2020.VI.20. Ferencváros – Újpest: 1-0

Boli a derbikirály, ismét nyert a Ferencváros!

Ebben az idényben harmadszor is Franck Boli gólja döntött a Fradi javára az Újpest elleni rangadón.
Az idényben harmadszor is Franck Boli gólja döntötte el a Ferencváros–Újpest derbit, a bajnok saját pályáján, 16 ezer néző előtt gyűjtötte be a három pontot a labdarúgó NB I 31. fordulójában.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — Nagyon nehéz címet védeni, ezért örülök, hogy nekünk sikerült. Együtt harcoltuk ki a bajnoki címet, a szurkolók, a játékosok, az egész klub! Függetlenül attól, hogy már eldőlt a bajnokság, nagyon fontos lesz az Újpest elleni meccs is, természetesen ezt tudják a futballisták is. Ez a két csapat bárhol is áll a tabellán, az Újpest és a Ferencváros összecsapása mindig derbi, és meghatározó része egy idénynek. A szurkolóink is ezt a meccset várják a legjobban minden szezonban, ha barátságos mérkőzést játszanánk, számukra akkor is ez volna a legfontosabb, ráadásul már a stadion is megtelhet velük. Noha 1-0-ra nyertünk, legutóbb sem volt könnyű dolgunk az Újpest ellen, most sem számítok erre. Ezúttal is igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az Újpestből. Az Újpestet továbbra is egy jó, erős csapatnak tartom. Ezúttal is nagyon komolyan fogjuk venni az ellenfelet, amely Predrag Rogannal remek eredményeket ért el az utóbbi hetekben, az új edző személye bizonyára új impulzust, pluszmotivációt jelenthet a játékosoknak.

A mérkőzés:

Ferencváros — Újpest: 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 21:05. 15.727 néző.
Vezette: Bogár Gergő (asszisztensek: Tóth II. V., Vígh-Tarsonyi; alapvonali jv.: Csonka, Németh Á.; tartalékjv.: Lémon)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G. (Frimpong, 25.), Botka, Blazic, Civic — Haratin, Sigér (Vécsei, 62.) — Zubkov, Isael (Skvarka, 62.), Nguen (Csonka, 83.) — Boli (Szihnyevics, 83.)
kispad: Gróf, Leandro, Lódico, Csontos
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Újpest: Banai — Pauljevic (Balázs B., 46.), Heris, Ristevski, Burekovic — Szakály P. (Onovo, 62.), Nwobodo — Simon K. (Bacsa, 62.), Zsótér (Katona M., 83.), Perosevic (Koszta, 62.) — Novothny
kispad: Pajovic, Csongvai, Rácz B., Máté Zs.
vezetőedző: Predrag Rogan

Gól: Boli (53.)
Sárga lap: Haratin (10.), Blazic (28.), Isael (47.) illetve Novothny (16.), Zsótér (68.), Katona M. (90.), Ristevski (90.)

Ahol az elmúlt hetekben néhány ember szállingózott a Groupama Aréna irányába, ott ezúttal tömött sorokban kígyóztak az emberek. A sarkokon rohamrendőrök vigyáztak a rendre, az autók egymás hegyén-hátán parkoltak, és még hatvan perc volt hátra a kezdésig, amikor a kapu mögötti szektor már zsúfolásig megtelt. A melegítő játékosoknak nyoma sem volt, máris zöld füstfelhő borította be a pályát. Az emberek kiéheztek a labdarúgásra – hát még a derbi hangulatára.

Nem is fogták vissza magukat a játékosok!

A Fradi sorra alakította ki a helyzeteket, a találkozó elején könnyen megszerezhette volna a vezetést, Franck Boli, Tokmac Nguen és Olekszandr Zubkov is helyzetbe került. Egyértelműen a hazaiak irányították a játékot, a labdát is döntő többségben ők járatták. Az más kérdés, hogy az újpestiek taktikája alighanem épp erre épült: kivárni a megfelelő pillanatot, és meglódulni Dibusz Dénes kapuja felé. A hazaiakat aztán érzékeny veszteség érte, a tizenhatoson belül Lovrencsics Gergő a bal combjához kapott, szúró fájdalmat érzett, így le kellett cserélni, az sem elképzelhetetlen, hogy az idényben többet már nem lép pályára.

Hiába volt jóformán tét nélküli a mérkőzés, az iramon ez nem látszódott, a futballisták keményen belementek a párharcokba, és próbáltak a kapuk közelébe jutni. A szélső védők mindkét oldalon aktívan részt vettek a támadások felépítésében, többször is az alapvonalról tekerték középre a labdát, megdolgoztatva a kapu előtt helyezkedő hátvédeket. Az újpestiek nem egyszer tíz mezőnyjátékossal védekeztek, Novothny Soma is húsz-huszonöt méterre helyezkedett a saját kapujától. A szünet előtti percekben Sigér Dávid nagy lövése dolgoztatta meg Banai Dávidot, így mindkét vezetőedző, Szerhij Rebrov és Predrag Rogan is fejét csóválva ballagott a szünetre – az előbbi a gólt hiányolta, utóbbi a bátrabb futballt.

A ferencvárosiak vezetőedzőjének, Rebrovnak nem kellett sokáig várnia, hogy kívánsága teljesüljön. A Ferencváros a szünet után ott folytatta a játékot, ahol abbahagyta, csakhogy ekkor már a vezetést is megszerezte, a gólt pedig, ki más, mint Franck Boli érte el. Az elefántcsontparti csatár egyértelműen a derbi specialistájának mondható: élete harmadik Újpest elleni találkozóján is a kapuba talált. A ferencvárosi drukkerek közül sokan félmeztelenre vetkőzve ünnepeltek, görögtüzek gyúltak a lelátókon, a csatár pedig immár jellegzetes gólörömével szaladt a tábor elé. Ez volt a bajnokságban a tizedik gólja.

A vendégeknek innentől váltaniuk kellett, fel kellett adniuk a védekezést, és bár a támadóharmadba jöttek is friss emberek, kevés veszélyt jelentettek a zöldek kapujára. A Fradi megérdemelten győzött, ha nincs Banai Dávid, az Újpest több góllal is kikaphatott volna. (A lapunk 8-as érdemjeggyel értékelte teljesítményét.) 1–0

További képek: fradi.hu, nso.hu, Farkas Zsolt, Sas Gábor, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője így látta a mérkőzést.

„Ma az volt a legfontosabb, hogy visszatérhettek a stadionba a szurkolók, öröm ez mindannyiunk számára. Megfelelően kontrolláltuk a mérkőzést, helyzetek alakítottunk ki, s lőhettünk volna több gólt is. A játék összes komponensében jobbak voltunk az Újpestnél.

Hozzátette, örül, hogy nem sérült meg senki komolyabban ezen a meccsen, a 25. percben lecserélt Lovrencsics Gergő sérülésével kapcsolatban pedig azt mondta, hogy ez a rövid időn belül lejátszott négy meccsen kapott terhelés eredménye.

Végül újságírói kérésre üzent az őt éltető zöld-fehér drukkereknek.

„Örülök, hogy egy ilyen történelemmel bíró, ilyen jó csapat része lehetek. Folytatjuk a közös munkát. 

Predrag Rogan, az Újpest vezetőedzője szűkszavúan értékelt a sajtótájékoztatón, úgy fogalmazott, letudták ezt a mérkőzést, készülnek a Zalaegerszeg ellen. 

„Ma jobb volt a Ferencváros, jobban játszottak, ennek köszönhető a mérkőzés egyetlen találata, amellyel nyertek. Szeretném megköszönni a játékosaimnak a küzdelmet és a kitartást, amit a pályán mutattak. Nem gondolunk a kiesésre, hiszünk magunkban, nem félünk tőle.”

Franck Boli:

– Újabb derbi, újabb győztes gól. Hogy csinálja?
– Ez a feladatom, nem?! – felelte lapunknak Franck Boli, aki az idényben három mérkőzést játszott az Újpest ellen, s a Ferencváros mind a hármat az ő góljával nyerte meg. – Csatárként nincs más dolgom, mint a kapu előtt lenni, és keresni a lehetőséget a gólszerzésre. Persze nem tagadom, rendkívül boldog vagyok, hogy ismét gólt szereztem. Azt hiszem, nem mindenkinek adatik meg, hogy egy idényben három derbin is győztes gólt szerezzen.

– A szombat esti is tipikus Boli-gól volt, nemde?
– Mondhatjuk. Jókor voltam jó helyen. Szép támadást vezettünk, Botka Endre remekül adott középre, tényleg nem volt más dolgom, mint közelről a kapuba passzolni, illetve szinte besodorni a labdát. Ez az erősségem, ebben vagyok jó. Valahogy mindig ráérzek, mikor hol kell lennem. Negyven méterről, átlövésből szerzett gólokat nem nagyon látnak tőlem.

– Sokan máris derbispecialistaként emlegetik.
– Hallottam róla. Engem azonban csak egyvalami érdekel, mégpedig az, hogy a Ferencváros minél sikeresebb legyen. Persze nem hátrány, ha jönnek a gólok, ha jó formában futballozom. Az Újpest ellen már az elején közel álltam ahhoz, hogy nagy helyzetbe kerüljek, az nem jött össze. Sok lehetőségünk volt, a szünetben Szerhij Rebrov arra kért bennünket, maradjunk türelmesek, várjuk ki a megfelelő pillanatot, biztos volt benne, jön a gól.

– És jött is…
– Persze, hiszen kivártuk a megfelelő pillanatot. Amikor láttam, hogy a labda a hálóban köt ki, szabadjára engedtem az érzéseimet. Újra szurkolók előtt futballozhattunk, nyugodtan mondhatom, igazi őrület volt a stadionban. Nem is kérdés, a hangulat a csapat játékához is hozzátett, ettől még inkább motiváltak voltunk, és a biztatásnak köszönhetően az erőnk sem fogyott. Fantasztikus este volt.

– Sokáig tart ilyenkor az ünneplés? Néhány napon belül bajnokok lettek, és utána a derbit is megnyerték.
– Hajnalig tartó mulatozásra senki se gondoljon. A legutóbbi, Honvéd elleni győztes mérkőzést követően sem voltunk talpon reggelig, tisztában voltunk vele, néhány napon belül rangadó vár ránk. Márpedig ez az összecsapás nemcsak nekünk, a szurkolóknak is kiemelten fontos. A szombati mérkőzés után néhány csapattársammal összeültünk, beszélgettünk a mögöttünk hagyott időszakról, kiélveztük a pillanatokat, ennyi.

– Két mérkőzés, a Mol Fehérvár és a Mezőkövesd elleni még hátravan a bajnokságból. Mi lehet a cél?
– Hat pontot gyűjteni! És ezt komolyan is mondom. Erős a keretünk, bárki kap lehetőséget, teljes erőbedobással veti magát harcba. Kemény időszakon vagyunk túl, háromnaponta pályán vagyunk, nincs időnk unatkozni. És ez így is van jól.

– A nyáron nem lesz sok idejük, a szakmai stáb a tervek szerint tíz nap pihenőt ad a futballistáknak. Mire lesz ez elég?
– Arra mindenképpen, hogy elutazhassak kicsit kikapcsolódni. Azt még nem döntöttem el, merre veszem az irányt, az is lehet, hogy hazautazom Elefántcsontpartra, muszáj kicsit feltöltődnöm. Hosszú idény van mögöttünk, rengeteg mérkőzés van a lábunkban – jó lesz egyet lazítani.

A 31. FORDULÓ VÁLOGATOTTJA A NEMZETI SPORT OSZTÁLYZATAI ALAPJÁN
Banai (Újpest) 8 — Farkas D. (Mezőkövesd) 7, Szatmári Cs. (DVSC) 7, Botka (Ferencváros) 7, Tamás K. (ZTE) 7 — Varga K. (DVSC) 7, Mitrovic (ZTE) 7, Cukalasz (Kisvárda) 7, Szécsi M. (DVSC) 7 — Boli (Ferencváros) 7, Vanecek (Puskás Akadémia) 7
A forduló játékvezetője: Pintér Csaba (ZTE — Bp. Honvéd) 9 — Szalai Balázs, Kóbor Péter, Iványi Zoltán, Pillók Ádám

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és az Újpest hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2020.VI.20. Ferencváros – Újpest: 1-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+4.

  PERC
  Civic megindul a balon, Heris szereli, Risztevszki ismét eladja. Koszta visszaszerzi, de eladja azonnal.

  90+3.

  PERC
  Zubkov jobbal 11-ről kapura lő Risztevszki és Burekovic bakija utén, de balra vetődve eléri Banai a félmagasan szálló labdát.

  90+1.

  PERC
  Öt perc a ráadás!

  90.

  PERC
  Mert Kire Kisztevszki reklamál.

  90.

  PERC
  Nincs egyedül…

  90.

  PERC
  Burekovic adhat be balról szabadrúgás, rossz, kontra, Katona Mátyás kap sárga lapot Zubkov lerántásáért.

  88.

  PERC
  Az Újpest 38 góljából hetet – ez a találatok több mint 18 százaléka – a 90. perc után ért el, egyetlen más NB I-es csapat sem hajrázik ilyen jól.

  88.

  PERC
  Fotó: Szabó Miklós.

  88.

  PERC

  85.

  PERC
  Novothny 11-ről a bal sarok mellé fejeli Burekovic bal oldali, ballábas szabadrúgását.

  84.

  PERC
  Katona egy szép csel után bead, Frimpong ment azonban. Vécseit mellkasára, de tovább.

  83.

  PERC
  Zsótért a fiatal Katona Mátyás váltja, 1999-ben született a debütáns.

  82.

  PERC
  Boli le, Mikalaj Szihnyevics az új hazai ék.

  82.

  PERC
  Nguent Csonka András váltja, szélső helyett szűrő.

  81.

  PERC
  Nguen passzát Skvarka 17-ről nem tudja ellőni Nwobodo mellett.

  81.

  PERC
  Rogan nagyon ideges, mindjárt pályára lép.

  80.

  PERC
  Balázs szereli szépen a balon Nguent, és még dobhat is.

  80.

  PERC
  A Ferencváros 10, az Újpest 4 mérkőzéses veretlenségi sorozatban van, a zöld-fehéreké az NB I-ben a leghosszabb aktív jó széria.

  80.

  PERC
  A Fradi hazai mérlege 12 győzelem, 3 döntetlen ebben a bajnokságban, messze a legjobb a mezőnyben. Az Újpest 37 pontjából 21-et idegenben szerzett, mérlege 6 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség vendégként.

  79.

  PERC
  Burekovic beadását kifejeli Blazic, Zsótér ballal kapásból 22-ről Dibusz elé pattogtatja a labdát.

  78.

  PERC
  Labdaejtés, Blazic udvariasan visszaadja.

  78.

  PERC
  Vécseivel ütközött Onovóval, ápolás, keményen összecsúsztak. Folytatják.

  76.

  PERC
  Boli kicselezi Onovót és Nwobodót, 18 méteres lövését Heris blokkolja.

  75.

  PERC
  A Ferencváros hazai NB I-es veretlenségi sorozata már 52 mérkőzéses (41 győzelem, 11 döntetlen), 2017. április 15. óta tart (FTC–Vasas 1–2).

  75.

  PERC
  Az Újpest legutóbb 2015. december 12-én nyert a Groupama Arénában – első NB I-es csapatként győzött a Ferencváros új stadionjában –, s előző öt látogatása alkalmával mindig alulmaradt.

  74.

  PERC
  A Ferencváros 12 mérkőzéses veretlenségi sorozatban van az Újpest elleni bajnoki derbiken (7 győzelem, 5 döntetlen), hasonlóra legutóbb 1987 tavasza és 1993 ősze között volt példa. Ha az FTC most sem kap ki, akkor az 1905 és 1916 közötti győzelmi sorozat (ez alighanem megközelíthetetlen) óta legjobb szériáját éri el a derbiken. (Érdekesség, hogy ha a szombati, Üllői úti mecset is beszámítjuk, akkor elmondhatjuk, hogy a két csapat legutóbbi 15 tétmérkőzéséből 10-et a Groupama Arénában, 5-öt a Szusza Ferenc Stadionban játszottak, ráadásul a Megyeri úti öt meccsből egyet zárt kapuk mögött)

  74.

  PERC
  Onovo lő egy kósza Koszta-beadást jobbal 28-ról nem sokkal a jobb felső fölé! Középről, Dibusz vetődve biztosított.

  73.

  PERC
  Balázs jobb oldali beadását hétről a jobb alsó mellé fejeli Novothny! ZICCER!

  71.

  PERC
  Frimpong szája már nem vérzik, folytatja.

  68.

  PERC
  Zsótér Donát kapott sárga lapot, a földhöz vágta a labdát.

  68.

  PERC
  Frimpong szereli Bacsát becsúszva, aki véletlenül fejen rúgja a védőt, a földön fekve már.

  68.

  PERC
  Nguen kap remek passzt Vécseitől, jobbal az ötös jobb sarkától nem tudja ellőni a labdát a remek ütemben kimozduló Banai mellett!

  65.

  PERC
  HELYZET, Burekovic bal oldali beadását Novothny Frimpong elől, háttal a kapunak a bal alsó mellé fejeli.

  62.

  PERC
  Perosevicet Koszta Márk váltja, szélsőcsere.

  61.

  PERC
  Simont Bacsa Patrik váltja, szélső helyett csatár.

  61.

  PERC
  Szakály le, Vincent Onovo be, motorcsere.

  61.

  PERC
  Isael elfáradt, Michal Skvarka lesz helyette a karmester.

  61.

  PERC
  Sigér le, Vécsei Bálint be, szűrőcsere.

  60.

  PERC
  Isael kornerét Novothny fura, de hasznos mozdulattal emeli ki, nyújtott lábbal.

  59.

  PERC
  Úgy néz ki, hármas újpesti csere lesz.

  59.

  PERC
  Zubkov 17 méteres lövése megpattan Szakályon, korner.

  58.

  PERC
  Banai tartja a lelket az övéiben (Fotó: Szabó Miklós)

  58.

  PERC

  58.

  PERC
  Aki löki most Bolit a 16-os bal sarka előtt.

  58.

  PERC
  Isael passzol Nguen elé a balon, szerel azonban Heris.

  57.

  PERC
  Novothny szép passzát Burekovic rosszul adja vissza balról.

  55.

  PERC
  Zsótér lő ballal Civic mellől ugyanilyen távolságról Dibusz elé!

  55.

  PERC
  Boli lefutja Herist, jobbal 18-ról kapura lő, de Banai véd a bal alsó sarok előtt!

  54.

  PERC
  Botkát tanári mozdulattal indította Zubkov.

  53.

  PERC

  53.

  PERC
  VEZET A FRADI, FRANCK BOLI, KI MÁS? Botka remek jobb oldali beadását bevetődve ballal a jobb alsóba teszi két méterről. 1–0!

  52.

  PERC
  Sigér passzát Isael Boli elé tolja, ő lekészíti a labdát Bolinak, aki jobbal 14-ről nagyon elvéti a bal alsó sarkot. Azaz a kapu rövid sarkát.

  51.

  PERC
  Risztevszki lökte kicsit a brazilt, de a BL selejtezőiben ennél nagyobb lökéseket sem fognak lefújni.

  50.

  PERC
  Haratin passza után Isael elesik a 16-oson belül, Risztevszki előtt… tovább! Simon beadása után kirúgással folytatjuk.

  49.

  PERC
  A füstköd leple alatt megindul a balon Nwobodo, most lehagyja Blazicot, ám kissé jobbról ballal a rövid felső sarok fölé lő, 15 méterről.

  47.

  PERC
  Isael kap sárga lapot Burekovic felrúgásáért. Nem is, volt egy pici kis legyintés, de nagy Burekovic-színjátékkal.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Az újpesti mindenes, Balázs Benjámin váltja.

  FÉLIDŐ

  Mintha Pauljevics nem jött volna ki a pályára.

  FÉLIDŐ

  A párosítás egy tizenötös ferencvárosi győzelmi szériával kezdődött, az Újpestnek 1917-ig kellett várnia az első bajnoki sikerére a zöld-fehérek ellen

  FÉLIDŐ

  A hivatalos nézőszám: 15 727.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  flashscore.cc

  FÉLIDŐ

  A párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
  Varga Roland 6
  Rajczi Péter 5
  Dusan Vasziljevics 4
  Kabát Péter 4
  Gera Zoltán 4

  FÉLIDŐ

  A hazaiak február vége óta nem találtak legyőzőre, sőt a Groupama Arénában a szezon során egyszer sem betliztek. A vendég Újpestre jó hatással volt az edzőváltás, már öt pontra távolodott el a kiesőzónától, az előző négy fordulóban nem kapott ki. Idegenben viszont még nem tudott nyerni az újrakezdés óta (0–1–2). A lila-fehérek 2015 decembere óta nyeretlenek a Fradi ellen. Ferencváros–Újpest 2017–2018: 1–0, 0–0, 2–2, 2018–2019: 2–1, 1–0, 1–1, 2019–2020: 1–0, 1–0

  FÉLIDŐ

  Nem tétlenül – Bodnár Zalán jegyzete a derbiről.

  FÉLIDŐ

  Fotók: Szabó Miklós.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  Megyeri úti félintenzív – meccsen a sürgősségi orvossal.

  FÉLIDŐ

  Eközben Tisza Tibor…

  FÉLIDŐ

  Hangulatos. Újra megtelik élettel a Groupama Aréna. A szurkolók immár korlátozás nélkül felülhetnek a lelátóra, a kartonfi gurákra remélhetőleg soha többé nem lesz szükség. Mikor legyen ünnepi hangulat az Üllői úton, ha nem most? Friss bajnokként az Újpestet fogadják a zöldek, felejthetetlen élmény lehet a derbi. BORBOLA Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  EZZEL VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS ELSŐ FÉLIDEJE!

  45+1.

  PERC
  Blazic ad be jobbról jobbal elegánsan, de lágyan, Banai szép mozdulattal halássza le a labdát Nguen fejéről.

  45.

  PERC
  Haratin felcsap balszellőnek, kisegíti Bolit, de Simon szerel hátul. Ám hamar elakad a kontra.

  44.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  44.

  PERC
  Most szép becsúszással szereli Botkát.

  44.

  PERC
  Novothny 17 meccsen 6 gólnál tart, a Fradi ellen karrierje során 12-szer lépett pályára, 3 gólja van és 0 gólpassza.

  43.

  PERC
  Ez Boli 36. meccse az idényben, 11 gólnál jár.

  42.

  PERC
  Simon ad be jobbról jobbal, kirúgja Blazic, közben Pauljevics a földön, bal lábának lovaglóizma fáj.

  41.

  PERC
  Ez előző két derbit egy-egy Boli-gól döntötte el, ma nem túl veszélyes az ék. Még.

  40.

  PERC
  Érik a gól.

  40.

  PERC
  9:0 a szögletarány, most Isael beadása után ketten is kapura lőhetnek az ötösről, de elnyomják őket, Simon kisarkazza a labdát, Sigér jobbal a jobb alsóba lőne 22-ről, Banai vetődve véd, Frimpongé a kipattanó, jobbal lő is az ötös jobb sarka elől… de érkezik és ment előle Burekovic!

  39.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  38.

  PERC
  Civic kiharcol a balon egy szögletet.

  37.

  PERC
  Burekovic fejese nagyon rossz, a hazai közönség örül.

  36.

  PERC
  Érik a sárga az ukrán szélsőnek.

  36.

  PERC
  Perosevic megindul, faképnél hagyja Zubkovot, aki lerántja őt.

  35.

  PERC

  34.

  PERC
  És a balról beadni akaró Burekovic is fennakad Blazicon, majd Zsótér távolija kapuscsemege.

  33.

  PERC
  Blazic löki el a jobbon acélkeményen Pauljevicset.

  32.

  PERC
  A hazai csapatban 8 a légiós, a vendégben 6.

  31.

  PERC
  Perosevic és Burekovic akciózik a balon, utóbbi beadására kivetődik szépen Dibusz.

  31.

  PERC
  Isael szöglete rossz most, Novothny megindulna a balon, Zubkov azonnal ellöki.

  30.

  PERC
  12 mérkőzés óta veretlen az Újpesttel szemben a Ferencváros.
  21 pontot szereztek a lilák idegenben a bajnoki idényben.

  29.

  PERC
  63 százalékban a hazaiaké a labda.

  28.

  PERC
  Ez utóbbi két fotó SZABÓ MIKLÓS munkája.

  28.

  PERC

  26.

  PERC
  Nwobodo elhúzna a bal szélen, mint szélső korában, Miha Blazic azonban lerántja őt a nyakánál fogva. Sárga lap.

  25.

  PERC
  A zöld-fehérek először játszanak saját közönségük előtt a bajnoki cím bebiztosítása óta. A Groupama Arénában 2017. április 15. óta nem szenvedtek bajnoki vereséget, 2020-ben hazai OTP Bank Liga-mérkőzéseik közül csak a Honvéd elleni nem nyerték meg (0–0), pusztán a Debrecen ellen kaptak gólt. Az Újpest 37 ponttal áll, Predrag Rogan irányításával még veretlen. November 30. óta csak egyszer, Kaposváron tudott nyerni vendégként (mlsz.hu).

  25.

  PERC
  Isael jobb oldali szögletét Frimpong hatról a léc fölé fejeli, három újpestivel megbirkózva.

  23.

  PERC
  Botka megy ki majd a jobb oldalra.

  22.

  PERC
  Dibusz az új csk.

  22.

  PERC
  Lovrencsicset Abraham Frimpong váltja, Lovrencsics jelezte az előbb, szúró fájdalmat érez.

  21.

  PERC
  Perosevic badása Civicé, higgadtan oldja meg, Lovrencsicset kell ápolni, meghúzódott a bal combja.

  19.

  PERC
  Ismét megünneplik a drukkerek a két legendás vízilabdázót.

  18.

  PERC
  Botka szereli nagy nehézségek árán a 16-oson belül Zsótért, aztán majdnem eladja… de éppen eléri még.

  15.

  PERC
  Novothny Soma kap sárga lapot, alighanem Botka lekönyökléséért.

  15.

  PERC
  Zubkov jobb oldali beadása majdnem a jobb sarokba csapódik, de figyel Banai, és vetődve véd.

  12.

  PERC
  Boli jobb oldali beadását nem sokkal teszi jobbal a léc fölé Perosevic az ötösről. Isael kornerét kifejeli Heris.

  11.

  PERC
  Ihor Haratin felrúgja Szakályt, ezért még nem kap sárga lapot, de reklamált is, ezért már igen.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  Haratin ment remekül Heris elől, de szabadrúgás a becsúszás miatt.

  8.

  PERC
  Isael bal oldali szögletét az ötösről a léc fölé fejeli Botka.

  7.

  PERC
  Lovrencsics lő a bal alsó felé 2-ről, kissé jobbról jobbal, Banai hatalmasat véd, vetődve, a kipattanó Nguené, aki az ötös jobb sarka elől jobbal kapura lő, de Banai egy villámgyors vetődéssel eléri a labdát. MICSODA MOZDULAT!

  6.

  PERC
  Novothny rossz helyre fejel ki egy szögletet, Civic ballal 12-ről kapura teszi, de ment a bal felső elől fejjel Pauljevics!

  5.

  PERC
  A két tábor együtt tisztelgett a gyászszünet alatt, azóta visszaállt a köztük lévő viszony az alapértelmezett beállításra.

  2.

  PERC
  A védő beleért még, korner, Isael jobb oldali beadását Blazic “hátalja” a bal alsó mellé öt méterről.

  1.

  PERC
  Lovrencsics jobb oldali beadása éppen csak elsuhan a bevetődő Boli talpa előtt, Isael meg az ötös bal sarka és Pauljevics elől jobbal nem sokkal lő a túlsó alsó sarok mellé.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Gyászszünettel kezdünk ma is a két klub és hazánk legendáinak tiszteletére: Kárpáti György és Benedek Tibor is nemrégiben hunyt el. Nagy éljenzést kaptak itt is.

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek lila-fehér mezben és fehér nadrágban.

  Molinó, füst, dob, hegedű. Nádi. Derbihangulat.

  A hivatalos nézőszám: 15 727.

  Nincs telt ház, de rengetegen vannak, remek a hangulat. Csak ilyen legyen a meccs is!

  Rogan a Honvéd és DVSC elleni kezdőnek szavazott bizalmat.

  Fotók: Borbola B.

  Egy kis örökmérleg! A derbi az első osztály történetének legtöbbször megvívott csatája. A két klub 228 élvonalbeli mérkőzésen mérte össze erejét (más forrásokban 225 szerepel, ezekben nincs benne az 1944–1945-ös és az 1956-os félbeszakadt bajnokságokban megvívott három találkozó), az örökmérleg 105 ferencvárosi siker, 62 döntetlen és 61 újpesti győzelem.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól az Újpesthez:
  1928, Aknai János
  1929, Huber Dezső
  1941, Kalocsay Géza
  1950, Deák Ferenc
  1950, Henni Géza
  1984, Kerekes György
  1985, Haaz Ferenc
  1985, Ebedli Zoltán
  1994, Wukovics László
  1998, Mogyorósi József, i.
  1998, Miriuta László
  2002, Kőhalmi András, ingyen
  Az Újpesttől a Ferencvároshoz:
  2005, Grósz Róbert
  2003, Rósa Dénes, i.
  2003, Csurka Zoltán, i.
  1999, Eszenyi Dénes, i.
  1997, Kun György
  1994, Kecskés Zoltán
  1992, Sorin Cigan
  1985, Ebedli Zoltán
  1985, Palkovics István
  1951, Gulyás Géza
  1944, Szabó Ferenc

  Eltiltott nincs.

  „Nagyon nehéz címet védeni, ezért örülök, hogy nekünk sikerült. Együtt harcoltuk ki a bajnoki címet, a szurkolók, a játékosok, az egész klub! Függetlenül attól, hogy már eldőlt a bajnokság, nagyon fontos lesz az Újpest elleni meccs is, természetesen ezt tudják a futballisták is. Ez a két csapat bárhol is áll a tabellán, az Újpest és a Ferencváros összecsapása mindig derbi, és meghatározó része egy idénynek. A szurkolóink is ezt a meccset várják a legjobban minden szezonban, ha barátságos mérkőzést játszanánk, számukra akkor is ez volna a legfontosabb, ráadásul már a stadion is megtelhet velük. Noha 1-0-ra nyertünk, legutóbb sem volt könnyű dolgunk az Újpest ellen, most sem számítok erre. Ezúttal is igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az Újpestből. Az Újpestet továbbra is egy jó, erős csapatnak tartom. Ezúttal is nagyon komolyan fogjuk venni az ellenfelet, amely Predrag Rogannal remek eredményeket ért el az utóbbi hetekben, az új edző személye bizonyára új impulzust, pluszmotivációt jelenthet a játékosoknak” – így a fradi.hu-n Szerhij Rebrov.

  Korábban Szerhij Rebrov vezetőedző nehezményezte, hogy a Fradinak két bajnoki között mindössze két nap jut pihenésre, ám a csapat így sem veszített meccset a bajnokság folytatását követően, és a kétszeres válogatott labdarúgó szerint is bírják a tempót. „Elég a bő a keretünk, a vezetőedző is folyamatosan változtatott a kezdőcsapaton, úgyhogy erőnléti problémáink nem lesznek szombaton. A test persze olykor jelzi, hogy elég sűrű volt az utóbbi négy hét, ám most feltehetjük a koronát az egész idényben mutatott teljesítményünkre, és szeretnénk élni a lehetőséggel. Akadtak nehéz pillanatok, ám mindig talpra álltunk, és amikor múlt vasárnap tizenegy pontosra nőtt az előnyünk, már valamennyien megnyugodtunk. A Honvéd elleni győzelemmel elértük a kitűzött célt, az Újpest elleni siker a ráadást jelentené.”

  A mostani idényben a két csapat egymás elleni meccsein mindkétszer 1–0-s ferencvárosi győzelem született, a Groupama Arénában és a Szusza Ferenc stadionban egyaránt Franck Boli volt a nyerőember. „Annak a két találkozónak most nincs nagy jelentősége, mert már nem Nebojsa Vignjevics irányítja az ellenfelet – folytatta a 25 esztendős védő. – Az eredmények alapján úgy tűnik, jót tett az edzőváltás a vetélytársnak, és mivel matematikailag még nem biztos a bentmaradása, nyilván motiváltan lép pályára. Nehéz lenne megjósolni, hogy milyen taktikát választ: az őszi meccsen bátran felvállalta a támadásokat, legutóbb a Szusza Ferenc Stadionban hasonló stílusra készültünk, ám akkor inkább átengedte a kezdeményezést. Ahogy korábban mondtam, ellenünk a csapatok kilencven százaléka teljesen más stílust választ, mint a többi bajnokiján, aám a lényeg, hogy mi a saját futballunkat játsszuk. A legutóbbi mérkőzésünkön úgy éreztem, fizikailag jobban bírtuk a tempót, bízom benne, hogy ezúttal is így lesz.”

  „Felszabadultan léphetünk pályára, ám hiába nyertük meg a bajnokságot, tét nélküli derbi nem létezik – mondta lapunknak Botka Endre, a zöld-fehérek hátvédje. – A Honvéd elleni győzelmet követően ünnepeltünk kicsit, másnapra szabadnapot kaptunk, ám csütörtökön ismét az edzőközpontban voltunk, úgy készültünk, mintha a szombati bajnokin múlna az aranyérem. Nagy lehetőséget kaptunk a sorstól, az utóbbi hónapok nehézségei után ismét tömött széksorok előtt léphetünk pályára, és az Újpest elleni győzelemmel kedveskedhetünk a visszatérő drukkereknek – bajnokcsapatként. Álomszerűen hangzik, ám ahhoz, hogy valósággá váljon, előbb nyernünk kell.”

  Az igazán nagy ünneplés még várhat. A Ferencváros kedden a Honvéd elleni 2–0-s idegenbeli győzelemmel biztossá tette a bajnoki címet, ám lazításról szó sincs, az együttesre az utolsó három fordulóban az Újpest, a Mol Fehérvár és a Mezőkövesd Zsóry vár. Szombaton mindjárt a legnagyobb hazai rivális elleni bajnoki következik, ráadásul – mivel a beengedéssel kapcsolatos korlátozások megszűntek – vélhetően telt ház előtt.

  Ami a keretet illeti, úgy tűnik, hogy a Vasassal szóba hozott Litauszki Róbert és a Honvéd által csábított Zsótér Donát után újabb játékos távozhat. Jonathan Heris a belga walfoot.be oldalon június elején a búcsúról beszélt: „A szerződésem júniusban lejár, utána távozom. Jól szeretném érezni magam, napfényes országban akarok játszani, amit a családom és én is élvezhetek. Roderick Duchatelet anno azt mondta, hogy ugródeszka lehet nekem a klub, ahol tesztelhetem magam, majd később a Standard liege-hez vagy a Charltonhoz szerződhetek… Végül három Évig maradtam az Újpestnél, aztán két esztendőt töltöttem a Puskás Akadémiánál. Utólag bánom, hogy nem hagytam el Magyarországot akkoriban, butaság volt a részemről.”

  A Blikk megkereste Orosz Pált, az FTC vezérigazgatóját is.

  „Sajnáljuk, hogy ha itthoni sorfalat említünk, akkor a Paks, ha nyugat-európait, akkor a Sevilla, a Liverpool vagy a Chelsea példáját nem követi az Újpest. Persze, a tiszteletadástól függetlenül nagyon tudunk örülni a harmincegyedik bajnoki címünknek” – felelte a sportvezető.

  Érdekesség, hogy a Ferencváros tavaly májusban, a két csapat elmúlt idénybeli harmadik egymás elleni bajnoki mérkőzésén is már bajnokként fogadta legnagyobb riválisát, ám az Újpest játékosai – ahogy arra a IV. kerületi klub válasza is kitér – akkor sem álltak sorfalat a zöld-fehéreknek. ​

  „Az Újpest FC nem áll sorfalat az FTC labdarúgóinak a szombati találkozó előtt – szól a lila-fehér klub kommunikációs osztályának válasza. – Egyrészt a járványügyi korlátozások ezt nem teszik lehetővé, másrészt pedig, ahogy tavaly, úgy idén sem szeretnénk részt venni az ünneplésben.”

  A Ferencváros labdarúgócsapata a Budapest Honvéd keddi legyőzésével (2–0) biztossá tette története 31. bajnoki címét. Adódik a kérdés: a zöld-fehérek soron következő ellenfele, az Újpest játékosai állnak-e díszsorfalat a bajnokcsapat tagjainak szombaton a Groupama Arénában? A Blikk ennek kapcsán megkereste a két klubot.

  Videó: amikor Nyilasiék egy ötössel debütáltak az Újpest ellen.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–ÚJPEST NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.28. 17:30 m4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső