2015.I.31. Ferencváros – Bohemians Praha: 4-2

20150131-bohemians-lamahHáromból három: a Fradi a Bohemianst is legyőzte

Lamah duplázott, Mateos büntetőből volt eredményes • Ramí­rez egy félidőt játszott.
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros a törökországi edzőtábor első felkészülési mérkőzésén 4–2-re legyőzte a cseh Bohemians Praha 1905 csapatát. A Fradi góljait Somália, Mateos és Lamah (2) szerezte. Thomas Doll együttesében bemutatkozott az ecuadori balhátvéd, Cristian Ramí­rez, aki egy félidőt játszott.


Ferencváros – Bohemians Praha: 4-2 (2-1)
Antalya

Ferencváros:
I. félidő: Dibusz – Csilus Á., Pavlovic, Mateos, Bönig – Gyömbér, Haris – Somalia, Hajnal, Kukuruzovic – Böde
II. félidő: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Batik, Ramí­rez – Cukic, Busai – Lamah, Gera, Nagy Dá. – Lauth
vezetőedző: Thomas Doll

Bohemians Praha: Š venger (Zlámal 46.) – Pauschek, Š mí­d (Gajič 46.), Š kerle, Š í­rl – Cicman (Bartek 63.), JindŠ™išek, Rada, Havel (Mosquera 46.) – Jarolí­m – Mikuš (Bratanovič 63.)
vezetőedző: Roman Pivarní­k

Gól: Somalia (13.), Mateos (32. – 11-esből), Lamah (70., 78.) illetve Mikus (12.), Skerle (85.)
Sárga lap: Nalepa (84.)

A Bohemians Praha 1905 kezdett jobban, és meg is szerezte a vezetést: a 12. percben Matús Mikus kapott ajándéklabdát, és a szlovák csatár kilőtte Dibusz Dénes kapujának a bal oldalát, 0–1. Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a csehek, egy perccel később Stjepan Kukuruzovic adott be a bal oldalról, a hosszú oldalon pedig érkezett Somalia, aki kilőtte a felső sarkot, 1–1. A gyors gólváltás után a Ferencváros magához ragadta az irányí­tást, ennek köszönhetően a fordí­tás is összejött Thomas Doll együttesének. Böde Dániel kapott jó indí­tást a bal oldalon, a csatár eltolta a labdát, amit Milan Svenger nem ért el, ellentétben Böde lábával. A büntetőt David Mateos rúgta magabiztosan a bal felső sarokba, 2–1. Az első félidőben nem változott az eredmény, pedig lehetősége mind a két csapatnak volt még, de Hajnal Tamás és Lukás Pauschek átlövése is célt tévesztett.

20150131-bohemians-ramirezA második félidőben is a Fradi birtokolta többet a labdát, Dibusznak mindössze három átlövést kellett hárí­tani az első percekben, de egyik sem izzasztotta meg különösebben. A 70. percbenRoland Lamah lépett ki a védők között, majd higgadtan lőtte ki a jobb alsó sarkot 3–1. Nyolc perccel később megint Lamah villant egyet, két védőt is gyönyörűen elfektetett, majd kilőtte a bal felső sarkot, egyértelműen ez volt a találkozó legszebb momentuma (4–1). A 85. percben a cseheknek sikerült kihasználniuk, hogy jobb oldali szabadrúgás után zűrzavar támadt a Fradi kapuja előtt, Ales Skerle lesipuskás módjára közelről lőtt a hálóba, 4–2.

A Ferencváros harmadik felkészülési mérkőzését is megnyerte, méghozzá biztató játékkal. A nemrég megszerzett Cristian Ramí­rez egy félidőt játszott, és harcos mentalitásával kitűnt a társai közül, nem ismert elveszí­tett labdát az ecuadori légiós.

További képek itt …

Thomas Doll: – A játékosok nehéz napokon vannak túl, hiszen kemény edzéseket vezényeltünk nekik. Ma reggel is volt egy gyakorlásunk, ezért érthetően nem voltak frissek a labdarúgók. Ez a meccs jó teszt volt a számunkra. Pozití­v, hogy egy-nullás hátrány után vissza tudtunk jönni a meccsbe. Természetesen örülünk a győzelemnek, de a felkészülési mérkőzéseken számomra nem az eredmény a legfontosabb. Az számí­t igazán, hogy lássam a játékosokon a fejlődést, valamint, hogy a csapatrészek hatékonyan tudjanak együttműködni. Győzni mindig jó, boldogok is vagyunk, de sokkal fontosabb most ennél, hogy biztató jeleket láttam a játékunkban. A következő napokban sem veszünk vissza, minden nap két edzést tartunk a játékosoknak, és készülünk az előttünk álló megmérettetésekre.

Roland Lamah: – Jó csapat ellen léptünk pályára, í­gy mindenkinek oda kellett tennie magát, hogy győzzünk. Örülök, hogy kétszer is sikerült betalálnom, remélem, én is és a csapat is ezen az úton folytatja tovább. Egy biztos, továbbra is rengeteget kell dolgoznunk, hiszen nagy szükségünk van rá, hogy kirobbanó formában kezdjük meg a bajnokságot.

Somalia: – Délelőtt is volt egy edzésünk, amin rendesen kihajtottuk magunkat, ezért egyáltalán nem voltunk frissek a mai meccsen. Ezt a találkozó elején lehetett is érezni rajtunk, de aztán fokozatosan belejöttünk a játékba. Nagyon örültem a gólomnak, és hálás vagyok Stjepan Kukuruzovicnak, aki nagyobb szerepet játszott a találat megszerzésében nálam: remekül kicselezte a védőket, elém tálalta a labdát, nekem már csak a kapuba kellett lőnöm. Jó úton járunk, továbbra is ugyanilyen keményen és szorgalommal kell hajtanunk a tréningeken. Edzésről edzésre, meccsről meccsre szabad gondolkoznunk, és akkor meglesz az eredménye a munkának.

(A Ferencváros és a Bohemians Praha hivatalos honlapja valamint a csakfoci.hu és az nso.hu alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011111ejegyzéshez

  • Tetszik, hogy — a gyôzelem ellenére is — az edzô és a jí tékosok közössen, nem csak nem bizakodtak el, hanem keményen szeretnék folytatni az edzésüket.

    Hasonlò nyilatkozatokat ritkí n hallottam még a jí tékosoktòl. Ezért bìzok a szezon “kirobbanò” kezdetében.

    Kiví ncsi vagyok a csapatrészek szerves összemûködésére.

    Sajnos nem lí ttam a mérkôzést, azonban örülök a jò ellenfél elleni gyôzelemnek is.

    A gyorsan bekapott gòl “í tka” még mindig kering a fejek felett. Remélem ezt is egyszer ki tudjuk küszöbölni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ