2019.VI.11. EB-selejtező, Magyarország – Wales: 1-0

Bale kihagyta, Pátkai bevágta: mienk a három pont

Nagyon lelkes játékkal, elképesztő szurkolás mellett legyőztük idehaza Walest.
Pátkai Máté találatával legyőzte Walest a magyar válogatott a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében.


MAGYARORSZÁG — WALES 1-0 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, ~19.000 néző.
vezette: Matej Jug (asszisztensek: Zunic, Vidali; tartalékjv.: Kajtazovic – szlovénok)

MAGYARORSZÁG: Gulácsi — Lovrencsics G., Baráth, Orbán, Korhut — Pátkai, Nagy Á. — Dzsudzsák (Kleinheisler, 70.), Szoboszlai (Bese, 83.), Holender (Varga R., 59.) — Szalai Á.
kispad: Dibusz, Kovácsik, Ferenczi J., Viní­cius, Németh K., Kalmár, Nagy Do., Holman, Kovács I.
Szövetségi kapitány: az eltiltott Marco Rossi helyett Cosimo Ignuscio ült a kispadon

WALES: Hennessey — Gunter, A. Williams, J. Lawrence, B. Davies — Allen, Ampadu (Smith, 54.) — T. Lawrence (Vokes, 79.), Brooks (Wilson, 73.), D. James  — Bale
kispad: Ward, A. Davies, N. Taylor, Mepham, Woodburn, Roberts, Matondo, Lockyer, Vaulks
Szövetségi kapitány: Ryan Giggs

Gól: Pátkai (80.)
Sárga lap: Pátkai (39.), Nagy Á. (49.), Korhut (90.) illetve Gunter (2.), J. Lawrence (82.), Davies (87.)

Görögország (2–1), Észtország (2–0), Finnország (2–0), Horvátország (2–1) – amióta Marco Rossi a szövetségi kapitány, a magyar válogatott mindegyik hazai mérkőzését megnyerte.

Mondani sem kell, kedd este a Groupama Arénába úgy érkeztek a szurkolók ezrei (és ültek le a tévé elé több százezren), hogy abban bí­ztak: folytatódik az olasz szakember parádés sorozata. Más kérdés, mint ahogy arról a szurkolók minden bizonnyal értesültek, a szakmai stáb vezetője ezúttal nem ülhetett a kispadra, miután Azerbajdzsánban a 3–1-re megnyert mérkőzésen a holland játékvezető elküldte őt a kispadtól. Más kérdés, hogy e tekintetben is lehetett tapasztalatuk a nemzeti csapat irányí­tóinak, hiszen a felsorolt mérkőzések közül az észtek ellenin ugyancsak nélkülözni kellett a kapitányt.

A kezdőcsapatot persze az olasz szakember állí­totta össze a telki edzőközpontban. Tőle nem meglepő módon a „Győztes csapaton ne változtass!” elvet ezúttal sem tartotta szem előtt. Ez azért nem okozhatott meglepetést, mert Marco Rossi többször is hangsúlyozta: amikor három-négy napon belül két fontos selejtezőt kell játszani, kulcskérdés a rotáció, a frissí­tés, hogy az ideális állapotban lévő játékosok kapjanak szerepet. A Bakiban látott kezdőcsapathoz képest Kleinheisler László és Nagy Dominik került a kispadra, a Mol Vidi játékosa, Pátkai Máté és a Kispestről Svájcba szerződő Holender Filip került be az együttesbe. Előbbi jelölése aligha volt meglepő, hiszen a horvátok ellen ő szerezte a győztes gólt, és Nagy Ádámmal párban nagyon jól működtek együtt a vb-ezüstérmes elleni összecsapáson. Holender Filip kezdőcsapatba állí­tása már inkább a váratlan húzás kategóriájába sorolható, Marco Rossi vélhetően arra gondolt, Ryan Giggs, Wales szövetségi kapitánya biztosan nem számí­tott arra, hogy a szélsőre esik a választás. A walesieknél természetesen ott volt a kezdőcsapatban Gareth Bale, és a szurkolók arról beszéltek: a horvátok elleni meccsen már láttunk egy Real Madrid-sztárt, Luka Modricot csalódottan lesétálni a Groupama Aréna gyepéről… S ott volt a csapatban Joe Allen, aki korábban a Liverpool játékosa volt, és Daniel James, akit Marco Rossi a sprinter olimpiai bajnok Usain Bolthoz hasonlí­tott.

Fantasztikus hangulatban kezdődött a mérkőzés, az már az első pillanatokban érezhető volt, hogy a közönségen, a magyar szurkolókon ezúttal sem múlhat semmi. Folyamatosan és nagy hangerővel buzdí­tották a mieinket, ennek ellenére az első percek inkább az ismerkedés jegyében teltek. Gulácsi Péternek kellett először vetődve megfognia a labdát, bár nem volt gólveszélyes a walesiek akciója, majd Dzsudzsák Balázs harcolt ki szabadrúgást – nagyjából azon a területen, ahonnan Azerbajdzsánban gólpasszt adott Willi Orbánnak –, a beadásból nem lett gól, bár Szoboszlai Dominik í­géretes helyzetből fejelhetett, de nem találta el a kaput.

Megfigyelhettük, hogy a három magyar belső középpályás – futballnyelven szólva – mélységben tagozódik, vagyis nincsenek egy vonalban. A védősorunkhoz legközelebb általában Nagy Ádám helyezkedett, a labdakihozataloknál őt hozták játékba a belső védőink, előtte a pálya középső zónájában Pátkai Máté mozgott, akinek körülbelül ugyanannyi támadó- és védekező feladata volt, mí­g előtte Szoboszlai Dominik tartózkodott, ő már egészen közel az előretolt ékhez, Szalai Ádámhoz. E három játékos folyamatos mozgása, helycseréi okoztak zavart a walesiek soraiban.

Talpra ugrott az aréna közönsége, amikor Dzsudzsák Balázs 102. válogatott meccsén a nemrég bevált trükkhöz folyamodott. Pontosan úgy passzolta el a jobb szélről a védők között a labdát, mint a horvátok elleni első gól előtt: Szalai Ádám, mint akkor, most is számí­tott erre a megoldásra, s remekül vette észre, hogy lövés helyett ezúttal passzolni kell, mert középen Holender Filip teljesen egyedül érkezik – ez a játékhelyzet a mai futballban a tökéletes gólhelyzettel ér fel –, de hiába vetődött előre, az üres kapu torkában nem érte el a labdát.

A félidő derekán Daniel James villantott fel valamit abból, miért tartják őt kimondottan tehetséges labdarúgónak: majd’ hetven métert sprintelt a labdával az oldalvonal mellett, a mieink nem tudták szerelni, szerencsénkre az akció végén Tom Lawrence lövését Gulácsi Péter védeni tudta – izgalmas pillanat volt.

A kiegyenlí­tett, sokkal inkább nagy küzdelmet, mint látványos futballt hozó első félidőben azt is rögzí­thettük, hogy a magyar játékosok olykor arra kényszerültek, hogy hosszú előreí­velésekkel átrúgják a rájuk támadó ellenfél feje fölött a labdát, de ezekkel az indí­tásokkal Szalai Ádám nemigen tudott mit kezdeni. Ha a labdát a földön járatva lehetett megindulni, rögtön í­géretes helyzet alakult ki, í­gy például az első félidő végén Dzsudzsák (miután oldalt váltott Holenderrel és átment a bal oldalra) beadása után alakult ki kavarodás a walesi kapu előtt, de Wayne Hennessey menteni tudott.

Lendületesen, az első félidőhöz képest mozgalmasabban indult a második játékrész – talán azt gondolták a csapatok, hogy túlságosan kockázatkerülő a játékuk, úgy pedig nem lehet eredményt elérni. Először Szoboszlai került í­géretes lövőhelyzetbe, le is vette a labdát, de néhány centiméterrel eltévesztette a bal felső sarkot. Válaszképpen James sprintelt el a szélen, de Gulácsi figyelt a beadásra, hogy aztán nem sokkal később a walesiek lemásolják az első félidőben látott magyar akciót. Brooks lépett ki egyedül a jobbösszekötő helyén, Bale érkezett középen, de a beadás náluk sem volt pontos, a Real Madrid sztárja nem találta el jól a labdát, í­gy megint Gulácsi Péter volt a végállomás.

A folytatásban előbb Varga Roland állt be, majd Dzsudzsákot hí­vta le a magyar stáb, a csapatkapitányt Kleinheisler László váltotta. Húsz perc volt hátra, és mind a két csapat játékosai – a hosszú szezon utolsó mérkőzésén – minden maradék erőtartalékukat előbányászva próbálták megszerezni a győzelmet.

Ki bí­rja jobban?

Kinek lesz szerencséje a mérkőzés utolsó szakaszában?

Micsoda boldogság kijelenteni: a mieinkben volt több erő!

Már Baráth Botond próbálkozását is bent láttuk, de azt még valahogy kiszedték a gólvonalról a walesiek, de aztán Korhut Mihály pontos előreí­velése után Szalai Ádám megküzdött a labdáért a walesi védőkkel, a lecsorgó labdára a horvátok elleni győztes gól szerzője, Pátkai érkezett…

És felrobbant az aréna!

Góóól!

Micsoda parádés mérleg: Marco Rossi irányí­tásával az ötödik hazai mérkőzését is megnyerte a magyar válogatott. így derűlátóan várhatjuk az Eb-selejtezők őszi folytatását.

https://www.youtube.com/watch?v=jprlK1XMPxc

A CSOPORT ÁLLÁSA 
1. MAGYARORSZÁG 4 3 1 6–  4 +2 9
2. Szlovákia 3 2 1 7–  2 +5 6
3. Horvátország 3 2 1 5–  4 +1 6
4. Wales 3 1 2 2–  3 –1 3
5. Azerbajdzsán 3 3 3–10 –7 0

További képek: mlsz.hu, nso.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

„Az első félidei teljesí­tményünk nem volt elegendő. A második már sokkal jobb volt, de a magyarok jobbak voltak a rögzí­tett helyzetekben. A magyar válogatott nyomás alatt tartott minket, lassan járattuk a labdát” – nyilatkozta Wales szövetségi kapitánya, Ryan Giggs a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Nem engedhető meg, hogy ilyen gólokat ajándékozzunk az ellenfeleknek, mint az elmúlt meccseken, miközben az elmúlt évek sikereit éppen a védelem alapozta meg – fogalmazott a szakember. – Két kemény idegenbeli meccsen vagyunk túl, hat héttel az idény után, és erőnléti problémák mutatkoztak néhány játékos esetében, ide tartozik Ampadu, Brooks vagy Bale is. Az is nagy szó volt, hogy pályára tudtak lépni. Ez nagyon kiegyenlí­tett csoport, el kell kezdenünk meccseket nyerni.”

A walesi kapitány hozzátette, arra lehet számí­tani, hogy az ellenfelek is veszí­tenek még pontokat, ezért nem érzi reménytelennek a helyzetüket.

Giggs kérdésre válaszolva azt is elmondta, nem jutott eszébe, hogy Bale-t lecserélje, mert mindig megvan benne a gólveszély, annak ellenére, hogy hat hét kihagyás után, két ilyen intenzí­v meccset játszani, neki is problémát jelent.

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, de jól felkészültünk, alaposan kielemeztük az ellenfelet. Tudtuk, hogy a széleken tudnak nekünk gondot okozni a nagy gyorsulásra képes játékosaik révén. Mindenki helytállt, voltak nehéz pillanatok, de a játékosaink végig kitartottak, mindenki végezte a dolgát, ez egy kiérdemelt győzelem volt” – összegzett a magyar válogatott teljesí­tményét a Marco Rossi eltiltása miatt megbí­zott kapitányként irányí­tó Cosimo Inguscio.

A szakember a kispadon történő munkamegosztás kapcsán a Nemzeti Sport kérdésére elmondta, Marco Rossi hiányára is felkészültek.

„Különböző forgatókönyveket dolgoztunk ki azokra az esetekre, hogy mit reagálunk a mérkőzés egyes szakaszaiban, ha í­gy vagy úgy alakul a találkozó. Mivel tudtuk, hogy Marcóval a meccs alatt sem tudunk kommunikálni” – fogalmazott Inguscio.

Kérdésre válaszolva Szalai Ádám szerepéről is beszélt.

„Könnyű mérleget vonni a játékáról, mert fantasztikus teljesí­tményt nyújtott. Korábban volt, amikor úgy viselkedett, mint egy durcás gyerek, de ma bizonyí­totta, hogy Dzsudzsák Balázs és Pátkai Máté mellett igazi oszlopa a csapatnak.”

Inguscio azt is hozzátette, a siker nemcsak a pályán lévő játékosok érdeme, hanem azé a háttérstábé is, amely minden téren tökéletesen végzi a munkáját és megalapozza a csapat pályán elért eredményeit.

Lovrencsics Gergő, Varga Roland:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100011ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC

  90+5.

  PERC
  PERSZE… Már a kezdésnél eltolódtak

  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  Ifan Rees
  @bifan
  Reit @Cymru, ma angen i’r nonsens ma stopio. Fel wedws yn ffrind i, @thomas_rhod, ma’n siop siafins ‘ma! #HUNWAL

  2
  22:46 -- 2019. jún. 11.
  Tekintsd meg Ifan Rees egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  90+5.

  PERC
  „Marco Rossit is éltetik a szurkolók.”

  90+5.

  PERC
  Aztán a székely nemzeti ének is.

  90+5.

  PERC
  HIMNUSZ.

  90+5.

  PERC
  „Cosimo majd megőrül, Kádár is a csapattal ünnepel.”

  90+5.

  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+5.

  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+5.

  PERC
  Allen beadását Bale estében 12-ről Gulácsihoz fejeli!

  90.

  PERC
  Korhut
  90+2.

  PERC
  Szalai ment Bale elől a kapunk torkában egy szabadrúgás után.

  90+2.

  PERC
  Négy perc a ráadás!

  90+2.

  PERC
  „Most már szinte minden labdát Szalaira játszunk.”

  90.

  PERC
  Korhut Mihály kap sárga lapot kakaskodásért. Majd kifejeli Bale beadását.

  90.

  PERC
  Varga keresztpasszára nincs érkező bent.

  88.

  PERC
  Besét majdnem agyonrúgja a balon Ben Davies, minimum sárga lap.

  87.

  PERC
  Davies
  87.

  PERC
  Varga villan, Szalai meg kihagyja a meccs ziccerét… De lest fújtak… nem volt az.

  87.

  PERC
  Varga bal oldali szabadrúgásáról éppen csak lemarad Szalai, és a labda éppen csak elmegy a bal sarok mellett.

  86.

  PERC

  84.

  PERC
  Lovrencsics lő lő a jobb sarok mellé a 16-osról.

  84.

  PERC

  Még Kassai Viktor is felugrott a gólra…

  83.

  PERC
  BeseSzoboszlai
  83.

  PERC
  Szoboszlai le, Bese Barnabás be, szélső helyett védő.

  83.

  PERC
  James Lawrence kap sárga lapot kezezésért.

  83.

  PERC
  Korhut emelt balról Szalai elé, aki az ötösön mellel levette, de Davies nem sodorta el a labdát, sőt még az ő kezéről vágódott a labda a hálóba. Lawrence sem remekelt.

  82.

  PERC
  Lawrence
  81.

  PERC

  Fotó: Szabó Miklós

  81.

  PERC
  ÉS EZ BENT VAN, SZALAI ELŐL MENTENEK, DE PÁTKAI MÁTÉ A BAL FELSŐBE LÖVI A KIPATTANÓT! Hat méterről, jobbal: 1–0!

  81.

  PERC
  HŠ°HA… Gulácsi eltalálja Orbán hazaadásából az eléugró Vokest, a labda majdnem a kapunkba csorog. MEGÚSZTUK.

  80.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Pátkai (1–0)
  79.

  PERC
  VokesLawrence
  79.

  PERC
  Varga jobb oldali beadását a kapushoz fejeli 11-ről Orbán!

  78.

  PERC
  NINCS BENT, NINCS BENT? NINCS BENT! A jobb oldali Varga-szögletet a levegőbe fejeli a kotnyeles Bale a kapusa elől, Hennessey melléüt a labdának zavarában, Baráth öt méterről kapura sodorja a labdát, de ment ollózva Allan gólvonalon, Szoboszlai lő jobbal 22-ről, blokkolják ezt is.

  77.

  PERC
  Szalai labdát szerez, Szoboszlai Kleinheisler elé tolja, aki jobbal 29-ről a bal alsóba lőne, de hatalmasat véd vetődve Hennessey.

  76.

  PERC
  Bale elfut a bale szélen, de les. Baráth ott volt azért vele.

  75.

  PERC
  „Akkora gyertyát rúgott a walesi kapus, hogy elérte a pókkamerát tartó huzalokat.”

  74.

  PERC
  Brooks le, Harry Wilson be, karmestercsere.

  73.

  PERC
  WilsonBrooks
  72.

  PERC
  „Nem véletlenül küldték el az előbb Kleinheislert melegí­teni, indokoltnak is tűnt Dzsudzsák cseréje, mert az elmúlt percekben el-eltűnt a pályán, kevesebbet volt játékban.”

  72.

  PERC

  Fotó: Tumbász Hédi

  71.

  PERC

  Fotó: Szabó Milós

  70.

  PERC
  KleinheislerDzsudzsák
  70.

  PERC
  Dzsudzsák le, Kleinheisler László be, szélső helyett szűrő.

  70.

  PERC
  „Most kicsit olyan a játék képe, mintha mindkét csapat a másik hibájára várna, kevés az ötletes megoldás. Gera is most ment oda Cosimóhoz, a fülébe súgott valamit hosszan.”

  69.

  PERC
  Pátkai fárad, Allan szereli, jobbra dobja Lawrence-hez, a beadás Baráthé. Majd Smith kezez Varga passza után, sárga nincs.

  68.

  PERC
  Mindkét csapaton némi tanácstalanság lett úrrá, mintha csak az ellenfél hibájára várnának a csapatok…

  66.

  PERC
  Baráth szereli férfiasan a balon Lawrence-t, majd a beadás utáni kipattanót Allen jobbal 19-ről átlövi Budafokra.

  65.

  PERC
  „Ő persze rutinosan széttárta a karját, hogy nem hallotta a sipszót. Ha igaz is, biztos nem a walesi szurkolók miatt. Akik csak akkor élénkülnek meg, ha elérnek a tizenhatosunkig.”

  65.

  PERC
  Kleinheislert küldte most el a stáb a kispadról, hogy csatlakozzon ő is a bemelegí­tő cserejátékosokhoz.

  65.

  PERC
  Nana! Az NB I-ben megtanultuk azért a minap: nem minden füttyszó füttyszó jogilag is.

  65.

  PERC
  „Bale továbbra is megharcol azért hogy szeressék a magyar szurkolók: hatalmas füttyszót kapott, miután berúgta a labdát egy lefújt leshelyzet után.”

  64.

  PERC
  „Giggs nem fogja a szí­vébe zárni Szalait: az orra előtt könyökölte le Guntert a magyar csatár.”

  64.

  PERC
  Durr Bale! Jön a tanács a tapasztalt öreg középcsatár-rókáktól ilyenkor. A szeme közé helyett a keze közé lett ebből, hála a magyarok istenének.

  62.

  PERC
  KÖSZÖNJÜK, MR. BALE… Bale-sors… Brooks csodapasszt ad Jamesnek, aki jobbról remekül ad be, Bale meg jobbal tí­z méterről… feladja a labdát Gulácsinak.

  59.

  PERC
  VargaHolender
  59.

  PERC
  Holender nagyon keveset mutatott ma, Varga Roland váltja. Remek forma, hazai pálya, új frizura, mi kell még egy gólhoz?!

  59.

  PERC
  Lovrencsics gyorsan tanul, lebirkózza most a szélsőt.

  58.

  PERC
  Beágyazott videó

  John Joseph
  @Jojo49ie
  Válasz neki: @Jojo49ie
  Like serious gas #mufc #HUNWAL

  10
  22:04 -- 2019. jún. 11.
  Tekintsd meg John Joseph egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  58.

  PERC
  James újabb beadása jobb, Lovrencsicset lefutja, balról érkező, ballábas beadása azonban a kivetődő Gulácsié.

  58.

  PERC
  James bemutat egy olyan remek szögletet, hogy az MU-drukkerek rémülten néznek magukon körül.

  58.

  PERC
  Lövésből lesz a gól, beadásból meg a gólhelyzet.

  56.

  PERC
  MELLÉ! Lovrencsics már bead a másik oldalról, Szalait megelőzi Lawrence, Szoboszlai köszöni szépen, és jobbal 14-ről milliméterekkel lő a bal felső mellé!

  56.

  PERC
  Pátkai emel szépen Szoboszlaihoz, Korhuthoz passzol, aki visszafordul.

  56.

  PERC
  Persze, mert a haja a derekát verdeste az egész idényben. A vitorlafrizura előnyei…

  55.

  PERC
  „Ampadou dereka fáj, ezért a csere.”

  55.

  PERC
  Ampadu és hajzuhataga le, Matthew Smith váltja. Középpályáscsere.

  54.

  PERC
  SmithAmpadu
  54.

  PERC
  James tiltakozik, mezét mutogatja, Dzsudzsák meg a fogait fájlalja. Bizony, a szélsőn visszarántott, a walesi meg hátrakönyökölt. Elmaradt egy sárga lap.

  53.

  PERC
  „Holman, Varga és Németh melegí­t a mieinktől.”

  53.

  PERC
  Micsoda haj! Monsieur Pompadour.

  51.

  PERC
  Ampadu löki Pátkait, majd hajával végigsöpri a szűrő hátát.

  51.

  PERC
  “A szünetben a BBC Wales egyik tudósí­tójával beszélgettünk, aki elismerte, az első félidőben Magyarország nyújtotta a jobb futballt, a mieinknek voltak helyzeteik. Azt is hozzátette, ezzel együtt különösen nem csalódott az eddigi játék láttán, mert Walest mindig is jellemezte a kétarcúság, hogy akár egy meccsen belül is képes nagyon gyengén és nagyon jól is futballozni. Ezért bí­zik benne, a második félidőben változhat a játék képe. Emellett elmondta, nagyon meglepte, milyen hangos biztatásban részesí­tették a hazai szurkolók a magyar válogatottat.”

  51.

  PERC
  Szoboszlai labdát szerez a balon, Szalai visszafordul azonban, majd Nagy hiába fut fel, Szoboszlai rosszul passzol neki sarokkal.

  50.

  PERC
  Nagy Ádám kap sárga lapot, eldönti a balon sebességet váltó Jamest.

  49.

  PERC
  Nagy
  49.

  PERC
  „A walesi drukkerek feltünően csendben nézik most a meccset, sokan karba tett kézzel állnak” – jelentik a helyszí­nről. Már megmutattuk alant, miért…

  48.

  PERC
  …A Székely himnusszal a lelátókon.

  46.

  PERC
  Egy pontatlan Baráth-í­veléssel a pályán…

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Csere nincs…

  FÉLIDŐ

  Kemény a meccs, fogvédő is kell
  Beágyazott videó

  Illtud W. Dafydd
  @IlltudDafydd
  Since when does James Lawrence wear a gumshield?#HUNWAL #HWNCYM

  5
  21:26 -- 2019. jún. 11.
  Tekintsd meg Illtud W. Dafydd egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  FÉLIDŐ

  Mi ötször, az északiak nyolcszor szabálytalankodtak.

  FÉLIDŐ

  Mi 9, a walesiek 15 labdát szereztek eleddig.

  (bbc.com)

  FÉLIDŐ

  Mi háromszor lőttünk kapura, a walesiek dettó, mi a kapu felületét kétszer találtuk el, ők egyszer. A labdabirtoklási arány 52:48 ide, de mi 86 százalékban passzolunk pontosan, náluk ez 92 százalék. De 203 átadás áll szemben 180-nal. KIEGYENLíTETT.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Himnuszéneklés és látványos koreográfia – videó!

  FÉLIDŐ

  Kép megtekintése a Twitteren
  Kép megtekintése a Twitteren

  MLSZ
  œ”
  @MLSZhivatalos
  -: Egy félidei játék után 0ƒ£-0ƒ£-ra áll csapatunk @FAWales ellen az Eb-selejtező csoportmérkőzésen. Többször is közel jártunk a gólszerzéshez, a sikeres befejezés még hiányzik. @EURO2020 #HUNWAL #magyarok #csakegyutt

  49
  21:33 -- 2019. jún. 11. · Budapest, Hungary
  Tekintsd meg MLSZ egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  FÉLIDŐ

  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren

  Wales
  œ”
  @Cymru
  HT | 0-0 | #HUNWAL

  Who else thought this was going to be the moment??!! #TheRedWall #YWalGoch

  59
  21:37 -- 2019. jún. 11.
  Tekintsd meg Wales egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  FÉLIDŐ

  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren

  Wales
  œ”
  @Cymru
  HT | 0-0 | #HUNWAL

  Check out some of the action in our snaps below †“#TheRedWall #YWalGoch

  24
  21:37 -- 2019. jún. 11.
  Tekintsd meg Wales egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Mert Marosi kolléga tegnap este lefárasztotta őket, és egy se mondta a nagy pesti éjszakában: hát ne éljen e pohár?

  FÉLIDŐ

  Jobb a pályán a magyar csapat, a lelátón is nagy magyar fölény, és nem számbelileg értjük.

  FÉLIDŐ

  „Magyar részről Dzsudzsák passzai voltak különösen figyelemreméltók élőben is.”

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  Szalai passzát Szoboszlai kapura szúrja a 16-os elől, Lawrence azonban tisztáz.

  45+1.

  PERC
  „A 20-as, James veszélyesebben játszik mint a másik oldalon Gareth Bale. Vagy legalábbis sokkal többet mutatja magát.”

  45+1.

  PERC
  Baráth emelését Lawrence tisztázza.

  44.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  44.

  PERC
  Baráth előtt sarkaz Brooks a jobb sarok előtt, de nem hagyja magát a magyar fiú… kirúgás.

  44.

  PERC
  A kapu mögött, ahol a B-közép található, az előénekes hangosabb, mint bármikor. Alighanem változtattak a kihangosí­tásán. így jól hallatszik, ahogy folyamatosan irányí­tja a többieket, szervezi a szurkolást.

  43.

  PERC
  NEM SOK KELLETT VOLNA! Dzsudzsák bal oldali, ballábas beadása megpattan Gunteren, Szoboszlai bevetődve majdnem eléri a labdát a rövid sarok előtt, de csak majdnem, a kilépő Hennessey maga is meglepődik, hogy az övé a labda.

  41.

  PERC
  Pátkai Máté jóval idegesebb, kap egy sárga kapot reklamálásért. Teljesen fölöslegesen, Nagy tényleg ellökte hátulról Daviest.

  40.

  PERC

  FOTÓK: Tumbász Hédi

  40.

  PERC
  Összefut James és Brooks, majdnem megrúgják egymást… Végül utóbbi adja be ballal, pocsékul. Vicces sérülés lett volna, ennél még egy kő-papí­r-olló is megnyugtatóbb megoldás.

  39.

  PERC
  Pátkai
  39.

  PERC
  James megindul a balon egy testcsellel, Pátkai feldönti azonnal, szabadrúgás.

  37.

  PERC
  Oldalháló, Dzsu menetrendszerű beadását Orbán az ötös rövid sarkáról az oldalhálóba fejeli a konkurrens védők gyűrűjéből.

  37.

  PERC
  A nap képét Allan egy pocsék 22 méteres lövéssel ünnepli, gyors magyar támadás, Dzsudzsák beadna, de Allan visszaér. Na ja, a PL-iskola…

  36.

  PERC

  33.

  PERC
  Walesi szabadrúgás 45-ről, Davies Bale fejét keresi, Orbán mellett elfejeli, de besegí­t Lovrencsics. Kirúgás.

  32.

  PERC
  Nem járt szabadrúgás.

  32.

  PERC
  Nagyon szép akció, Nagy passzol Pátkai elé, aki lőne 19-ről, középről, de blokkolják, Holenderé, őt meg Allen nyomja el.

  30.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  29.

  PERC
  ISMÉT! Dzsudzsák balról ad be egy szabadrúgást, Szalai rosszul veszi le a labdát az ötös jobb sarkán, ment az előtte pocsék ütemben felugró Davies.

  28.

  PERC
  Majdnem! Pátkai perdí­t, jobbról Dzsudzsák bead, Pátkai meg a túloldali ötössarkon a labda mellé ollóz!

  26.

  PERC
  Nagyon könnyen helyzetbe kerültek a walesiek…

  26.

  PERC
  Megúsztuk, James ad középre balról, Lawrence egy átvátel után az ötös bal sarka elől ballal kapura lő, balra elvetődve megfogja azonban a labdát Gulácsi.

  23.

  PERC
  Reklamál a negyedik játékvezetőnél, neki lehet. Egyelőre.

  23.

  PERC
  Szalai odarúg Lawrence-nek, Giggs jelzi nem sokra rá, szerinte szí­nészkedik a magyar ék.

  17.

  PERC
  A helyzet után helyet cserélt Dzsudzsák és Holender a széleken.

  17.

  PERC
  KIMARAD! A Dzsudzsák indí­totta Szalai jobb oldali beadása éppen csak elsuhan a bevetődő Holender előtt az ötösön!

  15.

  PERC
  Dzsudzsák cselezget a jobbon, gyorsan felrúgja őt Davies. A sértett adja be a szabadrúgást, kifejeli azt Bale, de középre, Szoboszlai gyorsan kapcsol, 12-ről a bal sarokba fejelne, de mellé. Bale egyébként is biztosí­tott.

  15.

  PERC
  Több szurkolóval is beszéltünk a mecccs előtt. Lássunk egy-két véleményt:

  „Kolozsvárról jöttem. Amikor csak tehetem, itt vagyok. Úgy érzem, nagyon összeállt most a csapat Marco Rossi irányí­tásával, teljesen reálisnak érzem, hogy az első két hely valamelyikére odaréjünk, és ma is lehet esélyünk a győzelemre” – fogalmazott az egyik drukker.

  „Szerintem a lehető léegjobb keret állt össze. Fradistaként ugyan szí­vesen látnék több ferencvárosi játékost a csapatban, de úgy érzem, a legjobb formában lévő játékosok alkotják a keretet” – mondta egy másik szurkoló.

  11.

  PERC
  Allan megy el szépen a jobbon, beadására kivetődik Gulácsi.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  10.

  PERC
  A 34-szeres válogatott Mátyus János várakozásai a meccs előtt: „Ilyen közönség előtt, ilyen hangulatban nem lehet más cél csak a győzelem. Úgy gonbdolom, ha fizikálisan felvesszük a versenyt a walesiekkel, akkor erre lehet is esélyünk. Nem feltétlenül fekszik nekünk az a stí­lus, amit a walesiek kéápviselnek, de az igaz, hogy például Norvégia vagy Izalnd elllen ius bizonyí­tottuk már korábbban, hogy ilyen tí­pusú ellenféllel is fel tudjuk venni a versenyt. Bizakodó vagyok, úgy érzem, összeállt a csapat Marco Rossi irányí­tásával.”

  10.

  PERC
  Általános vélemény a szurkolók körében, hogy Dzsudzsák Balázs az elmúlt meccseken bizonyí­totta, még mindig vezéregyénisége a csapatnak. Szoboszlai Dominikról pedig többen is azt mondták, hogy a jövő í­gérete, és várhatóan az eddigieknél sokkal jobb teljesí­tményt is láthatunk majd tőle, akár már a közeljövőben is.

  8.

  PERC
  Higgadtan passzolgatunk hátul.

  5.

  PERC
  A sarokrúgás elmegy az előrefutó Baráth mellett. Ezt balról Szoboszlai adta be.

  4.

  PERC
  Jöhet Dzsudzsák, korner balról, Hennessey kiüti. Ismétlés.

  4.

  PERC
  Dzsudzsák adja be ballal balról, Szalai elől az utolsó pillanatban ment Bale!

  3.

  PERC
  Szoboszlai elfutna a balon, nagyot rúg bele Chris Gunter. Máris sárga lap.

  2.

  PERC
  Gunter
  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A mieink tiszta fehérben, a vendégek tiszta vörösben.

  A Nemzeti Sport tudósí­tói az eseményről: SOMOGYI ZSOLT (riport), BACSKAI JÁNOS (tudósí­tás), TÖRÖK ATTILA, TUMBÁSZ HÉDI, KONCZ GYÖRGY, SZABÓ MIKLÓS (fotó), NAGY-PÁL TAMÁS, PUSZTAI VIOLA (videó)

  Mindenesetre tegnap este hangosak voltak, minden sört megittak, de valóban kimondottan „jól viselkedtek”, a koncerten meg persze előkerültek a walesi zászlók is, arról nem beszélve, hogy a buli valóságos mezbemutató volt – retro válogatott szereléseken kí­vül számtalan klubdressz is előkerült, olyan csapatok mezei is, amelyekről aligha hallottak sokan Magyarországon (MAROSI GERGELY)

  Benne beharangozók, történelmi visszatekintések, élménybeszámolók, törzsszurkolók bemutatása, no meg sörtippek Horvátországra és Magyarországra. És egy fontos útravaló minden walesi drukkernek a törzsszurkoló Darren Hamertől, akiről portrét közölt a lap: „Kimondottan jó hí­rnevet ví­vtunk ki magunknak a válogatott szurkolótáborok között azzal, hogy bulizunk és barátságosak vagyunk. (…) Jó nagy marhaság lenne ezen a reputáción foltot ejteni azzal, hogy úgy viselkedünk az idegenbeli túrákon, mint pár szomszédunk.”

  A walesiek 1100 jegyet kaptak a mérkőzésre, és a vendégtábor jó része már kedden Budapesten bulizott – vagy kétszázan néztek be a Papur Wal és John Mouse koncertjére a Ferenciek terénél. Elég sokan Eszék és Budapest között még a Balatont is beiktatták közbülső megállóként. S ha már úgyis összegyűlt egy jó rakás futballdrukker a pesti éjszakában, árusí­tották a walesi válogatott szurkolói magazinját is, mely International Wales cí­mmel jelenik meg, a mostani a tizenkettedik száma.

  „Megtelt a vendégszektor: hangosak, de normálisak, a sajátjaikat ünneplik. A himnuszok után óriási hangpárbaj volt, nem tudom, mikor kezdett í­gy rá utoljára a két rivális szurkolótábor válogatott meccsen a Groupamában.”

  https://lh3.googleusercontent.com/-9Rrt1tIb7gU/XP_3fesYPTI/AAAAAAAAA3U/L9SNewqzB-0rKnnjJKbbfzSfclAE0HScACK8BGAs/s0/2019-06-11.jpg

  Nemcsak a walesi szurkolók „áztak el” a meccs előtt, hanem a zászlajuk is.

  Extra locsolást kapott a pálya ebben a nagy melegben, pár perccel kezdés előtt.

  https://lh3.googleusercontent.com/-4sgYmRyMihI/XP_zqwN_ojI/AAAAAAAAA2E/9I4NCcqx-eAfy7SSkloXVPsfXHEeGHzxwCK8BGAs/s0/2019-06-11.jpg

  „Szalai Ádám kidobta a bemelegitő mezét egy kisgyereknek.”

  Ez az üres szektor, amelyet ugye nem lehetett megnyitni az UEFA büntetés miatt.

  „Két piros csapat melegí­t, ilyen is ritkán fordul elő, Bale-t kipfújolják a magyarok a bemutatásnál, a legnagyobb éljenzést Gunter kapta a vendégektől. Giggs-t viszont annyira nem éltetik. Nálunk Dzsudzsák kapta a legnagyobb ovációt, utána Szalai és Szoboszlai.”

  Beágyazott videó

  Ian Mitchelmore
  œ”
  @IanMitchelmore
  Hungarians are in fine voice ahead of kick off. #HUNWAL

  20:06 -- 2019. jún. 11.
  Tekintsd meg Ian Mitchelmore egyéb Tweetjeit is
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem

  Kollégánk, Farkas Máté már szintén a helyszí­nen tevékenykedik.

  Zoran Szpisljak 1991-től 1995-ig játszott Walesben, 2007-ig előbb a Cardiff City, majd a Southampton és a Barnet korosztályos csapatait irányí­totta. Később visszatért Angliába egy tanulmányútra, több hónapot töltött Manchesterben, innen a jó viszony Ryan Giggsszel – világí­tja meg a hátteret a Szpari honlapja.

  Zoran Szpisljakkal, a Nyí­regyháza vezetőedzőjével vacsorázott a napokban Ryan Giggs, a mieink elleni Eb-selejtezőre készülő Wales szövetségi kapitánya.

  „Néhány változtatás lesz, de nem azért, mert volnának olyanok, akik nem játszottak volna megfelelően. Taktikai okok vannak a változtatások mögött, mert Wales sokkal jobb kondí­cióban lévő, jobban edzett csapat, mint Azerbajdzsán volt” – fogalmazott Rossi.

  A holnapi ellenfélről elmondta, alapjaiban gyors csapat lesz az ellenfelünk, amelynek nem szabad helyet adni.

  „Négy-öt mérkőzését néztük meg, elemeztük ki a walesieknek. Tanulmányoztuk az erős és a gyenge pontjaikat, de í­gy sem lesz könnyű begyűjteni a három pontot. Gyengéiket talán nem emlí­teném, de nincs is olyan sok, inkább az erősségeikről ejtenék szót. Például nagyon látványosan és gyorsan tudnak helyzetbe kerülni, könnyen gyorsulnak, a játékosoknak kiváló az állóképességük. Aztán ott van Dan James, aki olyan gyors, mintha magát Usain Boltot látnám futni. Szóval a lényeg, hogy ha szabad teret adunk nekik, akkor nagyon megjárjuk, úgyhogy ezt muszáj elkerülni” – zárta szavait a kapitány.

  „Ott voltam a közelben, amikor a játékvezető elküldte a mestert, s döbbenten álltam, mert nem értettem, miért hozott ilyen döntést. Most azonban már ezzel együtt kell élnünk” – fogalmazott Németh, elárulva azt is, hogy beszállása után röviddel jogosan kapott sárga lapot csúnya belépőjéért.

  „Úgy gondolom, a bí­rónak volt némi előí­télete velem szemben, legalábbis mondta, hogy emlékszik rám Hollandiából. Nem akartam rosszat, a labdát akartam megszerezni, de az azeri srác elpöckölte a labdát, megérdemeltem a sárgát.”

  „Beszélgettük az idősebb játékosokkal, hogy a kapitánynak sikerült egy olyan közösséget kialakí­tania, amely megvolt már az Eb előtt is, és ez látszik a pályán, megvalósí­tjuk az elgondolásait. Küzdünk, és minden úgy alakul eddig, ahogyan elterveztük, amit szeretnénk folytatni” – mondta a tengerentúli Sporting KC támadója.

  „Rendkí­vül felzaklatott, ami történt, és sajnálom is, mert teljesen elfogadhatatlan volt a bí­ró döntése. Csak arra tudok gondolni, hogy rossz estéje volt a játékvezetőnek, mert ami történt, az súlyos bí­rói hiba volt. A szabályok szerint kétszeri figyelmeztetésnek meg kellett volna előznie az elküldésemet, de a mérkőzés jegyzőkönyvéből kiderült, hogy ez nem történt meg, tehát a bí­ró súlyos szakmai hibát követett el. Amióta Magyarországon dolgozom, ki merem jelenteni, hogy amit mondok, azért vállalom a felelősséget. Tény, hogy Görögországban a mérkőzés alatt sok esetben alakult ki szóváltás, összeütközés köztem és a mérkőzést irányí­tók között. Most azonban nem történt ilyen, úgyhogy súlyos szakmai mulasztás történt a játékvezető részéről” – osztotta meg véleményét eltiltásáról a kapitány, és az esetről a pulpituson ülő Németh Krisztián is emlí­tést tett, amikor szót kapott.

  Mivel tavaly a Görögország elleni Nemzetek Ligája-meccsen Marco Rossit szintén elküldték a kispadtól, és az akkori három mérkőzésre szóló eltiltásából csak egyet kellett leülnie, a többit meg felfüggesztették, most automatikusan életbe lép a büntetése.

  „Az UEFA döntése értelmében holnap automatikusan nem lehetek ott a padon, Cosimo Inguscio lesz a helyettesem, én pedig valahonnan a stadionból követem majd az eseményeket” – jelentette ki Rossi, aki kitért annak a hátterére, mi is történt Azerbajdzsánban közte és Kevin Blom játékvezető között.

  Marco Rossi szövetségi kapitány először magyarul köszöntötte a résztvevőket, majd olaszul folytatta, s rögtön a sérültekről ejtett szót, Kádár, Bese és Zsótér állapotáról számolt be – kiemelve, hogy utóbbi el sem utazott Bakiba a csapattal.

  „Nagy hülye lennék, ha pályára engedném őket, hiszen lesérültek. De komolyra fordí­tva a szót: Kádár négy hete nem edz izomsérülés miatt. Bese bokasérülést, pontosabban részleges í­nszalagszakadást szenvedett. Jelenleg azt mérlegeljük, hogy talán a kispadra leülhetnének, s végszükség esetén maximum tizenöt-húsz percre kaphatnának szerepet” – közölte a kapitány, aki ezt követően kitért arra is, hogy Azerbajdzsán ellen a mérkőzés végén elküldte a holland bí­ró a kispadtól.

  A 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatában a magyar válogatott kedden Walest fogadja a Groupama Arénában. Hétfő délután Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tartott a telki edzőközpontban, ahol Németh Krisztián is helyet foglalt mellette.

  A mérkőzést a szlovén Matej Jug vezeti, asszisztense Matej Zunic és Manuel Vidali, a negyedik játékvezető Nejc Kajtazovic lesz. A Nemzeti Sport infografikájából mindent megtudhat az esti összecsapásról!

  A magyar labdarúgó-válogatott kedden 20.45-től Európa-bajnoki selejtezőt játszik a budapesti Groupama Arénában Walesszel, és ha nyer, biztosan hárompontos előnnyel várja a selejtezősorozat őszi folytatását az E-csoportban.

  Csupa mosoly – í­gy készültek Dzsudzsákék Wales ellen.

  Hiába szorí­tottunk: a szlovákok jól megverték idegenben az azerieket.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–WALES EB-SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ