2019.VII.17. BL-selejtező: Ludogerec – Ferencváros: 2-3

Ferencváros: a nagyobb falat kipipálva, jöhet a máltai csapat

A Fradi nagyon érdekes mérkőzésen idegenben is megverte a Ludogorecet, elméletileg könnyebb ellenfél jön.
A Ferencváros idegenben is legyőzte a bolgár Ludogorecet a Bajnokok Ligája selejtezőnek első körében, í­gy a magyar bajnok folytathatja szereplését az európai sorozatban. A következő ellenfél a máltai Valletta lesz.

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: – Ugyanazok az esélyek most, mint az első mérkőzés előtt volt. Az odavágó csak az első félidőnek volt tekinthető, most várjuk a visszavágót, ahol 50-50 % az esélye a két együttesnek. Sok mérkőzését láttuk a Ludogorecnek a tavalyi szezonból is, ezért tudjuk, hogy nem feltétlen az volt az igazi arca, amit mutatott múlt héten. Hideg fejjel kell játszanunk, ez nagyon fontos. Mindig nehéz úgy felkészülni egy ellenfélből, ha csak videókat láttál róla, ezért most sokkal egyszerűbb a helyzetünk, mint volt az odavágót megelőzően. Nagyon jó információink vannak arról, hogyan reagálnak az egyes mozgásokra, mindkét együttes jobban tudja, milyen esetben, mit kell tennie.

A mérkőzés:

Bajnokok Ligája, 1. selejtező kör, visszavágó:

Ludogerec — Ferencváros: 2-3 (1-2)
Razgrad, 19:30. 8.000 néző.
Vezette: Donatas Rumšas (asszisztensek: SužiedÄ—lis, Snarskis; tartalékjv.: Valikonis – litvánok)

Ludogerec: Renan — Ikoko (Cicinho, 64.), Terziev, Moti, Nedjalkov — Góralski, Djakov — Jorge Intima, Marcelinho (Biton, 64.), Tchibota — Swierczok (Keserü, 46.)
kispad: Iliev, Anicet Abel, Badji, Lukoki
vezetőedző: Sztojcso Sztoev

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Dvali, Heister — Ihnatenko (Sigér, 57.), Haratin — Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 61.) — Priskin (Lanzafame, 73.)
kispad: Gróf, Frimpong, Civic, Botka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Terziev (24.), Heister (69. – öngól) illetve Haratin (17.), Skvarka (21.), Nguen (48.)
Sárga lap: Tchibota (85.) illetve Ihnatenko (26.), Lovrencsics G. (28.), Dibusz (29.)
Kiállí­tva: Moti (82.)

Továbbjutott: Ferencváros, kettős győzelemmel, 5–3-as összesí­téssel

A belvárost egyre több ferencvárosi drukker lepte el.

A bolgár kisváros, Razgrad központja egyébként sem nagy, a néhány száz Magyarországról érkező zöld-fehér szurkoló egy csapásra megtöltötte a kiülős helyeket. Az olcsó sör, s a balkáni hangulat mosolygóssá tett mindenkit, a helyiek eközben közönyösen figyelték a történéseket. Na igen, Razgradban az elmúlt években hozzászoktak az ide látogató drukkerhadakhoz, járt itt többek között az AC Milan, a Paris Saint-Germain, vagy éppen az Arsenal szurkolótábora is. A szerda esti Bajnokok Ligája-visszavágón messze nem volt telt ház, amit a bolgárok azzal magyaráztak, hogy a helyi ultrák némileg „jóllaktak” az elmúlt időszakban, és egyébként is nyár közepe van, sokan a tengerparton múlatják az időt.

Szerhij Rebrovnak és csapatának egészen más terve volt az előttünk álló hónapokra, a Ludogorec kiejtésével szerettek volna továbbjutni, hogy a BL következő körében a máltai Valletta FC-vel találják magukat szemben.

A zöld-fehérek szakmai stábjának keze némileg meg volt kötve, hiszen Davide Lanzafame lába nem jött annyira rendbe, hogy a kezdőbe jelölhesse őt Szerhij Rebrov, í­gy a Ferencváros ugyanazzal a kezdőcsapattal vágott neki az összecsapásnak, mint egy hete. A Ludogorec szakmai stábja azonban változtatott, bekerült a kezdőcsapatba a brazil Marcelinho, az más kérdés, hogy a hétvégi bajnokin duplázó román válogatott Claudiu Keserü a cserepadon kezdett.

A 21. percben aztán akár azt is hihettük volna, hogy eldőlt a továbbjutás!

A Ferencváros rövid idő leforgása alatt két gólt lőtt a Ludogorec Arenában, és mí­g a kispadnál mindenki ölelkezett, egymás nyakába ugrált, addig Szerhij Rebrov hűvös eleganciával vette tudomásul az előnyt. És milyen jól tette!

A bolgár bajnoknak ekkor négy gólt kellett volna szereznie a továbbjutáshoz, ám a középkezdés utáni mozdulataikból azonnal látszott, a vendéglátók aligha adják fel és veszik tudomásul, hogy idén idő előtt búcsúznak a legrangosabb európai kupából…

A hazaiak olyan tí­z percet produkáltak, amelyet sok ide látogató európai csapat nem húzott volna ki, ennyi idő alatt fejeltek egy gólt, rúgtak egy kapufát, oldalhálót, s kihagytak egy tizenegyest. A büntetőnél a lengyel Jacub Swierczok „panenkázva”, azaz a labdát lazán meglőve, a kapus felett átpörgetve próbált túljárni Dibusz Dénes eszén, aki a földről felállva tornázta ki a léc alá hulló labdát. Néhány bolgár újságí­ró dühkitörése emlékezetes volt, egyikőjük eltört egy széket, majd felállt a helyéről, és – hazament…

Talán jobban is tette, hogy nem maradt. A magyar bajnok a fordulás után három perccel – a múlt héten betaláló Nguen Tokmac révén – újabb gólt lőtt, és ekkor már Szerhij Rebrov is örült a kispadnál. Nem csak azért, mert a Ludogorecnek négyet kellett volna vágnia, a Ferencváros játéka is bizakodásra adott okot. Az FTC Razgradban hatékony futballal rukkolt elő, hibák ugyan akadtak a játékban, ám szép labdakihozatalok, mesteri indí­tások, veszélyes befejezések is – a találkozónak ebben a periódusában jó volt nézni a Fradi játékát. A három idegenbeli gólról pedig csak annyit, a helyi arénában legutóbb kilenc hónappal ezelőtt kapott három gólt a Ludogorec, akkor az Európa-liga csoportkörében a Bayern Leverkusen (2–3) talált ennyiszer a kapuba.

A hazaiak a hajrára sem adták fel teljesen a küzdelmet, szépí­tettek is, és több izgalmas pillanat is akad a kapu előtt, ám Dibusz Dénesen ekkor már nem lehetett kifogni. A Ferencváros két győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája második fordulójába, a mostani pedig mestermunka volt!

Egy hét múlva a máltai Valletta FC érkezik a Groupama Arénába.

További képek: fradi.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője a találkozó után elmondta, az első perctől fogva hitt a sikerükben.

– Ez nem volt egyszerű…
– Nem bizony! – válaszolta Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője. – De ezzel pontosan tisztában voltunk. A mérkőzés előtt azt mondtam a fiúknak, csapatként jobbak vagyunk. Lehet, hogy egyénileg jobb egy két játékosuk, de higgyék el, jobbak vagyunk. Az első perctől fogva hittem a sikerünkben, a Ludogorec jött ránk, nehéz mérkőzés volt.

– Legutóbb – kilenc hónappal ezelőtt – a Bayern Leverkusen rúgott itt három gólt. Mit szól ehhez?
– A mai mérkőzés forgatókönyve az első találkozó eredményétől függött, az elejétől jöttek ránk, de mi jókor szereztük a góljainkat, és ez rendí­vül fontos volt. Karrierem szép estéje ez, rászolgáltunk a sikerre.

– A máltai Valetta FC következhet. Máris odafigyel rájuk?
– Megnéztük már őket is, több videofelvételt is láttam róluk, ez nem titok. De most pihennünk kell, és csütörtöktől megkezdjük a felkészülést.

„A védekezés volt a továbbjutás kulcsa – mondta a Nemzeti Sportnak Tokmac Nguen, aki Budapesten és Razgradban is gólt lőtt a Ludogorecnek. – Még akkor is, ha három gólt lőttünk idegenben. A Ludogorec támadóit nem egyszerű feltartóztatni, le a kalappal a csapat előtt. A bolgár bajnok a találkozó egyes periódusaiban nagyon jött ránk, észnél kellett lenni minden pillanatban.”

A gyors szélső februárban érkezett a Ferencvároshoz, és végre olyan formában játszik, ahogy azt magától is elvárja.

„El kell ismernem, némi időre volt szükségem, mí­g megszoktam Magyarországot, az itteni életet. Most vagyok olyan formában, amit magamtól is elvárok. Jól érzem magam a bőrömben. A mostani továbbjutás nem akármilyen siker, hiszen a Ludogorec nagyon jó csapat, remekül járatta a labdát.” 

„Sajnos az első lehetőségem kimaradt, de úgy voltam vele, ha azon rágódom, akkor a következő sem megy majd be – nyilatkozta lapunknak Ihor Haratin. – Jól jött be középre a szöglet, és jó ütemben is ugrottam fel. Miután magas vagyok, az edzéseken sokat gyakoroljuk ezeket a szituációkat. Ha gólt szerzek, általában szögletek vagy szabadrúgások után teszem. Legutóbb a Vidi ellen találtam a kapuba.”

A 24 esztendős ukrán középpályás rengeteget futott a Ludogorec ellen, a lefújás után érthetően lógó nyelvvel sétált a busz irányába.

„Alaposan elfáradtam – mosolygott a játékos. – Sok volt a párharc, és végig észnél kellett lenni, hiszen a Ludogorec futballistái bármikor képesek váratlant húzni. Az öltözőben nagy volt az öröm, de pezsgőt azért nem bontottunk. Ez csupán az első lépcsőfok volt. Az álmom továbbra is az, hogy a Bajnokok Ligája főtáblájára jussunk.”

Dibusz Dénes a kivédett 11-esről, a továbbjutásról és a folytatásról is beszélt.

– A lefújás után rögtön azt mondtad Leónak, hogy végülis három panenkás 11-esből kettőt már megfogtál.
– Igen, de ha jobban belegondolok, az lehet, hogy négyből kettő, mert a kupadöntőn kétszer is „böktek”, előtte pedig ugye volt az a BL-meccs az albánokkal. Mindezzel együtt nem számí­tottam rá, hogy megint ez lesz.

– Tudtad, hogy a bolgárok játékosa szokott ilyen 11-eseket lőni?
– Igen, a videózás miatt tudtam, ezzel együtt a kiélezett helyzet miatt elsőre nem számí­tottam erre. Pedig nem is csinálta rosszul, mert a léc alá jött a labda, szerencsém volt, hogy annyira fel tutam jönni a földről, hogy kiüssem. Nagy lendülettel futott, ezért tőlem is gyors reakció kellett, de az utolsó lépésnél nagyon lefékezett. Akkor gondoltam, hogy mi következhet, bár én is elindí­tottam már a mozgást, meg tudtam annyira fogni a lendületemet, hogy még egy kontramozgásra is képes voltam. Visszagondolva, kulcsfontosságú volt.

– Beugrott rögtön az az albánok elleni BL-meccs?
– Utána igen, mert akkor sokan támadtak, de ez már mindegy. A jelenben élünk, az a meccs három éve volt, nem kell azzal foglalkozni már. A mai találkozó a fontos, ahogy a csapat küzdött, ahogy játszott, és ahogy mindenki szeme előtt a továbbjutás lebegett. Voltak szituációk, amikor szerencsénk volt. Az első félidőben szabadrúgásból lett egy kapufájuk, mi meg a kirúgás után rögtön rárúgtuk a második találatunkat. Ezek olyan fordulópontok voltak, amelyek a mi oldalunkra billentették a meccset. Hasonló volt a második félidején szerzett megpattanós gólunk is. Azzal talán eldőltek a nyitott kérdések. De végig koncentrálni kellett, mindenki nagyot küzdött.

– Szerinted mi az, amiért most sikerült egy nagy bravúr, mí­g az előző években, nemzetközi porondon nem sikerült jól szerepelni? Úgy tűnik, mindenki jobban hisz a jó nemzetközi teljesí­tményben, ez köszönhető talán Sergei Rebrovnak is.
– Igen, hiszen olyan edzőnk van, aki szerepelt a csapatával már BL-csoportkörben, és jó eredményeket ért el. Érződik rajta, hogy tudja, hogyan lehet eredményes a csapatunk. Mindkét találkozón bizonyí­tottuk is, hogy fel tudunk nőni a Ludogorec szintjére. Ez nem jelent rosszat, hiszen a bolgárok az elmúlt években rendszeresen BL- vagy EL-csoportkörben szerepeltek. Ez az eredmény tehát biztató a jövőre nézve. Adhat ez az egész egy olyan lökést, megerősí­tést, hogy sikerrel tudjuk venni a következő akadályokat is. Most mindenesetre a máltaiakra kell koncentrálnunk, ahogy hazaérünk, mindenkinek a fejében ez forog majd. Reméljük, hogy a szurkolóink megtöltik a stadiont, és jó eredményt tudunk elérni. A drukkereink nagy segí­tséget adtak most is, az odavágón, valamint nagyon sokan elkí­sértek minket Bulgáriába is. Ezúton is köszönjük ezt nekik. Bí­zom benne, hogy a támogatásukkal, jövő héten olyan eredményt fogunk elérni, amivel megalapozhatjuk az újabb továbbjutást.  

– Nézted már, hány gratuláló üzenet érkezett a telefonodra?
– Van néhány. Ilyenkor sokkal több jön, mint amikor esetleg nem kell annyit hozzátennem a meccshez. Ez tényleg egy nagy eredmény, otthon is mindenki nagyon boldog. Az egész magyar focinak is jót tesz, hiszen tavaly a Vidi menetelt, és jó lenne, ha idén is lennének ilyen magyar csapatok. Ezzel meghálálhatjuk azt a bizalmat, amit az emberektől kaptunk.

Szlovák légiósunkat lenyűgözte a Groupama Aréna hangulata, Michal Skvarka a Valletta ellen is számí­t szurkolóinkra.

– Mit jelent számodra, hogy a Ludogorec elleni második mérkőzésen megszerezted az első gólodat a Ferencváros mezében?
– Nagyon örülök, hogy máris sikerült betalálnom, de őszintén mondom, hogy számomra nem a gólom a legfontosabb. A lényeg, hogy továbbjutottunk. Boldog vagyok, hiszen ezzel elértük a kitűzött célt, azaz sikerrel kezdtünk a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

– Mit gondolsz, mi volt a sikerünk titka?
– Még most is óriási dolognak tartom, hogy le tudtuk győzni a Ludogorecet, amely egy nagyon erős csapat, elég talán csak azt kiemelnem, hogy rendre a csoportkörig jut a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában. Úgy érzem, csapatként nagyon erősek vagyunk, a csapategység és a sok munka sikerre vezetett.

– Ellentétben a Ludogorec elleni párharccal, a Valletta ellen már a Ferencváros kiemelt, előzetesen mellettünk szólnak az esélyek. Hogy érzed, könnyebb feladat vár a csapatra?
– Nem szabad leí­rni az ellenfelet, hiszen a BL-ben és az EL-ben is láthattuk, hogy nem mindig az esélyesebbnek vélt csapat jut tovább. Nem szabad lebecsülnünk senkit, éppen azért számí­tok nehéz meccsre a Valletta ellen, mert az esélyek mellettünk szólnak. Ugyanúgy fel fogunk készülni az ellenfélből, mint a Ludogorec elleni mérkőzések előtt.

– Mindkét eddigi selejtezőt végigjátszottad – ilyen bemutatkozásra számí­tottál?
– Szlovák újságí­rók is kérdeztek erről, nekik is azt feleltem, hogy már annak is örültem, hogy bekerültem a meccskeretbe, arra nem is számí­tottam, hogy rögtön kezdő leszek, ráadásul mindkétszer. Nagyon örülök, hogy í­gy alakult, azért dolgozom minden egyes edzésen, hogy ez a jövőben is í­gy legyen.

– A Valletta ellen is a Groupama Arénában kezdjük a párharcot. Elsőre hogy tetszett a stadionunk hangulata?
– Óriási élmény volt a Groupama Arénában pályára lépni, ilyen nagyszerű közönség előtt még nem játszottam. Ha visszagondolok a stadion atmoszférájára, még most is kiráz a hideg… Hasonlóan sportszerű, fanatikus szurkolásra számí­tok a Valletta ellen is, szükségünk van a szurkolóink támogatására.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Ludogerec hivatalos honlapja alapján)

4 hozzászólás a(z) 2019.VII.17. BL-selejtező: Ludogerec – Ferencváros: 2-3 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+5.

  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+2.

  PERC
  Varga középtávoli lövése nagyon pontatlan.

  90.

  PERC
  Három perc a ráadás!

  90.

  PERC
  Heister nagyot ment az ötösön Jorginho elől, de les.

  90.

  PERC
  Már csak langyos mezőnyjáték maradt mára a Fradi-ünneplés előttre.

  87.

  PERC
  Nem ezért lett helyi hős a román.

  87.

  PERC
  A Transfermarkt szerint Moti 13. piros lapja karrierje során. Moti, te…

  86.

  PERC
  Bőszen í­velgetnek a hazaiak.

  85.

  PERC
  Keserü
  82.

  PERC
  Moti
  82.

  PERC
  Szerencsére Zubkov odakapja a kezét nemes szerve elé. De azért ápolás, a kézfeje fáj.

  82.

  PERC
  COSMIN MOTI kiáll, azonnali piros lappal. Eldőlt. Kegyetlenül, nyújtott jobb lábbas lágyékon talpalta Zubkovot.

  79.

  PERC
  Dibusz kitolja a jobb felső elől Terziev lecsúszott beadását.

  78.

  PERC
  Újabb Dibusz-védés, nagyon mérges a kapus. Biton ballábas, 22 méteres, félmagasan szálló lövéséért homorí­t nagyot a bal sarok előtt. A szögletet kifejeli Lovrencsics.

  76.

  PERC
  Jorginho 12-ről a jobb felső mellé fejeli Cicinho beadását. HELYZET!

  76.

  PERC
  Dibusz legördül balra Biton ballábas, 26 méteres, pattogós lövéséért.

  74.

  PERC
  Szöglet, kifejeli Lanzafame.

  73.

  PERC
  LanzafamePriskin
  72.

  PERC
  Davide Lanzafame be, Priskin le.

  72.

  PERC
  Góralski ballábas, 22 méteres lövése lejön Sigérről.

  71.

  PERC
  Igen, helyes döntés a litvánoktól.

  71.

  PERC
  Varga és Priskin kapura tör, de kéz.

  70.

  PERC
  Peches gól itt és ott.

  69.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Heister (2–3)
  69.

  PERC
  NA, RÁSZÓLTUNK… Tchibota nem túl jó, bal oldali, ballábas beadását MARCEL HEISTER futtából, jobbal négy méterről saját kapuja bal alsó sarkába rúgja. Kapásból, Dibusz bal lába mellett: 2–3!

  68.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  68.

  PERC
  Szép lassan csordogál már a meccs, feladták a hazaiak, nézzünk addig körül RAZGRÁDBAN!

  66.

  PERC
  Most látjuk csak, Marcelinhót Marszelinhónak kellene í­rni, mert már bolgár válogatott a brazil. De hát Paulo Viní­ciusból sem lett Viní­ciusz Pál…

  65.

  PERC
  Karmestercsere.

  65.

  PERC
  De beáll Dan Biton is, ő Marcelinhót váltja, aki az új szabályoknak megfelelően a kapu mellett megy le. Nem túl boldog éppen…

  64.

  PERC
  BitonMarcelinho
  64.

  PERC
  CicinhoIkoko
  64.

  PERC
  Ikoko le, Cicinho be közben. Szélső helyett szélső védő…

  64.

  PERC
  Heister ment fejjel Góralski elől egy bal oldali szöglet után.

  62.

  PERC
  Ikoko meghúzódik, cserét kér. Sántikál.

  61.

  PERC
  VargaNguen
  61.

  PERC
  Nguen le, Varga Roland be, szélsőcsere.

  60.

  PERC
  Szerencsére nem áll be a Ludo leí­rhatatlan nevű csodafegyvere…

  59.

  PERC
  Priskin futtatja Skvarkát, aki rosszul adja le a labdát az ötös bal sarka felé futó Nguennek.

  58.

  PERC
  Ihnatenko le, Sigér Dávid be a Fradiban.

  57.

  PERC
  Siger DavidIgnatenko
  56.

  PERC
  Keserü kezd belejönni, kissé balról ballal Skvarka mellől tí­zről a bal alsóba lőne, de véd vetődve Dibusz. Djakov adott be balról.

  55.

  PERC
  Rebrov és egy ismerős cí­mer.

  55.

  PERC
  Tchibota passzát Keserü ballal 19-ről méterekkel töri a bal alsó mellé.

  54.

  PERC
  Nguen ismét a balon, nagyon elegánsan ad be ballal, Moti ment fejjel az ötös előterében Priskin elől.

  48.

  PERC
  KÉSZ, TOVÁBBMENT SZERINTÜNK A FRADI! TOKMAC NGUEN megindul a balon, de senki sem veszi komolyan, társai sem igazán követik, a légiós meg gondol egyet, a 16-os bal sarkára belépve jobbal a kapu túlsó alsó sarkába tekeri a labdát. Terziev beleért még, védhetetlen: 1–3!

  48.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Nguen (1–3)
  47.

  PERC
  Tchibota beadja, Marcelinho odatalpalja, Jorginho meg jobbal 22-ről a jobb alsó sarok mellé rúgja.

  46.

  PERC
  KeserüSwierczok
  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Reméljük, Keserü csalódást okoz.

  FÉLIDŐ

  Claudiu Keserü ellenben igen, Swierzok helyére.

  FÉLIDŐ

  Lanzafame nagyon melegí­t, alighanem beáll… De egyelőre nem.

  FÉLIDŐ

  MAI GÓL ÉS 11-ESVIDEÓ ITT!

  FÉLIDŐ

  Dibusz tanult…

  FÉLIDŐ

  Nem minden a hazai Fradi-siker… A Ferencváros folytatta hazai sikersorozatát a bolgár klubok ellen: a CSZKA Szófia (4–1, 1969), a Marek Sztanke Dimitrov (2–0, 1977), a Lokomotiv Szófia (2–0, 1979) és a Levszki Szófia (4–1, 1991) után a Ludogorecet (2–1) is legyőzte. Loko és a Marek azért kiejtette a Fradit…

  FÉLIDŐ

  TITKOS FEGYVER. Bulgáriában az előző idényben a bajnokságban és a kupában összesen háromszor kapott ki a Ludogorec, a három meccs egyikén sem talált be Keserü. Vagyis alapvetően az ő semlegesí­tése a Ludogorec legyőzésének kulcsa.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+3.

  PERC
  Dibusz meg elcsí­pi Tchibota ballábas beadását.

  45+2.

  PERC
  Renan nem francia, brazil kapus, ennek ellenére megjelent időben az alapozáson. A Botafogo neveltje, értéke 2.2 millió euró.

  45+1.

  PERC
  Rossz a Skvarka-beadás, a duplázás meg Renané.

  45+1.

  PERC
  Moti ment becsúszva az ötösön Nguen elől Skvarka jobb oldali beadása után. Még egy korner a végére.

  45.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  44.

  PERC
  Újabb jó hazai támadás, Tchibota remekül indí­tja Góralskit, Haratin csúszik be jól. A korner meg pocsék.

  43.

  PERC
  A Wyscout elemzőrendszer statisztikáiból kiderül, hogy a múlt heti Ferencváros–Ludogorec meccsen a labdát többet birtokló hazaiak csak két kontraakciót vezettek, és egyikből sem jutottak el lövésig, mí­g a vendégek hat kí­sérletükből egyszer lőttek kapura kontrából. Más kérdés, hogy abból az egyből gólt is szereztek, annyira jó helyzetben kaptak ajándéklabdát a ferencvárosi Danilo Ihnatenkótól.

  40.

  PERC
  Moti szoros hazaadását éppen csak elrúgja Renan Priskin és a gólvonal elől…

  39.

  PERC
  Dvali ment egy jobbos Jorginho-beadást, Nedjalkov jobbal 31-ről átlövi a labdát a bolgár Aranypartra.

  37.

  PERC
  Zubkov kap nagyot a balon az alácsúszó Motitól, ápolás.

  37.

  PERC
  Heister nem kap sárga lapot, pedig elrúgta a labdát. Ezt megköszönheti…

  30.

  PERC
  A Wyscout számai szerint a Ferencvárosnak védekezésben 69 párharcot kellett megví­vnia, ebből 40-et megnyert. Kiemelkedően teljesí­tett a párharcok terén a balhátvéd Marcel Heister, aki nyolcból hetet nyert. Minimálisan a légipárharcokban is a Fradi volt a jobb, mert a magyar csapat játékosai 11-et, a bolgáré 10-et nyertek meg. A Ferencvárosnál a levegő ura a grúz Lasa Dvali volt, aki a három légipárharcából mindhármat megnyerte.

  30.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  30.

  PERC
  DIBUSZ DÉNES MEGFOGJA, DE HOGYAN, EMBEREK, HOGYAN! Swierczok jobbal okosan a léc alá panenkázna, nem is rosszul, de mintha számí­tana erre a jobbra elinduló kapus, mert visszaér a léc alá, robinzonáddal ment!

  29.

  PERC
  Swierczok
  29.

  PERC
  Dibusz
  28.

  PERC
  Blazic
  28.

  PERC
  BÜNTETŐ A LUDOGORECNEK, Dibusz Dénesnek meg sárga lap reklamálásért! Marcelinho remek passza után az ötös bal sarkánál Lovrencsics Gergő nyújtott kézzel lerántja Swierczokot, egyértelmű 11-es! Meg sárga a védőnek.

  27.

  PERC
  Danilo Ihnatenko kap sárga lapot Tchibota fellökéséért.

  27.

  PERC
  Ismét Marcelinho-szabadrúgás kissé balról, jobbal, 20-ról… OLDALHÁLÓ, a sorfal is beleért, Zubkov és Priskin is beleért.

  27.

  PERC
  (Fotó: Borbola Bence)

  26.

  PERC
  Ignatenko
  25.

  PERC
  NA, EZ NEM HIÁNYZOTT, SZÉPíT A LUDOGOREC! Egy jobb oldali Tchibota-szöglet után Ihnatenko nem tartja a lépést az elmozgó GEORGI TERZIEVVEL, aki a kaputól elfelé mozogva nyolc méterről a jobb alsóba fejel. 1–2!

  24.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Terziev (1–2)
  23.

  PERC
  Újabb fontos Heister-becsúszás, Ikoko ment volna el a menetrendszerű Swierczok-passzal.

  22.

  PERC
  KETTŐ NULLA! Zubkov jobb oldali beadását MICHAL SKVARKA a jobb oldali ötössarokról jobbal a kapu túlsó alsó sarkába lövi. 0–2, Skvarka második kanadai pontja.

  21.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Š kvarka (0–2)
  21.

  PERC
  Megússza a magyar csapat, Marcelinho jobbal nem sokkal véti el a jobb felső sarkot. KAPUFA! Dibusz csak nézett, ezt kapus nem fogta volna…

  20.

  PERC
  Blazic odalép a 16-is előtt Swierczoknak, szabadrúgás kissé balról, 20 méterről.

  19.

  PERC
  És persze ennyit a Ludo idegenbeli gól-előnyéről.

  19.

  PERC
  Nagy az öröm a vendégtáborban, nóta, ujjongás, tombolás, zászlólengetés.

  19.

  PERC
  Tchibota csak leste a szűrőt, de ez legyen a bolgárok baja.

  18.

  PERC
  GYÖNYÖRŠ° GÓLLAL VEZET A FRADI! Skvarka jobbról jobbal remekül nyes be egy szögletet a túloldali ötössarok elé, ahonnan IHOR HARATIN mesterien fejel a kapu túlsó, azaz bal sarkába, a labda félmagasan száll a hálóba. ÉS VÉDHETETLENÜL. 0–1!

  17.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Kharatin (0–1)
  15.

  PERC
  Ejnye, Zubkov jobbról középre tör, harcosan, egy labdaszerzés után, remekül indí­tja Priskint, aki lassú és gyámoltalan, szereli könnyedén Nedjalkov…

  14.

  PERC
  Heister éppen meg akartuk dicsérni, de ront, Jorginho kontrázik Marcelinho passzából… de visszaér Heister! Akkor csak dicsérjük meg!

  13.

  PERC
  Helyzet, Heister odacsúszik Ikokónak, de les. Les miatt lefújva, mert nem volt az, Swierczok mesteri labdát adott a 16-os elől.

  12.

  PERC
  Majd Priskin kap rossz passzt balról, a hazai közönség örül.

  12.

  PERC
  Heister ment fejjel Ikoko elől a balon Marcelinho emelése után.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  Ikoko beadása sem különb, Lovrencsics fedezi Tchibotát, bedobás.

  9.

  PERC
  Jorginho meghúzza a jobb szélt Ikoko passzával, de közbelép Dvali, majd a jónevű Jorginho beadását kifejeli Swierczok elől Dvali.

  7.

  PERC
  Heister ment haza okosan fejjel Marcelinho emelése után, kegyetlenül odacsúszik Dibusznak azért Ikoko, a másik oldalon Priskin vetődik be Renan kapus elé, jóval sportszerűbben.

  6.

  PERC
  Az első meccsen nagyon aktí­v Tchibota elfutna a balon a szokásos Nedjalkov-passzal, de hosszú az indí­tás. Jő Dibusz.

  2.

  PERC
  HELYZET, Skvarka ad be balról jobbal egy szabadrúgást, az ötös túlsarkáról a léc fölé fejeli az előtte felpattanó labdát Haratin.

  1.

  PERC
  A bolgárok már a kezdés előtt rohamoztak, ismételhetett í­gy Priskin.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak tiszta zöldben, a magyarok tiszta fehérben.

  Jó 300 magyar néző a lelátókon, összesen jó 8 000.

  A Bajnokok Ligájában a Ludogorec–Ferencváros összecsapást Donatas Sumsas vezeti. A 30 esztendős litván szakember 2016 óta vezet nemzetközi mérkőzéseket, magyar klubcsapat meccsén még nem dolgozott. 2017-ben a magyar U17-es válogatottunk három mérkőzésén fújta a sí­pot. Az FTC mostani játékosai közül Csonka András és Szerető Krisztofer játszott azon a törökök elleni vereség során az U17-es Eb-n.

  Nem utazott el Bulgáriába két eltiltott, Mikalaj Szihnyevics és Isael, akik még az előző klubjukból hozták magukkal két-két mérkőzésre szóló eltiltásukat.

  „Bizakodó vagyok a hazai mérkőzés után, úgy gondolom, a kettő–egyes eredmény nem volt rossz hazai pályán. Ettől függetlenül nagyon nehéz dolgunk lesz szerdán Bulgáriában, az ellenfél tapasztalt csapat, tele remek futballistával… Egyelőre nem tudom, hogy játszom-e, szerda este kiderül. Ma vár még ránk egy utolsó edzés. Holnap frissnek kell lennünk. Az első mérkőzés videofelvételét többször is visszanéztük, tudjuk mi a dolgunk” – mondta Davide Lanzafame a Nemzeti Sportnak.

  „Arra számí­tok, hogy a Ludogorec hazai pályán nekünk ugrik… – osztotta meg várakozásait Dibusz Dénes. – Alighanem próbál minél hamarabb gólt szerezni. A négy támadó futballistája, a három támadó középpályás, és a center egytől egyig remek futballisták, rájuk nagyon oda kell figyelnünk. Az első mérkőzésen is voltak olyan periódusok, amikor fölénybe kerültek, de sikerült úgy alakí­tani, hogy nagy ziccerbe ne kerüljenek. Ezt jó lenne most is elérnünk.”

  – A Ludogorec játékosai közül többen is felépültek, közülük Claudiu Keserü a hétvégi bajnokin duplázott. Rá külön oda kell figyelni?
  – Claudiu Keserüt jól ismerem, és ahogy nézem, hiába öregszik, a gólokat ugyanúgy lövöldözi. De a támadósorban nem csak rá, mindenkire nagyon oda kell figyelnünk.

  – Bolgár újságí­rók arról kérdezték, vajon ismeri-e a tuti receptet a Ludogorec ellen…
  – Tuti recept nincs a sikerre! De a magunk részéről maximálisan felkészültünk, mindent megtettünk, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk Bulgáriába. A hazaiak a hétvégén bajnoki mérkőzést játszottak, ám akik ellenünk ott voltak, többségében pihentek. Úgyhogy nem hinném, hogy az dönthet, hogy nálunk még nem indult be a bajnokság.

  Ferencvárosi TC
  @Fradi_HU
  On our way to Razgrad where the next Champions League match will take place #fradi #ftc #ferencvaros

  Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren
  37
  15:42 -- 2019. júl. 16.
  Twitter Ads-információk és Adatvédelem
  Tekintsd meg Ferencvárosi TC egyéb Tweetjeit is
  – Mi lehet a célravezető, a türelem, vagy a bátorság?
  – Nem szabad, hogy elvigyen bennünket a lendület. A futballt ésszel kell játszani, sok múlik azon, hogy higgadtak maradjunk. Biztos vagyok benne, hogy a Ludogorec más felfogásban lép pályára, mint idegenben tette. Sokkal agresszí­vebb lesz, támadóbb felfogásban futballozik majd. Felkészültünk mindenre, remélem, nem ér meglepetés bennünket.

  – Az első mérkőzés után azt mondta, sokkal okosabb lett a visszavágót illetően… Mire értette ezt?
  – Videón mindig más nézni egy csapatot, mint szemtől szemben – felelte Szerhij Rebrov. – így lehet a legjobban felkészülni, lemérni az igazi erősségeiket, gyengeségeiket. Hiába néztem meg tucatnyi felvételt a Ludogorecről, a múlt heti összecsapás mindegyiknél többet ért.

  – Változtak az esélyek az első összecsapás után?
  – Ugyanazok, mint az első mérkőzés előtt voltak. Ötven-ötven százaléka van a két együttesnek a továbbjutásra. Minden szerda este dől el.

  „Nem játszottunk rosszul, de hiába voltak jó akcióink, hiába működött sokszor a letámadás, hiába szereztünk sokszor labdát, nem sikerült belőlük épí­tkeznünk – mondta Georgi Terziev, a Ludogorec középső védője a Diema sportcsatornának. – Az európai porondon sokkal jobban kell összpontosí­tani, mert lám, kaptunk két apró gólt, és az előbb elmondottak ellenére kikaptunk. Ne felejtsük el, hogy jó futballistákból áll az ellenfél, még ha nagy helyzeteket nem is volt képes kialakí­tani. Szerencsére lesz egy második meccs is, amelyen reményeim szerint jobbak leszünk, mint most, és képesek leszünk az első perctől kezdve a saját futballunkat játszani.”

  „A Ludogorec továbbra sem képes meghódí­tani Magyarországot, de szerzett egy nagyon fontos gólt, amely a vereség ellenére jelentős esélyt kí­nál a továbbjutásra” – í­rja a sportlive.bg, utalva a bolgár bajnokcsapat tavalyi, fehérváriak elleni kiesésére.

  Az ember az utcán sétálgatva rendre azon kapja magát, hogy megakad a tekintete valamilyen furcsaságon. Az esti Bajnokok Ligája-selejtező délelőttjén Szerhij Rebrov is nyakába vette a világvárosnak nem igazán nevezhető Razgradot. A Ferencvárost vendégül látó szállodából elég egy 150 méteres lépcsőn lesétálni, máris a központ látványa tárul az ember elé. HELYSZíNI ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ!

  BŐVEBB ELEMZÉS ITT!

  3. Claudiu Keserün áll vagy bukik a Ludogrec – a kulcsember

  A Ludogorecben az első meccset kisebb sérülés miatt kihagyta a bolgárok első számú gólvágója, a 32 éves román válogatott Claudiu Keserü, aki az előző idényben 26 meccsen szerzett 18 góllal a bolgár bajnokság gólkirálya lett (holtversenyben), összesen pedig 49 tétmeccsen 24-szer talált be. Nélküle közel sem volt annyira veszélyes a csapat támadójátéka Budapesten, ellenben azt követően, szombaton már játszott a bajnokságban és az ő két találatával (az elsőt 11-esből lőtte) győzött 2–0-ra a Ludogorec a a Carszko Szelo ellen.

  2. Ezért sem tudott irányí­tani a Ludogorec – párharcok

  A labdabirtoklásra is kiható statisztikai adat a párharcok alakulása. Amióta Szerhij Rebrov a Ferencváros vezetőedzője, megfigyelhető, hogy olyan játékosok érkeztek a csapathoz,akiknek jók a párharc mutatóik, akár földön, akár a levegőben. A Ludogorec elleni első meccsen a Fradi ugyan összességében kevesebb párharcot nyert meg, mint a bolgár csapat, 193-ból 88-at, de kulcsfontosságú volt, hogy a védekező párharcait sokkal nagyobb százalékban nyerte meg, mint a Ludogorec a saját támadó párharcait.

  1. Ha a Fradi többet birtokolja a labdát, továbbjut… – labdabirtoklás

  A mai futballban a labdabirtoklásnak az olyan csapatok mérkőzésein van kulcsszerepe, amelyeknek alapvetően nem erősségük a kontrajáték, nincsenek meg a megfelelő játékosaik ahhoz, hogy labdaszerzés után gyors ellenakciókat vezessenek. Márpedig sem az FTC-nek, sem a Ludogorecnek nem a kontra az igazi erőssége, a saját bajnokságában mindkét csapat inkább a labdabirtoklásra alapoz. Nem véletlen, hogy az első meccs után mindkét edző a labdabirtoklás jelentőségét emelte ki, és a Ferencváros annak is köszönhette a győzelmét, hogy a meccs nagy részében irányí­tani tudott, 55–45 százalékban birtokolta a labdát, a Ludogorec erejéből pedig kevés kontrára futotta.

  Az első meccs statisztikái, illetve a két csapat játéka alapján összegyűjtöttünk három tényezőt, amelyek véleményünk szerint eldönthetik a továbbjutás kérdését…

  A magyar bajnok ugyanabban az összeállí­tásban lép pályára, mint a hazai mérkőzésen, amelyet 2–1-re megnyert. A bolgárok kezdőcsapata három helyen módosult, a támadósorba két új ember, Marcelinho és Jorge Intima is bekerült.

  Nagyon készülnek, figura lesz (Fotók: Borbola Bence)

  Az első mérkőzésen kettő egyre nyert a Fradi.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A LUDOGOREC–FERENCVÁROS BL-SELEJTEZŐ ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső