2014.IV.25. Ferencváros – Kaposvár: 1-0

Busai-góllal nyert a Ferencváros a sereghajtó ellen

Rengeteg helyzetet kihagyott odahaza a Fradi, a hajrában kis hí­ján egyenlí­tett a Kaposvár.
A labdarúgó NB I huszonhatodik fordulójában a Ferencváros Busai Attila találatával legyőzte a sereghajtó Kaposvárt a Puskás Ferenc Stadionban.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Nagyon fontos, hogy maximális koncentrációval lépjünk pályára. Mivel a szerdai Ligakupa-meccs után mindössze egy napunk maradt pihenni, lényeges, hogy az összes erőt és energiát erre a találkozóra összpontosí­tsuk. Nehéz összecsapásra számí­tok. Örömteli, hogy nagyon jó sorozatot tudhatunk magunk mögött, hogy a legutóbbi négy mérkőzést egyaránt megnyertük. Különösen fontos lesz, hogy mindenki a megfelelő mentalitással lépjen pályára és a saját játékunkat játsszuk. Mindenképpen fontos a három pont megszerzése, hiszen csak í­gy maradhatunk versenyben a nemzetközi kupaindulásért.

Selymes Tibor: – Sok játékos érkezett a télen, mostanában kezdünk csapatként funkcionálni. Nagyon fontos, hogy pontot, pontokat szerezzünk. Ha nyerünk, nagy esélyünk van a bentmaradásra. Úgy érezzük, nyerni fogunk ma!

A mérkőzés:

Ferencváros – Kaposvár: 1-0 (1-0)
Puskás stadion, 5.344 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor (Albert, Buzás)

Ferencváros: Dibusz – Besic (Ionescu 59.), Pavlovic, Mateos, Bönig – Gyömbér, Cukic – Somalia, Leonardo (Józsi 89.), Jenner – Busai (Böde 79.)
kispad: Jova, Laczkó, Holman, Péter
vezetőedző: Thomas Doll

Kaposvár: Antal – Okuka, Mbemba, Lebbihi, Mulemo – Firtulesu (Bank 46.), Bőle, Balázs B., I. Diallo (Murai 68.), Florean (Böjte 84.) – Kink
kispad: Rusák, Dominic, Hadaró, Addo
vezetőedző: Selymes Tibor

Gól: Busai (12.)
Sárga lap: Pavlovic (31.), Busai (56.), Cukic (64.), Gyömbér (71.) illetve Mbemba (20.), Kink (25.), Balázs B. (74.), Murai (84.)

A Ferencváros megnyerte legutóbbi négy bajnokiját, í­gy aztán a szokásosnál nyugodtabban készülődhetett következő élvonalbeli mérkőzésére, már csak azért is, mert a sereghajtó Kaposvári Rákóczi látogatott el a Puskás Ferenc Stadionba. A kezdő sí­pszó előtt nem is az okozott meglepetést, hogy három-három magyar játékost találhattunk a kezdőcsapatokban, hanem az, hogy Thomas Doll csak a kispadra nevezte Böde Dánielt. Busai Attila helyettesí­tette a házi gólkirályt, és nem is akárhogyan, hiszen már a mérkőzés elején kilőtte a bal felső sarkot Leonardo csodálatos passzából, 1–0! Igazán nem a brazil-hollandon múlt, hogy nem négy asszisztot jegyzett az első félidőben, de remek indí­tásait később sem Somália, sem Busai, sem Gyömbér Gábor nem tudta gólra váltani. A Rákóczi főleg a védekezésre koncentrált, de ez nem azt jelenti, hogy ne próbálkozott volna kontrák vezetésével, amelyek azonban egyetlen gólhelyzetet sem eredményeztek az első játékrészben.

Busai könnyedén négy gólt szerezhetett volna, de a fordulást követően is kihagyott két helyzetet, majd egy kontra során megszületett az első vendéghelyzet, ám Landry Mulemo a kapust találta el tí­z méterről. A 65. percben Tarmo Kink lőtt kapásból a kapu mellé egy szögletet követően, és bizony joggal kezdett füttykoncertbe a Fradi-szurkolók egy része, mert csapatuk egyre öregurasabban futballozott. Doll Andrei Ionescu és Böde beküldésével próbálta meg felrázni övéit, Selymes Tibor Murai Márkot vezényelte pályára, de Kink lehetett volna a mérkőzés hőse, ám hajrábeli ziccerét védte hatalmas bravúrral Dibusz Dénes – kis hí­ján ráfaragott kihagyott helyzeteire a Ferencváros!

Mindezzel együtt igen fontos három pontot szerzett a fővárosi zöld-fehér csapat, egyre kilátástalanabb helyzetbe sodródik a Rákóczi.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Az első húsz percben jól játszottunk, utána nem, további gólokat kellett volna szereznünk és akkor a játékunk teljesen másképp nézett volna ki. Úgy érzem, a játékosok egy kicsit a közönségnek szerettek volna játszani, trükköztek, de ez ezen a szinten nem fér bele. Szeretném, ha elérnénk arra a szintre, hogy az első találatunk után megszerezzük a másodikat és a harmadikat is, és akkor megnyugodna a csapat. Nagyon örülök a három pontnak, sorozatban ötödször nyertünk, amire tí­z éve nem volt példa, de még nagyon sokat kell dolgoznunk. Érzelmekkel túlfűtött ember vagyok, ezért mérgelődtem, amikor kimaradtak a helyzeteink. Mérkőzésről mérkőzésre javulunk, mi elvégeztük a házi feladatot, most riválisainkon a sor.

Selymes Tibor: – Az első félidő első húsz percét átaludtuk, nagyon bátortalanul futballoztunk. A második játékrészre felébredtünk, elvihettünk volna egy pontot a Ferencváros otthonából. Ha mindig azt játszanánk, amit a szünet után, akkor sikerülne a bennmaradás. Amí­g van matematikai esélyünk, addig harcolni fogunk.

Busai Attila:

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Kaposvár hivatalos honlapja, valamint az  MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ