2019.XI.10. DVSC – Ferencváros: 1-6

Milyen fáradtság? A Fradi hat gólt szerzett Debrecenben!

Csak egy gólig jutott a borzalmasan gyengén védekező Loki a helyzeteivel remekül sáfárkodó FTC ellen.
Alaposan kitömte a Lokit Debrecenben a Ferencváros: a fővárosiak 6–1-re nyertek idegenben a labdarúgó NB I 12. fordulójának záró mérkőzésén.


Nyilatkozatok:

Herczeg András: — Felfokozott hangulatú találkozó lesz úgy a pályán, mint a lelátón. Óriási hangulatot és nagy küzdelmet várok. Az utóbbi időszakban az FTC-vel nagyon jó és szoros mérkőzéseket játszottunk, ellenfelünk egy kiemelkedő csapat, de azon vagyunk, hogy a lehető legjobb teljesí­tményt nyújtsuk és remélem, jó eredményt tudunk elérni. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy a védekezésünk rendben legyen, és ha í­gy lesz, akkor talán túljutunk azokon a mérkőzéseken, amelyek nem az elképzeléseink szerint alakultak. Bí­zom benne, ezt már vasárnap be tudjuk bizonyí­tani. A kettős terhelés természetesen megfog egy csapatot, a játékosokat, viszont a Ferencváros eddig nagyon jól reagált erre, hiszen pont az idegenbeli CSZKA elleni El-meccs után, a Fehérvár elleni rangadón egy nagyon jó mérkőzésen tudott nyerni.

Szerhij Rebrov: — Emlékszem még az előző szezonban lejátszott Debrecen elleni meccseinkre, egyszer sem volt könnyű dolgunk, biztos vagyok benne, hogy szervezett, jó csapat vár ránk vasárnap is. Szeretnénk megvédeni a cí­münket a bajnokságban, ezért a CSZKA Moszkva elleni csütörtöki Európa Liga csoportmeccs mellett a DVSC elleni bajnokit is ugyanolyan fontos mérkőzésnek tartjuk.

A mérkőzés:

DVSC — Ferencváros: 1-6 (0-2)
Debrecen, Nagyerdei stadion, 17:15. 8.136 néző.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Georgiou, Márkus; alapvonali jv.: Andó-Szabó, Pillók; tartalékjv.: Ví­gh-Tarsonyi)

DVSC: Nagy S. (Kosicky, 58.) — Kinyik, Szatmári Cs. (Garba, 72.), Pávkovics, Ferenczi J. — Csősz — Kusnyí­r, Haris, Szécsi M. (Kundrák, 46.) — Adeniji, Trujic
kispad: Tőzsér, Barna, Pintér, Baráth
vezetőedző: Herczeg András

Ferencváros: Gróf — Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Civic (Csontos, 85.) — Ihnatenko, Haratin — Zubkov (Bőle, 72.), Nguen, Varga R. — Isael (Boli, 80.)
kispad: Dibusz, Leandro, Priskin, Csonka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Kundrák (50.) illetve Varga R. (11., 79.), Nguen (36., 87.), Isael (61.), Bőle (76.)
Sárga lap: Kinyik (43.), Csősz (71.) illetve Nguen (46.)

Kilenc hónap telt el a Ferencváros legutóbbi debreceni fellépése óta, ám az idén februárban lejátszott DVSC–FTC meccs bevonult a futballtörténelembe: akkor lőtte az élete első NB I-es meccsén csereként pályára lépő Zsóri Dániel a 2019-es esztendő Puskás-dí­jas gólját. Az emlékezetes esemény főszereplői közül ezúttal egy sem volt gyepen a kezdés pillanatában, a gólpasszt adó Bódi Ádám bokaműtétje után lábadozik, a parádés ollózást bemutató ifjú csatár már a Mol Fehérvár FC játékosa, a Fradi kapusa, Dibusz Dénes pedig a kispadon kapott helyet. Mint az előbbiekből is kiderült, Szerhij Rebrov a szezonban bajnoki meccsen harmadszor Gróf Dávidnak szavazott bizalmat a gólvonal előtt. A zöld-fehéreknél egyébként heten maradtak a csütörtöki CSZKA Moszkva elleni El-meccs kezdő tizenegyéből, Grófon kí­vül Frimpong, Isael és Varga Roland került be a csapatba.

Herczeg András csak kényszerből változtatott a múlt héten, a Paksot magabiztosan verő együttesén, a vállsérüléssel bajlódó Bényei Balázs maradt ki a kezdőből, helyére a legutóbb belső védőt játszó Kinyik Ákos húzódott ki jobbhátvédnek, mí­g Szatmári Csaba került a védelem közepére.

Mind a két szurkolótábor komoly erőkkel képviseltette magát a Nagyerdei Stadionban, í­gy igazi futballhangulatban kezdődhetett a meccs. Méghozzá nem is akárhogyan, hiszen néhány percnyi tapogatózás után egymásnak estek a felek. A vendégek voltak kicsit aktí­vabbak, s ennek jutalma lett a vezető gól, amelyhez kellett egy jó adag szerencse is: a menteni igyekvő Csősz Richárd ugyanis elcsúszott saját tizenhatosán belül, í­gy került a labda a zöld-fehérekhez, ráadásul a földről feltápászkodó debreceni középpályás pozí­ciójának köszönhetően nem volt lesen a gólszerző Varga Roland.

A gól után még jobban felpörgött a Debrecen, s tizenöt perc alatt meg is fordí­thatta volna a mérkőzést, ám Gróf mindegyik hazai lehetőségnél bemutatott egy-egy elképesztő bravúrt. Pedig a hazai publikum Kusnyí­r bombájánál, Adeniji ziccerénél és Haris perdí­tésénél is gólt kiáltott, ám a szőke kapus valahogy mindig hárí­tani tudott. A vendéglátók bátor játéka, persze, kockázatot is jelentett, hiszen volt területe futni a zöld-fehérek villámgyors támadóinak. A debreceni labdavesztések után Rebrov taní­tványai villámgyorsan játszották át a pálya középső harmadát, ezzel sűrűn okoztak veszélyt Nagy Sándor kapuja előtt. S amí­g a Loki helyzetei kimaradtak, addig a Ferencváros élt az adódó lehetőséggel: az első vendégtalálatot jegyző Varga Roland előkészí­tőként jeleskedett, Nguen Tokmacnak adott gólpasszt.

Vegyes érzelmekkel baktathatott az öltözőbe a szünetben Herczeg András, hiszen a DVSC a szezon egyik legjobb félidejét produkálta, mégis kétgólos hátrányból várhatta a folytatást. A hazaiak mestere a második félidőre bevetette Kundrák Norbertet, aki a Paks ellen beállása után három perccel megszerezte első NB I-es találatát – ezúttal kicsit több idő kellett a gólhoz a ferencvárosi nevelésű labdarúgónak: öt perce volt a pályán, amikor megtörte a Gróf-varázslatot és szépí­tett.

Ettől még motiváltabb lett a DVSC, tombolt a lelátó hazai része, lüktetett a játék, egy szerencsétlen mozdulat azonban megtörte a hazaiak lendületét. A Loki kapusa, Nagy Sándor akarta előre rúgni a labdát, ám közben combizomsérülést szenvedett. Egyből látszott, hogy nagy a baj, az előző szezon legjobb debreceni játékosának választott kapust hordágyon vitték be az öltözőbe, helyére Tomás Kosicky állt. A szlovák légiós egy nagy védéssel mutatkozott be, ám néhány perccel később Isael fejesénél már tehetetlen volt.

Újra kétgólos előnybe került az FTC, ám a DVSC nem adta fel, továbbra is hatalmas volt az iram. Herczeg András Haruna Garba pályára küldésével próbálta meg erősí­teni a támadósort, hiszen a nigériai csatár a belső védő, Szatmári Csaba helyére állt be, úgyhogy egyértelmű volt, ez kockázatot jelent, de kétgólos hátrányban miért is ne rizikózna egy edző.

A debreceniek elmondhatják, hogy legalább megpróbálták, még akkor is, ha ezúttal súlyos vereség lett a vége. A kinyí­ló hazai együttes ellen előbb Bőle Lukács, majd Varga Roland, végül Nguen Tokmac szerzett gólt.

A kiütést mámorosan ünnepelte a Fradi-tábor, mí­g a hazai drukkerek roppant csalódottan indultak haza – 6–1-es vereség után senkit sem vigasztal, hogy jó meccsen kapott ki és bátran játszott a csapata.

További képek: fradi.hu (itt és itt), nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov elmondta: a Debrecen szépí­tése után nehéz időszakuk volt, de Nagy Sándor sérülésétől kezdve sorra alakí­tották ki a helyzeteket.

„Örülök, hogy a fiúk kipihentek voltak ebben a nagy terhelésben, és ilyen örömet tudtak szerezni a szurkolóknak. Már a meccs előtt is azt mondtam a fiúknak, hogy az El-találkozók fel kell hogy vértezzék őket önbizalommal, ez szerintem látszott is ma. Remélem, ez a hat találat további önbizalmat ad, főleg, hogy mindig azt mondom: a támadóink nem szereznek elég gólt. Ma ezzel sem volt probléma.”

A DVSC trénere, Herczeg András az első félidőben mutatott játékkal még elégedett volt.

„Az első tí­z percben megilletődöttek, bátortalanok voltunk, a Fradi ezt jól használta ki, és megszerezte a vezetést. Aztán feljavultunk, Grófnak többször is bravúrral kellett védenie, sajnos az egyenlí­tés nem jött össze, aztán a Fradi a szünet előtt lőtt még egyet. A játékunk rendben volt az első félidőben. Aztán Szécsit agyrázkódás miatt kellett lecserélnünk, mégis gyorsan szépí­tettünk. Majd jött Nagy Sanyi sérülése és a harmadik gól, a csapat szétesett, ami eddig nem volt jellemző ránk. Kockáztattunk, nem voltunk fegyelmezettek, mindenki támadni akart. Sajnálom ezt a súlyos vereséget, mert nem méltó hozzánk. El kell ismerni, a Fradi jobb volt ezen a mérkőzésen. Nem találom a szavakat, ez kivégzés volt.”

Varga Roland:

Kundrák Norbert:

A 12. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Szappanos (Mezőkövesd) 9 — Lovrencsics G. (Ferencváros) 7, Blazic (Ferencváros) 7, Frimpong (Ferencváros) 7, Civic (Ferencváros) 7 — Ihnatenko (Ferencváros) 7 — Simon K. (Újpest) 7, Isael (Ferencváros) 7, Nguen (Ferencváros) 8, Varga R. (Ferencváros) 8 — Feczesin (Újpest) 7
A forduló játékvezetője: Kassai Viktor (ZTE — Mezőkövesd) 9 — Szalai Balázs, Szécsényi István, Bognár Tamás, Szilasi Szabolcs

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a DVSC hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2019.XI.10. DVSC – Ferencváros: 1-6 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.

  PERC

  90+3.

  PERC

  90+3.

  PERC

  90+3.

  PERC

  90+3.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+3.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90.

  PERC
  Két perc a ráadás.

  90.

  PERC
  Nguen lő ballal 15-ről kapura, Kosicky véd a léc alatt.

  87.

  PERC
  Nem minden papsajt, Boli elől ment Pávkovics az utolsó pillanatban az ötös előtt.

  87.

  PERC
  Tüntet a hazai közönség, visszavágott a Fradi a hat egyes debreceni bukásért, lásd lentebb.

  86.

  PERC
  Haratin passza után TOKMAC NGUEN is betalál, középről, jobbal 16 méterről a bal felsőbe emel. Olyan öt debreceni közül… 1–6!

  85.

  PERC
  A lényegi dolgok eldőltek, a két tábor most már inkább egymást cukkolja.

  84.

  PERC
  Újoncavatás: Civic le, a 18 éves Csontos Dominik be. Leandro nem lép pályára hát egykori csapata ellen.

  83.

  PERC
  És első gólpasszait.

  83.

  PERC
  Bőle: 9 meccs az idényben, 3 kanadai pont, Varga: 21 meccs az idényben, a korábbi 4 kanadai ponthoz ma hármat tett hozzá!

  81.

  PERC
  És szerintünk a Loki nem lesz kétszer is a listán.

  80.

  PERC
  Franck Boli váltja a vendégeknél Isaelt.

  80.

  PERC
  A Fradi egyetlen idegenbeli vereségét a Puskás Akadémiától szenvedte el a bajnokságban, a felcsúti 4–1-es zakó óta háromszor nyert, egyszer ikszelt. Ebben a naptári évben csak olyan csapat tudta legyőzni bajnokin a Ferencvárost, amely legalább két gólt szerzett – nem hosszú a lista, a Lokinak, a Honvédnak és a PAFC-nak sikerült ez.

  78.

  PERC
  ITT AZ ÖTÖDIK! Nguen lő kissé jobbról 13-ról, jobbal kapura Lovrencsics előretörése és passza után, a kapus jobbra vetődve véd, de a kipattanó VARGA ROLANDÉ, aki az ötös elől jobbal laposan az üres kapuba lő. 1–5!

  78.

  PERC
  Eldőlt.

  77.

  PERC
  A DVSC az előző 11 hazai mérkőzése mindegyikén kapott legalább egy gólt, legutóbb március 16-án tudta lenullázni ellenfelét (Diósgyőr, 1–0). A sorozat már 14 találkozót számlál.

  77.

  PERC
  Fővárosi csapat másfél éve, 2018. április 28. (DVSC–Vasas 2–3) óta nem tudott nyerni a Nagyerdei Stadionban.

  77.

  PERC
  Lovrencsics lövése Garbáról jobbra pattan, egy rossz levétel is belefér, BŐLE LUKÁCS az ötös bal sarka elől, nyolc méterről ballal okosan a túlsó felső sarokba emel. A léc is beleért: 1–4!

  75.

  PERC
  Isael lő kissé jobbról, 13-ról kapura, Kinyik blokkol.

  74.

  PERC
  Isael bedob egy jó csel után egy rosszat, de visszakapja, Nguen azonban rosszul passzol vissza elé. Kirúgás. Haris nézte csak, Ferenczi visszaadta, az udvarias vendéglátás lesz az oka a vendéggyőzelemnek.

  71.

  PERC
  Zubkov helyén Bőle Lukács a Fradiban, szélsőcsere.

  71.

  PERC
  Herczeg nem viccel. De nem is vakmerő: Szatmári le, Haruna Garba be, védő helyett ék. Kinyik megy be középre, Kusnyí­r eggyel hátrább, Adeniji megy szélsőnek.

  70.

  PERC
  Csősz Richárd kap sárga lapot Nguen ellökéséért.

  70.

  PERC
  Ferenczi szabadrúgását rosszul kezeli le a 16-oson belül Pávkovics.

  70.

  PERC
  Herczeg meghúzza az utolsó esélyét, csatárt küld be.

  69.

  PERC
  A DVSC a 15 pontjából 12-t a Nagyerdei Stadionban szerzett, mérlege 4 győzelem, 2 vereség. A Loki eddig pályaválasztóként 13 gólt rámolt be az ellenfelek hálójába, ennél csak a Fehérvár gólerősebb házigazda. A Ferencváros idegenbeli mutatója 3 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség.

  69.

  PERC
  Húsz (és fél) éve kapta Debrecenben története egyik legnagyobb pofonját a Ferencváros: 1999. április 10-én a Loki 6–1-re gázolta el a magyar rekordbajnokot. Ez és a 2003-as 5–0 a DVSC legnagyobb hazai győzelme a Fradi ellen, a zöld-fehérek rekordja egy 5:1-es siker 1963-ból.

  69.

  PERC
  Debrecenbe kéne menni, meccset kéne ottan nyerni – mondhatnák a ferencvárosiak. Ritkán sikerül nekik: 2003 óta 18 mérkőzésből csak kettőn kerekedett felül a Fradi a cí­visvárosban (2013-ban 2–3, 2015-ben 0–3). A legutóbbi öt debreceni találkozójukon veretlen maradt a házigazda (2 győzelem, 3 döntetlen).

  68.

  PERC
  Folytatja, a bal lába fájt.

  68.

  PERC
  Civic szereli Kundrákot, belesérül.

  64.

  PERC
  Kinyik nem figyel, de pontatlan Isaelnek a Varga-beadás. A gól előtt is az volt, de azt összeszedte Lovrencsics.

  63.

  PERC
  Isael jobb oldalról jövő, ballábas lövését kiüti a léc alól Kosicky. Majd a kapus szögletre üt egy amúgy mellé tartó lövést.

  62.

  PERC
  Ünnepi találat: Isael a 14. mérkőzésén megszerezte az első gólját a Fradiban! Három gólpassz után.

  62.

  PERC
  Ez Kosicky első NB I-es meccse az idényben.

  62.

  PERC
  ITT A HARMADIK FRADI-GÓL! Lovrencsics jobb oldali, jobblábas beadását a Szatmáritól ellépő, Csőszt megelőző ISAEL félmagasan a kapu közepébe fejeli középről, öt méterről. 1–3!

  60.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Barbosa (1–3)
  59.

  PERC
  Isael jobb oldalról jövő, ballábas lövését kiüti a léc alól Kosicky.

  58.

  PERC
  Zubkov passzát Nguen 12-ről Kinyikbe rúgja, Ihnatenko jobblábas, 19 méteres emelését meg kifejeli Csősz.

  56.

  PERC
  Nagyot tehát Tomás Kosicky váltja.

  56.

  PERC
  Bezony, a cserekapus melegí­t és nekivetkőzött. Nagy kirúgás közben sérült le.

  56.

  PERC
  Érdekes: az előbb véletlenül őt kattintottuk be csereként Kundrák helyett, megvalljuk férfiasan. Szellem a gépezetben?

  55.

  PERC
  Hopp, Nagy kapus lesérült. Nagy bajban, nagy bajban a Loki? Nagy-baj, Kosicky melegí­t.

  54.

  PERC
  Pávkovics szereli Isael passza után Zubkovot, bedob egy cselt, aztán elhagyja a felezőt. Majd elhagyja a labdát.

  52.

  PERC
  Haris-szabadrúgás balról, a lapos labdát kivágja a jobb alsó elől Lovrencsics.

  52.

  PERC
  2016-ban és 2017-ben az MK-ban, Koroncó és Budafok ellen.

  51.

  PERC
  Anno a Fradiban 9 meccsen 5 kanadai pontot jegyzett, 2 gólt és 3 gólpasszt.

  51.

  PERC
  Kundrák az előző fordulóban is betalált csereként, tehát nem ez az első élvonalbeli gólja.

  50.

  PERC
  A Debrecen a február 2-i, Újpest elleni 0–0 óta nem játszott döntetlent hazai pályán, 10 mérkőzést megnyert, 3 alkalommal alulmaradt.

  50.

  PERC

  50.

  PERC
  KUNDRÁK NORBERT, KI MÁS? Adeniji jobb oldali beadását a cserecsatár a jobb alsó sarokba fejeli hét méterről, középről, három védő közül. Ezt Gróf sem foghatta: 1–2!

  49.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Kundrak (1–2)
  48.

  PERC
  Haratint kell ápolni, a bokája fáj, a cipőt már le is kapta magáról.

  46.

  PERC
  Eldar Civic hátulról odarúg Kinyiknek, sárga lap.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Szécsinek nagyon nem ment ma, a volt ferencvárosi Kundrák Norbert váltja.

  FÉLIDŐ

  Sajtóközpont.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  E párharc közelmúltbeli góllövőlistájának éllovasai:
  Adamo Coulibaly 6
  Böde Dániel 5
  Szakály Péter 4
  Dalibor Volas 3
  Gera Zoltán 3

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A Debrecen a jelek szerint túljutott egy nehéz perióduson, két vereség után az előző két hazai mérkőzését ismét megnyerte. A két csapat legutóbbi, a Nagyerdőben játszott meccse emlékezetes csatát hozott, a Loki – Zsóri Dániel Puskás-dí­jat hozó góljával – az utolsó pillanatokban szerezte meg a győzelmet jelentő második találatot. A Fradi 2015 óta nem tud nyerni a DVSC vendégeként (mlsz.hu).

  FÉLIDŐ

  A zöld-fehérek nem egészen három nappal a CSZKA Moszkva elleni mérkőzés után újabb bajnoki rangadót játszanak, az Újpest és a Mol Fehérvár után következik számukra az OTP Bank Ligában a DVSC. Rebrov csapata a vesztett pontokat tekintve a legjobb a mezőnyben, a szerzetteket tekintve még nem. (Éppen a DVSC elleni hazai mérkőzését halasztották el.) Idegenben a legutóbbi négy bajnokijából hármat megnyert, a Honvéd ellen döntetlent játszott.

  FÉLIDŐ

  Mi kell még? A hazai drukkerek alig várják a rangadót: a hí­rek szerint tele lesz a B-szektor. A vendégszurkolók nagyon készülnek: már napokkal ezelőtt elfogytak a Ferencvárosnak szánt jegyek. A csapatok nagyon feszültek: mindkét félnek fontos a vasárnapi csata megnyerése. Mi kell még egy jó meccshez? BERECZKY Attila a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  EZZEL VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  Isael nagyon bátor, kissé jobbról ballal a bal alsó mellé lő egy 33 méteres szabadrúgást.

  45+1.

  PERC
  Nguen: 21 meccs az idényben, 7 gól és 3 assziszt.

  45.

  PERC
  Egy perc a ráadás!

  45.

  PERC
  Blazic középtávoli lövését elkapja a léc alatt Nagy.

  42.

  PERC
  Kinyik Ákos visszahúzza Nguent, sárga lap.

  41.

  PERC
  Isael szögletét három méterről a léc fölé fejeli Frimpong!

  40.

  PERC
  Kusnyí­r bevetődve blokkolja Zubkov az ötös jobb sarka előtti, jobblábas lövését, egy borzalmas hazai korner után.

  39.

  PERC
  Isael és Zubkov készí­tett elő Vargának, akit Kinyik hagyott beadni.

  36.

  PERC

  36.

  PERC
  Ugyanis Varga jobb oldali beadását a jobb oldali kapufa elől, egy lépésről a rövid alsóba fejeli NGUEN TOKMAC, Szatmári, Kusnyí­r és Nagy kapus közül. 0–2

  36.

  PERC
  MÁR HÁROM!

  36.

  PERC
  Varga: 19 meccs a Loki ellen, 7 gól és 2 gólpassz.

  35.

  PERC
  Frimpong emel Nguen elé, de figyel Nagy, kilép.

  33.

  PERC
  Csősz lerántja Isaelt, sárga nincs.

  30.

  PERC
  A szögletet 11-ről, Frimpong mellől kapura fejeli Pávkovics, balra vetődve Gróf lehúzza a félmagasan szálló labdát.

  30.

  PERC
  Szöglet! Szécsi passzával Adeniji a bal alsó elé fut, Frimpong ott becsúszva szereli. Remek bí­rói döntés, első a labda.

  28.

  PERC
  És a várdai Grozav?

  28.

  PERC
  Befér ide még Cseri Tamás?

  26.

  PERC
  Adeniji jobb oldali beadását az a Blazic menti becsúszva, aki miatt nem lett les Kinyik indí­tása.

  26.

  PERC
  Varga emel középről zseniálisan Zubkov elé, aki jobbal középre ad az ötös jobb sarka elől, a bevetődő Nguen milliméterekkel lemarad a labdáról az üresen tátongó jobb sarok előtt!

  25.

  PERC
  DE NAGY VÉDÉS! Kinyik remek jobb oldali beadását Haris jobbal 12-ről a bal felsőbe tenné, de hatalmasat véd Gróf! Király! Herczeg szomorú, a Báró ellenben vidám.

  25.

  PERC
  Adeniji lő 17-ről kapura, Szatmári hátáról a jobb sarok mellé pattan a labda.

  23.

  PERC
  Lovrencsics beadása Szatmárié.

  20.

  PERC
  Trujics passzát Csősz teszi kapura jobbal, 21-ről, középről, de jobbra vetődve fogja a labdát Gróf!

  19.

  PERC
  Varga passzát Nguen kissé jobbról, 15-ről jobbal Nagy elé rúgja, Szatrmári lába között, de a kapus legördül jobbra a labdáért.

  18.

  PERC
  A lefejelt Szécsi visszatért.

  16.

  PERC
  Frimpongé Szécsi szöglete, majd Szécsi és Csősz összefejel Nguen kontrája közben. Ápolás.

  15.

  PERC
  A 16-os bal sarka elől Trujics nagy erővel ölön találja Grófot.

  13.

  PERC
  Szécsi beadását nem találja el Trujics, Adeniji ballal 11-ről a jobb alsóba lőne, de hatalmasat véd Gróf, villámgyors vetődéssel. ZICCER!

  12.

  PERC
  Csősz passzát Kinyik jobbal kissé jobbról, 19-ről szintén a léc alá rúgná, de véd szép mozdulattal Gróf.

  12.

  PERC
  Civic balról jövő beadása megpattant Szatmárin, majd estében Csősz Isaelhez lőtte, véletlenül.

  10.

  PERC

  10.

  PERC
  VEZET A FRADI! Isael kap labdát a hazaiaktól, VARGA ROLAND elé passzol, aki 11 méterről jobbal a léc alá lő, középre. 0–1!

  10.

  PERC
  Sajtóközpont.

  7.

  PERC
  Kusnyí­r egy pillanatra megáll, í­gy már nem érheti el Kinyik emelését.

  6.

  PERC
  Ferenczi passza is rossz, Adenijinek, Frimpong keresztez a jobbon.

  4.

  PERC
  Adeniji indí­tja a balon Trujicsot, aki alól elfogy a pálya. Kirúgás. Szécsi most bal oldali középpályás.

  2.

  PERC
  Erős labdabirtoklással kezd a Fradi.

  2.

  PERC
  Mindkét tábor rákezdett a kapuk mögött, a meccshangulat megvan.

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 8136.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak tiszta pirosban, a vendégek tiszta fehérben.

  FraDibusz pedig ma kispados, pihen az uruguayiak elleni mérkőzésre.

  Érdekes: a Fradi vonattal jött a meccsre, de a Fradi-busz itt van a stadion előtt, az állomásról már az hozta a csapatot.

  Ami jó a hazaiaknak: Herczeg csapatai sohasem kaptak ki odahaza a Fraditól!

  Nem lesz telt ház.

  Óriási a rendőrségi készültség több helyen is a városban, köztük a stadion körül is természetesen – í­rja helyszí­ni emberünk, Nagy-Pál Tamás.

  8 bajnoki óta veretlen a Ferencváros – legutóbb, augusztus 25-én a Puskás Akadémia győzte le (1–4) –, ez az NB I leghosszabb aktí­v jó szériája, egyben a bajnokság eddigi leghosszabb veretlenségi sorozata.

  „Felfokozott hangulatú találkozó lesz úgy a pályán, mint a lelátón – í­gy a dvsc.hu-n Herczeg András. – Óriási hangulatot és nagy küzdelmet várok. Az utóbbi időszakban az FTC-vel nagyon jó és szoros mérkőzéseket játszottunk, ellenfelünk egy kiemelkedő csapat, de azon vagyunk, hogy a lehető legjobb teljesí­tményt nyújtsuk, és remélem, jó eredményt tudunk elérni. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy a védekezésünk rendben legyen, és ha í­gy lesz, akkor talán túljutunk azokon a meccseken, amelyek nem az elképzeléseink szerint alakultak. Bí­zom benne, hogy ezt már vasárnap be tudjuk bizonyí­tani. A kettős terhelés természetesen megfog egy csapatot, a játékosokat, viszont a Ferencváros eddig nagyon jól reagált erre, hiszen pont a CSZKA elleni idegenbeli El-összesapás után, a Fehérvár elleni rangadón egy nagyon jó mérkőzést tudott megnyerni.”

  „Emlékszem még az előző szezonban lejátszott, Debrecen elleni meccseinkre, egyszer sem volt könnyű dolgunk, biztos vagyok benne, hogy szervezett, jó csapat vár ránk vasárnap is. Szeretnénk megvédeni a cí­münket a bajnokságban, ezért a CSZKA Moszkva elleni csütörtöki Európa-liga-csoportmeccs mellett a DVSC elleni bajnokit is ugyanolyan fontos mérkőzésnek tartjuk” – mondta a fradi.hu-nak a zöld-fehérek mestere, Szerhij Rebrov.

  Egy kis örökmérleg: 92 élvonalbeli bajnoki, 41 FTC- és 26 DVSC-sikerrel, 144, ill. 101 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Debrecenhez:
  2019, Kundrák Norbert
  2016, Holman Dávid, 200 000 euró
  2014, Aleksandar Jovanovic, ingyen
  2011, Aranyos Mózes, i.
  2006, Leandro, i.
  2005, Dragan Vukmir, i.
  1983, Mörtel Béla
  1960, Kertész Tamás
  1957, Takács Lajos
  A Debrecentől a Ferencvároshoz:
  1995, Arany László
  1983, Kerekes György
  1947, Kispéter Mihály

  ELTILTVA: Varga K. (piros lap) itt, Botka (öt sárga lap) ott.

  A hazaiaktól Bódi (bokaműtét után) sérült, a vendégektől Dvali, Heister (mindkettő térdsérülés), Otigba (lábközépcsontműtét után), Sigér (izomsérülés) és Szihnyevics (bokasérülés) maródi.

  A legnagyobb ferencvárosi ziccert épp Miha Blazic rontotta el, a védő a szünet után közelről találta telibe Igor Akinfejev lábát. A szlovén játékos elmondta: meglepte, hogy elé pattant a labda, és bár igyekezett egyből lőni, a labda elakadt a kapusban. A helyzetkihasználáson sok múlik majd Debrecenben is.

  Vasárnap is nagyon kell a gól a Debrecennek, hiszen rangadót ví­v, a bajnoki cí­mvédő és Európa-liga-szereplő Ferencváros érkezik hozzá, amely csütörtökön a CSZKA Moszkvával 0–0-ra végzett.
  „Ezúttal jobban játszottunk a CSZKA ellen, mint az idegenbeli mérkőzésen – mondta Miha Blazic, a zöld-fehérek belső védője. – Ránk, védőkre nem nehezedett akkora nyomás, mint Moszkvában, ám el kell ismerni, a döntetlen reális eredmény, hiszen nemcsak nekünk, hanem az ellenfelünknek is voltak nagy helyzetei.”

  Több változtatást is végrehajtott Herczeg András, a DVSC vezetőedzője a Paks elleni bajnokira (3–1) a múlt héten. Egyik meglepő húzása volt, hogy Kusnyí­r Eriket nem jobbhátvédként, hanem egy sorral feljebb, a középpályán szerepeltette.

  „Pályafutásom elején, még Debrecenben is középpályást játszottam, úgyhogy nem volt idegen a poszt – magyarázta a posztcseréről az Ukrajnában született védekező középpályás, aki gólt szerzett a mérkőzésen. – Abból a szempontból viszont különös volt a helyzet, hogy már régóta jobbhátvédet játszom. A gólom? Mintha hirtelen egy hatalmas kő esett volna le a szí­vemről. Nagyon vártam már, hogy betaláljak.”

  Varázslatos Akinfejev; balszerencsés CSZKA; mit sem érő első pont – lapszemle.

  Az idegenbeli siker után a Ferencváros a Groupama Arénában gól nélküli döntetlent játszott a CSZKA Moszkvával az Európa-liga H-csoportjának 4. fordulójában.

  A 29 esztendős hátvéd az élvonal legutóbbi fordulójában a Paks elleni találkozón (3–1) kezdő volt, ám az 57. percben le kellett cserélni.

  A Debrecen tájékoztatása szerint a Lokiban nevelkedő Bényeinek a jobb vállában bevérzett egy í­zület, valamint az orvosok izomszakadást is diagnosztizáltak. Bényei karja fel van kötve, nem tud edzeni, í­gy nem lép pályára a Ferencváros ellen a Nagyerdei Stadionban. A korábban Mezőkövesden és Békéscsabán is szereplő futballista a mostani idényben öt találkozón játszott az NB I-ben. Összesen háromszor volt kezdő, kétszer épp a legutóbbi két fordulóban.

  A Debreceni VSC a hivatalos honlapján jelezte, Bényei Balázs vállsérülést szenvedett.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A DVSC–FTC NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ