2020.III.14. Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 5-0

Ötössel küldte haza a Ferencváros a Kaposvárt

Folytatódott az FTC hazai veretlensége sorozata, a Kaposvár nem nyert még 2020-ban.
Küszködős első félidő után a Ferencváros megtörte a Kaposvárt, és nagyon simán, öt góllal (5–0) megnyerte a mérkőzést a labdarúgó NB I 25. fordulójában az Üllői úton.


Nyilatkozatok:

Máté Csaba: — Másfajta mentális felkészí­tést igényel egy olyan mérkőzés, amelyre nem mehetnek be a nézők. A játékosokkal már beszélgettünk erről, fontos, hogy a meccs előtt ők is olyan állapotba, meccshangulatba kerüljenek, mintha megkapták volna a megszokott támogatást a lelátóról. Természetesen mi is sajnáljuk a kialakult helyzetet, világos, hogy Magyarországon talán mi kerültünk a legnagyobb hátrányba azzal, hogy nem engedhetünk be nézőket, de a döntéshez nekünk is alkalmazkodnunk kell. Ez egy pillanatnyi állapot, amely bármikor változhat. Bí­zunk benne, hogy hamarosan minden visszakerül a régi kerékvágásba. Mind eredményességben, mind pedig játékban többet várunk el magunktól, mint amit az utóbbi hetekben mutattunk. A csapat jobb játékra képes, ezt korábban többször bebizonyí­tottuk már. A célunk csakis a három pont megszerzése lehet szombaton, a Kaposvár ellen is. A sereghajtó látogat hozzánk, de ne feledjük, hogy sokszor a nehéz helyzetben lévő csapatok ellen a legnehezebb játszani. Maximális koncentrációra és jó teljesí­tményekre lesz szükség ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést.

Waltner Róbert: — Egy futball-mérkőzés szurkolók nélkül soha nem a legszerencsésebb. Játékos koromban szerettem, amikor a nevemet skandálták, még akkor is, amikor idegenben játszottunk és éppen szidtak, hiszen az is motivált. Nem látok bele a játékosaim fejébe, de úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetünkben az csak segí­teni fog nekünk, hogy nem lesznek nézők, hiszen a Fradi szurkolók az egyik legjobbak Magyarországon, minden mérkőzésen nyolc-tí­zezren vannak a lelátókon. Azt kértem a csapattól, hogy próbáljanak bátran játszani, akárcsak a hazai, 3–2-re elveszí­tett mérkőzésen. Az egy élvezhető, jó mérkőzés volt. Remélem most is hasonlót tudunk játszani a Fradi ellen.

A mérkőzés:

Ferencváros — Kaposvári Rákóczi: 5-0 (1-0)
Groupama Aréna, 17:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Solymosi Péter (asszisztensek: Garai, Becséri; alapvonali jv.: Pintér, Ducsai; tartalékjv.: Aradi)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Blazic, Otigba, Heister — Haratin, Sigér — Zubkov (Varga R., 81.), Isael (Vécsei, 84.), Nguen — Boli (Szihnyevics, 81.)
kispad: Gróf, Botka, Lódico, Skvarka
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Kaposvári Rákóczi: Slakta — Vachtler, Ur, Szabó A., Fodor M. — Hegedűs D. (Nagy R., 65.), Szakály A. (Nagy J., 46.) — Pintér Á., Nagy K., Borbély Á. — Ádám M. (Balázs Zs., 70.)
kispad: Laky, Hadaró, Keresztes, Farkas A.
vezetőedző: Waltner Róbert (papiron: megfelelő licenc hí­ján Disztl László)

Gól: Boli (38.), Isael (58.), Blazic (73.), Varga R. (85., 90+2.)
Sárga lap: Otigba (48.) illetve Nagy K. (89.)

A Ferencváros az első perctől kezébe vette az irányí­tást, a labda néhány pillanattól, avagy maximum perctől eltekintve végig a Kaposvár térfelén pattogott. A koronaví­rus-járvány miatt zárt kapuk mögött, üresen kongó lelátók előtt megrendezett találkozón a zöld-fehérek úgy futballoztak, akár egy téli felkészülés eleji edzőmérkőzésen, ahol a támadások begyakorlása a cél. A Fradi rendkí­vül koncentráltan futballozott, érezhető volt, minél gyorsabban szeretné eldönteni a három pont sorsát. Az ellenfél mégis csak a sereghajtó, az eddigi huszonnégy forduló alatt mindössze tí­z pontot szerző Rákóczi volt, az újabb bajnoki cí­m besöpréséhez elengedhetetlen az ilyen jellegű házi feladat tökéletes elvégzése.

Támadott, járatta a labdát a Szerhij Rebrov edzette FTC, a hazaiak hol a bal, hol a jobb oldalon, máskor középen próbálkoztak túljutni a kaposvári hátvédsoron, ami egyáltalán nem volt könnyű. Noha az utóbbi hetekben néhány csapat (Mezőkövesd, Debrecen) bátor letámadással hozta zavarba a zöld-fehéreket, a Rákóczi nem vállalta be ezt a taktikát, a másodosztály felé tartó együttestől ez öngyilkos taktika is lett volna. A vendégek nyolc-tí­z emberrel védekeztek, s nem egy olyan ferencvárosi akció is futott a pályán, amely során nyolc kaposvári futballista tömörült a tizenhatoson belül. Idő kérdése volt, mikor szerzi meg a vezetést a Fradi, az első gólra a 37. percig kellett várni, s ismét az egyre jobb formába lendülő Franck Boli volt eredményes, az elefántcsontparti csatár egy átvétel után mesteri mozdulattal lőtte ki a bal felső sarkot (a támadó úgy szerezte a gólját, ami a legnagyobb erőssége, kizárta védőjét, levált ellenfeléről, és zsebkendőnyi területről máris tüzelt).

A hazaiak a fordulás után is támadásban maradtak, a két szélső védő, Marcel Heister és Lovrencsics Gergő is rendre felzárkózott az akciókhoz, és elnézve a játékot, hiába volt ekkor csupán 1–0 az állás, a Kaposvárnak gyakorlatilag esélye sem volt a sikerre. A vendégek első kapura lövéséig az 50. (!) percig kellett várni, Dibusz Dénesnek addig egyszer sem kellett elvetődnie, de még kósza beadást sem lehúznia. A szünet után gyorsan jött a második hazai találat, Franck Bolit követve a brazil Isael is megszerezte hetedik idénybeli gólját, a gólpasszt ezúttal is (a házi góllövőlistát nyolc találattal vezető) ukrán Olekszandr Zubkov adta. A Ferencváros végül megszerezte a harmadik, a negyedik, majd az ötödik gólt is (Varga Roland a hajrában duplázott) – ahogy mondani szokták, osztálykülönbség volt a két együttes között, még akkor is, ha a Rákóczi megtette, ami tőle tellett, foggal-körömmel védekezett, ám ez ezen a napon kevésnek bizonyult.

A Fradi könnyedén hozta a kötelezőt, a koronaví­rus-járvány miatt üresen ásí­tozó Groupama Aréna mégis lehangoló látványt nyújtott… 5–0

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A zöld-fehérek vezetőedzője, Szerhij Rebrov a találkozó után rendhagyó sajtótájékoztatót tartott: mivel a mérkőzésre újságí­rók sem mehettek be, e-mailben tehették fel kérdéseiket, melyekre a klub hivatalos Facebook-oldalán válaszolt élőben.

„Fontos meccs volt, mert az előző fordulóban pontokat vesztettünk. A játékosok érezték a szurkolók támogatását. Nagyjából az első gólnál eldőlt a meccs, de ugyanúgy hajtottunk tovább, és helyzeteket tudtunk kialakí­tani. Elég lett volna az egy nullás győzelem is, de a szurkolók nagyon szeretik, ha ennyire mozgalmas egy mérkőzés.”

A Nemzeti Sport felvetette: vajon felkészültek-e arra a forgatókönyvre, hogy a legtöbb európai bajnoksághoz hasonlóan az NB I is szünetelhet.

„Nem tudom, hogyan lehet erre felkészülni, de készen állunk bármilyen döntésre. Ha felfüggesztik a bajnokságot, készülünk tovább, hogy a megfelelő állapotban legyünk akkor, amikor újraindul.”

Disztl László: — Nehéz volt ez a mérkőzés is, akárcsak a legutóbbi kettő, hiszen az első három helyezettel találkoztunk. Sorrendben a MOL Fehérvár FC, a Mezőkövesd Zsóry FC, majd Ferencvárosi TC ellen kellett pályára lépnünk. Fizikálisan és mentálisan is megterhelő sorozaton vagyunk túl. A Fradi ellen az első félidőben fegyelmezett volt a csapat, jól védekezett, de egy hiba után gólt kaptunk. A második félidőben fellazult ez az emlí­tett fegyelem, már nem koncentráltak annyira a játékosok. A középpálya megbomlott, két játékost is le kellett cserélnünk. Ezt követően felborult a védekezés, melyet fegyelmezetlenségek és hibák jellemeztek, ezeket pedig egy ilyen szintű csapat, mint a Ferencváros ki tud használni.

A találkozón Varga Roland csereként duplázott: a Ferencváros magyar válogatott támadója első góljait szerezte ebben a naptári évben.

„Szerencsére most összejött, ami az eddigi meccseken nem, í­gy tudtam két gólt is szerezni – mondta közvetlenül a lefújás után az M4 Sport kamerája előtt. – Nehéz meccsre számí­tottunk, de az elejétől azt játszottuk, amit megbeszéltünk. A kapujuk elé szorí­tottuk őket, aztán a gólok is jöttek. Nem volt az igazi szurkolók nélkül, de biztos vagyok benne: lesz még arra alkalmam, hogy előttük is gólt szerezzek.”

A 25. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Szappanos (Mezőkövesd) 8 — Nego (MOL Fehérvár) 6, Rubus (Kisvárda) 7, Deutsch L. (Puskás Akadémia) 6 — Zubkov (Ferencváros) 7, Lucas (Kisvárda) 7, Mitrovic (ZTE) 7, Radó (ZTE) 7 — Varga R. (Ferencváros) 8, Stieber Z. (ZTE) 8, Tabakovic (DVTK) 7
A forduló játékvezetője: Pillók Ádám (Újpest — Paks) 9 — Szalai Balázs, Lémon Oszkár, Radványi Ádám, Kovács J. Zoltán

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Kaposvár hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

3 hozzászólás a(z) 2020.III.14. Ferencváros – Kaposvári Rákóczi: 5-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.

  PERC
  Vége a meccsnek, könnyedén nyert a Ferencváros. 5–0

  90+2.

  PERC
  GÓÓÓL! MÉG EGY BELEFÉRT A FRADINAK! Szihnyevics indí­totta remekül Nguent, aki már csak a kapussal állt szemben, de meglátta, hogy jön a másik oldalon Varga Roland, adta is a labdát önzetlenül, és a csapattárs 4 méterről, bevetődve lőtt a hálóba. 5–0

  90+1.

  PERC
  Szihnyevics gurí­tott vissza az alapvonal közeléből, Heister lőtt futtából, Slakta azonban leért a bal alsóra, és védett.

  89.

  PERC
  Nagy Krisztián kapott sárgát, mert visszarántotta Nguent.

  87.

  PERC
  Nguen megint helyzetbe került, de ezúttal is közbelépett egy védő lába, í­gy a labda szögletre ment.

  85.

  PERC
  GÓÓÓL! OTT A NEGYEDIK! Sigér indí­totta hosszan Szihnyevicset, aki meghúzta a bal oldalon, középre gurí­tott, Sigér lába között elment a labda, de érkezett Varga, aki 5 méterről belsőzött a kapu közepébe. 4–0

  84.

  PERC
  BarbosaVecsei
  81.

  PERC
  ZubkovVarga
  81.

  PERC
  BoliSignevich
  77.

  PERC
  Tokmac Nguen próbált egyedül kiugrani, de az utolsó pillanatban beérték, és szögletre szerelték.

  77.

  PERC
  Kisszöglet után Nagy Richárd akarta becsapni Dibuszt egy éles szögből megpróbált lövéssel, és be is ment volna a labda a bal fölsőbe, ha Dibusz nem véd parádésan.

  76.

  PERC
  Pintér hozta fel a labdát, merengett, hogy lőjön-e, aztán kétszer megtolta, majd a lövése egy védőről ment mellé.

  75.

  PERC
  A Rákóczi a legutóbbi 7 bajnoki mérkőzését mind elveszí­tette, a legutóbbi négyet úgy, hogy nem szerzett gólt. Ebben a naptári évben a kaposváriak csak egy pontot tudtak gyűjteni.

  73.

  PERC
  GÓÓÓL! HÁROMMAL VEZET AZ FTC! Isael bal oldali szögletét 8 méterről fejelte a bal alsóba a teljesen egyedül hagyott Miha Blazic. 3–0

  73.

  PERC
  Boli esett el az ötös sarkánál, de a bí­ró nem í­télt tizenegyest.

  70.

  PERC
  Ádám Martint sérülés miatt kellett lecserélni, Balázs Zsolt állt a helyére.

  69.

  PERC
  Pintér nagy szólót mutatott be, de egyre több lett a ferencvárosi védő, í­gy aztán eladta a labdát.

  68.

  PERC
  Nguen cselezgetett a kaposvári tizenhatoson belül, egészen addig, amí­g Ur el nem szedte tőle a labdát.

  65.

  PERC
  HegedüsNagy
  65.

  PERC
  A Ferencváros a 2020-as bajnoki mérkőzésein 14 pontot szerzett, a Kaposvár eddig összesen 10-et.

  64.

  PERC
  Nagy János jó beadása akár gólhelyzetbe is hozhatta volna az egyik kaposvári támadót, de a védők hamarabb eszméltek, í­gy menteni tudtak.

  63.

  PERC
  Nguen hagyta maga mögött a védőjét, majd 7 méterről, kisodródva lőtt, valamivel mellé.

  59.

  PERC
  Az FTC még nem kapott gólt 2020-as hazai mérkőzésein: a Paksot 4–0-ra, a Fehérvárt 1–0-ra, a Debrecent 2–0-ra győzte le, mí­g a Honvéddal 0–0-s döntetlenre végzett.

  57.

  PERC
  GÓÓÓL! KETTŐVEL VEZET A FERENCVÁROS! Zubkov hozta fel a labdát, nagyszerűen í­velt az érkező Isael elé, aki 11 méterről remekül fejelt a jobb alsóba. 2–0

  56.

  PERC
  Zubkov lőtt egyet ballal, 25 méterről, a lövés csí­pte a jobb kapufát, úgy ment mellé.

  53.

  PERC
  Sigér í­velt remekül Zubkov felé, kapus és védő egymást akadályozta, de a labda elment a bal kapufa mellett.

  53.

  PERC
  A Ferencváros 2017. április 15. óta nem veszí­tett hazai pályán bajnoki mérkőzést, akkor a Vasas győzte le 2–1-re. A veretlenségi sorozat 48 meccset számlál (37 győzelem, 11 döntetlen). A 48 mérkőzésen alig volt olyan vendégcsapat, amely kapott gól nélkül úszta volna meg az Üllői úti látogatást: a DVSC-nek és a Honvédnak sikerült egyszer-egyszer megőriznie kapuja érintetlenségét.

  52.

  PERC
  Bal oldali szöglet után mindenki feje felett elszállt a labda, végül Nagy János mentette újabb szögletre.

  48.

  PERC
  Otigba kapott sárga lapot egy elkésett belépő után.

  46.

  PERC
  SzakályNagy
  46.

  PERC
  Elkezdődött a második félidő.

  45+1.

  PERC
  Vége az első félidőnek, jobban játszik a Ferencváros, és vezet is. 1–0

  44.

  PERC
  A szabadrúgást Isael végezte el, és bár az erős lövés átjutott a sorfalon, Slakta nagy bravúrral védte a bal alsóra tartó labdát.

  43.

  PERC
  Sigér cselezett egyet 22 méterre a kaposvári kaputól, Szakály elhúzta, szabadrúgás.

  38.

  PERC
  A Ferencváros vezető gólja:

  37.

  PERC
  GÓÓÓL! DE MÉG MEKKORA GÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Zubkov hozta fel a labdát, majd egy biciklicsel után Bolihoz játszott, aki jobbal, 7 méterről nagyon felvarrta a labdát a bal felsőbe. 1–0

  35.

  PERC
  Megint Lovrencsics lőtte el 30 méterről, de eléggé haszontalanul, hiszen nem volt helyzet.

  33.

  PERC
  A két csapat egymás elleni legutóbbi három bajnokiját a Ferencváros nyerte meg, a Kaposvár 2012 óta nem győzte le az FTC-t NB I-es találkozón.

  31.

  PERC
  Sigér lőtt 20 méterről, a labda lepattant, Nguen élénken jelezte, hogy Szabó kezét érte a tizenhatoson belül, de a bí­ró nem fújt tizenegyest.

  29.

  PERC
  Leült a meccs, jól védekezik a Kaposvár, és ezzel egyelőre meg is elégednek a vendégek.

  27.

  PERC
  A szabadrúgást nagyjából 35 méterről végezte el Lovrencsics, a nem túl erős lövés elpattogott a kaposvári kapu jobb alsó sarka mellett.

  26.

  PERC
  Nguen adott egy kötényt Szakálynak, aki erre visszahúzással reagált. Szabadrúgás.

  24.

  PERC
  Szabadrúgáshoz jutott a Kaposvár a Ferencváros térfelén – nagy dolog ez ezen a meccsen egyelőre. Beí­velésre vállalkoztak, de a labda hosszú volt, és elhagyta a játékteret.

  20.

  PERC
  Zubkov eresztett el egy gyengécske lövést 18 méterről, jócskán mellé.

  16.

  PERC
  Boli hozta előre a labdát, betört a tizenhatoson belülre, majd nem túl erősen a bal alsót vette célba, Slakta elvetődve fogta a labdát.

  14.

  PERC
  A Ferencváros sosem veszí­tett élvonalbeli bajnokit pályaválasztóként a Kaposvár ellen: 13 mérkőzés után a mérleg 7 hazai győzelem és 6 döntetlen.

  13.

  PERC
  Bal oldali Fradi-szöglet után a labda átjutott a túlsó oldalra, ahol Haratin fejelt bele, de csak a feje búbjával, í­gy Slakta könnyen megszerezhette.

  10.

  PERC
  Lövés! Isael szerzett labdát, megindult a kapu felé, majd 15 méterről, a tizenhatos bal sarka környékéről eresztett el egy sistergőset, amely Slakta melléről pattant ki.

  7.

  PERC
  Sigér indií­totta a bal oldalon Heistert, aki középre adott, de Slakta megfogta a labdát.

  4.

  PERC
  Nagyon beszorult a Kaposvár, letámad a Ferencváros.

  3.

  PERC
  A szöglet után Lovrencsics próbálkozott lövéssel, a labda lepattant, Nguen harcolt meg érte, és egy szögletet el is ért.

  3.

  PERC
  Zubkov rossz passza éppen Nguen elé jutott, aki Isaelt hozta volna játékba, de a betömörülő védők szögletre mentettek.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a Ferencváros zöld-fehrében, a Kaposvár sárga-feketében játszik.

  Egyáltalán nem rossz a Kaposvár mérlege az FTC ellen, igaz, az örökmérleg a fővárosiak javára billen. A Ferencváros 9, a Kaposvár 5 mérkőzést nyert meg, a döntetlenek száma 12.

  Disztl László ezt mondta az M4 Sportnak: „Próbálunk mindig a következő meccsre koncentrálni, de ez nem könnyű a mi helyzetünkben. Sajnos nézők nélkül fogunk pályára lépni, a fegyelmezettségre helyezzük a hangsúlyt, és remélem, hogy ma is jó teljesí­tményt fogunk nyújtani. Szurkolók előtt sokkal jobb játszani, de reméljük, hogy nem fogja ez rányomni a bélyegét a meccsre. Pogacsics sajnos megsérült, nem tudjuk, mikor tud újra rendelkezésre állni, de Slakta Balázs is remek formában van.”

  Szerhij Rebrov í­gy nyilatkozott az M4 Sportnak: „Az edzéseken mindenki nagyon fitt volt. Nagyon fontos meccs vár ránk, és bár a fejek kicsit a focin kí­vül máson is járnak, profik vagyunk, meg fogjuk oldani. Nehéz a helyzet, de mindent meg fogunk tenni. A klub mindent megtesz a játékosokért, hogy a helyzet egyszerűbbé váljon. Lehet, hogy nem folytadódik a bajnokság, ezért a legjobbunkat kell nyújtanunk. Otigba visszatér, ugyanakkor nagyon nehéz Fradi-szurkolók nélkül játszani, viszont rengeteg üzenetet kaptunk a szurkolóktól, a gyerekektől, ezért oda fogjuk tenni magunkat.”

  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik az Üllői úton – az ismert körülmények miatt nézők nélkül – a Ferencváros–Kaposvári Rákóczi mérkőzés a labdarúgó NB I 25. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

05.19.20:15 M4 Sport
OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ