2019.VI.30. Ferencváros – FK Pribram: 3-0

Háromgólos győzelmet aratott a Ferencváros

Prí­bram no problem: a kőkeményen futballozó csehek ellen magabiztosan nyert a magyar bajnok.
A magyar bajnok Ferencváros 3–0-ra legyőzte a cseh Prí­bramot ausztriai edzőtáborozása közben.


A mérkőzés:

Ferencváros — FK Pribram: 3-0 (1-0)
St. Ulrich am Pillersee, 17:30. ? néző.
Vezette: ?

Ferencváros: Gróf — Lovrencsics G. (Botka, 67.), Blazic (Frimpong, 67.), Dvali (Leandro, 67.), Heister (Civic, 67.) — Ihnatenko (Sigér, 67.), Haratin (Csonka, 67.) — Varga R. (Isael, 67.), Skvarka (Rui Pedro, 67.), Nguen (Priskin, 46.) — Zubkov (Szerető, 67.)
kispad: Dibusz
vezetőedző: Szerhij Rebrov

FK Pribram: Boháč – Kodr (Alvit, 46.), Tregler (Janota, 46.), Rezek (Jandera, 46.), Kingue (Voltr, 46.), Diviš (Hájek, 46.), Š koda (Januška, 46.), Polidar (Š imek, 46.), KvÄ›t (PrŠ¯cha, 46.), Cmiljanovič (Mezera, 46.), Soldát (Vandas, 46.)
kispad: ?
vezetőedző: Roman Nádvorní­k

Gól: Heister (32.), Priskin (53.), Szerető (78.)
Sárga lap: Kodr (15.), Voltr (63.)

A szurkolók zöme szerint Szerhij Rebrov mostani kezdőcsapata már csak maximum három helyen tér el a „gálatizenegytől”, és a cseh élvonalbeli ellenfél is igyekezett segí­teni a zöld-fehéreket a minél komolyabb felkészülésben a Bajnokok Ligájára, elvégre kőkemény belemenésekkel és belépőkkel ösztökélték kemény futballra a Ferencvárost.

A csehek az első félidő derekára átvették az irányí­tást, egyszer vetődve kellett védenie Gróf Dávidnak, ennek ellenére a Fradi szerezte meg a vezetést, az igen aktí­van és hasznosan futballozó Marcel Heister egy kipattanót ballal szépen küldött a bal alsó sarokba. Olekszandr Zubkov és Lasa Dvali is ziccert rontott ezt követően, majd kis hí­ján egyenlí­tett a cseh csapat: a Gróf által oldalra fejelt labdát közel negyven méterről a kapufára emelte a Prí­bram legértékesebb játékosa, Roman Kvet.

Priskin Tamás bezzeg nem hibázott, a szünetben beálló támadó magabiztosan küldte kapuba Ihor Haratin passzából a labdát. Zubkov és Varga Roland veszélyeztetett nem sokra rá, ám Grófnak kétszer is nagyot kellett védenie (a kettő között kőkeményen csúszott neki oda egy cseh). A 67. percre tolódott ki a szokásos Rebrov-féle sorcsere, és a kispadról beszállók ugyancsak csipkedték magukat: Rui Pedro helyzeteket rontott, Sigér Dávid keményen harcolt, Isael meg gólpasszt adott Szerető Krisztofernek. 3–0

Rebrov végig lelkesen irányí­totta legényeit, többnyire angolul, és játékosai mintha egyre jobb formába lendülnének az alapozás közepette. Következik még két felkészülési mérkőzés, aztán kezdetnek egyből a nagy falat: a Ludogorec.

További képek: fradi.hu

Szerhij Rebrov: — Az eredmény ellenére nehéz meccsen vagyunk túl, ezek azok a győzelmek, amik önbizalmat adhatnak a játékosoknak. Egyre jobban és jobban nézünk ki, örülök, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót. Mindig a csapat játékát nézem, nem az egyéni teljesí­tményeket. Most támadásban és védekezésben is az ellenfelünk előtt jártunk, ennek köszönhettük a sikert. Van még hátra néhány mérkőzésünk a BL-selejtező előtt, lesz lehetőségünk még jobban csiszolni a játékunkat.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu valamint a Ferencváros és az FK Pribram hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100011ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  89. perc Isael csodapasszát kapura viheti Szerető, de les, majd Botka villan még egyet a jobbon, ám beadását Koci kapus hamarabb eléri középütt, mint Pedro.

  88. perc HELYZET: Szerető ad be balról ballal laposan, Pedro meg jobbal 17-ről jócskán a léc fölé lő.

  86. perc Cmiljanovics elé csorog egy jobbról belőtt labda, a szerb légiós meg jobbal a jobb alsó mellé lő középről, 19 méterről.

  82. perc Szerető passzát Pedro ballal 21-ről a léc fölé vágja, kissé balról, majd Botka jobb oldali beadására érkeznek jobb ütemben a cseh bekkek.

  80. PERC OTT A HARMADIK! SZERETŐ KRISZTOFER! Sigér szereli a jobbon ellenfelét, remekül indí­tja a szélen Isaelt, aki pazar ütemben ugratja ki szélsőtársát, aki jobb külsővel az ötös elől a jobb alsó sarokba nyesi a labdát. Nem csúnya: 3–0!

  79. perc Visszatér.

  76. perc Voltr Gróf után Frimpongba is beleszállt, ápolás, a csehnek meg egy utolsó figyelmeztetés. Kőkemény voltr.

  70. perc Leandro ment szépen a 16-oson belül Skoda elől, majd Cmiljanovics lő jobbal 21-ről a jobb alsó sarok mellé, kissé jobbról.

  67. perc És SORCSERE. Gróf – Botka, Frimpong, Leandro, Civic – Sigér, Csonka – Isael, Rui Pedro, Szerető – Priskin felállásban folytatja a Fradi.

  66. perc Ivószünet!

  65. perc Janota kissé balról jobbal célba veszi a jobb alsó sarkot, de Gróf vetődve véd.

  64. perc Zubkov lő a 16-os elől, véd azonban Bohác.

  63. perc Radek Voltr oldalról odacsúszik Grófnak, sárga lap.

  60. perc Voltr belép a 16-osra, nagy erővel kapura lő, Gróf reflexei azonban nagyon is rendben vannak!

  59. perc Lovrencsics kap jó passzt Vargától, de pontatlan a jobbról szálló beadás, majd Varga tör kapura középen Zubkov jobbról érkező keresztpasszával, ám remekül repül ki elé a kapus. Varga azért lehetett volna határozottabb is.

  53. PERC KETTŐVEL MEGY A FRADI! Haratin ugratja ki szépen PRISKIN TAMÁST, aki az ötös elől, kissé jobbról a jobb alsóba lő, igen higgadtan. 2–0!

  50. perc Varga indí­tja szépen Zubkovot, aki azonban könnyedén megadja magát, elesik az ötös és védője előtt. Tovább!

  46. PERC FOLYTATJUK!
  46. perc Priskin Tamás be, Nguen le. Alighanem Zubkov megy vissza a szélre.

  NTERJÚ SZERHIJ REBROVVAL ITT!

  45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45. perc MEGÚSSZA A MAGYAR CSAPAT! Gróf elfejeli a labdát a 16-oson kí­vül Skoda elől, balra, de jó negyvenről jobbal azonnal kapura lő Kvet, a labda a jobb oldali kapufán csattan, a kapuson elegánsan átszállva.

  44. perc Polidar szabadrúgással jő jobbról, Rezek ballal 20-ról nem sokkal lő a jobb felső fölé! Gróf nagyot vetődve biztosí­tott.

  41. perc Beadását ellenben szépen fejeli ki az ötösről Dvali.

  Jan Rezek sem ismeretlen futballista: 37 éves, 21-szeres válogatott, háromszoros cseh bajnok és 2012-es Eb-résztvevő.

  38. perc Helyzetek! Ihnatenko passzát Zubkov az ötös elől a bal alsóba lőné, de hatalmasat véd Bohác, Varga jobb oldali szögletét az ötösről jobbal az égbe vágja Dvali.

  36. perc Nguen bal oldali lapos beadását kiejti elsőre Bohác, de aztán javí­t, Zubkov nem érhet í­gy oda.

  35. perc Varga jobbról ballal a sorfalba lő egy 21 méteres szabadrúgást.

  Ebben benne volt a cseh kapus is.

  33. PERC VEZET A FRADI! Varga driblizik a jobbon, Lovrencsics bedobása után Zubkov cselez a 16-oson, ment előle könnyedén Tregler, de éppen MARCEL HEISTER elé, aki ballal 27-ről a bal alsóba lő. 0–1!

  29. perc Rezek is megvillan, balról laposan Skoda elé passzol, aki jobbal 21-ról magasan a léc fölé lő. Cmiljanovics balról ballal középre ad, Blazic látványosan ment a jobb sarok mellé az ötösről, csukafejessel.

  27. perc Az első helyzet! De Gróf kikapja szép vetődéssel a bal alsó elől Divis jobblábas, kissé jobbról 23 méterről leadott lövését.

  25. perc Varga kap jó passzt a jobbon Lovrencsicstől, a beadás Kodr fején csattan, az újabb korner is rossz.

  “Lasha, open” – jön a tanács a kispadok elől.

  A legnagyobb név a cseheknél Mihal Skoda, a cseheknek ő az, ami a japánoknak Honda Keiszuke. De ne feledjük azt sem, hogy ő nem a sokszoros válogatott Skoda. Ő Milan, bár éppen Honda volt milanos. Két évvel ezelőtt cseh gólkirály, 2016-ban Eb-résztvevő.

  22. perc Megy az adok-kapok, nem viccelnek a csehek, de a Fradi sem marad adós éppen. Szerencsére nem tipikus edzőtábor közbeni lötyögés.

  18. perc A Nguen indí­totta Heister megy el szépen a balon, lapos beadásáról éppen csak lemaradnak a másik oldalon társai, Cmilajnovics ment becsúszva. Skvarka és Dvali is éppen csak lekésett! Szöglet, pontatlan.

  “A csapat keretében főleg csehek vannak, de ghánai és görög labdarúgója is van a Prí­bramnak. Vasárnapi ellenfelünk eddig kevés sikert ért el a felkészülési időszakban, három cseh csapat mellett kikaptak legutóbbi ellenfelünktől, a CSKA Sofiától, valamint a Legia Warszawától is, ráadásul gólt sem tudtak szerezni ezeken a találkozókon” – í­rja a zöld-fehérek oldala.

  15. perc Ismét kockázatos passzolgatás a saját 16-os előtt, majd Ihnatenko kap hatalmas rúgást a bokájára, sárga lap Marek Kodrnak. IVÓSZÜNET.

  13. perc Gróf rossz passzal hozza nehéz helyzetbe Ihnatenkót, akit szerelnek, de rossz a balos beadás Divistől. Aztán ismét egy eladott labda, Nguen passzolt rosszul Heisternek, aki nem vágta ki a labdát bedobásra, indí­tani akart. Csak nem éppen Soldátot, aki szerencsére kirúgja a labdát a másoik oldalon taccsra.

  10. perc Divis húzza meg a jobb szélt Kingue passzával, szereli azonban harcosan a vele befutó Heister középen, a 16-os előtt. Cmiljanovics beadása után ismét Heister áll jó helyen, megzavarja a kapu előtt a lőni akaró Soldátot.

  9. perc Tregler ment kétszer is fejjel, előbb Nguen, majd Skverka elől a 16-os előterében, egy-egy jobbról érkező í­velés után. Nem hiába halljuk folyamatosan: “Go, Geri, go!”.

  7. perc Gróf lép ki nagyon szépen Skoda elé Soldát jobblábas í­velésére, majd Heister szereli a balon okosan Rezeket.

  6. perc TOVÁBB! Nguen cselezget a balon, alighogy belép a 16-osra, nagyot esik Cmiljanovics mellett. Nem járt érte 11-es, jó döntésnek tűnik.

  5. perc Eleddig Gróf passzolt a legtöbbször, nagyon higgadt és nagyon pontos.

  3. perc Nguen elfut a balon, de szereli Soldát.

  2. perc Kemény belépőkkel tarkí­tott mezőnyjátékkal. És túl hosszú í­velésekkel.

  1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Remek idő, pályalocsolás. A Fradi zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a csehek tiszta fehérben, Ez ilyenkor egy fél gól előny…

  „Ellenfelünket 1928-ban alapí­tották meg SK Brezové Hory néven, azóta több mint tí­zszer változtattak nevet. A legjelentősebb változtatásra 1996-ban került sor, amikor egyesültek az FC Dukla Prahával, de a székhelyük Prí­bramban maradt. Stadionjuk, a 9100 néző befogadására képes Na Litavce most is ott található – í­rja a fradi.hu. – Az egyesülést követően 10 évig első osztályúak voltak, a legjobb eredményük a 4. hely volt, majd egy szezont a másodosztályban töltöttek, ám 2008-2017-ig ismét az élvonalban voltak. Ezt követően újfent kiestek, de megint azonnal visszajutottak, az előző szezont is a legmagasabb osztályban töltötték.”³

  TELJES INTERJÚ ITT!

  „Csehország legnagyobb klubjában futballoztam ezelőtt, most pedig Magyarország legnagyobb klubjához érkeztem – mondta Eldar Civic a fradi.hu oldalnak. – Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy magamra ölthetem az FTC mezét, és szeretnék fontos, tevékeny részese lenni a következő évek sikereinek. Védekezésben és támadásban is hasznos játékos vagyok, szeretem a szélen segí­teni az akciókat, és erősségem, hogy veszélyesek a beadásaim.”

  A 23 éves, nyolcszoros válogatott futballista a cseh bajnokságban harmadik helyezett prágai Spartában szerepelt, bosnyák válogatott tagjaként pedig idén három Eb-selejtezőn is a kezdőcsapat tagja volt.

  A Fradival kapcsolatban az elmúlt hetekben több hí­r is megjelent a nemzetközi sajtóban, hogy balhátvédet keres a klub a német Marcel Heister mellé, mert jelenleg ő az egyetlen balhátvéd a csapatban. Legutóbb a Palermo norvég válogatott balhátvédjét, Haitam Aleesamit hozták kapcsolatba Olaszországban a Ferencvárossal, de végül Civicet választották.

  A prágai Spartától távozó, nyolcszoros bosnyák válogatott játékost, Eldar Civicet kedden hiába várták Zágrábba, hogy aláí­rja a szerződését a Dinamóhoz, a Transfermarkt által egymillió euróra becsült balhátvéd meggondolta magát, és inkább Budapest felé veszi az irányt – az FTC be is jelentette a védő szerződtetését. A Dinamo Zagreb figyelmébe a bosnyák válogatott szövetségi kapitánya, Robert Prosinecki ajánlotta a Sparta Praha bosnyák válogatott balhátvédjét, a 23 éves Eldar Civicet, aki a legutóbbi idényben 20 bajnokin szerepel (és két gólpasszt adott) a prágaiaknál.

  A környezet magával ragadó. Elnézve a helyszí­nt, azt is mondhatnánk, ha nem kőkemény munka várna a hegyekben a Ferencváros labdarúgóira, a világ legboldogabb emberei is lehetnének. Az ablakból madárcsicsergés hallható, körben festői szépségű hegyek húzódnak, a környező erdőkben jobbnál jobb turistaútvonalak találhatók – Lovrencsics Gergőék mesebeli környezetben készülhetnek a közelgő, Ludogorec elleni Bajnokok igája-selejtezőre. A zöld-fehérek a korábbi ausztriai edzőtábort követően hétfőtől ismét a szomszédos országban tréningeznek, ezúttal Bad Häring városában.

  A FERENCVÁROS UTAZÓ KERETE
  Kapusok: Dibusz Dénes, Gróf Dávid, Szécsi Gergő
  Védők: Abraham Frimpong, Botka Endre, Lasa Dvali, Leandro de Almeida, Lovrencsics Gergő, Marcel Heister, Miha Blazic, Otigba Kenneth, Silye Erik, Takács Zsombor
  Középpályások: Bőle Lukács, Csonka András, Danilo Ihnatenko, Ihor Haratin, Marten Wilmots, Michal Skvarka, Olekszandr Zubkov, Rui Pedro, Sigér Dávid, Sztefan Szpirovszki
  Támadók: Davide Lanzafame, Isael Barbosa, Mikalaj Szihnyevics, Priskin Tamás, Szerető Krisztofer, Tokmac Nguen, Varga Roland

  Az utazás némi izgalmakat is tartogatott.

  A Ferencváros labdarúgócsapata 30 játékossal vágott neki a második edzőtábornak – olvasható a klub hivatalos honlapján. A zöld-fehérek szintén Ausztriában készültek június 19-ig, a 12 napos edzőtábort követően 23-án indultak ismét útnak. Az első edzőtáborba 27 labdarúgó utazhatott (Olekszandr Zubkov később csatlakozott), most viszont csatlakoztak a válogatott játékosok, illetve a legújabb igazolás, Danilo Ihnatenko is. Varga Ádám, Bánki Márton, Könczey Márk, Szabó Richárd, Csernik Kornél és Kundrák Norbert ezúttal nem tart a csapattal. A programban öt felkészülési meccs szerepel.

  NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
  Érkezők: Eldar Civic (bosnyák, Sparta Praha – Csehország), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia), Szécsi Gergő (Balmazújváros)
  Kölcsönbe érkezők: Danilo Ihnatenko (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
  Kölcsönből visszatérők: Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd)
  Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
  Kiszemeltek: Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
  Távozók: Böde Dániel (Paks), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks), Julian Koch (német, lejár a szerződése)
  Kölcsönbe távozók: –
  Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
  Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

  Közvetí­tésünk a fradi.hu alapján készül.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–FK PRíBRAM FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ