2014.XII.2. LK, Ferencváros – Újpest: 4-1

A tartalékos Fradi jól elverte az Újpestet a Ligakupában

A szünetben már 4–0-ra vezettek a zöld-fehérek, és végül három góllal nyertek. Busai mesterhármast szerzett.
A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének legérdekesebb párosí­tásában a Ferencváros első félidei kitűnő játékával három góllal megverte az Újpestet. Busai mesterhármast ért el.

Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Az a lényeg, hogy azok a játékosok, akik régen játszottak már, most lehetőséget kapjanak. Nehéz a talaj, remélem, hogy kevesebbet fogunk rajta hibázni, mint az Újpest. Szerintem minden edző a saját feje szerint dönt, ma az első félidőben lehetőséget adok Csilus Ádámnak, aki 18 éves. Lehet, hogy már a szünetben váltani fogok, igyekszem ügyesen forgatni a csapatot, hiszen pénteken már bajnokit játszunk.

Nebojsa Vignjevic: – A lehető legerősebb csapatot akartam ma pályára küldeni. Ez ugyan csak az első meccs lesz, de nagyon fontos. Szeretnénk gólt szerezni, hiszen a Fradi nagyon jó és erős csapat. Úgy gondolom, támadó szellemben kell játszani, és az első félidőben meg szeretnénk szerezni a vezetést.

A mérkőzés:

Ferencváros – Újpest: 4-1 (4-0)
Groupama Aréna, ~1.000 néző, vezette: Pintér Csaba (Huszár, Becséri)

Ferencváros: Jova – Batik, Mateos (Valencsik 62.), Bönig (Nagy Do. 46.) – Gyömbér (Kukuruzovic 66.), Cukic (Haris 74.) – Csilus Á., Holman, Busai (Popov 76.), Bosnjak – Ugrai
kispad: Prokop, Kárász
vezetőedző: Thomas Doll

Újpest: Dmitrovic – Nego, Litauszki, Cvejba (Heris 46.), Forró – Nagy G. (Kosovic 67.), Vasiljevic (Balogh B. 46.) – Simon K. (Rojo 46.), Stanisavljevic, Bardhi – M’Boma (Ojo 46.)
kispad: Balajcza, Vadász
vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Gól: Busai (12., 21., 29.), Holman (34.) illetve Stanisavljevic (82.)
Sárga lap: Batik (50.), Cukic (52.), Gyömbér (65.), Haris (80.) illetve Ojo (52.), Balogh B. (66.), Kosovic (84.)

20141202-ujpest-holmanA Ligakupa nyolcaddöntőjében találkozott a Ferencváros az Újpesttel, márpedig ez a párosí­tás mindig rejt magában izgalmakat. A meccs előtt úgy tűnt, hogy a lila-fehéreknek lesz fontosabb a találkozó, hiszen majdhogynem a legjobb összeállí­tásban küldte pályára fiait Nebojsa Vignjevics. Ehhez képest Thomas Doll inkább a bajnokira összpontosí­tott, nem sokan kaptak szerepet a szokásos kezdőből. Ehhez képest az első félidőben valóságos gálát mutatott be a hazai csapat. Busai már a 12. percben megszerezte a vezetést, és ettől kezdve rendkí­vül egyoldalú lett a meccs. A lila-fehérek védelme valóságos átjáróház volt, a Fradi támadói többször is kiszolgáltatott helyzetbe hozták a kapust, aki nem tudta útját állni a végletekig kijátszott helyzeteknek. Busai a 21. és a 29. percben is betalált, félóra is elég volt neki a mesterhármashoz. A 34. percben pedig már megvolt a negyedik is, ezúttal Holman váltotta gólra Ugrai átadását.

Jó volt az első félidő, élénk iramban játszott a Ferencváros, és nagyon motiváltnak is tűntek a bajnokikon jobbára epizódszerepre kárhoztatott futballistái. Úgy ért véget az első játékrész, hogy a lézengő újpestiek hálát adhattak az égnek, hogy nem kaptak több gólt.

A második félidőre az újpesti edző négyet is cserélt, jelentősen átalakí­totta csapatát, és ez kellett is, mert több gólt már nem szerzett a Ferencváros. Az Újpestnek a szépí­tés ugyan összejött Sztaniszavljevics révén, de a visszavágó í­gy is meglehetősen nehéznek í­gérkezik jövő szerdán.

További képek: fradi.hu, Sas Gábor

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

20141202-ujpest-busai„A fiúk szép munkát végeztek ma este. Nem csak azt volt öröm nézni, hogy az első félidőben ennyi gólt szereztünk, hanem a módját is, ahogy futballoztunk. Csodálkoztam, hogy Csilus Ádám kilencven percet kibí­rt, miután két izomszakadásból tért vissza ma a pályára, de nagyon jó munkát végzett, sok segí­tséget kapott a belső védőktől” – értékelte az összecsapást Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

“Az mindegy, hogy az Újpest ellen edzőmeccsen, a Ligakupában, a Magyar Kupában vagy a bajnokságban játszunk, mert itt mindenkinek száz százalékot kell adnia. Úgy gondolom, hogy ez az első félidőben sikerült, négy gólt is szereztünk. A második játékrészben a cserékkel megszakí­tottuk az addigi játékunkat, de í­gy is megérdemelt és magabiztos sikert arattunk” – tette hozzá a három gólt szerző Busai Attila.

“Ha tudnám, hogy mi volt ma a gond, akkor már megtaláltam volna rá a megoldást. A Ferencváros rendkí­vül motivált volt ezen a Ligakupa-mérkőzésen, mí­g nálunk sok játékos még nem játszott ilyen meccsen. Elképzelhető, hogy motivációs problémáik voltak ezeknek a futballistáinknak. Megpróbáljuk megtalálni a megoldást” – mondta Nebojsa Vignjevics, az Újpest mestere.

(Az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja, valamint az MLSZ adatbankja alapján)

16 hozzászólás a(z) 2014.XII.2. LK, Ferencváros – Újpest: 4-1 bejegyzéshez

 • Jó volt látni az első félidőt,mert azért a második nem volt ilyen könnyű.Kaptunk is egyet.
  De jó volt,hogy igenis agilisan letámadva meg lehet mindenkit zavarni.Itt persze nem,de más fórumokon megy a mentegetőzés,hogy miért lett ennyi.A lényeg az eredmény,kis idő múlva már “senki” nem fog emlékezni a meccsre ,hanem az eredmény marad meg ,de az örökre.!!!

  Ui.:Nem kifejezetten ide illik,de nagyon elszomorí­t,hogy sokan a világban legyen az sport vagy privát élet elfelejtik honnan jöttek…

  Számomra azok az IGAZI Fradisták(játékosok),akik a “nagy”pénzért mentek el más magyar csapatba,pedig minden csoda 3 napig tart.Tegnap kicsit ezen merengtem és kapásból 6 nevet fel tudtam volna sorolni ez elmúlt 20 évből.

  Hajrá Fradi

 • Ami az erdményen túl örömmel töltött el a helyszí­nen az a remek hangulat volt.Ligakupához mérten szép létszámban és komoly hangerővel hoztuk a dózsa szurkolók (ők is voltak kb.150-en) tudtára,hogy az Üllői úton nincs keresnivalójuk.

 • Az más kérdés, hogy hogy lehet ezer (???) néző egy -angolra fordí­tva- Manch. United -- Liverpool Liga Kupa-meccsen … nyilván más az anyagi, mentális, pénzügyi stb. stb. háttér, de akkor is … még kb. 20 évvel ezelőtt is egy ifi-meccsen JÓVAL többen voltak!!! Kedves Fradista társaim, amí­g el nem jött a szép új világ (nem akarom fényezni a múltat, mert Nálatok, T. Szerkesztőség, szinte minden adat meg van), nos, addig egy jobb megye II-es meccsen volt 1000 néző, bármely megyében … egy jobb megy I-esen meg 1500-2000 … de vissza lehet lapozni kb. 30 évet, amikor az NB III-ban (!!!) -magyarul: harmadosztály, egy Esztergom -- Dorog

 • Üdí­tő kis meccs volt. Bár az első percekben idegeskedtem, de hamarosan kiderült, hogy a lilák fogadkozásának nagyobb a füstje, mint a lángja. Üdí­tő volt nézni, ahogyan csak nyomozták a labdát az első félidőben. A mi fiataljaink pedig valóban élvezték a focit. Busai ellenállhatatlan volt, a „feltámadt” Holman és Csilus ragyogó volt, de a többire sem lehet panasz. Érdekes, hogy Bosnjak jobb volt az első félidőben balszélsőnek, mint a másodikban balhátvédnek.
  És amire már a korábbi LK meccseken is felfigyeltem: amióta Dibusz itt van, Jova rengeteget javult. Sokkal magabiztosabb, bátrabb, és – ami nem mellékes – nagyon pontosak a kirúgásai.
  Csak í­gy tovább, gyerekek!
  Ilyen szép győzelem után a sporiról vagy jót vagy semmit. Tehát semmit…

 • Jó kis edzőmérkőzés volt egy hihetetlenül rosszul játszó Újpest ellen.Nem is értem,hogy lehetnek a tabella elején,a lényeg, a Fradi előtt.Ebből látszik,hogy mennyire kell a szerencse is.Viszont,ha igazságos akarok lenni,mind két csapat tartalékosan állt fel,de még í­gy is a Fradi volt a jobb, a gólok szépek voltak.

 • Csak ismételni tudom az előttem hozzászóló “elvtársakat” -végül is, ELV-társak vagyunk, hisz ELVÜNK: a Fradi MINDEN előtt!!!- … nos, a meccset én sem láttam (az a fránya munka és túlóra), de egy ilyen hí­r mindig csodálatos! Innen tudtam meg, mert pár perce értem haza, és NAGYON jólesik!!! A “Dózsát” megverni felnőtt, junior, kölyökszinten, fociban, pólóban, sakkban, sí­futásban megverni … majdnem egy org.z..s … :mrgreen:

 • A Dózsa verését látni mindig jó érzés! Ezúttal csak TV-n néztem a meccset, de í­gy alkalmam volt a pártatlan Sport1 közvetí­tését élvezni. Szegény nagylány 4:0 után majdnem elsí­rta magát, szerencsére Nyilasi megmagyarázta neki a lényeget… A közvetí­tő állandóan azért “imádkozott”, hogy mikor rúg már egy gólt a Dózsa, hogy legyen esélye a visszavágóra. A játékvezető sem volt velünk. A mieink minden első szabálytalanságért sárgát kaptak, a Dózsából pedig legalább hárman megúszták a második sárgát. Akkor is, Hajrá Fradi! Pénteken győzni kell!

 • Sajnos nem láttam a meccset…és nagyon, de nagyon sajnálom! Egy “dósza-verés” mindig jó esik a Fradista lelkeknek.
  Szerkesztőtársam (Karcsi) meg el mehet jósnak. Mivel állí­tólag véletlenek nincsenek, í­gy az 1975-s Téli Kupa döntőjét csak a jóstehetségének köszönhetően varázsolta elő reggel. :mrgreen:

  • Kb. először jött be 🙂

   • Pedig este nekem is beugrottak ám a reggel olvasottak. 🙂
    Mindenesetre magasra lett a téve a mérce. Ha véletlenül, akkor is: innentől elvárás! 🙂

    • Elég magasra, a bajnoki cí­m magasságáig. Akkoriban, egy zsúfolt őszi szezon után, 11 nap alatt zavarták le a Téli Kupát. Ez idő alatt ötször léptünk pályára…és az első csapat játszott.
     1975 “őszén” (júliustól decemberig 140 nap) összesen 35 mérkőzést játszottunk.

     • Ja, értelek, persze a fiúknál is ez az elvárás játékban és eredményességben is, de én eredendően a Te jóslataidra-előrejelzéseidre-múltbéli párhuzamaid előbányászására gondoltam… Vagy ezt a megjegyzésedet is vegyük úgy? Mert akkor boldog egy májusunk lesz, még ha csodaszámba is menne. 🙂

     • Jaj már, bocsánat, hát persze K@rcsi volt a jós… De ezt a Téli Kupa-boldog szezonzárás párhuzamot bárkitől elfogadom. Már ha bejön.

 • Hát ez rosszul éppen nem esett. 🙂
  Már csak állandósuló hasonló forma kéne az ennél nagyobb téttel menő meccsekre (és derbikre) is.
  Meg hangulat ebbe a vadiúj überklassz arénába…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső