2020.VIII.30. ZTE – Ferencváros: 1-2

Tíz emberrel szerzett gólokkal nyert az FTC a ZTE ellen

Botka kiállítása után a hazaiaktól Babati Benjámin tizenegyest hibázott, majd gólt lőtt, de ez is kevés volt.
Idegenben 2–1 győzött a Ferencváros a Zalaegerszeg ellen a labdarúgó NB I 3. fordulójában. A meccs kétharmadában a Ferencváros emberhátrányban játszott, de így is szerzett két gólt.


Nyilatkozatok:

Boér Gábor: — A sorsoláskor is tudtuk, hogy milyen sorozattal kezdünk és mindig az a legjobb, ha egy csapat három ponttal gazdagodik. Ez viszont nem mindig lehetséges. Ám, mint mindig, most is úgy kell felmennünk a pályára, hogy megpróbáljunk nyerni. Az első két meccsen sem az volt a cél, hogy jó az iksz is. Most sem így állunk ehhez a mérkőzéshez, a legerősebb Ferencvárost várom, és ahogy mindig, most is bátran akarunk játszani.

Szerhij Rebrov: — Mindig nehéz, amikor egy Bajnokok Ligája selejtező után újra magyar bajnoki mérkőzést játszunk. Biztos vagyok benne, hogy a játékosaim tisztában vannak vele, mennyire fontos, hogy megfelelően kezeljék ezt a találkozót. Ez egy más szintű mérkőzés lesz, más körülmények, de ha Európában akarunk játszani, akkor a magyar bajnokságra is ugyanúgy koncentrálnunk kell. A Zalaegerszeg egy remek csapat, a legutóbbi bajnokik ellenük mind komoly kihívás elé állítottak bennünket.  Maximális koncentrációra lesz szükség a részünkről, úgy érzem, jól felkészültünk erre a találkozóra.

A mérkőzés:

ZTE — Ferencváros: 1-2 (0-1)
Zalaegerszeg, 17:45. 8.429 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Georgiou, Huszár; alapvonali jv.: Pillók, Zierkelbach; tartalékjv.: Becséri)

ZTE: Demjén — Tanasin (Favorov, 69.), Lesjak, Bobál D., Gergényi — Sankovic, Bedi — Babati, Vass P., Szánthó (Könyves, 56.) — Koszta (Dragóner F., 61.)
kispad: Gyurján, Zimonyi, Kovács B., Zivko
vezetőedző: Boér Gábor

Ferencváros: Dibusz — Botka, Blazic, Dvali (Kovacevic, 35.), Heister — Haratin, Laidouni — Isael (Civic, 36.), Nguen (Somália, 80.), Uzuni — Boli
kispad: Bogdán, Sigér, Baturina, Varga R.
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Babati (83.) illetve Civic (40.), Haratin (53.)
Sárga lap: Bobál D. (22.), Lesjak (29., 90+3.), Bedi (46.), Tanasin (57.) illetve Dibusz (49.), Haratin (56.), Uzuni (90+2.)
Kiállítva: Lesjak (90+3.) illetve Botka (31.)

Zeg, Zeg, Zeg, Zalaegerszeg! Zengett a ZTE Aréna. Ez aligha meglepő, csakhogy a kórus ezúttal a vendégszektorból harsant fel, a hazai közönség meg vastapssal köszöntötte az udvarias, barátságos ferencvárosi szurkolókat. Egészen más így a hangulat, ha csak a pályán van küzdelem.

Az egész napos rekkenő hőséget éppen a kezdés előtt váltotta fel egy iszonyatos erejű zápor, így a kérdés az volt, melyik együttes tud jobban alkalmazkodni a kétségkívül rendkívüli körülményekhez. Ha már eső: rögtön az első percekben Botka Endre lába csúszott ki a nedves füvön, úgy tűnt, megsérült a védő, de tudta folytatni a játékot. A vendég Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov négy helyen változtatott a hétközi, Skóciában látott kezdőcsapatán, míg a ZTE FC együttese egy helyen módosított az egy hete Mezőkövesden felálló kezdőjéhez képest. Boér Gábor Koszta Márkot vezényelte előre, de mögötte három támadó középpályás feladata volt felzárkózni az akciókhoz, és letámadni már a saját térfelén a Ferencvárost. A házigazda agresszív játékkal próbálta megakadályozni, hogy a zöld-fehérek nyugodtan passzolgatva építsék fel a támadásaikat.

Franck Boli lövése jelentette az első izgalmat, miközben a nézők közül sokan a telefonjuk kijelzőjét figyelték, mit mondanak a meteorológusok, eláll-e az eső valamikor. Pedig a mobil helyett érdemes volt a pályát nézni, hiszen jó tempóban zajlott a mérkőzés: a Ferencváros, ahogy azt várni lehetett, megpróbálta ráerőltetni akaratát a kék-fehérekre, de a hazai csapat szervezetten védekezett, és igyekezett lezárni a kapuja felé vezető területeket.

Aztán egy pillanat alatt forró katlanná változott az aréna: tizenegyeshez jutott a hazai csapat, de Babati Benjámin lövését Dibusz Dénes védeni tudta. A zalaiak azonban azt reklamálták, hogy a büntető előtt kiállított Botka Endre még nem hagyta el a pályát, amikor a játékvezető engedélyt adott a tizenegyes elvégzésére – tegyük hozzá, a ferencvárosiak hátvédje sem Babatit, sem Dibuszt nem befolyásolta, zavarta meg, de az biztos, hogy Pintér Csaba korán adott jelet.

Közben Lasa Dvali megsérült, és mert Lovrencsics Gergő sérülése miatt elfogytak a Fradi jobbhátvédjei, Eldar Civic lett a jobb oldali védő, Dvali helyett pedig Adnan Kovacevic lépett pályára. S milyen az élet? Eldar Civic talán életében először játszott ezen a poszton, de hamar feltalálta magát: jobbról ballal lőtt hatalmas gólt a jobb felső sarokba. Amikor Babati a büntetőhöz készülődött, kevesen gondolták volna, hogy néhány perc múlva már 0–1 lesz az állás.

A ZTE FC mindenesetre azonnal megpróbálta kihasználni a létszámfölényt, és a félidő hátralevő részében már a vendégek térfelén zajlott a játék.

A második félidőt egyértelműen a Ferencváros kezdte jobban: kiállítás ide, emberhátrány oda, a vendégcsapat tűnt agresszívebbnek. Myrto Uzuni került lövőhelyzetbe, a védők szögletre mentettek, s a sarokrúgást követően Ihor Haratin megduplázta a Fradi előnyét. Aligha ezt a forgatókönyvet képzelték el a hazaiak, de a Ferencvárosnak nagyon jól jött a második gól: megnyugodott, és magabiztosan őrizte előnyét. A ZTE FC persze próbált ritmust váltani, de úgy tűnt, a bajnoki címvédő elég erős és kellőképpen dörzsölt ahhoz, hogy okos és fegyelmezett védekezéssel eltüntesse a létszámkülönbséget. Nem volt ez rossz meccs, mindkét csapat becsülettel harcolt.

A hajrában Babati Benjámin szépíteni tudott, a gól felpörgette az egerszegieket, de már nem volt több erő bennük. Annyi legalábbis biztosan nem, hogy az egyenlítő gól is megszülessen. A Ferencváros különleges mérkőzésen szerezte meg mindhárom bajnoki pontot – és nem érdemtelenül. 1–2

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Szerhij Rebrov büszke volt csapatára.

„Nagyon nehéz volt szinte végig tíz emberrel, de a játékosaim megmutatták, fel tudnak nőni a feladathoz. Mindenki nagyon koncentrált, nem engedtünk a gólon kívül helyzetet az ellenfélnek, mindenki megállta a helyét a pályán.″

Az ukrán edzőt arról is kérdezték: mit szól ahhoz, hogy a FIFA úgy határozott, a koronavírus-járvány miatt a kluboknak nem kötelező elengedniük játékosaikat a válogatottakhoz.

„Nekem ezt senki sem mondta, de ha ez a helyzet, akkor sokkal biztonságosabb, ha nem repülnek és utaznak a játékosok, mert manapság nem a sérülések miatt kell aggódnunk. A sok utazás miatt terjed a vírus, és karanténba kerülhetnek a játékosok, így sokkal jobb, ha itthon tudnak készülni a csapatukkal.″

A ZTE vezetőedzője, Boér Gábor csalódott volt a találkozó után.

„Méltó ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak, büntetőből vezetést szerezhettünk volna, emberelőnybe kerültünk, de nem tudtunk élni ezzel. Előfordul, hogy kimarad a tizenegyes, de sajnos nagyon rosszkor jött, ahogy az első gól is, ami rányomta bélyegét a játékunkra. Megvoltak a lehetőségeink, sajnálom, hogy nem sikerült az egyenlítés, mert sokat tettünk érte egy nagyon jó csapat ellen.″

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a kimaradt 11-es után azt reklamálta, hogy Botka Endre még nem hagyta el a pályát, így nem lehetett volna folytatni a játékot, ugyanakkor elismerte: játékosa nem emiatt hibázott.

Dibusz Dénes: „Tudtam, hogy Babati mely rúgásfajtákat szokta alkalmazni büntetőnél: többnyire a kapus bal kezéhez, illetve középre szokta rúgni. Szerencsére olyan magasságba rúgta, hogy a lábammal hárítani tudtam, ha harminc centivel feljebb megy a labda, akkor nem lett volna esélyem.”

Eldar Civic:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a ZTE hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2020.VIII.30. ZTE – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+5.

  PERC
  Vége a mérkőzésnek, a Ferencváros lényegében tíz emberrel győzte le a ZTE-t. 1–2

  90+3.

  PERC
  Lesjak kapott második sárga lapot, mert ollózni próbált, de Civic fejét találta el. A második sárga az piros.

  90+2.

  PERC
  Uzuni kapott sárga lapot lökésért.

  90+2.

  PERC
  Az előző idényben a Ferencváros kilenc bajnokit vívott közvetlenül európai kupamérkőzés után. Hogy mennyire zavarta ez az FTC-t? Kevéssé, legalábbis a 7–1–1-es mérlegből erre következtethetünk.

  89.

  PERC
  Könyves lőtt éles szögből egy csel után fölé.

  87.

  PERC
  Most Könyves lőtte rá, ezúttal is Dibusz védett.

  87.

  PERC
  Dibusz bravúros védésére nagy szükség volt, mert befért volna a lövés a bal alsóba.

  82.

  PERC
  GÓL! MÉG NEM DŐLT EL, SZÉPÍTETT A ZTE! Könyves tört be a tizenhatoson belülre, középre adott jobbról, két ferencvárosi is hozzáért a labdához, előbb Blazic, majd Haratin, így Babati néhány lépésről az üres kapuba lőhetett. 1–2

  80.

  PERC
  NguenSomalia
  79.

  PERC
  Lesjak jó lövése még jobb lett volna, ha nem a kapu közepébe tart, így azonban Dibusz zsákmánya lett a labda.

  78.

  PERC
  Vass Patrik remek lövése kijött Dibuszról, de a ferencvárosi védelem takarított.

  76.

  PERC
  Boli díszkíséret mellett jutott a hazai tizenhatoson belülre, a lövése viszont csak az oldalhálót találta el.

  75.

  PERC
  A Ferencváros a legutóbbi 32 bajnokijából csak kettőt veszített el, Mezőkövesden (3–0-s vereség) és Székesfehérváron (1–0-s kudarc) maradt gól és pont nélkül.

  74.

  PERC
  A szabadrúgást Favorov végezte el, és a sorfalat találta telibe.

  73.

  PERC
  Szabadrúgáshoz jutott a ZTE 18 méterre a Ferencváros kapujától. Jó a szög.

  71.

  PERC
  Civic és Bedi fejelt össze a ferencvárosi tizenhatoson belül, Civicnek fájt jobban.

  69.

  PERC
  TanaszinFavorov
  63.

  PERC
  A zalaegerszegiek február közepén megnyitották a gólcsapot, s azóta sem zárták el: február 8-án a ZTE 2–0-ra kikapott a Honvédtól, de azóta mind a 15 bajnokiján szerzett gólt (összesen harmincat, kettes gólátlag). Vajon ezen a mérkőzésen is folytatódik ez a sorozat? (Húsz perccel később megkaptuk a választ: igen)

  62.

  PERC
  Heister remek beadását Bobál az utolsó pillanatban mentette szögletre Uzuni elől.

  61.

  PERC
  KosztaDragoner
  60.

  PERC
  Kharatin
  58.

  PERC
  Tanaszin kapott sárga lapot.

  56.

  PERC
  SzanthoKönyves

  56.

  PERC
  Könyves Norbert készülődik beállni.

  54.

  PERC

  53.

  PERC
  GÓL! KETTŐVEL VEZET AZ FTC! Uzuni jobb oldali szögletét Haratin 6 méterről, senkitől sem zavartatva fejelte a kapu bal oldalába. Demjén még beleért, de a gólt nem tudta megakadályozni. 0–2

  49.

  PERC
  Dibusz kapott sárga lapot időhúzásért.

  49.

  PERC
  8429 néző figyeli az eseményeket a helyszínen.

  49.

  PERC
  Nguen indította Bolit, úgy tűnt, veszélyes kontra alakulhat ki, de az elefántcsontparti lelassult, el is vették tőle a labdát.

  47.

  PERC
  Kimondottan gólgazdag párharcról van szó, a legutóbbi 13 mérkőzésből egyen sem volt kettőnél kevesebb találat. A gólátlag ezen a 13 meccsen 4.615, kiemelkedően magas! Zalaegerszegen 2001 óta nem volt olyan ZTE–Fradi meccs, amelyen kettőnél kevesebb gól esett volna.

  46.

  PERC
  Elkezdődött a második félidő.

  45+3.

  PERC
  Vége az első félidőnek, a tíz emberre fogyatkozott Ferencváros vezet. 0–1

  45+2.

  PERC
  Uzuni jobb oldali beadására Laidouni csapott le, majd elesett, de a bíró szerint csak egy fűszálban.

  45+1.

  PERC
  Bedi kapott sárga lapot, mert magas lábbal ugrott fel Civiccsel, és el is találta.

  44.

  PERC
  Koszta lövésénél sem sok hiányzott a gólhoz, ezúttal 11 méterről nem sokkal lőtt mellé.

  41.

  PERC

  41.

  PERC
  Az előbb még zuhogott az eső, most kisütött a nap. Főleg a ferencvárosi érzelműeknek…

  40.

  PERC
  GÓL! ÓRIÁSI GÓLLAL VEZET A FERENCVÁROS! Civic látta meg a lehetőséget 17 méterre a ZTE kapujától, majd ballal tökéletesen csavart a jobb felsőbe. 0–1

  38.

  PERC
  A ZTE döntetlent játszott legutóbbi három bajnokiján és nyeretlen a legutóbbi négyen.

  36.

  PERC
  BarbosaCivic
  35.

  PERC
  Gergényi tűzte rá tizenhatról, és nem is sokkal ment el a labda a bal alsó mellett.

  35.

  PERC
  Újabb hátvédre lesz szükség, Civic lesz az.

  33.

  PERC
  DvaliKovacevic
  33.

  PERC
  Dvali közben megsérült, cserére lesz szükség.

  32.

  PERC

  32.

  PERC
  Kimaradt! Babati állt a labda mögé, és bár jól látta, hogy Dibusz elmozdult balra, de a kapus lábát találta el.

  31.

  PERC
  Sőt, a szabálytalankodó Botkát ki is állította a bíró. Merhogy ellökte Babatit a tizenhatoson belül.

  31.

  PERC
  TIZENEGYESHEZ JUTOTT A ZALAEGERSZEG!

  29.

  PERC
  Lesjak azt reklamálta, hogy Nguen visszahúzta az előbb. Jó tanulság mindenkinek: a bíró nem adott igazat a zalaegerszeginek, de sárga lapot annál inkább.

  29.

  PERC
  Nguen és Lesjak üldözte a labdát a bal oldalon, a fradista megszerezte, visszajátszott Isaelnek, aki 22 méterről nagyon mellé lőtt.

  27.

  PERC
  A játék jellemzően a ZTE térfelén zajlik, de a mezőnyfölényen kívül komolyabb helyzetet eddig nem sikerült kialakítania a Ferencvárosnak.

  22.

  PERC
  Isael állt a labda mögé, és ballal mellé tekert, méghozzá jócskán.

  22.

  PERC
  Bobál Dávid kapott sárga lapot, mert lerántotta Bolit 21 méterre a kaputól.

  21.

  PERC
  Szánthó kapott jó labdát a tizenhatoson belül, kicsit kivárt, így odért Blazic, akiről a labda szögletre pattant. A szöglet a Ferencvárosé lett.

  18.

  PERC
  Uzuni arca vérzik, le kellett mennie a pályáról egy kis ápolásra.

  14.

  PERC
  A szöglet után egy beadásba Boli ért bele akrobatikus mozdulattal, Demjén fél kézzel elkapta a labdát.

  14.

  PERC
  26 méterről végzett el szabadrúgást a Ferencváros a kapuval szemben. Uzuni tekerése kipattant Demjénről, méghozzá szögletre.

  13.

  PERC
  A ZTE 2010. november 6-án Balázs Zsolt és Ahmet Delic góljával 2–1-re legyőzte a Ferencvárost, azóta – csaknem tíz éve – nem volt sikerélménye a zöld-fehérek ellen. A legutóbbi hat bajnokiból négyet megnyert az FTC, kettő döntetlenre végződött.

  12.

  PERC
  A másik oldalon Szánthó érezte úgy, hogy lőni kell, a lapos labdája méterekkel ment mellé.

  11.

  PERC
  Ott a lövés! Boli 22 méterről az átvétel után azonnal lőtt, de kicsivel eltévesztette a jobb alsót.

  11.

  PERC
  Boli indult volna meg a zalaegerszegi kapu felé, ha Lesjak nem szereli remek ütemben.

  8.

  PERC
  A szögletből nem lett semmi.

  8.

  PERC
  Uzuni indult meg a bal oldalon, Lesjak szerelni akart, de elcsúszott, így szöglettel jöhetett az FTC.

  5.

  PERC
  Bal oldali ZTE-beadás után Babati igyekezett fejelni 4 méterre a kaputól, de nem érte el a labdát.

  3.

  PERC
  Eddig 71-szer mérkőztek meg az első osztályban, a ZTE 14, a Ferencváros 37 győzelmet aratott, a döntetlenek száma 20.

  1.

  PERC
  A ferencvárosi tábor:

  Nincs elérhető leírás.

  01.

  PERC
  Elkezdődött a találkozó. A Zalaegerszeg tiszta fehérben, a Ferencváros zöld-feketében játszik.

  Özönvízszerű esőben kezdődik a meccs.

  Boér Gábor, a ZTE FC vezetőedzője így nyilatkozott az M4Sportnak: „Tiszteljük az ellenfelet és az eredményeit, szerdán szurkoltunk is neki, de most itt a lehetőség, hogy egy európai szintű csapattal tudnánk döntetlent játszani vagy esetleg legyőzni. Nagyszerű hangulatban, telt ház előtt fogadjuk a Ferencvárost. Koszta Márktól gólokat várok, remélem, már a mai meccsen is sikerül neki.”

  Zalaegerszegen eleredt az eső, úgy tűnik, itt van a hidegfront.

  Szerhij Rebrov így látta az esélyeket az M4Sport kamerái előtt: „Mindig nehéz az átállás, mindenkinek meg kell találnia a kellő motivációt. A szurkolóktól ezt megkaphatjuk. Sok új játékos van az ellenfél keretében, de mi a saját játékunkra fogunk koncentrálni. Sigér és Somália nagyon kifáradt a Celtic ellen, ezért ma nem kezdenek.”

  Melegítenek a vendégek.

  Nincs elérhető leírás.

  Melegítenek a hazaiak…

  Nincs elérhető leírás.

  Ahogy kijött az FTC melegíteni, a vendégtábor rákezdett a „Szép volt fiúk, szép volt fiúk rigmusra”, hiszen most láthatják őket először élőben a Celtic legyőzése óta – írja a helyszínről Nagy-Pál Tamás kollégánk.

  Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Zalaegerszegen a ZTE–Ferencváros mérkőzés a labdarúgó NB I 3. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ