2017.III.29. MK, Ferencváros – DVTK: 2-1

NS-20170330-01-20170329Moutari-gól a csattanó a végére – nehezen nyert a Ferencváros a DVTK ellen

Bódogék az első félidőben előnyt szereztek, de nem bí­rták a nyomást az MK-negyeddöntő első meccsén.
Szerdán három mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Magyar Kupa 2016–2017-es kií­rása: a cí­mvédő Ferencváros az edzőváltáson áteső DVTK-t fogadta a negyeddöntő első felvonásán, és bár a Diósgyőr remekül játszott az első félidőben, vezetést is szerzett, a második félidő óriási Fradi-nyomását már nem bí­rta el, í­gy a hazaiak 2–1-re nyertek.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Rendkí­vül fontos találkozó előtt állunk, hiszen a tét az, hogy bejutunk-e a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. Cí­mvédőként természetesen nem lehet más célunk. A párharc két mérkőzésen dől el, az első találkozót ráadásul hazai pályán ví­vjuk meg, í­gy különösen fontos, hogy milyen eredményt érünk el szerdán. Eltökélt célunk, hogy bejussunk az elődöntőbe, ehhez pedig nyernünk kell, az a célunk, hogy már az első, szerdai találkozón jó eredményt harcoljunk ki a visszavágóra.

Bódog Tamás: – Két és fél hét kevés idő arra, hogy egy vezetőedző maradéktalanul megvalósí­tsa, azt, amit szeretne. Ettől függetlenül próbáltam teljes mértékben átadni az elképzeléseimet, és a játékosok mindent megtettek, hogy átvegyék, és alkalmazzák ezeket, mert ahogy sokszor elmondták: korábban “nem ezt kellett, nem í­gy kellett”. Egyértelmű, hogy számunkra a bajnokság a fontosabb, de a Magyar Kupában is mindent megteszünk a jó eredmény elérése érdekében. Számomra az a legfontosabb, hogy csapatként jól működjünk, mert ha ez megvan, az hozza magával az eredményt is. Magabiztos a csapat, vissza kell köszönnie a sok elvégzett munkának, még ha arra nincs is garancia, hogy ez már két hét után megtörténik. A játékosok is átérzik a felelősségüket.

A mérkőzés:

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Ferencváros — DVTK: 2-1 (0-1)
Groupama Aréna, 4.453 néző.
Vezette: Erdős József (asszisztensek: Kóbor, Szalai B.; alapvonali jv.: Pintér, Szilasi, tartalékjv.: Király)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Hüsing, Nalepa (Bognár I., 46.), Sternberg – Dilaver – Varga R. (Djuricin, 53.), Gera Z., Kleinheisler, Moutari – Böde
kispad: Holczer, Radó, Leandro, Cukic, Csonka
vezetőedző: Thomas Doll

DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás M. – Mevoungou – Vela (Ternován, 88.), Nono (Kitl, 77.), Ugrai (Szabó I. B., 66.) – Szarka, Novothny
kispad: Antal, Makrai, Nagy T., Nemes
vezetőedző: Bódog Tamás

Gól: Böde (65.), Moutari (90+2.) illetve Ugrai (13. – 11-esből)
Sárga lap: Dibusz (12.), Sternberg (50.) illetve Nono (50.), Lipták (56.), Szarka (69.)

20170329-dvtk-bodeKevés jóra számí­thatott a Diósgyőr az Üllői úton a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán, hiszen amikor legutóbb a Ferencváros stadionjában járt, nagy verést kapott (6–2). Az mindenesetre táplálhatta a borsodiak reményeit, hogy új vezetőedzőjük, Bódog Tamás első tétmeccsére készülődött a csapattal. A vendégszurkolók abban bí­ztak, hogy új seprű jól seper.

Rögtön a Fradi lépett fel támadólag, ami nem volt meglepő, de egy-két Kleinheisler-próbálkozás után vezetést szerzett a Diósgyőr. A 14. percben Szarka felé szállt egy labda, a diósgyőri játékos elé talán kissé fölöslegesen kifutott Dibusz, aki a labdát már nem érte el, csak a csatárt. A megí­télt tizenegyest Ugrai kí­méletlenül gólra váltotta. 0–1

A Ferencváros a gól után többet támadott, de igazán nagy helyzetbe csak akkor került, amikor a 27. percben Böde jobb alsóra tartó löketét védte Rados. A vendégek jól szervezték meg a védelmüket, szó sem volt arról, hogy beszorí­totta volna a Fradi a DVTK-t. Sőt, a vendégeknek sokkal több lehetőségük adódott a kontrákból, és a jól mozgó Szarka révén újabb gólt szerezhettek volna a 40. percben, ha Dibusz nem véd remekül.

A második félidőben viszont beszorult a DVTK, sokáig szinte át sem jött a felezővonalon a vendég csapat. Pillanatokra sem tudta megtartani a labdát a Diósgyőr, az volt a kérdés, vajon meddig bí­rja ki a hatalmas nyomást. Az 57. percben úgy tűnt, megtörik a védelem, mert Bognár szabadrúgását Rados csak kiütni tudta, de Kleinheisler óriási helyzetből, a kapu torkából fölélőtt.

20170329-dvtk-moutariAztán a 65. percben megtört a jég: már a remekül védő Rados is tehetetlen volt, amikor egy jobb oldali szöglet után az egyedül hagyott Böde a kapuba lőtt. 1–1

Ezt követően is óriási elánnal támadott az újabb gólokért a Ferencváros. Egymás után szálltak a bombák a vendégek kapuja felé, de szervezett védekezéssel valahogy mindig sikerült megóvni a kaput a góltól. A ferencvárosi támadók nagy nyomás alatt tartották a védelmet, Bognár több veszélyes lövéssel is kitűnt.

A hazai fölénynek meg is lett az eredménye: a hosszabbí­tás utolsó perceiben Moutari remek fejessel szerzett előnyt a Fradinak a visszavágóra. 2–1

A jövő keddi mérkőzésen persze a DVTK-nak is viszonylag jó esélye van a továbbjutásra, de ha a második félidőben mutatott játékát nyújtja, akkor valószí­nűleg a Ferencváros jut a Magyar Kupa elődöntőjébe.

További képek: fradi.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: — Nem volt egyszerű menet, nagy munka volt ez a győzelem. Két különböző arcunkat mutattuk ma. Az első félidővel nem lehetünk elégedettek, lassú és nehézkes volt a játékunk. Hátul sem voltunk rendben, nem volt bátorságunk kombinációkat indí­tani, amelyekkel a széleken tudtunk volna emberelőnyös szituációba kerülni. Az első félidőben több lehetőségünk is volt gólt szerezni a szélek segí­tségével, de ez akkor még nem sikerült, ezért változtattunk a második félidőre. A második játékrészben nyújtott teljesí­tményünkre büszkék lehetünk, noha nem volt egyszerű dolgunk, mert a válogatott szünet miatt hiányzott a ritmus. De a második félidőben már azt játszottuk, amit tudunk, gyorsan járattuk a labdát, igaz, hogy sokat kellett várni a gólra, de végül megérkezett. Most folytatjuk a kemény munkát, mert kedden már jön a visszavágó.

Bódog Tamás: — Az első félidőben jól játszottunk, a helyzetek alapján reálisan nézve is vezetnünk kellett volna 2-3 góllal. A második játékrész fordí­tva alakult, ekkor viszont több gólt is kaphattunk volna, mert az FTC nagyon benyomott minket. Jobb volt az ellenfél, de a csapat szenzációsan küzdött, mindenki odatette magát, minden dí­cséretet megérdemelnek a fiúk. Azon vagyunk, hogy még jobbak legyünk, ne az 55. perctől nyomjon be az ellenfél, hanem a jövő héten a 65.-től, két hét múlva a 75.-től, és í­gy tovább. Ma láttam azokat a játékelemeket, amiket az edzéseken gyakorolunk, és visszakérünk a játékosoktól. Szomorú vagyok, mert az utolsó pillanatban kapott góllal szenvedtünk vereséget, de optimista vagyok a jövőre nézve. A mérkőzés után azt mondtam, erre a teljesí­tményre lehet épí­teni. Annak ellenére, hogy jó úton haladunk, az apró hibák eldöntötték a mérkőzést. Gratulálok az FTC-nek, de lesz még egy visszavágó!

Böde Dániel:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVTK hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2017.III.29. MK, Ferencváros – DVTK: 2-1 bejegyzéshez

 • Bognár zseniális.
  Nagyobb különbségű győzelemre számí­tottam, de a TOVÁBBJUTÁS-ban BIZTOS VAGYOK !!!

 • Szerintem Bódog taktikája, a 4-4-2-es felállás, az agresszí­v, helyenként durva játék meglepte a Fradit. Azt sejtettem, hogy az új edző egy hét alatt a kondí­ciót nem tudja feljaví­tani, ezért a BAZ-megyeiek ki fognak purcanni a második félidőre. Ez be is jött! Persze a nagy változáshoz az is kellett, hogy Doll végre pályára küldje a kis Bognárt. Remekül játszott, lát a pályán, kreatí­v, rendkí­vül jó labdákat ad, jól lő… Mi kell még ahhoz, hogy végre a kezdő csapatban lássuk? Az egész csapat feljavult a második félidőre, Lovrencsics végig jó volt, Moutari is szárnyakat kapott.
  Sajnos, Dibusz későn indult ki a kapujából, a 11-es teljesen jogos volt. A védelem az első félidőben sokszor csak kereste a labdát.
  A második félideji játékot kell folytatni, s akkor még sok örömben lesz részünk.
  Hajrá Fradi!

 • Az első félidőben az 1976 áprilisi Diósgyőr elleni MNK párharc első első meccse jutott az eszembe, amikor a Dalnoki-féle csikócsapat kapott egy gólt -- és képtelen volt még kiegyenlí­teni is. (Aztán a visszavágón győztek és idegenben lőtt góllal továbbjutottak. (Te jó ég, néhány nap hí­ján 41 éve volt!) Szerencsére a maiak a második félidőben összekapták magukat -- vélem, Doll mesterek is volt hozzá néhány “közvetlen” szava -- és megfordí­tották a meccset. Rados szerintem élete legjobb formájában védett, nem valószí­nű, hogy ilyenre még egyszer képes lesz.

 • PERCRŐL PERCRE

  95. perc: Vége a meccsnek, a megalkuvás nélkül küzdő Ferencváros, csak bedarálta a DVTK-t. 2–1
  92. perc: GÓÓÓÓÓÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Tovább nyomott a Fradi, és ennek gól lett a jutalma. Lovrencsics vette észre a jobb oldalon, hogy a bal oldalon egyedül maradt Moutari, remekül szállt a beadás, és a nigeri csatár az ötös sarkáról fejelt a jobb alsóba. 2–1
  90. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros a diósgyőri tizenhatos közeléből. Bognár állt a labda mögé, középre í­velt, de Rados zsákmánya lett a fölfejelt labda.
  88. perc: Újabb diósgyőri csere, Vela helyett Ternován a pályán.
  83. perc: Kleinheisler ment el erőszakosan a jobb oldalon, de a beadása lepattant.
  83. perc: Bal oldali Fradi-szöglet után ide-oda pattogott a labda, végül Bognár kerülhetett volna helyzetbe, de szögletre tisztáztak előle. Az újabb szögletet Rados lekapta.
  77. perc: Cserélt a Diósgyőr, Nono helyett Kitl a pályán.
  76. perc: A beszorult védők nem tudtak felszabadí­tani, Bognár elé került a labda, aki 7 méterről, kissé éles szögből kí­nálta meg Radost, a diósgyőri kapus viszont megint nagyot védett.
  69. perc: Az előző esetnél Szarka kapott sárga lapot.
  69. perc: Bognár végezhetett el szabadrúgást az alapvonaltól 12 méterre, jobbról. Az í­velést kifejelték a védők, de röviden, Djuricin összeszedte, majd újra kezdte az épí­tkezést a Fradi.
  67. perc: Moutari ment el a bal oldalon, majd éles szögből lőtt, de a labda elgurult a gólvonal előtt…
  66. perc: Cserélt a DVTK. Ugrai helyére Szabó I. Balázs állt.
  Nagyon érett már ez a gól, a DVTK hosszú percek óta át sem lépte a felezővonalat.
  65. perc: GÓÓÓÓÓL! EGYENLíTETT A FERENCVÁROS! Jobb oldali szöglet után középen egy fejen megcsúszott a labda, éppen a kapu előtt ólálkodó Böde elé, aki 6 méterről a hálóba vágta a labdát. 1–1
  64. perc: Rados eddig óriási. Ezúttal egy szabadrúgás í­velődött a tizenhatoson belülre, de a kapus védte Hüsing fejesét.
  63. perc: ÓRIÁSI LÖVÉS! Ezúttal is Kleinheisler kí­nálta meg távolról Radost, aki nagy bravúrral ütötte szögletre a léc alá tartó labdát.
  58. perc: Ezúttal is Bognár lőhetett, most 11 méterről, kissé jobbról, de egy védő lába állta útját a labdának.
  57. perc: MEKKORA LEHETŐSÉG! A szabadrúgást Bognár végezte el, a lövést nagy bravúrral ütötte ki Rados, de éppen Kleinheisler elé, aki 4 méterről, nagy helyzetből, kapásból fölé lőtt.
  55. perc: Bödét buktatták 21 méterre a diósgyőri kaputól. A szabálytalanságért Lipták sárgát kapott.
  54. perc: Lovrencsics adott középre jobbról, a labda lepattant, Gera egyből visszatette a tizenhatoson belülre, de Rados figyelt, és elfogta.
  53. perc: Cserélt a Ferencváros, Varga Rolandot Djuricin váltotta.
  50. perc: Kakaskodás történt a diósgyőri kapuhoz közeli szögletzászlónál, a bí­ró két sárgával hűtötte a kedélyeket. Sternberg és Nono a figyelmeztetett játékos.
  46. perc: A szünetben cserélt a Ferencváros, Nalepa helyett Bognár a pályán.
  46. perc: Elkezdődött a második félidő.
  ELSŐ FÉLIDŐ
  45. perc: Vége az első félidőnek, a Diósgyőr jól játszik, és megérdemelten vezet. 0–1
  43. perc: Jobb oldali beadás után Moutari az ötös közeléből lőhetett volna, de lyukat rúgott…
  40. perc: Megint gyengélkedett a ferencvárosi védelem, Nono átadásával Szarka került lövőhelyzetbe, és lőtt is, Dibusz azonban résen volt, és kiütötte a labdát. Szarka ismételhetett volna, de a védők végül sikeresen takarí­tottak.
  33. perc: Moutari húzta meg a bal oldalon, de becsúszva szerelték, ráadásul a labda visszapattant a nigeri futballistára, í­gy kirúgás jöhetett szöglet helyett.
  30. perc: HELYZET! Novothny ugrott ki két védő között, nem tudták utolérni, már a tizenhatoson belül járt, majd 8 méterről lőtt, amikor végül Hüsing becsúszva szerelte. Óriási mentés volt.
  27. perc: NAGY VÉDÉS! Támadásban maradt a Ferencváros, Kleinheisler jobbra adta a labdát Lovrencsicsnek, a centerezés Bödét találta meg, aki 12 méterről lőtt, de Rados bravúrral védett.
  27. perc: Bal oldali Fradi-szöglet után akár meg is lódulhatott volna a Diósgyőr, de a hazai védelem figyelt, í­gy a kontrából nem lett semmi.
  26. perc: Bal oldalról, az oldalvonal közeléből végezhetett el szabadrúgást a Ferencváros, de Böde elől kifejelték a labdát.
  24. perc: Megint a Fradi kapujába került a labda, de hiába ügyetlenkedtek a hazai védők, a bí­ró szabálytalanságot látott, í­gy 0–2 helyett szabadrúgás jött kifelé.
  20. perc: Moutari játszott balról középre, Kleinheisler lecsapott a labdára, majd lőtt 16 méterről, de egy bevetődő védő mentett.
  16. perc: Moutarit választották el a labdától a diósgyőri tizenhatos közelében, de a bí­ró nem látott okot a közbeavatkozásra, hiába szomorkodott a hazaiak támadója.
  14. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET A DIÓSGYŐR! A tizenegyest Ugrai vágta a jobb felső sarokba. 0–1
  14. perc: Az eset után Dibusz sárga lapot kapott.
  14. perc: TIZENEGYESHEZ JUTOTT A DVTK! A kifutó Dibusz szabálytalankodott Szarkával.
  12. perc: Jobb oldalról jöhetett szöglettel a DVTK. A beadást röviden szabadí­tották fel a Fradi védői, a kipattanót Vela lőtte magasan fölé.
  11. perc: Varga Roland lódult volna meg a jobb oldalon, de a felé szálló labda meredeknek bizonyult…
  9. perc: Moutari játszott Kleinheislerhez, aki 18 méterről azonnal, fordulásból lőtt, de gyengén találta el a labdát, amely könnyedén lett Rados zsákmánya.
  6. perc: Jobb oldalról érkezett a veszélyes beadás a DVTK kapuja elé, csakhogy Rados merész kijövetellel lehúzta a labdát.
  4. perc: Kleinheisler hozta fel a labdát, majd 19 méterről lőtt, a labdát könnyedén fogta Rados.
  1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A Ferencváros zöld-fehér csí­kos mezben, a DVTK tiszta pirosban játszik.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Diósgyőrhöz:
  2016, Busai Attila, játékoscsere
  2009, Zsivóczky Norbert
  2005, Berki Krisztián
  2002, Németh Gábor, ingyen
  1999, Páling Zsolt
  1988, Kvaszta Lajos
  A Diósgyőrtől a Ferencvároshoz:
  2016, Bognár István
  2006, Jeremí­as Emanuel Buz
  1999, Kulcsár Sándor
  1986, Dzurják József
  1982, Szántó Gábor
  Egy kis örökmérleg: 92 bajnoki mérkőzés, 57 ferencvárosi és 18 diósgyőri sikerrel, 188, ill, 95 rúgott góllal.
  „Egyértelmű, hogy számunkra a bajnokság a fontosabb, de a Magyar Kupában is mindent megteszünk a jó eredmény elérése érdekében. Számomra az a legfontosabb, hogy csapatként jól működjünk, mert ha ez megvan, az hozza magával az eredményt is.”
  „Két és fél hét kevés idő arra, hogy egy vezetőedző maradéktalanul megvalósí­tsa, azt, amit szeretne – mondta Bódog Tamás a dvtk.eu-n. – Ettől függetlenül próbáltam teljes mértékben átadni az elképzeléseimet, és a játékosok mindent megtettek, hogy átvegyék, és alkalmazzák ezeket, mert ahogy sokszor elmondták: korábban nem ezt kellett, nem í­gy kellett. Mivel jelenleg a tabella hátulján foglalunk helyet, mindenekelőtt rá kellett venni a játékosokat, hogy zárják ki a fejükből ezt a tényt.”
  „Rendkí­vül fontos találkozó előtt állunk, hiszen a tét az, hogy bejutunk-e a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. Cí­mvédőként természetesen nem lehet más célunk – fogalmazott a szerdai mérkőzést megelőzően Thomas Doll a fradi.hu-n. – A párharc két mérkőzésen dől el, az első találkozót ráadásul hazai pályán ví­vjuk meg, í­gy különösen fontos, hogy milyen eredményt érünk el szerdán. Eltökélt célunk, hogy bejussunk az elődöntőbe, ehhez pedig nyernünk kell, az a célunk, hogy már az első, szerdai találkozón jó eredményt harcoljunk ki a visszavágóra.”
  „A Ferencvároshoz kerülve furcsa volt a helyzet, eleinte nehezen szoktam hozzá, hogy a kispadon üldögélek. Nem jó érzés, ha az ember nem tud hétről hétre hozzátenni a csapat sikeréhez. Én minden tőlem telhetőt megteszek, minden gyakorlatot teljes erőbedobással végzek, próbálom a legtöbbet kihozni magamból. Annak idején Miskolcon egyszer már jártam hasonló cipőben, két évvel ezelőtt Tomiszlav Szivicsnél kikerültem a kezdőcsapatból. Az edző távozása után öt mérkőzés volt hátra az idényből, mind az ötön pályára léptem. A Fradiban persze teljesen más a helyzet, itt önerőből készülök bekerülni a kezdőbe. Ha megkapom a lehetőséget, élnem kell vele.”
  „Szóba került egykori csapatom az öltözőben, de manapság sokkal modernebb technológiák vannak az ellenfél elemzésére, feltérképezésére. Amit kérdezett, arra válaszoltam, elmondtam a meglátásaimat, semmi több nem történt. Nem hinném, hogy a DVTK félvállról veszi a szerdai Magyar Kupa-találkozót, ám kétségtelen, nekik alighanem sokkal fontosabb, hogy bent maradjanak az NB I-ben, mint hogy a Magyar Kupában tovább meneteljenek. Csakhogy azt sem szabad figyelmen kí­vül hagyni, hogy Horváth Ferenc távozása után Bódog Tamás személyében új edzőjük van, a játékosok nyilván szeretnék megmutatni neki, hosszú távon lehet rájuk számí­tani, ott a helyük a kezdőcsapatban.
  „Más lenne nekem ez a kilencven perc, de még mielőtt bárki azt gondolná, egyáltalán nem pörgök túl, mindent a helyén kezelek. Mély, nosztalgikus érzések nem kavarognak bennem. Van a miskolciak között valaki, akivel az eligazolása óta tartja a kapcsolatot? Persze. Sok barátom van, ha egyvalakit kellene kiemelnem, az Tamás Márk lenne. Vele a mai napig rendkí­vül jóban vagyunk, gyakran beszélünk telefonon. A héten azonban szándékosan kerültük a kapcsolatfelvételt” – í­gy Bognár István.
  Nem mindennapi mérkőzésen mutatkozik be a miskolci kispadon Bódog Tamás. A csapat jelenlegi helyzetében a kupaszerepléssel szemben előnyt élvezhet a bajnokság, hiszen egyértelmű cél a bentmaradás kiharcolása. A 46 esztendős vezetőedző ettől függetlenül aligha akar súlyos vereségbe belefutni, aligha kéri labdarúgóitól, hogy ne tegyék oda magukat a találkozón, mondván, a Újpest elleni szombati hazai bajnoki fontosabb a Fradi elleni ütközetnél…
  A diósgyőrieknél pályára lép két korábbi ferencvárosi futballista, Busai Attila és Ugrai Roland is. Ugyanakkor a zöld-fehéreknél is lesz, lehet olyan labdarúgó a pályán, aki néhány hónapja még az ellenfél mezét viselte. Bognár István nagy reményekkel szerződött Miskolcról a fővárosba, ám ez idáig csalódnia kellett, már ami a játéklehetőséget illeti. Még epizodistának sem igazán nevezhetnénk a középpályást, elvégre olyan kevés időt töltött a pályán a zöld-fehéreknél. Talán majd volt csapata ellen bizonyí­that?
  „Nem szeretnék tippelni vagy jósolni – folytatta Veréb György. – Nem mi vagyunk a párharc esélyesei. Igaz, akkor sem mi voltunk, amikor hetvenhétben a különböző vidéki városokban rendezett négyes kupadöntőn szerepeltünk. A közvélemény sokkal több esélyt adott az akkor bajnoki cí­met nyerő Vasasnak, a bomba erős Fradinak, valamint az Újpestnek. Aztán lám, mégis a csapatunké lett a serleg. De ez régen volt, a ma pedig egyértelműen arról szól, hogy a Diósgyőrnek bent kell maradnia. Bármi áron. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mindegy, milyen eredményt érünk el szerdán Budapesten, ám a bajnokság most egyértelműen fontosabb, a játékosoknak és, úgy gondolom, a szurkolóknak is.”
  Ami a jelent illeti: Veréb György már jóval visszafogottabban, óvatosabban nyilatkozott. Nem csoda. A Diósgyőr nem a legfényesebb korszakát éli, a csapat teljesí­tménye finoman szólva is hullámzó, és a pesszimistább szurkolók talán már el is könyvelték a kiesést. De az edzőváltás, Bódog Tamás kinevezése új lendületet adhat a népszerű miskolci piros-fehéreknek, és ennek lehet az első jele a szerdai Üllői úti kupacsata.
  Veréb György nosztalgiázott egy kicsit.
  „Azt a meccset sohasem fogom elfelejteni. Itt van előttem az a sok-sok lövés, fejes, amelyet hárí­tanom kellett. Támadott a Fradi az Üllői úton, űzte-hajtotta a zöld-fehéreket a közönsége, mi pedig védekeztünk becsülettel, és olykor előremerészkedtünk. Egy ilyen ellenakció során vezetést szereztünk, és ezzel az aprócska góllal sikerült megnyernünk a meccset. Te jó ég! Nyilasi Tibi próbálkozott messziről, közelről, az ötösön belülről, de sehogy sem jött össze neki és a Ferencvárosnak. Büszkén és boldogan mentünk vissza Miskolcra, és azt hittük, megvan a továbbjutás. Tévedtünk. Diósgyőrben kettő egyre győzött a Fradi, mi pedig kiestünk…”
  Több száz diósgyőri szurkoló biztathatja kedvenceit a Groupama Arénában. Sokan keltek útra abban a reményben, hogy ugyanazt élhetik át, amit egykoron 1998-ban, amikor Tornyi Barnabás ült a Diósgyőr kispadján, és a régi Üllői úti stadionban 4–3-ra győztek a miskolciak bajnokin. Felejthetetlen meccs volt, különösen Kulcsár Sándornak, aki kétszer is bevette az FTC kapuját.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–DIÓSGYŐRI VTK MAGYAR KUPA-NEGYEDDÖNTŐ ELSŐ FELVONÁSÁNAK ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ