2017.X.10. VB-selejtező, Magyarország – Feröer-szigetek: 1-0

NS-20171011-01-20171010

Kifütyült győzelem: egy Böde-góllal nyertünk Feröer ellen, de a játék…

Válogatottunk nyögvenyelősen győzött idehaza az utolsó vb-selejtezőjén, megvan a harmadik hely, de a közönség tüntetett.
A magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte hazai pályán Feröert az európai vb-selejtezők csoportszakaszának utolsó fordulójában. A mieink gólját a csereként beálló Böde Dániel szerezte a 81. percben.

VB-SELEJTEZŐ, EURÓPAI ZÓNA, B-CSOPORT, 10. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG — FERÖER-SZIGETEK 1-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 20.000 néző.
vezette: Roi Reinshreiber (Mozes, Shimon; tartalékjv.: Liany – izraeliek)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó J. – Stieber Z. (Nagy Dá., 66.), Nagy Á., Pátkai, Dzsudzsák – Eppel (Böde, 46.), Ugrai (Sallai, 89.)
kispad: Kovácsik, Megyeri, Lang, Korhut, Botka, Lovrencsics, Márkvárt
Szövetségi kapitány: Bernd Storck

FERÖER-SZIGETEK: G. Nielsen – Naes, Gregersen, Baldvinsson, Jónsson  – Vatnhamar, Sörensen (Bartalsstovu, 73.), Benjaminsen (Hansson, 66.), Edmundsson – Joensen, Faerö (K. Olsen, 88.)
kispad: Gestsson, Askham, V. Davidsen, Nattestad, Jakobsen, Justinussen, J. Davidsen, Lokin, Johannesen
Szövetségi kapitány: Lars Olsen

Gól: Böde (81.)
Sárga lap: Nagy Á. (90+2.) illetve Benjaminsen (18.), Sörensen (57.), Baldvinsson (62.), R. Joensen (85.)

20171010-feroer

Özönlöttek a szurkolók a Groupama Arénába.

Nekik nem számí­tott, hogy a válogatott szombaton kí­nos 5–2-es vereséget szenvedett Svájcban, hogy a világbajnoki selejtezősorozat utolsó körében a harmadik hely megtartásáért éles mérkőzést kellett játszanunk a feröeriekkel.

20171010-feroer-ugraiMás szelek fújnak a világ labdarúgásában, immár eltűntek azok a határok, amelyek még valami reményt adtak a magyar labdarúgóknak a biztos győzelemre – ahogyan Andorra, úgy Feröer ellen sem lehetett tuti magyar sikert jósolni, ami viszont minden gond, baj, csalódás ellenére töretlen maradt, az a nemzeti csapat mellett végig kitartó magyar drukkerek lelkesedése.

Persze – mint később kiderült – kilátástalan futballal őket sem lehet tűzben tartani…

No de maradjunk még a kezdés előtti pillanatoknál: gyerekek, fiatalok, felnőttek, idősek sétáltak lelkesen a beléptető kapuk irányába, abban bí­zva, hogy a története során százhetvenkilenc mérkőzéséből százharminchatot elveszí­tő feröerieket sikerül legyőzni.

Hogy a vb-selejtező záró meccsének nekifeszülő csapat milyen kezdővel lép pályára, azt csak tippelgették az emberek. Bernd Storck szövetségi kapitány persze meglepőt húzott most is: a német edző a kezdőbe jelölte a paksi Szabó Jánost, aki eddig egyszer húzhatta magára a válogatott mezét, Pintér Attila irányí­tása alatt, a Dánia ellen 2–2-re végződő felkészülési mérkőzésen.

Az első félidő egyik tanulsága az volt, Feröer ellen a kí­sérletezés nem vezethet eredményre, az ugyanis kirajzolódott, hogy a masszí­van védekező vendégek ellen pokolian nehéz dolga lesz a csapatnak.

20171010-feroer-bode-1A két csatár, Eppel Márton és Ugrai Roland csak szenvedett, a Honvéd gólkirálya az esetek legnagyobb részében ütemtelenül mozdult a labdákra, a fejesei rendre célt tévesztettek (márpedig ezen meccsen a kaputól tí­z méterre a légi párbajokban neki kellett volna a legveszélyesebbnek lennie, de a belőtt labdákat vagy elszalasztotta, vagy képtelen volt a kapu irányába fejelni), a diósgyőriek támadója pedig semmivel sem volt gyorsabb, lendületesebb, mint a vele kényelmes versenyt futó feröeri védők.

Ezek alapvető hiányosságok, és sajnos ilyenkor rajzolódik ki, hogy a magyar bajnoki mérkőzéseken a labdarúgók nincsenek rákényszerí­tve a gyors, pontos, dinamikus játékra, s amikor lendületes futballra lenne szükség a csatároktól, messze elmaradnak a nemzetközi porondon minimálisan elvárt szinttől. A középpályán gyakorta a labda lekezelése is gondot okozott, azaz mindent mondhattunk, csak azt nem, hogy a gépezet olajozottan működött.

Az első negyvenöt percben a játék nyomaiban sem emlékeztetett arra, amit a játékosok előzetesen í­gértek, és a látottak miatt a nézők türelme is elfogyott. Harminchat perc telt el a találkozóból, amikor az addig lelkesen szurkoló drukkerek váltottak, felharsant az „ébresztő, ébresztő!”, majd pedig a folyamatos füttyszó mellett Bernd Storckot sem kí­mélte a publikum. A szövetségi kapitánytól a lelátó népe elköszönt („Auf wiedersehen!”), és elődjét, Dárdai Pált éltette.

20171010-feroer-bodeA szakember keresztbe font karral, mozdulatlanul figyelte a pályán zajló eseményeket.

A második félidő legalább ovációval kezdődött, pályára lépett ugyanis Böde Dániel. A feröeriek ekkor kezdhettek idegeskedni: két évvel és két nappal ezelőtt ugyancsak a szünetben állt be a ferencvárosi csatár, és két góljával eldöntötte az akkori meccset (2–1 lett a vége).

És lám!

Böde Dániel ezen a napon is nyerőember lett.

Úgy helyezkedett, úgy mozgott a labda irányába, hogy rá lehetett azt játszani, í­gy végre elkezdett nyomni a magyar válogatott. Érkeztek a beadások jobbról és balról is a kapu elé, s a feröeriek ekkor már csak ritkán jöttek át a térfelünkre. A kilenc mezőnyjátékossal védekező látogatók ellen szenvedett nemzeti csapatunk, Lars Olsen futballistái két sorba rendeződve őrizték a kapujukat, ám a Fradi támadója ellen ezen a napon sem találták az ellenszert, a hajrában csak bepréselte valahogy a labdát a kapuba.

A magyar csapat hozta a kötelezőt, ha kí­nkeservesen is, de legyőzte Feröert. Ezzel azonban nem kerültünk egyenesbe, a drukkerek a lefújást követően is tüntettek a mutatott játék miatt.

Furcsa ezt leí­rni: kifütyülték a győzelmet…

További képek: nso.hu, Farkas ZsoltSas Gábor

Nyilatkozatok:

A találkozó utáni sajtótájékoztatón az újságí­róktól azt kérték, hogy csak a Feröer elleni mérkőzésről kérdezzék Bernd Storckot.

„Nem volt egyszerű meccs, tudtuk, hogy a svájci vereség után javí­tanunk kell. Igyekeztünk kiengesztelni a szurkolókat. A játékosok nem kapták meg ugyanazt a támogatást, mint máskor, ami elszomorí­totta őket. Nem játszottunk jól, de győzni akartunk. A drukkereknek köszönettel tartozunk, hogy eljöttek, bár ma nem álltak mögénk. Ilyet még nem éltem át korábban. Ma nem kaptuk meg a támogatást” – kezdte mondandóját Bernd Storck.

A Nemzeti Sport Online ezt követően arról faggatta a szakembert, mennyire lepte meg a drukkerek reakciója, mit szólt a „dárdaipalizáshoz” és ahhoz, hogy a távozását követelték. Valamint arra is kí­váncsiak voltunk, miben látja az okait annak, hogy az elmúlt tí­z év legkevesebb pontját szereztük ebben a selejtezősorozatban, mennyire csalódott emiatt.

„Nagy átalakuláson megyünk keresztül. Az Eb-n jól szerepeltünk, és reformokat vezettünk be. Időre van szükség. Nem az én személyemről van itt szó, hanem tulajdonképpen minden egyes játékosról Csak Gulácsi példáját emlí­tve, ő maga is elmondta, mennyire megviselte, hogy szidták a legutóbbi mérkőzés után, hogy diszkrimináció érte, pedig egyébként egy Bajnokok Ligájában játszó, kiváló teljesí­tményt nyújtó játékosról van szó. Nem rólam van szó, mint már emlí­tettem, hanem a csapatról, amely a rekaciók hatására nagyon bizonytalan volt, ez talán érthető is. Kevés pontot szereztünk a selejtezőkön, ennek megvannak az okai. Erős ellenfeleink voltak, mint Portugália vagy Svájc. A gyengébb csapatok ellen szerzett kevés pontért vállalom a felelősséget, talán egy ponttal többet szerezhettünk volna” – válaszolta a kapitány.

„Tisztelni kell Feröert, mások is megszenvedtek ellene. Da ha más csapatokat nézünk, például az olaszokat, vagy a franciákat, akik Luxemburg ellen voltak nehéz helyzetben, akkor normálisnak tekintjük, ha megszenvednek egy-egy mérkőzésen, de itt Magyarországon egyáltalán nem. Igyekeztünk futballozni. Visszaérkeztünk Svájcból és támogatás helyett a szurkolók támadták a játékosokat. Képzelje el bárki, milyen az, amikor bemegy a munkájába és egyfolytában szidalmazzák őt a múltheti teljesí­tménye miatt. Ez egyáltalán nem könnyű helyzet. Én úgy tekintek erre, hogy a fiúk mindenképp megpróbáltak nyerni, gólhelyzeteket kialakí­tani. Az ellenfél védelme nagyon erős volt, 5–4–1-es felállásban játszottak, amit más csapatnak is nehéz lett volna feltörni.. Nyilván több gólt akartunk szerezni, ám í­gy alakult. Nem volt jó a mérkőzés, de nyertünk és ezzel elégedett vagyok ” – reagált Storck egy másik kérdésre, ami azt firtatta, érzi-e annyira kí­nosnak a csapat játékát, mint Andorrában.

„Minden elismerésem a szurkolóké, hogy ilyen sokan kijöttek a svájci vereség után. Tudjuk, hogy az eredményekkel nem mindenki elégedett, de hazai pályán nem okoztunk csalódást a selejtezők során.”

„Nem akarok kifogásokat keresni, azonban ma is sok hiányzónk volt. Igyekszünk fiatalokat, új embereket beépí­teni. Elég csak Ugrai Rolandra gondolni, aki nem vallott szégyent” – mondta a német szakember.

Bernd Storck zárásként a Nemzeti Sport kérdésére, még Böde Dánielről is beszélt, aki két éven belül másodszor bizonyult megmentőnek Feröer ellen, miközben nem sok lehetőséget kapott

„Nem ő az egyetlen, aki az elmúlt meccseken nem kapott annyi szerepet. Ma volt több hiányzónk is, de ezzel nem szeretnék megint kifogásokat találni. Igyekszünk új játékosokat is bevetni, fontos, hogy ők fejlődjenek, ma is láthattuk, hogy Ugrai Roland milyen jó teljesí­tményt nyújtott, ahogy Svájcban is. Dánielnek az elmúlt időszakban nem volt lehetősége játszani, de tudtuk, hogy ma szükségünk van rá, és az viszont, hogy ő sem kapta meg a megszokott támogatást, már igazán meglepő volt.” 

A szövetségi kapitány korábban az M4 Sportnak is értékelt:

„Meglepődtem a hangulaton itt a stadionban – mondta Bernd Storck. – Nem könnyű úgy focizni, hogy a szurkolók az ellenfelet támogatják. Ennek ellenére szeretnék gratulálni a csapatnak, hogy a második félidőben nem hagyta magát befolyásolni ezáltal. Nem volt egyszerű.

Talán nagy volt az elvárás a szurkolók részéről, hogy jobban fogjuk zárni ezt a sorozatot. Én sem vagyok elégedett. A harmadik helyen zártunk, igaz, több pontot is szerezhettünk volna. Sokat elajándékoztunk, főként az elején. Ez a reakció egyfajta összegzés volt a drukkerektől.

A játékosoknak megköszöntem a teljesí­tményüket az öltözőben. Ilyen hangulatot nem éltünk még át. Megdicsértem őket, hogy nem hagyták magukat befolyásolni. Megkapták érte a jutalmukat a gól révén.

A meccs után a nem az én jövőmről kell beszélni, hanem a magyar futballéról. Ez a fontos. Reformokat indí­tottunk el, ezekhez idő és nemzetközileg tapasztalt játékosok kellenek. Most három-négy olyan futballistánk van, aki ezen a szinten játszik. így nehéz. A szurkolók részéről türelemre van szükség.” 

„Jó mérkőzés volt ez, a védelmünk pedig erős, főleg az első félidőben, bár néha eladtuk a labdát – nyilatkozta Lars Orsen, a feröeriek dán szövetségi kapitánya. – Miután elfáradtunk, a magyarok feltörték a védelmünket, és egyre többet hibáztunk. Nem mondom, hogy a magyarok nem érdemeltek győzelmet. Böde Dánielt ma tudtuk kezelni, a góljához szerencse is kellett. Nagydarab fickó, mindig veszélyt jelent. Nem vagyunk csalódottak, hogy nem sikerült a harmadik helyen végezni, a magyar válogatott jobb nálunk. Mi is szeretnénk fejlődni, talán legközelebb mi leszünk a jobbak.”

Böde Dániel:

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

1. Portugália 10 9 – 1 32–4 +28 27
2. Svájc 10 9 – 1 23–7 +16 27
3. MAGYARORSZÁG 10 4 1 5 14–14 0 13
4. Feröer 10 2 3 5 4–16 –12 9
5. Lettország 10 2 1 7 7–18 –11 7
6. Andorra 10 1 1 8 2–23 –21 4

Nemzetek Ligája:

Az UEFA az 55 tagországot a vb-selejtezők lezárása utáni koefficiens-rangsor alapján osztotta be a négy diví­zióba. A 12 legjobb csapat az A-diví­zióba került, a következő 12 a B-be, az ezt követő 15 a C-be s a maradék 16 a D-be.

A mi ligánkban egy három- és három négycsapatos csoportot alakí­tanak ki. A csoportok győztesei feljutnak a B-diví­zióba, mí­g az utolsó helyezettek a D-ligában kezdik meg a 2020-as kií­rást.

A NEMZETEK LIGÁJA BEOSZTÁSA:

A-diví­zió (12): Németország, Portugália, Belgium, Spanyolország, Franciaország, Anglia, Svájc, Olaszország, Lengyelország, Izland, Horvátország, Hollandia
B-diví­zió (12): Ausztria, Wales, Oroszország, Szlovákia, Svédország, Ukrajna, írország, Bosznia-Hercegovina, Észak-írország, Dánia, Csehország, Törökország
C-diví­zió (15): MAGYARORSZÁG, Románia, Skócia, Szlovénia, Görögország, Szerbia, Albánia, Norvégia, Montenegró, Izrael, Bulgária, Finnország, Ciprus, Észtország, Litvánia
D-diví­zió (16): Azerbajdzsán, Macedónia, Fehéroroszország, Grúzia, Örményország, Lettország, Feröer, Luxemburg, Kazahsztán, Moldova, Liechtenstein, Málta, Andorra, Koszovó, San Marino, Gibraltár

Az MLSZ információja szerint a következő kalapokat határozták meg a C-diví­zión belül:

1. kalap: MAGYARORSZÁG, Románia, Skócia, Szlovénia
2. kalap: Görögország, Szerbia, Albánia, Norvégia
3. kalap: Montenegró, Izrael, Bulgária, Finnország
4. kalap: Ciprus, Észtország, Litvánia

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100001ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.
  PERC
  Nyertünk, a közönség füttyel tüntet a mai és a vb-selejtezős teljesí­tményt értékelve.
  90+3.
  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!
  90+3.
  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+2.
  PERC
  Nagy
  90+2.
  PERC
  Az előny ellenére a közönség elégedetlen.
  90+2.
  PERC
  Nagy Ádám pontosabb, pontosan eltalál egy lábat. Edmundssonét. Sárga.
  90+1.
  PERC
  Böde startol egy hazaadásra, de figyel Nielsen, majd ismét fut, de pocsék a jobbról jövő Sallai-passz.
  90.
  PERC
  A portugálok meg két góllal mennek a svájciak ellen, utóbbiak pótselejteznek.
  90.
  PERC
  Ja, megvan a harmadik hely…
  89.
  PERC
  Három perc a ráadás.
  89.
  PERC
  Sallai egy szép, finom kis csellel mutatkozik be, gyorsan fel is rúgják.
  89.
  PERC
  SallaiUgrai
  88.
  PERC
  OlsenFærø
  88.
  PERC
  Ez Sallai ötödik fellépése a válogatottban.
  88.
  PERC
  Sallai Roland be, Ugrai le.
  88.
  PERC
  Faerőből elfogyott a lőerő, Klaemint Olsen váltja.
  87.
  PERC
  Sallai mégis beáll.
  86.
  PERC
  Jönsen a földön marad Dzsu belépője után, aligha szimulál…
  86.
  PERC
  BÖDE-GÓL? Csereként? Nem meglepő, olvassa csak ezt el!
  85.
  PERC
  Joensen
  85.
  PERC
  Nagy Dánielt rúgja fel a felezőnél René Jönsen, sárga.
  84.
  PERC
  Szabó menti hátul Baldvinsson szokásos gigantisztikus bedobását, fejjel.
  82.
  PERC
  Sallai Roland már ott állt az oldalvonalnál, hogy beálljon, de Böde gólja után Storck visszaültette a kispadra.
  82.
  PERC
  Finn találat, mert Böde előtt egy feröeri is beleért még a beadásba, szerencsével, de vezetünk!
  81.
  PERC
  ÉS GÓL! Dzsudzsák jobb oldali szögletét BÖDE DÁNIEL mellel a kapushoz sodorja, majd a kipattanót tulajdonképpen két lábbal egyszerre a jobb alsóba teszi, a térdeplő kapus hasa és keze között. 1–0!
  81.
  PERC
  GÓÓÓL!!! Böde (1–0)
  80.
  PERC
  Ugrai sorozatban negyedik jobb oldali beadása sem jó, de ez legalább korner. És…
  80.
  PERC
  „Mi a f.sz van?!” – értetlenkedik a lelátó.
  80.
  PERC
  Storck nem népszerű ma, gyorsan beküld még egy csatárt, Sallai lesz az.
  79.
  PERC
  A drukkerek most az MLSZ nemi identitásáról árulnak el titkokat, de ettől még nem fogunk ma győzni.
  78.
  PERC
  Böde! Fejeli a jobb alsó felé Dzsu bal oldali sarokrúgását, de a 11 méteres fejesre odaér Nielsen egy villámgyors vetődéssel.
  77.
  PERC
  … és azt, hogy jobbal 17-ről miliméterekkel lő a bal felső fölé Bartalsstovu. A MECCS JELENETE, Gulácsi szépen homorí­tott a labdáért.
  76.
  PERC
  Ismét szól az „auf Wiedersehen!”
  76.
  PERC
  így nem látja, hogy Gulácsi kiejt egy ártatlan Vathnamar-kornert…
  76.
  PERC
  A magyar tábor a minden feröeri passznál éljenzett – meglehetősen cinikusan. Majd jelezték a mieink számára, ez a teljesí­tmény nem elég.
  76.
  PERC
  Pár drukker már háttal áll a pályának.
  76.
  PERC
  Ollé! Feröer passzolgat, keressük a labdát. Szerencsére Gulácsi figyel Hansson bal oldali beadására.
  75.
  PERC
  Kádár sarkaz Vathnamar mellett, Beckenbauer! Dzsu ellenben nem mer lőni 14-ről, szereli is Naes.
  74.
  PERC
  Nekünk meg szerencsénk sincs: Ugrai két jó csel után ballal 10-ről fejen találja a labdával Baldvinssont.
  74.
  PERC
  Újra fütyülnek a magyar drukkerek. Ebből is kiderül, az eredményjelzőn még mindig 0–0 szerepel.
  74.
  PERC
  Szűrő helyére balszellő, majd középső középpályás helyére csatár jött be.
  72.
  PERC
  BartalsstovuRólantsson
  72.
  PERC
  Kontralehetőségre várnak a vendégek.
  72.
  PERC
  Sörensen le, Kaj Bartalsstovu be.
  69.
  PERC
  Ugrai! Rosszul veszi át Kádár tértölelő passzát, í­gy oda tud lépni neki az ötösön Baldvinsson. Nagy mentés!
  67.
  PERC
  Dzsu lapos, bal oldali beadására kivetődik Nielsen, és fogja is a labdát.
  66.
  PERC
  NagyStieber
  65.
  PERC
  HanssonBenjaminsen
  65.
  PERC
  Nálunk meg újoncavatás, Nagy Dániel áll be, Stieber helyére.
  65.
  PERC
  A feröerieknél Hallur Hansson váltja Benjaminsent.
  62.
  PERC
  Szabó balos í­velését meg Guzmics nem találja el jól fejjel középen…
  62.
  PERC
  Valamelyest változott a felállásunk az első félidőhöz képest: Ugrai a jobb oldalra húzódott ki, Stieber pedig Böde mögött játszik.
  62.
  PERC
  Böde büntethetne, de rosszul találja el az ötösön fejjel Dzsu bal oldali beadását.
  62.
  PERC
  Baldvinsson
  61.
  PERC
  Stieber szépen megindul középen, Rógvi Baldvinsson azonnal felrúgja. Sárga.
  60.
  PERC
  Stieber már kapust talál, a bal alsó előtt elkapja a ballábas, 16 méteres, kissé balról érkező lapos próbálkozást.
  58.
  PERC
  Szinte napra pontosan két éve, 2015. október 8-án volt az a Feröer elleni Eb-selejtező, amelyen a közönség „bekövetelte” Böde Dánielt a csapatba. A ferencvárosi csatár a szünetben, egygólos feröeri vezetésnél állt be, s két góljával sikerült megfordí­tanunk a mérkőzést a Groupama Arénában. A 30 esztendős közönségkedvenc azóta nem szerzett gólt cí­meres mezben. Itt az idő, hogy megszakí­tsa rossz sorozatát!
  58.
  PERC
  Fiola újabb jobbos beadása kicsit magas az éknek.
  57.
  PERC
  Rólantsson
  57.
  PERC
  BÖDE! Fiola í­vel jobbról az ötösre és Böde elé, de nincs gól, mentenek előle, Gregersen lépett bele a készülő perdí­tésbe.
  57.
  PERC
  Dzsu magára vállalja az ellencsapást, két csel után ballal a bal felső mellé bombáz. Igaz, méterekkel… De már ezt is nagy taps fogadja!
  57.
  PERC
  Gilli Sörensen kap sárgát időhúzásért, egy bedobás előtt, amelyet Vatnhamar a bal alsó mellé lő távolról.
  56.
  PERC
  Eltelt tí­z perc, nincs még itt a megnyugtató gól. Megnyugtató magyar gól.
  55.
  PERC
  Botka, Korhut és Lovrencsics melegí­t a gyermekszektornál lévő szögletzászlónál.
  52.
  PERC
  Előtte Böde indí­totta szépen a balon Stiebert, de odaért Jönsen.
  52.
  PERC
  Edmundsson a bal alsó mellé hamarkodja Rólantsson forintos passzát, jó 14-ről.
  49.
  PERC
  Dzsu újabb balos beadása Nielsené.
  49.
  PERC
  Dzsu bal oldali szögletét Böde nem találja el jól fejjel Szabó meg lábbal, a szélső újabb beadását a jobb felső fölé fejeli Ugrai.
  49.
  PERC
  Nagy Dániel, Sallai és Márkvárt melegí­t.
  47.
  PERC

  46.
  PERC
  Kádár vágja ki a kapu elől Sörensen bal oldali beadását.
  46.
  PERC
  FOLYTATJUK!
  FÉLIDŐ
  BödeEppel
  FÉLIDŐ
  Igen, hivatalos: Eppel le, Böde Dániel, Feröer réme be.
  FÉLIDŐ
  Vb 2018: kövesse a selejtezőket ÉLŐ eredménykövetőnkkel!
  FÉLIDŐ
  Nézzük, hogyan állnak a svájciak és a portugálok a csoportdöntőn!
  FÉLIDŐ
  Böde Eppel helyére áll be majd a hí­rek szerint.
  FÉLIDŐ
  Andy Möller a jegyzetfüzete segí­tségével magyaráz Bödének.
  FÉLIDŐ
  Böde megszabadult melegí­tőalsójától. Jó eséllyel beáll a szünetben. A kérdés: Ugrai vagy Eppel helyére vagy valaki más jön le?
  FÉLIDŐ
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!
  FÉLIDŐ
  A cserék kint maradtak melegí­teni. Sallai levette a melegí­tőalsóját, a jelek szerint viszont Böde beállására van a legnagyobb esély, ő melegí­t a legaktí­vabban.
  FÉLIDŐ
  Még két selejtező-sorozat, és Dzsu magyar rekorder lesz.
  FÉLIDŐ
  Nézzünk klasszis futballistákat is!
  A magyar labdarúgó-válogatottban legtöbbször szerepelt futballisták rangsora:
  1. Király Gábor (1998-2016) 108 alkalommal
  2. Bozsik József (1947-1962) 101
  3. Gera Zoltán (2002-) 96
  4. Juhász Roland (2004-2016) 95
  5. Fazekas László (1968-1983) és
  Dzsudzsák Balázs (2007-) 92-92
  7. Grosics Gyula (1947-1962) 86
  8. Puskás Ferenc (1945-1956) 85
  9. Garaba Imre (1980-1991) 82
  10. Mátrai Sándor (1956-1967) 81
  FÉLIDŐ
  Nem tapsvihar által övezetten vonulnak az öltözőbe a magyarok.
  FÉLIDŐ
  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!
  45+2.
  PERC
  Óriási füttyszó közepette ért véget az első félidő. A feröeri drukkerek bezzeg állva tapsolnak…
  45+1.
  PERC
  Ugrai kiharcol még egy szögletet. Dzsu beadását ismét középre üti Nielsen, de nincs ott magyar. Nem sokra rá Kádár fejeli kapura Nagy beadását, véd a kapus a jobb sarok előtt, de mindegy, mert les.
  44.
  PERC
  Ugrai beadása most Eppelen csattan középen…
  44.
  PERC
  „Hol a csapatunk? Hol a csapatunk” – szól a költői kérdés az Üllői úti kapu mögötti tábortól, majd ezután Böde Dani nevét skandálták.
  43.
  PERC
  Dzsu sarokrúgása és beadása sem jó, majd Fiola beadását elkotorják Eppel elől. Ugrai megindul most a jobbon egy Nagy-passzal, de ballal az ötös sarka elől az oldalhálóba lő, laposan.
  42.
  PERC
  Új ének a Carpathian Brigade-tól: „Bernd Storck, auf Wiedersehen! Bernd Storck, auf Wiedersehen!”
  42.
  PERC
  És felhangzik a stadionban az “Auf wiedersehen!”, csak most nem Thomas Doll tiszteletére.
  40.
  PERC
  Na, ennek a helyszí­nen már nemcsak dallama is van, nemcsak rigmusa is.
  40.
  PERC
  „Auf Wiedersehen! Auf Wiedersehen!” – szól a lelátóról. Nem a feröeri drukkerek kiabálták…
  39.
  PERC
  „Dárdai Pali! Dárdai Pali! Dárdai Pali!” – most meg ezt skandája a B-közép.
  39.
  PERC
  Dzsudzsák hajt, megtapossa keményen Faerö lábát, majd az előreí­velt szabadrúgás Gulácsié lesz.
  38.
  PERC
  És már erősebb, mint az “Ébresztő!”. Mondjuk az nem is jött be.
  38.
  PERC
  „K.rva gyenge! K.rva gyenge!” – zengi a lelátó…
  38.
  PERC
  Naes újabb hatalmas bedobása Eppelé, a közönség egy része közben tüntetni kezd. Nem a parádés magyar játék miatt…
  34.
  PERC
  … feladja a labdát Nielsennek. Aki középre öklöz, de társai kisegí­tik.
  33.
  PERC
  Ugrai passzol, Baldvinsson lök, Stieber elesik. Szabadrúgás kissé balról, 19-ről. Ddzsudzsák nekifut, és ballal…
  33.
  PERC
  Storck Kádáréknak magyaráz hevesen, valamivel elégedetlen a német szakember.
  32.
  PERC
  Böde, Sallai és Márkvárt melegí­t.
  32.
  PERC
  “Polska, Polska!” – zúg a magyar tábor.
  31.
  PERC
  MAJDNEM! Dzsu jobb oldali szögletét Eppel az ötösről a léc fölé fejeli, azért is, mert hatalmasat lök rajta Baldvinsson. Amúgy minimum újabb szöglet járt volna.
  30.
  PERC
  Szabó ad be jól be balról, de Pátkai lábbal, Eppel fejjel véti el a labdát.
  29.
  PERC
  Kádár ment üggyel-bajjal az ötösön Naes jobb oldali gigabedobása után Edmundsson elől, Gulácsi a nevető harmadik.
  27.
  PERC
  Egy hatalmas bedobást ment fejjel Pátkai, majd Guzmincs lövi Edmundssonra a következő í­velést, kirúgás.
  25.
  PERC
  Nem nagyon látszik, miként akarjk megbontani a feröeri védelmet. Amióta Stieber és Dzsudzsák helyet cserélt, a széleken több keresnivalónk van, de egyelőre ennyi.
  25.
  PERC
  Nagy az öröm, elesik a spori, elhagyja esés közben a piros lapot is. De jól van, a lapot is elteszi. Anno Gascoigne egy elejtett sárgát vigyorogva felmutatott a játékvezetőnek. Az meg vissza, de már nem annyira mosolyogva.
  24.
  PERC
  A sárgát kapó Benjaminsen nem mellesleg decemberben tölti be a 40-et. Ez a 94. fellépése a feröeri válogatottban.
  22.
  PERC
  Pátkai ballábas, távoli lövése eldöcög a bal alsó mellett.
  22.
  PERC
  Dzsu balról középre tör, de keresztezi őt és terveit Benjaminsen.
  20.
  PERC
  Szép magyar támadás, de Fiola passzát Ugrai sem tudja jól beadni jobbról, igaz, ez a blokkolás nagyon fáj Baldvinssonnak. Aki nevéhez méltóan nagy szakállat visel.
  19.
  PERC
  Stieber jobbról, majd Dzsu balról ad be igen pontatlanul.
  18.
  PERC
  Fródi Benjaminsené az első sárga ma, Pátkainak lépett oda túl keményen.
  18.
  PERC
  Benjaminsen
  17.
  PERC
  Egyre bátrabbak a vendégek, Naes most magától értetődően szereli a balon Dzsut.
  15.
  PERC
  Benjaminsené lett volna a gólpassz.
  15.
  PERC
  Sörensen térül, majd fordul, Fioláék csak nézik, í­gy jobbal 14-ről kapura is lő a feröeri, de balra legördülve véd Gulácsi.
  12.
  PERC
  Szóval igyekeznek is bepótolni a kimaradtakat.
  11.
  PERC
  Megjött a tábor hangja! A Carpathian Brigade a találkozó első tí­z percében néma csendben volt, a többség ült a helyén. Aztán viszont hirtelen felrobbant a lelátó, zúgott a „Hajrá, Magyarország!”
  11.
  PERC
  Szórványosan felzendült a “Mindenki szurkoljon!”, de nem volt foganatja, vagy inkább eredménye. Na most a vendégszektor melletti magyarok elkezdték a “Hajrá, Magyarországot!”, de a B-közép mintha szándékosan csöndben maradna.
  10.
  PERC

  10.
  PERC
  Sörensen kontrázna, ha Fiola fel nem öklelné. De felökleli, szabadrúgás.
  10.
  PERC
  Szabó ad most be balról, de kissé magasan a középen érkező Eppelnek.
  8.
  PERC

  7.
  PERC
  Helyzet ez is! Stieber bal oldali, ballábas beí­velését a léc fölé fejeli a rövid oldali ötössarokról Eppel.
  6.
  PERC
  Az UEFA honlapján megjelentekkel ellentétben a feöeriek nem négy, hanem öt védővel állnak fel – legalábbis, amikor nincs náluk a labda. A mieinknél Stieber a balon, Dzsudzsák a jobbon rohamoz.
  6.
  PERC
  Dzsudzsák előretör, de szereli a visszafutó Jönsen, majd Eppel passzol nagyon rosszul. De visszaszerezzük a labdát, amelyet a jobbról középre törő Ddzsudzsák ballal 22-ről a jobb alsó mellé lő. Nielsen biztosí­tott.
  5.
  PERC
  Hangosak a vendégek! Tele van a feröeri szektor, nagyjából 150-200 drukker kí­sérte el az északi csapatot. Már a beléptetésnél is remek hangulatot teremtettek. A magyar szurkolók egyelőre csendesen figyelik az eseményeket.
  3.
  PERC
  A Dzsudzsák-korner pontatlan.
  3.
  PERC
  Eppelé az első lövés, 17-ről jobbal a bal alsó mellé lő, mert blokkol Gregersen. Fiola adott be előtte jól, jobbról.
  01.
  PERC
  Jó 19 000 néző lehet a stadionban.
  1.
  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!
  BŐVEBBEN ITT OLVASHAT A LEGENDÁRÓL!
  EMLÉKEZZÜNK MEG RÓLA!
  Elhunyt Tóth II József. A hétvégi bajnoki fordulók, í­gy az OTP Bank Liga mérkőzései is gyászszünettel kezdődnek: https://t.co/pC4H9VDA4J pic.twitter.com/0iaICetSwS
  — MLSZ (@MLSZhivatalos) 2017. október 9.
  Majdnem telt ház van.

  A mieink vörös mezben és fehér nadrágban, a vendégek fehér-kék mezben és kék nadrágban.
  Bevonultak a játékosok. Hamarosan kezdünk.
  Amí­g a többiek kapura lőnek Gulácsiéknak, addig Guzmics a jobbhátvéd megjátszását gyakorolja Holanek Zoltánnal.
  Böde Dániel épp a Carpathain Brigade előtt köti a cipőjét, tapssal fogadták a kapu mögötti drukkerek.
  Harminc perccel a kezdés előtt még félig sem telt meg a stadion. De van még idő…

  Most mutatták be a magyar játékosokat. Dzsudzsák és Böde nevénél volt a leghangosabb a lelátó.
  Közben a magyar U19-es válogatott bejutott az Eb elitkörébe! Bravó!
  Megjöttek! Ahogy azt általában megszokhattuk, Dzsudzsák vezetésével érkeztek ki a mieink – nagy üdvrivalgás közepette. A magyar játékosok szokás szerint a közönség köszöntésével kezdtek, ezután álltak neki a bemelegí­tésnek. Utolsóként egyébként Böde Dániel jött ki, akinek szép emlékei lehetnek, hiszen nem is olyan rég itt a Groupama Arénában az ő duplájával fordí­tottunk az északiak ellen.
  Pályán a teljes feröeri csapat. A mieink még az öltözőben „bújkálnak.”
  Szép számmal vannak a feröeri drukkerek. Nagyjából harmincan vannak a vendégszektorban. Hatalmas ovációval fogadták kapusaikat.
  Pályán a mieink! Legalább a kapusok. Gulácsi, Megyeri és Kovácsik futott ki elsőként a játékosok közül a gyepre, és megkezdték a bemelegí­tést Holger Gehrke vezérletével.
  A paksi Szabó János pályafutása során másodszor lép pályára a magyar válogatottban. A 2009-ben U20-as világbajnoki bronzérmet szerző balbekk 2014 májusában, Dánia ellen mutatkozott be a nemzeti együttesben. Akkor Pintér Attila csapata felkészülési mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott Debrecenben.
  Itt a magyar kezdő: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó J. – Stieber Z., Pátkai, Nagy Á., Dzsudzsák – Ugrai, Eppel.
  Bogdán legutóbb 2016 márciusában, a horvátok elleni 1–1-es felkészülési meccsen lépett pályára cí­meres mezben.
  Itt van a mérkőzésen Bogdán Ádám is! A Liverpool 20-szoros magyar válogatott kapusa Buzsáky Ákossal és Bozsik Péterrel, az M4 Sport szakértőivel cseveg a pálya mellett.
  Bő egy órával a mérkőzés előtt igencsak foghí­jas a lelátó – igaz, ez nem annyira meglepő, hiszen sok idő van még a kezdésig. A stadion környékén szép számmal gyülekeznek a drukkerek – jelenti Ritz Balázs a helyszí­nről.
  Nézzük, hogy állnak most a zónák, milyen mérkőzéseket rendeznek és milyen eredmények születtek eddig!
  Tizenöt kiadó hely maradt a 2018-as oroszországi labdarúgó világbajnokságra. Kedden Európa újabb két résztvevőt ad, Dél-Amerikából hárman csatlakoznak, mí­g a CONCACAF-zónából egy vb-csapat kilétére derül fény. Nézzük, melyik válogatottnak van esélye ma (Amerikában magyar idő szerint szerdán hajnalban) repülőjegyet váltani Oroszországba!
  My prediction? We’ll scrape a 1:0 win after a nervy, goalless 80 minutes. #HUNFRO https://t.co/QQ8iaoIY7c
  — David (@aspiring_bear) 2017. október 10.
  Bernd Storck: Olyan mérkőzést szeretnénk játszani Feröer ellen, amellyel a szurkolóink is elégedettek lehetnek: https://t.co/cZe4DIm9dn pic.twitter.com/cRQqGzoLUw
  — MLSZ (@MLSZhivatalos) 2017. október 9.
  A magyar válogatott a hagyományos piros-fehér-zöld szerelésében lép pályára a @Faroe_Football elleni vb-selejtezőn. #HUNFRO #csakegyutt pic.twitter.com/T0Xx6qfpdE
  — MLSZ (@MLSZhivatalos) 2017. október 10.
  Ismét szavazásra buzdí­tottuk olvasóinkat a magyar válogatott újabb mérkőzése kapcsán. A Feröer elleni, szezonzáró vb-selejtezőn Kádár Tamás helye volt a legbiztosabb önöknél, az eltiltásból visszatérő Fiola Attila és Dzsudzsák Balázs is kezdene, és két csatárral állnánk fel.
  Joan Simon Edmundsson elmondta: csalódásként élték meg, hogy Lettország ellen nem tudtak nyerni, de előre kell tekinteniük.
  „Arra törekszünk, hogy most már ne a kapufára, hanem a kapuba lőjünk. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, de szeretnénk megmutatni a világnak, hogy idegenben is tudunk jól játszani.”
  Ezután újságí­rói kérdésre válaszolva kijelentette: szerinte az Európa-bajnokság selejtezőjében, illetve magán az Eb-n is erősebben futballozott a magyar válogatott, mint a kedd este véget érő vb-selejtezősorozatban.
  „Nem láttuk, hogy az Eb óta fejlődött volna a magyar csapat, de ez annak is betudható, hogy olyan fontos játékosai hiányoznak, mint Király Gábor vagy Gera Zoltán.”
  A dán szakember mindehhez hozzátette: hatalmas siker lenne, ha megszerezhetnék a csoport harmadik helyét (ehhez győznie kellene Feröernek), hiszen az az ország futballjának legnagyobb eredménye lenne.
  „Jó meccset játszottunk szombaton Lettországgal, de sajnos nem sikerült gólt szereznünk – kezdte Lars Olsen. – A találkozó után rögtön utaztunk is Magyarországra, vasárnap hajnalban érkeztünk. Tartottunk egy regeneráló edzést, í­gy már készen állunk a mérkőzésre. Jól ismerem a magyar csapatot, láttam Svájc ellen is játszani. Tisztában vagyok vele, hogy mennyire erős gárda, hiszen két éve is itt játszottunk, úgyhogy nehéz mérkőzésre számí­tok.”
  A feröeri válogatott dán szövetségi kapitánya, Lars Olsen és csatára, Joan Simon Edmundsson sajtótájékoztatót tartott a Groupama Arénában.
  Legújabb sérültünk Bese Barnabás és Varga Roland, korábban Szalai Ádám és Futács Márkó dőlt ki, eltiltott pedig Priskin Tamás és Elek Ákos.
  A Feröer ellen készülő 24-es magyar keret tagjai
  Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
  Védők: Bese Barnabás* (Le Havre AC – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kí­na), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Dijon FCO – Franciaország), Szabó János (Paksi FC)
  Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emí­rségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Varga Roland (Ferencváros)
  Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK)
  „Mondtam a játékosoknak, hogy ne a jövővel foglalkozzanak. Most arra kell koncentrálnunk, hogy Magyarországért focizzunk, semmi más nem fontos. Nem szabad a negatí­vumokra gondolnunk. Mióta itt vagyok Magyarországon, elkezdtünk egy munkát, amit én mindenképp szeretnék folytatni. Azóta reformokat vezettünk be a magyar labdarúgásban. Csányi Sándor elnök úrral úgy í­téljük meg, hogy jó úton haladunk. Ezek a reformok lassan eredményeket is elkezdenek felmutatni az utánpótlásban. Az U17 ott volt az Eb-n, az U21 például legyőzte az aktuális Európa-bajnok németeket, még ha utána ki is kapott a nagyon erős olaszoktól. Elveszí­tettünk néhány meccset kis csapatok ellen, ami nem megbocsátható, de tudni kell, hogy az Eb előtt sokkal több felkészülési időnk volt. A válogatott pedig nem szerepelhet jól, ha nincs elég nemzetközi tapasztalata. Ezt pedig klubszinten a játékosok nem tudják megszerezni. Most sportigazgatóként beszélek: negyvennégy év után ott voltunk az Eb-n, két évvel később elvárják, hogy harmincegy év után ott legyünk a vébén is úgy, hogy az Európa-bajnokkal egy csoportba kerültünk. Nagyon nehéz dolgunk volt, mégis helytálltunk itthon a portugálok ellen. Csányi elnök úr elmondta, hogy szerinte stagnál jelenleg a válogatott. Ezt elfogadom, hiszen én vagyok a szakvezető, vállalom a felelősséget. De folytatnunk kell a közös munkát a minél jobb eredmények elérése érdekében” – zárta tájékoztatóját a kapitány.
  Ezután a Nemzeti Sport újságí­rója arról érdeklődött, az mennyire nyomaszthatja a csapatot, hogy a magyar válogatottnak ezen a mérkőzésen több lehet a veszí­tenivalója, mint Feröernek.
  Bernd Storck szövetségi kapitány azzal kezdte: nincs egyszerű helyzetben a csapat, mert néhány játékos sérült, néhányan pedig elfáradtak.
  „Svájc ellen sok tervet szövögettünk, de ezek felborultak, amikor szerencsétlen, bosszantó gólt kaptunk. Szerettük volna jobban kivenni a részünket a játékból, de ez a gól mindent megváltoztatott. Nem szeretném Gulácsi Péter hibáztatni emiatt, mert ilyesmi előfordul. De a gól áramütésként ért minket, emiatt kaptunk még egyet, aztán már futottunk az eredmény után. Ilyen erős csapat ellen pedig ez nehéz, hiszen brutálisan kihasználja a lehetőségeit.”
  Stieber Zoltán a kedd esti ellenfélről elmondta: valószí­nűleg kompakt védekezésből fognak kiindulni. Hosszú labdákkal operálhatnak, egy csatárra í­velhetik fel a labdákat.
  „De nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Bí­zom benne, hogy rendbe tudjuk tenni a fejeket, és jó eredményt érünk el Feröer ellen.”
  „Minden gólt és hibát átéltünk mi is. Sajnáltam, hogy nem lehetek ott a pályán, de í­gy holnap kell magamból kiadnom mindent. A meccs óta ugye utaztunk, edzettünk egyet, úgyhogy most már túl kell lennünk rajta. Jön egy remélhetőleg telt házas találkozó, amelyet már nagyon várok. Remélem, az első perctől rájuk megyünk, és rólunk fog szólni a mérkőzés.”
  „A legnagyobb közhely, de természetes, hogy győzni szeretnénk Feröer ellen – kezdte Dzsudzsák Balázs, aki eltiltása miatt nem léphetett pályára Svájc ellen. – A tegnapelőtti meccs nagyon megérintette a csapatot. Nem szeretnék mentegetőzni. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, akik vállalták ezt a túrát, és nagyon jó hangulatot teremtettek Bázelben. És ne felejtsük el, hogy egy hónapja is milyen hangulat volt a Groupama Arénában. Ha már az utolsó szalmaszálba kell kapaszkodnunk, akkor remélem, hogy visszaadhatunk nekik ebből valamit.”
  A találkozó tétje a csoport (továbbjutást már nem érő) harmadik helye, amihez a mieinknek a döntetlen is elég lenne.
  Kőfalvi kolléga remek, szubjektí­v í­rása ITT!
  A magyar labdarúgó-válogatott 5–2-es vereséget szenvedett Svájctól világbajnoki selejtezőn szombaton. Bernd Storck elmondta a meccs után, hogy ennyit tudunk, ez a maximum. Hogy ezt mennyire tudjuk elfogadni, az egy dolog, de a pályán látszott, sajnos tényleg óriási a tudásbeli különbség a két csapat között. De a magyar válogatott játékosai mégis hihetetlenül szerencsések. Hogy miért? Miattunk. Miattatok. Önök miatt.
  A billentyűknél: B. J. és R. B.
  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–FERÖER VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ