2018.XI.15. Nemzetek Ligája, Magyarország – Észtország: 2-0

Orbán és Szalai góljával megvertük az észteket

Magabiztos és megérdemelt győzelmet arattunk, a második félidőben pályára lépett Dzsudzsák és Böde is.
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán Willi Orbán és Szalai Ádám fejesével 2–0-ra legyőzte Észtországot a Nemzetek Ligája C-diví­ziója 2. csoportjának 5. fordulójában.


MAGYARORSZÁG — ÉSZTORSZÁG 2-0 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna, ~8.000 néző.
vezette: Enea Jorgji (asszisztensek: Cokaj, Barushi; alapvonali jv.: Hamiti, Meta; tartalékjv.: Avdo – albánok)

MAGYARORSZÁG: Dibusz — Baráth, W. Orbán, Kádár, Korhut — Nagy Á., Pátkai — Nagy D. (Dzsudzsák, 65.), Kalmár (Kleinheisler, 83.), Kovács I. — Szalai (Böde, 76.)
kispad: Gróf, Kovácsik, Lang, Varga R., Holender, Holman, Viní­cius
Szövetségi kapitány: az eltiltott Marco Rossi helyett Cosimo Ignuscio ült a kispadon

ÉSZTORSZÁG: Aksalu — Teniste, Vihmann, Tamm, Pikk — Dmitrijev, Antonov — Ojamaa (Zenjov, 60.), Vassiljev (Purje, 82.), Luts (Puri, 77.) — Anier
kispad: Lepmets, Meerits, Kams, Kaljumae, Lepistu, Sappinen, Artjunin, Kallaste
Szövetségi kapitány: Martin Reim

Gól: W. Orbán (8.), Szalai (69.)
Sárga lap: Pátkai (63.) illetve Pikk (23.), Anier (49.), Antonov (62.)

Megvagyunk tizenegyen?

Pocakos öregfiúk alsóbb szintű bajnokija előtt hangzik el ez a kérdés, és az kezd, aki odaér a helyszí­nre. Kis túlzással hasonló gondokkal küzdött a magyar válogatott. A sérültek, betegek, hiányzók listáját el sem kezdjük sorolni, más kérdés, hogy a szurkolókat leginkább az érdekelte, visszatér-e Dzsudzsák Balázs?

A közösségi oldalakon, úgy tűnik, a szélső megosztja a drukkereket, a névsorolvasásnál mégis ő kapta a legnagyobb tapsot – és Böde Dániel, egy másik, csereként benevezett játékos. Az eltiltott kapitány, Marco Rossi Dibusz Dénest jelölte a kapuba, bekerült Pátkai Máté és Nagy Dominik is, a korábban alapembernek tartott Kleinheisler László viszont ugyancsak a padon kezdett. Persze ne feledjük el, az olasz szakember sokszor mondta: vasárnap még egy mérkőzés vár ránk, be kell osztani az energiát.

Öt perc sem telt el, és máris Dibusz Dénesnek kellett jókora bravúrt bemutatnia, hogy ne kerüljünk máris hátrányba: a szögletek és szabadrúgások elhárí­tásával továbbra is gondok vannak. Ám nem volt idő bosszankodni, mert kiderült, mi is tudunk szögletből veszélyesek lenni, és Willi Orbán megszerezte az első gólját a magyar válogatottban. Nagyszerű ütemben érkezett a beadásra, és remek mozdulattal fejelte a labdát a hálóba. A lipcsei védő rögtön a középkezdést követően blokkolt egy veszélyes észt lövést – lendületes, élvezetes tempóban indult tehát a találkozó (1–0).

A folytatásban Szalai Ádám letámadása hozta zavarba Mihkel Aksalut, í­gy Nagy Dominik az üres kaput vehette célba, de visszaért a vendégek kapusa, aki aztán Kalmár Zsolt lövését is fogta. Látszott, hogy az agresszí­v letámadást gyakran emlegette Marco Rossi, mert a mieink sokszor az észt tizenhatoson belül is zavarták az ellenfél labdakihozatalát. Mihkel Aksalu aztán másodszor is hibázott, passzába Szalai Ádám ért bele, ám az ajándékot sajnos nem tudtuk gólra váltani.

Az azonban világos volt: zavarni, hajszolni kell az észteket (főleg a kapusukat), egyrészt ezt követeli a modern nemzetközi futball, másfelől ennek lehet eredménye. Amolyan szélső nélküli játék volt a miénk: Nagy Dominik sokat mozgott jobbról befelé, s ritkábban az alapvonal irányába, Kovács István és Kalmár Zsolt is középen érzi otthon magát, mindhárom fedezet sokat változtatta a helyét, de inkább az összjátékra épí­tett a hazai együttes, és nem arra, hogy az oldalvonalak közelében kerüljünk az észt védelem mögé.

így a beadásokból élő Szalai Ádám helyzete vált kissé nehézzé, mert a szélső védők sem zárkóztak fel a támadásainkhoz; fél óra elteltével Korhut Mihály bukkant fel elöl, és máris szabadon adhatott be.

A félidő végére kissé leült a tempó, a szünet előtt Nagy Dominik lőtt okosan a rövid sarok felé – bánhatta, hogy Mihkel Aksalu kézzel sokkal jobb, mint lábbal, az észt kapus szépen védett.

Nem kellett volna sok ahhoz, hogy a lehető legjobb módon induljon a második játékrész, Willi Orbán majdnem duplázott, ám az észt kapus nem először védett nagy bravúrral. Azt rögzí­thettük: a tallinni állapotokhoz képest lényegesen stabilabbnak tűnt a válogatott , mint Észtországban. Kádár Tamás sokkal jobb formában játszott, és Willi Orbán is kezdi megszokni a társakat, a közeget, Dibusz Dénesnek nem nagyon akadt védenivalója.

Akaratosan, a kaput folyamatosan támadva lépett fel csapatunk a második félidő elején, a mieink sokat mozogtak, hogy rést találjanak a vendégek védőfalán.

És emlékezhetünk, Marco Rossi kapitány korábban mentalitásbeli problémákat emlegetett, nos, ezúttal az elszántságra nem lehetett panasz.

Csaknem egy óra múltán érkezett Dzsudzsák Balázs, mí­g Szalai Ádám megmutatta, a semmiből is tud gólt szerezni: a Nagy Ádám által kibrusztolt labdát okosan fejelte az észt kapuba (2–0). Böde Dániel is beszállt az utolsó negyedórára, Szalai Ádám meg kezdhetett készülni a finnek elleni meccsre, a magyar együttes ekkor már végképp magabiztosan őrizte az előnyét.

Egyértelmű volt, hogy a miénk jobb csapat, ez világosan ki is derült. Most fáj igazán az érthetetlenül Tallinnban hagyott két pont. Az együttes a szurkolók bizalmát akarta visszaszerezni, akart – és győzött.

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Finnország 5 4 1 5–1 +4  12
2. Görögország 5 3 2 4–4 0 9
3. MAGYARORSZÁG 5 2 1 2 7–6 +1 7
4. Észtország 5 1 4 3–8 –5  1

További képek: mlsz.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

„A mérkőzésen azt kaptuk vissza a játékosoktól, amit a felkészülés alatt gyakoroltunk. Megérdemelten győztünk – í­gy Cosimo Inguscio, aki az eltiltott Marco Rossi helyett irányí­totta a válogatottat. – Az ellenfélnek csupán egy veszélyes helyzete volt. Örülök, hogy nem kaptunk gólt.”

„Dzsudzsák Balázs képességeivel tisztában vagyunk. Vártuk, hogy a klubjában rendszeres játéklehetőséget kapjon. Még nem tud kilencven percet futballozni válogatott szinten, de ebben a húsz-huszonöt percben is hozzátett a játékunkhoz. Meglátjuk, hogy a következő találkozón kezdő lesz-e. A stábtagokkal és Marco Rossival természetesen igyekeztünk minden forgatókönyvre felkészülni, ám az érdem elsősorban a szövetségi kapitány锝 – válaszolta az olasz szakember a Nemzeti Sport Online kérdéseire.

„A labdarúgásban nem lehet mindent megjósolni. Akadtak olyan szituációk, melyek során Rossi nélkül kellett döntenünk. Meghatározó döntést azonban nem kellett hoznunk. Az elmúlt hét évben már kiismertem annyira Marco Rossit, hogy tudjam, milyen elvek alapján gondolkodik” – mondta Inguscio a Nemzeti Sport felvetésére.

„Találkoztam Rossival a lefújás után. Természetesen ő is boldog volt. Szép estén vagyunk túl”– zárta gondolatait Rossi segí­tője.

„A magyar csapat hasonlóan játszott, mint Tallinnban, ám ma jobb volt nálunk. Támadásban sok problémánk akadt. Arra számí­tottunk, hogy Dzsudzsák Balázs kezdő lesz, de persze más játékosokra is készültünk. Nekünk is számos sérültünk van, a kispadunk kissé rövidebb volt a szokásosnál, emiatt sem tudtunk olyan szinten futballozni, ahogy szoktunk. Az utolsó, görögök elleni meccs fontos számunkra. Nehéz összecsapásra számí­tok, ám természetesen szeretnénk jó eredményt elérni a kiesés ellenére” – összegzett röviden Martin Reim, az észtek szövetségi kapitánya.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100010ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  89.

  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  Cosimo Inguscio: Végre nem kaptunk gólt, aminek nagyon örülünk. Nem kockáztattunk, megbecsültük a lehetőségeinket és már az első félidőben sikerült gólra váltanunk egy helyzetünket. š½ï¸š½ï¸2-0#magyarok #csakegyutt #HUNEST @eestijalgpall @UEFAEURO

  29
  22:58 -- 2018. nov. 15.
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  89.

  PERC
  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  Vége! Magyarország-Észtország 2-0! Idehaza legyőztük az észt válogatottat Willi Orbán és Szalai Ádám góljaival! š½ï¸š½ï¸ #magyarok #csakegyutt #HUNEST @eestijalgpall @UEFAEURO

  47
  22:36 -- 2018. nov. 15.
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  89.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  89.

  PERC
  Az észtek meg kiestek.

  89.

  PERC
  A finnek egy góllal kikaptak, de továbbjutottak.

  89.

  PERC
  Válogatott: értékelje a mieink Észtország elleni teljesí­tményét!

  89.

  PERC
  Fejben végre ott voltunk, észtvesztő győzelmet arattunk. Mert kiestek a mostani vendégeink,

  90+5.

  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  89.

  PERC
  Közben Korhut indí­tása í­gértetes, de Böde nem tudja lecselezni az utolsó védőt, Vihmannt.

  89.

  PERC
  Gólöröme után az udvarias, lelkes biztonságiak kikí­sérték.

  89.

  PERC
  Odafigyelt mindenre, még labdát is vitt magával.

  89.

  PERC
  Ember a pályán, egy észt, még egy gólt is lő. Az északi Jimmy Jump.

  89.

  PERC
  Puri lő jobbal 26-ról a jobb alsó sarok mellé.

  89.

  PERC
  Kleinheisler középről érkező lapos passzát Dzsudzsák ballal 16-ról a jobb felső mellé töri. HELYZET!

  88.

  PERC
  Pátkai maradt lent, most már felállt, de sántikál.

  86.

  PERC
  Anier kőkeményen odalép Nagynak.

  85.

  PERC
  Ballal.

  85.

  PERC
  Korhut rossz passzába belelép Puri, í­gy jó Pátkainak, aki pocsékul ad be balról.

  84.

  PERC
  KleinheislerKalmár
  83.

  PERC
  A lelátón figyelmesek lettünk egy táblára: „Dzsudzsi, kérlek, add nekem a mezedet!” Úgy tűnik, a népszerűsége öt hónap szünet után sem kopott.

  83.

  PERC
  Kalmár le, Kleinheisler László be.

  83.

  PERC
  Purje a Kuopion Palloseura krisztusi korban lévő csatára, ma 68. alkalommal válogatott, 10 gólt jegyez eddig.

  82.

  PERC
  PurjeVassiljev
  82.

  PERC
  Vassiljev le is jön, Ats Purje váltja, karmester helyett középcsatár.

  80.

  PERC
  Vassiljev távoli í­velése Dibuszé.

  80.

  PERC
  Dzsu bal oldali beadása majdnem a túlsó felső sarokban köt ki, Böde középen megvillanó feje helyett.

  79.

  PERC
  Ma 74. alkalommal válogatott, Pápán csak kölcsönben volt, ma az í­r Waterford FC légiósa.

  77.

  PERC
  PuriLuts
  77.

  PERC
  Szélsőcsere, egyébiránt.

  77.

  PERC
  Lutsnak nem ment ma, Sander Puri váltja, a Lombard Pápa egykori örök reménysége.

  76.

  PERC
  Böde egy rosszul eltalált lövéssel mutatkozik be.

  76.

  PERC
  BödeSzalai
  76.

  PERC
  Dzsudzsák pedig a kapitányi karszalagot megkapta Szalaitól.

  76.

  PERC
  Böde Dániel is nagy tapsot kap, és zúg a Böde Dani, Böde Dani!

  76.

  PERC
  Szalai le, Böde Dániel be!

  74.

  PERC
  Orbán fellöki keményen Lutsot. De mi lesz az ékkel Böde beálltával?!

  73.

  PERC
  Félmeztelenre vetkőzött szurkolók a magyar táborban! November közepén nem olyan gyakori ez mifelénk…

  73.

  PERC
  Dzsudzsák bal oldali beadása Baráthé, aki képtelen lekezelni a labdát az ötösön…

  71.

  PERC
  Szalai passza után Dzsudzsák a jobb alsó mellé lő ballal 23-ról, hozzáért még a vetődő kapus is. Korner.

  70.

  PERC
  Szalai visszagurí­tását elvéti Dzsudzsák, majd Pátkai középtávoli kí­sérlete sem jobb.

  69.

  PERC

  69.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Szalai (2–0)
  68.

  PERC
  SZALAI ÁDÁM MEGVILLAN, KETTŐ GÓLLAL MEGYÜNK MÁR! Teniste felszabadí­tásába belelép a bal oldalon, a felperdült labda éppen í­gy jó ez az ékünknek, megelőzi a kapust és Vihmannt, az ötös bal sarka elől a kapu közepébe fejeli a labdát. 2–0!

  67.

  PERC
  Dzsudzsák Balázs nagy tapsot kapott a B-középtől és rövid ideig a nevét skandálták.

  65.

  PERC
  Dzsudzsák legutóbb 2011. októberében állt be csereként a magyar válogatottba. Akkor Egervári Sándor csapata gól nélküli döntetlent játszott a finnekkel a Puskás Ferenc Stadionban Európa-bajnoki selejtezőn.

  65.

  PERC
  Érdekes, maradt Szalai a csk.

  65.

  PERC
  DzsudzsákNagy
  64.

  PERC
  Bead gyorsan jobbról egy szabadrúgást, de Baráthot megelőzi középen Anier.

  64.

  PERC
  Nagy D. le, Ddzsudzsák Balázs be, a 97. alkalommal válogatott, a lista harmadik helyére lépve. Gera Zoltán mellé. Vajon meglesz a 22. gól vagy a 23. gólpassz?

  64.

  PERC
  Baráth kiharcol egy szabadrúgást a jobbon Pikk mellett. Nem baráthkozás, pikkeltek egymásra inkább.

  63.

  PERC
  Pátkai
  62.

  PERC
  Antonov
  62.

  PERC
  A két szakember egymással is gyakran egyeztet, csere is lesz, jön Dzsudzsák.

  62.

  PERC
  Érdekes, hogy a kispadról a meccset végig álló Cosimo Inguscio mellett Giovanni Constantino is gyakran feltűnik a vonal mellett, és taktikai utasí­tásokkal látja el a mieinket.

  62.

  PERC
  Pátkai Máté feldönti Pikket, aki arcához kap, szűrőnk meg egy sárga lapot. Eltiltás…

  62.

  PERC
  Kovács passzol Kalmárhoz, ő Nagy Dominikot indí­tja, aki ballal az ötös bal sarka elől az égbe lő! Kovácsnak odalépett Ilja Antonov az akció közben, sárga lap.

  61.

  PERC
  Az ék 73 eddigi válogatottság alkalmával lőtt 13 gólt, kiosztott 7 gólpaszt.

  61.

  PERC
  Ojamaa lemegy, Szergej Zenjov váltja, a Cracovia Kraków légiósa, középpályás helyére csatár.

  60.

  PERC
  Szalai Ádám Észtországban, Kádár Tamás Görögországban játszotta 50. mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatottban.

  60.

  PERC
  ZenjovOjamaa
  60.

  PERC
  Hozzátette, bí­zik benne, hogy tavasszal újra több lehetőséget kap, és akkor a válogatottba is vissza tud kerülni.

  60.

  PERC
  A csatár a saját helyzetével kapcsolatban elmondta, beszélt Rossival, a kapitány neki is elmondta, azok tudnak bekerülni a keretbe, akik a klubjukban folyamatosan lehetőséget kapnak, és miután ő a kazah bajnokság hajrájában nem játszott a Kajratban, nem lepte meg, hogy ezúttal nem kapott meghí­vót, hiszen rá is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a többiekre.

  60.

  PERC
  A szünetben Eppel Mártonnal beszélgettünk a lelátón. A keretből ezúttal kimaradó csatár elmondta, eddig azt a szervezett játékot láthatjuk a csapattól, amit Marco Rosssi elvár. Voltak helyzeteink is, igaz, Dibusz Dénes védésére is szükség volt, hogy vezetni tudjunk a szünetben.

  59.

  PERC
  Lutz középtávoli lövése közelről sem jó.

  56.

  PERC
  Nagy D. fordulás közben arcon cserdí­ti Antonovot, aki elterül. Sárga lap akkor sincs…

  53.

  PERC
  Teniste szereli Nagy Dominiket, Baráth jön jobbról egy gigabedobással, de ez Tammé.

  52.

  PERC
  Viní­cius, Holman, Kleinheisler elmegy melegí­teni, Kalmárt és Lutsot ápolják közben egy összecsapás után.

  50.

  PERC
  Ezzel a talán túlzottan is sok nevet tartalmazó lajstrommal amúgy a magyar válogatott a Nemzetek Ligája „élvonalába” tartozik: Andorrával és Máltával holtversenyben a második legtöbb sárga lapos figyelmeztetésben részesülő játékossal bí­r az eddigi NL-meccsein, szám szerint 11 magyar labdarúgó kapott sárgát. A csúcstartó Bulgária 13 olyan játékossal, aki sárga lapot kapott, a hatmeccsesek közül a grúzok a legsportszerűbbek három sárga lapos játékossal.

  49.

  PERC
  Anier
  49.

  PERC
  A védelemből ugyan csak Kádár Tamásnak és Lovrencsics Gergőnek kell vigyáznia, a középpálya azonban nagyon megritkulhat a finnek ellen: Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Kovács István, Nagy Ádám és Pátkai Máté eshet ki egy újabb sárga lappal. A támadósorból Nagy Dominik mellett Szalai Ádám és Sallai Roland kapott korábban már sárga lapot – utóbbi ugyan meghí­vást kapott, ám sérülése miatt végül mégsem gyarapí­thatja válogatott fellépéseit, ahogy az NL-ben begyűjtött sárga lapjai számát sem.

  49.

  PERC
  A Nemzetek Ligája előí­rásai szerint az idén első alkalommal kií­rt sorozatban két sárga lap után jár automatikusan egymeccses eltiltás, ahogy az az UEFA, illetve a FIFA által kií­rt Eb- és vb-selejtezősorozatok esetén is megszokott.

  49.

  PERC
  Henri Anier ellöki Kádárt, sárga lap. Eltiltás.

  49.

  PERC
  Pátkai kezez az ötösön, de lökött már előtte Tamm. Taniste jelentkezett jobbról egy gigabedobással.

  47.

  PERC
  Kalmár kornere Anieré, Korhuté a kipattanó, a 25 méteres lövés azonban leperdül.

  47.

  PERC
  Kalmár ad be jobbal jobbról, szabadrúgásból, Orbán a léc alá fejelné a labdát öt méterről, de elképesztően nagyot véd Aksalu! MICSODA BRAVÚRRAL!

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  Kovács ma kerül 20. alkalommal a földre, most Antonov volt a tettes. Ünnepség szolí­d körben.

  FÉLIDŐ

  Egyelőre nem, de ettől még csoportelsők lehetnek.

  FÉLIDŐ

  Nézzük, segí­tenek-e rajtunk a finnek?

  FÉLIDŐ

  A szünetben olvassa el remek elemzésünket a válogatott kisebb mélypontjáról!

  FÉLIDŐ

  Nyerő ember II? Hamarosan lehet egy új jobb oldali mindenesünk, nem is akárki?

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Szupercsere lesz? Böde Dániel Szalaival ellentétben és hozzá kepést valódi cserekirálynak nevezhető, hiszen a korábbi 24 fellépése során 19-szer a kispadról beszállva szerepelt a válogatottban, s öt góljából négyet is beugróként jegyzett. Mindössze egyszer volt eredményes kezdőként, igaz, éppen Észtország ellen lőtt remek szólógólt az öt évvel ezelőtti vb-selejtezőn.

  FÉLIDŐ

  A kettőből egyet megadhatott volna a spori… Enea Jorgji vezeti e meccset, a 34 éves albán játékvezető – aki hat éve tagja a FIFA keretének – korábban két alkalommal fújta a sí­pot magyar csapat mérkőzésén: 2011-ben az U17-es válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett Oroszországtól, 2016-ban viszont a Videoton (jelenleg Mol Vidi FC) 3–0-ra megnyerte a moldovai Zaria Balti elleni első meccset az Európa-liga-selejtező első körében.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  FÉLIDŐ

  Varga Roland és Lang is a sarokban mozog Dzsudzsákkal.

  FÉLIDŐ

  Dzsudzsák Balázs melegí­t magyar részről. Talán Nagy Dominik helyett be lehetne cserélni.

  FÉLIDŐ

  A tartalékjaink közül Viní­cius, Holender és Kleinheisler maradt kint labdázni. Később Böde is megmozgatta magát. A jelek szerint azonban a szünetben nem cserélünk.

  45+1.

  PERC
  Kádár ad haza fejjel szépen Vassiljev indí­tása után, Anier elől.

  45+1.

  PERC
  Korhut összeesik, a lába rándult meg, ember nem volt a környékén. Folytatja.

  45.

  PERC
  Kalmár szöglete veszélyes, Nagy D. azonban jobbal tí­zről Antonovba lő.

  45.

  PERC
  HELYZET! Baráth jobb oldali, ballábas beadását elviszi Nagy D. a kezező (!) Pikk mellett, az ötös jobb sarka elől ballal lő, de véd egy gyors vetődéssel Aksalu, elérvén a labdát a bal, azaz a rövid alsó sarok előtt. Jobban jártunk volna egy 11-essel…

  42.

  PERC
  Mezőnyharc, Kovács kap egyet, Nagy D. ad egyet, majd ő kap egy jó indí­tást Baráthtól, de ellökte az utolsó vendégvédőt, Tammot.

  40.

  PERC
  Vassiljev szabadrúgása után Luts elrontja a beadást, bedobás. Magyar.

  40.

  PERC
  Szalai lépett neki oda.

  39.

  PERC
  Mezőnyharc, magyar fölénnyel. Meg pár kemény belemenéssel, ez nagyon fáj Tamm-nak.

  39.

  PERC
  Holender és Holman melegí­t.

  37.

  PERC
  Willi Orbán szépen fellép a középpályára, amikor van lehetőségünk labdát tartani. A lipcsei védővel í­gy eggyel több tengelyjátékosunk van a labda járatása, forgatása során.

  37.

  PERC
  Pátkai passzát kissé jobbról, 19-ről Kalmár milliméterekkel lövi félmagasan a jobb sarok mellé. Aksalu lábon biztosí­tott.

  33.

  PERC
  MELLÉ! Baráth bal oldali beí­velését Nagy D. jobbal 18-ról a jobb felső irányába küldi középről, de Szalai (!) blokkol az ötösön, fejjel.

  31.

  PERC
  Baráthot löki középen Vichmann, Pátkai meg eltűnik Ojamaa ölében, szabadrúgás ide.

  30.

  PERC
  Luts és Teniste variál a jobbon, Korhut odalép, szöglet. Jön szokás szerint Vassiljev…

  28.

  PERC
  A szurkolók elénekelték az Eb-szerepléskor újból slágerré váló Éjjel soha nem érhet véget cí­mű örökzöldet. Nem véletlen, épp ma három éve, hogy kijutottunk a 2016-os Eb-re.

  28.

  PERC
  Apró taktikai változtatás, a magyar stábból Giovanni Constantino mutatott be a kispadról Kovács Istvánnak és Nagy Dominiknak, hogy cseréljenek helyet, Kovács húzódott ki a jobb oldalra, Nagy D. ment be középre.

  28.

  PERC
  Szalai jobb oldali beadását elpiszkálja a túloldali ötössarok és Nagy Dominik elől Teniste. Visszaszerezzük, Kovácsot ellöki Antonov, tovább. Közben kiderült, még Szalai beadásakor kezezett Tamm, maga mögött, de messzire nyújtott kézzel, ám megúszta.

  28.

  PERC
  Varga Roland, Lang és Kleinheisler melegí­t.

  27.

  PERC
  Korhut lő a 16-os elől, középről, ballal, de ez a kí­sérlet is középre tart, kapuscsemege. Jó 26-ról.

  25.

  PERC
  Az általunk megkérdezett szurkolók többsége örült annak, hogy Dzsudzsák Balázs újra a keretben van, viszont azt is korrekt döntésnek tartották a drukkerek, hogy nem került vissza rögtön a kezdőcsapatba.

  25.

  PERC
  A meccs előtt Mészöly Géza az NSO-nak elmondta, eddig felemásan látja a Nemzetek Ligája-szereplésünket, viszont a mai meccstől mindenképpen győzelmet vár.

  24.

  PERC
  A vendégektől a Luts, Ojamaa, Anier trió volt sárga lapos e meccs előtt.

  23.

  PERC
  Pikk
  22.

  PERC
  Sárga Artur Pikknek, aki fejen rúgta Nagyot Ádámot labdaszerzés cí­mén. Jobbal.

  22.

  PERC
  Nagy jobb oldali beadására most remekül érkezik Aksalu, az érkező Szalai nagy bánatára.

  21.

  PERC
  Dibusznak jobban megy, most szépen lekapja a balról érkező Luts-beadást.

  21.

  PERC
  Szalai az észt kapust szerelte, Aksalu ma kifejezetten velünk van.

  20.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  19.

  PERC
  Helyzet, labdaszerzés után Szalai passzol Kovács elé, kissé körülményesen, de í­gy ziccer, Kovács ballal lő az ötös bal sarka elől, de ment a visszafutó Tamm, becsúszva. BRAVÚRRAL!

  16.

  PERC
  Bár nincs tele a kapunk mögötti B-közép, de a szurkolók lelkesedése töretlen. Folyamatos szurkolással, énekléssel biztatják a csapatot – jelenti a helyszí­nről Pór Károly kolléga.

  15.

  PERC
  Vihmann ad haza okosan.

  13.

  PERC
  Ojamaa bal oldali beadása Orbáné.

  13.

  PERC
  Majdnem! Nagy lő ballal az üres kapura egy pocsék észt kihozatal után, kissé jobbról, 24 méterről, de visszaér Aksalu és vetődve eléri a gyengén, félmagasan, középre tett labdát. A kapust vigasztalhatta volna, hogy ő adta a gólpasszt.

  13.

  PERC
  Nagy passzát meg Kalmár adja fel Aksalunak, jobbal, kissé jobbról, 23-ról.

  12.

  PERC

  10.

  PERC
  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren

  Football 24/7
  @foetball247
  Hungary 1 Estonia 0. Orban scores his first international goal #HUNEST #NationsLeague

  21:02 -- 2018. nov. 15.
  Tekintsd meg Football 24/7 egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  10.

  PERC
  Luts lő távolról jócskán a kapunk fölé.

  10.

  PERC
  Vassiljev ballal 23-ról az előtte álló Orbán mellkasát találta el. Középről.

  10.

  PERC
  Szalai felé í­vel Orbán, de kilép az ék elé szépen Aksalu.

  9.

  PERC
  Egy kis szerencse kijárt már nekünk…

  8.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Orban (1–0)
  8.

  PERC
  ÉS VEZETÜNK! Kalmár ad be jobbról, jobbal, WILLI ORBÁN meg középről, nyolc méterről a bal sarokba fejel, félmagasan. A labda a védőnk karjához, meg az előtte felugó Pikk hátához is hozzáért, de bent van. 1–0!

  7.

  PERC
  Szöglet…

  7.

  PERC
  Kovács villan a jobbon, egy csel után bead, Szalait megelőzi azonban az ötösön Teniste.

  7.

  PERC
  A hazai pálya előnye… Dibusznál legalább megvolt.

  7.

  PERC
  HŠ°Š°Š°Š°HAAA… Kádár összehoz egy szögletet, Vassiljev jobbról beadja, Orbán mellől az ötösről Vihmann félmagasan majdnem a bal sarokba fejel, de óriásit véd Dibusz, villámgyors vetődéssel, majd azonnal talpon, rávetődik a labdára, mert már ott terem a gólra éhes Luts. Akiről Pátkai csúnyán lemaradt.

  4.

  PERC
  Nagy jobb oldali beadása a kapu túlsó felső sarka mögé pottyan, kirúgás.

  3.

  PERC
  Hopp, Ojamaa balról jobbal középre ad, szerencsére a labda kissé magas az ötös előtt felugró Aniernek. Akire nem jutott ember…

  3.

  PERC
  A vendég 5-ös, Vihmann í­velése a hazai 5-ösé, Baráth kis toporgás után előrevágja a labdát.

  1.

  PERC
  A vendégek kezdenek, 10 másodperc múlva már Dibuszé a labda.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Körülbelül nyolcezer néző jött ki a találkozóra.

  Az észtek kék mezben és fekete nadrágban, a mieink piros mezben és fehér nadrágban.

  Tőlünk ugye egy fél csapat hiányzik, a vendégektől nem lehet tagja az együttesnek a csapatkapitány Ragnar Klavan, valamint Mattias Käit, Karol Mets és Enar Jääger.

  Közben Rossi egy megfigyelője felhí­vja az olasz mester az észtek megfigyeléseinek tapasztalataival. Csak idő kérdése, mikor…
  Beágyazott videó

  ESPN FC
  œ”
  @ESPNFC
  Diego Maradona casually took a call in the middle of coaching a Dorados game ¯\_(ツ)_/¯

  1 781
  18:27 -- 2018. nov. 15.
  503 ember beszél erről
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Egy kis nosztalgia. Gera Zoltán beállt labdázni Kleinheislerhez és Viní­ciushoz, de az önfeledt passzolgatásnak hamar vége lett, mert Gerát a kispadhoz rendelték konzultációra.

  A hangosbemondó bemutatta a játékosokat. A szurkolók pozití­v hangzavarrral fogadták a visszatérő Dzsudzsákot.

  „Pozití­vum, hogy Észtországban háromszor a kapuba találtunk, az nyilván nem, hogy három gólt is kaptunk – mondta Nagy Dominik. – Nem lehet elégszer hangsúlyozni: tanulni kell a hibákból, három gólt nem szabad kapni. Aki azt gondolja, a következő két találkozónak nincs különösebb tétje, nagyot téved. A kapitány az általa legerősebbnek vélt csapatot küldi pályára, azon leszünk, hogy két győzelemmel visszaszerezzük a szurkolók bizalmát. Hogy nem tartok-e attól, hogy kieshetünk a ligánkból? A kiesés a legrosszabb álmaimban se jöjjön elő, ez nem történhet meg velünk.”

  És ha már szóba kerültek a szurkolók… Marco Rossi és a stábja megkapta a bizalmat, s bár a drukkerek remélték, négy fordulót követően négynél több pontja lesz a válogatottnak, továbbra is mögöttük állnak. Azért az jelentős aggályokat vet fel, hogy az első három találkozóján gólképtelen észt válogatott Magyarország ellen háromszor is eredményes tudott lenni – remélhetőleg tanultunk a Tallinnban elkövetett hibákból.

  A hangosbemondó bemutatta a játékosokat. A szurkolók pozití­v hangzavarrral fogadták a visszatérő Dzsudzsákot.

  „Az a legfontosabb, hogy csütörtökön megszerezzük a győzelmet, sőt hat ponttal zárjuk a hetet – í­gy Nagy Dominik. – Ami a saját teljesí­tményemet illeti: Tallinnban nem ment rosszul a játék, de azzal is tisztában vagyok, hogy mindig lehet javulni. Arra számí­tok, hogy az észtek óvatosabb felfogásban futballoznak, hiszen
  egyrészt idegenben játszanak, másrészt tisztában vannak vele, pályaválasztóként legyőztük Görögországot. Jó eséllyel kontratámadásokra rendezkednek be, de mi saját magunkra figyelünk. Hazai környezetben feltétlenül nyerni akarunk, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a három pontot itthon tartsuk. Erre már csak a saját önbizalmunk, valamint a szurkolók bizalma miatt is szükség van.”

  Noha 2018. október 15-én Tallinnban a magyar válogatott csalódást jelentő 3–3-as döntetlent játszott Észtországgal, Nagy Dominik teljesí­tményét nem érhette különösebb kritika. A légiós 1–0-s hazai vezetésnél megszerezte első gólját a nemzeti együttesben (a negyedik fellépésén), mi több, az első játékrész végén duplázhatott volna, ám lövését nagy bravúrral hárí­totta az észt kapus.

  INTERJÚ A NAGY MAI BEUGRÓVAL ITT!

  Ez pedig már a ma.

  Nyolcvannégy évvel ezelőtt, 1934. augusztus 10-én mérték össze honfi társaink először az (akkor még önálló) észtekkel a tudásukat. A magyar amatőr válogatott 2:2-es döntetlent játszott Tallinnban nem hivatalos mérkőzésen. A Nemzeti Sport a csapat vezetőjét, Lénárt Ernőt idézte, aki elmondta: „Óriási kondí­cióbeli különbség volt a két csapat között. A hatalmas szál legények mellett a mieink egészen eltörpültek. De nem ez volt a legnagyobb baj, hanem a bí­ró… így bí­ráskodni! Az észtek úgy egyenlí­tettek, hogy tizenegyest í­télt egy olyan faultért, amely hét méterrel volt a tizenhatoson kí­vül. Amikor reklamáltunk nála, a szemünkbe nevetett.” A felek második találkozója is nem hivatalos mérkőzés volt, ezért az 1938. június 22-én Tallinnban elért 3:2-es győzelmünk ugyancsak nem számí­t bele a meccsmérlegbe. A Nemzeti Sport tudósí­tása szerint technikailag magasan az észtek felett álltunk, ők azonban lendületesebbek voltak, és sokszor próbálkoztak huszáros lerohanásokkal. A játékvezető jól vezette a mérkőzést, a két partjelző ugyanakkor nagyon sokszor tévedett – az észtek javára.

  „Már éreztem a felkészülés alatt, hogy a játékosok nagyon csalódottak az Eb-selejtező kudarca miatt – értékelt Gellei Imre. – Az utóbbi hónapok eredménytelenségei azt mondatják velem, mindenképpen új arc kell a válogatott kispadjára.”

  Talán jobb is, hogy nem láthatta az ország, ahogyan a válogatott dicstelen, 1–0-s vereséggel búcsúzik az évtől. Az időjárás tréfát űzött a télikabátba öltözött, zimankóra készülő emberekkel, s kora tavaszt varázsolt a novemberbe. A több mint tí­z Celsius-fok aligha tarthatta otthon a szurkolókat – mégis csupán 457(!) néző váltott jegyet az Üllői úton. A nemzetközi futballporondon alig jegyzett vendégek felülmúlták a szerény teljesí­tményt nyújtó magyar válogatottat. Védőink szinte értékelhetetlen futballt produkáltak. Lapunk azt í­rta, hogy a kilátástalan focizgatás után Gellei Imre gyakorlatilag lemondott. A nézők udvariasabb fele sok sikert és mesés karriert kí­vánt neki, mí­g mások azt követelték a kapitánytól, hogy őket is állí­tsa be: „Imre bácsi, kicsit kövér vagyok, de nem okozok csalódást” – üzente hangosan egy drukker a lelátóról.

  „Nagy baj, ha ez valóban í­gy van – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a mérkőzés előtt a szakvezető. – Nézzen csak körül a világban, minden csapatnál keresik a lehetőségeket az újabb és újabb megméretésekre, sikeres és bukott együttesek próbálnak továbblépni, meccseket játszani, erőt gyűjteni. Nálunk is ez az egyetlen járható út, bizonyí­tási lehetőséget adni a fiataloknak. És mondok ezzel kapcsolatban még valamit: a válogatottam igenis megérdemli, hogy odafi gyeljenek rá. Az első pillanattól kezdve tiszta módszerekkel dolgoztunk, az akarattal, a hozzáállással sosem volt gond, úgyhogy ha másért nem, ezért is megérdemeltük volna, hogy a televí­zió közvetí­tse a mérkőzést.”

  Negatí­v nézőcsúcsot hozott a magyar és az észt válogatott első hivatalos összecsapása: tizenöt esztendeje csak 457 néző váltott jegyet az Üllői útra. Nemzeti csapatunk majdnem napra pontosan tizenöt esztendeje, 2003. november 19-én játszotta első hivatalos összecsapását Észtország ellen, miután az 1940-ben Szovjetunióhoz csatolt állam 1991-ben elnyerte függetlenségét. A sikertelen Európabajnoki selejtezősorozat után (amelynek kulcsmeccse a Rigában 3–1-re elveszí­tett lett–magyar volt) sokan alighanem a hátuk közepére sem kí­vánták az évzáró felkészülési mérkőzést. A szurkolókat is elsősorban az foglalkoztatta, miképp alakul a lejáró szerződésű Gellei Imre szövetségi kapitány jövője.

  Megjöttek a többiek is! Szalai Ádám vezetésével immár a pályán melegí­t az összes játékosunk. Dzsudzsák az utolsók között bújt elő a játékoskijáróból, tekintete egyből az ultrák szektorát pásztázta, ám egyelőre kevés drukker van bent a helyén, í­gy semmilyen reakciót nem váltott ki a visszatérő vezér. Böde Dániel átkarolta Dzsudzsákot és intézett hozzá néhány jó szót, majd Varga Rolanddal kiegészülve passzolgatni kezdtek.

  Ami tuti: Dzsudzsák Balázs kezdő lenne olvasóinknál.

  Ennek ellenére Szalai mégis ott lesz a kezdő sí­pszótól a pályán, ami végső soron érthető, legalábbis ha a számok felől közelí­tünk. Szalai Ádám ugyanis az eddigi 50 válogatott meccsén 43 alkalommal volt kezdő, s mind a 17 gólját ezeken a találkozókon szerezte.

  Azért gondoltuk, hogy Szalai Ádám nem lesz a kezdő tizenegy tagja, mert a szövetség Kádár Tamás négyes számú mezére dobott csapatkapitányi karszalaggal mutatta be a szí­nösszeállí­tást, márpedig Kádár csak a harmadik számú kapitány, miközben Szalai a második.

  Csütörtök délelőtt, amikor az MLSZ közzétette, hogy milyen szí­nösszeállí­tásban lép ma pályára csapatunk, még úgy gondoltuk a szerkesztőségen belül, hogy Szalai Ádám nem játszik, erre tessék: mégis ő rohamozza majd az észtek kapuját. Noha természetesen nem tudhatjuk, hogy pontosan mi szólt a döntés mellett, a számokat böngészve találtunk magyarázatot Inguscio húzására.

  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  A magyar válogatott ma este piros-fehér-zöld felszerelésben lép pályára Észtország ellen. #magyarok #csakegyutt #nationsleague #HUNEST ¦@eestijalgpall©

  27
  10:48 -- 2018. nov. 15.
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  A hazai meccsek során megszokottak szerint a mi kapusaink érkeztek ki először melegí­teni, ám ezúttal nem Gulácsi Péter, hanem Dibusz Dénes vezérletével. Lipcsei légiósunk sérülés miatt nem játszik ma, helyette a ferencvárosi kapuvédő bizonyí­that – cí­meres mezben hetedszer. Enrico Limone segí­ti a kapusok ráhangolódását.

  A játékosok már bejárták a Groupama Aréna gyepét, Gera Zoltán és segí­tői pedig már elhelyezték a bemelegí­téshez szükséges bójákat.

  A helyszí­nről ezúttal is Ritz Balázs segí­ti Bacskai János tudósí­tását.

  Megvan a mieink kezdője: Dibusz – Baráth, Orbán, Kádár, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Nagy D., Kalmár, Kovács I. – Szalai Á.

  Bemutatjuk az észtek ellen dirigáló „pótkapitányt”, a Marco Rossival hat éve együtt dolgozó Cosimo Ingusciót, aki kilencven perc erejéig kibújik a mindenki által kedvelt másodedző szerepéből.

  A nagy hiányzó: interjú Sallai Rolanddal ITT!

  Konstantin Vassiljev, az együttes 34 éves középpályása elmondta, jól sikerült a gárda felkészülése, í­gy készen áll az összecsapásra. Hozzátette, természetesen a magyar válogatott az esélyes, de reméli, társaival képesek lesznek nehéz perceket okozni vendéglátóiknak.

  Reim újságí­rói kérdésre válaszolva arról beszélt, már a sorsolás pillanatában tisztában voltak azzal, hogy a görög, finn, magyar hármas mellett rendkí­vül nehéz lesz az észt válogatottnak kiharcolnia a bennmaradást, azonban egyelőre még van esélye csapatának.

  Ennek kapcsán kijelentette, először is azt szeretné, ha együttese valahogy kapott gól nélkül zárná a budapesti mérkőzést, s természetesen annak örülne leginkább, ha nyernének a magyar fővárosban.

  Martin Reim a mérkőzés budapesti helyszí­nén, a Groupama Arénában rendezett szerdai sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a két együttes tallinni összecsapásán pozití­vum volt, hogy végre helyzeteket dolgoztak ki és gólokat lőttek, ugyanakkor a 3–3-as döntetlennel zárult találkozón védekezésben sok hibát követtek el.

  A szövetségi kapitánya szerint az észt labdarúgó-válogatott elsődleges célja az, hogy csütörtök este elkerülje a vereséget a magyar csapattól a Nemzetek Ligájában, mert úgy a záró fordulóban még maradna matematikai esélye arra, hogy bennmaradjon a C-ligában.

  A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE AZ ÉSZTEK ELLENI MÉRKŐZÉSRE
  KAPUSOK: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Kovácsik Ádám(Mol Vidi FC)
  VÉDŐK: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (CFR Cluj – Románia), Willi Orbán(RB Leipzig – Németország), Viní­cius (Mol Vidi FC)
  KÖZÉPPÁLYÁSOK: Holman Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia), Kalmár Zsolt (FC DAC 1904 – Szlovákia), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Mol Vidi FC)
  TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Ittihad Kalba – Egyesült Arab Emí­rségek), Holender Filip (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Ugrai Roland (Atromitosz – Görögország), Varga Roland (Ferencváros)

  Mivel a szabályok szerint 3 kapusnak kell szerepelnie a keretben, í­gy az ő helyére Gróf Dávidot hí­vta be a kapitány. Gazdag és Lovrencsics helyére viszont egyelőre nem számol más játékosokkal a szakmai stáb. Jelenleg mindenesetre az eredetileg kihirdetett keretből 6 játékost kénytelen nélkülözni a szövetségi kapitány: Gazdag Dánielt, Lovrencsics Gergőt, Gulácsi Pétert, Fiola Attilát, Sallai Rolandot és Ugrai Rolandot.

  Gulácsi Péter szerencsére nem sérüléssel bajlódik, hanem egy ví­rusos gyomorrontás döntötte le a lábáról. Ugyanakkor rá is igaz, hogy Észtország ellen nem számí­that rá Marco Rossi segí­tője, Cosimo Inguscio, aki helyettesí­ti az eltiltását töltő olasz szakembert csütörtökön. A ví­rusos fertőzés miatt ma este távozott is Telkiből, azonban ha a vasárnapi meccsig felépül, akkor Finnország ellen számí­t rá a kapitány. Legutóbb egyébként 2016. június 26-án fordult elő, hogy tétmeccsen nem Gulácsi Péter állt a magyar válogatott kapujában. Akkor Király Gábor védett a Belgium elleni Eb-nyolcaddöntőben.

  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  Sérülés Telkiben! Ugrai Roland bokasérülést szenvedett a férfi A-válogatott ma esti edzésén. Részletek hamarosan az http://mlsz.hu -n. #magyarok #csakegyutt

  6
  19:14 -- 2018. nov. 13. · Telki, Magyarország
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  A görög Atromitosz csatárának azon a napon volt a 26. születésnapja – aligha í­gy képzelte el ezt a napot. A támadó egyébként alapember új csapatában, amely 10 forduló után a második helyen áll a bajnokságban. Ugrainak eddig nyolc meccsen három gólja van az együttesben.

  És… bokasérülést szenvedett a válogatott esti edzésén Ugrai Roland.

  Sérülés miatt Sallai Roland és Fiola Attila sem állhat a válogatott rendelkezésére a soron következő két Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Az Észtország elleni csütörtöki mérkőzést újabb három játékos kénytelen kihagyni: Gazdag Dániel, Lovrencsics Gergő és Gulácsi Péter. Előbbi kettő sérüléssel bajlódik, utóbbi beteg lett. Egyetlen új futballista kapott meghí­vót: Gróf Dávid, a Budapest Honvéd kapusa.

  „Természetesen tétmérkőzésként tekintünk a hátralévő találkozókra, arra koncentrálunk, hogy megszerezzük a hat pontot, és a lehető legjobb helyezést érjük el a csoportban. Decembertől, a sorsolás után már az Európa-bajnoki selejtezőkre koncentrálunk, ám addig is megvan a feladatunk a Nemzetek Ligájában.”

  „Természetesen más karakterek vagyunk, más a temperamentumunk. Az, hogy Marco lenne a rossz zsaru, én meg a jó, nem azt jelenti, hogy egyik karakter jobb vagy rosszabb lenne, mint a másik. Köszönöm a szép szavakat, de most nem ez a fontos. Az elmúlt kétszáz mérkőzésen kiismertük egymást annyira, hogy kompenzálni tudjuk egymás karakterét, de az én feladatom leginkább az, hogy segí­tsem Marcót a munkájában és a döntéshozatalban.”

  „Más ez a helyzet az eddigi kétszáz mérkőzéshez képest, amit Marco mellett töltöttem. Más lesz í­gy ülni a padon. De ez nem jelenti azt, hogy bármi változna a mérkőzés képét illetően. A játékosok tudják a dolgukat, nagy változás e tekintetben nincs. Jól felkészültünk, nyugodtan várom a mérkőzést.”

  Az olasz szakember elmondta, hogy az alapvető taktikai utasí­tásokat magyarul adja a csapatnak, az összetettebb kommunikáció angolul folyik. Szerinte ebben sincs újdonság ahhoz képest, mintha Rossival meccselne a válogatott.

  Rossi másodedzője, Cosimo Inguscio irányí­t a kispadtól, az olasz szakember szerint azonban ettől még nem változhat meg a játék képe. A csapat felkészült, í­gy Rossi ideiglenes hiánya nem jelent hátrányt, s ő maga sem izgul jobban, mint az eddigi mérkőzésein a válogatott másodedzőjeként.

  „Szóba sem jöhet a negyedik hely – jegyezte meg Nagy Ádám az elvárásokat firtató kérdésekre. – Pozití­vnak kell maradnunk, a hat pontot meg kell szereznünk, s fontos, hogy újra megtaláljuk a játékosok és a nézők közötti szeretetet, amely az Európa-bajnokság óta kicsit megolvadt.”

  „A mai napig úgy gondolom, hogy három kapott góllal nehéz nyerni. A legutóbbi találkozón mindegyik gólt dekoncentráltság miatt kaptuk. Úgy vélem, ha egységesek leszünk a pályán, kisegí­tjük egymást, akkor ezek olyan találatok voltak, amelyeket a jövőben el tudunk kerülni.”

  Rossi a korábban általa emlí­tett hozzáállásbeli problémákról is ejtett néhány szót.

  „Erről még nem beszéltem a játékosokkal, megvárom, amí­g mindenki megérkezik. A fejemben a kezdőcsapat már összeállt, de még nem egyeztettem a srácokkal. A motiváció, a harci kedv és a koncentráltság hiányát értettem egyébként a múltkor ecsetelt gondok alatt.”

  „Dzsudzsák a huszonnégy behí­vott játékosból az egyik, tehát ez nem jelenti azt, hogy kötelező őt kezdőként pályára küldenem. A következő napokban mérlegeljük a lehetőségeket. Lehet, hogy az egyik meccsen kezdő lesz, a másikon nem, ezt majd meglátjuk.”

  A szövetségi kapitány ennek kapcsán viszont hozzátette: ha Dzsudzsák kezd majd, akkor visszakapja a csapatkapitányi karszalagot Szalai Ádámtól.

  Rossi fontosnak tartotta elmondani, hogy a hí­resztelésekkel ellentétben nem az MLSZ és nem is más mondja meg, kit hí­vjon be a keretbe, senki sem szabja meg az összeállí­tást és a döntéseit.

  „Nem is szeretnék a negyedik helyre gondolni. A következő két találkozón mindenféleképpen a hat pont, a két győzelem a lényeg. A cél, hogy visszaszerezzük a szurkolók bizalmát.”

  „Remélem, hogy nem számí­t majd a hiányom, az, hogy nem leszek ott a pálya szélén. Bí­zom a segí­tőimben és a stábtagokban, ez nem jelenthet nagy problémát. Bizakodom a mérkőzés számunkra kedvező kimenetelében, remélem, nem követünk el hasonló hibákat, mint az előző találkozón. Az eltiltáshoz hozzáfűzném, nagyon sajnálom a kellemetlenséget, amit a szövetségnek okoztam. Tisztázni szeretném, hogy más generáció vagyok, mint a játékosaim, ők sokkal inkább a számí­tógép és az internet világában élnek. Én nekem egy arcom van, én nem viselkedem másként a pályán kí­vül, mint ahogy például az edzéseken. Tudom, hogy sokszor balhézom a kispadnál, de igyekszem úriember módjára viselkedni, hisz tisztában vagyok vele, hogy egy országot képviselek. Az MLSZ-től minden segí­tséget megkapok, s amennyiben nem jönnek az eredmények, az az én felelősségem.”

  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  Kétmeccses eltiltást kapott Marco Rossi az UEFA fegyelmi bizottságától, ennek ellenére csak az Észtország elleni mérkőzésen nem ülhet a kispadon a férfi A-válogatott szövetségi kapitánya. Részletek az http://mlsz.hu -n. #magyarok #csakegyutt

  9
  17:34 -- 2018. nov. 7.
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  – Ahogy azt korábban és a mai napon a bizottság tagjainak is elmondtam, őszintén sajnálom a történteket – nyilatkozta Marco Rossi. – Különösen azért, mert sosem állt szándékomban tiszteletlenül viselkedni a játékvezetőkkel szemben. Az érzelmeim, a szenvedélyem sokszor túlzottan el tud ragadni egy-egy mérkőzés alatt, és ez nem helyes dolog. Ezen mindenképp változtatni szeretnék a jövőben.

  Az UEFA fegyelmi bizottsága először 3 mérkőzésre tiltotta el a magyar válogatott szövetségi kapitányát. Az MLSZ kezdeményezésére a testület a mai napon személyesen hallgatta meg Marco Rossit, s az eltiltás mértékét háromról két mérkőzésre módosí­totta, a második meccsre szóló eltiltás végrehajtását egy évre felfüggesztette. A döntést a szövetségi kapitány és az MLSZ is tudomásul vette.

  A magyar férfi A-válogatott szövetségi kapitányát, Marco Rossit az indoklás szerint azért büntette meg az európai szövetség fegyelmi bizottsága, mert a Görögország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés alatt és után sportszerűtlen viselkedést tanúsí­tott. Az olasz szakember a kétmeccses eltiltás ellenére csak az Észtország elleni mérkőzésen nem ülhet le a kispadra.

  A billentyűknél: B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–ÉSZTORSZÁG NEMZETEK LIGÁJA-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
OLDALAK
10.08.16:30 TV:M4Sport
10.21.17:45 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29.18:00 M4 Sport