2019.XI.2. Ferencváros – Mezőkövesd: 1-1

Egyre jobb a Mezőkövesd, nem bí­rt vele a Ferencváros sem!

Odalett a kövesdiek idegenbeli győzelmi sorozata, de ezt aligha bánják a bajnokkal ikszelő Kuttorék.
Egy egyre végződött a Ferencváros–Mezőkövesd fővárosi rangadója a labdarúgó NB I 11. fordulójában.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — A Mezőkövesd az előző szezonban is nagyon jól játszott már és amint az eredményei mutatják, az új idényben is jó futballt produkál. Nekünk ugyanakkor teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, ha hazai pályán játszunk, domináns futballt kell mutatnunk, jól kell teljesí­tenünk a szurkolóink előtt.

Kuttor Attila: — Elképesztően rohan az idő, pedig még szinte csak most történt, hogy a Zalaegerszeg elleni győzelemmel elindult a szezon. Való igaz, már csak a Fradival nem játszottunk idén az élvonalbeli mezőnyben, de szombaton ilyen tekintetben is teljes lesz a kép. Természetesen a bajnokság első körével kapcsolatosan. Azt gondolom, továbbra is jó formáról beszélhetünk, ezt igazolja a múlt heti, Debrecen elleni győzelmünk is, mert egy erős, kiváló erőkből álló együttest sikerült két góllal legyőznünk. Nem is lehet más a célunk ezen a hétvégén sem, mint ennek megismétlése. Nem hiszem, hogy elbizakodott kijelentés lenne ez, hiszen mindenki ellen úgy lépünk pályára, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a három pont megszerzéséért, legyen az a tabellán utolsó helyen álló társaság, vagy akár az Európa Liga csoportkörében vitézkedő, és egyre jobb formába lendülő FTC. Nagyon szeretnénk egy szép eredményt elérni a szombati találkozón, mert tavaly háromszor is egyetlen gólon múlott a pontszerzésünk, és a következő lépést ez jelentené a Fradi ellen.

A mérkőzés:

Ferencváros — Mezőkövesd-Zsóry: 1-1 (1-0)
Groupama Aréna, 17:00. 7.437 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Kóbor, Horváth R.; alapvonali jv.: Iványi, Németh Á.; tartalékjv.: Becséri)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Botka, Civic — Ihnatenko (Leandro, 75.), Haratin — Zubkov, Nguen (Varga R., 82.), Isael (Bőle, 71.) — Boli
kispad: Gróf, Heister, Csonka, Skvarka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Mezőkövesd-Zsóry: Szappanos — Farkas D., Pillár, Katanec, Silye — Cseri (Vajda S., 84.), Karnyicki, Berecz, Pekár — Nagy Dá. (Takács T., 76.; Sajbán M., 88.), Zivzivadze
kispad: Dombó, Vadnai, Bertus, Molnár G.
vezetőedző: Kuttor Attila

Gól: Ihnatenko (9.) illetve Zivzivadze (49.)
Sárga lap: Ihnatenko (45.), Botka (50.), Boli (90+2.) illetve Berecz (51.), Zivzivadze (53.), Pekár (60.)

Az előzés csak átmenetileg sikerült… Voltak olyan percei a szombat estének, amikor a Ferencváros a tabella élén érezhette magát – a bajnokság augusztusi rajtja óta nem volt még ilyen –, ám mire Pintér Csaba játékvezető lefújta a találkozót a Groupama Arénában, a zöld-fehéreket visszaelőzték a vetélytársak. Nyögvenyelős mérkőzést játszottak a hazaiak – éppen olyat, mint amilyet Szerhij Rebrov vezetőedző megjósolt.

Pedig aktí­vabban kezdett a Ferencváros, érezhető volt, hogy az elmúlt időszak sorozatos sikerei meghozták néhány futballista önbizalmát. Ezek olyan apróságokból voltak leszűrhetőek, mint például ahogy Ihor Haratin jobbra nézve pimaszul balra passzolta a labdát, vagy ahogy Olekszandr Zubkov a biciklis cselnél kétszer is megtekerte a lábát a labda fölött. A gólt mégis Danilo Ihnatenko érte el, akit eddig sokan kritizáltak, most azonban a nyolcadik bajnoki mérkőzésén megszerezte első gólját. Bánhatja, hogy nem ért győzelmet.

A Mezőkövesd Zsóry nem ijedt meg. A gyors ferencvárosi találat ellenére – a rá jellemző módon – összeszedetten futballozott, s ennek az lett az eredménye, hogy már az első félidőben is volt két-három olyan lehetősége, amelyből könnyedén egyenlí­thetett volna. Dibusz Dénesnek szüksége volt minden erejére és tudására ahhoz, hogy kitornázza a labdát a sarokból. Aztán alighogy elkezdődött a második félidő, a kövesdiek (ugyancsak szögletet követően) gólt szereztek, a Ferencváros innentől pedig végképp nem azt a teljesí­tményt nyújtotta, amely elvárható tőle. Egyre több volt a pontatlanság, az egyéni hiba, az összjáték egyre inkább akadozott, és hazai szempontból izzadtságszagúvá vált a találkozó. Noha a labda továbbra is inkább a Mezőkövesd térfelén pattogott, a vendégek az ellentámadásokból ugyancsak eljutottak a Fradi kapujáig, az más kérdés, hogy igazi ziccert már nekik sem sikerült kialakí­taniuk.

Ment előre a Ferencváros, de a hajrára érezhető volt, ezt a mérkőzést akkor sem nyeri meg, ha másnap reggelig futballozik. Pedig bevetette a rutinos, az utóbbi időben a Zalaegerszeg (2–1) és a Kisvárda (1–0) ellen is győztes gólt szerző Leandrót is, aki távoli lövéssel próbálkozott, ám a labda ezúttal célt tévesztett. Nagy harc folyt a pályán, többször is összecsattantak a sí­pcsontvédők, és egy-két tömegjelenet is kialakult, hol az egyik, hol a másik csapat játékosai kifogásolták az ellenfél keménységét.

A döntetlennek alighanem a mezőkövesdiek örültek jobban, hiszen idegenben, a bajnoki cí­mvédő otthonában gyűjtöttek be egy pontot, s továbbra is megelőzik a tabellán a zöld-fehéreket. Arról nem is beszélve, hogy nem akármilyen negatí­v sorozatot szakí­tottak meg a döntetlennel: a két csapat hét legutóbbi egymás elleni bajnokiját egyaránt a Ferencváros nyerte meg, a Mezőkövesd legutóbb 2016. december 3-án szerzett pontot a Fradi ellen.

A hazai publikum bosszankodott az iksz (1–1) miatt, a lefújás előtti pillanatokban mégis tapsvihar tört ki a Groupama Aréna lelátóján, az eredményjelzőn ugyanis megjelent, hogy a legnagyobb vetélytárs, a Mol Fehérvár 3–3-as döntetlenjével pontokat veszí­tett az újonc Zalaegerszeg otthonában. így a dobogón mindenki maradt a helyén.

További képek: fradi.hunso.hu, Sas Gábor

Nyilatkozatok:

Az FTC vezetőedzője, Szerhij Rebrov szerint nagyon nehéz volt ez a találkozó.

„Az első félidőben jobban kihasználhattuk volna a helyzeteinket, de nagyon jó ellenféllel játszottunk, megérdemelten vannak ott az első háromban. Az első játékrészben jók voltunk a középpályán is, de önök nem látták, hogyan nézett ki a csapat a szünetben az öltözőben. Nagyon fáradtak voltak a játékosok. Én nagyon szeretem az intenzí­v játékot, de ennyi meccs mellett nem lehet ilyen intenzitást elvárni a játékosoktól.”

A Mezőkövesd trénere, Kuttor Attila nem csak a döntetlen miatt volt boldog a találkozó után.

„Nagyon értékes mérkőzést játszottunk, a pontszerzés pedig csak hab a tortán, mert aminek igazán örülök, az a mutatott játék, az a mentalitás, amivel futballoztunk egy Európa-ligában vitézkedő csapat otthonában. Büszke vagyok a fiúkra, és nagyon örülök. A csapaton lehetett látni, hogy nem ijedt meg a kapott gól után, ezért én sem. Más csapatok azért nem í­gy szoktak futballozni hátrányban a Ferencváros otthonában.”

A 11. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Dibusz (Ferencváros) 6 — Nego (MOL Fehérvár) 7, Lesjak (ZTE) 6, Katanec (Mezőkövesd) 6 — Gyurcsó (Puskás Akadémia) 6, Mitrovic (ZTE) 6, Zsótér (Újpest) 7, Szécsi M. (DVSC) 7 — Gazdag (Bp. Honvéd) 7, Bobál G. (ZTE) 7, Zivzivadze (7)
A forduló játékvezetője: Berke Balázs (DVTK — Kisvárda) 9 — Albert István, Medovarszki János, Farkas Ádám, Ducsai József

Tabella:

Góllövőlista:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Mezőkövesd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2019.XI.2. Ferencváros – Mezőkövesd: 1-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+5.

  PERC
  flashscore.com

  90+5.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+4.

  PERC
  A Mol Fehérvár FC közben három háromra végzett Zalaegerszegen.

  90+1.

  PERC
  Franck Boli kornert reklamál, kap is egy… sárga lapot.

  90+1.

  PERC
  Haratin lő Boli passza után jobbal 22-ről a jobb alsó mellé.

  90.

  PERC
  Négy perc a ráadás!

  89.

  PERC
  Varga szöglete Pilláré.

  89.

  PERC
  Bőle beadásást kitenyereli oldalra Szappanos, korner.

  88.

  PERC
  Berecz fellöki a balon Bolit, szabadrúgás balról.

  87.

  PERC
  De komoly az ügy! Kuttor azonnal lecseréli Takácsot, Sajbán Máté váltja az éket.

  87.

  PERC
  Mert meghúzódott futás közben a dereka. Hexenschuss.

  86.

  PERC
  Takács a földön, ápolást kér.

  86.

  PERC
  Bőle labdaszerzése után Leandro ballal 31-ről gyengén a bal alsó mellé lő.

  85.

  PERC
  Lovrencsics beadása Szappanosé.

  85.

  PERC
  A pályán közben irgalmatlan mezőnyjáték, sok-sok pontos passzal.

  85.

  PERC
  Varga: 10 meccs a Kövesd ellen, 4 gól, 4 gólpassz!

  84.

  PERC
  Blazic elcsúszik, Zivzivadze… ő meg eladja.

  84.

  PERC
  Vajda: 6 meccs a Fradi ellen, 3 kanadai ponttal!

  82.

  PERC
  Cseri helyén Vajda Sándor!

  82.

  PERC
  Varga Roland be, Nguen le.

  82.

  PERC
  Zubkovot feldönti a 16-os jobb sarka előtt Silye, szabadrúgás.

  82.

  PERC
  Zivzivadze kiugrana, de Botka lefüleli.

  81.

  PERC
  És a kövesdi villám, Vajda is.

  81.

  PERC
  Beáll a hazai titkos fegyver, Varga is.

  79.

  PERC
  Cseri emelget, Leandro letalpalja, szabadrúgás.

  78.

  PERC
  Takács: 4 bajnoki, 0 gól. De a Fradi ellen karrierje során 13 meccsen 4-szer volt eredményes, 1 gólpassz mellett.

  77.

  PERC
  Leandro: 5 bajnoki az idényben, 2 gól.

  76.

  PERC
  Kuttor sem viccel: Nagy le, a támadó Takács Tamás be!

  75.

  PERC
  Ignatenko le, Leandro be, hazai szűrőcsere.

  75.

  PERC
  A Fradi hetes veretlenségi sorozatban van az NB I-es mérkőzéseket tekintve, ez holtversenyben a legjobb aktí­v széria volt a forduló előtt.

  75.

  PERC
  A Ferencváros kapta ebben a bajnokságban a legkevesebb gólt (7), a Mezőkövesd a második legkevesebbet (9).

  72.

  PERC
  Nagy beadását elfejeli oldalra Berecz, de vendégdobás.

  72.

  PERC
  De 4 meccset ví­vott a Kövesd ellen, 2 kanadai pontnál tart.

  72.

  PERC
  Bőle 8 idénybeli meccsén 1 gólt lőtt, legutóbb, a BKV Előrének a kupában.

  71.

  PERC
  Isael le, Bőle Lukács be, szélsőcsere.

  70.

  PERC
  MELLÉ! Civic megbotlik a balon, aztán ballal középre ad, Szabbanos pocsékul jön ki, Boli hatról azonban a bal alsó mellé fejel. Ajtó-ablak!

  69.

  PERC
  Zivzivadze nyaka fáj, ápolás. Pintér leküldi, az ék árulkodik, hogy ki bántotta.

  68.

  PERC
  5:1 a hazaiaknak ebben a tekintetben, a labdabirtoklás 53:47.

  68.

  PERC
  Isael lő jobbal 21-ről, elévetődik Katanec. Korner is is.

  66.

  PERC
  A Mezőkövesd a mezőnyben egyedüliként még százszázalékos idegenben ebben az idényben, mind a négy találkozóját megnyerte. Kuttor Attila csapata a Kaposvárt, a Kisvárdát és az Újpestet 2–1-re, a Diósgyőrt 3–0-ra győzte le. Sokatmondó, hogy az előző, 2018–2019-es évadban csupán egyetlen csapat, a bajnok Ferencváros tudott megnyerni egymás után négy idegenbeli találkozót.

  66.

  PERC
  A Fradi legutóbbi hat hazai bajnoki győzelme egygólos siker volt (2–1, 2–1, 1–0, 1–0, 1–0, 1–0) – kis győzelem is három pontot ér, mondhatják a cí­mvédőnél.

  66.

  PERC
  Szép Isael, Civic-akció a balon, a beadásba bevetődik Farkas, oldalháló. A korner Pekáré, Isaeltől.

  62.

  PERC
  Lovrencsics beadása pontatlan, Szappanos megelőzi Bolit.

  61.

  PERC
  Szappanos! Kikapja jobbra vetődve Blazic az ötösről érkező fejesét. Isael adott be jobbról ballal, a Feyenoord altal is figyelt védő bevetődve fejelt kapura, aztán jött a bravúr.

  59.

  PERC
  Pekár László szerelés cí­mén elviszi magával Lovrencsics jobb bokáját, sárga lap.

  58.

  PERC
  Blazic szereli az ötös előtt Zivzivadzét, Kuttot reklamál, de nincs igaza. Tovább, jogos ez is.

  57.

  PERC
  Isael passzol Nguen elé, de les. Tényleg az volt.

  53.

  PERC
  Az ék és Blazic összekap, utóbbi hátulról bokán cserdí­tette előtte.

  53.

  PERC
  Budu Zivzivadze kap is egy sárga lapot, derékkal megtámasztotta a védőt.

  52.

  PERC
  Nguen a 16-os előtt jár már, Pillár szereli végül, majd Botka esik nagyot Zivzivadze mellett.

  52.

  PERC
  Botka Endre is kapott egy sárga lapot, a rúgásért és a reklamálásért.

  50.

  PERC
  Ennek folyományaként sárga lap Berecz Zsombornak.

  50.

  PERC
  Nagy nagy kapot a becsúszó Botkától, kis tolongás.

  49.

  PERC

  49.

  PERC
  BUDU ZIVZIVADZE EZT MÁR NEM HAGYJA KI! Cseri remek jobb oldali, ballábas beadását félmagasan a bal sarokba küldi az ötösről fejjel, Blazic és Civic mellől. 1–1!

  47.

  PERC
  Zivzivadze jobblábas, 15 méteres lövését blokkolja bevetődve Civic.

  47.

  PERC
  Nguen indí­tását elfejeli Farkas.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Csere nincs.

  FÉLIDŐ

  Jelentjük: szakad az eső!

  FÉLIDŐ

  A Fradi legutóbbi hat hazai bajnoki győzelme egygólos siker volt (2–1, 2–1, 1–0, 1–0, 1–0, 1–0) – kis győzelem is három pontot ér, mondhatják a cí­mvédőnél.

  FÉLIDŐ

  flashscore.com

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros már 41 hazai bajnokit ví­vott meg egymás után veretlenül, a (modern kori) klubrekordot az Újpest elleni derbin döntötte meg. NB I-es mérkőzésen legutóbb (2017. április 15-én) a Vasas tudott nyerni az FTC otthonában (1–2), pontot pedig a Debrecen tudott csenni a Fraditól (2018. október 6., 2–2).

  FÉLIDŐ

  A két csapat legutóbbi hét bajnokiját kivétel nélkül a Ferencváros nyerte meg. A Mezőkövesd legutóbb 2016. december 3-án szerzett pontot a Fradi ellen, akkor 2–0-ra győzött is. A Ferencváros otthonában két döntetlennel indí­tottak a kövesdiek, azóta négy zakó, mind a négyszer három vagy több gólt beszedve (3–1, 5–0, 3–0, 3–2).

  FÉLIDŐ

  E párharc góllövőlistájának élvonala
  Böde 6
  Varga Roland 4
  Davide Lanzafame 2
  Stipe Bacelic-Grgic 2
  Molnár Gábor 2

  FÉLIDŐ

  Ha Szerhij Rebrov eddig nem szerette a sakkot, most biztosan a rajongója lett… Az elmúlt hetekben úgy kellett ide-oda tologatnia játékosait, akár egy sakknagymesternek. Adva volt a kérdés: ki pihenjen, ki maradjon. Az elmúlt hetek sorozatterhelése után itt az újabb rangadó – a harmadik Ferencváros fogadja a második Mezőkövesdet. Előzés várható… BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+3.

  PERC
  Pekár és Lovrencsics összefejel. Ápolás.

  45.

  PERC
  Danilo Ihnatenko kap sárga lapot, felrúgta a meginduló Zivzivadzét.

  45.

  PERC
  Civic bal oldali, ballábas beadása éppen csak hosszú a középen berobbanó Civicnek!

  44.

  PERC
  Labdaejtés, pfújolás. Mert vezet az Újpest.

  42.

  PERC
  DIBUSZ! Blazic eladja, Karnickij passzol Nagy elé, aki Zivzivadze elé sarkazza a labdát a 16-osról, kis szerencsével, a légiós tí­zről jobbal kapura lő, középről, de ment a jobbra elmozduló kapus.

  42.

  PERC
  Most jól emel Pekárhoz, de rossz a beadás.

  42.

  PERC
  Cseri csele jó, de beadása Civicé.

  41.

  PERC
  Isael megindul Berecz mellett, majd ballal 32-ről Szappanos ölébe lő.

  40.

  PERC
  Ugyanakkor a Mezőkövesd az egyik legveszélyesebb ellenfél, akár arra is van esélye, hogy a bajnokság első harmada után az élen álljon. Az idegenbeli mérlege különösen figyelemre méltó: százszázalékos még az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében (mlsz.hu).

  40.

  PERC
  Senki sem állí­thatja, hogy könnyű sorozatban van a Fradi: a CSZKA Moszkva elleni idegenbeli mérkőzés után idegenben játszott a listavezető MOL Fehérvárral, majd a hétközi Magyar Kupa-mérkőzés után újabb rangadót ví­v, ezúttal az ősz meglepetéscsapata, a Mezőkövesd ellen. Öt nappal később, november 7-én aztán megint az Európa-ligában játszik majd, ismét orosz riválisával. Hazai bajnoki mérkőzés előtt illendő felidézni a zöld-fehérek nagy sorozatát: immár 41 mérkőzésen keresztül maradtak pályaválasztóként veretlenek a bajnokságban, a legutóbbi tizenöt hazai bajnokijukat kivétel nélkül megnyerték a Groupama Arénában. Amióta Szergej Rebrov az edző, mindössze két bajnoki találkozón kellett beérniük döntetlennel az Üllői úton.

  36.

  PERC
  Boli ismét a földön, a nyaka fáj. Berecz lökte el őt, a hátánál. Húzódás?

  36.

  PERC
  Lovrencsics kiharcol egy kornert, Isael túl hosszan adja be azt.

  34.

  PERC
  Szép becsúszás volt, szabályos.

  34.

  PERC
  Boli megindul a 16-os felé, Katanec szereli. Szabályosan. Boli ápolást kér.

  34.

  PERC
  Pekár sarkazását Zivzivadze jobbal 19-ről Ihnatenkóba rúgja.

  32.

  PERC
  Zivzivadze 10 meccsen 4 gólt lőtt, és 2 gólpasszt adott az idényben.

  30.

  PERC
  Akit behí­vtaák a bosnyák labdarúgó-válogatott keretébe. Robert Prosinecki szövetségi kapitány ismét számí­t az FTC labdarúgójára, aki november 15-én Olaszország, három nappal később Liechtenstein ellen kaphat lehetőséget az Európa-bajnoki selejtezőben. A bosnyák válogatottnak még van matematikai esélye arra, hogy az Eb-selejtezőből kijusson a jövő nyári kontinensviadalra.

  29.

  PERC
  Pekár passzol balról Zivzivadze elé, az utolsó pillanatban ment előle Civic.

  29.

  PERC
  Üdvrivalgás, nem ezért, nem is az újpesti, hanem a 2. ZTE-gól miatt.

  28.

  PERC
  Lovrencsics passzát a jobb sarok mellé rúgja ballal Zubkov, 22-ről, de les.

  26.

  PERC
  Karnyickij szereli becsúszva Bolit a 16-os előtt, Nguené a kipattanó, aki a bal sarok mellé emel jócskán jobbal, 21-ről, kissé balról.

  24.

  PERC
  Silye éppen csak lemarad Pekár jobb oldali beadásáról az ötös bal csücske előtt!

  22.

  PERC
  Ihnatenko lerántja Nagyot, sárga nincs.

  22.

  PERC
  Zubkov bal oldali beadását kifejeli Boli elől Katanec.

  22.

  PERC
  Isael lő ballal 24-ről a bal sarok mellé, belelépett Karnyickij. Korner.

  21.

  PERC
  Isael meg kap egy csomagot Katanectől.

  20.

  PERC
  Silye bőrözi fel a balon az Ihnatenko nevűt.

  20.

  PERC
  Boli ad be az ötös jobb sarkáról estében pontatlanul Nguennek, Rebrov majd’ felrobban.

  20.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  19.

  PERC
  MELLÉ! Zivzivadve pörget az ötös bal sarka elől a jobb, azaz a rövid sarok mellé. Ballal. ZICCER! Előtte remekül háromszögelt Bereczcel.

  17.

  PERC
  A Ferencváros 2018. október 6-a (FTC–DVSC 2–2) óta egyetlen hazai bajnokiján sem került hátrányba. Akkor a Loki kétszer is vezetett, ám a Debrecennek meg kellett elégednie a döntetlennel. Ez a legutóbbi eset, amikor a magyar rekordbajnok pontot vesztett NB I-es mérkőzésen a Groupama Arénában, azóta sorozatban tizenötször győzött.

  16.

  PERC
  Lovrencsics menti fejjel Cseri beadását. Majd szereli szépen Silyét, kirúgás.

  15.

  PERC
  A Zubkov indí­totta Isael bedob egy cselt az ötös jobb sarka előtt, majd ballal feladja a labdát a kapusnak. HELYZET!

  12.

  PERC
  Zubkov passzol jobbal sarokkal középre… de Katanecé.

  11.

  PERC
  Nguen passza után Boli helyzetben, de les.

  10.

  PERC

  10.

  PERC
  Haratin megszerezte az első bajnoki gólját a Fradiban.

  9.

  PERC
  Isael jobb oldali szögletét DANILO IHNATENKO hat méterről jobbal félmagasan a bal sarokba lövi, nagy erővel, az eldőlő Pillár mellől. 1–0!

  8.

  PERC
  VEZET A FERENCVÁROS!

  7.

  PERC
  Hatalmas ZTE-éltetés a stadionban, jelenti helyszí­ni kollégánk.

  6.

  PERC
  Hasonló tetszést váltott ki, hogy a ZTE is vezet a Fehérvár ellen.

  6.

  PERC
  Kitörő örömmel fogadták a hazai nézők, hogy a kivetí­tőn megjelent: vezet a Kaposvár az Újpest ellen.

  5.

  PERC
  Zivzivadze szereli Botkát, bedob egy cselt Cseri, szereli Civic. Kontra, Isael már az ötös jobb sarka előtt, szereli végük Silye és Katanec közös erővel.

  2.

  PERC
  Cseri passzol Zivzivadze elé, szereli becsúszva Civic, kontra, Nguennek pontatlan az indí­tás.

  2.

  PERC
  Pekár lő jobbról 24-ről a jobb sarok mellé, méterekkel.

  1.

  PERC
  Jó 9000 néző lehet a stadionban, 200 vendégnézővel.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak föld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek tiszta feketében.

  7 legutóbbi egymás elleni bajnokijukat egyaránt a Ferencváros nyerte meg, a Mezőkövesd legutóbb 2016. december 3-án szerzett pontot a Fradi ellen (2–0).

  Egy kis örökmérleg: 11 első osztályú mérkőzés, 8 ferencvárosi és 1 kövesdi sikerrel, 22, ill. 9 rúgott góllal.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Mezőkövesdhez:
  2019, Silye Erik, kölcsönbe
  2019, Amadou Moutari
  2018, Wieland Dominik
  2018, Silye Erik, k.
  2017, Bognár István, ingyen
  2014, Kunsági Roland, k.

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Otigba (lábközépcsontműtét után) és Sigér sérült, a vendégektől Eperjesi (lábujjtörés után), Neszterov (bokaszalag-szakadás), Sajbán Miklós (combizomszakadás) és Szeles (bokaműtét után) maródi.

  „Elképesztően rohan az idő, pedig még szinte csak most történt, hogy a Zalaegerszeg elleni győzelemmel elindult a szezon – í­gy a vendégek honlapján Kuttor Attila mezőkövesdi vezetőedző arra a felvetésre, hogy a holnapi ütközettel máris véget ér a bajnokság első harmada. – Való igaz, már csak a Fradival nem játszottunk idén az élvonalbeli mezőnyben, de szombaton ilyen tekintetben is teljes lesz a kép, természetesen a bajnokság első körével kapcsolatosan. Azt gondolom, továbbra is jó formáról beszélhetünk, ezt igazolja a múlt heti, Debrecen elleni győzelmünk is, mert egy erős, kiváló erőkből álló együttest sikerült két góllal legyőznünk. Nem is lehet más a célunk ezen a hétvégén sem, mint ennek megismétlése. Nem hiszem, hogy elbizakodott kijelentés lenne ez, hiszen mindenki ellen úgy lépünk pályára, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk a három pont megszerzéséért, legyen az a tabellán utolsó helyen álló társaság, vagy akár az Európa Liga csoportkörében vitézkedő, és egyre jobb formába lendülő FTC. Nagyon szeretnénk egy szép eredményt elérni a szombati találkozón, mert tavaly háromszor is egyetlen gólon múlott a pontszerzésünk, és a következő lépést ez jelentené a Fradi ellen.”

  Érdekesség, a játékos a közelmúltban győztes gólt lőtt az Újpest ellen 2–1-re megnyert mérkőzésen, érkeztek is a zöld-fehér gratulációk a telefonjára.
  „Sok fradista í­rt, korábbi játékosok, szurkolók gratuláltak, hogy tényleg stí­lusosan sikerült megszereznem pályafutásom első NB I-es gólját. Úgy tűnik, zöld-fehérként a sors is úgy akarta, hogy éppen a lila-fehérek ellen legyen meg az első találatom. Izgalmas lesz a Ferencváros ellen pályára lépni, próbálok nem túlpörögni.”

  Különleges lesz a szombati összecsapás Silye Eriknek. A 23 esztendős játékos a Ferencváros kölcsönjátékosaként lép pályára mezőkövesdi szí­nekben, a bal oldali védő mostanra biztos pont a sárga-kékek kezdőcsapatában.
  „A Ferencváros a nyáron Eldar Civic személyében újabb balhátvédet igazolt, í­gy számomra egyértelművé vált, hogy ismét kölcsönadnak. A klubnál is azt mondták, ha Mezőkövesden jól éreztem magam az előző idényben, és még játszottam is, akkor ez lehet a legjobb megoldás. Voltak egyébként más érdeklődők is, de sok konkrétumig nem jutottunk, Magyarországon nekem csak a Ferencváros és a Mezőkövesd jöhet szóba.”

  A zöld-fehérek vezetőedzője sajnálja, hogy a B-közép ezúttal nem lehet ott a helyén a stadionban, az Újpest elleni „tűzijáték” miatt az MLSZ ugyanis a nyolcmillió forintos büntetés mellett a kapu mögötti szektort is bezáratta.

  Az ukrán vezetőedző tisztában van vele, hogy a Mezőkövesd ellen sem szabad majd kizárólag a támadásokra koncentrálni, a megfelelő védekezés legalább ilyen fontos lesz. „Csapatként vagyunk erősek! Ha nem megy a támadás, a védekezéssel kompenzáljuk, és ez fordí­tva is igaz. Örülök, hogy a játékosok is megértették, nem az a csapat vagyunk, amelyik csak támad. Tisztában vannak a feladatukkal, és a legtöbbet akarják magukból kihozni. Kapusposzton Dibusz Dénes és Gróf Dávid egyaránt remek formában van, mindketten keményen dolgoznak. Örülök, hogy Dávid odateszi magát, tudja, hogy versenyeznie kell Dénessel. Mindketten megérdemelnék, hogy védjenek, de a meccseken az áll a kapuba, aki kellő magabiztossággal rendelkezik.”

  „A futballban az eredmény a legfontosabb, márpedig mi hoztuk a győzelmeket – nyilatkozta Szerhij Rebrov vezetőedző a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón. – A Fehérvár ellen fáradtak voltak a labdarúgók, megterhelő két-három naponta mérkőzéseket játszani. A Mezőkövesd ellen újabb feladat vár ránk, egyértelműen megint a győzelem a célunk. Az elmúlt időszakban többször is három védekező középpályással léptünk pályára, azért választottam ezt a hadrendet, mert tudtam, melyek a CSZKA Moszkva és a fehérváriak erősségei.”

  Mit sem ér a Mol Fehérvár elleni 2–1-es győzelem, ha a Mezőkövesdet nem sikerül hazai pályán megverni. A tabella harmadik helyén álló (egy mérkőzéssel kevesebbet játszó) Ferencváros fogadja a második kövesdieket, kérdés, a zöld-fehérek labdarúgóinak mennyire sikerült egyenesbe jönniük az elmúlt időszak sorozatterhelése után.

  A honi élvonalban a Mezőkövesd emelkedik ki, a borsodi csapat meccsein 59.6 százalékban volt az idény bajnoki mérkőzésein játékban a labda. Ennél jobban a PL-ben csak a Manchester City (60.3%), a La Ligában az FC Barcelona (60%), a Bundesligában a Bayern München (62%) és Gulácsi Péter, valamint Willi Orbán csapata, az RB Leipzig (59.8%), a Ligue 1-ben az emlí­tett Lyon (61.5%), PSG (60.7%) duó áll – a Serie A-ban senki sem.

  A magyar bajnokságban, azaz az NB I-ben kifejezetten magas ez a szám, az 55.8 százalék magasabb, mint a Serie A (55.6%), a Premier League (55%) vagy a már emlí­tett La Liga, a Primera División (53.3) vonatkozó statisztikái.

  A CIES arra jutott, hogy a svéd élvonalban a legmagasabb a hatékony játékidő aránya, itt közel 60 százalékot mértek (59.7%), az ellenkező véglet a cseh bajnokság, amely alig jutott 50 százalék fölé (50.2%).

  A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb tanulmányában az effektí­v játékidővel foglalkozik, az InStat segí­tségével azt vizsgálták, hogy az európai bajnokságokban átlagosan mennyit van játékban a labda a mérkőzések során.

  Az FTCa Groupama Arénában fogadja a Mezőkövesdet. A két csapat jelenleg egyaránt 22 ponttal áll, és mindössze a gólkülönbség miatt vezeti a Mol Fehérvár a tabellát.

  „A Ferencvárosnál mindig speciális a magyarok szerepe, mert a Fradira szoktuk mondani, hogy a nemzet csapata, tehát nagyon fontos, hogy magyar játékosok is legyenek. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartanunk, hogy egy olyan klub vagyunk, amely állandó teljesí­tménykényszer alatt van. Nekünk magyar bajnokságot kell nyerni, kupát kell nyerni és lehetőleg nemzetközi szinten is jól kell szerepelnünk. A keretet ezek alapján kell összeállí­tanunk, és nem feltétlenül csak azt tarthatjuk szem előtt, hogy minél több magyar játékosunk legyen. Természetesen azon dolgoznak a kollégák, és mi is, hogy erősödjön a Fradi, de leginkább külföld felé nézelődünk jelen pillanatban. Próbálunk egy olyan játékoshalmazt összerakni, akik közül lehet válogatni, ha szükség lesz rá.”

  „A Ferencváros jelenlegi kvalitásai az Európa-ligára alkalmasak, ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában játszunk, egy óriási szerencse kéne. Azért nézzük meg, hogy a Dinamo Zagreb, amely egy más szintet képvisel, hogy szerepelt a BL-ben a korábbi években. Nem feltétlenül volt az egy sikertörténet a számukra. Egyetlen egy dolog biztos, mi minden évben arra törekszünk, hogy a Fradi jobb legyen.”

  „Fantasztikus mérkőzéseken van túl Dénes, az egész csapattal együtt – kezdte Orosz Pál. –Ahogy Szerhij Rebrov szokta mondani, nem szeretünk senkit sem kiemelni, hiszen ez egy csapatsport, és hiába véd jól a kapus, ha mások nem teljesí­tenek jól. Az viszont kétségtelen tény, hogy hihetetlen formában van. Egyelőre az eladása nem merült fel, úgyhogy nem is szeretnék erről beszélni. Hála istennek vannak jó kapusaink, vannak jó játékosaink más poszton is, és nyilvánvaló, hogy lesz iránta érdeklődés, de egyelőre még nincs.”

  Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója a DIGI Sport napindí­tó műsorában beszélt a kirobbanó formában védő Dibusz Dénesről, a zöld-fehérek átigazolási politikájáról és az Európa-ligáról is.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–MEZŐKÖVESD NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ