2014.XI.1. Ferencváros – Paks: 0-0

A Paks leparkolta a buszt, és pontot lopott a ködben a Fraditól

A ferencvárosiaknak nem sikerült begyötörniük a hőn áhí­tott gólt.
A labdarúgó NB I 13. fordulójának utolsó szombati találkozóján a Ferencváros hatalmas ködben 0–0-s döntetlent játszott az MVM-Pakssal.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Nagyon fontos mérkőzés lesz számunkra, a debreceni döntetlen után nyerni szeretnénk. A Paks egy jó csapat, de a célunk a három pont, a hazai meccseinken jó a statisztikánk, azt akarjuk, hogy ez szombaton se változzon meg. Szerdán a Honvéd ellen sikerült továbbjutnunk, de a játékkal nem voltam elégedett, ezen mindenképpen javí­tani szeretnénk.

Csertői Aurél: – Mostanában szépen sorban, egymás után játsszuk a nehezebbnél nehezebb mérkőzéseket. A Videoton ellen felcserélt pályaválasztói jog miatt, ismét idegenben kell helyt állnunk a Ferencváros otthonában. A Fradi otthon roppant erős, hiszen még nem kaptak ki. Egyedül a Haladás tudott gól nélküli döntetlennel egy pontot elvinni az Üllői útról. Mindenki mást legyőztek. Mondanom sem kell, hogy nem mi vagyunk az összecsapás esélyesei. Már az egy pont megszerzése is a bravúr kategóriába tartozna, pláne ha győzni tudnánk. Ugyanakkor ez is a célunk, szeretnénk kijaví­tani a Vidi elleni eredményünk. Nehéz dolgunk lesz, hiszen ellenfelünknél több válogatott játékos is szerepel, mí­g bennünket elért a sérüléshullám. Szabó Jánosnak az egész szezont ki kell hagynia, Eppel Márton és Könyves Norbert még mindig nem térhet vissza, és most Nagy Richárd is megsérült a bokáján. Ehhez még hozzá kell tenni, hogy Tamási Zsolt öt sárga miatt nem játszhat, tehát nem vagyunk könnyű helyzetben. Ezek ellenére is bí­zom abban, hogy jó meccset fogunk játszani, és abban is, hogy számunkra kedvező eredmény fog születni!

A mérkőzés:

Ferencváros – Paks: 0-0
Groupama Aréna, 6.241 néző, vezette: Farkas Ádám (dr. Varga Zs., Márkus T.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Pavlovic, Nalepa, Bönig – Cukic (Nagy Dá. 80.), Somalia – Nagy Do. (Busai 64.), Böde (Ugrai 64.), Gera – Lauth
kispad: Jova, Batik, Gyömbér, Mateos
vezetőedző: Thomas Doll

Paks: Molnár P. – Gévay, Fiola, Kovács G., Báló – Hahn (Simon A. 68., Kulcsár D. 79.), Bartha (Vági 90+1.), Kecskés, Kesztyűs, Bertus – Haraszti
kispad: Csernyánszki, Kiss T., Eppel
vezetőedző: Csertői Aurél

Sárga lap: Bönig (3.), Pavlovic (28.), Cukic (65.) illetve Báló (38.), Kecskés (56.), Fiola (58.), Kulcsár D. (86.), Haraszti (89.)

A vendégek sok jóra nem számí­thattak, a Paks ugyanis még nem tudott nyerni a Ferencváros vendégeként bajnokit, 5 mérkőzésen 2 Fradi-siker és 3 döntetlen volt a mérleg.

Az új Üllői úti stadionra leszálló hatalmas ködben a ferencvárosiak nem óvatoskodták el a kezdést, az első percek tapogatózása után sorra jöttek a kisebb-nagyobb lehetőségek. Az első igazán veszélyes támadásra a 17. percig kellett várni, ekkor Lauth nézelődött, majd tekert kapura a tizenhatos előteréből, Molnár nagyot vetődve kipaskolta a jobb alsó felé tartó labdát. Ezt követően is a Fradi állt közelebb a gólszerzéshez, de  Lauth és Csukics sem tudott túljárni a gyenge látási viszonyok ellenére remekül védő Molnár Péter eszén. Csukics a lövései mellett a becsúszásaival hí­vta fel magára a figyelmet, a ferencvárosi az egyik szerelésnél egy kicsit messzebbre jutott, mint szeretett volna, és megrúgta a kispad előtt álló Csertői Aurélt, aki ezt követően látványosan kérdőre vonta. Végül a játékvezető, Farkas Ádám tett rendet.

A fordulás után is a Fradi dominált, Somália rögtön a szünet után megszerezhette volna az este első gólját, de miután elhúzta Molnár mellett a labdát, éles szögből már nem tudott kapura emelni. A hajrára még maradt egy hatalmas Lauth-helyzet, de a gólvonalról a utolsó pillanatban még Kovács Gábor menteni tudott, a másik oldalon pedig Haraszti a kapu mellé emelt, í­gy maradt a 0–0.

Tizenegy hónapja nem kapott ki pályaválasztóként a Ferencváros, a sorozat immár tizenhárom mérkőzés óta húzódik.

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Nehéz futballozni a Fradi ellen – kezdte értékelését Csertői Aurél, az MVM-Paks vezetőedzője. – Agresszí­van letámadott minket, nem tudtunk folyamatosan passzolni, a felí­veléseket is nehezen tudtuk kontrollálni. Nem sikerült kontráznunk sem, csak az utolsó húsz percben. Kibrusztoltuk az egy pontot, de ezt mindenképpen megérdemeltük. Nem egy pontért jöttünk, gól nélküli döntetlenre játszani itt öngyilkosság. Ránk erőltették az akaratukat, de a pontszerzés mindenképpen pozití­vuma a meccsnek.”

„Hogy mit gondoltam Haraszti ziccerénél? Azt, hogy valaki biztos arrébb húzta a kaput a nézőtérről… Úgy tűnt, hogy bemegy, de sajnos nem. Nem vagyok elégedett a középpályás-játékunkkal, a párharcokat elvesztettük, mert erősebb játékosai voltak ott a Fradinak, mi pedig nem tudtuk kompenzálni ügyességgel és gyorsasággal az FTC játékosainak erejét.”

„Három nehéz mérkőzés után jött el ez a találkozó. Nyolcvan-nyolcvanöt százalékban birtokoltuk a labdát, de ez nem számí­t, hiszen ezt a játékot gólra játsszák – mondta Thomas Doll, az FTC vezetőedzője. – Sok lehetőségünk, helyzetünk volt, de nem volt bennünk átütőerő. A Haladás elleni meccs után a Paks ellen is elvesztettünk két pontot. Úgy tűnik, hiába gyakoroljuk sokat a helyzetkihasználást.”

„Nagy lépést tehettünk volna ma, a harmadik helyet is elérhettük volna. A szabadrúgásokból sem tudtunk veszélyeztetni, hiába próbált öt helyett hat játékosunk is fejelni. Mindenki láthatta, hogy a fiúk akartak, de a szerencse hiányzott. Benjamin Lauth? Jól játszott ma. Amikor először ziccerbe került, nem át kell emelni a kapust, hanem el kell lőni mellette, ezt ő is tudja. A többi helyzetét sem tudta befejezni, de jól futballozott. Néhány szituációban túl kedvesek voltunk. Nézzék meg Somáliát, a világ minden pályáján büntetőt harcol ki ilyen helyzetben a támadó, ő pedig tovább akart menni. Az ilyen apróságok hozhatták volna meg nekünk a három pontot.”

(Az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ