2019.V.11. Ferencváros – DVSC: 2-1

Győzött a Ferencváros az idénybeli utolsó hazai mérkőzésén

Idegenben nagyon nem megy a bronzéremre hajtó DVSC-nek, utóbbi hét ilyen meccsén nyeretlen.
A bajnoki cí­met már korábban megszerző Ferencváros 2–1-re legyőzte odahaza a bronzéremért harcoló Debrecent a labdarúgó NB I 32., utolsó előtti fordulójában.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Tudjuk, hogy a DVSC-nek nagyon fontos a meccs a nemzetközi porondért való küzdelemben, de mi is komolyan vesszük majd a találkozót. Koncentráltak leszünk, az idény utolsó hazai meccsén is jó futballal és győzelemmel akarunk örömet szerezni a szurkolóknak. Remélem, hogy a szurkolók közül is sokan kihasználják még ezt a meccset, és megtisztelik a jelenlétükkel a játékosokat, akik megszerezték a klub történetének 30. bajnoki cí­mét. Sok játékosunk van, akikre nem számí­thatunk a találkozón, de í­gy is sokat segí­t nekünk már a következő szezonra való készülésben, hogy együtt vagyunk, együtt küzdünk a pályán. Szerencsére elég bő a keretünk ahhoz, hogy a konkurenciahelyzet is motiválja a játékosokat, és biztos vagyok benne, hogy a DVSC ellen is mindenki a legjobbjára törekszik majd.

Bücs Zsolt (a DVSC pályaedzője): — Bár a Ferencváros már megnyerte a bajnokságot, ettől függetlenül nem fogja félvállról venni az összecsapást. Sajnos az előző fordulóban hibáztunk, de most szeretnénk javí­tani és meglepetést szerezni, ami egyszer már sikerült, hiszen ott döntetlent játszottunk, itthon pedig megvertük őket. Felesleges azt firtatni, ki játszik majd szombaton az ellenfelünknél és ki nem, nekünk csak magunkkal kell foglalkozni. A szezon végén járunk, mentálisan és fizikálisan is a csapatok kezdenek fáradni, de egy rangadóra mindenki felszí­vja magát, ráadásul sok néző előtt lépünk majd pályára, ez mindenképpen motivációt jelent. A héten nagy meglepetés várta a játékosokat, hiszen az ultrák az edzés előtt egy „Veletek vagyunk” feliratú drapériát helyeztek el az öltözőben. Szeretnék megköszönni. Reméljük, sokan elkí­sérnek minket, és sikerül nekik örömet szerezni.

A mérkőzés:

Ferencváros — DVSC: 2-1 (1-1)
Groupama Aréna, 19:30. 10.857 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Kóbor, Király; alapvonali jv.: Bognár, Nagy R.; tartalékjv.: Kepe)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Botka, Frimpong, Heister — Csonka, Haratin — Isael (Bőle, 77.), Nguen (Böde, 60.), Varga R. (Sigér, 81.) — Szihnyevics
kispad: Holczer, Takács Zs., Leandro, Szerető
vezetőedző: Szerhij Rebrov

DVSC: Nagy S. (Kosicky, 72.) — Bényei, Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. — Varga K., Tőzsér, Haris (Csősz, 62.), Bódi — Zsóri (Takács T., 71.), Szécsi M.
kispad: Barna, Mészáros N., Damásdi, Jovanovic
vezetőedző: Herczeg András

Gól: Isael (14.), Varga R. (57.) illetve Pávkovics (43.)
Sárga lap: Frimpong (23.), Lovrencsics G. (30.), Heister (79.), Dibusz (90.) illetve Csősz (85.), Szatmári Cs. (90+3.)

Az elején úgy tűnt, parázs összecsapást hoz a bajnok Ferencváros, valamint a bronzéremre hajtó Debrecen mérkőzése: nyolc másodperc elteltével a hazaiak hátvédje, Abraham Frimpong az arcát fogva elterült a földön, miután egy fejpárbajnál a levegőben ütközött Zsóri Dániel vállával.

A nyolcadik percben ismét a levegőben akadt össze a két futballista, ám kettejük újabb ütközete után már mindkettejüket ápolni kellett. De folytathatták a jó iramú meccset, annak pedig külön örülhettünk, hogy az ütközetből a magyar fiatalok is kivették a részüket.

A zöld-fehérek kezdőjében a mostani idényben először kapott kezdőként lehetőséget a tavasszal U19-es elitkörben szereplő Csonka András, a csupa magyar mezőnyjátékossal felálló Debrecen pedig az egész bajnokság során bátran nyúlt a hazai tehetségekhez. Közülük szombat este a két együttes februári összecsapásán parádés gólt ollózó Zsóri Dániel tűnt a legelszántabbnak.

Az első félidőben nem került ziccerbe, az akrobatikus mozdulat megismétlésére sem nyí­lt lehetősége, ám jó volt látni, hogy a 18 esztendős csatár megilletődöttség nélkül futballozik a Groupama Arénában. Bátran vállalta a párharcokat, a test a test elleni küzdelmeket, a cseleket, és bár a rutin, valamint a túlerő olykor legyőzte, a vállalkozó kedvét és bátorságát dicséret illeti. Mint ahogy járt a vállveregetés a télen szerződtetett Isaelnek is, aki szép összjáték után, lehetetlen szögből lőtt a debreceni kapuba.

Bár a gólnál Nagy Sándor kapus is hibázott, az Üllői útiak alighanem az ehhez hasonló váratlan megoldások miatt szerződtették a brazil támadót. A vendégek mindenesetre nem rogytak össze a góltól, és mivel a Fradi előtt is nyí­ltak területek, élvezetes meccset láthatott a közönség. Aztán az első félidő végén egy csúnyán elrontott ziccert is: a gyorsan elvégzett szabadrúgás után az első találatnál lemaradó Ferenczi János cselezte ki a védősisakban játszó Lovrencsics Gergőt – a válogatott jobbhátvéd az előző fordulóban Dibusz Dénessel fejelt össze –, ám remek beadása után Szatmári Csaba hatalmas helyzetben kapu fölé lőtt. Néhány pillanattal később viszont már rezdült Dibusz Dénes hálója, Bódi Ádám szöglete után Mikalaj Szihnyevics volt figyelmetlen, a róla elszakadó Pávkovics Bence pedig egyenlí­tett.

A szünet után nem sok hiányzott ahhoz, hogy a DVSC fordí­tson: Ferenczi János előbb közeli ziccerből, majd átlövésből szerezhetett volna gólt, ám a hazaiak kapusa mindkétszer bravúrral védett. A vendégek balhátvédjétől dicséretes, hogy egy percen belül kétszer is helyzetbe került, ám ha az első lehetőségnél lövés helyett középre passzol, ahol az üresen érkező Szécsi Márk várta a labdát…

De nem passzolt, a kihagyott hajdúsági helyzetek után pedig megint a hazaiak jutottak vezetéshez. Az első Fradi-gól szerzője a második félidő elején látványos csellel ugrasztotta talpra a nézőket, majd remek ütemben emelt Varga Roland elé, a szélső pedig nem hibázta el a ziccert. Az újabb zöld-fehér gól után megint nekirugaszkodott az egyenlí­tés megszerzésének a Debrecen, ám a Fradi ekkor már sokkal jobban kézben tartotta a mérkőzést, és jól zárta le a területeket a saját kapuja előtt.

Herczeg András vezetőedzőnek ráadásul kényszerűségből kellett kihasználnia a harmadik cserelehetőségét a 72. percben: a csereként beálló Böde Dániel félpályáról kapura emelt labdájánál Nagy Sándor futott visszafelé, ám a hátrálás közben meghúzódott a combja, í­gy nem tudta folytatni a játékot, mí­g a másik oldalon Bódi Ádám lövését ütötte vetődve szögletre Dibusz Dénes.

Az utolsó negyedórában hiába ment előre a Loki, nem sikerült újabb gólt szereznie, í­gy a Ferencváros az Újpest elleni derbi után a DVSC elleni rangadót is 2–1-re megnyerte. A szezon utolsó otthoni bajnokiján győzelemmel búcsúzott a hazai pályájától, és nem zárható ki, hogy az Üllői úti közönség néhány játékost most látott utoljára Fradi-mezben futballozni a Groupama Arénában.

További képek: fradi.hu (itt és itt), nso.huSas Gábor

Nyilatkozatok:

SZERHIJ REBROV, az FTC vezetőedzője

– Mennyire volt fontos, hogy győzelemmel búcsúzzanak saját közönségüktől?
– A mostani találkozó olyan volt, mint az Újpest elleni derbi, a szurkolók és a presztí­zs miatt fontos volt a három pont. Jó meccset látott a közönség, az utolsó tizenöt-húsz percben igazi csapatként futballoztunk, és megérdemelten nyertünk.

– Csonka András, valamint Isael teljesí­tményéről mi a véleménye?
– Ami Csonka Andrást illeti: keményen dolgozik az edzéseken, megérdemelte, hogy megadjam neki az esélyt. Ő jelentheti a jövőt, de még fejlődnie kell, rajtunk, valamint rajta is múlik, hogy kihozza-e magából a legtöbbet. Ami a brazil támadót illeti: télen az alapozás végén érkezett, de örülök, hogy megszerezte első gólját a bajnokságban. Őt is bántotta, hogy eddig nem talált a kapuba.

– Megeshet, hogy néhány labdarúgó most búcsúzott a Groupama Arénától Fradi-játékosként?
– Erre még nem tudok választ adni. Az idény végén leülünk Kubatov Gábor elnökkel és a vezetőséggel, és egyeztetünk a játékosok jövőjéről. Amí­g ez nem történik meg, nem mondhatok semmit.

HERCZEG ANDRÁS, a DVSC vezetőedzője

– Megérdemelte volna a döntetlent a Debrecen?
– Nincs értelme erről beszélni, mert kikaptunk. A bronzéremért folyó versenyfutásban egyébként is csak a győzelemmel léphettünk volna nagyot. Ám nem kell szégyenkeznünk, az utolsó percig harcoltunk, sajnos több olyan időszak volt, amikor rossz döntéseket hoztunk, kapkodtunk, í­gy nem tudtunk pontot szerezni.

– Arra a helyzetre céloz, amikor Szécsi Márk teljesen üresen érkezett középen, Ferenczi János mégis kapura lőtt?
– Nem szeretnék nevesí­teni senkit, de valami ilyesmire céloztam, amikor azt mondtam: jobb döntéseket kell hoznunk, és higgadtabbnak kell lennünk.

– Mennyire vigasztalja, hogy továbbra is harmadik helyen áll a Debrecen?
– Nagy lehetőség előtt állunk, remélem, ezt jól dolgozza fel a csapat. Biztos vagyok benne, hogy az akarattal a jövő héten sem lesz probléma, de vannak játékelemek, amelyekben javulnunk kell a győzelemhez. Sajnos a mostani bajnokságban ez a probléma végigkí­sér bennünket, vannak olyan időszakok, amikor túl sok hibát követünk el, de bí­zom benne, hogy végül siker koronázza az erőfeszí­téseinket.

Isael:

Varga Roland:

A 32. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Nagy G. (Paks) — Poór (Puskás Akadémia) 6, Lenzsér (Paks) 6, Stopira (MOL Vidi) 6 — Isael (Ferencváros) 8, Szolnoki (Puskás Akadémia) 6, Nikolov (MOL Vidi) 6, Huszti (MOL Vidi) 7 — Vernes (DVTK) 8, Prosser (DVTK) 7, Kovács I. (MOL Vidi) 7
A forduló játékvezetője: Solymosi Péter (Mezőkövesd — Haladás) 9 — Ví­gh-Tarsonyi Gergő, Buzás Balázs, Szőts Gergely, Zierkelbach Péter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2019.V.11. Ferencváros – DVSC: 2-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+6.

  PERC
  És 2017. április 15. (FTC–Vasas 1–2) óta nem kapott ki a Groupama Arénában.

  90+6.

  PERC
  A Fradi ezzel minden NB I-es csapatot megvert legalább egyszer ebben az idényben. Bajnoki idény…

  90+6.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+6.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+5.

  PERC
  Böde pazar kirúgását Bőle jobbal 13-ról a jobbra elvetődő kapusba lövi. ZICCER A VÉGÉRE!

  90+5.

  PERC
  Öt perc a ráadás.

  90+3.

  PERC
  Hazai kontra, pocsék Szihnjevics-passzal a végén.

  90+2.

  PERC
  Sárga Szatmári Csabának.

  90+2.

  PERC
  Takács passzát Szécsi jobbal 17-ről az előtte álló Sigérbe pazarolja! Játszik a Fradi a tűzzel…

  90+1.

  PERC
  Ez idénybeli második lapja a kapusnak. Majd hárí­tja Ferenczi két beadását is.

  90.

  PERC
  Dibusz Dénes sárga lapot kap. Kitalálták: időhúzásért.

  90.

  PERC
  Bódi passzát Varga jobbal 22-ről átlövi Kispestre. Megkönnyebbül a hazai tábor. Tőzsér is lőtt volna, de zavarta őt Pintér.

  89.

  PERC
  Heister ballábas, 26 méteres lövésébe beleér a 16-oson Böde, de í­gy is mellé megy egy picivel a labda.

  88.

  PERC
  Na, éppen ezek nem férnek majd bele a BL-ben.

  88.

  PERC
  Szihnjevics az ötös előtt Csonka és Bőle összjátéka után, helyzet, de Bényei nagyon szépen kiszorí­tja őt balra. Oda a sansz.

  87.

  PERC
  A Ferencváros hazai mérlege a legjobb a mezőnyben, 13 győzelem, 3 döntetlen. A Debrecen idegenben nem remekel, mutatója 3 győzelem, 5 döntetlen, 7 vereség.

  87.

  PERC
  De ér-e vajon pontot?

  86.

  PERC
  Bőle beadását kivágja a kapu torkában Bódi a gólra éhes Csonka elől. MICSODA MENTÉS!

  85.

  PERC
  Böde rossz passza visszapattan hozzá Vargáról, jobbal gyengén a jobb alsó felé lő 17-ről, középről, kapuscsemege. Kosicky legördül könnyedén a labdáért.

  83.

  PERC
  Bényei beadása a Takáccsal megharcoló Frimpongé.

  81.

  PERC
  Varga Rolandot Sigér Dávid váltja, szélső helyett szűrő.

  79.

  PERC
  Sárga a Szécsit a jobbon felrúgó Marcel Heisternek.

  79.

  PERC
  Varga R. szöglete a nagyon magasra emelkedő Pávkovicsé.

  78.

  PERC
  Ferenczi szereli Bőlét az ötös jobb sarkának előterében.

  77.

  PERC
  Szécsi a balon, de ismét sokat vár, becsúszva szereli Frimpong.

  76.

  PERC
  Isael elfáradt picit, Bőle Lukács váltja.

  75.

  PERC
  Mellé, Csonka passzát Böde 17-ről ballal a jobb sarok mellé rúgja!

  74.

  PERC
  Az M4Sport szerint elszakadt Nagy combizma, annyi az idényének.

  73.

  PERC
  Dibusznak meg a sokadik szép védése: Heister blokkolja a körülményes Szécsit, Bódié a kipattanó, aki kissé jobbról, 19 méterről a bal, azaz a rövid alsó felé lő, a kapus vetődve véd.

  73.

  PERC
  A szlovák válogatott kapus 12. mérkőzése az idényben.

  71.

  PERC
  Csere bizony, Tomás Kosicky váltja.

  70.

  PERC
  Zsóri nem volt jó formában ma, Takács Tamás váltja. Csatárcsere.

  70.

  PERC
  Húzódás? Igen. Rosszul lépett.

  70.

  PERC
  Nagy kint áll, sántikál is, a Szatmárit lebirkózó Böde távolról a bal sarok mellé í­vel. Csere lesz? Nagyon szenved a kapus.

  66.

  PERC
  Nagyon szép akció, most Pávkovics lép bele az ötösön Lovrencsics beadásába.

  66.

  PERC
  Lovrencsics beadását elfejeli a vetődő Szatmári Szihnjevics elől.

  62.

  PERC
  Frimpong könnyedén szereli a balon Szécsit.

  61.

  PERC
  Motorcsere.

  60.

  PERC
  Harist Csősz Richárd váltja a vendégeknél.

  60.

  PERC
  Böde 9 gólnál jár az idényben, a Loki ellen 24 eddigi fellépésén 6 gólnál és 3 gólpassznál tart.

  59.

  PERC
  Karmester helyett ék, Szihnjevics mellett egy másik csatár lesz elöl.

  58.

  PERC
  Nguen le, a közönségkedvenc Böde Dániel váltja.

  58.

  PERC
  Tokmac Böde (TokmacBöde
  58.

  PERC
  Haris távolija távolról sem jó.

  56.

  PERC
  EZ AZ EMLÉKEZETES GÓLOK MÉRŐZÉSE: Isael remek indí­tását VARGA ROLAND jobbal az ötös jobb sarka elől elegánsan a túlsó sarokba tenné, de Nagy kapus derekán megpattan a labda, a menteni igyekvő Bényei ballal felszabadí­tana, de ellő a labda fölött.. Amely í­gy a jobb alsó sarokban köt ki. 2–1!

  52.

  PERC
  Varga K. jobb oldali, lapos beadására kivetődik Dibusz.

  50.

  PERC
  Varga K. sarkazását Bódi iokosan elengedi, Ferenczi most jobban eltalálja a labdát, a 22 méreres lövést azonban eléri a jobb felső sarok előtt a nagyot homorí­tó Dibusz!

  48.

  PERC
  Bódi remek passzát Ferenczi az ötös bal sarka elől ballal nem tudja ellőni a remekül kilépő, bal lábbal végül hárí­tó Dibusz mellett! ZICCER!

  46.

  PERC
  Heister beadását elkanalazza Szinhjevics elől Pávkovics.

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Lanzafame komolyan beszélget a VIP-ben egy úriemberrel, közben Marco Rossi nagyokat nevet mellettük.

  FÉLIDŐ

  Lanzafame szerencséjére Holender nem talált be ma a DVTK elleni gólesőn: a meccs négy négyre végződött.

  FÉLIDŐ

  Lanzafame lehet a második Coulibaly után, aki idegenlégiósként kétszer szerez gólkirályi cí­met (Nikolics első cí­mét még szerb állampolgárként, a másodikat és harmadikat már magyarként szerezte meg).

  FÉLIDŐ

  Davide Lanzafame, a Ferencváros olasz támadója 15 találatával versenyben van a gólkirályi cí­mért, de hátrányba került a Holender Filippel folytatott párharcban, hiszen eltiltás miatt ki kell hagynia a Debrecen elleni rangadót. Ha elhódí­tja az elsőséget az olasz, akkor ő lesz ebben az évtizedben a harmadik játékos Adamo Coulibaly (2011–2012 és 2012–2013) és Nikolics Nemanja (2013–2014 és 2014–2015) után, aki meg tudja védeni gólkirályi pozí­cióját.

  FÉLIDŐ

  A Debrecen a legutóbbi hat idegenbeli bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt, kétszer döntetlent játszott, négyszer kikapott. A Loki 2019-ben még nem nyert NB I-es mérkőzést vendégként, legutóbbi sikere tavaly december 15-re datálódik (Haladás–DVSC 0–2).

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros az előző 10 hazai bajnokiját kivétel nélkül megnyerte, ráadásul ezeken 30 gólt rámolt be. Legutóbb – tavaly október 6-án – éppen a Loki tudott pontot csenni az Üllői útról.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A Fradi hazai NB I-es veretlenségi sorozata már 36 mérkőzést számlál: 2017. április 15. (FTC–Vasas 1–2) óta nem kapott ki a Groupama Arénában.

  FÉLIDŐ

  A Debrecen 45 kí­sérletből csak négyszer (1999: 0–1, 2001: 0–1, 2002: 0–1, 2012: 1–2) tudott győzni a Ferencváros otthonában. A Fradi épp nyolcmérkőzéses hazai bajnoki veretlenségi szériában van a Loki ellen (4 győzelem, 4 döntetlen).

  FÉLIDŐ

  A volt újpesti Pávkovics 2. gólja az idényben, egyben az első kanadai pontja a Fradi ellen.

  FÉLIDŐ

  A jelszó: támadás! A Ferencváros felszabadultan léphet pályára az idény utolsó hazai bajnokiján, mí­g a bronzéremre hajtó Debrecennek fontos a pontszerzés, nem mellékesen az idényben négy pontot szerzett a zöld-fehérek ellen. Az előjelek alapján gólokban gazdag döntetlen várható. Babják Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS ELSŐ FÉLIDEJE!

  45.

  PERC
  Két perc a ráadás.

  44.

  PERC
  Botka nagyot rúg Zsóriba, de sárga lap nincs. A Tőzsér-szabadrúgást a sértett a kapushoz csúsztatja.

  44.

  PERC
  A Lokinak nagyon jól jönne a siker a bronzéremhez, és az ellenfelek is a kezére játszottak ma.

  41.

  PERC
  Emberhátrányból: Harist éppen ápolták.

  41.

  PERC
  DE EZ MÁR BENT VAN! Bódi jobblábas, bal oldali szögletét PÁVKOVICS BENCE a rövid sarok elől, két lépésről, Szihnjevics, Botka és Lovrencsics közül fejjel a bal alsó sarokba csúsztatja. 1–1!

  41.

  PERC
  Szécsi gólhelyzetben Haris remek passza után, de igen körülményes a támadó, szereli a visszafutó Lovrencsics őt az ötös bal sarkán!

  41.

  PERC
  Szihnjevics középtávoli lövéséért Nagy felnyúl a feje fölé.

  40.

  PERC
  A közelmúlt legjobb góllövői e párharcban:
  Adamo Coulibaly 6
  Böde Dániel 5
  Szakály Péter 4
  Dalibor Volas, Gera Zoltán 3-3

  39.

  PERC
  FÖLÉ! Tőzsér gyorsan elvégzett szabadrúgása után Ferenczi remek bal oldali, lapos beadását 11 méterről jobbal az égbe lövi a bal felső sarok helyett Szatmári!

  38.

  PERC
  Pávkovics feldönti Szihnjevicset a felezőnél, majd reklamál… de szabadrúgás, lap nincs.

  36.

  PERC
  Varga Kevin kiugratja Zsórit, aki ütközik a 16-os előtt Botkával… tovább! Remekül szerelt a kétszeres válogatott (szélső)védő.

  32.

  PERC
  A korner után Csonka jobbal 17 méterről Zsóriba lő.

  32.

  PERC
  Varga R. beadását mellel a másik kapu mellé teszi Pávkovics.

  32.

  PERC
  A legutóbbi három, Loki elleni hazai bajnoki meccsből kettő döntetlenre végződött. Herczeg András együttese versenyben van a harmadik helyért, azonos pontszámmal áll, de több győzelmével megelőzi az Újpestet. A debreceniek idén még nem nyertek pályaválasztóként az OTP Bank Ligában, négy vereség után a legutóbbi két találkozójukon egy-egy pontot gyűjtöttek (mlsz.hu).

  31.

  PERC
  A már bajnok zöld-fehérek a legutóbbi tí­z hazai bajnokijukat kivétel nélkül megnyerték, egy újabb siker azt jelentené, hogy a mezőny minden tagja ellen a legutóbbi hazai meccsén győzött a Fradi. Ugyanakkor meg kellene nyernie mindkét hátralévő mérkőzését ahhoz a csapatnak, hogy legalább elérje a 2015–2016-os, a 29. bajnoki cí­met hozó idény 76 pontját.

  30.

  PERC
  Bódi beadását jócskán a kapu mellé csúsztatja fejjel az ötös bal sarka mellől Pávkovics, Lovrencsicset túlugorva.

  29.

  PERC
  Ravasz! Haris szépen megindul a balon, egy jó csellel elmegy Botka mellett, majd hosszan szökteti magát, és nagyot esik a keresztező Lovrencsics Gergő mellett. Aki kap egy sárga lapot…

  25.

  PERC
  Varga R. passza után Nguen jobbal 18-ról a léc fölé lő, jócskán.

  24.

  PERC
  Majdnem, Isael ad be jobbról ballal, éppen csak magas a labda a két védő közül kiugró Szihnjevicsnek!

  24.

  PERC
  Bódi adja be jobbról a szabadrúgást, Dibusz csoda magabiztosan megy ki a labdáért az ötösre. Válogatott forma.

  23.

  PERC
  Abraham Frimpong kőkemény becsúszással szereli Szécsit, kap egy sárga lapot.

  19.

  PERC
  Szatmári parádés, lapos passzt ad Zsórinak, aki lefordul Frimpongról, de kissé hosszan szökteti magát, ez éppen elég Dibusznak, aki kilép elé, és lábbal, becsúszva felszabadí­t.

  18.

  PERC
  Jegyezzük meg: Szihnjevics 12 meccsen lépett fel a Fradiban, 4 gól után most szerezte első asszisztját.

  16.

  PERC
  Nguen nem passzol az ötös másik sarka elől, blokkolja Bényei.

  15.

  PERC
  Isael 11. ferencvárosi fellépésén megszerezte első találatát. Lekerült a lelki teher.

  13.

  PERC
  Lovrencsics jobb oldali bedobásából indult a gólt hozó akció.

  13.

  PERC
  EZ IS BENT VAN, ÉS EZ SEM CSÚNYA: Szihnjevics passzát ISAEL jobbról, éles szögből, négy méterről, a kapus feje fölött a túlsó felső sarokba rúgja! Ferenczi lemaradt, Szatmári későn ért oda a szélsőhöz, Nagy szinte a földre ült: 1–0!

  13.

  PERC
  Ez Zsóri 12. bajnokija az idényben, 1 gólnál tart. De az a Fradi elleni csodagól volt.

  12.

  PERC
  Zsóri ballal 21-ről feladja a labdát a kapusnak, laposan.

  12.

  PERC
  Ahol együtt futballozott Sigérrel, akire meg nem is olyan régen még a DVSC nem tartott igényt!

  11.

  PERC
  Haris egyébként a Fradi neveltje, innen került Balmazújvárosba 2017-ben, tavaly onnan a Lokihoz.

  10.

  PERC
  Bényeit szereli Heister, Varga R. kontrázik, a beadás egy kicsit hosszú Szihnjevicsnek.

  10.

  PERC
  Frimpong lábbal ment a balon Zsóri elől, bedobásra, Haris indí­tása után.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  8.

  PERC
  Jegyezzük meg gyorsan: ismét véletlen ütközés.

  8.

  PERC
  Zsóri újra összefejel Frimponggal, ismét ápolás, de most kettős. Mindketten a földön.

  7.

  PERC
  Isael jobb oldali, ballábas szabadrúgását kifejeli az ötösről Szatmári.

  5.

  PERC
  Tőzsér futtatja Zsórit, de szépen lép ki elé Dibusz.

  1.

  PERC
  Nagyon lelkes a vendégtábor, füst a pálya fölött, de nem vészes.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 10 857.

  1.

  PERC
  Egy Zsóri, Frimpong ütközéssel, majd ápolással. A védő húzta a rövidebbet.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

  4 bajnokit nyert meg az eddigi negyvenötből az FTC vendégeként a Loki.

  36 meccs óta veretlen az NB I-ben hazai pályán a Ferencváros.

  „Bár a Ferencváros már megnyerte a bajnokságot, ettől függetlenül nem fogja félvállról venni az összecsapást – fogalmazott a dvsc.hu-n a Loki segédedzője, Bücs Zsolt. – Sajnos az előző fordulóban hibáztunk, de most szeretnénk javí­tani és meglepetést szerezni, ami egyszer már sikerült, hiszen ott döntetlent játszottunk, itthon pedig megvertük őket. Felesleges azt firtatni, ki játszik majd szombaton az ellenfelünknél és ki nem, nekünk csak magunkkal kell foglalkozni. A szezon végén járunk, mentálisan és fizikálisan is a csapatok kezdenek fáradni, de egy rangadóra mindenki felszí­vja magát, ráadásul sok néző előtt lépünk majd pályára, ez mindenképpen motivációt jelent. A héten nagy meglepetés várta a játékosokat, hiszen az ultrák az edzés előtt egy „Veletek vagyunk” feliratú drapériát helyeztek el az öltözőben. Szeretnék megköszönni. Reméljük, sokan elkí­sérnek minket, és sikerül nekik örömet szerezni.”

  4 bajnokit nyert meg az eddigi negyvenötből az FTC vendégeként a Loki

  36 meccs óta veretlen az NB I-ben hazai pályán a Ferencváros

  „Bár a Ferencváros már megnyerte a bajnokságot, ettől függetlenül nem fogja félvállról venni az összecsapást – fogalmazott a dvsc.hu-n a Loki segédedzője, Bücs Zsolt. – Sajnos az előző fordulóban hibáztunk, de most szeretnénk javí­tani és meglepetést szerezni, ami egyszer már sikerült, hiszen ott döntetlent játszottunk, itthon pedig megvertük őket. Felesleges azt firtatni, ki játszik majd szombaton az ellenfelünknél és ki nem, nekünk csak magunkkal kell foglalkozni. A szezon végén járunk, mentálisan és fizikálisan is a csapatok kezdenek fáradni, de egy rangadóra mindenki felszí­vja magát, ráadásul sok néző előtt lépünk majd pályára, ez mindenképpen motivációt jelent. A héten nagy meglepetés várta a játékosokat, hiszen az ultrák az edzés előtt egy „Veletek vagyunk” feliratú drapériát helyeztek el az öltözőben. Szeretnék megköszönni. Reméljük, sokan elkí­sérnek minket, és sikerül nekik örömet szerezni.”

  Dehir -- Csak a Loki 2019-05-03

  Egy kis örökmérleg: 91 NB I-es mérkőzés, 40 ferencvárosi és 26 debreceni sikerrel, 142, ill. 100 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Debrecenhez:
  2016, Holman Dávid, 200 000 euró
  2014, Aleksandar Jovanovic, ingyen
  2011, Aranyos Mózes, i.
  2006, Leandro, i.
  2005, Dragan Vukmir, i.
  1960, Kertész Tamás
  A Debrecentől a Ferencvároshoz:
  1995, Arany László
  1983, Kerekes György
  1947, Kispéter Mihály

  Eltiltott: a Gorriarán, Lanzafame (mindkettő öt sárga lap) kettős itt, Kusnyí­r (öt sárga lap) ott.

  A hazaiaktól tehát Blazic (orrcsonttörés), Dvali (kézközépcsonttörés), Lovrencsics G. (orrcsontrepedés) és Otigba (lábszárműtét után) sérült Szpirovszki mellett, a vendégektől Bereczki, Tabakovic (mindkettő térdműtét után), Hrabina (mellkasműtét után) és Kinyik (bokaszalag-húzódás) maródi.

  „A sok hiányzó ellenére győznünk kell hazai pályán – hangsúlyozta Szerhij Rebrov. – Szó sincs arról, hogy az aranyérem megszerzése miatt félvállról vennénk a Debrecen elleni összecsapást. Sokan lesznek a stadionban, idénybeli utolsó hazai bajnokinkon szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat. Nálam egy-egy mérkőzés olyan, mint a szí­nházi előadás, muszáj szórakoztatni, lenyűgözni a nézőket.”

  A DVSC ellen ebben az évadban kétszer is megszenvedett a Ferencváros: októberben a Groupama Arénában 2–2-es döntetlent játszottak a csapatok, mí­g februárban a Nagyerdei Stadionban 2–1-re kikaptak a zöld-fehérek. Szerhij Rebrov úgy látja, a debreceniek stí­lusa némileg megváltozott azóta, meglepve figyelte, hogy a Mol Vidi ellen az első perctől letámadták ellenfelüket.

  „Ezt korábban nem láttam tőlük. Úgy vettem észre, az utóbbi néhány mérkőzésen változtattak a taktikájukon, és a magas csatárra, Takács Tamásra is felkészültünk. Elszánt ellenfélre számí­tok, hiszen a bronzéremért harcol, aligha szeretné másra bí­zni a sorsát. Nekünk hazai pályán azonban bajnokhoz méltó futballt kell nyújtanunk.”

  Szerhij Rebrov úgy tervezte, a bajnoki cí­m megszerzése után az utolsó két fordulóban kipróbál néhány újdonságot, ám egyelőre azon töri a fejét, hogyan állí­tsa össze a hétvégi 16-os keretet.

  „Nem egészen í­gy terveztem a bajnokság végét, jó lett volna néhány új taktikai variációt kipróbálni. De most ezzel a feladattal kell megküzdenünk” – mondta szűkszavúan az ukrán vezetőedző. A Debrecen elleni mérkőzésen az olasz Davide Lanzafame és az uruguayi Fernando Gorriarán sárga lapjai miatt hiányzik, mí­g a belső védő, Lasa Dvali kézközépcsonttörést szenvedett, Miha Blazic pedig orrcsonttörés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére. Dibusz Dénes és Lovrencsics Gergő sincs százszázalékos állapotban, ők az Újpest elleni (2–1) derbin fejeltek össze, nem lenne meglepő, ha kihagynák a szombati találkozót.

  A remélt bronzérem és a vele járó nemzetközi kupaindulás milyen tekintetben befolyásolja a nyárra tervezett átigazolásokat, a szabadságokat, valamint a csapat felkészülését?

  HERCZEG ANDRÁS: – Ezzel még nem foglalkozunk, ennyire még nem nézünk előre. Korai lenne tervezgetni, amí­g le nem megy ez a két mérkőzés és nem dől el, hányadik helyen
  végzünk, és szerepelhetünk-e az Európa-liga selejtezőiben. Könnyen elképzelhető, hogy az utolsó pillanatig nyitva lesz a kérdés.

  NEBOJSA VIGNJEVICS: – Ami a programot illeti: minden eshetőségre megvan a tervünk. A játékosok tekintetében sokkal nagyobbak a kérdőjelek. A legjobb futballistáink
  iránt többen érdeklődnek, van, akiért már ajánlatot is kaptunk – hozzáteszem, a klub senkit sem adott még el, egyetlen ajánlatot sem fogadtunk el. Obinna Nwobodo, Bojan Szankovics, Vincent Onovo egyaránt kapós, meglátjuk, ki megy, ki marad. Nemcsak azért szeretnénk új futballistákat szerződtetni, mert adott esetben az Európa-ligában indulhatunk, hanem mert szeretnénk ehhez az idényhez képest még előrébb lépni. Több játékost is kiszemeltünk magunknak, a háttérben már folynak a tárgyalások.

  Ha valaki most í­rásba adná, hogy a bronzérem megszerzése nélkül indulhatnak az Európa-ligában, elfogadná az ajánlatot?

  HERCZEG ANDRÁS: – Egyelőre még nem í­rnám alá, hiszen minden esélyünk megvan arra is, hogy a pályán harcoljuk ki a harmadik helyet, megszerezzük a bronzérmet, ugyanis a saját kezünkben van a sorsunk. Amí­g a matematikai esély megvan, hogy odaérjünk a harmadik helyre, nem gondolkodunk azon, milyen más úton lehetne kijutni az európai porondra, csak arra figyelünk, hogy önerőből érjünk oda.

  NEBOJSA VIGNJEVICS: – Nem! Szép és jó lenne újra kilépni az európai porondra, de az örömöm nem lenne teljes. Az elmúlt esztendőben miénk lett a bronzérem, legalább ekkora fegyvertény lenne, ha idén is sikerülne megszereznünk. Ha a Vidi nyeri a Magyar Kupát, a negyedik hely is nemzetközi kupaindulást jelent, s ennek rendkí­vül örülnénk, de ezt előre nem fogadnám el. Inkább harcolunk a bronzéremért!

  Mit gondol, kinek van a legnagyobb esélye a bronzérem megszerzésére?

  HERCZEG ANDRÁS (a DVSC mestere): – Nagyjából azonos eséllyel indul neki a hátralévő két fordulónak a három csapat, nagyon nehéz most megmondani, melyik lesz a befutó. A Kisvárda elleni
  hazai vereségünk nagy csapás volt, eltékozoltunk egy nagy lehetőséget, de még semmi sem dőlt el, lesz alkalmunk javí­tani. A Groupama Arénában, a bajnok Ferencváros otthonában nagy bravúr lenne a győzelem, utána, a Paks ellen hazai pályán viszont feltétlenül nyernünk kell, és mindent meg is teszünk érte.

  NEBOJSA VIGNJEVICS (az Újpest mestere): – Tudjuk, hogy mi a dolgunk. A hátralévő két mérkőzést, a Puskás Akadémia elleni hazai és a Diósgyőr elleni idegenbeli bajnokit ha törik, ha szakad, meg kell nyernünk. Most csakis erre összpontosí­tunk, reggeltől estig ezt szajkózom az öltözőben a fiúknak. Teljesen mindegy, hogy szép játékkal vagy pocsék futballal, de mindent meg kell tennünk, hogy a legutóbbi idény után ezúttal is mi legyünk a bronzérmesek.

  A Debreceni VSC legutóbb a 2015–2016-os bajnokságban végzett dobogón, a Ferencváros és a Videoton mögött. Meglehet, az élet ismétli önmagát, és újra ugyanez lesz a sorrend. Csakhogy a Fradi elleni idegenbeli, valamint a Paks elleni hazai mérkőzés cseppet sem í­gérkezik könnyűnek.

  „Csúnya vereséget szenvedtünk saját közönségünk előtt a Kisvárdától, az aranyérmes Ferencváros elleni találkozó megfelelő alkalom a javí­tásra – folytatta Bódi Ádám. – Ebben az idényben jó a mérlegünk a zöld-fehérek ellen, a Groupama Arénában októberben kettő kettes döntetlent játszottunk, hazai pályán pedig kettő egyre nyertünk. Tudom, ebből nem szabad kiindulni, de önbizalmunk lehet. Nem tagadom, csalódott lennék, ha nem sikerülne megszerezni a bronzérmet, még akkor is, ha adott esetben negyedik helyezettként is indulhatnánk az Európa-ligában.”

  „Nagyon bosszúsak vagyunk, mert számí­tottunk a Kisvárda elleni három pontra – mondta a debreceniek 28 esztendős karmestere. – A legutóbbi két játéknap előtt úgy számoltunk, a két hazai meccsünket hoznunk kell, és ha közben a bajnok Ferencváros legyőzi az Újpestet, megvan a dobogó. Nem arról van szó, hogy lebecsültük az ellenfeleket vagy elbí­ztuk volna magunkat: magabiztosak voltunk, reménykedtünk a jó hazai folytatásban. Sajnos sok pozití­vuma nem volt a mérkőzésnek. Nem megfelelően
  helyezkedtünk, kevésszer indultunk be az üres területekre, í­velgettünk, pedig az nem a mi játékunk. Nem hoztuk azt, ami az előző harminc bajnoki alapján elvárható lett volna, és ez akkor is bosszantó, ha mindenki láthatta, ez bizony már nem a feljutó Kisvárda. Az átigazolásai jól sikerültek, látszik, hogy mit akar játszani. Ettől még rossz, hogy hat pontot elvett tőlünk. Már csak azért is, mert a tabella sohasem hazudik: mi a bronzéremért küzdünk, a Kisvárda pedig a kiesést akarja elkerülni.”

  Bosszantja a DVSC karmesterét, Bódi Ádámot, hogy a Kisvárdától kétszer is vereséget szenvedtek az idényben, és csalódást jelentene neki, ha csapata nem szerezné meg a bronzérmet. Óriási esélyt hagyott kihasználatlanul a DVSC. Ha szombaton hazai pályán legyőzi az akkor 10. helyezett Kisvárda Master Good csapatát (1–3), két fordulóval a befejezés előtt három ponttal vezetne az Újpest előtt, vagyis kis túlzással páholyban érezhetné magát a bronzéremért folytatott versenyben. A Loki már az ősszel is megizzadt a Nagyerdei Stadionban az abszolút újonc ellen, ám akkor hátrányból fordí­tva 3–1-re nyert, a tavasszal azonban óriási pofont kapott vendégként, 3–0-s vereségbe szaladt bele. Meglehet, ezen múlik majd a bronzérem. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, Bódi Ádámék még mindig maguk dönthetnek a sorsukról.

  „Szinte biztos vagyok benne, ismét a Maccabit kapjuk – mondta a hátvéd. – Egy éve a Maccabi elleni volt első tétmérkőzésem a Ferencvárosban. A Beitartól érkeztem Magyarországra, kis túlzással átköltöztem, és már utazhattam is vissza, hiszen a Maccabi várt ránk. Ha idén is az izraelieket kapjuk, biztos vagyok benne, mi jutunk tovább. Sokkal jobbak vagyunk, mint egy éve ilyenkor.”

  Szombaton a bronzéremre hajtó Debrecen lesz a Fradi vendége, a zöld-fehéreknek van mit javí­taniuk a Loki elleni idénybeli mérlegükön – októberben a Groupama Arénában 2–2-es döntetlent játszottak, februárban a Nagyerdei Stadionban 2–1-re kikaptak. A légiós elismeri, megszenvedtek a DVSC ellen, ám az elmúlt napokban alaposan elemezték, miben hibáztak az első két mérkőzésen. Tisztában vannak vele, nem lesz könnyű két vállra fektetni a harmadik helyért harcban álló Lokit, de bajnokként, hazai pályán kötelező a győzelem. Marcel Heister fél szemmel már a nyári Bajnokok Ligája-selejtezőre is figyel, többször átnézte, mely együttesek a Ferencváros lehetséges ellenfelei. Többek között a skót Celtic, a fehérorosz BATE Boriszov, a kazah FK Asztana, a ciprusi APOEL, az azeri Qarabag, a szerb Crvena zvezda, a
  moldovai Sheriff Tiraspol, a norvég Rosenborg, a finn HJK, az í­r Dundalk, vagy a zöld-fehéreket egy esztendeje búcsúztató izraeli Maccabi Tel-Aviv is ellenfél lehet.

  Marcel Heister élvezi a közös munkát Szerhij Rebrovval, úgy érzi, mióta ő a vezetőedző, szinte minden tekintetben előrelépett. Taktikai téren és erőnlétben is jobb, mint az elmúlt idény végén ilyenkor. Ráadásul Magyarországra érkezését követően első évében bajnok lett.

  „Sosem felejtem el a pillanatot. Ott ültünk a Honvéd elleni bajnoki előtt az öltözőben, a telefonomat nyomogattam, frissí­tettem az eredményeket, vajon lőtt-e újabb gólt a Vidi, vagy maradt a döntetlen. Aztán lefújták a találkozót, és akkor különleges érzés kerí­tett hatalmába. El kell ismerni, azon a napon némileg alábbhagyott a figyelmünk.”

  A német-horvát állampolgárságú légiós szerződtetését tavaly július 4-én jelentette be a zöld-fehér klub. A védelem bal oldalán a védekezés mellett a támadások segí­tése is a feladata. Ez utóbbi a vérében van, hiszen csatárként kezdett futballozni.

  „A németországi Albstadtban kezdtem játszani – emlékezett. – Később az akkor másodosztályú Reutlingen együtteséhez kerültem. Támadtam, gólokat lőttem, majd egyik nap az edzőnk félrehí­vott és közölte: bal oldali hátvéd leszek. Hirtelen nem akartam hinni a fülemnek, hiszen addig a védekezés olyan távol állt tőlem, mint a kapusoktól a gólkirály cí­m. Kerekre nyí­lt szemmel néztem rá, mondtam, mester, életemben nem védekeztem, de ő kötötte az ebet a karóhoz. Azóta hátvéd vagyok. Megszerettem a posztot.”

  Már keresi a három csillag helyét. Hogy hol? A felsőtestén. Marcel Heister felnőttpályája során először lett bajnok, a Ferencvárossal nyert aranyérem és a klub történetében begyűjtött harmincadik elsőség tiszteletére hamarosan három csillagot tetováltat a mellkasára.

  „Még nem döntöttem el, hogy pontosan hova – mondta lapunknak Marcel Heister a Ferencváros szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Keresem a helyét. Deréktól felfelé nem sok szabad felület van a testemen, de mindenképpen kiemelt helyre szeretném tetováltatni. Rendkí­vül büszke vagyok az első bajnoki cí­memre, mégiscsak elmúltam már huszonhat, mire megszereztem. Az aranyéremnek ugyanakkor már megvan a helye. Egy mezt aláí­ratok az összes csapattársammal, az éremmel együtt bekereteztetem, s a nappalim falára akasztom.”

  Csütörtökön Kubatov Gáborral, a Ferencváros elnökével olvashattak terjedelmes interjút. Az elöljáró kifejtette, mennyire sportszerűtlennek tartja a Mol Vidi hozzáállását Ivan Petrjak megszerzésével kapcsolatban, s ezzel Szerhij Rebrov vezetőedző is egyetértett.

  „Lefordí­tották nekem az elnök úr nyilatkozatát, minden szavával egyetértek – nyilatkozta a zöld-fehérek vezetőedzője. – A labdarúgás alapvetően sportszerű sportág, úgy nem működik, ha lépten-nyomon aláteszünk a másiknak. Ez nálam sem fér bele a fair play szellemébe. Lássuk be: elcsábí­tották az egyik legjobb játékosunkat, ezért rendkí­vül csalódott vagyok.”

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–DVSC NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

 • “A Hannover ugyan 3–0-ra legyőzte a Sallai Rolandot a szünetben becserélő Freiburgot, ám mivel a Stuttgart is hasonló eredménnyel zárt a Wolfsburg ellen, biztossá vált, hogy Thomas Doll együttese búcsúzik a német élvonaltól.”

  http://www.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/bundesliga-nyert-a-tortenelmet-iro-dortmund-kiesett-a-hannover-2699787

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ