2020.V.13. Ferencváros – ZTE: 2-0 (edzőmérkőzés)

Két gólt rúgott a Ferencváros a Groupama Arénában

A bajnoki cí­mre törő Fradi magabiztosan verte meg odahaza a Zalaegerszeget felkészülési mérkőzésen.
Két hónap után láthatunk ismét élőben magyar futballt a televí­zióban: a bajnoki cí­mvédő Ferencváros kettő nullára legyőzte a Zalaegerszeget a Groupama Arénában, természetesen zárt kapuk mögött.


A mérkőzés:

Ferencváros — ZTE: 2-0 (2-0)
Groupama Aréna, 14:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Solymosi Péter

Ferencváros: Dibusz — Botka (Lovrencsics G., 62.), Blazic, Csontos, Civic — Haratin (Sigér, 63.), Leandro — Skvarka, Isael (Lódico, 80.), Szánthó (Ramadan, 78.) — Boli
kispad: Szécsi G., Frimpong
vezetőedző: Szerhij Rebrov

ZTE: Demjén (Szemerédi, 69.) — Bolla (Kocsis G., 63.), Katanec (Bobál D., 46.), Lesjak (Szépe, 46.; Sebestyén, 80.), Tamás K. (Gergényi, 69.) — Bedi (Németh E., 63.) — Radó (McWoods, 46.), Barczi (Ostrek, 46.; Szökrönyös, 76.), Bőle (Mitrovics, 46.), Babati B. (Zimonyi, 69.) — Bobál G. (Meshack, 46.)
vezetőedző: Márton Gábor

Gól: Boli (11.), Haratin (40. – 11-esből)

Nem unatkoznak a Ferencvárosnál, az újrakezdődő csoportos edzések után nem sokkal ugyanis egy nap alatt két edzőmérkőzést is rendeztek a zöld-fehérek: előbb a Gróf (Varga Á., 62.) – Lovrencsics G. (Botka, 62.), Frimpong, Otigba, Heister – Sigér D. (Haratin, 62.), Vécsei – Ramadan, Lódico, Nguen – Szihnyevics csapat 0–0-t játszott a Pakssal a Népligetben, majd ragyogó napsütésben, szintén zárt kapuk mögött a Dibusz – Botka, Blazic, Csontos, Civic – Haratin, Leandro – Skvarka, Isael, Szánthó – F. Boli felállású kezdő tizenegy mérkőzött meg a Zalaegerszeggel a Groupama Arénában.

A koronaví­rus miatti kényszerszünet a vendégeket zavarta meg jobban, hatalmas védelmi hiba után Franck Boli könnyedén szerezhetett gólt, majd a Szánthó Regő által kiharcolt büntetőt Ihor Haratin értékesí­tette. A Fradi másik fiatalja, a 17 éves Csontos Dominik remekül helytállt a védelem közepén, majd jobb oldalán.

Pontatlan passzokban és elrontott helyzetekben tehát a vendégek jeleskedtek inkább, de nem ezért cserélte le Márton Gábor a teljes csapatát a második félidő derekára. A Zalaegerszegből Németh Erik és a több helyzetig is eljutó, igaz, azokat el is pazarló nigériai légiós, Meshack Ubochioma emelkedett ki.

A hangszórókból többször és többfajta szurkolói hangokat próbáltak ki, majd a hajrára Márton két cseréjét is lecserélte, a hazaiaknál lehetőséget kapott Ammar Ramadan és Gastón Lódico is. Csapongó játékot láthattunk ekkor, kisebb ZTE-helyzetekkel és egy Michal Skvarka-kapufával.

A második félidő nem hozott magas szí­nvonalú futballt, de ezen a mérkőzésen a lényeg az volt, hogy megrendezhették végre magát a mérkőzést. 2–0

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov:

Márton Gábor: — A játékunk – főleg az első félidőben – rendben volt és a lehetőségeink is megvoltak, csak a gólt hiányoltam. Két hiba után kaptunk gólt, az eredmény nyilván nem tetszik, de most nem is az volt az elsődleges. Bár már több hete együtt készülünk, és a labdaérintéseket, valamint a technikai dolgokat sokat gyakoroljuk, más ellenfél ellen igazi meccset játszani. De nem tudok rosszat mondani a fiúkra, helyenként nagyon szép dolgokat csináltak. Ha a játékunk még ennél is jobb lesz és a gólok is jönnek majd, nem lehet gond a bajnokság folytatásában.

(A Ferencváros és a ZTE hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100100ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  85. perc Kocsis eladja, Lovrencsics Skvarkát indí­tja, aki a 16-os bal sarka elől jobbal a túloldali kapufa tövére lő, jó 22 méterről. MAJDNEM GÓL!

  83. perc McWoods menti kornerre Lovrencsics beadását, a védő szögletét 12-ről a kapu tetejére fejeli Ramadan.

  80. perc Kocsis passzát Zimonyi jobbal az ötös jobb alsó sarka mellé vágja az ötös jobb sarka elől.

  78. perc Blazic ment fejjel a kapu előtt, Kocsis szép jobb oldali beadása után, majd Ramadan váltja Szánthót.

  76. perc Lovrencsics jobb oldali beadását egy vendégvédő majdnem kézzel veszi le, de mégsem az. Nagyot hibázott az ötösön. Majd beáll Katelarisz mezében Szökrönyös is. A csereember Ostrek helyére.

  70. perc Folytatjuk.

  Ivószünet, közben Szemerédi váltja Demjént.

  65. perc Helyzet ez is, Németh szereli Sigért, Meshack meg ballal 14-ről nem sokkal lő a bal alsó elé. Dibusz már elmozdult előtte jobbra.

  64. perc Ostrek jobbról középre ad, Meshack nem találja el jól a labdát az ötös bal sarkánál, de a labda í­gy is elcsorog a kapushoz.

  62. perc Lovrencsics, Sigér, illetve Kocsis és a fiatal Németh Erik is beáll.

  59. perc Szánthó passzát Isael ballal kissé balról, nyolc méterről Lesjakba vágja.

  58. perc Isael indí­tja Szántót, de kilép a kapujából remek ütemben Demjén.

  Meshack Ubochioma a ZTE játékosa, a nigériai játékost az NK Naftának adták kölcsön.

  55. perc ZICCER! Skvarka szereli Mitrovicsot, Leandro elé passzol, ő Szánthót indí­ja, aki 12-ről feladja a kapusnak a labdát, kissé balról.

  53. perc Bobál passzol Isael el, akibe hatalmasat rúg Mitrovics.

  52. perc Babati tí­zről jobbal kapura lő, ment McWoods, majd Babati elé csorog a labda… aki jobbal lyukat rúg!

  51. perc Ostrek a jobb oldalon beadás cí­mén hatalmas lyukat rúg.

  48. perc Lesjak beadását elméri az ötös előtt McWoods. Majd ismét rárendí­t a hangszóróból a virtuális hazai kórus.

  Csontos kiment a jobb szélre a védelem közepéről,helyet cserélt Botkával.

  46. PERC FOLYTATJUK!

  A vendégeknél sorcsere, Ostrek, McWoods, Meshack, Szépe is beáll.

  Korábban:
  FTC–PAKSI FC 0–0
  FTC: Gróf (Varga Á., 62.) – Lovrencsics G. (Botka, 62.), Frimpong, Otigba, Heister – Sigér D. (Haratin, 62.), Vécsei – Ramadan, Lódico, Nguen – Szihnyevics
  Paks, 1. félidő: Holczer – Poór, Kelemen D., Gévay, Szabó J. – Kecskés T., Bertus, Könyves, Szakály D. – Hahn, Böde. 2. félidő: Rácz G. – Báló, Szélpál, Lenzsér, Osváth – Balogh B., Windecker, Bor, Papp K. – Haraszti, Sajbán Má.

  Jogos volt a büntető (Fotó: fradi.hu)

  45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45. perc Bobál passzát Bőle ballal 22-ről, kissé balról a túlsó alsó felé rúgja meg, Dibusznak csemege ez.

  Bőle a Fradi kölcsönjátékosa, a zöld-fehéreknél 49 meccsen 16 kanadai pontot szerzett.

  43. perc Barczi és Bőle hoz össze egy helyzetet Babatinak, aki jobbal, hétről, éles szögből kapura lő, de Dibusz figyel. Ez a szöglet is rossz, mint ma szinte az összes állí­tott labdás beadás a vendégektől. Na majd Mitrovics, ha beáll…

  42. perc Skvarka feladja a labdát a 16-os elől Demjénnek.

  Ünnepelnek, zúgnak, olléznak a drukkerek a hangszóróból.

  40. PERC IHOR HARATIN jobbal a jobb alsóba lő, Demjén balra el. 2–0!

  39. PERC BÜNTETŐ! Isael sarokkal passzol Szánthó elé, akit felrúg az ötös jobb sarkának előterében az oldalról érkező Katanec. Jogos a 11-es, rossz ütemű volt a becsúszás, a támadás Haratin remek szerelésével indult.

  38. perc Leült a mérkőzés, rázendí­tenek a szurkolók, a hangszóróból.

  33. perc Demjén egy percen belül három beadást is elkap, majd Botka felrúgja hátulról a ferencvárosi kölcsönjátékost, Bőlét. Sárga lap nincs.

  28. perc Percekre beszorul a Ferencváros, de minden beadás rossz, az ötös előtt meg bizonytalanok a vendégjátékosok. Csontos ellenben igen magabiztosan mozog.

  25. perc Bőle kap jó passzt Radótól, a bal oldali, ballábas beadást Csontos rárúgja a becsúszó Bobálra, kirúgás.

  25. perc Folytatjuk!

  Ivószünet.

  A kispadon a legismeretlenebb név Ammar Ramadan, aki a Juventus utánpótlásából érkezett, tavaly. Édesapja, Munar is futballista volt, a szí­riai élvonalban játszott . Családja 2015 októberében érkezett Olaszországba, ő pedig a lombardiai juniorligában kezdett el futballozni. Több nagy klub érdeklődését is felkeltette, és végül a Juventust választotta.

  18. perc Barczi nem lő a 16-osról, finoman Babati elé pörget, de közbelép Blazic. A vezetés megszerzése óta igencsak visszaállt a Fradi.

  16. perc Csontos blokkolja Bedi jobblábas, 24 méteres bombáját, majd Haratin szereli becsúszva Radót, korner. Babati beadja, Dibusz kipaskolja.

  14. perc Radó nem megy Bobál passza elé, szereli őt Csontos az ötös előterében.

  13. perc Isael passzát Boli kapura teszi 23-ról, kissé balról, Demjén balra ledőlve elcsí­pi a labdát.

  11. PERC VEZET A FRADI! Leandro passzát elméri három vendégjátékos is a 16-oson, az ötösön Lesjak sem szereli FRANKC BOLIT, aki ballal a jobb alsó sarokba lő tizenkét méterről, Bolla lába között. 1–0! Bőle is nagyot hibázott az ötösön.

  9. perc Isael lő egy csel után jobbal méterekkel a jobb alsó mellé középről, mintegy 23 méterről.

  6. perc Haratin felrúgja a 16-os jobb oldalánál a Szánthót kicselező Babatit, a szabadrúgás veszélytelen.

  4. perc Leandro kimegy a jobb oldalra, beadása a kapusé, Babati is a jobb szélt húzza meg, de szereli azonnal Haratin.

  1. perc Helyzettel, Radó ad be az ötösre, hat méterről kapura fejel Bobál, de Dibusz vetődve eléri a labdát a bal alsó sarok előtt! Majd vetődve elkapja a rövid sarok előtt szépen a kapus Babati jobbról érkező tekerését is.

  1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek tiszta sötétkékben.

  Szurkolói hangokat játszanak be a stadionba, jó ötlet.

  Az FTC tájékoztatása szerint eredetileg Olekszandr Zubkov kezdő lett volna az előző találkozón, ám helyette a 19 éves Ammar Ramadan kapott lehetőséget, aki most kispados.

  Az egyaránt az NB I újraindulására készülő Ferencváros és Paks gól nélküli döntetlent játszott egymással a Népligetben. Ez a mérkőzés nemrégiben ért véget.

  Ha valakinek a teszteredménye pozití­v, azt azonnal el kell különí­teni, majd az általános előí­rások szerint 14 napos karanténba kell vonulnia. A visszatérése 48 órás tünetmentes idő és két negatí­v teszt után 24 órával lehetséges.

  A harmadik szakaszban – amely közvetlenül a sorozatok indulása előtt kezdődik – minden bajnoki mérkőzés előtt 24-36 órával el kell végezni a PCR-tesztet a labdarúgókon és a velük érintkezésbe kerülő klubalkalmazottakon, valamint a mérkőzésen közreműködőkön (a sportzónába belépő személyeken).

  A jövő héttől az MLSZ iránymutatása szerint heti két alkalommal kell tesztelni a játékosokat, az edzőket és mindenki mást, aki a csapattal és a stábbal az edzéseken jelen van, részt vesz. Ezeket a teszteket mindenkin azonos időpontban kell elvégezni és a két mintavétel között nem telhet el 96 óránál több.

  A zalai klub korábban jelezte, hogy mindegyik játékos és stábtag első PCR-tesztje negatí­v lett, s azóta már a második PCR-teszt eredménye is megérkezett, ami szintén mindenkinél negatí­v. A szerológiai vizsgálat kiértékelése még folyamatban van.

  Mind a két koronaví­rusteszt negatí­v a ZTE labdarúgócsapatánál, a szerológiai vizsgálat kiértékelése még folyamatban van.

  A Ferencváros felkészülési mérkőzésen találkozott az MTK-val. A zöld-fehéreknél Gastón Lodico, Michal Skvarka, Franck Boli és Botka Endre is betalált, a kékeknél Baki Ákos szépí­tett – a meccs 4–1-es Fradi-sikert hozott. íme a mérkőzés összefoglalója!

  Dibusz Dénes, a Ferencváros kilencszeres válogatott kapusa meghosszabbí­totta a szerződését, és örül, hogy immár Szűcs Lajos nyomdokaiba lépett.

  A Magyar Labdarúgó-szövetségnek minden helyzetre készült forgatókönyve – nyilatkozta Sipos Jenő az InfoRádiónak a 2019–2020-as idény folytatásával kapcsolatban. Az MLSZ szóvivője még elmondta: heti kétszer kell elvégezni a koronaví­rustesztet a játékosokon és a stábtagokon, valamint 24–36 órával a mérkőzések előtt ismét. Pályára kizárólag azok a futballisták léphetnek, akik mindannyiszor negatí­v tesztet produkáltak. A kluboknak mindemellett kötelességük megfelelő egészségügyi végzettséggel rendelkező járványügyi szakembert alkalmazniuk legalább az idény befejezéséig.

  „Nehéz időszak vár ránk. Minden csapat hasonló cipőben jár, hiszen a csoportos edzéseket csak nemrégen kezdhettük meg. De nem aggódom, már most úgy érzem, hogy az erőnlétünkkel nem lesz gond. Mire kezdődik a bajnokság, újra jó állapotban leszünk. Az MTK ellen már pályára léptünk felkészülési mérkőzésen, minden játékos negyvenöt percet kapott a szakmai stábtól. Éreztük, hogy régen játszottunk, de nagyon jó volt újra pályán lenni. Hiányzott a futball, a meccsekkel járó feszültség.”

  „Élvezzük, hogy újra rendes gyakorlásokat tarthat a szakmai stáb. Szerhij Rebrov vezetőedző nem kí­mél bennünket, olyan munkát végzünk, mint a téli vagy a nyári felkészülési időszak közepén. De ez í­gy van rendjén, hiszen fontos, hogy a Debrecen elleni első bajnokinkra a lehető legjobb állapotba kerüljünk.”

  A hátvéd május 8-án töltötte be 27. életévét, klubja, csapattársai és sok szurkoló köszöntötte a világhálón. Még tortát is kapott, a buli azonban természetesen elmaradt. A védő ezekben a napokban inkább arra összpontosí­t, hogy minél hamarabb visszanyerje régi erejét, hiszen a bajnoki szünetben sokáig egyedül készült, majd kiscsoportos edzéseken vehetett rész.

  „Muszáj volt – felelte lapunknak nevetve a 27 éves szlovén védő. – Nem akartam fodrászhoz menni, í­gy fogtam odahaza a gépet, és lenyí­rtam magamnak. Nem áll jól, de legalább kényelmes. Hosszú távon aligha marad í­gy, ám most még jól érzem magam.”

  Az OTP Bank Ligában éllovas Ferencváros szlovén hátvédje, Miha Blazic új frizurával várja a bajnoki folytatást.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–ZALAEGERSZEG FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETíTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső