2019.X.6. Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-0

Honvéd–Fradi: nem azt hozta a rangadó, amit a drukkerek vártak

Egy gól sem született a vártnál alacsonyabb szí­nvonalú mérkőzésen, a két szurkolótáborra nem lehet panasz.
Nem született gól a Budapest Honvéd–Ferencváros rangadón a labdarúgó NB I 8. fordulójának záró mérkőzésén.


Nyilatkozatok:

Giuseppe Sannino: — Tisztában vagyunk azzal, hogy egy győztes mérkőzés nem változtat meg mindent, ezért továbbra is keményen kell dolgoznunk, hogy folytatni tudjuk ezt a szereplést. Ami a Fradi elleni meccset illeti, a bajnokság két legerősebb csapata közül az egyiket fogadjuk, erős ellenféllel szemben lépünk pályára, a futball azonban kiszámí­thatatlan, és minden egyes mérkőzés egy-egy külön történet. Még jobban kell játszanunk, még többet kell tennünk a sikerért, ha győzni akarunk. Márpedig győzni akarunk és boldoggá tenni a szurkolóinkat.

Szerhij Rebrov: — A háromfrontos helytállás kapcsán a legfontosabb feladat, hogy a keretünket a lehető legjobban forgassuk. Szerencsés helyzetben vagyunk, bő a keret, í­gy minden mérkőzésen a lehető legerősebb felállásunkban tudunk pályára lépni. Eddig nagyrészt jöttek a győzelmek a bajnokságban, számomra ez is mutatja, hogy jó úton járunk, de nekem a legfontosabb mindig a fejlődés. Nehéz mérkőzéseket játszottunk tavaly a Honvéddal, biztos vagyok benne, hogy ez most sem lesz másképp, de nekünk nem lehet más célunk, mint az újabb három pont megszerzése .

A mérkőzés:

Bp. Honvéd — Ferencváros: 0-0
Hidegkuti stadion, 16:00. 3.616 néző.
Vezette: Andó-Szabó Sándor (asszisztensek: Ring, Szert; alapvonali jv.: Karakó, Takács J.; tartalékjv.: Márkus)

Bp. Honvéd: Tujvel — Batik, Kamber, Lovric — Uzoma, Vadócz (Gazdag, 67.), Nagy G., Banó Szabó (Kesztyűs, 75.), Aliji — Lanzafame, Ben-Hatira (Moutari, 86.)
kispad: Horváth A., Kálnoki Kis, Kukoc, Ngog
vezetőedző: Giuseppe Sannino

Ferencváros: Gróf — Botka, Blazic, Frimpong, Civic — Ihnatenko, Leandro (Sigér, 25.) — Varga R., Isael (Zubkov, 71.), Nguen (Boli, 84.) — Szihnyevics
kispad: Dibusz, Lovrencsics G., Heister, Skvarka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Sárga lap: Nagy G. (30.), Sannino (49.), Lanzafame (50.), Uzoma (69.) illetve Blazic (16.), Frimpong (43.), Ihnatenko (62.), Civic (90+3.)

A kispestiek orvosi stábja barkácsáruházban is járt a mérkőzés előtt: a hí­rek szerint Davide Lanzafame lábát úgy kellett „összedrótozni”, kérdéses volt, tudja-e vállalni a játékot volt csapata ellen. Az orvosok a jelek szerint jól dolgoztak, az olasz csatár motivációjával pedig finoman fogalmazva sem volt gond – ő fél lábbal is pályára lépett volna. Már csak azért is, mert a 100. NB I-es mérkőzését játszotta vasárnap – hetvenkettőt a kispestiek, huszonnyolcat a ferencvárosiak mezében.

A harci kedvvel nem is volt gond: Andó-Szabó Sándor játékvezetőnek sűrűn kellett megfegyelmeznie a hevesebb szereplőket. A küzdelmen kí­vül az első félidőben ugyanis nem igen történt semmi a pályán, a vendégek négyszer, a hazaiak egyszer próbálkoztak gólszerzéssel, ám egyiket sem nevezhettük – még a legnagyobb jóindulattal sem – ziccernek.

Rengeteg volt a pontatlanság a játékban, a Fradit irányí­tó vezetőedző, Szerhij Rebrov azt nehezményezte, hogy a futballistái nem elég agresszí­ven támadják a kaput, ahelyett, hogy meglódultak volna, még a pálya közepéről is hátrafelé passzoltak.

Az iram a fordulás után is csupán árnyalatnyit változott, úgy tűnt, fél fokozottal feljebb kapcsolt a Ferencváros, sőt a zöld-fehérek Isael révén könnyedén megszerezhették volna a vezetést, a legnagyobb helyzet mégis a Honvéd előtt adódott. A második félidő közepén Djordje Kamber ügyetlenkedett pár lépésre a kaputól: Gróf Dávid hibáját követően (a kapus tenyeréből kiperdült a labda) az üresen ásí­tó a kapu fölé emelt.

Úgy tűnt, akkor sem rúgnak gólt a csapatok, ha hétfő hajnalig futballoznak, a kispad előterében nem véletlenül kapott kis hí­ján gutaütést Giuseppe Sannino és Szerhij Rebrov. Mindkét szakvezető keresztbe font karokkal figyelte a találkozót, hogy aztán minden egyes hibánál dühösen csapjon a levegőbe, vagy éppen a tenyerébe temesse az arcát.

A cserékkel ugyan próbáltak némi életet lehelni csapataik játékába, Olekszandr Zubkov, Franck Boli vagy éppen Gazdag Dániel olyan futballista, aki bármikor képes megrázni magát, ám ezúttal csodát ők sem tudtak tenni. A találkozó hajrájára is maradt a küzdelem, a játékvezetőnek nyolcszor is sárga lappal kellett lenyugtatnia a túlfűtött kedélyeket, úgyhogy leginkább a két szurkolótábor tett ki magáért, megállás nélkül, zászlókat lengetve buzdí­tva a kedvencet, hogy hátha…

Ám hiába imádkoztak gólért, a fohász sem segí­tett, maradt a gól nélküli döntetlen (0–0), aminek talán a kispestiek örültek jobban, hiszen mégis csak a bajnokcsapat ellen szereztek pontot.

A Ferencváros számára alighanem jól jön a bajnoki szünet, a labdarúgók a nemzetközi kupaszereplés közepette elfáradtak, ráadásul nem akármilyen sorozat vár a zöld-fehérekre: az Újpest elleni derbi, a CSZKA Moszkva elleni Európa-liga-meccs, valamint a Mol Fehérvár FC elleni rangadó következik majd.

További képek: fradi.hunso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Az FTC vezetőedzője, Szerhij Rebrov szerint nagyon nehéz mérkőzésen van túl a csapata.

„Tudtuk, hogy ez lesz, mert ellenünk minden csapat kétszáz százalékkal dolgozik. A Honvéd megérdemelten tart otthon egy pontot. Nehéz időszakon vagyunk túl, és az is vár ránk, hiszen hetente két mérkőzést játszunk, de most szünet jön a válogatott napok miatt.”

Az ukrán tréner szerint a Honvéd védelme ellen nehéz játszani, ráadásul a pálya talaja sem könnyí­tette meg a dolgukat.

„De örülök, hogy több helyzetet is sikerült kialakí­tanunk a második félidőben, még ha nem is annyit, amennyit szerettünk volna. A védelemben viszont sikerült maximumot nyújtanunk, és nem adtunk lehetőséget az ellenfélnek.”

A kispestiek vezetőedzője, Giuseppe Sannino taktikai szempontból mozgalmas mérkőzést látott.

„Két különböző taktika felállás csapott ma össze. Egy olyan csapat ellen álltunk helyt, amelyik az Európa-ligában és a Bajnokok Ligája selejtezőjében is szerepelt. Ilyen erős és fontos egyesület ellen taktikailag helytállt és bizonyí­tott a Honvéd. Kevés lehetőséget hagytunk a Ferencvárosnak, í­gy megérdemeltük a pontot.”

A 8. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Holczer (Paks) 7 — Batik (Bp. Honvéd) 6, Musliu (MOL Fehérvár) 7, Katanec (Mezőkövesd) 7 — Remili (Paks) 7, Berecz (Mezőkövesd) 7, Windecker (Paks) 7, Bedi (ZTE) 7 — Grozav (Kisvárda) 7, Tischler (Kisvárda) 7, Kovács I. (MOL Fehérvár) 7
A forduló játékvezetője: Berke Balázs (Újpest — Mezőkövesd) 8 — Berettyán Péter, Georgiou Theodoros, Csonka Bence, Takács János

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2019.X.6. Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.

  PERC
  FÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+4.

  PERC

  90+4.

  PERC

  90+4.

  PERC

  90+4.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+3.

  PERC
  Kamber bodobását középre fejelik… nincs kezezés, vége.

  90+2.

  PERC
  Gazdag passza után megindul középen Lanzafame, Eldar Civic azonnal feldönti, egy sárga lapért cserébe.

  90.

  PERC
  Három perc a ráadás!

  90.

  PERC
  Zubkov egy borzalmas beadással jelentkezik.

  86.

  PERC
  Ben-Hatirát meg a volt fradista Amadou Moutari váltja.

  84.

  PERC
  Nguen le, Franck Boli be.

  83.

  PERC
  A beadás rossz, három érintés után Zubkov jobbal 22-ről nagyon a jobb felső sarok fölé lő.

  83.

  PERC
  Újabb Fradi-szöglet, előtte Uzomát és Frimpongot kell figyelmeztetni.

  82.

  PERC
  A Ferencváros az egyetlen csapat a mezőnyben, amely minden bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. Sőt! Szerhij Rebrov csapata legutóbbi 25 bajnokija mindegyikén betalált, a sorozat a már emlí­tett, Haladástól elszenvedett idegenbeli 1–0-s vereség után kezdődött.

  81.

  PERC
  Kifejeli Nagy.

  81.

  PERC
  Zubkov megindul a balon, közbelép Naszer… az első Fradi-korner jő ma!

  80.

  PERC
  Gazdag beadását szögletre menti Botka. A korner… abszolúte veszélytelen.

  77.

  PERC
  Zubkov passzol nem sokkal a felfutó Nguen elé, majdnem gólhelyzet!

  76.

  PERC
  Visszatérve Uzomára: a nigériai 8 meccsen 3 kanadai pontot jegyez a zöld-fehérek ellen!

  75.

  PERC
  Banó-Szabó is elfáradt, Kesztyűs Barna váltja. Szellő helyett szűrő.

  75.

  PERC
  Most adhatott volna egy gólpasszt, de ballábas í­velését egy csel után Ben-Hatira jobbal 24-ről a léc fölé vágja.

  75.

  PERC
  A Honvéd az NB I egyetlen csapata, mely még nem győzött (sőt, pontot sem szerzett) pályaválasztóként a 2019–2020-as évadban. Sőt, a kispestiek hazai mérkőzéseiken még egy percet sem futballoztak előnyben, mindig az eredmény után kellett futniuk.

  75.

  PERC
  Pedig… A Honvéd mérkőzésein újabban kinyí­lt a gólcsap: a kispestiek legutóbbi 11 bajnokijából 10 három vagy több gólt hozott.

  74.

  PERC
  Uzoma a Fradi ellen nyolcszor lépett pályára, de csak öt sárgát kapott.

  72.

  PERC
  Uzoma és Ihnatenko összecsap, megy a szájkarate.

  70.

  PERC
  Isaelnek nagyon nem ment, Olekszandr Zubkov váltja.

  70.

  PERC
  Most is előre fut, de Frimpong légies mozdulattal ment Lanzafame elől, ollózó mozdulattal.

  70.

  PERC
  Uzoma ma kifejezetten jobb oldali mindenes.

  68.

  PERC
  Eke Uzoma felszántja a pályát, csoda lelkes. Kap is egy sárga lapot Ihnatenko ellökéséért.

  67.

  PERC
  Előtte Szihnyevics nagyot rúgott Uzomába, jobb hí­ján.

  67.

  PERC
  Vadócz elfáradt, Gazdag Dániel váltja.

  65.

  PERC
  Gróf a nézők közé lő egy indí­tást, nagy az öröm. Disztl Pétert sajnos nem láttuk.

  65.

  PERC
  Kamber nemsokára 36 éves, a Fradi ellen karrierje során 24-szer játszott, lőtt 2 gólt, adott 3 gólpasszt.

  64.

  PERC
  Visszatér a légiós, a két csapatban 4-4 magyar kezdett.

  64.

  PERC
  A Ferencváros legutóbbi 12 idegenbeli bajnokija mindegyikén betalált, a sorozat a 2018. november 10-i, Haladás elleni mérkőzés (Haladás–Ferencváros 1–0) óta tart.

  64.

  PERC
  A kispestiek elveszí­tették legutóbbi három hazai bajnokijukat (Kisvárda 1–3, DVSC 2–3, Fehérvár 0–1). Hasonlóan rossz hazai szériája ezt megelőzően 2017 augusztus-szeptemberében volt a Honvédnak, akkor a hárommérkőzéses vereségsorozat a Puskás Akadémia legyőzésével szakadt meg. Hármasnál hosszabb hazai vereségszériája legutóbb 2014-ben volt a kispestieknek (4 találkozó).

  64.

  PERC
  Ihnatenkót kell ápolni, minden szempontból alul maradt.

  64.

  PERC
  NEM IGAZ, FÖLÉ! Ben-Hatira balról ballal felad egy szabadrúgást Grófnak, aki ráejti a labdát nagy meglepetésre Ihnatenkóra, majd maga is ráesik, a labda Kamber elé pattan, aki jobbal, három méterről az üres kapu… fölé lő.

  62.

  PERC
  Danilo Ihnatenko kap sárga lapot Uzoma felvágásáért.

  62.

  PERC
  Ignatenko
  61.

  PERC
  Sigér lök nagyot Lanzafamén, majd Botka csúszik kőkeményen az olasz alá.

  58.

  PERC
  Ben-Hatira borzalmasan be balról ballal egy szép támadás után, ettől függetlenül Lanzafame és Frimpong összevész, az olasz megfenyegeti az egyik alapvonali partjelzőt is.

  57.

  PERC
  „A hazai szurkolók egy része Moutarit követeli a csapatba, jelezték is ezt neki a bemelegí­tése közben, aki ezért megtapsolt a a szurkolókat.”

  55.

  PERC
  Hopp, Kamber remek passzát Ben-Hatira ballal az ötös elől, 11 méterről ballal az égbe pazarolja!

  54.

  PERC
  Isael passzát Varga kissé jobbról jobbal, 22-ről a jobb alsó sarok mellé rúgja.

  53.

  PERC
  Nguen bal oldali beadását Isael lekezeli… Szabadrúgás kezezésért. Ez nem Isael meccse, gólhelyzetben lett volna egy jó levétellel.

  53.

  PERC
  Az olaszt 800 ezer euróért vette meg a Fradi a Honvédtól.

  52.

  PERC
  Gróf enged ki egy hosszú Ben-Hatira passzt, Lanzafame nagyot lök rajta, a Honvéd-tábor nagy örömére. Kicsit bizonytalanul indult meg a lelátói árulózás, Lanzafame ugyebár a Fradi kölcsönjátékosaként szerepel Kispesten. Nem egyszerű eset…

  49.

  PERC
  Sannino mester kap sárga lapot zónaelhagyásért.

  49.

  PERC
  Varga beadását Isael nem lövi el az ötös elől, kicselezi Lovricot, de Batik hátulról érkezve elrúgja előle a labdát. HELYZET!

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A Honvéd csak hármat tudott megnyerni a Ferencváros ellen megví­vott legutóbbi 15 bajnokijából.

  FÉLIDŐ

  flashscore.com

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Érdekesség, hogy az 1919. márciusi visszavágó is az Üllői úton volt, az FTC 2:0-ra nyert, a Kispest kapusát, Varga Pétert ájultan vitték le egy szerencsétlen összecsapás után a pályáról. Hogy miért volt a helyszí­n megint az Üllői út? A magyar labdarúgás két abszolút domináns, saját stadionnal rendelkező csapata, az FTC és az MTK egyszerűen megegyezett az állandó pénzszűkében lévő kisebb csapatokkal arról, hogy a nagyobb befogadóképességű Üllői útra, illetve Hungária útra viszik „hazai” mérkőzésüket is. Az FTC ebben a szezonban a 22 mérkőzéséből 16-ot tulajdonképpen otthon játszott. A harmincas évek második feléig a Kispest jóval több „hazai” meccsét játszotta az FTC ellen az Üllői úton, mint saját kerületében.

  FÉLIDŐ

  1918-ban is szezonnyitót ví­vtak a csapatok egymással. Hogy a korabeli tudósí­tást idézzük: „Az elmúlt vasárnap ismét megjelentek a nyári szünet alatt rövid időre csendbe borult pályákon a bajnoki pontokért küzdő csapatok, és hangossá tette ismét az elhagyatott tribünöket az í­gérkező sportélvezet csábí­tásának szí­vesen engedő közönség lelkes buzdí­tó szava.” Az FTC 4:0-ra győzte le „imponáló stí­lusban” a Kispestet az Üllői úton, a mérkőzést majdnem sötétedés miatt kellett félbeszakí­tani, mivel csúsztak az előző találkozók. Illetve a csapatokra konkrétan rásötétedett, de a mérkőzést í­gy is lejátszották…

  FÉLIDŐ

  Erőpróba. Bí­rja-e erővel a Fradi? Kiszenvedi-e az újabb győzelmet a bajnokságban? Esetleg lendületbe jön, és látványos futballal rukkol elő? Megannyi kérdés, a válaszba a Budapest Honvéd szólhat bele a leginkább. Döntetlenszagú a mérkőzés, de megérzésem szerint egy góllal győznek a zöld-fehérek. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  Batik fejesét Szihnyevics Lovric elé fejeli, aki ballal kapura lő az ötös bal sarka elől, de közbelép és blokkol Ihnatenko.

  42.

  PERC
  Abraham Frimpong kap sárga lapot, elad egy labdát, majd ballal arcon nyomja Banó-Szabót. Ápolás.

  42.

  PERC
  Lanzafame rúgja bokán az előtte futó Ihnatenkót, majd labdacsere.

  41.

  PERC
  Ugyanis a játék finoman szólva is töredezett.

  41.

  PERC
  A szurkolók remek hangulatot teremtenek a stadionban, jó lenne, ha a játékosok is felnőnek a szurkolótáborukhoz.

  38.

  PERC
  HELYZET! Ben-Hatira jobb oldali szabadrúgását Botka mellől hat méterről nem sokkal fejeli a jobb felső sarok mellé Banó-Szabó!

  35.

  PERC
  Civic passzát Sigér jobbal 29-ről nagyon a léc fölé vágja.

  33.

  PERC
  Ez már a 8. mérkőzése a Honvéd ellen, kanadai pontja nincs ellene. A Fradi annak idején félmillió eurót adott érte!

  31.

  PERC
  Botka annak idején 64 mérkőzést játszott a Honvéd szí­neiben, 3 kanadai ponttal.

  30.

  PERC
  Nagy Gergő kap sárga lapot Botka buktatásáért.

  30.

  PERC
  A Honvéd javult a legutóbbi fordulókban, három mérkőzésből kettőt megnyert, de mindkettőt vendégként. Pályaválasztóként tragikus a mérlege: három mérkőzés, három vereség. A Ferencváros, amely csütörtökön Európa-liga-mérkőzést játszott, augusztus végén súlyos vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától a Pancho Arénában, de azóta idegenben is kétszer nyert, előbb Pakson, majd Zalaegerszegen (mlsz.hu).

  30.

  PERC
  Régen volt ekkora különbség a két tradicionális nagycsapat helyezése között ilyen nagy különbség, a kispestiek a tizedik helyen állnak, a Ferencváros második, úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott (a DVSC kivételével) mindenkinél.

  28.

  PERC
  „Csak a Kispest! Nekimegyünk mindenkinek!” – mondta mosolyogva magyarul Uzoma.

  28.

  PERC

  28.

  PERC
  „Nem kaphatunk ki vasárnap, úgy megyünk fel a pályára, hogy győzni akarunk – hangsúlyozta csapata honlapján Uzoma Eke. – Mezőkövesden nyertünk, egyre jobb formában vagyunk, szeretnénk újabb győzelmet aratni, és bizonytani, hogy bárki ellen tudunk nyerni! Ehhez persze a maximumra, sőt 150 százalékra lesz szükség, hatalmas küzdelemre számí­tok. Egész héten azért dolgoztunk, hogy jól menjen a játék és sikeresek legyünk.”

  27.

  PERC
  Civic okos passza után Isael középről, jobbal, futtából 17-ről Tujvel ölébe lő.

  26.

  PERC
  Gróf ismét kap hideget-meleget: “Áruló nem leszek, ilyet soha nem teszek”.

  25.

  PERC
  Banó-Szabó indí­tja a balon Lanzafamét, de jő Ihnatenko, az olasz meg könnyen megadja magát.

  25.

  PERC
  Leandro le, Sigér Dávid be.

  24.

  PERC
  Varga elmenne Lovric mellett, de ment a veterán légiós a szélső előtt.

  24.

  PERC
  Igen, fogja a combját, Sigér melegí­t és öltözik.

  23.

  PERC
  Csere lesz, Leandro lesérült? Kissé sántikál. Egy akrobatikus rúgásnak lett az áldozata.

  22.

  PERC
  Banó-Szabó kap szép passzt a balon Nagytól, beadását eléri Civic Ben-Hatira előtt.

  22.

  PERC
  Isael-szabadrúgás jobbról, balllal középre nyes a brazil, de Tujvel ölébe pörgeti a labdát. Blazic majdnem beleért a labdába az ötös jobb sarkánál, de csak majdnem.

  20.

  PERC
  BBBB: Borbola Bence fotói Böde Dánielről és Hajdú B.-ről.

  19.

  PERC

  19.

  PERC

  17.

  PERC
  Lanza jelzi, lesz még folytatása az ügynek, Vadócz fel is lép nyugtatólag, szerény sikerrel.

  16.

  PERC
  Lanzafame lecselezi Civicet, Miha Blazic ellöki és még jobbal meg is tapossa. Minimum sárga lap.

  15.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  15.

  PERC
  Feltűnt a nézőtéren Miriuta László is.

  13.

  PERC
  Lanazafame beadása Frimpongé, Nagy távolija meg Grófé.

  13.

  PERC
  Banó-Szabó tör középen kapura Lanzafame indí­tása után, Gróf lép ki elé a 16-osra, és ment előle lábbal.

  11.

  PERC
  Összehasonlí­tásul: a legjobb honvédos győzelmi széria a párharc történetében hatmeccses (1950–53). A rekordsorozat 1939. november 26-án, a Kispest–Ferencváros 2:1-es mérkőzésen szakadt meg.

  11.

  PERC
  A párharc legnagyobb szériája a Ferencvárosé, a zöld-fehérek 1922 és 1939 között egymás után 35 bajnokit nyertek meg a Kispest ellen – hasonló sorozat ritkaság bármely élvonalbeli összecsapás történetében.

  11.

  PERC
  A rangadók történelme 1915–16 óta í­ródik. A Honvéd honlapja az 1916-os FTC–KAC mérkőzés elé beszámí­t még egy 1915-öst is.

  10.

  PERC
  Isael emel balról a kapu elé nagyon pontatlanul.

  8.

  PERC
  Nguen és Lovric összekap, előbbi mutatja, nem kell könyökölni.

  7.

  PERC
  Blazic sóz oda egyet Lanzafamének a nagy barátság jegyében, majd Ihnatenko passzol borzalmasan.

  7.

  PERC
  Érdekes: a mérkőzés előtt a Himnusz után a két tábor együtt zengte a Ria, ria, Hungáriát.

  6.

  PERC
  Lanzafame és Botka ismeri már az ilyesmit, Batik meg volt fradis.

  6.

  PERC
  Gróf már a melegí­tés is alatt is kapott rendesen, most labdába ér, és csúnya dolgokat kap a hazai tábortól. Az árulózás az, ami bí­rja a nyomdafestéket.

  2.

  PERC
  Banó-Szabó bal oldali beadását kivágja Lanzafame elől Frimpong.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 3616.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak piros-fekete mezben, a vendégek tiszta fehérben.

  Fotók: Nagy-Pál Tamás

  Egy kis örökmérleg: 207 bajnoki, 114 FTC- és 61 kispesti sikerrel, 464, ill. 320 rúgott góllal. Remek történelmi összefoglaló ITT!

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Honvédtól a Ferencvároshoz:
  2019, Gróf Dávid, ingyen
  2018, Davide Lanzafame, 800 000 euró
  2016, Botka Endre, 500 000
  2016, Kundrák Norbert, ingyen
  2007, Edouard Ndjodo, kölcsönbe
  2007, Szemán Lajos
  2005, Budovinszky Krisztián
  2004, Keller József
  2003, Tarcsa Bence, ingyen
  2003, Marius Sasu, i.
  2002, Udvarácz Milán, i.
  2001, Szabó Tibor
  1999, Váczi Zoltán
  1998, Kovács Béla
  1998, Mátyus János, i.
  1974, Pusztai László
  1966, Katona Sándor
  1963, Perecsi Tibor
  1948, Mészáros József
  1940, Kalocsay Géza
  1934, Mikes Károly
  1922, Eisenhoffer Károly
  A Ferencvárostól a Honvédhoz:
  2019, Davide Lanzafame, kölcsönbe
  2010, Sajó Dániel, kölcsönbe
  2008, Ihrig-Farkas Sebestyén, i.
  2007, Vernes Richérd, i.
  2006, Budovinszky Krisztián
  2003, Keller József
  2003, Gyenes Dávid
  2002, Hrutka János
  2002, Zombori Zalán
  2000, Kovács Béla
  1996, Arany László
  1984, Dózsa Attila
  1975, Máté János
  1974, Páncsics Miklós
  1970, Szűcs Lajos
  1950, Kocsis Sándor
  1950, Budai II László

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Ikenne-King (Achilles-í­n-húzódás), Lefkovits, Mezgrani (mindkettő térdműtét után) sérült, a vendégektől Dvali, Otigba és Bőle maródi.

  A Ferencváros csütörtökön még a bolgár Ludogoreccel játszott az Európa-liga csoportkörében (és 3–0-ra alulmaradt), vasárnap pedig a Honvéd elleni rangadó következik. A zöld-fehérek vezetőedzője, Szerhij Rebrov a fradi.hu-nak nyilatkozva beszélt a mérkőzésről.

  „A háromfrontos helytállás kapcsán a legfontosabb feladat, hogy a keretünket a lehető legjobban forgassuk – mondta a szakvezető a ferencvárosiak honlapján. – Szerencsés helyzetben vagyunk, bő a keret, í­gy minden mérkőzésen a lehető legerősebb felállásunkban tudunk pályára lépni. Eddig nagyrészt jöttek a győzelmek a bajnokságban, ez is mutatja, hogy jó úton járunk, de nekem a legfontosabb mindig a fejlődés.”

  Kispesten jelentős gondot okozott az elmúlt hetekben a sok sérülés, a helyzeten valamelyest javí­t, hogy Gazdag Dániel újra bevethető, ahogyan a legutóbbi idényt a Ferencvárosban töltő, szeptember elején kisebb műtéten áteső Davide Lanzafame is minden bizonnyal játékra jelentkezik.

  „Tény, eddig számos sérülés hátráltatott minket, de emiatt nem panaszkodtunk – mondta a kispestiek szakvezetője. – Nem taktikázni akarok, amikor azt mondom, az utolsó pillanatban dől el, hogy a visszatérők közül kivel számolhatunk a kezdő tizenegyben. A Ferencváros elleni győzelem hatalmas lökést adna nekünk, ám azt senki se feledje, hogy olyan csapattal találkozunk, amely az Európa-liga csoportkörében szerepel. Hogy legyőzhetjük-e? Ha ezt előre tudnám, jövendőmondó lennék, s ez esetben nemcsak a derbi végeredményét, hanem a lottószámokat is szí­vesen megosztanám önökkel. Csak hát nem jós, hanem edző vagyok.”

  Nem remekeltek az első hat fordulóban öt vereséget szenvedő piros-feketék, ezen a héten több mosolygós arcot lehetett látni a Temesvár utcai edzőközpontban, mint korábban, ami elsősorban a múlt szombaton a Mezőkövesd otthonában elért 2–1-es győzelemmel magyarázható.

  „Nagy szükségünk volt a sikerre – szögezte le Giuseppe Sannino. – Éppen a Nemzeti Sportban nyilatkoztam a legutóbbi mérkőzésünk előtt, hogy bármi áron, de nyernünk kell. Örülök, hogy begyűjtöttük a három pontot, jóllehet tisztában vagyok vele, hogy egyetlen győzelem még
  nem változtat semmin. A sorsunk akkor fordulhat jobbra, ha továbbra is eredményesek leszünk. Elmondtam múltkor is, elmondom most is: a futballban kizárólag az eredmény számí­t.”

  „Biztos, hogy különleges mérkőzés vár rám, illetve ránk, az elmúlt napokban gyakorlatilag csak a Fradi elleni csata jelentette a témát – mondta lapunknak Giuseppe Sannino. – Megtisztelő, hogy az Újpest elleni bajnoki után újabb derbin irányí­thatom a Honvédot, de hozzá kell tennem, én minden mérkőzést ünnepként élek meg. A Ferencváros minden tiszteletet megérdemel, megfelelő szerénységgel készülünk, ugyanakkor bí­zunk abban, hogy a végén lesz minek örülnünk. A labdarúgásban minden meccs új történet, ami azt jelenti, hogy minden hétvégén ott van előtted a lehetőség, hogy maradandót alkoss.”

  Számtalan rangadón irányí­tott már a lassan három évtizede í­ródó edzői pályafutása során Giuseppe Sannino, a kispestiek 62 esztendős szakvezetője, de először tapasztalhatja meg, milyen érzés egy Honvéd–Ferencváros mérkőzésen a kispadon ülni.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A HONVÉD–FERENCVÁROS NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ