2019.V.4. Ferencváros – Újpest: 2-1

Remek hangulat, telt ház, Fradi-siker a derbin

Az Újpest a 99. percben egyenlí­thetett volna, egy vitatott góllal szerezte meg a győzelmet a Ferencváros.
A már bajnok Ferencváros remek hangulatú derbin 2–1-re legyőzte odahaza az Újpestet a labdarúgó NB I 31. fordulójának záró mérkőzésén.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Senkit sem kell külön motiválnom a derbi előtt, amelyet telt ház előtt játszunk le szombaton. Lesznek változások a csapatban, lesz olyan, akit pihentetünk a fontos válogatott mérkőzések előtt, más több lehetőséget kap, de mindegy, ki játszik, motiváltan lép majd pályára. A hátralévő találkozókon kipróbálunk új felállásokat, hogy felkészültebbek legyünk, mielőtt jön az európai kupaporond. Nem tudom megmondani, hogy már a következő meccsen lesz-e változás, de biztos, hogy motivált játékosokkal állunk fel. Nem tudom megjósolni, hány gól születik majd. Az itthoni meccsen sok helyzetet kidolgoztunk, de csak egy gól született, idegenben egy mélyebb talajon nehezebb feladatunk volt. Nem a helyzetek miatt született ilyen kevés gól, biztos vagyok benne, hogy most is két támadó szellemű csapatot látunk majd, és kiváló meccs lesz. A derbi mindig különleges, a játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt.

Nebojsa Vignjevic: — Én nem hinném, hogy legyőzhetetlen, korábban nekünk már sikerült idegenben nyernünk, pedig akkor is nagyon erős volt a Ferencváros. Egy ilyen sikerhez nem kell más, mint fegyelmezettség, koncentráció, és persze nem szabad könnyelműnek lennünk.

A mérkőzés:

Ferencváros — Újpest: 2-1 (1-1)
Groupama Aréna, 19:30. 20.057 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Szert, Szalai; alapvonali jv.: Farkas Á., Takács J.; tartalékjv.: Ví­gh-Tarsonyi)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G. (Botka, 64.), Blazic, Dvali, Heister — Haratin — Isael, Nguen (Leandro, 81.), Gorriarán, Varga R. — Lanzafame (Böde, 78.)
kispad: Holczer, Frimpong, Szihnyevics, Bőle
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Újpest: Pajovic — Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic — Onovo — Simon K. (Solomon, 89.), Zsótér, Rácz B. (Sankovic, 84.), Nagy Dá. (Beridze, 69.) — Traoré
kispad: Banai, Bojovic, Balázs B., Lukács
vezetőedző: Nebojsa Vignjevic

Gól: Varga R. (22.), Lanzafame (50.) illetve Nagy Dá. (39.)
Sárga lap: Lanzafame (74.), Gorriarán (90+3.), Haratin (90+5.) illetve Nagy Dá. (21.), Ristevski (45.), Zsótér (89.), Onovo (90+5.), Litauszki (90+7.)

A derbi ezúttal is igazolta, miért számí­t Magyarországon kiemelt mérkőzésnek a Ferencváros és az Újpest összecsapása. A stadion környékén kora délutántól megbénult az autóforgalom, gépkocsik helyett lovas rendőrök, zöld és lila mezes drukkerek, és megszámlálhatatlan rohamrendőr sétálgatott az aréna környékén fel és alá. Időrendi sorrendben foglaltuk össze, mi is történt a derbi napján.

17.10 Több száz újpesti drukker kezdett ekkor gyülekezni a Groupama Arénához legközelebb eső bevásárlóközpont hátsó parkolójában. Rendhagyó módon a rendőrség ezúttal engedélyezte a vendégdrukkerek számára a stadionhoz való felvonulást, s az újpesti ultrák éltek is a lehetőséggel. A parkolótól a stadionig tucatnyi lovas rendőr, és több mint száz rohamrendőr kí­sérte őket, a séta útvonalát pedig kiürí­tették, egyetlen autó sem parkolhatott, nehogy a szurkolók kárt tegyenek egyik-másik járgányban. A vendégszektorba az összes, azaz 1257 jegyet eladták, a vonuláson nagyjából nyolcszázan vettek részt.

17.57 Begördült a Ferencváros busza a Groupama Arénához. A sofőr melletti ideiglenes széken Lipcsei Gábor masszőr üldögélt, Szerhij Rebrov kényelmesen elhelyezkedve néhány sorral hátrébb foglalt helyet. A játékosok zöld melegí­tőjükben szálltak le a buszról, huszonöt ferencvárosi szurkoló a rácson keresztül integetett, kiabált, Böde Dániel és a többiek mosoly kí­séretében intettek vissza, majd eltűntek az öltözőfolyón, és elkezdték a ráhangolást a derbire. Eközben jött a hí­r, hogy a stadiontól egy távolabb lévő utcában verekedés volt.

18.42 Az óriáskivetí­tőn Hajnal Tamás a zöld-fehérek sportmenedzsere nem mindennapi átigazolási hí­rt közölt: a csapat egyik legjobbja, Ivan Petrjak váratlanul bejelentette, kölcsönszerződése lejárta után a Mol Vidinél folytatja. A lelátókon ekkor már nagyjából tizenötezren üldögéltek, Hajnal Tamás a digitális adásban arról beszélt, hogyan történhetett ez meg, az Üllői úton példátlan esetnek nevezett átigazolás: „Tiszta lelkiismerettel mondhatom, mindenben megegyeztünk a Sahtar Doneckkel, a játékosnak is nagyon jó ajánlatot tettünk, talán még az észszerű határon is túlmentünk. Csakhogy a Vidi túllépte ezt a határt… Sajnálom, hogy a játékos ezt nem velünk közölte elsőként, és más forrásokból kellett erről értesülnünk, ráadásul éppen a derbi előtt. El kell ismerni, számunkra ez rendkí­vül szomorú történet, hiszen kemény és hosszú tárgyalássorozat után megegyeztünk az ukrán együttes vezetőivel, Ivan Petrjak mégsem minket választott.” Mire az együttes kiért a stadionba, az öltözőben Ivan Petrjak szekrényén lévő 34-es mezszám már ragasztószalaggal keresztül volt húzva.

19.25 A bemelegí­tés után megérkeztek a csapatok a pályára. Az egész stadiont betöltő koreográfia várta a ferencvárosi futballistákat, a játékoskijáróval szemközti lelátórészen három hatalmas aranycsillag jelent meg, s a fanatikusok a klub megalakulásának tiszteletére százhúszas számot ábrázoló molinódarabokat emeltek a magasba. Európában sok helyen megirigyelnék ezt a hangulatot. Felhangzott a „Bajnokcsapat, bajnokcsapat!” rigmus, válaszként az újpesti drukkerek lila és fehér füstbombákat gyújtottak, a látképet néhány görögtűz is szí­nesí­tette.

19.30
 Kezdetét vette a mérkőzés. Azon már meg sem lepődtünk, hogy Nebojsa Vignjevics ismét váratlant húzott, bekerült a csapatba Simon Krisztián, aki az idényben egyszer sem volt még a kezdőcsapat tagja, igaz, idénybeli egy gólját éppen a februári, 1–1-gyel végződő Megyeri úti derbin szerezte – csereként beállva. A két vezetőedző, Szerhij Rebrov és Nebojsa Vignjevics is „állójegyet” vásárolt a mérkőzésre, a kezdőrúgás pillanatától az oldalvonal mellett toporogtak.

19.51 Több mint tizennyolcezer ferencvárosi szurkoló kezdett ütemesen ugrálni a lelátókon. Davide Lanzafame sarokkal visszatett labdája gólt ért, a hazaiak Varga Roland távoli lövésével megszerezték a vezetést. Addig kiegyenlí­tett játék folyt a pályán, a túloldalon Zsótér Donát és Nagy Dániel is közel járt a gólszerzéshez, mégis a Fradi szerezte meg a vezetést. A füstbombáktól ködbe borult a pálya, a két kapus, az ellentétes oldalon lévő két tizenhatoson belül tartózkodó Dibusz Dénes és Filip Pajovics biztosan nem látta egymást.

20.08 Nem Dibusz Dénesen múlott… A kapus többször is nagyot védett, ám Nagy Dániel fejesénél már tehetetlen volt. Az újpestiek nem zavarodtak meg a hazai góltól, olykor ügyesen járatták a labdát, a gól előtt Rácz Barnabás is alaposan megdolgoztatta a ferencvárosi védelmet. Az egyenlí­tés után az eső is alaposan rákezdett, a játékosok í­gy bőrig ázva indultak az öltözőbe.

20.38 A kisebb kerületben szilveszterkor nincs ennyi tűzijáték… Miután Davide Lanzafame megszerezte idénybeli 15. gólját, újra vezetett a Fradi. A gólörömre volt idő bőven, hiszen a pályára ereszkedő füstfelhő miatt a játékot is félbe kellett szakí­tani, Andó-Szabó Sándor játékvezető hosszas várakozás után döntött a folytatás mellett, az újpestiek persze, hogy ekkor gyújtottak be újabb harminc görögtüzet.

21.03 Hatalmas hangzavar volt a lelátón, mintha újabb gólt lőtt volna a Fradi. A tapsvihart ezúttal Szerhij Rebrov húzásának szólt, hiszen intett a kapu mögött melegí­tő Böde Dánielnek: irány a pálya! A Ferencváros addigra Varga Roland révén rövidre zárhatta volna a derbit, ám a szélső kétszer is száz százalékos ziccert rontott, majd a brazil Isael rontott közelről – a kispadnál nem véletlenül fogta mindenki a fejét. Izgalmas, lendületes volt a mérkőzés, a harmadik helyre pályázó lilák próbáltak támadni, hátha összejön az egyenlí­tés, amivel ismét a dobogó harmadik fokán találnák magukat.

21.29 Véget ért a derbi! A játékosok jócskán túlóráztak (tizenegy percet), hiszen a játék félbeszakí­tása, a sérülések miatt többször is állt a játék. Nem ez volt minden idők legjobb derbije, de a gólokra, helyzetekre, szép megmozdulásokra, legfőképpen a hangulatra nem lehetett panasz. A feszültség is érezhető volt, a vége előtt a két csapat játékosai egymásnak ugrottak, a feleket a bí­róknak kellett szétválasztania. A lefújást követően az esőben felállva ünnepelt a hazai publikum: a Ferencváros bajnokként legyőzte az ősi rivális Újpestet – kell ennél több a IX. kerületben?!

Nincs szerencséje a Groupama Arénában az Újpestnek a „videobí­róért kiáltó”, kényes helyzeteknél. Emlékezhetünk hogy a 2016-os Magyar Kupa-döntőt olyan, szöglet után szerzett góllal vesztették el a lila-fehérek 1–0-ra, amely előtt nem Fradi-sarokrúgást, hanem újpesti kirúgást kellett volna í­télnie a játékvezetőnek (sem a partjelző, sem az alapvonali asszisztens nem vette észre ezt…). Most pedig olyan góllal kaptak ki az FTC-től, amely előtt két nagy hibát is elkövetett a játékvezetői csapat: az ominózus szituációban nem a Fradinak járt volna szabadrúgás, hanem az Újpestnek (mert Gorriarán szabálytalankodott Onovóval szemben), majd Lanzafame lesről talált a kapuba…

További képek: fradi.hunso.hu, mlsz.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

„Gratulálok a játékosoknak és a szurkolóknak is, hiszen mindenki megtette a magáét – kezdte sajtótájékoztatóját a Ferencváros trénere, Szerhij Rebrov. – Nagyon jó derbit láthattunk. Úgy gondolom, hogy nem a három pont volt a fontos, hanem az, hogy milyen küzdelmeket láttunk a pályán”

Az FTC vezetőedzőjét természetesen a Mol Vidihez tartó Ivan Petrjakról is kérdezték a média munkatársai. Az ukrán szakember elmondta, valóban igaznak bizonyultak az információk, nem sikerült megegyezni a szélsővel.

„A Ferencváros mindent megtett a játékosért, személy szerint én is kint voltam Kijevben, hogy a Sahtarral tárgyalásokat folytassak. Már majdnem úgy tűnt, hogy célegyenesbe érünk, ám tegnap reggel bejelentette a döntését, ami sokként ért engem és a klubot is. Majd a jövő megmutatja, hogy jó vagy rossz döntés volt-e ez.” 

„Gratulálok a Ferencvárosnak a bajnokság megnyeréséhez. Egészen jól futballoztunk a második Fradi-gólig, ami aztán megváltoztatta a mérkőzést. Ezek után több tere volt a Ferencvárosnak, í­gy több lehetőséget tudott kialakí­tani. Nekünk is megvoltak a lehetőségeink, talán ponttal távozhattunk volna a derbiről” – nyilatkozta az Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics, majd elmondta, sajnálja, hogy az utóbbi mérkőzéseken hiába nyújt jó teljesí­tményt a csapata és alakí­t ki sok helyzetet, nem tudja azokat góllal befejezni.

Varga Roland:

Dibusz Dénes:

A 31. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 7 — Lovrencsics G. (Ferencváros) 6, Lovric (Bp. Honvéd) 6, Burekovic (Újpest) 7 — Hasani (DVTK) 7, Márkvárt (DVTK) 7, Cseri (Mezőkövesd) 7, Varga R. (Ferencváros) 7 — Remili (Paks) 7, Lanzafame (Ferencváros) 8, Grozav (Kisvárda) 7
A forduló játékvezetője: Bogár Gergő (DVSC — Kisvárda) 9 — Tóth II. Vencel, Garai Péter, Pintér Csaba, Zierkelbach Péter

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2019.V.4. Ferencváros – Újpest: 2-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+10.

  PERC

  90+10.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+9.

  PERC
  Tiszta Waterworld, füstölők mindenhol, és keltik a feszültséget.

  90+9.

  PERC

  90+9.

  PERC
  Ápolni kell Blazicot, közben… füst.

  90+8.

  PERC
  KIMARAD EZ IS! Burekovic ad be balról jobbal, két ferencvárosiról pattan a labda Solomon elé, aki ballal az ötös bal sarkáról a kapusba lő. MOST DŐLT EL?

  90+5.

  PERC
  Litauszki Róbert derékon ragadja Bödét, megemeli futtában, sárga lap a bátorság és a súlyemelési tudomány elismerése.

  90+4.

  PERC
  Sárga Ihor Hatarinnak és Vincent Onovónak is.

  90+3.

  PERC
  Haratin (
  90+3.

  PERC
  Alakul a hangulat.

  90+3.

  PERC
  Botka és Onovo összecsap, Haratin, Solomon is ott van, általános lökdösődés.

  90+1.

  PERC
  A ráadás 11 perc! A füstölés miatt.

  90.

  PERC
  Pauljevics adott be az előbb jobbról, most is, csak ez Dvalié.

  89.

  PERC
  Fernando Gorriarán kap sárga lapot, nem enged elvégezni egy szabadrúgást, eltiltás neki is.

  89.

  PERC
  De nagy védés! Zsótér a jobb felsőbe lőne 22-ről, ballal, kissé jobbról, de hatalmasat véd Dibusz!

  88.

  PERC
  Simon elfáradt, Theophilus Solomon váltja. Már csak két magyar az Újpestben.

  87.

  PERC
  Sárga lap a Heister jobb lábát emlékbe elvivő Zsótér Donátnak.

  87.

  PERC
  Sankovic lebirkózza a balon Gorriaránt, szabadrúgás. Isael ballal beadja, az ötösről Blazic Pajovics ölébe fejeli a labdát!

  85.

  PERC
  Burekovic újabb beadása a kapusé.

  85.

  PERC
  Burekovic bal oldali szögletét a túloldali ötössarok elől Traoré nem sokkal fejeli a kapu jobb felső sarka fölé. HELYZET, ÚJPESTI!

  82.

  PERC
  Ráczot Bojan Sankovic váltja a vendégeknél, csere a középpálya közepén.

  81.

  PERC
  Beridze egy jó csel után előáll a nap legrosszabb lövésével.

  80.

  PERC
  Isael passza után Böde kiharcolja magának a lövőhelyzetet, de jobbal 18-ról éppen középre lő.

  79.

  PERC
  Nguent váltja, karmester helyett szűrő.

  78.

  PERC
  Leandro is beáll. Az utolsó hazai csere ma.

  76.

  PERC
  A közelmúlt legjobb góllövői a derbiken:
  Rajczi Péter, Varga Roland 5-5
  Dusan Vasziljevics, Kabát Péter, Böde Dániel 4-4

  75.

  PERC
  A közönség ismét örül: Lanzafame le, Böde Dániel be.

  74.

  PERC
  Zsótér ballal 22-ről az égbe lő, a hazai közönség örül.

  73.

  PERC
  Burekovic a kapu elé í­vel, egy védőről Traoré elé pattan a labda, az ő bal lábáról meg el…

  72.

  PERC
  Davide Lanzafame teljesen fölöslegesen lekönyökli Onovót, sárga lap, és… eltiltás. Gólkirályi cí­m?

  70.

  PERC
  Mi kell még? Varga balról ballal csoda elegánsan emel középre, Isael az ötösről a földre fejeli a labdát, amely onnan nagyon a jobb sarok mellé pattan.

  70.

  PERC
  A 2018–2019-es bajnokságban a Transfermarkt összesí­tése alapján három NB I-es csapatban kaptak több játékpercet külföldi játékosok, mint magyarok, ezek közül kettő a Ferencváros (54.1 százalék a külföldiek játékperceinek aránya) és az Újpest (67.3). A harmadik – és listavezető ebben a rangsorban – a Kisvárda.

  70.

  PERC
  FORMA. Az Újpest nyeretlen legutóbbi három bajnokiján (2 döntetlen, 1 vereség), a 2018–2019-es idényben ennél hosszabb nyeretlenségük még nem volt a liláknak.

  67.

  PERC
  Nagy le, a frissiben felépült Giorgi Beridze be a vendégeknél. Szélsőcsere.

  67.

  PERC
  Ez is kimarad, hihetetlen! Risztevszki nem figyel, sarkaz az ötösön Botka újabb veszélyes beadása után, Nguen a 16-oson belül az ötösre passzol, Varga onnan meg jobbal az égbe lő. ELKÉPESZTŐ!

  66.

  PERC
  KIMARAD! A kihagyhatatlan: Gorriarán csodás passzt ad Vargának középre, jobbról, a szélső nagyon egyedül, de az ötösön álló kapushoz pazarolja az ordí­tó ziccert. Kellett azért egy ballábas reflexmozdulat is Pajovicstól.

  65.

  PERC
  HELYZET, Pajovics kivetődik az ötös bal sarka és a meginduló Lovrencsics elé, és eléri a hétméteres, bevetődéses lövést; kontra, a másik jobbos ötössarkon Simon megelőzi a kapust, de a bal, azaz a rövid sarok mellé pörget. Zsótér remek passza után.

  62.

  PERC
  Dibusz egyébként összefejelt egy öklözés közben az előtte felugró Naggyal, Lovrencsicsnek is a feje fáj. A kapus turbánnal a fején folytatja.

  62.

  PERC
  Botka Endre áll be Lovrencsics helyére.

  62.

  PERC
  Most meg Dibuszt kell ápolni, vérzik a feje.

  59.

  PERC
  Ápolással, mert odasóztak egyet Lovrencsicsnek. Burekovic volt a tettes. Simon beadása meg Dibuszé.

  57.

  PERC
  Folytatjuk.

  56.

  PERC
  A Fradi legutóbbi 11 hazai mérkőzéséből 10 alkalommal kettő vagy több gólt szerzett (ezzel együtt!), és most szerezheti meg az egymást követő 10. hazai győzelmét.

  55.

  PERC
  Nebojsa Vignjevics az Újpest vezetőedzőjeként nem ünnepelhetett túl sokszor a derbiken: mérlege a Ferencváros elleni mérkőzéseken 3 győzelem, 6 döntetlen, 8 vereség, a jelenlegi NB I-es csapatok közül a Vidi után a Fradi ellen a legrosszabb a mérlege.

  55.

  PERC
  Pályaválasztóként, NB I-es mérkőzésen a Ferencváros több mint két esztendeje, 35 mérkőzés óta veretlen. Legutóbb 2017. április 4-én a Vasastól szenvedett vereséget a Groupama Arénában (1–2). A Groupamában egyébként eddig csak a Vasas (kétszer), az Újpest (egyszer) és a Paks (egyszer) tudott bajnokit nyerni a vendégcsapatok közül.

  55.

  PERC
  Plusz szélcsend.

  52.

  PERC
  Áll is kicsit a meccs, mert a füst túl sűrű lett, ráadásul esik is az eső.

  52.

  PERC

  52.

  PERC
  A gól után jöhet a szokásos füsterdő.

  52.

  PERC
  Na, majd ha lesz VAR nálunk is…

  51.

  PERC
  Varga jobbal elsőre a sorfalba lő, 22-ről, a kipattanót Varga jobbal laposan a kapushoz lövi, nagy erővel. Pajovicsról kijön, a lesről induló DAVIDE LANZAFAME meg megelőzve a kissé tétova Zsótért, becsúszva, öt méterről a kapuba lő. 2–1!

  49.

  PERC
  Lanzafame elmegy a labdától, Vargáé a szabadrúgás. DE JOBBAN JÁR íGY AZ OLASZ!

  49.

  PERC
  VEZET A FRADI!

  48.

  PERC
  Gorriarán odacsap Onovónak, de a Fradié a szabadrúgás, Nguent ellökte a balon az akció közben Pauljevics. Litauszki aztán hiába reklamál, na, majd ha lesz VAR felénk is…

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A Fradi négy legeredményesebb gólszerzője (Davide Lanzafame: 14 gól, Varga Roland: 11, Böde Dániel: 7, Ivan Petrjak: 6) annyiszor talált be együttvéve a 2018–2019-es idényben, mint az Újpest (38).

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros az egyetlen, hazai veretlenségét még őrző csapat ebben a bajnokságban, mérlege pályaválasztóként 12 győzelem, 3 döntetlen. Messze a Fradi szerezte a legtöbb (41) gólt hazai pályán az NB I-ben. Az Újpesté a harmadik legjobb idegenbeli mérleg, de í­gy is negatí­v: 4 győzelem, 4 döntetlen, 5 vereség.

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros egymást követő 10. bajnoki mérkőzésén maradhat veretlen az Újpest ellen, a legutóbbi 9 derbiből négyet megnyert, ötön ikszelt. A derbitörténetben ez lehet a harmadik legalább tí­zes, ferencvárosi veretlenségi sorozat (1905–1916: 15 mérkőzés, 1987–1993 március: 12 mérkőzés).

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A mostani csak a harmadik alkalom, hogy az Újpest zsinórban három vagy több mérkőzésen gólképtelen maradt a Ferencváros vendégeként. A másik kettő: az első három találkozó (2:0, 2:0, 2:0) és az 1986–1991 közti időszak (0–0, 0–0, 3–0, 2–0, 1–0).

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros a legutóbbi tizenegy hazai, NB I-es derbiből csak egyet veszí­tett el, nyolcat megnyert, kettőn nem bí­rtak egymással a felek. Az a 0–1 – 2015. december 12-én – volt a Fradi első, magyar csapattól elszenvedett veresége a Groupama Arénában. Azóta két döntetlen és három Fradi-siker, az Újpest a legutóbbi három találkozón be sem tudott találni az Üllői úton.

  FÉLIDŐ

  Nyer a Fradi. A boltban a müzlik és joghurtok válogatása közben azon kaptam magam, hogy a derbin jár az eszem. Mit tippeljek? Simán nyer a Fradi? Vagy győznek a bronzra hajtó újpestiek? A derbi az derbi, sohasem lehet tudni, mit hoz a kilencven perc. A natúr joghurtot választottam. A meccs pedig sima lesz. Nyer a Ferencváros. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  43.

  PERC
  Kire Risztevszki már jobban van, kap is egy sárgát belemenésért.

  42.

  PERC
  Lovrencsics beadása után Varga fejese Onovóé.

  41.

  PERC
  Nguen és Gorriarán egymásra vár, Pauljevics meglódul, Haratin kitartóan üldözi, és szereli is.

  39.

  PERC
  De a védő nem itt sérült, meg, a saját térfelén. Húzódás?

  39.

  PERC
  Risztevszkit kell ápolni, a gólöröm után volt egy kis dulakodás a játékosok között.

  38.

  PERC
  Burekovic balról jobbal remekül adja be a szögletet, NAGY DÁNIEL Lovrencsics és a rövid oldali ötössarok elől remek mozdulattal a túlsó sarokba fejel. Félmagasan: 1–1!

  37.

  PERC
  EGYENLŐ!

  36.

  PERC
  Traoré visszagurí­tása és saját rossz csele után Rácz az ötös elé harcolja magát, a pattogó labdát jobbal a bal alsóba tenné, de hatalmasat véd Dibusz! Nem túl koncentrált a hazai védelem. Nem bizony…

  36.

  PERC
  Pocsék kapuskirúgás után Lanzafame labdát szerez a 16-os előtt, Litauszki utánamegy, szereli, a beadás rossz a közbelépés miatt, pontosabban, Isael szereli a tétova Burekovicot, Nguenhez lő, aki jobbal 14-ről fejen találja az előtte álló Litauszkit!

  35.

  PERC
  A hazai pályán több mint két éve az OTP Bank Ligában veretlen zöld-fehérek pályaválasztóként október 6. óta minden mérkőzésüket megnyerték, kilencszer győztek sorozatban. A lila-fehérek a harmadik helyre pályáznak, azonos pontszámmal állnak a fordulóban a Kisvárdától odahaza kikapó Debrecennel (mlsz.hu).

  31.

  PERC
  Isael 9 meccsen 1 árva gólpasszig jutott. Petrjak meg ugye…

  31.

  PERC
  Ez Nguen 12. fradis meccse, 4 gól és 0 gólpassz a mérlege.

  30.

  PERC
  Isael szabadrúgását az ötös elől nagyon a jobb sarok mellé csúsztatja fejjel Haratin.

  30.

  PERC
  Nguen lendületet vált, megindul a jobbon, Burekovic azonnal fellöki.

  30.

  PERC
  Lovrencsics passza után Isael kicselezi Litauszkit az ötös rövid sarka előtt, majd jobbal lő, de blokkol a talpon maradó bekk.

  29.

  PERC
  ZÁRÁS. Petrjak 36 meccsen a Fradiban 6 góllal és 12 gólpasszal zárt.

  28.

  PERC
  Ráérünk statokat keresni, a meccsből nem sok látszik a hazai füstgyertyák miatt.

  28.

  PERC
  Varga 36 meccsen 17 kanadai pontnál tart, Lanzafame 33-on 23-nál.

  26.

  PERC
  Fotók: Tokics Máté és egy kedves lengyel kolléga.

  25.

  PERC

  25.

  PERC
  Ez volt a derbik 420. fradis találata, az Újpest per pillanat 313-nál tart.

  22.

  PERC
  Risztevszki elkésett, Pajovics nem érhette el.

  22.

  PERC
  Kissé balról.

  22.

  PERC
  VARGA ROLAND EZÉRT NEM PASSZOL MOST, JOBB HíJÁN A HÁLÓBA LŐ! Szépségdí­jas találat: Gorriarán helyet cserél Vargával, balról középre ad, Lanzafame a 16-os elől jobbal elegánsan hátrasarkazza a labdát, a szélső meg jobbal 24-ről nagy erővel a bal alsó sarokba lő. 1–0!

  22.

  PERC
  Varga balról jobbal zseniálisan emel az ötösre, a védők nem ismerik a figurát, Nguen igen, de hiába vetődik, pár milliméterrel lemarad a labdáról az ötösön… Csúszik a talaj, sokat esett.

  21.

  PERC
  A Ferencváros a legutóbbi tizenegy hazai, NB I-es derbiből csak egyet veszí­tett el, nyolcat megnyert, kettőn nem bí­rtak egymással a felek. Az a 0–1 – 2015. december 12-én – volt a Fradi első, magyar csapattól elszenvedett veresége a Groupama Arénában. Azóta két döntetlen és három Fradi-siker, az Újpest a legutóbbi három találkozón be sem tudott találni az Üllői úton.

  20.

  PERC
  Nagy Dániel kap sárga lapot, odarúgott az orra előtt passzoló Lovrencsics jobb bokájára. Megelőző jelleg…

  20.

  PERC
  Simon beadása Zsótéré, a ballábas, 26 méteres lövés meg a bal alsó melletti hirdetőtáblán csattan. Dibusz félig elvetődve biztosí­tott.

  18.

  PERC
  Heister passzát Nguen kissé balról, 14 méterről, jobbal a túlsó alsó mellé lövi, méterekkel.

  17.

  PERC
  Gorriarán elfut a balon, és nagyon várja, hogy ellökje Pauljevics, mert egyedül van. Nem hiába várt… Varga középre ad jobbal, Litauszki kornerre ment, fejjel.

  16.

  PERC
  Ismét vendéghelyzet, Pauljevics bukkan fel a jobb oldalon, szélről jobbal kapura lő, Dibusz véd, Nagy ismétel kissé jobbról, 24 méterről, a hazai kapuson ő sem fog ki azonban, mert Dibusz odaért a jobb alsó elé egy villámgyors vetődéssel!

  16.

  PERC
  Simon csoda harcosan megy el a jobbon Heister mellett, a beadása a visszafutó Isaelé, Zsótér lő nem sokra rá a 16-os elől, blokk, a szélső ment végül.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  8.

  PERC
  Gorriarán passza után Nguen jobbal 23-ról a jobb alsóba tekerné a labdát, de Pajovics legördül érte.

  6.

  PERC
  Pajovics lövése sem az igazi.

  4.

  PERC
  Varga beadása nem jut el Nguenhez, Rácz kontrázna, Lovrencsics azonnal fellöki.

  1.

  PERC
  Szűk 1500 vendégnézővel.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 20057.

  1.

  PERC
  Traoré ollózása Dibuszl, Simon szerzett labdát, a légiós 14-ről próbálkozott, szép mozdulattal.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek lila-fehér mezben és fehér nadrágban.

  A hazai szurkolók fantasztikus élőképpel készültek mára.

  Közben kiderült, Petrjakot már ki is tették végleg a keretből.

  Orosz Pál bejelentette, fiesztát szervez a klub.

  Egy kis örökmérleg! Ez a 226. derbi a magyar élvonalban. A Ferencváros 102 győzelmet aratott, 62 a döntetlenek száma, az Újpest 61 mérkőzésen nyert. Először 1905. február 19-én ví­vtak első osztályú bajnokit,a Ferencváros 2:0-ra győzött – és az első tizenöt, Újpest elleni bajnokiból tizenötöt (valamint az első 22 tétmeccsből 22-t) meg is nyert.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól az Újpesthez:
  1928, Aknai János
  1929, Huber Rezső
  1941, Kalocsay Géza
  1950, Deák Ferenc
  1950, Henni Géza
  1984, Kerekes György
  1985, Haáz Ferenc
  1985, Ebedli Zoltán
  1994, Wukovics László
  1998, Mogyorósi József, i.
  1998, Miriuta László
  2002, Kőhalmi András, i.
  Az Újpesttől a Ferencvároshoz:
  1945, Szabó Géza
  1951, Gulyás Géza
  1985, Ebedli Zoltán
  1985, Palkovics István
  1992, Sorin Cigan
  1994, Kecskés Zoltán
  1999, Eszenyi Dénes, i.
  2003, Csurka Zoltán, i.
  2003, Rósa Dénes, i.
  2005, Grósz Róbert

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Szpirovszki, Otigba (lábszárműtét után) és Sigér D. (bokaszalag-húzódás) sérült, a vendégektől Kovács L. maródi.

  „Minden futballista ilyen mérkőzésről álmodik, amin telt ház előtt játszhat. A mi fanatikus szurkolótáborunk előtt, ebben a gyönyörű stadionban ráadásul ez egy kimondottan különleges élmény lesz! Mint az eddigi derbiken, most is nehéz találkozóra számí­tok, de nagyon várom a mérkőzést! Annak ellenére, hogy bajnokok vagyunk, ugyanúgy készülünk a meccsre, mintha nem lennénk azon. Senki sem akar vesztesen távozni egy derbiről, tudjuk, hogy a drukkerek győzelmet várnak, mi pedig mindent megteszünk a három pontért” – mondta ugyanott Marcel Heister.

  https://youtu.be/Xx4YCeJQ-_c
  „Senkit sem kell külön motiválnom a derbi előtt, amelyet telt ház előtt játszunk le szombaton. Lesznek változások a csapatban, lesz olyan, akit pihentetünk a fontos válogatott mérkőzések előtt, más több lehetőséget kap, de mindegy, ki játszik, motiváltan lép majd pályára. A hátralévő találkozókon kipróbálunk új felállásokat, hogy felkészültebbek legyünk, mielőtt jön az európai kupaporond. Nem tudom megmondani, hogy már a következő meccsen lesz-e változás, de biztos, hogy motivált játékosokkal állunk fel. Nem tudom megjósolni, hány gól születik majd. Az itthoni meccsen sok helyzetet kidolgoztunk, de csak egy gól született, idegenben egy mélyebb talajon nehezebb feladatunk volt. Nem a helyzetek miatt született ilyen kevés gól, biztos vagyok benne, hogy most is két támadó szellemű csapatot látunk majd, és kiváló meccs lesz. A derbi mindig különleges, a játékosoknak és a szurkolóknak egyaránt” – idézi a hazai mestert, Szerhij Rebrovot a fradi.hu.

  S ha van ellenfél, amelytől különösen rosszulesik a vereség, az a Fradinak az Újpesttől és fordí­tva. A már bajnok FTC felszabadult örömfutballal rukkolhatna ki, a vendégeknek a bronzérem miatt lenne fontos a siker. A hangulat fantasztikus lesz – és a mérkőzés?

  A hangulat! Szombat este az lesz a lényeg, és amikor hosszan értekezünk arról, vissza kell csábí­tani az embereket a lelátókra, növelni kellene valahogy a nézőszámot, akkor jó erre a mérkőzésre gondolni: napokkal korábban elfogytak a jegyek, óriási az érdeklődés, készülődés van mindkét tábor soraiban, telt ház, garantáltan felejthetetlen miliő – ilyen légkörben érdemes pályára lépni, meccset nézni! A bajnoki cí­met szerző FTC egy hete kikapott a Honvédtól, mégis ünnepelt, joggal, harmincadszor lett aranyérmes – de a két vereség egymás után…

  A szurkolókat persze nem a szárazon vett szakmai kérdések érdeklik, hanem az, győzelemmel ünnepli-e bajnokcsapatát a Fradi-tábor, vagy kicsit elrontja a fi esztát a lila-fehér együttes? A vendégek célja ez, az újpesti drukkerek nagyobb gyönyört el sem tudnak képzelni, emlékezzünk, az is történelmi tett volt, hogy először éppen az ő csapatuk nyert 1–0-ra bajnoki meccsen a Groupama Arénában 2015 decemberében Mbaye Diagne góljával.

  A legerősebb támadósor a legstabilabb védelemmel találkozik, a meccs szakmai kérdése tehát í­gy szólhat: melyik lesz hatékonyabb, erősebb? Ellen tud-e állni a lila-fehérek csapatszinten szervezett védekezése a hazai akcióknak? Lesz-e erő kontrázni, a hazai kaput veszélyeztetni? ”‹

  A Mol Vidi negyvenhét, a Mezőkövesd negyvenkét gólt szerzett, további hét csapat elérte a harmincat, de a negyvenet még nem, a két utolsó harminc szerzett gól alatt van. Ennek tükrében beszédes adat, hogy az FTC hatvanhétig jutott harminc meccsen, átlagban két gólnál is többet szerezve lett bajnok. És a másik kapu? Huszonnégy kapott góllal az Ferencvárosé a második legerősebb védelem, csak egy gárda kapott ennél kevesebbet. Huszonkettőt. És ez az Újpest.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–ÚJPEST NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ