2014.VII.24. EL selejtező, Ferencváros – HNK Rijeka: 1-2

3 hozzászólás a(z) 2014.VII.24. EL selejtező, Ferencváros – HNK Rijeka: 1-2 bejegyzéshez

  • Egész ùj dolgokat hallok, amelyek nem tudtam eddig, és egy kicsit mí sképp í llìtsí k be nekem Doll edzôt.

    Vagy egészen vakmerô vagy halí lbiztos dolgí ban az ùj edzô.

    A német-holland ellentétet nem szabad elfelejteni. Ezzel az ellentétel magyarí zhatní m Doll magatartí sí t Moniz egykori csapata és a csapattagok irí ni magatartí sí t.

    Lehet, hogy nem akar ez az edzô Moniz í rnyékí ban maradni.

    A Lalolib cikkében ìrtakhoz, bí r nem szivesen teszem, Doll mesternek is talí n azt kellene mondani, hogy aki nem akar abbòl tanulni, amit a mí sik edzô jòt csiní lt, és aki tùlbecsüli magí t, azzal nehéz valamit kezdeni. Nem csak jí tékos van ilyen. Sajnos edzô is.

    Ki fog derülni, hogy Moniz csapatí nak köszönhette Doll mester a 3. helyet a bajnoksí gban, avagy taktikai tudí sí nak. Valòszìnüleg mindkettôjüknek.

    Sajní lom a tönkrevert csapatot, de — ha mí r most ìgy történt — bìzni akarok (!) a jövô csapatban. Nem tartaní m helyesnek, ha Doll mesternek nem adatna az a lehetosége, amely Moniznak megadtak, hogy szí ja ìze szerint rakjon össze egy jò csapatot.

    Ha sikerül neki. Anní l jobb. Ha nem, akkor ùgy fog jí rni, mint azok a jí tékosok, akik nem akartak tanulni és tùlbecsülték magukat.

    Aki megveti az irgalmat és az igazsí g mellett érvel, az ne ví rjon irgalmat, hanem igazsí got.

  • Doll mester kifakadása nehezen érthető, amikor ő maga nyí­rta ki a tavaszi sikeres csapatot. Bödére és Gyömbérre fogni a gyengébb játékot meg egyenesen röhejes, amikor Böde 15 perc alatt többet tett és talán többször is ért labdához, mint a Lauth az elmúlt négy EL meccsen.
     
    így álltunk fel az utolsó fordulóban: Dibusz – Jovanovic, Pavlovic, Mateos, Bönig – Somalia, Gyömbér – Jenner, Leonardo, Holman – Böde
     
    A futball í­ratlan szabályait eddig szigorúan betartó német mester két lábbal rúgta fel az asztalt, és ahelyett, hogy a tavalyi csapatot tovább épí­tette volna, elment, vagy elzavarta, vagy kihagyta az összes meghatározó játékosát, aki még Monizhoz volt köthető.
     
    Jovanovic úgy egyezett meg Kondás (tudatos csapatépí­tés egy évtizede), hogy tudta nála ő lesz a kezdő jobb futó ősszel, pedig a Fradiba nem is számí­tott alapembernek akkor tájt.
     
    Böning egy remek tavasz után kimaradt és jött a helyére Bosnjak….
     
    Ezzel a védelmünk sebezhetetlensége meg is bomlott.
     
    Doll felvállalta, hogy Ő zavarta el Jennert és Leót. Értem én, hogy a rend a legfontosabb, de talán Európa ní­vósabb bajnokságaiban is számtalan nehezen kezelhető játékos van, ahol érdekes módon tudják kezelni őket, vagy csak akkor zavarják el, ha van náluk jobb.
     
    Mondhatnak nekem akármit, akár Leo vagy Jenner viselkedéséről, de egyvalamit nehéz elvitatni tőlük. ŐK nyerték meg az utolsó meccseket Böde Danival, Jovanoviccal, Böniggel. Elküldeni egy futót, amikor az mindkét szélen tud játszani, és ráadásul a pontrúgásoknál, szögleteknél sem tudjuk helyettesí­teni, nehezen megmagyarázható szakmailag, amikor csak Soma maradt ezen a poszton. (Az érkezőkről inkább nem í­rnék.)
     
    És a akkor itt a Tujp szindróma. TEHERMENTASíTENI KELL BÖDÉT! -- volt a vezetés jelmondata. (Na ha ezt megmagyarázza nekem valaki, akkor megeszem a nemlétező kalapom, mert nekem ez azt jelenti, hogy nem vagyunk velem megelégedve és keresünk másik centert)
     
    Böde számolatlanul rúgta a gólokat, mí­g Moniz ide nem hozta a hollandot, aki még emlékem szerint ráadásul talán még jobb is, mint Doll nyugger bébije Louth. (Jó kis páros lennének az U17 edzésein.) Bár hozzá teszem a védelmükbe, hogy a mai Fradi támadó játékához hozhatnának egy mai Gerd Müllert is, hisz őt is elzavarhatnák, mert labda az csak elvétve kerül tudatosan a centerhez. Diallót már meg sem merem emlí­teni, aki mivel egy teljesen más stí­lust képvisel, mint a fentiek (és Ugrai), azaz gyors és jól fejel, még gólokat is szerez, talán jó kiegészí­tése (cseréje) lett volna egy erőtől duzzadó Bödének.
     
    Lehet, hogy szorgosan fogjuk gyűjtögetni a pontokat, de ebből a játékot játszó csapat nem lesz, vagy mire újra kezdünk hinni benne, már megint elfogyasztunk 2-3 edzőt, aki mindig szépen lecseréli az elődje keretét.
     
    Egy edzőt minősí­tenek a nyilatkozatai, főleg a vesztes mérkőzések utáni. Ezt a keretet ő rakta össze, ha nem tetszik a magyar foci szí­nvonala, akkor el lehet húzni, de ha maradt, í­gy a nevét adja hozzá. (Tegnap Benedek Tibi a megnyert póló EB elődöntő után egy suta riporteri kérdésre, ahol fényezni kellett volna a taktikát , azt mondta: itt ez már nem számí­t, az egyéni megoldások döntenek, sokszor egészen más történik mint amit megbeszéltek, hibáztak is a mai meccsen ezért a játékosai és Ő IS.)

    • Csak csatlakozni tudok, József, ez í­gy van szóról szóra, esetleg még annyit, hogy látszik, a sportszakmához egy csöppecskét értő valaki meg még véletlenül sincs Doll feje fölött, aki esetleg ne a német mesterhez agresszióval válaszolna a kritikákra, hanem csendben, négyszemközt annyit kérdezne: jól meggondoltad, Thomas? Mert itt valamelyikünk fejét fogják követelni ha nem jön össze, amit és ahogy gondolsz.
      Takarodjozás már volt csütörtökön is. Ne legyen igazam, de holnap már auf wiedersehent se tartok elképzelhetetlennek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ