2014.VII.27. Kecskeméti TE – Ferencváros: 1-3

Böde-tripla, Gera-gólpassz – vége a Fradi rossz szériájának

Kitl elképesztő gólt lőtt, a Ferencváros pedig már 10. bajnokiját nyerte meg zsinórban.
A labdarúgó NB I első fordulójában a Ferencváros 3–1-re legyőzte a Kecskeméti TE-t Böde Dániel mesterhármasával, és í­gy sorozatban már tizedik bajnokiját nyerte meg.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Bekő Balázs: – A Fradi ellen mindig nagy élmény játszani. Nemcsak a szurkolókban, mindenkiben van ilyenkor egy felfokozott várakozás, hiszen magyar szinten egy topcsapat ellen játszunk. A folyamatban kell hinni, abban amit elvégeztünk eddig, ez lesz ugyanis döntő. Ami biztos, motiválni külön senkit sem kell.

Thomas Doll: – Szeretnénk jól kezdeni a szezont, ezért százszázalékos koncentrációt várok el a csapatomtól. Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz találkozó előtt állunk, hisz Kecskemétről régóta nem sikerült három ponttal távoznunk. Úgy érzem, hogy felkészülten várjuk a találkozót, és bár nem úgy sikerült az elmúlt pár nemzetközi meccsünk, ahogy szerettük volna, most itt a lehetőség a javí­tásra.

A mérkőzés:

Kecskeméti TE – Ferencváros: 1-3 (0-1)
Kecskemét – Széktói stadion, 2.432 néző, vezette: Iványi Zoltán (Medovarszki, Buzás)

Kecskeméti TE: Tujvel – Botka, Karan, Varga R., Polyák – Patvaros, Eninful – Bebeto (Novák 46.), Savic (Balázs 63.), Kitl – Pavicevic (Gréczi 46.)
kispad: Németh V., Gyagya, Tölgyesi, Farkas A.
vezetőedző: Bekő Balázs

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Mateos, Bönig – Gyömbér, Kukuruzovic (Nagy Dá. 69.) – Somalia (Nalepa 83.), Busai, Gera (Lauth 63.) – Böde
kispad: Jova, Cukic, Bosnjak, Ugrai
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Kitl (62.) illetve Böde (25., 76., 85.)
Sárga lap: Pavicevic (16.), Polyák (79.) illetve Pavlovic (84., 92.)
Kiállí­tva: Pavlovic (92.)

20140727-kte

A zöld-fehéreknek nem indult jól a hét, az Európa-ligában a Puskás-stadionban is vereséget szenvedtek a HNK Rijekától, í­gy kiestek a kupából. Itt volt hát a lehetőség a javí­tásra, a feladat azonban nem volt egyszerű, ugyanis a ferencvárosiak 2010 óta nem tudtak nyerni a bajnokságban Kecskeméten.

Ennek ellenére jól kezdett a Gera Zoltánt és Böde Dánielt is a kezdőbe nevező fővárosi alakulat, amely a kezdőrúgás után azonnal letámadta a kecskemétieket. Az első helyzetre sem kellett sokat várni, Gera vett át egy magas beadást mellel, majd ollózott azonnal a kapura, a megmozdulás szép volt, de a labda lepattant a földre, í­gy Tujvel könnyedén szedte fel. Ezt követően is a Fradi volt fölényben, amely a 25. percben be is vette a kecskeméti kaput. Gera pöccintette oda Böde Dánielnek a labdát, aki egy gyors állí­tás után 8 méterről a kapu bal oldalába bombázott, ezt nem szedhette ki Tujvel, (0–1)!  A folytatásban sem a kecskemétiek uralták a meccset, Gera, Böde és Kukuruzovic is megduplázhatta volna a zöld-fehérek előnyét, de Tujvel meccsben tartotta csapatát.

A fordulás után mindkét csatárát lecserélte Bekő Balázs, ez pedig felpörgette a kecskemétieket, akik az 55. percben kis hí­ján ki is egyenlí­tettek. A frissen beállt Novák Csanád hagyta le védőit, majd gurí­totta el a labdát Dibusz mellett, a kapufán csattant a lökete. A 62. percben aztán jött az egyenlí­tés is, méghozzá egy elképesztő potyával. Novák Csanád tette be középre a labdát, Dibusz még beleért, í­gy pont Kitl elé pattant, aki megbotlott, és í­gy a kapuba kotorta a labdát, (1–1). Ezt követően a KTE dominált, a végén mégis a Fradi örülhetett. A 76. percben Böde tette le mellel Lauth elé a labdát, a német azonnal vissza is emelt, í­gy a hórihorgas támadónak már csak be kellett bólintania az ötösről a labdát, (1–2). A végére a kecskemétiek összeroppantak, í­gy egy újabb gólt szerezhettek a zöld-fehérek. Karan esett el a labdában, Böde í­gy könnyedén lophatta el a labdát, a ferencvárosi csatár még gyorsan tolt egyet a labdán, majd elpasszolt Tujvel mellett (1–3), í­gy beállí­tva a végeredményt. A végén még Pavlovicot kiállí­totta a játékvezető, az eredményen ez azonban már nem változtatott, folytatódott tehát a Fradi jó sorozata, a zöld-fehérek már sorozatban tizedik NB I-es bajnokijukat nyerték meg.

*

Böde legutóbb a 2012–2013-as idényben, a Siófok elleni mérkőzésen (4–2) szerzett három gólt bajnokin, a Ferencvárosban ezt a két triplát is jegyzi az NB I-ben. Mindent egybevetve Böde ötvenedszer volt eredményes a Fradiban 94. dí­jmérkőzésén.

A Tempó Fradi! tájékoztatása szerint Bödéé a Ferencváros történetének 225. mesterhármasa (ebben nincsenek benne a -négyesek, -ötösök stb.!) a labdarúgó első osztályban.

További képek itt és itt …

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Bekő Balázs:  – Meglehet, több volt ebben a meccsben. Igaz, az első félidőben a Ferencváros volt fölényben, akár három-négy cserét is eszközölhettem volna. Futás, ütközés, harc nélkül nem lehet játszani ezt a játékot, ezek a tulajdonságok nagyon hiányoztak a játékunkból. A második félidőben más arcát mutatta a csapatom, megpróbáltunk a széleken veszélyt teremteni, ebben az időszakban rúgtunk egy kapufát, sikerült egyenlí­teni, és volt egy ziccerünk, azzal vezethettünk volna. A mérkőzésnek ebben a periódusában úgy éreztem, mindkét csapat megnyerheti a mérkőzést, ám ekkor a Ferencváros újabb gólt szerzett, és ezzel el is dőlt el a meccs.

Thomas Doll: – Azt gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet, a mérkőzés több szakaszában is jól játszottunk, az elején kimondottan biztató futballt mutattunk be, gyorsan és pontosan épí­tettük fel a támadásokat. Igaz, a vezető gól után megtört a lendületünk, í­gy nem tudtuk növelni az előnyünket, a labdavesztéseinkből pedig veszélyes támadásokat vezetett a Kecskemét. A szünet után elvesztettük a ritmust, nem tudtuk úgy megtartani a labdát, ahogy előtte, de azt is gyorsan hozzáteszem, kollégám masszí­v, szervezett csapatot rakott össze. Szerencsére mégis nyerni tudtunk, de Benjamin Lauth beállása után már a kecskeméti térfélen zajlott a játék.

És hogy mit szólt Doll a triplázó Böde Dániel teljesí­tményéhez?

– Nagyon fontos tagja a csapatunknak, sokat harcolt önmagával, hogy visszanyerje régi formáját. Mindig is azt mondtam neki, hogy csakis a kemény munka terelheti vissza a megfelelő irányba. Speciális edzéstervet kapott, az ereje megvan, azon dolgozunk, hogy dinamikus is legyen. Boldog vagyok, hogy ilyen remekül kezdte a bajnokságot.

Gera Zoltán: – Nagyon fontos volt a jó kezdés a csapatnak. Egy kellemetlen ellenféllel szemben, jó pályán, jó körülmények között sikerült nyernünk. Végig domináltunk, helyzeteket alakí­tottunk ki, jól is játszottunk, megzavartuk az ellenfelet. Az első félidőben sajnos csak egy helyzetet rúgtunk be. A második félidőben a cserék lendí­tettek a játékunkon, Dani egyéni teljesí­tménye is kellett, hogy három gólt szerezzen. Az a célom, hogy minél hasznosabb tagja legyek a csapatnak, örülök a győzelemnek, a jó játéknak és várom a folytatást. 

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Kecskemét hivatalos honlapja, valamint az  MLSZ adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2014.VII.27. Kecskeméti TE – Ferencváros: 1-3 bejegyzéshez

  • Ez a meccs valòjí ban hí romszoros bebizonyìtí sért folyt. Az edzô — aki Moniz utí n szédszette a csapatot és most kényszerült valòjí ban, hogy beví ltsa az igéreteit és nem csak kiví lò taktika mestere, hanem ért is egy csapat összerakí sí hoz.

    A mí sik a csapat maga, akikben — most lí tszik csak valòjí ban egy kicsit jobban — jò jí tékosok vannak és bizonyìtani akar.

    A harmadik meg azok az egyéni jí tékosok, akiket — legalí bb ùgy lí tszott — vagy az edzô, vagy a vezetôség leìrt mí r.

    Szerintem jò sikerültek ezek a bizonyìtí sok. Nagyon örülök ennek a sikernek: Az edzônek, a csapatnak, de Bödének és Lauthnak is. Örülök egy Gera Zoltan jelenlétének a pí lyí n, mely nagyon megnyugtatò.

    Örülök a hí rom gòlnak: Egy gòl Dollé, a mí sodik a csapaté, a harmadik meg Böde és Lauth-é. Mindhí rmukat meg az a jí ték lôtte, akit a leghangosan leìrtak mí r.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ