2018.VI.6. Fehéroroszország – Magyarország: 1-1

Csak annak lehet örülni, hogy nem kaptunk ki Bresztben

Válogatottunk ikszelt Fehéroroszországban, a hazaiak több ziccert is rontottak.
A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott Fehéroroszországban. Georges Leekens irányí­tásával továbbra is nyeretlen a gárda, két vereség után ez volt az első iksz.

FEHÉROROSZORSZÁG — MAGYARORSZÁG 1-1 (1-1)
Breszt, Goszk stadion, ~8.000 néző.
vezette: Szergej Lapocskin (?, ? – oroszok)

FEHÉROROSZORSZÁG: Gorbunov – Sitov, Poljakov, Szivakov, Vologyko – Dragun, Kiszljak (Karnickij, 62.) – Szavickij (Kovaljov, 72.), Majevszkij, Sztaszevics (Szkavis, 83.) – Szaroka (Lapcev, 71.)
kispad: Hutor, Matvejcsik, Paulavec, Sikauka, Haurjlovics, Veratszila, Baha, Sharbickij
Szövetségi kapitány: Ihar Krjusenko

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lovrencsics G., Viní­cius, Kádár, Szabó J. – Elek (Pátkai, 70.) – Varga R., Nagy Á. (Vadócz, 46.), Kleinheisler (Varga J., 78.), Dzsudzsák (Sallai, 65.) – Szalai (Böde, 65.)
kispad: Dibusz, Kovácsik, Botka, Guzmics, Fiola, Korcsmár, Eppel, Szoboszlai
Szövetségi kapitány: Georges Leekens

Gól: Szaroka (26.) illetve Varga R. (28.)
Sárga lap: Varga J. (89.), Pátkai (89.)

A fehéroroszoknak volt egy kémjük. A mérkőzés hivatalos műsorfüzetében ugyanis nem válogatottunk valamely tagját faggatták a futballunkról, hanem az NB I-ből frissen kiesett Balmazújváros 29 éves, munkácsi születésű játékosát, Jurij Habovdát, aki két teljes oldalon osztotta meg az ismereteit. Bí­zhattunk benne, hogy Igor Krjusenko fehérorosz szövetségi kapitányt, aki kedden még Nikolics Nemanja veszélyes támadásainak megállí­tásán ötletelt fennhangon, az már nem érte meglepetésként, hogy az ukrán légióst nem találta a magyar kezdőben…

A tí­zezres breszti stadionban a mintegy nyolcezer néző – köztük huszonöt-harminc magyar drukker, továbbá Orbán Viktor miniszterelnök vagy Csányi Sándor MLSZ-elnök – előtt pályára futó csapatok szinte teljesen úgy álltak fel, ahogy az elmúlt napok kommunikációs morzsaszemeiből előzetesen is össze tudtuk csipegetni. Talán csak Kleinheisler László kezdőbe kerülése volt váratlan, az Asztana légiósának a 4–2–3–1-es szisztémában a hármas közepén, vagyis kulcspozí­cióban jutott fontos feladatkör.

Az első negyedórában a támadásokat lényegében kizárólag a jobb szélen vezette a magyar együttes, a védő Lovrencsics Gergő és a szélső Varga Roland volt kifejezetten sokat játékban, mí­g a hazaiak által leginkább félt Dzsudzsák Balázshoz a túloldalra alig-alig ment labda – talán Georges Leekens szövetségi kapitány tervének része volt, hogy aztán majd meglepetés legyen a bevonása a játékba? Cserébe a fehéroroszok célirányosan a bal oldalon rohamoztak, főleg a szőke copfos Makszim Vologyko beadásaiban volt ott a veszély. Már-már kezdtük azt gyaní­tani, hogy esetleg a főtribün által árnyékossá tett oldalt keresi mindkét együttes, de a 14 Celsius-fokos hűvös idő ezt sem indokolta.

A hazaiaktól a 10. percben Pavel Szavickijnek, a mieinktől k egy perccel később Kleinheisler Lászlónak volt egy viszonylag jó, ám eredménytelen lövése, ám valamivel veszélyesebben, bátrabban játszott a fehérorosz válogatott, í­gy keveseket lephetett meg, hogy a 27. percben vezetést szerzett. Ám ahogy Anton Szaroka találata, úgy a következő percben megszülető magyar gól is rögzí­tett játékhelyzetből esett: előbb egy szöglet, majd egy szabadrúgás után voltak eredményesek a csapatok. Varga Roland Dzsudzsák Balázs beí­velése után bólintott a kapuba.

Az azért mindkét gárdán látszott, hogy nem szeretné a saját védelme kezébe tenni a sorsát, igyekeztek akciózni a felek, azonban elöl itt is, ott is sok hiba csúszott a támadásépí­tésekbe, í­gy kevés, helyzetnek nevezhető szituáció alakult ki. Kivétel volt ez alól a 39. perc jelenetsora, amikor Gulácsi Péternek kellett nagyot védenie Ivan Majevszkij közeli lövésénél, majd az ellentámadásból megint Kleinheisler László kí­nálta meg Andrej Gorbunovot, és megint kiszámí­thatóan középre lőve a labdát.

A hét év után a válogatott keretbe visszakerülő Vadócz Krisztiánt is kipróbálta a szövetségi kapitány, aki Nagy Ádám helyére küldte be a Hongkongban légióskodó középpályást. Nem a csere folytán, de sokkal jobban kezdte a második félidőt a hazai együttes, amely kétszer is óriási gólhelyzetbe került negyedórán belül. Utóbbi bizonyult veszélyesebbnek, Gulácsi Pétertől ismét nagy bravúrra volt szükség, hogy védhesse Szegej Kiszljak 13 méterről küldött, kissé jobbról érkező kapáslövését.

A belga edző Sallai Roland és Böde Dániel pályára küldésével igyekezett frissí­teni a csapatot, előbbi a megsérülő Dzsudzsák Balázst váltotta, utóbbi beállásával Szalai Ádám kapott pihenőt az ausztrálok elleni erőpróba előtt. No meg a hórihorgas támadó amúgy sem élete meccsét játszotta, alig-alig jutott labdához, lényegében megjátszhatatlan volt (nem csupán az ő hibájából).

A továbbiakban is fölényben játszott a hazai együttes, a DASK Bresztszkij Stadion közönsége pedig viharos hullámzásba és földrengésszerű lábdobogásba kezdett, mert érezte, hogy ebben a periódusban „belekergetheti” csapatát a góllövésbe, hiszen már sokadszor kellett a remekül védő magyar kapusnak megmentenie a kapuját. A közönség leleményessége nem ismert határt: egyszer csak mindenki a magasba emelte világí­tó telefonját, majd ritmusosan „felelgetni” kezdtek egymásnak a hol felfénylő, hol elsötétülő lelátóoldalak. A fehérorosz együttes játéka is egyre ritmusosabbá vált, azt lehetett érezni, hogy ezt az időszakot úgy kell átvészelni, mint a jégkorongban a kétperces kiállí­tást.

Ezt a célt sikerült teljesí­teni, de többre nem futotta… Kereken száz évvel a történelemnek új irányt adó, 1918-as breszt-litovszki béke után a magyar válogatott is egy veszély előképét hordozó békés döntetlennel távozott Bresztből. A harmadik meccsén két vereség után először játszott döntetlent Georges Leekens irányí­tása alatt a csapat, ám a jelek szerint messze még az az idő, amikor – a belga szakember bemutatkozásakor használatos kifejezése szerint – gyűlölnek majd ellenünk játszani az ellenfelek.

Most úgy tűnt, a fehéroroszok kifejezetten élvezték ezt a felkészülési meccset…

További képek: mlsz.hu

Nyilatkozatok:

A magyar labdarúgó-válogatottat irányí­tó Georges Leekens abszolút nem csalódott a Fehéroroszországban játszott 1–1-es döntetlen után.

– A mérkőzés előtti napon azt mondta, érzi most a csapatban a győzelmet. Gyakran csalódik a megérzéseiben?
– Én azt inkább úgy értettem, hogy most nagyon pozití­v a légkör a csapat körül. Bizonyára ön is látta, mennyire odatették magukat a játékosok, küzdöttek és hajtottak. Noha van még sok hiba, amit ki kell javí­tani, a hozzáállással és a mentalitással maximálisan elégedett vagyok. Abszolút nem vagyok csalódott, mert a csapat nagyon jól reagált arra a helyzetre, hogy két vereség után kellett bizonyí­tania idegenben.

– Tehát elégedett a döntetlennel?
– Erős együttes ellen játszottunk, amely a legutóbbi két meccsén kapott gól nélkül győzte le idegenben Azerbajdzsánt és Szlovéniát is. Nagy öröm, hogy Kádár Tamás visszatérése révén jelentősen stabilabbá vált a védelem, a kapott gól ellenére ezúttal nem voltak gondjaink hátul. Szerencsére van egy kiváló kapusunk is, akinek ma rengeteget köszönhetünk, nagyon sokat tett hozzá a csapatjátékhoz. Úgy vélem, két vereség után a döntetlen előrelépés, ráadásul nagyon kevés idő állt a rendelkezésünkre a felkészüléshez.

– A terv része volt, hogy az első negyedórában csak a jobb oldalon igyekeztünk támadni, vagy véletlenül alakult í­gy?
– Tudatos volt, hiszen Lovrencsics Gergő és Varga Roland személyében két ferencvárosi csapattárs játszott azon az oldalon, közöttük pedig működik egyfajta automatizmus, ami mindenképpen előnyünkre szolgálhatott. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy az ellenfélnek is azon az oldalon futballozott a legjobb játékosa, ezért érdemes is volt í­gy egyensúlyt teremteni ott.

– A kapott és a szerzett gólunk is pontrúgás után született. Mit árul ez el?
– Ha egy gárda rögzí­tett szituációból kap és ér is el gólt, az azt jelenti, hogy egyfajta egyensúly van a csapaton belül. De kicsit komolyabbra fordí­tva a szót: az a legfontosabb, hogy bármilyen szituációból találnak be ellenünk, arról beszélnünk kell, ki kell elemeznünk, ki kell javí­tanunk a hibát. Természetesen sokat kell még ezen dolgoznunk, de ma többnyire jól helyezkedtünk, nem követtünk el súlyos hibákat, nem lehetek elégedetlen a mutatott játékkal.

Igor Krjusenko fehérorosz szövetségi kapitány egyik szeme sí­rt, a másik nevetett a mérkőzés után.

„A pályán látottakkal, a mutatott játékkal maradéktalanul elégedett vagyok, a csapat betartotta azokat a taktikai utasí­tásokat, amiket megbeszéltünk. Egy európai középmezőnybe tartozó ellenféllel találkoztunk, í­gy önmagában a döntetlen nem rossz eredmény, de nekünk volt több helyzetünk, könnyen megnyerhettük volna a mérkőzést.”

A kapitány kiemelte, hogy a második félidőben jelentősen jobb teljesí­tményt nyújtott együttese.

„Az első játékrészben fizikailag még mindkét fél jól bí­rta az iramot, de a szünet után több területünk lett, tovább tudtuk magunknál tartani a labdát, í­gy több helyzetet alakí­tottunk ki. Csak egy kis plusz hiányzott.”

A helyszí­nről is ejtett szót, hiszen ritka, hogy nem Minszkben lép pályára a válogatottjuk.

„Breszt igazi sportváros, ez a fehérorosz kézilabda fővárosa, és könnyen a futballé is lehet, mert a szurkolók fantasztikus hangulatot varázsoltak ide.”

Varga Roland: — Örülök a gólomnak, mert már rég voltam eredményes a válogatottban. A nemzeti csapatban mindig különleges érzés betalálni. Külön öröm, hogy egy begyakorolt szituációból született a találat, remek labdát kaptam Dzsudzsák Balázstól, a fejes pedig jól sikerült. Volt néhány problémánk, a következő napokban ezeknek a kijaví­tásán fogunk dolgozni, hogy Ausztrália ellen ezek már ne forduljanak elő.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, és a Ferencváros valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100010ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+3.

    PERC
    És Leekens vereség-sorozata is, két bukás után itt egy idegenbeli iksz. Szombaton meg jönnek az ausztrálok.

    90+3.

    PERC
    EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+3.

    PERC
    Még egy bal oldali szabadrúgás a legvégére. Amelyet kipaskol a kapu elől Gulácsi, megelőzve a felugró Szivakovot.

    90+2.

    PERC
    Lapcev jobbos beadása elsuhan mindenki előtt középen.

    90+1.

    PERC
    Átjön a jobb szélre a ballábas Vologyko, és ballal 22-ről a rövid felső sarok fölé teker. Gulácsi biztosí­tott, vetődnie sem kellett ehhez.

    90.

    PERC
    … amely kétperces lesz.

    90.

    PERC
    Sallai löki a jobbon Kovaljevet, veszélyes beadás a ráadásra…

    89.

    PERC
    Varga J. (
    89.

    PERC
    Pátkai (
    88.

    PERC
    Kap egy sárgát Pátkai Máté dulakodásért, és mert hátulról megdobta a labdával Karnickijt, majd Varga József is, ő reklamálásért.

    87.

    PERC
    Varga R. í­velése a Bödét megelőző Gabulov kapusé.

    86.

    PERC
    Varga R. újabb beadásánál bőszen kattintgat fotós kollégánk, Koncz György, de rossz a beadás. Hazai kontra, Szabó lerántja a balon Kovaljevet, de szerencsére tovább.

    85.

    PERC
    Varga R. jobbal be, Sitov fejjel ki.

    83.

    PERC
    Makszim Szkavis váltja a nagyon kitikkadt karmestert, Sztaszevicset.

    82.

    PERC
    Varga Rolandot lerántja a jobbon Vologyko, aki szintén fárad. A sértett beadását kifejeli azonban a kapu előtti pogóból Sitov. Lovrencsics beadása Dragun kezén csattan, szabadrúgás kissé jobbról, jó 26 méterről.

    82.

    PERC
    Itt a hajrá, már Vologyko beí­velései sem az igaziak.

    80.

    PERC
    Varga Roland előtt elszáll egy balos beadás, Vadócz kapura teszi a kipattanót, de nagyon pontatlanul.

    78.

    PERC
    Varga József be, Kleinheisler le. Középpályán erősí­tünk.

    78.

    PERC
    A volt és a jelenlegi felcsúti focista közül utóbbi éppen ma ünnepli 30. születésnapját. Reményeink szerint egy győztes góllal.

    73.

    PERC
    Valljuk meg férfiasan: nem erre számí­tottunk, amikor megérkezett a válogatott Bresztbe…

    72.

    PERC
    Varga kornere a védőké.

    72.

    PERC
    Szavickij Kavaleu (SzavickijKavaleu
    72.

    PERC
    Szavickijt pedig Jurij Kovaljev váltja.

    71.

    PERC
    Na végre, Szaroka le, Lapcev be.

    71.

    PERC
    Szaroka Lapceu (SzarokaLapceu
    70.

    PERC
    Motorcsere itt: Elek le, Pátkai Máté be.

    69.

    PERC
    Elek Pátkai (ElekPátkai
    69.

    PERC
    Sztaszevics jobbos szögletét az ötösről a léc fölé fejeli nem sokkal Poljakov…

    69.

    PERC
    GULÁCSI! Kikapja hatalmas védéssel a bal felső elől Szaroka jobblábas, 21 méteres, kissé balról jövő életerős lövését. HÁNYADIK HAZAI HELYZET?

    68.

    PERC
    Kleinheisler reklamál, mert lerántotta őt a hazai csere, majd pök egyet, mert csak szabadrúgás.

    67.

    PERC
    Kettős csere nálunk: Böde Dániel az ék Szalai helyett, Sallai Roland szervez Dzsudzsák helyett.

    65.

    PERC
    Bödét felrúgják, ki is tör a dulakodás, csatlakozik Kádár is, előtte ő vágott fel egy hazait pedig.

    65.

    PERC
    Szalai Böde (SzalaiBöde
    65.

    PERC
    SITTOVVV… Ad egy elegáns esernyőt az ötös jobb sarka előtt Szabónak, majd jobb külsővel milliméterekkel a jobb alsó mellé teker!

    63.

    PERC
    A meccs embere eddig a balbekk Vologyko, közben cserélnek a hazaiak a szűrő posztján.

    62.

    PERC
    Kiszljak le, Aliakszandr Karnickij be.

    62.

    PERC
    Kiszljak Karnickij (KiszljakKarnickij
    61.

    PERC
    Érik a második…

    61.

    PERC
    Dailymotion ”Ž@DailymotionUSA

    FantasticFootball
    @MatejPes
    GOAL (Anton Saroka ) Belarus 1 -- 0 Hungary
    #Belarus #Hungary #BLRHUN #Magyarorszag #Feheroroszorszaghttps://www.dailymotion.com/video/x6l7yop

    19:36 -- 2018. jún. 6.
    Tekintsd meg FantasticFootball egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    61.

    PERC
    Kép megtekintése a Twitteren
    Kép megtekintése a Twitteren

    Bodnár Botond
    @BodnarXIX
    Vadócz in the house! 2430 nap után.#csakegyutt #BLRHUN

    20:08 -- 2018. jún. 6.
    1
    Tekintsd meg Bodnár Botond egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    60.

    PERC
    GULÁCSI! Kikapja a jobb felső elől a balbekk Vologyko keresztlabdáját jobbal azonnal kapura tevő Kiszlkaj 13 méteres, kissé jobbról jövő kapáslövését!

    58.

    PERC
    Ezt is megússzuk, Sztaszevics Lovrencsics értő öleléséből jobbal tí­zről a kilépő Gulácsi ölébe talál. Szép volt a passz jobbról, Szavickijtől, de hol vannak ilyenkor középpályásaink?!

    56.

    PERC
    Megússzuk, Szaroka csak fejbúbbal éri el az ötösön Maevszkij jobbos beadását.

    54.

    PERC
    Sztaszevics balról a túlsó alsó mellé teker, beadás cí­mén.

    54.

    PERC
    Megússzuk, Vadócz nem figyel, Kádár meg majdnem a jobb alsóba gyalogolja véletlenül Szakora egyébként Nomen est omen jellegű, 18 méteres lövését.

    53.

    PERC
    Sitov kacska beadását megmenti Vologyko, a beí­velés Kádáré.

    52.

    PERC
    A szünetben Sallai és Varga József is igen intenzí­ven melegí­tett.

    51.

    PERC
    Szavickij egy csel után jobbal a 16-os elől a kapusunkhoz lő. Dzsudzsák nem áll most a helyzet és védőfeladata magaslatán.

    50.

    PERC
    Dzsudzsák kornere rossz, a kipattanó Kleinheisleré, aki két csel után jobbal, kissé jobbról, 17 méterről a jobb felső felé emel, de túl lágyan. A kapusé, vetődnie sem kellett.

    47.

    PERC
    Vologyko balos beadása a kapusé.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Nagy Vadócz (NagyVadócz

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    Balszerencsés játékos Bosnjak Predrag. A Haladás védője vasárnap este éppen Telki irányába autózott, amikor balesetet szenvedett, í­gy kénytelen kihagyni a Fehéroroszország és Ausztrália elleni találkozót. Georges Leekens elmondta, szerencsére nem súlyos a labdarúgó sérülése, a szombathelyi futballista a jobb térdét ütötte be, ám miután nincsen százszázalékos állapotban, eltekintett a játékától.

    FÉLIDŐ

    A felnőttválogatott mellett az U21-es együttes tagjai is összetartáson vesznek részt Telkiben, mert pénteken Bakiban játszanak felkészülési mérkőzést Azerbajdzsán ellen. Az eddigi Európa-bajnoki selejtezőkön az alapcsapatot alkotó játékosok közül Gazdag Dániel, Hegedűs János, Szoboszlai Dominik, Tóth Bence és Varga Kevin a nagyokkal készül, vagyis ezúttal nem tagja a korosztályos keretnek. Michael Boris szövetségi edző olyan futballistákat hí­vott meg, akik kevesebb lehetőséget kaptak vagy a bővebb kerethez tartoztak. Elutazik tehát Azerbajdzsánba egyebek mellett Banó-Szabó Bence, Kundrák Norbert és Schäfer András is, akik az U19-es válogatottban szerepeltek, de a következő U21-es Ebselejtezősorozatban már főszerepet kaphatnak.

    FÉLIDŐ

    A hazai keretbe hat játékost adó BATE korábban rendszeresen borsot tört a magyar klubok orra alá, kétszer a Debrecent (2012, 2014) egyszer pedig a Videoton (2015) ejtette ki a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A fehérváriak elleni visszavágón gólt szerző Alekszandr Karnicki tagja a válogatott keretnek. Mint emlí­tettük, akadnak olyan játékosok, aki jó ismerősként köszöntik egymást, Ivan Majevszki és Igor Sitov Kleinheisler László klubtársa a kazah Asztanában, Dzjanisz Poljakov pedig Sallai Rolanddal szerepel együtt a ciprusi APOEL-ben.

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45.

    PERC
    Dzsudzsákot lefejeli Poljakov az ötös jobb sarka előtt egy Sztaszevics-szöglet után, de csak ennyit tud felmutatni a fehérorosz legény. Kirúgás.

    43.

    PERC
    Lovrencsics beadása túl magas, de Dzsudzsákon hátulról nagyot lök Sitov, de nincs 11-es. Járt volna, a védő belegyalogolt a szélső hátába… PECH. Vagy inkább emberi hiba…

    39.

    PERC
    Sztaszevics középre ad, Maevszkij a bal alsó elől jobbal kapura kotorja a labdát, mintegy három méterről, de véd lábbal a remekül kilépő Gulácsi. A kontra során Kleinheisler ismét a kapus ölébe hamarkodja a labdát középtávolról. 22-ről, jobbal, keményen.

    37.

    PERC
    Eleknek nincs itt klubtársa. Poljakov ellenben Sallaival együtt légióskodik Cipruson.

    36.

    PERC
    Vargát szerelik, szerencsére Elek közbelép.

    36.

    PERC
    … jobbal a sorfalba, hosszas cí­vódás után.

    36.

    PERC
    Közben egy Dzsudzsák-szabadrúgás 32-ről…

    35.

    PERC
    Lovrencsics inni kér a hazaiaktól, nem kap. Aztán mégiscsak.

    34.

    PERC
    Dragun passzát kapura lőné nyolcról Szaroka, de odalép elé Dzsudzsák. Nagy blokk!

    33.

    PERC
    Vologyko megmássza Lovrencsics hátát, és ezért kap egy szabadrúgást… Pontatlan.

    33.

    PERC
    Varga legutóbb négy éve lőtt gólt a cí­meres mezben, a kazahoknak, a gólpasszal a letteket bosszantotta. Keleti illetékes.

    31.

    PERC
    Megússzul, Szavicskij jobbos beí­velését az ötösről a bal alsó mellé fejeli Dragun, jócskán.

    31.

    PERC
    Szaroka 8 meccsen 4 gólnál tart, Varga a 9.-en a harmadikat vágta, egy assziszt mellett.

    29.

    PERC
    DE ITT AZ EGYENLíTÉS! VARGA ROLAND fejeli az ötösről a jobb alsóba Dzsudzsák bal oldali, ballábas szabadrúgását. 1–1!

    28.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Varga R. (1–1)
    27.

    PERC
    GÓÓÓL!!! Szaroka (1–0)
    27.

    PERC
    A bentiek szemébe süt a nap, sokan elvétik középen. ANTON SZAROKA azonban nem, kissé jobbról ballal 15-ről a jobb alsóba lő. 1–0! Sztaszevics jobblábas szöglete mintha az ötös rövid oldala előtt álló Szalai lábán csusszant volna meg.

    26.

    PERC
    A jobb oldalunk botrányosan gyenge, Vologyko ballábas beadása azonban Kádár fején csattan. De sarokrúgás következik. Kicsi, Sztaszevics kicselezi Nagyot, aztán magát, az oldalvonalon túlra. Újra korner, Nagy még odapiszkált.

    23.

    PERC
    Hoppla, Viní­ciust megforgatja Sztaszevics, de ballal a rövid felső fölé-mellé bombáz az ötös bal sarka elől. ZICCER!

    22.

    PERC
    Szaroka helyzetben, de amikor lőne 14-ről, testtel odalép Viní­cius, sikeres is a bodicsek. Tovább.

    22.

    PERC
    Kleinheislerbe nagyot rúg Maevszkij, de nincs harag, mert utóbbi is Asztana-játékos.

    20.

    PERC
    Szép hazai attak, pontatlan Vologyko-beadással a végén. Elek ismét hátrafordul a labdával az ötös előtt, de ismét megússza.

    18.

    PERC
    Kádár passza után Szalai harcol a labdáért, de nyer Szivakov.

    18.

    PERC
    A tavaly márciusi, portugáliai zakóval együtt (Portugália–Magyarország 3–0) bő egy év alatt a nyolcadik vereségünket szenvedtük el. A 2016. novemberi, svédek elleni hazai kudarccal (0–2) együtt a legutóbbi 12 mérkőzésünkből kilenc vereségnél tartunk. Ehhez hasonló negatí­v szériánk legutóbb 2009. augusztus 12. (Magyarország–Románia 0–1) és 2010. szeptember 3. között volt, nyolc évvel ezelőtt. Akkor 11 meccsből kilencszer kaptunk ki (naptári éven belül nyolcszor).

    18.

    PERC
    Nekünk ez a harmadik válogatott meccs Georges Leekens irányí­tásával, eddig sajnos nem fényes a mérleg, itthon a kazahoktól (2–3) és a skótoktól (0–1) is kikapott a magyar csapat.

    17.

    PERC
    A magyar csapat ez idáig kétszer találkozott Fehéroroszországgal: 2002-ben 5–2-re kaptunk ki hazai pályán, majd 2013-ban 1–1 lett a vége Belekben. Böde Dániel azon a mérkőzésen mutatkozott be a válogatottban, a mostani kerettagok közül Dzsudzsák Balázs, Elek Ákos, Kádár Tamás, valamint Korcsmár Zsolt is szóhoz jutott.

    17.

    PERC
    Bár a fehéroroszok a franciák elleni gól nélküli döntetlennel kezdték a legutóbbi vb-selejtezősorozatot, végül csak öt pontot szereztek, s csoportutolsók lettek, egyedül Bulgáriát verték meg. Ugyan válogatottunk szerdai ellenfelének nincsen olyan futballistája, aki nagy nyugati klubban játszik, a történelem a fehéroroszok mellett szól.

    17.

    PERC
    Szabó elfut a balon, de a beadás nem az igazi. Aztán korner, Gorbunov kirúgja Poljakov pocsék hazaadását. A beadás azonban ismét rossz.

    14.

    PERC
    Szalai kap egy túl hosszú löbbölést Lovrencsicstől.

    14.

    PERC
    Poljakov előremerészkedik, Szaroka a passzal bedob egy jó cselt, majd otthagyja a labdát az ötös bal sarka előtt Eleknek. Aki cselezni akar, rajtaveszt, de lökik közben.

    13.

    PERC
    Lovrencsics többször is hibázott ma, de most jól lép oda Sztaszevics elé.

    11.

    PERC
    Szabó meghúzza a bal szélt, beadása remek, de Kleinheiser jobbal 24-ről a kapus elé lő.

    10.

    PERC
    HŠ°HA! Sztaszevics passzát Szavickij ballal nem sokkal lövi a bal sarok mellé, középmagasan.

    10.

    PERC
    Akinek még futja az orosz nyelvből…
    Kép megtekintése a Twitteren
    Kép megtekintése a Twitteren

    АБФФ
    œ”
    @BelFootFeder
    Тактическая расстановка игроков в матче против сборной Венгрии выглядит следующим образом.#БелыяКрылы #CборнаяБеларуси #BLRHUN

    18:44 -- 2018. jún. 6.
    1
    Tekintsd meg АБФФ egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    9.

    PERC
    Dzsudzsák középen bukkan fel most, de elnyomják, hárman is odaléptek neki.

    8.

    PERC
    Varga jobb oldali beadása Szalai helyett Szivakové.

    8.

    PERC
    Lépj már oda, Balázs! – halljuk közben a taktikai utasí­tást.

    7.

    PERC
    Lovrencsics nem figyel, de szerencsére Kádár igen, kőkeményen odalép a balon Szarokának.

    5.

    PERC
    Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke is megérkezett a válogatott meccsének helyszí­nére, Bresztbe.

    5.

    PERC
    Gabulov elkap egy kósza távoli Kleinhesler-lövést.

    4.

    PERC
    Hazai támadás a jobbon, Kádár okosan odalép Sitov elé, Szavickij tüsténtkedett ismét, ezúttal a jobb szélen.

    01.

    PERC
    Varga kavargat a jobbon, de elnyomják, Nagy szereli az ellentámadást, egészen pontosan Sztaszevicset.

    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    Jó 8000 néző lehet a családias stadionban.

    Jó 30 magyar drukker is megjelent Bresztben.

    Kép megtekintése a Twitteren
    Kép megtekintése a Twitteren

    Pablo Escobaro
    @Pablo__Escobaro
    Слабо верю в #белыякрылы но надежда последней умирает!

    18:58 -- 2018. jún. 6.
    2
    Tekintsd meg Pablo Escobaro egyéb Tweetjeit is
    Twitter Ads-információk és Adatvédelem
    A hazaiak fehérben, mellrészen piros dí­szcsí­kkal, a mieink tiszta pirosban.

    íGY JÖTTÜNK MEG A MECCSRE.

    A LEGTÖBB SZAVAZATOT KAPÓ 11 JÁTÉKOSBÓL ÁLLÓ KEZDŐCSAPAT:
    Gulácsi – Fiola, Guzmics, Korcsmár, Kádár – Lovrencsics, Sallai, Nagy Á., Szoboszlai, Dzsudzsák – Szalai

    A Nemzeti Sport Online olvasói közül 6475-en szavaztak arról, hogy Georges Leekens szövetségi kapitány helyében hogyan állí­tanák fel a magyar válogatott kezdőcsapatát a szerda esti, Fehéroroszország elleni felkészülési találkozón.

    A magyar labdarúgó-válogatott szerdán Fehéroroszországgal, szombaton a világbajnokságra hangoló Ausztráliával ví­v felkészülési mérkőzést. Korábban azt kérdeztük a Nemzeti Sport Online olvasóitól, hogy mit várnak a két találkozótól. íme, a szavazás eredménye!

    Georges Leekens szövetségi kapitány a megsérülő Nagy Dominik (Ferencváros) és az autóbalesetet szenvedő Bosnjak Predrag (Haladás) helyére a Videotonban futballozó Tóth Bencét hí­vta meg a válogatott Fehéroroszország és Ausztrália ellen készülő keretébe.

    Szabó János abban bí­zik, hogy idegenben is kezdeményezőként tud fellépni a magyar együttes. „Az a célunk, hogy nálunk legyen sokat a labda, töltsünk sok időt az ellenfél térfelén, és akkor a két szélről mi védők is hatékonyan tudjuk segí­teni a támadásokat.”

    „Extra lelkierőt ad nekem a bajnoki cí­münk, pluszenergiákat szabadí­tott fel bennem – fogalmazott Viní­cius, a honosí­tott brazil védő. – Nagyon örülök, hogy a súlyos sérülésem után nem felejtettek el a magyar válogatottnál, kiváló erőben érzem magam. Tanulmányoztuk a fehérorosz csapatot, tudjuk, hogy gyors támadásokat vezet, taktikailag fegyelmezett, nem sok területet hagy, ezért minden kí­nálkozó lehetőséget ki kell használnunk.”

    A keddi breszti sajtótájékoztatón Georges Leekens, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nem árulta el, kiket tervez játszatni szerda este a fehéroroszok elleni felkészülési mérkőzésen, de – mosolyogva – azt igen, hogy a magával vitt két labdarúgó, vagyis Viní­cius és Szabó János jó eséllyel pályára lép.

    A MAGYAR VÁLOGATOTT SZŠ°KíTETT KERETE
    KAPUS: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)
    VÉDŐK: Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kí­na), Hegedűs János (Puskás Akadémia FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szabó János (Paksi FC), Tóth Bence (Videoton FC), Viní­cius (Videoton FC)
    KÖZÉPPÁLYÁSOK: Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton FC), Szoboszlai Dominik (FC Liefering – Ausztria), Vadócz Krisztián (Kitchee SC – Hongkong), Varga József (Videoton FC)
    TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emí­rségek), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Kevin (Debreceni VSC), Varga Roland (Ferencváros)

    A VÁLOGATOTT JÚNIUSI PROGRAMJA
    Június 6. (szerda), 19.00, Breszt: Fehéroroszország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)
    Június 9. (szombat), 17.30, Budapest, Groupama Aréna: MAGYARORSZÁG–Ausztrália (Tv: M4 Sport)

    – Tudjuk, hogy a felkészülési mérkőzéseken elsősorban nem az eredmény számí­t, de érez-e nyomást amiatt, hogy harmadik meccsén a magyar válogatott élén megszülessen végre az első győzelme?
    – Mindenekelőtt nagyon örülök, hogy újra együtt van a csapat, és az nagyszerű, hogy a hosszú idény végén mindenkinek abszolút dicséretes a hozzáállása a munkához – válaszolta Georges Leekens, válogatottunk első embere. – Pontosan ismerjük a fehéroroszok erősségeit, és tisztában vagyunk a saját problémáinkkal. Fontos lenne nyernünk, de első az őszi tétmeccsekre való felkészülés. Úgy érzem, most abszolút benne van az együttesben a győzelem.

    – Megtudhatunk valamit az összeállí­tásról? Más-más csapat szerepel majd a következő két meccsen, szűkül-e már a kör, vagy újabb irányt vesz a kí­sérletezés?
    – Még nem állt össze a fejemben a kezdő tizenegy, megnézem majd az egyéni mutatókat a legutóbbi edzésről, kiderül, ki mennyire fáradt, és természetesen egyéb tényezőket is figyelembe veszünk. Azt gondolom, hogy a körülmények abból a szempontból nem ideálisak, hogy kevés időnk van a két mérkőzés között, ám szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből.

    – Az Európa-bajnokság óta a védelem nem tudott állandósulni, folyamatos kí­sérletezés zajlik. Mit gondol, mikorra állhat össze egy stabil alapvédelem?
    – Ez egy soha véget nem érő történet. Ha egy védelem nem állandó, az nem csak azért lehet, mert nem stabil, hanem azért is, mert nagy a versengés a csapatba kerüléséért. Nyilván nagyon sok tényező befolyásolja az összeállí­tást, sérülések, formahanyatlások, fáradtság, eltiltás, ezért mindig alakul. Csak akkor lesz egyensúlyban a gárda, ha a támadók és főleg a középpályások is besegí­tenek a védekezésbe A középpályán is változó a taktikai rend, ettől függően is változhatnak a nevek a védelemben.

    – A fehérorosz médiában azt valószí­nűsí­tik, hogy a magyar csapat támad majd, ők pedig inkább az ellenakciókra rendezkednek be. Ön ilyen szempontból milyen meccsre számí­t?
    – Kizárólag azt hiszem el, amit látok majd, az előzetes spekulációkra nem sokat adok. A legfontosabb, hogy tudjuk a hazaiakról, nagyon kiegyensúlyozott a csapatuk, támadásban és védekezésben is nagyon erősek, kifejezetten minőségi játékosaik vannak, ez jól látszott a legutóbbi meccseiken. Kiélezett, jó mérkőzést akarunk ellenük játszani, amelyet megnyerünk.

    Megkönnyebbült mosollyal fogadta, hogy utóbbitól igazán nem kell, a Chicago Fire légiósa ugyanis a közelmúltban lemondta a válogatottságot.

    „Mindenképpen mi szeretnénk irányí­tani a mérkőzést hazai pályán. Óvatlanok azonban nem lehetünk, mert a magyar csapatnak mindkét oldalon vannak kiváló szélsői, í­gy könnyen mögénk kerülhetnek. Nagy erőssége Georges Leekens alakulatának, hogy többféle hadrendben is pályára tud lépni, ezért nehéz felkészülni ellene. Kiváló játékosnak gondolom Dzsudzsák Balázst, Varga Rolandot, és tartunk Nikolics Nemanja gólerősségétől is.”

    Utolsó őszi vb-selejtezőjén pedig Párizsban épphogy kikapott 2–1-re a vb-favorit francia válogatottól. Noha az Arsenalban is megfordult Alekszandr Hlebhez hasonlí­tható nemzetközi klasszisa nincs most a belorusz futballnak sem, azért ne gondoljuk, hogy Igor Kriusenko gárdáját csupa kutyaütő alkotja.

    Június 6. (szerda), 19.00, Breszt: Fehéroroszország–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)
    Június 9. (szombat), 17.30, Budapest, Groupama Aréna: MAGYARORSZÁG–Ausztrália (Tv: M4 Sport)

    A fehéroroszok két felkészülési mérkőzést játszottak már ebben az évben. Idegenben Azerbajdzsánt 1–0-ra, Szlovéniát 2–0-ra győzték le. A Nemzetek Ligájában a D jelű liga 2. csoportjában San Marino, Moldova és Luxemburg ellen szerepelnek majd.

    „Ami a magyarokat illeti, Dzsudzsák Balázstól tartok a leginkább. Ő gyors játékos, nekünk nincs hasonló futballistánk a szélen. Biztos vagyok benne, hogy meggyűlik a bajunk vele. Hogy mivel tudnánk meglepni a magyar csapatot? Igazság szerint nem is tudom. Talán akkor nyerhetünk, ha minden játékosunk a legjobbját nyújtja. Minden bizonnyal nem mi dominálunk, védekezni fogunk, és elsősorban a kontrákra leszünk berendezkedve”

    „A fehérorosz csapatnak jelenleg nincsenek igazán kiemelkedő játékosai. Az előző generáció többre volt hivatott, Aljakszandr Hlebbel, Cimafej Kalacsovval, vagy éppen Szjarhej Karnyilenkával. A mostani csapatból Ihar Sztaszevics (32, BATE, középpályás) és Pavel Szavicki (23, Dinamo Breszt, szélső) képviselnek magasabb szintet a többi játékossal szemben, hozzájuk fűzünk nagyobb reményeket. A magyarok elleni és a többi felkészülési meccs is egyfajta teszt, jelenleg a Nemzetek Ligájára való felkészülés a legfontosabb a válogatott számára. A szövetségi kapitány, Ihar Krivusenka 2018 őszéig í­rt alá a válogatottal, í­gy az ő jövője szempontjából is fontos, hogy mire lesz képes a csapat az új sorozatban.”

    Artem Fando helyi sportújságí­rót arról kérdeztük, milyen erőviszonyokat képvisel a jelenlegi fehérorosz csapat, illetve kik a kulcsjátékosok, és melyik magyartól tartanak a leginkább.

    A magyar labdarúgó-válogatott szerdán este Bresztben játszik felkészülési mérkőzést Fehéroroszország válogatottjával.

    A VÁLOGATOTT MECCS ELÉ. Borongós nyárelő – Deák Zsigmond publicisztikája

    A billentyűknél: B. J.

    ÜDVÖZÖLJÖK KEDVES OLVASÓINKAT A FEHÉROROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ