2017.V.17. MK, Budafoki MTE – Ferencváros: 2-4

20150518-magyar-kupa-2MK: ünnepi hangulatban jutott döntőbe a Ferencváros

Budafokon 4–2-re nyertek a zöld-fehérek, í­gy 12–2-es összesí­téssel ott vannak a fináléban.
A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében a cí­mvédő Ferencváros idegenben 4–2-re legyőzte a Budafokot a párharc második felvonásán, í­gy 12–2-es összesí­téssel bejutott a fináléba, amelyben a Mezőkövesdet kettős győzelemmel búcsúztató Vasas lesz az ellenfele.

Nyilatkozatok:

Thomas Doll: – Az első mérkőzés eredményétől függetlenül komolyan kell pályára lépnünk, teljes koncentrációval. Az ilyen mérkőzéseken, mint a szerdai, könnyű sérüléseket összeszedni, ezeket pedig nagyon fontos lenne elkerülni, hiszen még hátra van a Videoton és az Újpest elleni bajnoki, valamint a kupadöntő. Nem akarunk veszí­teni a magabiztosságunkból. Természetesen teljesen más lesz ez, mint az első találkozó, mert más a pálya, más a helyszí­n. Profi szellemben kell pályára lépnünk. A Budafoknak óriási siker, hogy idáig eljutottak. Jó karakterük van, remek idényt futnak a harmadosztályban. Az első meccsen talán nem számí­tottak rá, hogy nyolcat fogunk lőni, de ilyen a futball.

A mérkőzés:

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Budafoki MTE — Ferencváros: 2-4 (1-3)
Budafok, Promontor u., ~3.000 néző.
Vezette: Radványi Ádám (asszisztensek: Horváth Z., Bertalan; alapvonali jv.: Németh Á., Szilasi, tartalékjv.: Becséri)

Budafoki MTE: Abu — Patkós (Margitics, 58.), Vaszicsku, Khiesz, Huszty — Csizmadia Cs. — Kovács D. (Ihrig-Farkas, 75.), Illés D., Veszelinov (Nagy T., 46.), Vankó — Oláh L.
kispad: Szabó B., Vég, Fekete, Marczinka
vezetőedző: Prukner László

Ferencváros: Holczer — Lovrencsics (Batik, 46.), Nalepa, Hüsing, Sternberg — Koch — Varga R. (Csonka, 46.), Hajnal (Moutari, 46.), Bognár I., Csernik — Kundrák
kispad: Dibusz, Böde
vezetőedző: Thomas Doll

Gól: Csizmadia Cs. (25.), Kovács D. (49.) illetve Kundrák (21., 33.), Hajnal (30. – 11-esből), Moutari (71.)
Sárga lap: Csizmadia Cs. (32.), Vaszicsku (81.) illetve Batik (51.)

Az odavágón aratott 8–0-s kiütéssel a Ferencváros eldöntötte a továbbjutás kérdését a múlt szombaton az NB III Középcsoportjában a bajnoki cí­mét három fordulóval a zárás előtt bebiztosí­tó Budafok ellen, a hazai együttes és szurkolói azonban igazi futballünnepet varázsoltak a visszavágóra.

Az első meccsen negyedóra sem kellett a Fradinak a gólhoz, itt azonban az első húsz percben nagyobb helyzetet sem sikerült kialakí­tania Thomas Doll együttesének. Ezt követően viszont 13 perc alatt négy gólt is láthatott a rendkí­vül lelkes, nagyjából háromezres budafoki közönség.

A sort az NB I-ben a DVSC elleni múlt szombati bajnokin debütáló Kundrák Norbert nyitotta meg, Bognár István indí­tása után becsapta a védőjét, és kilőtte a jobb alsó sarkot (0–1). Noha négy percre rá Csizmadia Csaba futtából a jobb alsóba passzolt (1–1), újabb öt perccel később Hajnal Tamás tizenegyesből szerzett góljával már ismét a Fradinál volt az előny (1–2). Hajnal utána egy gólpasszt is kiosztott, szabadrúgását a 18. születésnapját holnap ünneplő Kundrák fejelte a léc alá (1–3).

A szünetben mindhárom cserelehetőségét kihasználta Doll, több mint két év után visszatért az első csapatba Batik Bence, bemutatkozott tétmeccsen az U17-es válogatott egyik alapembere, Csonka András, valamint pályára lépett Amadou Moutari is.

Szinte azonnal jött a gól a fordulás után, Kovács Dávid – aki a meccset követően barátnője kezét is megkérte a pályán – kiválóan tekert a jobb alsóba (2–3). A folytatásban Janek Sternberg és Csernik Kornél is eltalálta a kapufát, Moutari azonban közelről már pontosabban célzott, í­gy a Ferencváros ünnepi hangulatban 4–2-re nyert Budafokon, és 12–2-es összesí­téssel bejutott a fináléba (május 31., szerda 19 óra, Groupama Aréna), amelyben a Mezőkövesdet kettős győzelemmel búcsúztató Vasas lesz az ellenfele.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Prukner László: — Bajnokok, kupaelődöntősök lettünk – kerek a világ. Most más volt a Ferencváros motivációja, hiszen a hét végén fontos bajnokit játszik a Videoton ellen, mi viszont szerettük volna megmutatni, egyénileg és csapatként is többek vagyunk, mint amit a Groupama Arénában mutattunk.

Thomas Doll: 

Elégedett a látottakkal?
Bejutottunk a Magyar Kupa döntőjébe, és ez fontos a klub számára. Most olyan mérkőzést játszottunk, amelyen élvezhettük a futballt. A szurkolók alighanem jól érezték magukat, és ez a lényeg.

Ilyen küzdős ellenfélre számí­tott?
Igen. A Budafok érzelemmel, jó koncepcióval lépett pályára, megnehezí­tette az életünket. Jó volt a pálya is, szóval nem lehet egy rossz szavunk sem. Nagyszerűen éreztük magunkat Budafokon, kaptunk egy üveg bort, sálakat, jó lesz visszaemlékezni erre a napra.

A fiatal Kundrák Norbert tizenhét évesen két gólt lőtt, gólpasszt is adott. Ezt várta tőle?
Lendületes, akaraterős futballista, aki soha nem adja fel. Magyarország számára is fontos játékos lehet, korosztályos válogatott, Nagy Ádám, Nagy Dominik példa lehet előtte.

Kundrák Norbert: „Nyolcgólos előnyünk ellenére nagyon izgultam a mérkőzés előtt, mert először játszottam kezdőként a Ferencvárosban. Thomas Doll megkért, csak a megszokott játékstí­lusomra koncentráljak, ami talán sikerült is, elvégre két gólt szereztem.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Budafoki MTE hivatalos honlapja valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2017.V.17. MK, Budafoki MTE – Ferencváros: 2-4 bejegyzéshez

  • Itt a példa simán fel lehet hozni a tarcsiból srácokat,akik sokkal jobbak ,mint a Nalepa Dilaver és a komplett német vonal.
    Csak ezt azok nem veszik észre,akik döntési helyzetben vannak…

    Szép volt FIATALOK!!!!

    Hajrá Fradi

  • PERCRŐL PERCRE

    2. FÉLIDŐ
    92. perc: Véget ért a mérkőzés, a Ferencváros 4–2-re nyert Budafokon, í­gy 12–2-es összesí­téssel bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.
    92. perc: Egymás után két hazai szögletet is kivédekezett a Fradi.
    90. perc: Kettő perc a ráadás a meccs végén.
    89. perc: Ziccer, de kimarad! Kundrák ugrott ki a jobb oldalon, ám Abu jól lépett ki a kapujából, lábában elakadt a labda.
    88. perc: Helyzet! Csizmadia ugratta ki Oláht, aki kissé kisodródott, lövése azonban í­gy is csak centikkel kerülte el a jobb alsó sarkot.
    86. perc: Ihrig-Farkas végezte el a pontrúgást, a bal alsóba tartó labdát Holczer nyomta szögletre.
    85. perc: A sarokrúgás nem volt veszélyes, az ellentámadást azonban Nalepa csak szabálytalanul tudta megállí­tani, Ihrig-Farkast vágta fel 23 méterre a Fradi kapujától.
    84. perc: Koch tört be a tizenhatoson belülre, majd Moutarinak passzolt, aki kapásból a léc fölé bombázott. Valaki még hozzáért a labdához, í­gy szöglettel jöhet a Fradi.
    81. perc: Vaszicsku Gergő borí­totta fel Moutarit, újabb jogos sárga lap került elő a játékvezető zsebéből.
    80. perc: Moutarit állí­tották meg lesen.
    77. perc: Csernik jobb oldali beadására jól lépett ki Abu.
    76. perc: Rendkí­vül csúnya ütközés, a kapuból kilépő Holczer térddel a csapattársát, Hüsinget tarolta le. A német védő szerencsére a saját lábán hagyta el a pályát, kérdés, vissza tud-e állni.
    75. perc: Hazai változtatás, a második gólt szerző Kovács Dávid helyét Ihrig-Farkas Sebestyén vette át.
    Prukner László továbbra is űzi a játékosait, nem szeretné, ha most feladnák.
    71. perc: GÓL! ÚJABB FERENCVÁROSI TALÁLAT! Holczer vágott előre egy labdát, melyet Kundrák megszelidí­tett, majd Bognárhoz passzolt, aki Amadou Moutarinak továbbí­tott, a nigeri szélső pedig közelről, a kilépő kapus mellett a bal alsóba passzolta a labdát. Összesí­tésben 12–2. 2–4
    A budafoki drukkerek érzik a „vérszagot”, rá is zendí­tenek.
    70. perc: Újabb hazai szögletet úszott meg a Fradi.
    68. perc: Egymás után két sarokrúgást is elvégezhetett a Budafok, fura, de kissé beszorult a Fradi.
    67. perc: Holczer-bravúr! Nagy kapott jó indí­tást Csizmadiától, majd egy pattanás után kapura belsőzte a labdát, Holczer azonban belekapott, í­gy szögletre mentett.
    66. perc: Kovács nagy bedobása után Khiesz csúsztatott kevéssel a bal alsó mellé hét méterről.
    66. perc: Koch próbálta meglepni a félpályáról Abut, de a kapus nem állt elég távol a kapujától, valamint a német középpályás kí­sérlete sem volt pontos.
    65. perc: Egy budafoki szöglet után Oláh kanalazta a kapu felé a labdát, Holczernek ezzel nem okozott túl sok problémát.
    63. perc: Moutari cselezgetett a bal oldalon, majd befelé tolta a labdát, 15-ról elengedett próbálkozása azonban elakadt a hazaikban.
    62. perc: ÚJABB KAPUFA! Kundrák hozta helyzetbe Cserniket, aki 12 méterről lőtt laposan, a labda azonban a jobb oldali kapufáról kifelé pattant.
    60. perc: Huszty blokkolt egy jobb oldali beadást, majd a másik szélen Moutarit szerelte Margitics.
    58. perc: Bognár a bal oldalról mindenki feje fölött Batikhoz í­velte a labdát, aki egy pattanás után kevéssel zúdí­totta a jobb oldali kapufa mellé a labdát.
    57. perc: Budafoki csere: Patkóst Margitics Andor váltotta.
    55. perc: KAPUFA! A bal oldalon lendületből érkező Sternberg kapott pontos indí­tást, az átvétellel gólhelyzetbe került, majd tí­z méterről a lécre vágta a labdát.
    54. perc: Patkós szerelte egy jó ütemű becsúszással a megiramodó Moutarit.
    51. perc: Vankót és Batikot kellett ápolni a pályán, utóbbi már vissza is tért.
    49. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK BUDAFOKI GÓL! Oláh hátáról szerencsésen pattant le egy indí­tás, í­gy Illés Kovács Dávid elé tálalt, aki a tizenhatoson belülre érve, kissé jobbról, bal lábbal kiválóan tekert a jobb alsó sarokba. Összesí­tésben 11–2 a Ferencvárosnak. 2–3
    46. perc: Kovács húzott el azonnal a jobb oldalon, beadás felpattant, Illés azonban nem tudott rádőlni a kipattanóra, í­gy fölé bombázott.
    46. percben: A második félidőre hármat is cserélt Thomas Doll: Hajnal, Lovrencsics és Varga nem tért vissza a pályára, helyükre a több mint két év után az első számú csapatba visszatérő Batik Bence, az U17-es válogatott egyik alapembere, Csonka András és Amadou Moutari állt be. A hazaiaknál egy változtatás történt, Nagy Tamás érkezett a pályára Veszelinov helyére.
    46. perc: Ismét útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.
    1. FÉLIDŐ
    45+1. perc: Véget ért az első félidő, a Ferencváros 3–1-re vezet a meccsen, összesí­tésben pedig tí­z gól az előnye.
    45. perc: Veszelinov lebicegett a pályáról, a tartalék játékvezető pedig egy perc ráadást jelzett.
    45. perc: Veszelinov maradt a földön, ápolni kellett.
    44. perc: Oláh indult ismét lesről.
    43. perc: Hajnal szöglete veszélytelen volt.
    43. perc: Újabb Abu-védés! Kundrák vett át egy í­velést a tizenhatoson belül, majd egy pattanás után lőtt, de a hazaiak kapusa kitolta a jobb alsóba tartó labdát.
    42. perc: Abu ezúttal egy távoli, lapos lövést hárí­tott magabiztosan.
    41. perc: Nagy mentés! Csernik kiugratása után Kundrák került ziccerbe, de Abu jól lépett ki a kapujából és felszedte előle a labdát.
    Nem szegte a budafoki drukkerek kedvét a három Fradi-gól, rendületlenül szurkoltak.
    38. perc: Hazai helyzet! Vankó lőtte a tizenhatoson belülre erőből a labdát, egy ferencvárosi védőről lepattant a beadása, í­gy Illés tüzelhetett, 16-ról eleresztett kí­sérlete azonban elakadt a védőkben.
    37. perc: Hajnal legurí­tása után Bognár löbbölte középre a labdát, Csizmadia azonban elfejelte azt.
    36. perc: Cserniket vágták fel nagyjából 32 méterre a Budafok kapujától.
    33. perc: GÓL! OTT A HARMADIK FRADI-GÓL! Hajnal tekert középre a jobb szélről egy szabadrúgást, a védőjét megelőző Kundrák Norbert pedig az ötösön belülről, nagy erővel a léc alá fejelte a labdát. Összesí­tésben 11–1. 1–3
    32. perc: Csizmadia becsúszása Koch lábát találta el, ezt a ferencvárosi szóvá is tette nála. A játékvezető szerint ugyancsak szabálytalan volt, villant is a sárga.
    31. perc: Oláht állí­tották meg lesen.
    30. perc: GÓL! ÚJRA ELŐNYBEN AZ FTC! Hajnal Tamás állt a labda mögé, és belsővel a bal alsóba passzolta a labdát. Abu a másik irányba vetődött, nem volt esélye a védésre. Összesí­tésben 10–1 a zöld-fehéreknek. 1–2
    29. perc: Büntetőt kapott a Ferencváros, Sternberg bal oldali beadása Patkós kezén akadt el. Jogos a tizenegyes.
    27. perc: Vankó maradt a földön, Hüsing lépett oda neki keményen.
    25. perc: GÓL! EGYENLíTETT A BUDAFOK! Vankó kapott labdát a tizenhatos bal oldalán, majd Lovrencsiccsel néhány másodpercig farkasszemet nézett, végül laposan visszapasszolt a lendületből érkező Csizmadia Csabának, aki belsővel, 15 méterről a jobb alsóba helyezte a labdát. Összesí­tésben 9–1. 1–1
    24. perc: Bognárt szerelték a tizenhatos előterében.
    Kundrák a hétvégén, a DVSC elleni bajnokin debütált az FTC felnőttcsapatában. A fiatal gólvágó eddigi pályafutásáról ide kattintva olvashat bővebben!
    21. perc: GÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Bognár indí­totta a félpályáról Kundrák Norbertet, aki a tizenhatos bal sarkánál átvette a labdát, a behátráló Vaszicsku mellett kettőt tolt rajta befelé, majd kilőtte a jobb alsó sarkot. Összesí­tésben már 9–0 a Fradinak. 0–1
    20. perc: Csernik indult el ismét a kelleténél korábban, ez is les volt.
    19. perc: Vaszicsku óriási bedobása után röviden szabadí­tottak fel a vendégek, ám Illés lövése elakadt a tizenhatoson belül a lábak sűrűjében.
    19. perc: Hüsing csúsztatta oldalra Kovács í­velését Oláh elől.
    17. perc: Hajnal sarokrúgása ezúttal sem volt veszélyes.
    16. perc: Csernik bal oldali beadása majdnem megtalálta Kundrák fejét, végül egy hazai védőről pattant szögletre a labda.
    15. perc: Kundrák kapott kiváló indí­tást Bognártól, ám a tizenhatoson belül addig tologatta a labdát, amí­g két védő be nem érte és le nem szerelte.
    14. perc: Koch kiugratási kí­sérletébe léptek bele a hazai védők.
    Doll vitatkozott egy sort az egyik asszisztenssel.
    13. perc: Tetszetős hazai támadás végén Oláh ugratta ki Kovácsot, ő azonban 15 méterről az égbe lőtt.
    11. perc: Hajnal ezúttal laposan passzolt középre egy jobb oldali sarokrúgást, ám Bognár túl hosszan tolta meg a labdát.
    10. perc: Hajnal balról befelé szálló szöglete mindenkinek magas volt, a hosszún pedig nem érkezett ferencvárosi.
    9. perc: Csernik indult lesről.
    8. perc: Vankó kereste egy lapos passzal Oláht, de Holczer jól vetődött ki a kapujából és megszerezte a labdát.
    7. perc: Koch egy labdaszerzés után a bal oldalon kapta vissza a labdát, a beadás azonban nagyon lecsúszott a lábáról. Igaz, a passz pillanatában nagyot pattant az addig guruló labda.
    5. perc: Kundrák jobb oldali beadását blokkolta Khiesz.
    3. perc: Egy jobb oldali beadás után Kovács fejelt, de nem tudta a kapu felé irányí­tani a labdát, í­gy Holczer könnyedén lehúzta a levegőből.
    2. perc: Hajnal sarokrúgása után Koch bólintott a kapu fölé.
    2. perc: Vaszicsku fejelt szögletre egy jobb oldali beadást.
    A budafokiak piros-feketében, a ferencvárosiak fehér és világoszöld szerelésben léptek pályára.
    1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indí­tották útjára a labdát.
    Tí­z perccel a kezdés előtt szinte megtelt a stadion, ennek ellenére továbbra is hosszú sorok várnak arra, hogy bejuthassanak.
    ELŐZMÉNYEK
    Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Budafok–Ferencváros Magyar Kupa-elődöntő második felvonása. Tartsanak velünk!
    Az első mérkőzésen Thomas Doll együttese 8–0-ra kiütötte Prukner László csapatát, í­gy igazi csoda lenne, ha nem a zöld-fehérek jutnának a fináléba. Az odavágóról ide kattintva olvashat részletesebben!
    A Budafoknál az elődöntő első felvonásán elszenvedett kiütéses vereség ellenére jó hangulat uralkodik, hiszen a csapat a múlt héten szombaton a Dunaharaszti elleni 4–0-s sikerrel (három fordulóval a zárás előtt) megnyerte az NB III Középcsoportját, í­gy jövőre a másodosztályban indulhat.
    „Az első meccs eredményétől függetlenül komolyan kell pályára lépnünk, teljes koncentrációval. Az ilyen mérkőzéseken, mint a szerdai, könnyű sérüléseket összeszedni, ezeket pedig nagyon fontos lenne elkerülni, hiszen még hátravan a Videoton és az Újpest elleni bajnoki, valamint a kupadöntő. Nem akarunk veszí­teni a magabiztosságunkból. Természetesen teljesen más lesz ez, mint az első találkozó, mert más a pálya, más a helyszí­n. Profi szellemben kell pályára lépnünk. A Budafoknak óriási siker, hogy idáig eljutottak. Jó karakterük van, remek idényt futnak a harmadosztályban. Az első összecsapáson talán nem számí­tottak rá, hogy nyolcat fogunk lőni, de ilyen a futball” – idézi Thomas Dollt a fradi.hu.
    Jakab János, a Budafok tiszteletbeli elnöke a Nemzeti Sportnak elmondta, háromezer ingyenes emlékjegyet nyomtattak a meccsre, és ezek pillanatok alatt elfogytak. Ettől függetlenül a kapuk mindenki előtt nyitva állnak, í­gy arra számí­tanak, hogy nagyjából ötezren lesznek a nézőtéren.
    A Magyar Kupa másik elődöntőjében a Vasas és a Mezőkövesd érdekelt. Ott az első mérkőzésen az angyalföldiek – újpesti átmeneti otthonukban – 2–0-ra legyőzték a borsodi alakulatot, í­gy kedvező helyzetből várják a visszavágót, amelyet ma este nyolc órától (Tv: M4 Sport; élőben az NSO-n) rendeznek meg. A párharc első meccséről ide kattintva olvashat bővebben!
    A döntőt május 31-én, szerda 19 órától rendezik meg a Groupama Arénában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ