2019.IX.29. Ferencváros – Kisvárda: 1-0

A Kisvárda három ziccerig, a Ferencváros egy gólig jutott

Leandro találata három pontot ért a zöld-fehéreknek, a vendégek csakis saját magukat okolhatják.
A ziccereit sorra elpuskázó Kisvárdát odahaza egy Leandro-góllal 1–0-ra legyőző Ferencváros lett a labdarúgó NB I 7. fordulójának nagy győztese.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Az előző idényben a bajnokságban és a kupában is többször találkoztunk a Kisvárdával, az akkor lejátszott mérkőzésekből már nem indulhatunk ki, mert ez már az új szezon, mindkét csapatnál voltak változások. Koncentrálnunk kell, hiszen a Kisvárda jó erőkből áll, szervezett, erős csapat. Vasárnap újra hazai pályán, a saját közönségünk előtt fogunk játszani, a célunk pedig nem is lehet más, mint a három pont megszerzése. Ezúttal is azt várom, hogy mindenki kellően motivált és felkészült legyen. Elegendő labdarúgó alkotja a keretünket, úgy érzem, készen állunk Kisvárda elleni bajnokira.

Miriuta László: — Annak ellenére, hogy a múlt hétvégén kupameccset kellett játszanunk, tartottuk a megszokott bajnoki ritmust, a legjobbnak vélt csapatunkkal léptünk pályára Pilisen is. Az csak az én személyes véleményem, hogy a kupameccseket hétközben kellene játszani, de nincs ezzel baj, alkalmazkodtunk a kií­ráshoz. A Ferencváros elleni mérkőzésnek természetesen nem mi vagyunk az esélyesei, de tartogatott már a futball csodát. Nem kell félni semmitől, élvezni kell a futballt, hiszen gyönyörű stadionban, remek ellenféllel szemben játszhatunk. Egykori Fradi-játékosként számomra mindig jó érzés a zöld-fehér klub vendégségébe érkezni, de az érzelmeket félreteszem, és azon leszek, hogy a Kisvárdát segí­tsem minél kedvezőbb eredményhez a vasárnapi mérkőzésen.

A mérkőzés:

Ferencváros — Kisvárda Master Good: 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 16:00. 7.625 néző.
Vezette: Iványi Zoltán (asszisztensek: Albert, Lémon; alapvonali jv.: Csonka, Zierkelbach; tartalékjv.: Horváth R.)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Dvali (Frimpong, 73.), Heister — Haratin — Zubkov, Sigér (Varga R., 46.), Skvarka (Leandro, 46.), Nguen — Boli
kispad: Gróf, Ihnatenko, Civic, Szihnyevics
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Kisvárda Master Good: Felipe — Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Protics — Lucas, Bumba (Hugo Seco, 63.) — Hej, Grozav, Kovácsréti (Sassá, 87.) — Tischler (Gosztonyi, 57.)
kispad: Minca, Ene, Baranyai, Anderson Pico
vezetőedző: Miriuta László

Gól: Leandro (86.)
Sárga lap: Lovrencsics G. (36.), Frimpong (75.), Blazic (90+2.) illetve Bumba (37.), Beriosz (59.)

Hála a fővárosi régi jó barát, az Újpest önzetlen segí­tségének, vagyis a lila-fehérek szombati székesfehérvári győzelmének (2–0), a Ferencváros úgy várhatta a Kisvárda elleni vasárnapi mérkőzést, hogy ha győz hazai pályán, vesztett pontok tekintetében utoléri legfőbb bajnoki vetélytársát, a Mol Fehérvárt.

Nem lehetett azzal vádolni Szerhij Rebrovot, a zöld-fehérek vezetőedzőjét, hogy nagyon tartalékolta az erőket a bolgár Ludogorec elleni, csütörtöki Európa-liga-csoportmérkőzésre. Lényegében a legjobb csapatát küldte pályára, amelyben a csúcsék ezúttal Franck Boli volt, őt segí­tette a két szélről Olekszandr Zubkov és Tokmac Nguen. A másik oldalon Tischler Patrikra várt a feladat, hogy megbirkózzon a védőkkel, és kihozza a legtöbbet abból a várhatóan kevés labdából, amely majd eljut hozzá. A legtöbb segí­tséget Gheorghe Grozavtól várhatta, aki ráadásul nemcsak kiváló előkészí­tő, hanem rendkí­vül gólérzékeny is, öt gólnál jár már az idényben. A román légiós nevéhez fűződött a mérkőzés első helyzete is, mert miközben a Fradi az első perctől kezdve próbálta nyomás alá helyezni a szabolcsi vendégcsapatot, a 17. percben egy remek kontra végén Gheorghe Grozav szabadon lőhetett 25 méterről – nem sokkal mellé.

A ferencvárosiak igyekezett minél jobban „széthúzni” a pályát, lényegében minden támadás során végigjáratták a labdát az egyik oldalvonaltól a másikig, volt, hogy többször is, de nehezen leltek rá az üdvözí­tő megoldásokra. A nézőkben az az érzés alakulhatott ki, hogy nem eléggé direkt a zöldek támadásépí­tése, túl sok a tapogatózás, pedig mindez valójában a várdaiak rendkí­vül szervezett védekezését dicséri. Nem tátongtak rések a falon. Lucas gyakran visszalépett a védők vonalába, Anton Kravcsenko pedig rendszerint tökéletes ütemben avatkozott játékba, lefülelt minden passzt, amelyet középen laposan próbáltak a védelem mögé bejuttatni a hazaiak. Mint a felvezetőnkben í­rtuk, ez a futballtörténelem első olyan mérkőzése, amelyen két olyan kapus áll a kapuban, akik Puskás-dí­jas gólt kaptak. Ezúttal viszont ez a veszély nem fenyegetett, az első félidőben Dibusz Dénesnek és Felipének is egyszer kellett csak védenie, akkor is egy-egy gyengécske lövést.

A második félidőre szerkezetet váltott a Fradi Leandro (aki í­gy unokatestvére, Lucas ellen játszhatott) és Varga Roland pályára küldésével, a 4–1–4–1-ből 4–2–3–1 lett. Varga Roland lendületességét is nehéz volt azonban érvényesí­teniük a fővárosiaknak, mert amint a Ferencváros átment a labdával az ellenfél térfelére, az összes kisvárdai mintegy húszméteres sávban helyezkedve védekezett és vadászott az esetleges pontatlan passzokra. Amikor sikerült egyet-egyet elcsí­pni, az többnyire veszélyt jelentett, mint a 70. percben, amikor a kontránál Hugo Seco lefutotta Lasa Dvalit, már csak a kapussal állt szemben, de Dibusz Dénes védeni tudta a lövését. Hat perccel később egy szabadrúgás után Teodorosz Beriosz fejelhetett üresen hat méterről, alig a bal kapufa mellé. És még Gosztonyi Andrásnak is volt egy nagy lehetősége. A nagyobb helyzeteket a vendégcsapat neve mellé jegyezhettük fel.

Csakhogy aztán az utolsó percekben – miként a ZTE FC elleni (2–1) győztes bajnokin is – a csereként beálló Leandro megmentette a bajnoki cí­mvédőt: pontos lövése utat talált a kisvárdai kapuba.

További képek: fradi.hunso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

SZERHIJ REBROV, A FERENCVÁROS VEZETŐEDZŐJE:

– Volt olyan szakasza a meccsnek, amikor talán még a döntetlennek is örülhettek volna…
– Nagyon nehéz mérkőzés volt, és úgy látom, ez az idény sokkal nehezebb lesz nekünk, mint az előző volt, mert egyrészt az ellenfelek is más jellegű futballt játszanak ellenünk, az elvárás is nagyobb, sok meccset kell játszani, s ez rengeteget kivesz a játékosból.

– Az amerikai sportokban a nézők rögtön hazamennek, amint eldőlt egy találkozó. Szándékosan hagyják mostanában a végére a döntést?
– Vannak, akik azokat a meccseket szeretik, amelyeken sokat birtokoljuk a labdát, mások a gyors kontratámadásokkal megnyerteket, én már nem tudok mindenkinek a kedvére tenni… A Kisvárda jól futballozott, remekül védekezett, nehéz volt ellene játszani, szerencsére a végén a kapujába tudtunk találni.

– Szolgált valamilyen tanulsággal ez a meccs a Ludogorec elleni El-találkozóra?
– Persze, minden mérkőzésnek megvan a maga tanulsága. De teljesen más egy Kisvárda és egy Ludogorec elleni meccs, és másként is készülünk az Európa-liga találkozóra.

MIRIUTA LÁSZLÓ, A KISVÁRDA VEZETŐEDZŐJE:

– Nem lehet könnyű feldolgozni, hogy pont nélkül maradtak.
– Valóban, nem is tudom, mit mondjak. Nagyon jól futballoztunk, jól védekeztünk, voltak szép támadásaink. A százszázalékos helyzeteket be kell rúgni. Szomorú vagyok és ideges.

– A lefújás után hevesen gesztikulálva szólt a játékosaihoz. A nagyszerű teljesí­tmény ellenére dühös rájuk az elszalasztott lehetőség miatt?
– Dühös vagyok, persze, hiszen mi a kiesés ellen harcolunk ebben az idényben is, minden egyes pontra szükségünk van. Szűk a keretünk, kellene még egy-egy jó csatár és középpályás. Meglátszik, ha van néhány kiesőnk; most is volt, akit kénytelen voltam más poszton szerepeltetni.

– Jó néhány éve nem találkozott már a Ferencvárossal. Elöntötték az érzelmek?
– Szép emlékek kötnek ide, mindig jó visszajönni a kilencedik kerületbe, de most a Kisvárda sikereiért dolgozom. A Fradi játékosaként is voltak ilyen meccseink, amikor jobbak voltunk, de kikaptunk, akkor is azt tettük, amit most kell: dolgozni tovább, bí­zni a javí­tásban.

Leandro: — Passzí­van játszottunk, nem volt mélység a játékunkban, körbe mentek a passzok, és nem támadtuk elég agresszí­ven a kaput.  Hiányzott a játékunkból az, hogy a labdavesztés után letámadjuk az ellenfelünket és megszerezzük a labdát, főleg az első félidőben. A második játékrészben már több mélységi passzunk volt, de nagyon sok területet adtunk az ellenfélnek, amiből kaphattunk volna gólt, ám a végén sikerült betalálnunk. Amikor ilyen sok meccsünk van, az a legfontosabb, hogy hozzuk a három pontot.

Csapatkapitányunk a Zalaegerszeg és az Iváncsa után a Kisvárda kapuját is bevette, í­gy az elmúlt három mérkőzésen mindegyiken betalált.

– Az ember dolgozik napról napra, ugyanúgy, most épp rám jött ki a sor, máskor mások lövik a gólokat. Igen, érdekes, hogy tavaly még az is szóba került, hogy visszavonulok, most meg egy ilyen kiváló időszak jött ki. Az ember mindig álmodozik a gólokról, de a legfontosabb a csapat érdeke, most í­gy tudtam hozzátenni ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

A 7. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Banai (Újpest) 6 — Lesjak (ZTE) 7, Meissner (Puskás Akadémia) 7, Nagy T. (Kaposvári Rákóczi) 7 — Simon K. (Újpest) 7, Szakály A. (Kaposvári Rákóczi) 7, Banó-Szabó (Bp. Honvéd) 7, Gyurcsó (Puskás Akadémia) 8 — Ben-Hatira (Bp. Honvéd) 7, Feczesin (Újpest) 7, Radó (ZTE) 8
A forduló játékvezetője: Berke Balázs (Kaposvári Rákóczi — DVTK) 9 — Király Krisztián, Farkas Balázs, Solymosi Péter, Vad II. István

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Kisvárda hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2019.IX.29. Ferencváros – Kisvárda: 1-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.

  PERC

  90+3.

  PERC
  POTYA?
  90+3.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+3.

  PERC
  Leandro ezt is eldöntötte, jött a szokásos egy nullás Fradi-siker.

  90+3.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+2.

  PERC
  Jobbal a jobb felső sarok fölé emel egyméternyivel, ezzel el is dőlt.

  90+2.

  PERC
  Grozav.

  90+1.

  PERC
  Szabadrúgás kissé balról, jó 21 méterről. UTOLSÓ ESÉLY.

  90+1.

  PERC
  Sárga Miha Blazicnak, aki labdát veszí­tett, majd ellökte Sassát, Haratinnal együtt.

  90.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  90.

  PERC
  Az utóbbi 3 meccsén egyaránt betalált.

  89.

  PERC
  Leandro: 5 meccs az idényben, 3 gól.

  88.

  PERC
  Gosztonyi nagyot esik Frimpong mellett, de nem jár ilyesmiért 11-es, Iványi csak mosolyog finoman.

  86.

  PERC
  Kovácsréti le, Sassá be, szélsőcsere a vendégeknél.

  85.

  PERC
  LEANDRO ELDÖNTI? Zubkov lövését blokkolják, de Leandro ballal 18-ról a bal alsóba lő; Felipe vetődik, ám csak beleér. 1–0!

  85.

  PERC
  GOSZTONYI… Grozav remek passzát középről, 18-ról jobbal képtelen a bal alsó sarokba ellőni, a szöget remekül záró Dibusz egy villámgyors vetődéssel odaér a labdához!

  83.

  PERC
  Haratin lövése nem az igazi.

  81.

  PERC
  Leandro beadása is Felipéé.

  78.

  PERC
  Érdekes: Miriuta anno 8 meccsen 1 gólt lőtt a Fradi szí­neiben, de fia, a korán visszavonult Marco is játszott a zöld-fehéreknél! Négy éven keresztül.

  75.

  PERC
  MELLÉ, MELLÉ, MELLÉ! Kovácsréti jobbal remekül ad be jobbról, Beriosz Zubkovot odahagyva öt méterről a bal alsó sarok mellé fejel. MI MARADT KI? Ziccer, nem kicsi.

  75.

  PERC
  Sárga lap a Grozavot felrúgó Abraham Frimpongnak.

  74.

  PERC
  Nguen passzát Leandro 23-ról feladja a kapusnak. Ballal.

  73.

  PERC
  Varga kornere Felipéé.

  73.

  PERC
  A bekk egy gólt szerzett a Fradiban, de azt a Várda ellen!

  71.

  PERC
  Grozav középtávoliját Leandro blokkolja.

  70.

  PERC
  Abraham Frimpong be, Dvali le.

  70.

  PERC
  Bár igazából nem a védés volt bravúr, hanem ezt kihagyni. Dvali közben lesérül, ápolás a gyepen. Húzódás?

  70.

  PERC
  DIBUSZ! Gosztonyi futtatja a jobbon Secót, aki jobbal az ötös jobb sarka és Dvali elől a remekül kilépő kapusba lő.

  67.

  PERC
  Nguen odarúg Proticsnak.

  66.

  PERC
  A Ferencváros 2018. október 6-a (FTC–DVSC 2–2) óta egyetlen hazai bajnokiján sem került hátrányba. Akkor a Loki kétszer is vezetett, ám a Debrecennek meg kellett elégednie a döntetlennel.

  65.

  PERC
  FÖLÉ! Kovácsréti mellől bead jobbról Lovrencsics, hat méterről azonban a léc fölé fejel Boli. Kovácsréti legalább vetődött, a Bolit fogó Melnik azonban nagyot hibázott…

  64.

  PERC
  Seco két meccsen jutott el nulla kanadai pontig a Fradi ellen.

  63.

  PERC
  Pech. Gosztonyi 15 meccset játszott a Fradi ellen, kanadai pontja nincs. 10-szer kikapott a csapata, 2-szer ikszelt.

  61.

  PERC
  Bumba nem kap pirosat, Hugo Seco váltja. Miriuta nem viccel: szűrő le, szélső be!

  61.

  PERC
  Érik a gól? Egy is elég. A Fradi legutóbbi négy hazai győzelme egygólos siker volt.

  61.

  PERC
  Beriosz hazaadását éppen csak menti Felipe a rárontó Boli elől.

  60.

  PERC
  Leandro a kapu bal sarka mellé tekeri a szabadrúgást, félmagasan, ballal, egy félölnyivel.

  58.

  PERC
  Theodorosz Beriosz olyan jól van, hogy fellöki a 16-os bal sarka előtt a cselező Vargát. Sárga lap.

  58.

  PERC
  Boli közelről a kapuba fejeli Nguen egy védőn megpattant lövését, de les. Az volt.

  57.

  PERC
  Tischlernek nagyon nem ment ma, Gosztonyi András váltja.

  56.

  PERC
  Gosztonyi szélső, Grozav az új ék.

  56.

  PERC
  Beriosz már jobban van, elkapja Heister ballábas beadását Boli elől, majd rá is rúgja a labdát. Szédikézve még… Görög hérosz!

  55.

  PERC
  Nguen beadását Zubkov ballal kapura teszi, Beriosz fejjel ment… ápolás.

  53.

  PERC
  Varga jobbal a sorfalba lő, 23-ról.

  53.

  PERC
  Boli kap egyet a 16-os előtt Beriosztól, a lökés miatt a Fradi meg szabadrúgást kap. Középről.

  51.

  PERC
  A gólnak nem örült volna Leandro egyik unokatestvére: a várdai Lucas.

  51.

  PERC
  … Varga ad be a kisszöglet után, az ötös jobb sarka elől Leandro a jobb alsóba fejelne, de hatalmasat véd Felipe!

  50.

  PERC
  Nagy mentés, Nguen beadását elrúgja Kravcsenko Boli előtt. Korner, Zubkov…

  48.

  PERC
  Varga kap egy picit hosszú passzt Haratintól, kirúgás.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Sigért meg Varga Roland váltja, szűrő helyett szélső.

  FÉLIDŐ

  Skvarka le, Leandro be a hazaiaknál. Karmester le, szűrő be.

  FÉLIDŐ

  A góllövőlista élvonala e párharcban:
  Davide Lanzafame 2
  Nyikolaj Szihnyevics, Grozav, Abraham Frimpong, Horváth Zoltán 1-1

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros megnyerte a legutóbbi 13 bajnokiját a Groupama Arénában, s hazai veretlensége immár 39 találkozót számlál. A modern kori klubrekord 40, egymás után veretlenül megví­vott hazai mérkőzés (1966. szeptember 25.–1969. május 4.) – ezt most beállí­thatják a zöld-fehérek. Azért fogalmazunk ilyen „óvatosan”, mert elképzelhető ennél hosszabb sorozat is az első világháború előtt. A nela.hu nyilvántartása szerint 1907. május 13. és 1913. október 12. között 54 hazai bajnoki meccsen maradt veretlen a Fradi, kérdés, a korabeli jegyzőkönyvek mennyire pontosak pályaválasztás szempontjából. NB I-es találkozón legutóbb (2017. április 15-én) a Vasas tudott nyerni az FTC otthonában (1–2), pontot pedig a Debrecen tudott csenni a Fraditól (2018. október 6., 2–2).

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Az előző bajnoki idényben ví­vtak három élvonalbeli mérkőzést, a Kisvárdának nem volt sok sikerélménye: nulla pont, nulla szerzett gól, három vereség. Kisvárdán egyszer 2–0-ra, egyszer 1–0-ra győzött a Fradi.

  FÉLIDŐ

  Kovácsréti exferencvárosi, nagyapja ráadásul a legendás Ebedli Zoltán.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Az erő próbája. A Fradi legutóbbi, ZTE FC elleni meccsén kezdett érződni a nagy terhelés hatása, de az is bizonyságot nyert, milyen hosszú kispadjuk van a zöld-fehéreknek. Úgy vélem, a meccs ezúttal is az utolsó pillanatokig kiélezett lesz, amelynek a végén ki kell majd bí­rnia a nyomást a Kisvárdának. A Miriuta-csapatnak talán sikerül is, és 1–1-es döntetlennel hazavisz egy pontot. BODNÁR Zalán már a mérkőzés előtt megérzett valamit.

  FÉLIDŐ

  EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  Grozav gyönyörű beadása is a kapusé.

  45+1.

  PERC
  Lucas passzát kapura teszi a 16-os előteréből Kovácsréti, de ez csemege Dibusznak, vetődnie sem kell.

  44.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  40.

  PERC
  13 legutóbbi bajnokiját megnyerte a Ferencváros a Groupama Arénában, hazai veretlensége pedig 39 találkozó óta tart.

  38.

  PERC
  Nguen balos beadása elsuhan középen mindenki előtt.

  37.

  PERC
  Megúszta…

  36.

  PERC
  Sárga a tettesnek, minimum sárga. Claudiu-Vasile Bumba a levegőben térddel szállt bele Boliba.

  36.

  PERC
  A szöglet Dvalié, majd Bumba odalép Bolinak, de ő sérül bele.

  35.

  PERC
  Lovrencsics Gergő kap késleltetetten sárgát, Kovácsrétit buktatta, az akció folyt tovább, Grozav kiharcolt egy sarokrúgást végül, Dvali mellett.

  30.

  PERC
  A Kisvárda a legutóbbi két bajnoki meccsén nem szerzett pontot, ezzel rontott a pozí­cióján. Idegenben a Honvédot ugyan legyőzte, de a DVSC és a MOL Fehérvár FC ellen is háromgólos vereséget szenvedett a mostani idényben (mlsz.hu).

  30.

  PERC
  A forduló egyetlen budapesti mérkőzésén a cí­mvédő a hatodik helyen álló Kisvárdát fogadja. Szergej Rebrov együttese mindössze három pontot veszí­tett eddig, mégpedig felcsúti vereségével, pályaválasztóként még hibátlan. Otthon mind a két eddigi ellenfelét, a Kaposvárt és a Diósgyőrt is 1–0-ra győzte le.

  30.

  PERC
  Hopp, Zubkov bal oldali szögletét Dvali hatról a léc fölé fejeli, Beriosz mellől.

  29.

  PERC
  Legutóbbi 9 idegenbeli bajnokiján a Kisvárda egyszer sem játszott döntetlent, négyszer győzött és ötször kikapott.

  29.

  PERC
  Zubkov emelését elfejeli Melnik Boli elől.

  29.

  PERC
  Mezőnyjáték. És nem a legjobb fajtából.

  24.

  PERC
  Lucas megindul, Heister utoléri, szereli… Szabadrúgás lökésért, és utolsó figyelmeztetés.

  21.

  PERC
  Protics szereli becsúszva Lovrencsicset, szöglet.

  20.

  PERC
  Jó 70-en kí­sérték el a Várdát.

  20.

  PERC
  „Az élvonalban ez lesz a negyedik meccse a Várdának, amit Iványi vezet, a mérlegünk vele egy győzelem és két vereség. A már emlí­tett, Fradi elleni mérkőzésünkön kí­vül vele veszí­tettünk tavaly október 20-án a Mezőkövesd ellen (1–2), december 1-jén viszont az ő jelenlétében győztük le a Puskás Akadémiát (1–0). Iványi Zoltán most először vezet idegenbeli NB I-es összecsapást a Kisvárdának. Az Iványi Zoltán által dirigált Kisvárda-meccseken egyik csapat sem kapott tizenegyest, piros lapot azonban igen, a kisvárdai Pavlo Lukjancsukot állí­totta ki a legutóbbi, Fradi elleni találkozón” – í­rja a vendégek honlapja.

  18.

  PERC
  Lucas hatalmasat rúg Nguenbe, de nincs sárga lap. Még.

  18.

  PERC
  „A 29-szeres román válogatott játékosunk, Grozav éppen szeptember 29-én ünnepli a 29. születésnapját. Ezek után nagyon várjuk a Ferencváros elleni mérkőzés 29. percét, hátha akkor történik majd olyasmi, ami még emlékezetesebbé teszi a napot „Gicu” számára…” – í­rja a kisvardafc.hu.

  17.

  PERC
  MELLÉ! Szép kontra, de Grozav 21-ről, középről nem sokkal a bal sarok mellé lő, félmagasan.

  16.

  PERC
  Skvarka bedob két cselt, a harmadiknál szereli a 16-oson Beriosz.

  14.

  PERC
  Nguen szépen indul meg Heister passzával, de jobbal 24-ről Felipe öléhez lő.

  12.

  PERC
  Grozav bal oldali beadása magas középen Tischlernek.

  11.

  PERC
  Nguent szerelik, de ballal Zubkov 23-ról, középről nem sokkal teker a bal alsó mellé!

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  10.

  PERC
  Egy éve, 2018. október 6. (Ferencváros–Debrecen 2–2) óta egyetlen hazai bajnokiján sem került hátrányba a Fradi

  10.

  PERC
  Sűrű napokat élünk a csapattal, egymást követik a mérkőzések – végre! Évek óta erre vártunk. Vasárnap a Kisvárdát fogadjuk, az előző idényben háromszor is megvertük a bajnokságban s a Magyar Kupából is kiejtettük, de minden meccsen megszenvedtünk ellene. Szervezett csapat lesz az ellenfelünk, nagy kérdés, miként alakul a mérkőzés forgatókönyve, sikerül-e a találkozó elején gólt szereznünk. Hazai pályán győznünk kell, utána következhet a Ludogorec elleni Európa-liga-csoportmérkőzés. MÁTÉ Csaba, a Ferencváros másodedzője.

  8.

  PERC
  Tischler kap jó passzt Cukalasztól, de közbevetődik Haratin.

  2.

  PERC
  Lovrencsics elfut a jobbon, beadása nem az igazi. Kirúgás.

  1.

  PERC
  Boli majdnem megindul belőle, de visszarántja Protics.

  1.

  PERC
  Hej azonnal kiharcol egy szögletet.

  A hivatalos nézőszám: 7625.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek tiszta pirosban.

  Egy kis örökmérleg: 3 NB I-es meccs, 3 Fradi-sikerrel, 5, ill. 0 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Kisvárdához:
  2017, Kovácsréti Márk, ingyen
  2015, Tarczy Pál, i.
  2015, Csilus Tamás, kölcsönbe
  2010, Fodor András, ingyen
  A Kisvárdától a Ferencvároshoz:

  ELTILTVA: Isael (piros lap) itt, Cukalasz (piros lap) ott.

  A hazaiaktól Botka (csonthártyagyulladás), Bőle (bokaficam), Otigba (lábszárműtét után) sérült, a másik oldalon Karaszjuk (vádlihúzódás) és Rubus (combizomszakadás) maródi.

  A fiatal futballistában megvan a kellő alázat, az idősebb labdarúgók tanácsait gyakran kikéri. Angliában, a Stoke City utánpótlásában megtanulta, csak ilyen hozzáállással juthat előre.

  „Angliában minden héten más és más feladatunk akadt. Volt egy kis szerencsekerék, s ki mit pörgetett, azt a feladatot végezte egy héten át az edzések előtt és után. Volt, aki cipőt pucolt, más a vizesflakonokat töltötte fel. Idehaza is próbálom mindenből kivenni a részemet.”

  Végig a pályán volt az Iváncsa ellen szerdán 3–0-ra megnyert kupameccsen, és nagy vágya, hogy a bajnokságban is egyre több lehetőséghez jusson. Szerető Krisztofer a nyáron tért haza Angliából, s noha eredeti posztja szélső, Szerhij Rebrov egyelőre a hátvédsor szélén számol vele.„Kezdek megbarátkozni a poszttal, és megfogadom a szakmai stáb tanácsait – mondta a 19 esztendős futballista a mérkőzés előtti szokásos sajtótájékoztatón. – Szeretnék minél többet játszani a bajnokságban, akár már vasárnap, a Kisvárda elleni összecsapáson.”

  „Annak ellenére, hogy a múlt hétvégén kupameccset kellett játszanunk, tartottuk a megszokott bajnoki ritmust, a legjobbnak vélt csapatunkkal léptünk pályára Pilisen is – árulta el Miriuta László, a Várda vezetőedzője a kisvardafc.hu-n. – Az csak az én személyes véleményem, hogy a kupatalálkozókat hétközben kellene játszani, de nincs ezzel baj, alkalmazkodtunk a kií­ráshoz. A Ferencváros elleni mérkőzésnek természetesen nem mi vagyunk az esélyesei, de tartogatott már a futball csodát. Nem kell félni semmitől, élvezni kell a futballt, hiszen gyönyörű stadionban, remek ellenféllel szemben játszhatunk. Egykori Fradi-játékosként számomra mindig jó érzés a zöld-fehér klub vendégségébe érkezni, ám az érzelmeket félreteszem, és azon leszek, hogy a Kisvárdát segí­tsem minél kedvezőbb eredményhez a vasárnapi összecsapáson.”

  Felipe elismerően beszélt Zsóri Dániel hétfőn jutalmazott góljáról, mondván, neki is az tetszett a legjobban a jelöltek közül, ráadásul Dibusz Dénes szerinte sem védhette a látványos lövést.

  „Gólt sosem dicsőség kapni, de az idő megszépí­ti az emlékeket, ráadásul én nem akárkitől és nem akármilyen meccsen kaptam a Puskás-dí­jas gólt – utalt a 2011-es Santos–Flamengo brazil bajnokira (4–5) a kisvárdaiak kapusa, Felipe, akinek Neymar talált be. – Azt a meccset a mai napig emlegetik Brazí­liában. Mi, azaz a Flamengo nyertünk öt négyre úgy, hogy Neymar Puskás-dí­jas góljával a házigazda Santos már három nullára vezetett a huszonötödik percben. A bravúros fordí­tásunkhoz kellett Ronaldinho három gólja is, de Neymar a dí­jnyertes gólja mellett egy másikat is lőtt nekem.”

  Az nem kérdés, ki védi vasárnap a kisvárdai kaput – a brazil Felipe –, és ha a ferencvárosiaknál Dibusz Dénes kap lehetőséget Szerhij Rebrov vezetőedzőtől, akkor a Ferencváros–Kisvárda Master Good mérkőzés lesz az első olyan összecsapás a labdarúgás históriájában, amelyen két olyan kapus áll a két gólvonal elé, aki Puskás-dí­jas gólt kapott. A dicsőség elvileg kétes, de talán a várdai Felipe és a ferencvárosi Dibusz Dénes sem bánja, hogy ilyen helyzetbe került. Főleg, hogy a Puskás-dí­jas gólok egyik védjegyének számí­t, hogy – védhetetlenek.

  A futballtörténelem első találkozóját rendezik vasárnap, amelyen két olyan kapus lép pályára, aki PUSKÁS-DíJJAL JUTALMAZOTT GÓLT KAPOTT.

  Jó egy hónap után játszik ismét otthon a Fradi.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–KISVÁRDA NB I-ES MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ