2018.VI.9. Magyarország – Ausztrália: 1-2

Csak nem akar összeállni… Kikaptunk az ausztráloktól (is)

Nem és nem megy Leekens csapatának, potya- és öngóllal segí­tettünk az ausztráloknak.
A magyar labdarúgó-válogatott a világbajnokságra készülődő ausztrál nemzeti csapatot fogadta Budapesten, és 2–1-es vereséget szenvedett.

MAGYARORSZÁG — AUSZTRÁLIA 1-2 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 10.091 néző.
vezette: Matej Jug (Vidali, Pospeh – szlovénok)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi (Dibusz, 46.) — Lovrencsics G. (Fiola, 73.), Viní­cius, Kádár, Szabó J. — Varga J., Vadócz — Varga R., Kleinheisler (Eppel, 66.), Sallai R. (Varga K., 83.) — Szalai Á. (Böde, 62.)
kispad: Kovácsik, Nagy Á., Guzmics, Korcsmár, Gazdag, Szoboszlai
Szövetségi kapitány: Georges Leekens

AUSZTRÁLIA: Ryan (Jones, 46.) — Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich — Luongo (Jedinak, 46.), Mooy — Leckie, Rogic (Irvine, 64.), Kruse (Arzani, 74.) — Nabbout (Juric, 46.; Cahill, 80.)
kispad: Degenek, Meredith, Jurman, Maclaren, Vukovic, Petratos
Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk

Gól: Sainsbury (88. – öngól) illetve Arzani (74.), Kádár (90+2. – öngól)
Sárga lap: Varga J. (45.), Fiola (78.) illetve Leckie (22.), Jedinak (76.)

…és akkor Sallai Roland csinált egy cselt.

Aztán még egyet.

A közönség felhördült, és ez nem is csoda: még egy perce sem tartott az ausztrálok elleni mérkőzés, amikor már több, labdarúgásra emlékeztető momentumot láthattunk a magyar válogatottól, mint az elmúlt meccseken összesen.

Tény, hogy a Kazahsztán és Skócia elleni hazai vereséget, majd a Fehéroroszországban kiszenvedett döntetlent régen tapasztalt, de sajnos nem ismeretlen futballellenes hangulat követte. A nemzeti válogatott olcsó viccek, internetes poénok tárgya, áldozata lett, története során nem először, és az sem kérdés, hogy ezt jórészt magának köszönhette.

Ebben a légkörben fogadta Georges Leekens együttese a vb felkészülés végén járó, vagyis mentálisan és fizikailag csúcsformában lévő ausztrál válogatottat.

Ezek után sok mindenre számí­tottak a szurkolók, csak arra nem, hogy a ciprusi APOEL magyar légiósa trükközik először, de pontosan lehetett érezni, hogy az ifjú labdarúgó megmozdulásai felvillanyozták a nézőket.

És apropó, nézők.

Ez a bizonyos hangulat a nézőszámon is jól látszott.

Néhány hónappal ezelőtt még magától értetődő volt, hogy a nemzeti csapat telt ház előtt lép pályára a Groupama Arénában, ezúttal a korábbiakhoz képest nagyon kevesen voltak a tribünön – jól lehetett látni, hogy teljesí­tett mostanában a magyar válogatott.

Azt rögtön érzékelhettük, hogy ez a bizonyos futballellenes miliő zavarja a játékosok önbecsülését, akik akaratosan, elszántan vetették magukat a küzdelembe. Amúgy ez alapvető elvárás egy válogatott játékostól, de úgy tűnt, a futballisták elhatározták: ha nem is brillí­roznak, azzal senki ne vádolja őket, hogy motiválatlanok, kedvetlenek lennének. Amikor Robbie Kruse közelről a kapu fölé perdí­tette a labdát, megijedtünk, lehet akármilyen harcias a válogatottunk, a védekezésében még mindig akadnak hibák, de szerencsére megúsztuk a helyzetet. Sőt, a túloldalon Sallai Roland egy magasan érkező labdát a levegőbe felugorva ollózó mozdulattal próbált kapura lőni, s bár a labdája célt tévesztett, a tetszetős mozdulat, no meg az, hogy egyáltalán megpróbálta, vastapsot érdemelt.

Lényegesen jobban nézett ki a magyar válogatott, mint néhány nappal ezelőtt Bresztben, hiába volt papí­ron erősebb ellenfél a pályán (ehhez azért tegyük hozzá, hogy az ausztrálok futballját alaposan felmagasztalták a meccs előtti nyilatkozatokkal…). A fegyelmezettebb védekezéshez agresszí­vabb középpályás labdaszerzés is társult időnként, s a nemzeti csapatunk három gólt szerezhetett volna. Itt azzal van a baj, hogy – volna… A legnagyobb lehetőség Szalai Ádám előtt adódott, aki Varga Roland átadását követően egyedül maradt a kapussal szemben, de Bundesliga-tapasztalatát meghazudtolóan bátortalanul fejezte be az akciót. Később Kleinheisler László remek mozdulattal a magasra felpattanó labdát lőtte el látványos mozdulattal, ekkor a léc segí­tette ki Mathew Ryant, a szünet előtt közvetlenül pedig Kádár Tamás fejesét mentették a gólvonalról.

Szóval, lehet, hogy a vb-re készülő ausztrál csapat nem égett maximális hőfokon, de ez legyen az ő problémájuk, a magyar válogatott a meccs első félidejében még csapatnak nézett ki, szervezetten, fegyelmezetten védekezett, megbecsülte, megtartotta a labdát, nyugodtan passzolgatott a mezőnyben.

A szünetben Gulácsi Pétert Dibusz Dénes, egy óra elteltével Szalai Ádámot Böde Dániel váltotta, és ha valaki véletlenül tévedt volna az arénába, a játék képe alapján nehezen állapí­totta volna meg, a pályán lévő két csapat közül melyik utazik a világbajnokságra, és melyik az, amelyiket a saját szurkolóik kacagták ki az elmúlt napokban.

Csakhogy ez a picinyke öröm nem tartott sokáig…

A semmiből gólt kapott a válogatott: Viní­cius nem blokkolt, Dibusz Dénes rosszul nyúlt a labdához… Sajnálni lehetett mindezt, mert nem volt benne ez a gól a vendégek játékában, de a szerencse ezúttal kisegí­tette a magyarokat: a csapat, ha mosolyogtató öngóllal is, de egyenlí­tett.

A baj az, hogy nem ez volt a slusszpoén. A végén balszerencsés módon Kádár Tamásról is a kapuba pattant a labda – kikapott a magyar válogatott. Pedig a játék képe alapján többet érdemelt volna szombat délután csapatunk, ugyanakkor látni kell azt is, hogy még egy meglehetősen gyenge szí­nvonalú mérkőzésen sem lehet megengedni azt a luxust, hogy kimaradjanak az igazán nagy helyzetek.

A felkészülésnek vége – hogy a Georges Leekens irányí­tása alatt három vereséget és egy döntetlent produkáló nemzeti csapat mire lesz képes a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában, megjósolhatatlan.

Illetve… Azt azért látni, hogy a mostani, az első félidőben látott jobb futballal is igencsak rizikós vállalkozás lesz minden meccs…

További képek: mlsz.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

„Jól teljesí­tettünk, az első félidő után több góllal kellett volna vezetnünk. A második játékrészben tudtam, hogy sokat változtatok majd, a végén sajnos jött az az öngól. Összességében jól játszottunk. Ha í­gy teljesí­t a csapat, akkor el tudom fogadni a vereséget” – vélekedett az M4 Sportnak Georges Leekens, miután a magyar nemzeti csapat 2–1-re kikapott a vb-résztvevő ausztráloktól.

„A középpályán nagyobb lett az egyensúly, irányí­tottuk a meccset. Ha a teljes összecsapást nézzük, pechesek voltunk, sok minden nem jött össze. Kis hibákat azért elkövettünk, ezért lett ez a végeredmény. Fontos mérkőzés volt azért is, hogy tanuljunk belőle. A középpályán nagyobb volt az egyensúly, és Sallai Roland is jól teljesí­tett. A Nemzetek Ligájára készen kell állnunk. Keményen dolgoztunk és még keményebben kell szeptember felé. Voltak pozití­vumok.” 

„Szó sincs róla, hogy három hónapra elmennék nyaralni. Most jön egy kis szünet, de itt leszek és hamarosan elkezdjük a felkészülést, felveszem a kapcsolatot a klubokkal, a játékosokkal, és elkezdünk épí­tkezni. A srácok most kicsit csalódottak, ami természetes, szerencsétlen góllal kaptunk ki. Ezek felkészülési mérkőzések. Amit most látok, van egyfajta fejlődés, nagyobb a stabilitás hátul, a szervezettség és a motiváció is rendben volt – erre tudunk épí­tkezni.”

A magyar szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón újságí­rói kérdésre elmondta, nem mond le a posztjáról, hiába követelte sok szurkoló a távozását a mérkőzés lefújása után.

„Nem, nem mondok le. Látom a fejlődést. Először egy taktikailag erős csapatot kell felépí­tenünk, ezt követően az eredmények is jönnek majd. Egy ilyen vereség után az érzelmek dolgoznak a szurkolókban, nekünk viszont az a feladatunk, hogy egy taktikailag rendben lévő, jól játszó csapatot rakjunk össze” – fogalmazott a belga edző.

Az ausztrálok holland szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk nagyon elégedetlen volt a csapata első félidei játékával, ám ezt leginkább a fáradság számlájára í­rta. A második félidőben már látott jobb teljesí­tményeket is, ezért elmondása szerint késznek érzi az ausztrál válogatottat a világbajnoki szereplésre.

Dibusz Dénes: — Döntetlenszagú mérkőzés volt, kár, hogy végül vereség lett belőle. Voltak néhány lehetőségünk a gólszerzésre, igaz, ugyanez elmondható az ausztrálokról is. Az első gól előtt úgy láttam, hogy Viní­cius reagál a lövésre, ő viszont úgy érezte, hogy elengedi a labdát. Ebből adódóan fél ütemmel később reagáltam a kelleténél, és sajnos nem tudtam hárí­tani. A második gól előtt a jobb oldalunkon vezettek támadást az ausztrálok, jött a beadás, Kádár pedig jobbal menteni akart – sajnos a kapuban kötött ki a labda.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, és a Ferencváros valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100010ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.

  PERC
  Na, ez is megjött: 10.091 néző volt a stadionban. Nem unatkoztak.

  90+4.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, VIDEÓ, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+4.

  PERC
  Potyagólra öngólok, érdekes kis meccs volt. Leekens alatt minden próba rosszul sikerült, na majd az előadás a Nemzetek Ligájában!

  90+4.

  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+1.

  PERC
  ÖNGÓLPÁRBAJ! Irvine bal oldali beadását KÁDÁR TAMÁS a saját kapujába segí­ti jobbal négy méterről, Dibusz lába között. 1–2!

  90+1.

  PERC
  A Varga R. indí­totta Varga J. beadását nem éri el Varga K. Na, ez történelmi akció volt. Foglok, Szabók, Sárosik rekordja oda…

  90.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  87.

  PERC
  ITT AZ EGY EGY! Fiola jobb oldali beadását TRENT SAINSBURY a kapuba segí­ti fejjel, a jobbra elmozduló kapus mellett, 14 méterről. 1–1!

  86.

  PERC
  Viní­ciust kell ápolni, összefejelt Cahill-lel.

  83.

  PERC
  Sallai Varga K. (SallaiVarga K.
  83.

  PERC
  Dibusz szépen lé ki Cahill elé egy jobbos Leckie-beadásra.

  82.

  PERC
  Újoncavatás. Varga Kevin a pályán hamarosan.

  82.

  PERC
  Auszi tikitaka közben.

  82.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  80.

  PERC
  Mooy beadása azért nagyon pocsék.

  79.

  PERC
  A csere cseréje: Tim Cahill mester be, Juric le.

  79.

  PERC
  Juric Cahill (JuricCahill
  78.

  PERC
  Fiola Attila kap sárgát Mooy felrúgásáért, majd Milligan pocsék passzát menti becsúszva Jones Eppel elől. Milligan velünk van ma, valamiféle szervezési hiba miatt.

  77.

  PERC
  A szurkolók Dárdai Pált éltetik, aligha a szakáll miatt. Varga borostás, de 24-ről felad egy szabadrúgást Jones-nak.

  76.

  PERC
  A nagyszakállú Mile Jedinak odarúg Vadócznak, sárga.

  76.

  PERC
  Ne feledjük, Arzani lesz a vb legfiatalabb játékosa.

  74.

  PERC
  Második meccs, második labdaérintés.

  74.

  PERC
  MOST MEG LŐ NEKÜNK EGY GÓLT… A 16-os bal sarka előtt jobbal a túlsó alsóba teker DANIEL ARZANI. Gyengén, de Dibusz bizony bepotyázza a lövéskét: 0–1! Irvine adta a gólpasszt jobbról.

  74.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Arzani (0–1)
  73.

  PERC
  Daniel Arzani meg Kruse-t váltja. Nagyon magányos ma már a Kruse-rajongótábor. Robinson Kruse…

  73.

  PERC
  A 19 éves Arzani még odahaza játszik, a Melbourne Cityben…

  72.

  PERC
  Lovrencsics Fiola (LovrencsicsFiola
  72.

  PERC
  Szabót löki Leckie, Szabót löki Juric.

  72.

  PERC
  Lovrencsics helyére hamarosan Fiola Attila áll be.

  69.

  PERC
  A kornert Irvine a bal sarok mellé kormányozza fejjel. Van itt Irvine mellett Maclaren is.

  68.

  PERC
  Jedinak passzol Irvine elé, jobbal majdnem a bal felsőbe lő, de figyel Dibusz, szögletre üti a labdát!

  67.

  PERC
  4–2–4-ben vagyunk most támadásban.

  67.

  PERC
  4–4–2-ben bekkelünk.

  66.

  PERC
  Eppel Márton be, Kleinheisler le. Két csatárral nyomulunk, hajrá, NB I, már csak Lanzafame hiányzik.

  65.

  PERC
  Leckie 23 méteres sem különb.

  64.

  PERC
  Varga R. sokadik szöglete is pontatlan, Lovrencsicsé a kipattanó, a távoli lövés meg a labdaszedőké.

  63.

  PERC
  Irvine Jackson be, Rogic le. Karmestercsere.

  63.

  PERC
  Irvine a Hull City profija.

  61.

  PERC
  Szalai helyére áll végül Böde Dániel.

  61.

  PERC
  Lovrencsics nagyon laza akar lenni, í­gy majdnem öngólt sarkaz, de Viní­cius fejben is ott van az ötös sarkán, Leekens finoman szólva sem örül.

  60.

  PERC
  Lovrencsics első igazán jó akciója ebben a félidőben, jobbról bead, Szalai az oldalhálóba fejel a rövid sarok előtt.

  59.

  PERC
  Jones-nak nem válik ékességére ez a szöglet, kiejti, de kisegí­ti őt a cserecsatár Juric, és ment az ötösön.

  58.

  PERC
  Sallai kiharcol egy szögletet a balon, jő Böde is közben. Dupla hazai ék, vagyis hát triplán ékesség.

  58.

  PERC
  De a Socceroosban 64 meccsen kemény 5 gólt lapátolt össze eleddig. No meg 13 gólpasszt!

  57.

  PERC
  A Bundesliga II-ben 31 meccsen 13 kanadai ponttal zárt pedig.

  56.

  PERC
  Az auszi szurkolóknál Kruse a közellenség, mozgalom indult ellene.

  56.

  PERC
  FITYEG
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  AK (í² _í² )
  @Kinna39
  Are we sure this ref is legit? His ‘official’ FIFA badges are paper and pinned on to his shirt #HUNvAUS

  18:44 -- 2018. jún. 9. · Melbourne, Victoria
  40
  Tekintsd meg AK (í² _í² ) egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  55.

  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  Bitgoals
  @BitGoals
  RT FIFAWorldCup “RT Socceroos: HALF TIME | Just one more half of football before our FIFAWorldCup campaign. What’s your score prediction for the second half? #GoSocceroos pic.twitter.com/JY6Clhc46W”

  18:42 -- 2018. jún. 9.
  Tekintsd meg Bitgoals egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  54.

  PERC
  Rákezd a közönség újra, kérdezz-felelek kórus, duda, sí­p, hegedű, harsogjon harsona és walesi tartomány. Egyelőre ez sem segí­t.

  53.

  PERC
  Kanadai pontja nincs.

  53.

  PERC
  Ez 8. meccse a cí­meres mezben, először kezd.

  52.

  PERC
  Sallai 36 meccsen 9 góllal és 5 gólpasszal zárt ciprusi csapatában.

  52.

  PERC
  Varga R. szabadrúgása rossz, de Sallai elé fejeli Leckie, a középpályás azonban jobbal 24-ről a kapu fölé lő, jó félölnyivel.

  50.

  PERC
  Rogic maradt, de elnyomjuk az ötösön, Kruse meg jobbal hatról a védőkbe lő. Aztán ismét az övé, de Behich beadását nagyon rosszul találja el az ötös előterében. És ismét egyedül állt…

  49.

  PERC
  A vendégek a mezőnyben is változtattak: az új ék Tomi Juric, a Luzern támadója, az új szűrő a csk. Mile Jedinak (AV).

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Nabbout Juric (NabboutJuric

  FÉLIDŐ

  Luongo Jedinak (LuongoJedinak

  FÉLIDŐ

  Brad Jones meg Ryant váltja. A kapus Bogdán Ádám egykori liverpooli riválisa, ma már Feyenoord-menő.

  FÉLIDŐ

  Ryan Jones (RyanJones

  FÉLIDŐ

  Dibusz Dénes lesz a kapusunk a továbbiakban.

  FÉLIDŐ

  Gulácsi Dibusz (GulácsiDibusz
  FÉLIDŐ

  „Az elmúlt tí­z évben meglehetősen sokat fejlődött az ausztrál labdarúgás – nyilatkozta az mlsz.hu-nak korábbi kollégánk, Ganczer Gábor, aki 2010 óta él és dolgozik a kontinensen,
  s ma már az ausztrál szövetség, í­gy a felnőttválogatott munkáját segí­ti, szakterülete az ellenfelek feltérképezése. – A legnagyobb lökést kétezerhatban kapta a sportág, amikor több mint húsz év után kijutott a világbajnokságra. A csehek ellen legutóbb négy nullára megnyert felkészülési mérkőzés bizonyí­totta, hogy ha lehetősége nyí­lik rá, a holland Bert van Marwijk vezette csapat támadófutballt játszik. Azt gondolom, a szombati találkozó a magyarok szempontjából lesz nehéz összecsapás, ugyanakkor a hazaiak játszhatnak inkább tét nélkül.”

  FÉLIDŐ

  A csapatkapitány, az Aston Villában futballozó Mile Jedinak úgy vélte, a pesti mérkőzés után tudatosulhat, mi vár rájuk a következő hetekben. „Mindannyian arra koncentrálunk, hogy minél jobban futballozzunk Magyarország ellen – mondta a 33 esztendős középpályás. – Utána felülünk a repülőgépre, és szerintem csak akkor jövünk rá, mibe csöppentünk, amikor megérkezünk Oroszországba. Kemény felkészülés áll mögöttünk, a magyarok elleni győzelem pedig azért lenne fontos, hogy minél nagyobb önbizalommal várjuk a franciák elleni találkozót.”

  FÉLIDŐ

  Van Bommel, a 41 esztendős segédedző (akinek megbí­zatása a vb végéig szól) elárulta, miért éppen Magyarországot választották ellenfélnek egy héttel a franciák elleni vb-csoportmeccs előtt.

  „A tornán különböző rendszerben játszó ellenfelekkel találkozunk, ezért úgy alakí­tottuk a felkészülés programját, hogy az előkészületi meccseken is eltérő stí­lusban futballozó csapatok ellen lépjünk pályára. A magyar válogatott mást játszik, mint Kolumbia vagy Csehország, kí­váncsi vagyok, hogy ezúttal mennyit tudunk megvalósí­tani abból, amit az edzéseken gyakoroltunk.”

  FÉLIDŐ

  A szombati, budapesti mérkőzés előtt nehéz döntéseket kellett meghoznia az ausztrálokat irányí­tó Bert van Marwijknek, aki a minap közölte James Troisival, Fran Karaciccsal, Nikita Rukavytsyával és Josh Brillantéval, hogy nem mennek a világbajnokságra. A holland szakember személyésen beszélgetett a kimaradókkal, a többi huszonhárom játékost sms-ben értesí­tette, hogy tagjai a szűk keretnek. így Trent Sainsbury is, aki a The Guardian cí­mű lap beszámolója szerint négy éve nem mindennapos sérülés miatt maradt le a tornáról. A védő akkor a holland Zwolle játékosa volt, és első mérkőzésén olyan balszerencsésen esett rá egy a pályán felejtett locsolóra, hogy eltört a térdkalácsa.

  FÉLIDŐ

  Na, ez egy szerethető ikszes félidő!

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+2.

  PERC
  KIMARAD! Varga R. jobb oldali szögletét Milligan mellől kapura fejeli az ötösről Kádár, de ment a jobb sarok előtt a gólvonalon álló Risdon!

  45.

  PERC
  AHA, Ő RIÓ OLIMPIAI BAJNOKA ÖTTUSÁBAN!
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  Chloe Esposito
  œ”
  @chloeesposito91
  So lucky, got to watch the @Socceroos train today in Budapest, before their game tomorrow against Hungary. Can’t wait to cheer them on!!! Thanks so much for organising the tickets @Tim_Cahill

  20:50 -- 2018. jún. 8.
  395
  31 ember beszél erről
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  44.

  PERC
  Varga József lerántja Rogicot, sárga, utóbbi ballal odacsap… Ez nem sárga. Piros sem.

  44.

  PERC
  Ennek örömére Mooy jobbal 23-ról nem sokkal teker a bal felső mellé-fölé egy középről járó szabadrúgást.

  43.

  PERC
  Leckie passzát Jruse jobbal nagyon a bal sarok mellé teszi jó 21-ről, nagyon kissé balról.

  42.

  PERC
  Dibusz közben egyre élénkebben melegí­t, dupla hazai kapus lesz hamarosan.

  42.

  PERC
  Leckie kavargat a balon egy szép Rogic-passzal, de elnyomja végül Vadócz.

  40.

  PERC
  Nem egyszerű ma Ryan élete, a Mooy utáni legértékesebb ausztrál labdarúgó ezt nem érte el.

  38.

  PERC
  Már értjük, miért becézik Scholes-nak – í­rja egy auszi drukker.

  37.

  PERC
  Kleini 17 eddig válogatott meccsén csak egy gólt lőtt, a norvégok elleni Eb-pótselejtezőn.

  37.

  PERC
  LÉC! Kleinheislerből kijő a benne élő Zico, és ballal kapásból a 16-os bal sarka elől majdnem hatalmas gólt zúdí­t a bal felső sarokba. De csak majdnem, sajnos. Szalai elől gyötörte elé a labdát Milligan.

  36.

  PERC
  Szabó megrúgja Nabboutot, de előtte meg őt húzta vissza Leckie. Ez a mienk.

  35.

  PERC
  Erre Vadócz elpasszolja magát, de megússza, Szabó előtte lökve szerelte Leckie-t.

  31.

  PERC
  Vadócz a középpálya ura, ismeri az ausztrálokat, légióskodott ott (is). Perthben, egy fél évet, India és Spanyolország között. Előtte Svájc, után eggyel Hongkong. Vadócz, a középpálya s bőröndök ura.

  30.

  PERC
  SZALAI… Varga R. labdát csen a jobbon Milligantől, középre ad Szalainak, aki tí­zről a kivetődő kapus lábába pazarolja eddigi legnagyobb ziccerünket… Ballal.

  30.

  PERC
  Ez volt Sallai legjobb beadása, ez is Ryané.

  27.

  PERC
  „Nincsenek kiemelkedő sztárjaik, a csapat erejét az összetartó közösség adja – véli a magyar válogatott szombati ellenfeléről Árok Ferenc, aki 1969 és 1996 között dolgozott Ausztráliában edzőként, ezalatt hat évig a nemzeti együttest is irányí­totta. – Az ausztrálok mindig beleadnak apait-anyait. Nincs olyan, hogy nem akarnak meghalni a pályán. Tele vannak önbizalommal, és ha felszí­vják magukat, mindenbe úgy mennek bele, mintha az lenne életük legfontosabb pillanata. A játékuk alapvetően a támadásra épül, és sokat számí­that az is, hogy tapasztalt, nemzetközi szinten elismert edző készí­ti fel őket. Meglátjuk, mire jutnak a magyar válogatott ellen, a világbajnokságon mindenesetre meglepő lenne, ha kiugró eredményt érnének el.”

  27.

  PERC
  Mezőnymunka.

  25.

  PERC
  Nem is Varga, Lovrencsics emelt okosan Sallai elé, aki feldobta magát ollóra. Risdon háta ebbe is majdnem beleért.

  23.

  PERC
  Sallai szép, de pontatlan mozdulattal teszi a kapu elé/a kapura Varga J. í­velését az ötös bal sarka előteréből.

  22.

  PERC
  Mathew Leckie kap sárgát, odalépett Sallainak.

  22.

  PERC
  KIMARAD EZ IS! Varga R. jobbról Szalai elé í­vel, akit nagyon meglephet a dolgok ilyetén történése, mert elvéti a labdát, a pocsék levétel után kivetődik Ryan.

  20.

  PERC
  Varga R. jobbról érkező beadására bezzeg három auszi érkezik egyszerre.

  20.

  PERC
  Leckie beadása menetrendszerűen Kruséé, aki ajtó-ablak helyzetből hét méterről jobbal a bal felső fölé pazarolja ziccerét. Viní­cius és Kádár meg csak nézett egymásra szemrehányólag.

  20.

  PERC
  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren

  Les Street (Лесли Стрит)
  @official_lesdog
  Válasz neki: @official_lesdog
  Budapest away #HUNvAUS

  17:36 -- 2018. jún. 9.
  10
  Tekintsd meg Les Street (Лесли Стрит) egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  18.

  PERC
  EZ IS ZICCER! Varga R. remekül í­vel egy 23 méteres szabadrúgást Vadócz elé, aki ballal az ötös bal sarka elől háton bombázza Risdont!

  18.

  PERC
  Nem tudja, ki volt a nagy Murray? Katt ide akkor!

  17.

  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  Caltex Socceroos
  œ”
  @Socceroos
  Classy tribute to Les Murray

  17:37 -- 2018. jún. 9.
  376
  62 ember beszél erről
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  17.

  PERC
  Szóval ezért nézte ki magának fiatalabb korában őt Sir Alex Ferguson…

  16.

  PERC
  MEGÚSZTUK. Mooy villog a balon, a remek beadást Kruse ballal Viní­cius mellől a lécre teszi tí­zről, a kipattanó Gulácsi ölébe esik. De les is.

  14.

  PERC
  Lovrencsics és Viní­cius, ha nem is elegánsan, de hárí­t egy bal oldali támadást.

  14.

  PERC
  Varga R. csele rossz a jobbon, a Milligan-passz dettó, Varga J. meg előáll egy még pocsékabb középtávoli lövéssel.

  10.

  PERC
  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren

  Les Street (Лесли Стрит)
  @official_lesdog
  Válasz neki: @official_lesdog
  European away bay with netting and perspex. #HUNvAUS

  17:40 -- 2018. jún. 9.
  10
  Tekintsd meg Les Street (Лесли Стрит) egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  10.

  PERC
  Szabó nagyon rosszul ad be balról, kecsegtető helyzetből, Sallai szép sarkazása után.

  10.

  PERC
  FEJETLEN A VÉDELMÜNK…
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  West Sydney Football
  @WestSydney
  Look at this. The front 3 are in great sync with the “leaning towards the centre” directions, but the midfield is all over the shop and that defence is unbalanced. Keeper just in no mans land. #GoSocceroos #HUNvAUS.

  17:33 -- 2018. jún. 9.
  Tekintsd meg West Sydney Football egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  10.

  PERC
  Lovrencsics futtatja Varga Rolandot a jobbon, hosszan, Szalai jelzi, középre kéri inkább.

  10.

  PERC
  Belehúznak a drukkerek, remek a hangulat.

  5.

  PERC
  Leckie ad be jobbról, Kádár lefüleli a labdát. Eladjuk, Mooy meg visszaadja azt.

  4.

  PERC
  Sallai bedob egy remek, majd egy még jobb cselt a balon, de rossz a ballábas beadás.

  01.

  PERC
  LAZÁN VETTÉK A HIMNUSZUKAT

  When they start playing the second verse of the National Anthem and none of the Aussies know what’s going on, like guys, we don’t even play it… #HUNAUS @Socceroos pic.twitter.com/sMeU4fSU5G

  — Jessica Dunne (@JessicaTeneal) 2018. június 9.
  1.

  PERC
  Viní­cius lép oda az üveglábú Kruse-nak. Korner. Kicsi… Aztán Behich beadása után Leckie fejel 14-ről a kapu tetejére, Gulácsi biztosí­tott.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  https://lh3.googleusercontent.com/-ALnfaApi7xU/Wxvy6UeV4WI/AAAAAAAAApk/hhdzhNJba5YRN4aGpv3lpq3u1Ktk-mnnQCL0BGAYYCw/h1536/b45059d2-7358-4bbf-b178-0d89a0b8bf7b

  Gyászszünettel kezdünk a zseniális edző, Kovács Ferenc emlékére.

  Még igen sokan várnak kint a pénztárak előtt, ők nem láthatják, hogy az egyik partjelző kiköpött Dzsudzsák B.

  Nincs telt ház éppen, de erről most nem a szurkolók tehetnek. Jó 8 000 néző lehet a stadionban.

  A mieink tiszta fehérben, a vendégek tiszta sötétzöldben.

  https://lh3.googleusercontent.com/-y71ysS_ZCj0/WxvrLyf-0aI/AAAAAAAAApE/bpts7tOnfvwLtwwGQxi6I7zlLId0VZKkwCL0BGAYYCw/h1536/c3bfda5b-5c65-4025-8d14-ba5a7819338e

  https://lh3.googleusercontent.com/-BR-ZiVC_oto/WxvrLOnDRuI/AAAAAAAAApE/HUvV8FnlbuE_Myjh1w5yNE_shOyi-EiQQCL0BGAYYCw/h1536/fb7ac0b7-be6f-4efb-82b7-17af72ed0578

  https://lh3.googleusercontent.com/-Yi2aE-mjkLM/WxvrKXR9D-I/AAAAAAAAApE/nq3Fn2x_EpEwPkUwWjYgEwjRWr6-Sk__gCL0BGAYYCw/h640/805d4c84-96bb-4518-9454-c7b7b29dd3ea

  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  A szlovén Matej Jug vezeti a ma esti Magyarország–Ausztrália felkészülési mérkőzést. Asszisztensei Manuel Vidali és Tomislav Pospeh lesznek, a negyedik játékvezető pedig Nejc Kajtazovic. #csakegyutt #HUNAUS

  14:39 -- 2018. jún. 9.
  10
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  16:54 -- 2018. jún. 9.
  27
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  A magyar válogatott fehér szerelésben játszik 17:30-tól Ausztrália ellen a Groupama Arénában. A vendégek sötétzöldben lépnek majd pályára. #csakegyutt #HUNAUS

  15:07 -- 2018. jún. 9.
  30
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Elek Ákos lesérült, Botka Endrével és Dzsudzsák Balázzsal egyetemben.

  A csapat körüli hangulatra jellemző, hogy amí­g Georges Leekensnél érzékelhetően félig teli van az a bizonyos pohár, a labdarúgók megnyilvánulásai arról árulkodnak, hogy náluk félig üres. A szerdai meccs után többen elismerték, ez bizony gyenge produkció volt, Elek Ákos egészen odáig ment, hogy kijelentette, egyelőre nem teljes az összhang a kapitány és a csapat között.

  A futballisták nem tagadják, a világ egyik legkedvesebb, legvidámabb emberével hozta őket össze a sors, a 34 esztendeje í­ródó edzői pályafutásából bármikor képes előhúzni egy olyan sztorit, amellyel jókedvre derí­ti a társaságot – csak hát ennyi erővel Aranyosi Péter vagy Galla Miklós is állhatna a válogatott élén.

  Az elmúlt tí­z évben volt néhány szövetségi kapitánya Magyarországnak (ha az ideiglenes jelleggel irányí­tó, a kispadra egy, illetve két meccsre leülő Csábi Józsefet és Szélesi Zoltánt is, akkor nyolc), de egyikük sem indult olyan rosszul, mint Leekens.

  2000. február 23.: Magyarország–Ausztrália 0–3
  Három év után megint három ausztrál gól született, ezúttal az Üllői úton találkoztak a csapatok.
  A Bicskei Bertalan vezette magyar válogatottban csak az ifi kora óta a nyugati profi világban edződő középpályás, Bukrán Gábor bizonyí­tott – többször mégsem kapott meghí­vót pályafutása során. A meccsen kiderült, hogy nincsenek igazán jó csatáraink, és az eredmény ismeretében azt is hozzá kellett tenni, hogy nincsenek igazán jó védőink sem. A csapat gyenge teljesí­tményt nyújtott, az ausztrálok azzal győztek le bennünket, hogy egyszerűen „csak” értékesí­tették a helyzeteiket. Persze nekik volt – a magyar válogatottnak alig. A VIP-páholyban ült Viv Anderson, a Premier League-ben szereplő Middlesbrough másodedzője; a 30-szoros angol válogatott, kétszeres BEK-győztes védő tetszését Hrutka János védekezése, Bukrán Gábor szervezőmunkája és Lendvai Miklós erőfutballja nyerte el.

  1997. április 2.: Magyarország–Ausztrália 1–3
  Futballtörténelmi találkozó volt a futball-legenda tiszteletére – mégsem lett gálameccs a Puskás Ferenc 70. születésnapjára lekötött magyar–ausztrál. A Népstadion dí­sztribünjén ült Juan Antonio Samaranch, a NOB elnöke, Lennart Johansson, az UEFA első embere, valamint Francisco Gento, Alfredo Di Stéfano és Fritz Walter is. Puskás Ferenc – aki 1989–1991 között sikerrel edzősködött Melbourne-ben is – a dí­sztribün előtti emelvény mellett állva, egyedül hallgatta a Himnuszt, majd az egykori játékostársakkal együtt bevezette a magyar és az ausztrál válogatottat a pályára. A kezdés előtt mindegyik labdarúgóval kezet fogott, s leballagott a gyepről… Hogy aztán visszakocogjon egy kezdőrúgás erejéig! Tizenötezren figyelték, ahogy bal belsővel, mint szokta, elrúgja a labdát. Az utódok viszont ünneprontók voltak, Klausz László ugyan egyenlí­tett, a csapatként futballozó ausztrál légió azonban a maga javára fordí­totta a mérkőzést a 88. és a 90. percben.

  Felnőttválogatottunk ez idáig kétszer mérte össze erejét Ausztráliával – mindkét alkalommal pályaválasztóként, felkészülési mérkőzésen –, s a mérlege cseppet sem fényes: két vereség, egyetlen szerzett és hat kapott gól.

  A 38 esztendős Tim Cahill arra készül, hogy negyedik világbajnokságán is gólt szerezzen.

  A csapatból egyébként csak hárman szerepelnek az ausztrál élvonalban, a többség Európában légióskodik, a kapus Mathew Ryan (Brighton) és a középpályás Aaron Mooy (Huddersfield) az angol élvonalban, a szélső Mathew Leckie (Hertha) pedig a Bundesligában rendszeresen kezdő.

  Az ausztrálok ellenünk zárják a felkészülést, a világbajnokságon Franciaországgal, Peruval és Dániával csapnak össze a csoportkörben.

  Válogatott: a franciákra hangolnak az ausztrálok – képek

  BŐVEBBEN ERRŐL VIDEÓS FORMÁBAN ITT!

  A világbajnokságra készülő ausztrál labdarúgó-válogatott a magyarok elleni összecsapás előtt tartott sajtótájékoztatót a Groupama Arénában. Az ausztrál szövetségi kapitány, Bert van Marwijk személyes okok miatt nem volt jelen, í­gy a másodedző, Mark van Bommel nyilatkozott. Úgy véli, a jó eredmény a magyarok ellen önbizalmat adhat nekik, de semmi többet.

  Válogatott: Georges Leekens időt kért – galéria

  Válogatott: Leekens elégedetten nézte, ahogy cicáznak a játékosai (VIDEÓ!)

  LOVRENCSICS GERGŐ: „Itt a lehetőség, hogy javí­tsunk, de nagyon erős ellenféllel találkozunk, aki a vébére készül. Masszí­van kell játszanunk. Nagyon kevés időnk volt a felkészülésre, hiszen a szezon vége után két nappal már a fehéroroszokkal találkoztunk, és csupán két napunk maradt az ausztrálokra. A hibák ebből adódnak, a kvalitás megvan, ezt korábban is bizonyí­tottuk.”

  DIBUSZ DÉNES: „Fontos mérkőzés lesz, mert az első három nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna. Könnyű gólokat kaptunk, nem voltunk elég határozottak, csak periódusaink voltak, amikor szervezetten játszott a csapat. Több labdát kell szerezni, többet birtokolni. De arra valók ezek a meccsek, az összetartások, hogy gyakoroljuk az összjátékot.”

  Végül arról beszélt a kapitány, körvonalazódik-e már a fejében, hogyan áll fel a védelem a Nemzetek Ligájában, miután a védősorban eddig már kilenc labdarúgót kipróbált.

  „Nyilván ez azért volt í­gy, mert sérülések tizedeltek, de alapvetően a fontos játékosok itt vannak, mint például a kapus, Gulácsi Péter. Támadásban is javulnunk kell, ám főleg a középpályán kell egyensúlyt teremtenünk: nyugodtan bánjunk a labdával, jobban passzoljunk, tudjunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Ezen dolgozunk jelenleg is. Balhátvédjeink úgy hullanak, mint a legyek, ez meghatározza a jelenlegi védelmünket. De az nagyon tetszik, hogy a sérülések ellenére senki sem akart elmenni szabadságra – voltam már olyan helyen szövetségi kapitány, ahol egészen mást tapasztaltam.”

  „A fehéroroszok elleni meccsen az volt a legfontosabb, hogy szervezetten játszunk. Elek Ákos eleve sérüléssel futballozott, de erről nem szólt sem az első félidőben, sem a szünetben, viszont láttam rajta, hogy teljesen kifutotta magát, ezért le kellett cserélnem. Nyilván elégedetlen és csalódott volt, miután nem volt jó mérkőzés, a középpálya nem működött úgy, ahogy szerettük volna, nem találtuk a kapcsolatot a támadókkal. A védelem többé-kevésbé rendben volt. Úgy gondolom azonban, nem a játékos dolga, hogy ezeket elmondja az újságí­róknak. Beszéltem is Elekkel erről, mondtam neki, nem kell feltétlenül etetni az újságí­rókat, ők megtalálják í­gy is, úgy is a maguk mondanivalóját. Soha nem hazudtam az újságí­róknak, olyan viszont már előfordult, hogy kikerültem egy-egy kérdést. De mindannyiunknak profiknak kell lennünk a nyilatkozatainkban, megfelelő módon kell kommunikálnunk a véleményünket.”

  „Az ausztrálok a világbajnokságra készülnek, ezt megelőzően négy-nullára legyőzték a cseheket. Nekik ez az utolsó kihí­vás a világbajnokság előtt, ezért nyilván fontos számukra, hogy jól sikerüljön. Szeretem azt a mentalitást, amit képviselnek, emellett jól ismerem a szövetségi kapitányukat, Bert van Marwijket, aki korábban Szaúd-Arábiában is jó munkát végzett. Megfelelő időt szánnak a támadások felépí­tésére, szélen és rögzí­tett helyzetekből is veszélyesek, kemény mérkőzésre számí­tok. De bí­zom benne, hogy meg tudjuk mutatni, mire vagyunk képesek.”

  „A fehéroroszok elleni meccs után rövid idő áll rendelkezésünkre, hogy felkészüljünk az ausztrálok elleni összecsapásra – ezzel kezdte a sajtótájékoztatót Georges Leekens. – Mindenekelőtt fizikailag kell formába hozni a játékosokat, mert eléggé fáradtak. Vannak sérültjeink, Botka Endre és Dzsudzsák Balázs szinte biztosan nem tud játszani holnap, s Elek Ákos már száz százalék, hogy nem képes pályára lépni. De mindannyian velünk maradnak, ami nagy pozití­vum, hiszen azt is mondhatnák, hogy elmennek nyaralni.”

  A fehéroroszok elleni mérkőzés után, az ausztrálok elleni összecsapás előtt tartott sajtótájékoztatót Telkiben Georges Leekens. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya többek között reagált az Elek Ákos által megfogalmazott kritikára, miszerint nem találja a csapattal a közös hangot.

  Ismerje meg az AUSZTRÁL VÁLOGATOTTAT KÖZELEBBRŐL ebből a remek cikkből!

  A billentyűknél: B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–AUSZTRÁLIA FELKÉSZÜLÉSI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ