2014.XI.12. LK, ZTE – Ferencváros: 1-1

W_zte-ftcHolman betalált, de a Fradi nem tudott nyerni Zalaegerszegen

A labdarúgó Ligakupa 5. fordulójának záró mérkőzésén a Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott Zalaegerszegen.

ZTE – Ferencváros: 1-1 (0-1)
Zalaegerszeg, ~500 néző, vezette: Németh Ádám (Viszokai, Szalai)

ZTE: Szappanos – Króner, Kovács G. (Fodor 46.), Forgács, Farkas N. (Bí­ró 73.) – Simonfalvi, Horváth A. (Károly 54.), Szőllősi (Kovács Gy. 46.), Bailo, Babati – Délczeg (Kocsis 73.)
kispad: Czirjék, Szegleti
vezetőedző: Lendvai Miklós

Ferencváros: Jova – Batik, Pavlovic, Mateos, Dilaver (Nalepa 46.) –  Kukuruzovic (Haris 63.) – Havojic (Silye 46.), Nagy Dá. (Zsivoczky P. 80.), Holman (Popov 63.), Ugrai – Böde
kispad: Prokop
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Bailo (61.) illetve Holman (41.)
Sárga lap: Horváth A. (40.), Króner (68.), Simonfalvi (89.) illetve Nalepa (49.), Haris (73., 90+1.)
Kiállí­tva: Haris (90+1.)

Lendvai Miklós Lőrincz Emil távozása után először ült a kispadon vezetőedzőként ebben a szezonban a zalaegerszegiek kispadján, mí­g a vendégeknél Holman Dávid első alkalommal kapott kezdőként lehetőséget a 2014–2015-ös idényben a Ferencvárosban, miután felépült azt követően, hogy a nyáron légmellet kapott.

Az első félidőből kevés helyzetet jegyezhettünk fel, a 15. percben Tomislav Havojic lőtt 15 méterről félfordulatból ballal, Szappanos Péter nagy bravúrral védett. A következő eseményre a 41. percig kellett várni, ekkor Stjepan Kukuruzovic szabadrúgására Holman robbant be, és közelről a léc alá emelt, (0–1). Egy perccel később Ugrai kettőre növelhette volna a különbséget a két csapat között, ám ziccerben Szappanos nagyot védett.

A második félidőre úgy jött ki a Zalaegerszeg, hogy elhitte, lehet még keresnivalója. Az igyekezet eredményt hozott, az 59. percben Délczeg Gergely jobb oldali beadására még nem érkezett társ, a két perccel későbbire azonban már igen: Bailo Dávid passzolt az üresen tátongó kapuba, (1–1). Thomas Doll a kispadon ülő fiataloknak adott lehetőséget. A 80. perc kivételével azonban nem alakí­tottak ki nagy helyzetet a második játékrészben a zöld-fehérek, ekkor azonban Ugrai húsz méterről tekert szabadrúgásból a kapura, Szappanos újabb szép védést mutatott be. Nem sokkal később Böde esett el a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Haris Attilánál – néhány perccel később – azonban igen, a fiatal játékos második sárgával mehetett idő előtt zuhanyozni. Az eredmény azonban már nem változott, 1–1 lett a vége.

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Vannak játékosok, akiknek a teljesí­tménye nem elegendő, de ezt majd belsőleg kell lerendeznünk, nem szeretnék kitérni az egyéni értékelésekre. Ez egy nehéz talajon játszott, nehéz mérkőzés volt” – nyilatkozta a zalaegerszegi 1–1-es döntetlen után Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

„Amit szerettünk volna azt elértük, ez a meccs jó alap lehet a folytatáshoz, innen el tudunk indulni” – értékelt Lendvai Miklós, a ZTE szakvezetője.

(Az nso.hu, a Ferencváros és a ZTE hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011110ejegyzéshez

  • Ezen a meccsen látható volt,hogy sajnos a “tarcsiban” sincsenek olyan kreatí­v húzóemberek,mint mondjuk 20 éve Lisztes volt.Bocsánat ar csak fele annyira lennének annyira ügyesek,mint Krisztián volt.

    Na mindegy…

    Hajrá Fradi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ