2015.XII.5. Paks – Ferencváros: 0-5

NS-20151206-01-20151205Böde bombával vetett véget gólcsendjének, ötöt vágott Pakson a Fradi!

Az első félidő a Paksé volt, de a másodikban hengereltek a vendégek • Az FTC előnye már 19 pont!
A labdarúgó NB I 18. fordulójában a listavezető Ferencváros 5–0-ra nyert a második helyezett Paks otthonában, s ezzel 19 pontosra növelte az előnyét a tabellán.


Mérkőzés előtti nyilatkozatok:

Csertői Aurél: — Magyarország legjobb csapatát fogadjuk, remek játékosokkal rendelkeznek, és jó futballt is játszanak. Megérdemelten vezetik a bajnokságot. Egyértelmű, hogy nem mi vagyunk ennek a mérkőzésnek az esélyesei, még úgy sem, hogy hazai pályán játszunk, ahol eddig nem szenvedtünk vereséget. Természetesen mindent elkövetünk majd egy jó eredmény elérésének érdekében, de ehhez jóval jobb játékra lesz szükség, mint amit a Honvéd ellen mutattunk. Mindenkinek a maximumot kell kihoznia magából!

Thomas Doll: — A Paks az idény meglepetéscsapata, le a kalappal a teljesí­tményük előtt. Ennek ellenére nem gondolom, hogy a szombati találkozó nehezebb lenne az elmúlt háromnál, de az kétségtelen, hogy más tí­pusú mérkőzés vár ránk. Mí­g a Debrecen vagy a Videoton kiemelkedő képességű játékosaira épí­t, Pakson sokkal inkább a csapategység a siker titka. Nehéz, fizikailag rendkí­vül megterhelő 90 perc vár ránk Pakson, hiszen ellenfelünk nagyon zártan védekezik, és kevés gólt kap. Mindent bele kell adnunk, hogy három ponttal távozhassunk.

A mérkőzés:

Paks – Ferencváros: 0-5 (0-1)
Paks, 4.113 néző, vezette: Szabó Zsolt (Erős, Király)

Paks: Székely – Vági, Kelemen D., Gévay, Báló – Papp – Koltai T. (Bajner 66.), Kecskés (Hahn 66.), Bertus, Bartha – Balázs Zs. (Kiss T. 78.)
kispad: Molnár P., Kesztyűs, Rodenbücher, Asztalos
vezetőedző: Csertői Aurél

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér Á. (Busai 75.), Leandro – Nagy Á. – Sesták (Varga R. 82.), Gera, Lamah (Cukic 69.), Radó – Böde
kispad: Jova, Nagy Do., Popov, Haris
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Lamah (22.), Sesták (56.), Böde (74.), Busai (88.), Varga R. (90.)
Sárga lap: Kecskés (35.), Papp (51.), Báló (59.), Bajner (77.) illetve Gera (53.), Lamah (63.), Dilaver (77.)

20151205-paks-lamahTulajdonképpen rangadó volt, hiszen a második fogadta az elsőt, az már más lapra tartozik, hogy az FTC tizenhat pont fórral várta a meccset…

Cristian Ramí­rez eltiltása miatt alaposan felforgatott csapattal játszott a Fradi. Az ecuadori helyén Leandro kezdett balhátvédként, Pintér Ádám lett a középhátvéd, mí­g az ő helyét a középpálya közepén Roland Lamah vette át, aki a Videoton ellen szélső volt – azon a poszton pedig a székesfehérváriak elleni rangadót eldöntő Radó András kezdett.

20151205-paks-sestakA paksiaknál egy meglepetés volt az összeállí­tásban, a Szombathelyi Haladás ellen 100. alkalommal pályára lépő Molnár Péter helyét az NB I-ben ezúttal debütáló Székely Györgyvette át, aki az idei U20-as világbajnokságon védte a magyar válogatott kapuját.

Az első félidőben a Paks volt jobb. A hazaiak alakí­tottak ki több lehetőséget, a széleken pedig meg tudták bontani a Fradi védelmét. Ennek ellenére a Ferencváros szerezte meg a vezetést! A 22. percben Radó András átadása után Roland Lamah 16 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtte a labdát (0–1).

20151205-paks-bodeA félidő vége előtt még egy-egy tizenhatoson belüli szerelés volt érdekes, ám – sem akkor, amikor Emir Dilaver szerelte Balázs Zsoltot, sem amikor Kecskés Tamás csúszott oda Radónak – nem í­télt tizenegyest a játékvezető, és mindkét alkalommal jól döntött.

20151205-paks-busaiA második játékrész első tí­z perce is hasonlóan alakult, mint az első: paksi helyzetek után gólt lőtt a Fradi. Lamah bal oldalról érkező lapos beadását Böde Dániel vette át, majd Stanislav Sestákhoz passzolt, aki hat méterről, higgadtan helyezett a bal alsóba (0–2).

20151205-paks-vargarMár megvolt a győzelem ekkor az FTC-nek, í­gy a vendégeknek csak egy vágyuk lehetett: szakadjon meg Böde gólcsendje. A 75. percben sikerült ez neki, nem is akárhogy, 28 méterről bombázott a bal felső sarokba (0–3)!

A Ferencváros góltermelésének azonban ezzel nem lett vége, Böde még egy gólpasszt is adott: a 88. percben indí­totta a csereként beállt Busai Attilát, aki 14 méterről a jobb alsóba lőtt (0–4). Két perccel később jött az ötödik is, a szintén csereként beszálló Varga Roland vágta 12 méterről a kapuba a labdát, beállí­tva a 0–5-ös végeredményt.

Döcögősen kezdte a meccset, de végül simán nyert a Fradi, 19 pontosra növelve az előnyét a tabellán.

Az első helyezett és a második Paks között nagyobb a pontkülönbség (19), mint a második és a sereghajtó között (18)!

További képek: fradi.hu

Mérkőzés utáni nyilatkozatok:

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője: – Nehéz pozití­vumokat mondani azután, hogy egy ötöst kaptunk – és mégis tudok. Ugyanis az első perctől fogva ki-ki meccset játszottunk a Ferencvárossal, s az első félidőben tökéletesen működött a futballunk. A gól persze hiányzott. Voltak helyzeteink, természetesen az ellenfélnek is. Aztán ahogy az lenni szokott, a második gólt épp akkor kaptuk, amikor jobban játszottunk, amikor elhittük, mennyire jók vagyunk – mondta, Csertői, aki nyí­lt futballt vállalt a listavezető ellen. – Biztosan lehetett volna úgy is futballozni, hogy árkot ásunk a kapunk elé, mi azt választottuk, hogy ki-ki meccset játszunk. Akadtak lehetőségek itt is, ott is, kontrából vert meg bennünket ennyire a Fradi. Nem azt mondom, hogy erre büszkék lehetünk, de egy rossz szót sem szólhatok a játékosaimra, mindent megtettek. Hétfőig tarthat csak a szomorúság. Már csak azért is, mert nagyon jó csapat a Ferencváros. Szerintem már megnyerte a bajnokságot, amihez ezúton is gratulálok.

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője: – Nem volt ekkora a különbség. A gólok száma meggyőző, de mindenki láthatta, nehéz meccs volt. Az ilyen mérkőzésekre gondolatban kell jól felkészülni. Nem akarom, hogy félreértsenek, nem azért mondom, mert a mi arénánk történetesen szép, nagy, de a paksi kis stadion, ahol kicsi az öltöző, mint Kispesten vagy Angyalföldön, alig férünk el, szóval nehéz mentálisan felpörögni a kellő szintre. Ezért különösen örülök, hogy végül ekkora fölénnyel nyertük meg a meccset, azt hiszem, nehéz lett volna ennél jobb labdarúgást bemutatni, mint amilyen a miénk volt, főleg a második félidőben – értékelt a német szakember, aki szerint még nem akar a bajnoki cí­mről beszélni. – Arról beszélgettünk a találkozó előtt, hogy ha ma nyerünk, nagy lépést teszünk a bajnoki cí­m felé. Azért még jön az Újpest elleni derbi, és amúgy is, hiába jelenteném ki, hogy bajnokok vagyunk, az aranyérmeket csak a tavasszal adják át, addig még van egy forduló az idén, és tizennégy jövőre.

Böde Dániel:

A 18. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Rados (Diósgyőr) – Heris (Újpest), Nalepa (Ferencváros), Korhut (DVSC-Teva) – Prosser (Bp. Honvéd), Nagy Á. (Ferencváros), Bardhi (Újpest), Gyurcsó (Videoton) – Böde (Ferencváros), Torghelle (MTK), Diagne (Újpest)
A forduló játékvezetője: Pintér Csaba (Újpest – Diósgyőr) 9 – Berettyán Péter, Georgoiu Teodorosz, Farkas Ádám, Bognár Tamás

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Paks hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ