogy az utóbbi két mérkőzésen nem tudtak nyerni. Szeretnénk eredményesek lenni a Puskás Ferenc Stadionban, meg kell ragadnunk minden alkalmat, hogy pontokat szerezzünk. Biztos vagyok benne, a lelátón remek lesz a hangulat, ugyanakkor előfordulhat, hogy a pályán feszültebb lesz a légkör, mivel a Fradi a rossz kezdés után otthon mindenképpen nyerni szeretne. Eltiltottunk nincs, de a régebb óta maródi Nagy Zoltán és Joël Damahou mellett Mészáros Norbertre sem számí­thatunk, rá néhány hetes kihagyás vár” – nyilatkozta a dvsc.hu-nak Kondás Elemér.

A mérkőzés:

Ferencváros  –  DVSC: 1-1 (1-1)
Puskás stadion, 8.179 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős, Ring)

Ferencváros: Dibusz – Jovanovic, Mateos, Besic, Bönig – Gyömbér, Busai – Somalia, Leonardo, Ionescu (Ugrai 65.) – Böde (Diallo 78.)
kispad: Jova, Hí­dvégi, Józsi, Nagy D., Cukic
vezetőedző: Thomas Doll

DVSC: Novakovic – Lázár, Máté, Morozov, Korhut – Mihelic (Bódi 74.), Zsidai, Se. Bouadla, Szakály P. – Kulcsár T. (Brkovic 88.), Volas (Sidibe 63.)
kispad: Verpecz, Vadnai, Ludánszki, Tisza
vezetőedző: Kondás Elemér

Gól: Somalia (8.) illetve Volas (27.)
Sárga lap: Jovanovic (63.), Mateos (67.), Somalia (86.) illetve Se. Bouadla (58.), Ludánszki (60. – melegí­tő játékosként)

Azzal a szándékkal lépett pályára Thomas Doll Ferencvárosa a Debrecen ellen, hogy megszerzi első bajnoki győzelmét a német mester irányí­tásával. Hamar vezetéshez is jutottak a zöld-fehérek, és ebben nem a hazai közönség adta (lelki) hátszél, hanem a természet adta szembeszél segí­tette őket: Nenad Novakovics és Igor Morozov is elszámolta magát egy indí­tásnál, a sebességét veszí­tő labdát Somália az üresen maradt kapuba emelte, 1–0! Ebben az évben még csak brazil játékos lőtt gólt az NB I-ben a Fradi szí­neiben, de eme sorozat folytatásán aligha bánkódtak a csapat szurkolói, egy másiktól viszont joggal tarthattak: a fordulót megelőzően még nem fejezett be bajnokit 11 emberrel az idén a csapat. Sokáig nem tért magához, de a brazilra szlovén góllal válaszolt a Debrecen még az első félóra letelte előtt: René Mihelic okos beadását Dalibor Volas fejelte a kapuba, 1–1! A támadóról az ötösön lemaradt Aleksandar Jovanovic nem sokra rá máris javí­thatott volna, de 16 méteres lövése centiméterekkel elkerülte a jobb felsőt, majd az indiszponált Morozov kis hí­ján kiosztott egy gólpasszt Böde Dánielnek, ám a támadó ziccerét fogta Novakovics. A másik oldalon Kulcsár Tamás is elrontotta a maga helyzeteit, í­gy döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

Rosszat tett a szünet a játékosoknak, mert csökkent az iram és a mérkőzés élvezeti értéke is. A második félidőben az első helyzetet a 68. percben láthattuk, amikor a csereként beálló Ugrai Roland az oldalhálóba lőtt az ötös bal sarka elől. Látványosan nem tudott mit kezdeni egymással a két csapat, sokkal jobban vigyáztak a csapatok a döntetlenre, mintsem többet kockáztattak volna a győztes gól megszerzéséért. Nem is lehetett a vége más, mint pontosztozkodás.

A Debrecen 12 forduló óta veretlen az élvonalban, és bár először fejezte be Doll alatt 11 emberrel a bajnokit a Ferencváros, ezúttal sem tudott három pontot szerezni.

További képek itt, itt, itt és itt…

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Azt gondolom, hogy az egy szerzett pont jónak mondható – vélekedett Kondás Elemér, a Debrecen trénere az M1 kamerái előtt a lefújást követően. – Sajnos az időjárás ma befolyásolta a mérkőzést, össze-vissza fújt a szél. A Ferencvárosnak és nekünk is voltak helyzeteink, eldőlhetett volna mindkét irányba, de elégedettek vagyunk az egy ponttal. Eléggé nyomott a Fradi, mi kontrákkal próbálkoztunk, de elhibáztuk a helyzeteinket. Minden pontra szükségünk van, ma egy sikerült, jövő héten remélem, három lesz.”

„A vezető gól után túlságosan passzí­vvá váltunk, magunkra húztuk az ellenfelet. Aztán sikerült ritmust váltani, átvenni az irányí­tás, de a második gól nem jött össze. Nem tudom leszidni a játékosokat, mert bátran harcoltak az utolsó pillanatokig a listavezető ellen. A kapu előtt viszont jobban kell koncentrálnunk, főleg a befejezéseknél. A cél nem változott, továbbra is a harmadik hely megszerzése lebeg a szemünk előtt. Muszáj lesz meccseket nyernünk, mert a három pontok nélkül nem lehet előrébb lépni. Sok pontot vesztettünk már, de a versenyfutás vége még odébb van” – nyilatkozta Thomas Doll, a Ferencváros szakvezetője.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja, valamint az  MLSZ adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2014.III.16. Ferencváros – DVSC: 1-1 bejegyzéshez

 • Én viszont azt bí­rom hogy “hazai” pályán (csak a bajnokikat nézve) utoljára az Újpest ellen lőttünk 1-nél több gólt :/ Fradi 3-1 Újpest, Fradi 1-2 Honvéd, Fradi 1-1 Mezőkövesd, Fradi 0-3 Haladás, Fradi 1-2 Pécs, Fradi 1-1 Győr, most meg megint 1 gól. Pedig Böde már megtörhette volna, amit belelőtt a kapusba.

 • Kedves szurkolótársak

  Tetsztetős, szép focit mutatott be a Fradi. Es mégis. Nem akart menni neki most sem ?

  Mi lehetnek az okai ?

  Az ùj német edző munkáját már egy kicsit be lehet látni. Sajnos még mindig megmutatkoznak azok a merészségeket érintő hiányai, melyek a csapatot gátolni szokták folyamatosan.

  Sok a jó előkészìtők, és a helyzeteket kidolgozó emberek, de hiányoznak (még) a befejező egyéniségek.

  A Fradi sas szárnyai még meg vannak rongálódva. De – utánna fog nőlni mind az, ami ki van tépve. Erre minden (zöld) sas képes.

  A Fradinak a középpályán kellene erősìtenie. Jó labdát adni és a védelem kisegìtésén fáradoznia. A helyzet nagyon is hasonlìt a 20-as évek végére, amikor a Ferencvárosnak pont a világklasszis középpályája vált kiváló fegyverévé.

  Mégis az némi reményt ad (a harmadik helyért folyó harc irányába), hogy a nehéz meccsen át van a csapat. Vagyis most jönnének csak a győztes meccsek?

  A Fradinak van egy nagyon jó fiatal sztárja, aki már meccseldöntő labdákat tud (legalább is) adni, ha még nem is maga tudja mindig értékesìteni őket.

  Holman Dávid-ról van szó. Vajon egy ùj Alberet Flórián lehetne belőle ? Nagy jövőt látok előtte és már most jó labdarùgó

  Ki mit tud az ùj Fradi-pálya beavatásáròl. Örülnék, ha a Rapid-ot hìvnák el a beavatò meccsre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.28. 17:30 m4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső