2014.IX.3. LK, Paks – Ferencváros: 1-1

A Fradi a hajrában engedte ki a győzelmet a Paks otthonában

Zsivoczky első lövéséből gólt szerzett, Haraszti szabadrúgásból egalizált a Ligakupában.
A labdarúgó Ligakupa 1. fordulójában a Ferencváros idegenben 1–1-es döntetlent játszott a Pakssal. A találkozó első gólját a vendégek szerezték meg a csereként beálló Zsivoczky Péter jóvoltából, a hazaiak válasza egészen a 85. percig váratott, amikor is Haraszti Zsolt volt eredményes szabadrúgásból.

Paks – Ferencváros: 1-1 (0-1)
Paks, 500 néző, vezette: Oláh Gábor (Bozó, ifj. Varga G.)

Paks: Máté R. – Kulcsár D., Bagó P., Fiola, Vági (Steinbach 74.) – Kesztyűs, Szekszárdi (Bor 74.) – Haraszti, Hahn, Kiss T. (Nagy R. 64.) – Eppel (Simon A. 64.)
kispad: Csernyánszki, Gévay, Tamási
vezetőedző: Csertői Aurél

Ferencváros: Tarczy – Kárász (Zsivoczky P. 14.), Batik, Nalepa, Bosnjak (Korozmán 46.) – Cukic (Dilaver 69.), Nagy Á. – Csilus Á., Nagy Do., Oláh A. (Havas 46.) – Popov
kispad: Prokop, Busai, Mateos
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Zsivoczky P. (15.) illetve Haraszti (85.)
Sárga lap: Vági (33.) illetve Cukic (9.)

Egyik csapat sem a legerősebb összeállí­tásában lépett pályára, sok fiatal kapott lehetőséget mind a két oldalon (például az 1997-es születésű Popov Patrik is bekerült a Fradi kezdőjébe). Még egy érdekesség: a hazaiak kapuját Máté Csaba fia, Máté Roland védte.

Az első tí­z percben csendesen csordogált a játék (Eppel Mártonnak volt azért egy nagy lehetősége a gólszerzésre), közben pedig szinte folyamatosan esett az eső, ami nem tett jót az amúgy is felázott talajnak, egy esetben például hatalmas gyeptéglát forgattak ki a játékosok, amikor összecsúsztak. A 14. percben kényszerűségből cserélt a Fradi, Kárász Krisztián helyére Zsivocky Péter állt be, aki egy perccel később első labdaérintéséből nagy gólt vágott a bal felső sarokba 16 méterről, 0–1. A találat után sem jött előrébb a Paks, a Ferencvárosnak pedig természetesen megfelelt az eredmény, í­gy időnként állóháború alakult ki a pályán, nem is változott az eredmény a szünetig.

A fordulás után a tolnaiak teljesen sokkal támadóbb szellemben kezdtek el játszani, az 50. percben Kesztyűs Barna szöglete után Hahn János csúsztatása volt nagyon veszélyes, de végül nem tudtak a vendéglátók gólt szerezni. Ez a lendület nagyjából tí­z percig tartott ki, utána a Fradi akarata kezdett el érvényesülni újfent. A mérkőzés ezen periódusában rengeteg hiba jellemezte a csapatokat, felépí­tett támadást nem nagyon láthattunk. Sokáig úgy tűnt, hogy nem is fog több gól esni, amikor a 85. percben jött Haraszti Zsolt (aki az átigazolási időszak végén tért vissza Paksra a Heffler-üzlet keretében), és 17 méterről kilőtte a kapu bal oldalát szabadrúgásból. Az mondjuk más kérdés, hogy a labda valószí­nűleg nem jutott volna el a kapuig, ha a sorfal szélén álldogáló Havas Attila nem húzza le a fejét… 1–1.

További képek: fradi.hu

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„A fiatal játékosok a mély talaj ellenére jó játékot mutattak. Szí­vvel-lélekkel harcoltak, ma megvolt bennünk az, ami vasárnap hiányzott” – utalt vissza a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll a Paks elleni Ligakupa-meccs után az MTK elleni bajnoki vereségre.

A szakember az 1–1-es tolnai döntetlen után a Sport Tv-nek a kérdésére válaszolva méltatta 18 éves középpályását, Zsivoczky Pétert – elmondta, szükség van a fiatalok pimaszságára, váratlan húzásaira.

„A második félidőben a két csapat semlegesí­tette egymást, reális eredmény született” – tette hozzá Doll.

„Brusztos jó meccs volt. Mindkét csapat végighajtotta a találkozót és ez a meccs is megmutatta, a jövő a fiataloké” – értékelt Csertői Aurél. A paksiak szakvezetője a csapathoz a napokban visszatérő Haraszti Zsolt góljáról csak annyit mondott, „ezért igazoltuk”.

*

Minden futballista álma, ha már a kispadon kapott helyet, akkor csereként beállva azonnal gólt lőjön, ezzel is bizonyí­tva az edzőnek: a kezdőcsapatban a helye! A futball ugyanakkor nem egyszerű játék, í­gy ritkán sikerül az a bravúr, hogy egy csereként pályára lépett játékos szinte azonnal beveszi az ellenfél hálóját. Zsivoczky Péternek ez sikerült: a 18 esztendős labdarúgó a Paks elleni Ligakupa-mérkőzésen a 14. percben csereként beállt, passzolt egyet a társához, sprintelt a kapu felé, majd a visszakapott labdát ösztönösen a kapuba bombázta.

– Ilyen kezdésről álmodtál?
– Amikor beálltam, az volt a célom, hogy minél előbb a kapu elé kerüljek. Nem hittem volna, hogy már a második labdaérintésemből gólt szerzek, de egyáltalán nem bánom, hogy í­gy történt. Visszakaptam a labdát, a kapu bal oldalát céloztam meg, és bement. Fantasztikus érzés volt.

– Számí­tott, hogy több olyan játékos is a pályán volt, akiket az U21-es korosztályból ismersz? 
– Ismerjük egymást az NB I-es futballistákkal is, de természetesen nagy segí­tség volt a fiatalabbak jelenléte. Biztattuk, támogattuk egymást.

– Az elmúlt szezonban a Sopron elleni Ligakupa-találkozón már bemutatkoztál a felnőttek között. Ennek ellenére, most volt benned izgalom a becserélésedet megelőzően?
– A találkozó előtt már nem. Az előző napokban, amikor szóltak, hogy jönnöm kell, akkor volt bennem egy egészséges drukk, de ma már nyugodt voltam. Sőt, inkább vártam, hogy pályára lépjek, és megmutathassam magam.

– Döntetlennel zártuk a Paks elleni meccset. Elégedett vagy?
– Ezt sajnos nem tudom kijelenteni. Örültem, hogy gólt lőttem, de akkor lett volna a teljes a boldogságom, ha megnyerjük a találkozót.

– Egy igazi sportcsalád a tietek, édesapád Zsivóczky Gyula, és testvéred, Zsivóczky Norbert is játszott a Ferencvárosban. A beszélgetésünk pillanatában az öltözőfolyosón állunk, még vár rád a fürdés, és beszélgetés a családtagokkal. Mit gondolsz, mit fognak neked mondani? 
– Egészen biztos vagyok, hogy ők sokkal jobban izgultak nálam, és az is száz százalék, hogy nagyon örültek a gólomnak. Ha bekapcsolom a telefonomat, akkor biztosan jó pár SMS vár majd.

– Mik a terveid a jövőben?
– Szeretnék állandó, és meghatározó tagja lenni az első csapatnak. Nagy vágyam továbbá, hogy egy napon Magyarországért küzdhessek a pályán a felnőtt válogatottban.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2014.IX.3. LK, Paks – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • Akik leìrtí k a fiatalokat a 4:2-utí n, azoknak még sem lett most igazuk.

  A fiataloké mégis a jövô (“…természetesen nagy segìtség volt a fiatalabbak jelenléte. Bìztattuk, tí mogattuk egymí st.”)

  Az idôsebb nemzedék el szokta felejteni, hogy az NB I Fradi csapatí ban “fiatalok” rùgjí k a bôrt, de ní luk még fiatalabbak is vannak.

  Örültem ennek az eredménynek. Sok fiatal jí tékos köztük meg Fradi nevelt.

  Habí r Doll mester nem tudja még az ifiket is edzeni, mégis az a véleményem, hogy jò kézben vannak és ha sikerül egy fiatal embernek az í tmenetele a “fiatalabb”-bòl a “fiatal”-ba, akkor ez egy olyan edzônek is köszönhetô, aki ért a fiatalok és a fiatalabbak nyelvén.

  Ahogy ezt Doll edzô egy beszédjében mondta, neki minden korosztí lyal van tapasztalata mint edzô.

  Ez nem akí rmi. Mí r a Sms-ek letöltése és megnézése arra utal, hogy itt mí r egy ùj nemzedék nôl és nôlt fel, aki sají t élményekkel és felfogí sal rendelkezik.

  Hogy melyik a jò, vagy melyik a rossz, ezt a labdarùgí sban csak is a jövô fogja megmutatni.

  A jövô meg a fiataloké.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ