2019.IV.3. MK, MOL Vidi FC – Ferencváros: 2-0

Kettős győzelemmel búcsúztatta a Mol Vidi a Fradit

Dibuszt a hetedik percben kiállí­tották, a fehérváriak a második félidőben két góllal eldöntötték a mérkőzést.
A Ferencvárost idegenben és odahaza is legyőző Mol Vidi FC jutott a a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe. Dibusz Dénest a 7. percben kiállí­tották, a fehérváriak a második félidőben két góllal eldöntötték a mérkőzést.

Nyilatkozatok:

Marko Nikolics: — Mondhatjuk, hogy jó eredményt értünk el a Ferencváros elleni párharc első mérkőzésén, de még csak a munka felén vagyunk túl, nagy hiba lenne azt gondolni, hogy már eldőlt a továbbjutás kérdése. Nagy csata várható a visszavágón is, hiszen Magyarország két legjobb csapata találkozik ismét egymással. Nehéz mérkőzés áll előttünk, de természetesen az a célunk, hogy ott legyünk az elődöntőben. Egyébként is, szinte kivétel nélkül rangadók várnak ránk, hiszen a kupamérkőzés után jön a Honvéd, majd az Újpest elleni bajnoki is, de most a ma esti rangadóval foglalkozunk, és azzal, hogy tovább folytatódjon a nyolc győzelemből és egy döntetlenből álló veretlenségi sorozatunk, hiszen ez ma továbbjutást érne.

Szerhij Rebrov: — Ugyanúgy készülünk a MOL Vidi elleni kupavisszavágóra, mint bármelyik más mérkőzésre. Nagy előny, hogy nemrég játszottunk velük, í­gy frissen ki tudtuk elemezni őket. Egygólos előnyben vannak, de lesz elég időnk arra, hogy fordí­tsunk, hiszen természetesen győzni utazunk Fehérvárra. Az első perctől kezdve magabiztosan és céltudatosan kell játszanunk, nem szabad nyomást éreznünk magunkon. Az előző találkozón megteremtettük a lehetőségeinket, a gond a rögzí­tett szituációknál volt, remélem, hogy most ez máshogyan lesz. Mi mindent megteszünk majd. A bajnokság mellett a kupa is nagy jelentőséggel bí­r, főleg, ha a MOL Vidi ellen játszunk. A szurkolók is kí­váncsiak erre az összecsapásra, itt tényleg bármi megtörténhet. Látni akarom az akaratot a játékosokon, hiszen a Ferencvárosban nagyon sokan hisznek. Ennek megfelelően kell pályára lépnünk.

A mérkőzés:

MOL Vidi FC — Ferencváros: 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, MOL Aréna, 18:00. 6.202 néző.
Vezette: Kassai Viktor (asszisztensek: Ring, Ví­gh-Tarsonyi; alapvonali jv.: Farkas Á., Szilasi; tartalékjv.: Kepe)

MOL Vidi FC: Kovácsik — Nego, Juhász R., Viní­cius, Stopira — Pátkai, Elek Á. (Kovács I., 36.), Nikolov — A. Hadzic, Huszti (Milanov, 73.) — M. Scsepovics (Hodzic, 28.)
kispad: Tujvel, Berecz, Futács, Tamás K.
vezetőedző: Marko Nikolics

Ferencváros: Dibusz — Petrjak, Frimpong, Dvali, Heister — Haratin, Leandro (Holczer, 10.) — Varga R. (Isael, 72.), Gorriarán (Szihnyevics, 55.), Nguen — Lanzafame
kispad: Takács Zs., Böde, Novák Zs., Szerető
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Nikolov (58.), Milanov (82.)
Sárga lap: Pátkai (45+2.) illetve Frimpong (41.), Gorriarán (51.), Szihnyevics (66.), Nguen (74.), Isael (90.)
Kiállí­tva: Dibusz (7.)

Szinte még el sem kezdődött a mérkőzés, máris sok minden megváltozott, amit előzetesen gondoltunk a Mol Vidi–Ferencváros Magyar Kupa-visszavágóról. Történt, hogy a 7. percben Anel Hadzic hosszú indí­tással remekül ugratta ki Marko Scsepovicsot, Dibusz Dénes egészen a tizenhatoson kí­vülre futott ki, és a magasra felpattanó labdát mindketten fejjel próbálták megjátszani.

A szerb támadó elfejelte, a Fradi kapusa pedig – aki szintén a labdát próbálta megjátszani, ugyancsak fejjel – a fehérváriak futballistáját találta telibe. Ha nem is volt szándékos a szabálytalanság, a tényét nem lehetett vitatni – Kassai Viktor játékvezető azonnal a piros lapot mutatta fel a Fradi kapusának. Pedig amikor a Ferencváros még tizenegy emberrel volt a pályán, a helyzet hasonlí­tott a két csapat három évvel korábbi párharcához.

2016. február 10-én ugyancsak a legjobb nyolc között találkozott a kupában a Ferencváros és a Videoton, és Feczesin Róbert góljával a fehérváriak 1–0-ra nyertek a Groupama Arénában. Akkor a Videoton nem élt megszerzett előnyével, hiszen a visszavágót 2–1-re elveszí­tette (Stopira szerzett vezetést a hazaiaknak, Böde egyenlí­tett, majd Lamah tizenegyese után a kapufáról kipattanó labda Kovácsik hátáról a kapuba került), í­gy a Fradi jutott a következő körbe.

A Vidi a mostani sorozatban is idegenben szerzett előnyt riválisával szemben, s mivel 2–1-re nyert, ellenfelének legalább két gólt kellett szereznie a Mol Aréna Sóstóban, hogy legyen esélye a továbblépésre. A két szakvezető közül Marko Nikolics három helyen változtatott a hétvégén a DVSC-t 2–1-re legyőző kezdő tizenegyen, mí­g Szerhij Rebrov öt helyen módosí­tott a Kisvárdát 1–0-ra legyűrő csapatán: a meglepetést az jelentette, hogy Lovrencsics és Sigér ezúttal a keretbe sem került.

A kiállí­tás után Holczer Ádám állt a vendégek kapujába (Leandro hagyta el a pályát), és bár nem igazán látszott, hogy a Fradi emberhátrányban futballozik, annyi nem volt a játékában, hogy közelebb kerüljön riválisához. Egyébként már akkor látszott, hogy Szerhij Rebrovnak behatároltak a lehetőségei, amikor Petrjakot állí­totta a védelem jobb oldalára, a kiállí­tás pedig nyilván minden előzetes elképzelését átí­rta. Az első nagy lehetőség a 33. percben adódott a Vidi előtt, de Stopira beadása hiába kerülte ki a vendégek védelmét, Armin Hodzic bevetődve a kapu fölé lőtt. Marko Nikolics még az első játékrészben kétszer is kényszerből cserélt, persze í­gy is jóval kedvezőbb helyzetben volt kollégájánál. A félidő ráadásában Viní­cius labdavesztése után ziccerbe kerülhetett volna a Fradi, csakhogy Gorriarán nem tudta megjátszani a kilépő Lanzafamét.

A hazai csapatot érthetően nem sürgette az idő, ugyanakkor meglehet, változott volna a labdarúgók hozzáállása, ha az 53. percben Varga Roland közeli lövését nem blokkolja Stopira, hanem a labda utat talál a kapuba. A védő azonban mentett, és mert öt perccel később kiugratása után Boban Nikolov remek egyéni megmozdulás végén a jobb sarokba lőtt, a Vidi megszerezte a vezetést. A játékrész közepén Haratin átadásával Szihnyevics egy az egyben vihette a labdát Juhász Rolandra, ám meg sem próbálta kicselezni a védőt, hanem passzolt – odalett a lehetőség.

Amikor a Fradi a harmadik cseréjét is kihasználta, eldőlt, a kispadon helyet foglaló Böde Dánielnek ezúttal nem lesz esélye egyenlí­teni, mint azon a bizonyos 2016 márciusi összecsapáson, a találkozó hajrájában pedig Georgi Milanov megadta a kegyelemdöfést a Haratin sérülése miatt akkor már csak nyolc mezőnyjátékossal küzdő Ferencvárosnak.

További képek: nso.hu, Farkas ZsoltSas Gábor

Nyilatkozatok:

„Ez a mérkőzés és a továbbjutás kérdése is nagyrészt sajnos eldőlt már a hetedik percben. Tí­z játékossal kellett utána játszanunk, de í­gy is sok helyzetet teremtettünk, akár tí­z játékossal is továbbjuthattunk volna. Nagy köszönetet szeretnénk mondani a játékosoknak, valamint a szurkolóknak is, mivel végig biztatták a csapatot” – mondta a mérkőzés után Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője.

„Haratin állapotáról nem tudok pontosat mondani, meg kell néznünk az MRI-t, az orra valószí­nűleg eltört. Hozzá hasonlóan Gorriarán is megsérült, de természetesen a következő mérkőzésre is készen állunk. Miha Blazic, Sigér Dávid és Lovrencsics Gergő is sérült, remélem, hogy minél hamarabb túljutunk ezen a szituáción.”

„Szerdán volt ez a mérkőzés, a jövő hét szünet. Azon csodálkozom, hogy miért nem lehet plusz egy nap pihenőt adni a játékosoknak, ezzel is segí­tve az egészségük megőrzését. Tudom, hogy Európában ez a megszokott, de plusz egy nap nagyon sokat segí­tene a játékosok egészségének megőrzésében” – zárta mondandóját az ukrán szakember.

„Gratulálok a játékosoknak, a legutóbbi tí­z tétmérkőzésünkön kilenc győzelmet arattunk és csak egy döntetlent játszottunk. Ne felejtsük el, hogy kétszer is legyőztük a Ferencvárost. Ez ma profi munka volt a csapattól, de ez már el is múlt, most már koncentrálunk a Honvéd elleni bajnoki rangadóra. Minden mérkőzés, ami a szezonban még ránk vár, egy-egy igazi mini döntő lesz” – kezdte összegzését Marko Nikolics, a Mol Vidi vezetőedzője.

„Jó sorozatban vagyunk, négyből egyszer sem kaptunk ki a Ferencvárostól. Mind a négy mérkőzés különböző volt, és biztos vagyok benne, hogy az ötödik is más lesz. Ellenünk sem könnyű játszani, annak ellenére sem, hogy voltak kisebb hullámvölgyeink. A mi csapatunkban is megvan a minőség, akárcsak a Ferencvárosban. Nem szeretem, ha lebecsülik a csapatom erejét, a csapatom is megérdemli a tiszteletet.”

„Elek Ákos nincs túl jól, a szemével van problémája, Marko Scsepovics valamivel jobban van, de vele kapcsolatban is meg kell várnunk a holnapi eredményeket” – fogalmazott a szerb tréner.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Videoton hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100011ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.

  PERC

  90+3.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+2.

  PERC
  Nego jobbal 26-ról nem sokkal emel félmagasan a bal felső sarok mellé, Dvali rossz fejese után.

  90+1.

  PERC
  Két perc a ráadás.

  90.

  PERC
  Isael kap sárgát, labdát veszí­t, majd lerántja Pátkait.

  88.

  PERC
  Kicsit surcolta is kapufát.

  86.

  PERC
  Nikolov beadását nem sokkal fejeli a bal sarok mellé, félmagasan Stopira, az ötös elől.

  83.

  PERC
  ITT A MÁSODIK! Kovács lapos passzát GEORGI MILANOV ballal 12-ről a bal alsó sarokba lövi, Dvali mellett. 2–0!

  81.

  PERC
  Nikolov távolija majdnem beakad a jobb felsőbe, de csak majdnem. Holczer biztosí­tott.

  80.

  PERC
  És 5. meccse a Fradi ellen, 2. találata.

  80.

  PERC
  A mai volt Nikolov 2. gólja az idényben, 2 gólpassz mellett.

  77.

  PERC
  A vendégtábor a teljesen ártatlan Kovácsot szidja, internetet sem tűrő szavakkal. A légiós már nem is fog visszatérni a pályára.

  76.

  PERC
  Véres a meze.

  76.

  PERC
  Az olasz lőtt jobbal 23-ról kapura, a lepattanóra hárman mentek, Kovács visszalépett, Lanzafame meg borzasztó erővel orron fejelte az ukránt. Komoly, orrtörés?

  75.

  PERC
  Hopp, összefejel Lanzafame és Haratin, utóbbi húzza a rövidebbet, vérzik az orra.

  72.

  PERC
  De egy sárga igen: Nguen Tokmac odalép a balon Negónak.

  72.

  PERC
  Nincs több csere ma.

  72.

  PERC
  Huszti le, Georgi Milanov be, szélsőcsere.

  70.

  PERC
  Az utolsó vendégcsere.

  70.

  PERC
  Varga le, Isael be a Fradiban.

  70.

  PERC
  Hodzic két jó csel után jobbal 17-ről nem sokkal emel a bal felső mellé.

  69.

  PERC
  Varga lövése fejen kapja Nikolovot, ápolás.

  66.

  PERC
  Haratin passzát jobbról rosszul adja középre Szihnjevics. Lőhetett is volna 19-ről.

  65.

  PERC
  Majd a léc fölé fejeli az ötös előteréből Varga beadását.

  64.

  PERC
  Mikalaj Szihnjevics kap sárga lapot reklamálásért.

  64.

  PERC
  Szihnjevics (
  63.

  PERC
  Nego villog a jobbon, Heister mellel szereli.

  61.

  PERC
  Méterekkel.

  61.

  PERC
  A sértett 28-ról a bal sarok mellé lő.

  60.

  PERC
  Hodzic és Stopira közös erővel ellöki Lanzafamét a 16-os bal sarka előtt.

  58.

  PERC
  Mintha Stopira adta volna a gólpasszt, a bal oldalról, saját térfélről.

  56.

  PERC

  56.

  PERC
  BOBAN NIKOLOV ELDÖNTI! Elindul balról, kicselezi Frimpongot és Petrjakot is, majd jobbal okosan a jobb alsóba lő, Dvali lába között. 11 méterről, középről. Holczer balra el: 1–0!

  56.

  PERC
  Varga szabadrúgását kifejelik a védők, Petrjak távolijába Szihnjevics belepiszkál a kapu előtt, de les. És mellé egyébként is.

  53.

  PERC
  Mikalaj Szihnyevics be, Gorriarán le.

  53.

  PERC
  KIMARAD! Lanzafame passzát Varga az ötösön átpasszí­rozza a bevetődő Stopirán, a kivetődő Kovácsikon is, de közben a labda már kicsorog a bal alsó mellett!

  49.

  PERC
  Sárga lap Fernando Gorriaránnak is, aki oldalról odacsúszott a felezőnél Hodzicnak.

  48.

  PERC
  Hodzic már az ötösön jár Stopira passza után, de Petrjak megelőzi, és okosan hazapasszolja a labdát.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A Fradi ebben az idényben egyetlen egyszer sem győzte le a Mol Vidit.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Az alsóbb osztályú együttesek küzdelmében, az Amatőr Kupában két megyei I. osztályú csapat, a Lipót Pékség SE és a Szarvasi FC került a döntőbe, amelyet május 16-án rendeznek az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ennek a mérkőzésnek a győztese kétmillió forintot kap, a vesztes egymillióval vigasztalódhat.

  FÉLIDŐ

  A kupa győztese a 6–11. fordulóban elért összdí­jazásán felül további 80 millió forintot kap. A Groupama Arénában megrendezendő finálé vesztese az addig nyert dí­ja kétszeresének megfelelő további pénzjutalmat kap. A kupagyőztes indulhat az Európa-liga első selejtezőkörében.

  FÉLIDŐ

  A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának hí­re alapján a csapatok fordulónként növekvő „prémiumért” játszanak a kupában. Ez a versenysorozat előrehaladtával győzelmenként 400 ezer forinttól egészen 3.2 millió forintig emelkedik, ráadásként az MLSZ dí­jazza a továbbjutást is.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+5.

  PERC
  Lantafame odalépett az akció közben kőkeményen Hadzicnak, aki sántikál.

  45+5.

  PERC
  Varga passzát Petrjak a bal lábára cselezve ballal Kovácsik ölébe rúgja, Stopira jobb lábán lelassult a labda.

  45+2.

  PERC
  Pátkai Máté odacsúszik a balon Lanazafamének, sárga lap.

  45+1.

  PERC
  Öt perc a ráadás.

  44.

  PERC
  Hadzic kissé balról, 20-ról a sorfalba lő.

  44.

  PERC
  Frimpong nem figyel, odarúg aztán gyorsan az eléje ugró Hodzicnak. Szabadrúgás csak.

  42.

  PERC
  Huszti beadása Nikolové, Hodzic 20 méteres kapáslövése a stadion előtti járókelőké.

  42.

  PERC
  A vendégtábor keres közben egy kis pénzt az MLSZ-nek, pedig jogos volt a sárga.

  41.

  PERC
  Abraham Frimpong kap sárga lapot, Kovácsnak rúgott neki oda hátulról.

  41.

  PERC
  Tokmac passzát kissé jobbról Varga jobbal, mintegy 24 méterről nagyon a rövid felső fölé rúgja. Előtte Dvali blokkolta Hodzic elől Stopira sokadik jó, ismét balos beadását.

  40.

  PERC
  Hodzic lőne jobbal 12-ről, ment előle azonban Varga.

  39.

  PERC
  Nego beadása után Dvali harcosan belép Pátkai elé, felszabadí­t, ballal.

  36.

  PERC
  Kovács István a pályán.

  36.

  PERC
  Bizony.

  35.

  PERC
  Elek erősen szédül, ebből csere lesz szerintünk.

  35.

  PERC
  Összefejelhettek, Stopira jobb homlokán ott egy friss tapasz, de Elek húzta a rövidebbet.

  35.

  PERC
  Újabb ápolás, Elek a földön, Stopira reklamál.

  34.

  PERC
  A két szurkolótábor folyamatosan froclizza a másikat.

  33.

  PERC
  HELYZET! Stopira előre tör a balon, ballal remekül ad be, a védők sehol, az ötösről a bevetődő Hodzic azonban jobbal a léc fölé lő!

  30.

  PERC
  Távoli szabadrúgás, Petrjak Negóba lő jobbal.

  28.

  PERC
  Scsepovics nem tudja folytatni, Armin Hodzic a helyén. Vagy a lövés közben sérült meg az imént, vagy még a fejes folyománya.

  28.

  PERC
  Varga kiharcol, majd bead egy kornert, de pontatlan.

  28.

  PERC

  28.

  PERC

  25.

  PERC
  Huszti kap utolsó szóbeli figyelmeztetést Gorriarán felvágásáért.

  25.

  PERC
  Huszti beadását az ötös túlsarkáról Stopira Juhász elé fejeli, aki jobbal szép mozdulattal 13-ról feladja a labdát a kapusnak.

  24.

  PERC
  Scsepovics lő balról ballal 11-ről éles szögből kapura, Frimpong odalép, blokkol. A szerbet ismét ápolni kell.

  21.

  PERC
  Pátkai egyébként is nulla egy és az azt követő egy egy után szeret gólt lőni…

  21.

  PERC
  Nego ad be jobbról, Pátkai középre csúsztat, de nincs érkező.

  19.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  19.

  PERC
  Eldőlt ezzel a továbbjutás?

  19.

  PERC

  17.

  PERC
  Nikolov emelését remekül veszi le Scsepovics a 16-oson belül, Dvali mellett, de pocsék a visszagurí­tás.

  15.

  PERC
  A beadását meg megfogja Holczer.

  15.

  PERC
  Huszti végez el egy kornert a Fradi-tábor előtt, egykori szurkolóitól kap hideget-meleget.

  12.

  PERC
  Huszti ballal 23-ről, kissé jobbról a sorfalba lövi a szabadrúgást.

  10.

  PERC
  Sokan még csak most érkeznek meg a stadionba, jókor.

  10.

  PERC
  Leandro helyett Holczer Ádám a Fradiban. Szűrő helyett kapus.

  7.

  PERC
  Hadzic szép emelése és Dvali kis elalvása után Scsepovics kapura tör, ám DIBUSZ DÉNES a 16-oson jóval kí­vül feldönti az éket. A labda helyett a labdát hamarabb elérő szerbbe fejelt. Kassai azonnal kiállí­tja a kapust!

  6.

  PERC
  Hejj, Juhász a 16-os előtt az utolsó pillanatban lép oda Leandro passza után Heisternek, aki megbotlik kicsit… jöhet Kovácsik.

  4.

  PERC
  Nikolov és Huszti is fennakad Petrjakon, a… jobbhátvéden!

  2.

  PERC
  Szép vendégtámadás, Juhász menti azonban Heister bal oldali, ballábas beadását.

  1.

  PERC
  Jó 800 vendégnézővel.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 6 202.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak piros-kék mezben és kék nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

  Fotók: Pusztai Viola

  A két csapat 3 MK-döntőt ví­vott egymással, a Fradi mindhármat megnyerte, 12 rúgott góllal 1 kapott ellenében.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Videotontól a Ferencvároshoz:
  2012, Milan Perics, kölcsönbe
  2007, Baranyai Tibor
  2001, Zombori Zalán
  2000, Németh Gábor
  2000, Marius Cheregi
  1996, Lőrinc Antal
  1996, Bekő Balázs
  1996, Horváth Ferenc
  1996, Miriuta László
  1995, Zoran Kuntics
  1995, Jagodics Zoltán
  1994, Czéh Lajos
  1986, Vaszil Gyula
  1969, Kű Lajos
  A Ferencvárostól a Videotonhoz:
  2016, Haraszti Zsolt
  2007, Bölcsföldi Viktor
  2002, Szabó Tibor
  1999, Fodor Tibor

  Egy kis örökmérleg: 97 bajnoki, 43 Fradi- és 26 Vidi-sikerrel, 151, ill. 108 rúgott góllal.

  „Mondhatjuk, hogy jó eredményt értünk el a Ferencváros elleni párharc első mérkőzésén, de még csak a munka felén vagyunk túl, nagy hiba lenne azt gondolni, hogy már eldőlt a továbbjutás kérdése. Nagy csata várható a visszavágón is, hiszen Magyarország két legjobb csapata találkozik ismét egymással. Nehéz mérkőzés áll előttünk, de természetesen az a célunk, hogy ott legyünk az elődöntőben. Egyébként is, szinte kivétel nélkül rangadók várnak ránk, hiszen a kupamérkőzés után jön a Honvéd, majd az Újpest elleni bajnoki is, de most a ma esti rangadóval foglalkozunk, és azzal, hogy tovább folytatódjon a nyolc győzelemből és egy döntetlenből álló veretlenségi sorozatunk, hiszen ez ma továbbjutást érne” – a molvidifc.hu-n a hazaiak szerb mestere, Marko Nikolics.

  AZ ELSŐ MECCSET UGYEBÁR A VIDI NYERTE, 2–1-RE.

  Benne van a gól.

  „Tisztában vagyok vele, hogy mi az elsődleges feladatom a csapatban és a játékrendszerben. Nem gondolom, hogy nagyban változik az alapfelfogásunk, mint a többi mérkőzésen. Az első mérkőzésen is láthattuk, milyen fontos szerepe van a pontrúgásoknak, erre nagyon sok hangsúlyt fektetünk. Ha ezekből lesznek lehetőségeim, remélem tudok velük élni” – tette hozzá.

  „Nem kezdtük a legfényesebben az évet, de ebből sikerült kilábalnunk, szerintem a folyamatos fejlődés látszik az eredményeken is és a játékunkon is. A kupában a Ferencváros elleni első mérkőzésen sikerült jól megakadályoznunk ellenfelünk támadójátékát, de abban bí­zom, hogy a visszavágó a mi játékunkról szól majd. Persze van egy alapjátékunk, ami az őszi idényben működött akár az Európa Ligában is, de támadásban szeretnénk előrelépni. Nem szabad beleesni abba a hibába, hogy kényelmesen várjuk a meccset, félre kell tenni az odavágó eredményét. Úgy kell kimennünk a pályára, mintha 0-0 lett volna az eredmény. Néha lehet látni, akár a Bajnokok Ligájában is, hogy elaltatja az előny a csapatokat, ezt el kell kerülnünk. Fontos ilyenkor a mentális része a dolgoknak, de ismerve az edzői stábot és a csapatot, ezzel nem lesz gondunk” – nyilatkozta Juhász Roland a molvidifc.hu-n.

  Kassai munkáját Ring György, Ví­gh-Tarsonyi Gergő, Farkas Ádám, Szilasi Szabolcs és Kepe Arnold segí­ti.

  Ebben az idényben az FTC egyszer „találkozott” Kassaival: augusztusban az MTK-t 4–1-re legyőzte a fővárosi csapat.

  Kassai legutóbb 2015 májusában dolgozott játékvezetőként a két együttes egymás elleni meccsén – legalábbis az NB I-ben. Akkor a zöld-fehérek 2–0-ra nyertek a Videoton ellen. A Magyar Kupában a 2015–2016-os évadban a legjobb nyolc között Kassai vezette a két együttes párharcának visszavágóját. A felcsúti találkozón a Fradi 2–1-re győzött, s idegenben szerzett több góllal jutott tovább. Azon a mérkőzésen Kassai három piros lapot osztott ki a Ferencváros győzelmet érő, 82. percben szerzett gólja után (Asmir Suljic, Pátkai Máté és Florian Trinks jutott a kiállí­tás sorsára).

  A 43 esztendős tatabányai játékvezető 2019-ben két mérkőzést vezetett a Vidinek. Ő fújta a sí­pot a székesfehérváriak Puskás Akadémia elleni, 3–0-ra elvesztett meccsén és az MTK ellen 3–1-re megnyert bajnoki találkozóján.

  Kassai Viktor lesz a játékvezető.

  Bár az idő a Ferencvárost szorí­tja, Sigér Dávid szerint éppen a türelem lehet a továbbjutás kulcsa: „Az első meccsen talán abban hibáztunk, hogy nem járattuk kellően türelmesen a labdát, kapkodtunk. Ha az ellenfél visszaáll és zártan védekezik, csak az vezethet eredményre, ha türelmesen járatjuk a labdát, és megvárjuk a megfelelő pillanatot, amikor megtaláljuk a rést. A Bajnokok Ligája mostani idénye bebizonyí­totta, hogy nincsen lefutott párharc, és bár eszem ágában sincs a Juventushoz vagy a Manchester Unitedhez hasonlí­tani magunkat, a két csapat bravúros fordí­tása is bizonyí­tja, hogy a futballban bármi lehetséges.”

  „A Ferencvárosnak hagyományosan a támadójátéka a legnagyobb erőssége, ennek szellemében kell kifutnunk a pályára – mondta lapunknak Sigér Dávid, a zöld-fehérek 28 esztendős középpályása. – Ezzel szemben a Vidit talán épp a védekezése emeli az átlag fölé, de meg kell oldanunk a feladatot. Az biztos, hogy nincs mire várni és óvatoskodni, neki kell menni az ellenfélnek, és minél több ziccert kialakí­tani. A helyzetkihasználáson múlhat a továbbjutás, mert a fehérváriak ellen vélhetően nehezebben kerülünk a kapu elé, í­gy fontos lenne, hogy minél hatékonyabban célozzunk. Emellett a védekezésre is fi gyelni kell, mert a Vidi remekül kontrázik, ráadásul a szögletek és a szabadrúgások után is veszélyes – ezt a párharc első meccsén is megtapasztaltuk.”

  A visszavágót egygólos hátrányban kezdő Ferencvárosnak nincs sok lehetősége, az első perctől támadnia kell, ám a helyzetét nehezí­ti, hogy a mostani idényben még egyszer sem győzte le szerdai ellenfelét

  „A Ferencváros ellen mindig óriási meccseket játszunk – mondta Stopira, a Mol Vidi bal oldali hátvédje a klub honlapjának. – Megesett, hogy mi jöttünk ki jobban ebből a párharcból, olykor viszont nagy pofont kaptunk, í­gy az idegenbeli győzelmünk után sem dőlhetünk hátra. A zöld-fehérek biztosan nem törődnek bele a kiesésbe, szerintem az első perctől nekünk esnek. Nem játszhatnak kivárásra, mert a továbbjutáshoz legalább két gólt kell szerezniük. Egyik sem könnyű feladat, és az idő nem nekik dolgozik. Ami minket illet: nem ülünk rá az eredményre, veszélyes lenne a gól nélküli döntetlent őrizni. A szurkolók izgalmas, érzelemdús rangadót láthatnak szerda este.”

  A z egyiknek búcsúznia kell. A Mol Vidi és a Ferencváros egyaránt a Magyar Kupa egyik legnagyobb esélyesének számí­tott, ám a negyeddöntő sorsolása után kiderült, csak az egyik együttes léphet tovább. Mivel a párharc első felvonásán 2–1- re a fehérváriak nyertek, az elődöntőre Marko Nikolics együttese pályázik nagyobb eséllyel

  A ferencvárosi Sigér Dávid szerint NINCS ÉRTELME ÓVATOSKODNI, ám a párharc második felvonását előnyből váró fehérváriak sem a döntetlen őrzésére készülnek.

  A billentyűknél: B. J.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MOL VIFI FC–FERENCVÁROS MAGYAR KUPA-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ