2015.X.3. Ferencváros – Bp. Honvéd: 2-1

FTC: első hely, két gól, három pont, háromezer(egy?) bajnoki

No, és 31 veretlen bajnoki zsinórban: hiába vezetett a Honvéd, fordí­tottak a zöld-fehérek, és „harmadkori elsők” lettek.
A Ferencváros fordí­tott odahaza a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó NB I tizenegyedik fordulójának záró mérkőzésén, és í­gy a zöld-fehérek három ponttal ünnepelték 3000. (vagy 3001.) bajnoki találkozójukat. Véget ért az újjászervezett bajnokság első harmada is ezzel a találkozóval: a zöld-fehérek elől igen nehéz lesz megszerezni ebben az idényben az aranyérmet.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Thomas Doll: — Már-már unalmas volt hétről hétre arra a kérdésre válaszolni, hogy meddig tart még a sorozat. Az igazság az, hogy Felcsúton nem érdemeltünk három pontot. Az elmúlt fordulóban mutatott teljesí­tménynél tudunk sokkal jobban is játszani, és erre a jobb játékra szükségünk is lesz ahhoz, hogy sikerrel vegyük a Honvéd elleni találkozót.

Marco Rossi: — A Ferencváros egy teljesen más szint. Olyan mintha egy másik bajnokságban játszanának, ami sokkal különb annál, mint amiben mi vagyunk, sokkal erősebb. Nagyon különleges mérkőzés lesz számunkra a holnapi. Eddig úgy néz ki, hogy a zöld-fehérek az erősebbek, de addig nem vagyunk megverve, amí­g nem játszottuk le a meccset. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból úgy, hogy mindenki a legjobbat nyújtja, közösen küzdve azért, hogy megvalósí­tsuk azt, ami most lehetetlennek tűnik. Lehet, hogy jobbak, de ez egy meccs, és ez lehet a mi napunk is. Ez a futball.

A mérkőzés:

Ferencváros – Bp. Honvéd: 2-1 (2-1)
Groupama Aréna, 9.037 néző, vezette: Kassai Viktor (Ring, Tóth II. V.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro – Nagy Á. – Varga R. (Ramí­rez 62.), Gera, Hajnal (Cukic 50.), Lamah (Haraszti 70.) – Sesták, Böde
kispad: Jova, Nagy Do., Busai, Pintér Á.
vezetőedző: Thomas Doll

Bp. Honvéd: Kemenes – Botka, Ignjatovic, Bobál D., Baráth – Nagy G., Hidi (Prosser 70.), Kamber, Gazdag – Vernes (Holender 55.), Youla (Vasiljevic 64.)
kispad: Horváth A., Csábi, Délczeg, Lovric
vezetőedző: Marco Rossi

Gól: Hajnal (35.), Varga R. (39.) illetve Youla (9.)
Sárga lap: Sesták (17.), Ramí­rez (76.), Haraszti (90.) illetve Vernes (8.), Youla (43.), Botka (71.), Nagy G. (75.)

20151003-honved-hajnalThomas Doll három védővel állí­totta ki a Ferencvárost a klub történetének 3000. (vagy 3001.) bajnoki mérkőzésére, a Budapest Honvéd ellen, és a kispestiek a találkozó elején kihasználták a zöld-fehér védelem „dadogását”: Gazdag Dániel még kihagyott egy ordí­tó ziccert, de Michal Nalepa hibája után Souleymane Youla már nem kegyelmezett. 0–1!

Teljesen visszahúzódott a vezetés megszerzése után a Honvéd, és ugyan sokáig nem tudtak mit kezdeni a kispesti fallal a hazaiak, nem tudtak egészen a szünetig koncentrálni a honvédosok, í­gy előbb Hajnal Tamás (1–1), majd Varga Roland (2–1) használhatott ki egy-egy méretes védelmi hibát.

20151003-honved-vargarÉlvezetes első félidőt láthattunk a középső szakasz üresjáratai ellenére is, ellenben a fordulás után közel fél órát kellett várnunk a következő helyzetre, ekkor Gera Zoltán fejelt közelről nem sokkal a kapu mellé. A két vezetőedzőn nem múlott, egymás után küldték pályára a csereembereket (először éppen a gólszerzők jöttek le, bár Hajnal és Youla sérülés miatt), de ez sem segí­tett.

Gera kihagyott még egy helyzetet a hajrá előtt, a Honvédnek esélye sem volt az egyenlí­tésre: megnyerte az újjászervezett bajnokság első harmadát a Ferencváros, és immáron 31 bajnoki mérkőzés óta veretlen – beállí­tva az 1966–1967-es nagy szériát, és már csak az 1968–1969-es (34) és az 1931–1932-es (36) van hátra.

Bár a hátra mostanában inkább az előre jellemzi idehaza a Fradit.

És még valami: a hivatalos adatok szerint 9037-en szurkoltak a helyszí­nen a csapatoknak, amivel megdőlt az egymérkőzéses látogatottsági csúcs a 2015–2016-os idényben. Az NB I abszolút nézőrekordja is e két csapat nevéhez fűződik, pontosabban 1955-ös „kiadásukéhoz”: az akkor még Budapesti (és nem Budapest) Honvéd és a szintén Budapesti Kinizsi 0:0-ra végződő meccsére a mostaninál több mint tí­zszer többen, 98 ezren látogattak ki a Népstadionba.

Micsoda idők voltak azok!

További képek: fradi.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

„Büszke vagyok a csapatomra, és elégedett lehetek a játékosaimmal. Sajnos megbosszulta magát, hogy több helyzetet kihagytunk. Ezt nem tehetjük meg egy olyan együttes ellen, amely más dimenzióban van – mondta Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője. – Nem lepett meg, hogy három védővel állt fel ellenfelünk, inkább a Fradi volt meglepve a meccs elején, hiszen a jobb oldalon volt több helyzete is Gazdag Dánielnek. Jó mérkőzés volt, a szurkolók élvezhették. Nem minden magyar bajnoki ilyen…”

„Nagyon örülünk neki, hogy sikerült fordí­tanunk és nyernünk – mondta Thomas Doll, az FTC vezetőedzője. – Voltak nehézségeink az elején, három védővel kezdtünk, támadó szellemben. Túl sok teret hagytunk az ellenfélnek, sok helyet hagytunk a Honvédnak. Nem érezték jól magukat a játékosok az új pozí­ciójukban, ezért visszaálltunk a jól megszokott rendszerre. Szerettük volna megszerezni a harmadik gólt és lezárni a meccset, de nem sikerült. Nagy dicséret jár a labdarúgóimnak. Ha valaki azt mondja, tizenegy meccs után tí­z győzelemmel és egy döntetlennel állunk, ezt mindenki aláí­rja előre.”

„Nem kí­sérletezni akartunk a háromvédős rendszerrel, ez egy bajnoki meccs volt. Ramí­rez nem tudott edzeni az előző két napban, nem volt százszázalékos állapotban. Támadóbb szellemben játszottunk, de ezt nem tudták megoldani hibátlanul a srácok. Túl sok teret hagytunk ellenfelünknek, ez máskor nem fordulhat elő. így döntöttem, vállalom a felelősséget, de szerencsére idejében változtatni tudtam.”

A 11. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 5 – Bese (MTK) 5, Bobál D. (Bp. Honvéd) 5, Fabio (Békéscsaba) 5 – Varga R. (Ferencváros) 5, Bacelic-Grgic (Puskás Akadémia) 5, Nagy Á. (Ferencváros) 5, Gyurcsó (Videoton) 6, Suljic (Videoton) 5 – Torghelle (MTK) 5, Youla (Bp. Honvéd) 5
A forduló játékvezetője: Kassai Viktor (Ferencváros – Bp. Honvéd) 8 – Ring György, Tóth II. Vencel, Pintér Csaba, Szőts Gergely

Tabella:

201516-11-tabella

Góllövőlista:

201516-11-gollovolista

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

8 hozzászólás a(z) 2015.X.3. Ferencváros – Bp. Honvéd: 2-1 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ