2014.V.3. Mezőkövesd – Ferencváros: 0-1

W_mezökövesd-ftcIsmét kibabrált Véberékkel a Ferencváros

Fontos három ponttal lepte meg önmagát 115. születésnapja alkalmából a Fradi, nagy bajban a Mezőkövesd.
A labdarúgó NB I huszonhetedik fordulójában a Ferencváros Busai Attila találatával nyerni tudott a Mezőkövesd otthonában. A hazaiaktól George Menougong, a vendégektől Mateo Pavlovic kapott pirosat a mérkőzés hajrájában, Véber György edzőként továbbra is nyeretlen az élvonalban a zöld-fehérek ellen.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Nehéz mérkőzésre számí­tok, hiszen a Mezőkövesdnek is nagyon fontos a három pont a bent maradáshoz. Nekünk is győznünk kell, mert a dobogót csak í­gy érhetjük el. Óvatosnak kell lennünk, nem szabad labdákat veszí­teni, hiszen az ellenfél gyors játékosokból áll, akik hamar ki tudnak alakí­tani veszélyes szituációkat. Hideg fejekre lesz szükség, a játékosaimnak a lefújásig kell koncentrálniuk. Bí­zom benne, hogy a pályán majd a mi akaratunk fog érvényesülni és í­gy elérhetjük a célunkat, a győzelmet.

A mérkőzés:

Mezőkövesd – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, 4.500 néző, vezette: Szabó Zsolt (Bozó, ifj. Varga G.)

Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai V. (Harsányi 46.), Veliczky, Fótyik – Hegedűs D., Dobos (Takács P. 46.), Bognár I., Melczer – Sárközi (Kiss M. 71.), Menougong
kispad: Szántai, Sigér, Olasz, Balajti
vezetőedző: Véber György

Ferencváros: Dibusz – Besic, Pavlovic, Mateos, Jovanovic – Gyömbér, Cukic – Somalia (Bönig 90.), Leonardo (Böde 90+2.), Jenner (Holman 84.) – Busai
kispad: Kunsági, Nagy D., Péter, Laczkó
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Busai (29.)
Sárga lap: Dobos (29.), Hegedűs D. (31.), Veliczky (33.), Fótyik (37.), Hegedűs Cs. (67.), Takács P. (77.) illetve Pavlovic (25., 84.), Mateos (50.), Jenner (80.)
Kiállí­tva: Menougong (84.) illetve Pavlovic (84.)

Története során először látogatott élvonalbeli mérkőzésre Mezőkövesdre a Ferencváros, meg is telt a Városi Stadion. Mint köztudott, Véber György imád a zöld-fehérek ellen mérkőzni, de most, a kiesés által fenyegettetve kimondottan győzelmi kényszerben küldte pályára legénységét, mí­g a másik oldalon Thomas Doll hétközi kifakadása járt még sokak fejében a mérkőzés előtt, miszerint a német mester a nyáron teljesen átszabja majd a „csatársor arculatát”. Legextrémebb módon a hazai vezetőség készülődött a mérkőzésre: teljes hí­rzárlat elrendelésével.

Az időjárás is készült némi meglepetéssel, de szerencsére teljes haragjával nem sújtott le a csurig telt stadionra – mi tagadás, az első félidőben elég villámot szórtak Véber szemei. A Kövesd ugyanis finoman szólva sem parádézott, támadó játékról tulajdonképpen nem beszélhetünk, és a védelem sem teljesí­tett száz százalékosan, annak is örülhettek a hazaiak, hogy csak egyetlen góllal (Busai Attila szépen csúsztatott a bal alsóba Julian Jenner beadása után: 0–1) vezettek a zöld-fehérek.

20140503-mezokovesd-pavlovicKét új játékost küldött a pályára Véber a szünetben, Takács Pétert és Harsányi Zoltánt. Utóbbi kisvártatva helyzetbe került, de közelről a kapu mellé perdí­tett, a labdát a kapu felé vezető George Menougong elől pedig mentett a 16-os elé bátran kifutó Dibusz Dénes. Akadt dolga Horváth Tamásnak is, védett pár szépet a válogatott kerettag kapuvédő,  de igazán komoly gólhelyzetet a Fradi sem tudott kialakí­tani. A hajrára is maradt némi izgalom, George Menougong és Mateo Pavlovic kiállt egy dulakodás következtében (előbbi egyből pirosat, utóbbi második sárgát kapva), majd Fótyik Dominik és a csereként beállt Böde Dániel is elpuskázott egy ziccert.

Nyolcadszor is kikapott ebben az idényben odahaza a nehéz helyzetbe sodródó újonc, tovább harcol a dobogóért a Ferencváros, amely fontos három ponttal lepte meg önmagát 115. születésnapja alkalmából.

További képek itt, itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Véber György: – Köszönöm az utolsó három mérkőzésre szóló jókí­vánságokat. Úgy érzem magam, mint az óvodás gyerek, aki ügyeskedik és megsimogatják a fejét. Enyhe mezőnyfölényben futballozott a Ferencváros az első félidőben, és ez volt a realitás. Megint rögzí­tett szituáció után kaptunk gólt, ez ellen tehetetlenek vagyunk. A második félidő helyenként kiegyenlí­tettebb volt, helyzetünk nem nagyon akadt, csupán lehetőségecskéink voltak. Tettük a dolgunkat, de ez a realitás, és egyébként a döntetlennel sem mentünk volna semmire. Kritikus helyzetbe kerültünk…

Thomas Doll: – Nagyon nagy dolog az újabb három pont. Az a szép és jóérzés ebben, hogy zsinórban hatodik győzelmünket szereztük meg az NB I-ben. Előre tudtuk, hogy nehéz lesz a mérkőzés, hiszen ellenfelünk NB I-es létéért küzd. Hátul jól álltuk a sarat, a Mezőkövesdnek kevés helyzete volt, ezért ebből a szempontból elégedett vagyok. Kontrajátékunkkal már nem, mert az utolsó passzok valahogyan nem mentek. Az egész 90 perc alapján megérdemelten nyertünk. Sajnálom a kiállí­tást, mert Pavlovic-ot meglökték, beszéltem vele, ő nem csinált semmit.

Busai Attila:

(Az nso.hu, a boon.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja, valamint az  MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15. M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ