2020.X.14. Nemzetek Ligája, Oroszország – Magyarország: 0-0

Bravúrgyőzelmek után bravúros döntetlen!

Tartalékos nemzeti csapatunk nulla nullára végzett a csoportelső Oroszország ellen Moszkvában.
A Nemzetek Ligájában a B-liga 3. csoportjának 4. fordulójában a magyar válogatott Oroszország vendégeként lépett pályára Moszkvában, és gól nélküli döntetlenre végzett.

NEMZETEK LIGÁJA, B-LIGA, 3. CSOPORT, 4. FORDULÓ

OROSZORSZÁG — MAGYARORSZÁG 0-0
Moszkva, VTB Aréna, ~4.000 néző.
vezette: Michael Oliver (asszisztensek: Burt, Bennett; tartalékjv.: Coote – angolok)

OROSZORSZÁG: Sunyin — Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) — An. Mirancsuk (Z. Bakajev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Szoboljev, 81.) — Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.)
kispad: Szafonov, Dzsanajev, Zsirov, Kutyepov, Cserisev, Komlicsenko, Fomin
Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov

MAGYARORSZÁG: Dibusz — Botka, Orbán, Szalai A. — Nego, Gazdag (Nagy Á., 46.), Sigér, Kalmár (Schäfer, 77.), Holender (Fiola, 46.) — Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga K., 61.)
kispad: Hegedüs L., Lang, Kecskés Á., Cseri, Szőke, Bese
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Sárga lap: Ozdojev (35.), Kudrjasov (63.) illetve Botka (25.), Fiola (71.), Szalai A. (87.)

Dzsudzsák Balázs azért is sajnálhatja, hogy a két szeptemberi mérkőzés után a három októberire sem kapott meghívót, mert így egyfelől – Király Gáborhoz hasonlóan – továbbra is „csak” 108-szoros válogatottnak vallhatja magát, vagyis várnia kell az „országos rekordot” jelentő 109. fellépésére, másfelől szerda este nem léphetett pályára korábbi klubja, a Dinamo Moszkva tavaly májusban átadott impozáns stadionjában. A 2008-ban lebontásra ítélt régi Dinamo-stadion helyére potom 1.3 milliárd euróból felhúzott VTB Aréna nemcsak arról ismert, hogy a legendás szovjet kapus, a teljes pályafutását a hajdanán a Belügyminisztérium felügyelete alatt álló csapatban eltöltő Lev Jasin nevét is viseli, hanem arról, hogy „kettő az egyben” funkciót lát el: egy futballstadion és egy csarnok alkotja a Leningrád sugárúton fekvő komplexumot. Ha a befogadóképességet nézzük, előbbi kétszer akkora, mint utóbbi, egy focimeccsnek 26 ezer szemtanúja lehet, míg a fedett helyiségben rendezett eseményekre 13 ezren válthatnak jegyet.

Azt előre tudni lehetett, hogy az Oroszország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzésen nem lesz meg a telt ház, az Európai Labdarúgó-szövetség előírása miatt a házigazdák legfeljebb 7700 belépőt értékesíthettek. A magyar nemzeti csapat tagjainak azért akadt jobb dolguk is, mint azon elmélkedni, hogy gazdára talál-e az összes jegy, jóllehet a szerdai nap majdhogynem teljes nyugalomban telt, persze csak a kezdésig. Izgalmat csupán az okozott, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány kiket állít csatasorba – döntését az is nehezíthette, hogy erőltetett menet végére érkezett a válogatott, hét nap leforgása alatt a harmadik tétmérkőzését vívta, nem csoda, hogy az összeállításba a fáradtság is „beleszólt”. A nemzeti együttes élén a 21. mérkőzésére készülő szakvezető már kedden elmondta, hogy igyekszik rotálni, mindenekelőtt azért, hogy óvja a kerettagok egészségét.

„Nem lenne szerencsés, ha valaki mindhárom mérkőzést végigjátszaná” – szögezte le Marco Rossi, aki a Bulgária és Szerbia ellen 180, illetve 172 percet a pályán töltő Lang Ádámot és Nagy Ádámot ezúttal a kispadra ültette. A Szófiában és Belgrádban egyaránt kezdő Szalai Attila és Kalmár Zsolt ugyanakkor megint az első perctől a játéktéren tartózkodhatott, csakúgy, mint a válogatottban eddig kétszer csereként bevetett Loic Nego. S először esett meg az is a Rossi-érában, hogy a csatársort az elejétől kezdve Szalai Ádám és Nikolics Nemanja alkotta – a moszkvai „esettel” együtt a magyar futballtörténelemben erre összesen hatszor volt példa.

A kapitány végül hat helyen módosított a belgrádi kezdő tizenegyhez képest, ám a 3–5–2-es hadrendhez hű maradt. Nem változott a hozzáállás sem, amint felhangzott a kezdést jelző sípszó, a mieink óriási akarattal vetették magukat harcba, Szalai Ádám mindjárt tizennyolc másodperc elteltével megszerzett egy labdát a tizenhatoson belül, kár, hogy beadásába Igor Szmolnyikov belelépett (ha nem teszi, Nikolics Nemanja ziccerben lett volna). Az is kiderült azonban, hogy nem a mentalitásbeli különbség dönt, az oroszok is bevetettek minden fegyvert, hogy mihamarabb megszerezzék a vezetést. Agresszivitásuk gyors játékkal párosult, a jobb oldalon többször is megbontották a vendégvédelmet, de a magyar csapatban rendre akadt valaki, aki kisegítette társát. Ez megnyugtató volt, az viszont kevésbé, hogy Kalmár Zsolték nem tudták annyira megtartani a labdát, mint az utóbbi meccseken, ha pedig felíveléssel kísérleteztek, az sem okozott különösebb problémát a hazai védelemnek. Mivel nem nagyon jutottak közel az orosz kapuhoz, távolról próbálkoztak, ám Szalai Attila és Willi Orbán lövése is célt tévesztett. Hogy az első fél órában két védő lövését jegyezhettük fel, azt vegyük a bekkek dicséretének…

Marco Rossi szinte semmit sem hagyott szó nélkül, ha lehetett, méltatta a jó megmozdulásokat, ha kellett, hevesen gesztikulálva jelezte, min illene javítani. Tény, volt min javítani, hogy mást ne mondjunk, a legtöbb párharcot megnyerték az oroszok. Igaz, jelentős veszélyt sokáig nem jelentettek a magyar kapura, a címeres mezt – napra pontosan hat évvel a debütálása után – tizedszer magára öltő Dibusz Dénesnek az első félidő hosszabbításában kellett először nagyot mentenie. Miután az egyperces ráadásba még egy veszedelmes hazai támadás is belefért, aligha túlzunk, ha azt mondjuk, Michael Oliver a legjobbkor vetett véget a játékrésznek.

A szünetet arra is felhasználta a szövetségi kapitány, hogy kettőt cseréljen, Nagy Ádám Gazdag Dánielt váltotta, míg Holender Filip helyére Fiola Attila szállt be – igen, a középpálya bal oldalára. Néhány percig úgy tűnt, kiegyenlítetté válik a játék, aztán rákapcsoltak a házigazdák: előbb Dibusz védte bravúrral Artyom Dzjuba – Botka Endrén megpattanó – lövését, majd a léc „hárította” Alekszej Ionov bombáját. Szerencséje volt a válogatottnak, helyzete viszont nem, különösebb meglepetést az sem okozott, hogy a kapitány a támadósorban is változtatott. Nem sokon múlt, hogy a Nikolics Nemenja helyét elfoglaló Varga Kevin gólpasszal jelentkezzen, percekkel a beállása után ugyanis mesterien emelte a labdát Loic Negónak, aki kapásból lőtt is, de Jurij Zsirkov blokkolt.

A hajrában jókora nyomás nehezedett a magyar kapura, még Szalai Ádám is besegített a védekezésbe, mielőtt átadta volna a helyét Könyves Norbertnek. Arra már nem volt esély, hogy gólt szerezzenek a mieink, de annak érdekében mindent megtettek, hogy ne kapjanak. Elképesztő alázattal küzdöttek a döntetlenért, és amikor felhangzott a hármas sípszó, elkönyvelhettük, kihozták a maximumot ebből a mérkőzésből – is. A magyar válogatott így a második helyről várja a Nemzetek Ligája novemberi zárását. Amit, ugyebár, megelőz az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtező. 0–0

https://www.youtube.com/watch?v=

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 4 2 2 7–4 +3 8
2. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 4–3 +1 7
3. Törökország 4 3 1 3–4 –1 3
4. Szerbia 4 2 2 3–6 –3 2

További képek: mlsz.hu

Nyilatkozatok:

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya így látta a döntetlennel zárult mérkőzést.

„Az elmúlt tíz napban ez volt a legkeményebb mérkőzésünk. Az oroszok fizikailag nagyon erősek, nagyon keményen játszottak, s látszólag mi szenvedtünk ettől. Ráadásul gyorsak is voltak, sorozatban alakították ki az elfutások után a helyzeteket. Tudtuk, hogy a labdákkal többségében Dzjubát keresik, mégsem tudtuk megakadályozni, hogy eljusson hozzá a labda. Rizikóztunk, hátha beszenvedünk egy gólt. Elégedett vagyok a döntetlennel, mert ez több, mint amire számíthatunk. De igazán a játékosok hozzáállására vagyok büszke: az egész meccsen végig oroszlánként küzdöttek.” 

Hozzátette, nem játszottak jobban, mint a hazai mérkőzésen, viszont jobban küzdöttek, és mindent megtettek, ami tőlük tellett. Elismerte, a széleken ezúttal sokkal visszafogottabb teljesítményt nyújtottunk, mint az előző mérkőzéseken. Igaz ez az először kezdőként pályára lépő Loic Negóra is.

„Abban a pozícióban kezdett, amiben szerintem a leginkább hasznosabb, viszont  túl félénken játszott a mérkőzés elején. Emellett annak a módját sem találtuk meg, hogyan szolgálhatnánk ki, a bal oldalon nem úgy szerveztük a támadásokat, ahogyan azt elterveztük. A széleken egyébként is szenvedtünk az első félidőben. A második félidőre Nego teljesítménye feljavult, különösen az utolsó húsz percre, megértette, hogy mit kell játszania ebben a szisztémában.”

Végül kitért az Izland elleni, novemberi Eb-pótselejtezőre is. Szerinte nincsenek azon a szinten, mint Oroszország vagy Szerbia, de Bulgáriánál erősebbek. Hat-nyolc hónapja elemzi őket, tisztában van azzal, hogy mit fognak játszani ellenünk. 

Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott szövetségi kapitánya így értékelt.

„Bíztunk benne, hogy itthon nyerni tudunk, meg is voltak a helyzeteink, de gólt nem szereztünk. Az első tizenöt-húsz percben nem játszottunk elég veszélyesen, de az első félidő végén volt néhány ígéretes helyzetünk. A magyar csapat nagyon jól védekezett ellenünk, szervezettebb volt, akadt néhány kontratámadása. Nem tudtunk rá nagyobb nyomást helyezni. A második félidőben domináltunk, fizikailag felülmúltuk őket, de mindhiába, mert maradt a nulla-nulla.

Hozzátette, a lejátszott négy Nemzetek Ligája-meccsen kevesebb pontot szereztek, mint amennyit terveztek. Túl optimisták voltak. 

Válogatott: „Ébresztő Csercseszovnak”; az oroszok a vb-sorsolás miatt aggódnak

Az orosz sajtóban több lap aggódik, hogy a gyenge októberi teljesítménye miatt a harmadik kalapba kerül az orosz együttes a 2022-es világbajnokság selejtezőjének decemberi sorsolásán.

Szport 24 arra hívta fel a figyelmet, hogy az orosz válogatott ezt megelőzően legutóbb majdnem két évvel ezelőtt maradt gólképtelen egy találkozón: 2018 novemberében Svédországban 2–0-ra kikapott. Továbbá kiemeli, hogy Oroszország először nem tudta legyőzni a magyar nemzeti csapatot tétmérkőzésen (ez volt a negyedik ilyen összecsapás a két válogatott között), illetve hogy Sztanyiszlav Csercseszov együttese a legutóbbi három meccsén nem nyert.

A lap szerint az orosz válogatott egyértelmű célja, hogy a második kalapba kerüljön a 2022-es világbajnokság selejtezője előtt. A 2018-as vb házigazdája jelenleg a 19. helyen áll az európai rangsorban, ami a második kalapot jelentené. A portál azt írja, a decemberi vb-sorsolás miatt kulcsfontosságú, hogy az orosz gárda mind a három novemberi mérkőzését megnyerje.

„Ébresztő Csercseszovnak” – áll a Szport -Ekszpressz beszámolójának címében megjegyezvén, hogy a magyarok elleni döntetlen ellenére a saját kezében van az orosz válogatott sorsa a Nemzetek Ligájában. A lap úgy fogalmaz, az orosz játékosok fáradtnak tűntek, s az, hogy az első félidőben nem volt kaput eltaláló lövésük, aggasztó. A portál szerint a magyar válogatott gyengébb és ötlettelenebb volt, ám ez valahol érthető, hiszen Marco Rossi csapata egy hét alatt megjárta Szófiát, Belgrádot és Moszkvát, ráadásul a legfontosabb, bolgárok elleni találkozóján győzni tudott. A Szport úgy véli, néhány alapember hiányában kiderült, az oroszoknak nem elég bő a keretük.

Kommerszant szerint Oroszországnak nem lesz könnyű megőrizni az első helyét a csoportban, hiszen novemberben Szerbia és Törökország vendégeként lép pályára. A cikkben az áll, az első félidő katasztrofális volt a hazaiak számára, ám a másodikban ígéretes játékot mutatott az orosz csapat. A portál kiemeli Dibusz Dénes védéseit, s megjegyzi, sok esetben szerencséje volt a magyar válogatottnak.

Moszkovszkij Komszomolec szerint az orosz együttes jelentősen megnehezítette saját életét azzal, hogy ikszelt Magyarországgal, mert így szinte kötelező legyőznie Szerbiát és Törökországot, hogy a vb-sorsolást a második kalapból várhassa.

„Oroszország nem talált be a magyar kapuba. Ez a Nemzetek Ligája végelszámolásánál és a 2022-es vb selejtezőjében is visszaüthet” – áll a Szovjetszkij Szport címében.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100100ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.

  PERC
  De a lényeg az egy pont a listavezető otthonában!

  90+3.

  PERC
  469 hazai passz állt szemben 366 magyarral.

  90+3.

  PERC
  56 százalékban birtokolták a hazaiak a labdát, volt egy kapufájuk és 6 kapura lövésük, mi 3-szor próbálkoztunk gólszerzéssel.

  90+3.

  PERC
  ÖSSZEFOGLALÓ, KÉP, TABELLA, FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  90+3.

  PERC
  Remek, megacélosítottuk a második helyünket az oroszok mögött.

  90+3.

  PERC
  A csoport másik mérkőzésén
  Törökország–Szerbia 2–2

  90+3.

  PERC
  NULLA NULLA, DE NEM SEMMI! SŐT, VAN GERINCE A ROSSI-CSAPATNAK, EZT SENKI SEM VONHATJA KÉTSÉGBE!

  90+3.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+2.

  PERC
  Varga beadását elfejelik Könyves elől. Bakajev megindulna, ha Fiola hagyná, de nem hagyja.

  90.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  90.

  PERC
  Kudrjasov beadása Dibuszé, aki elvetődik hozzá, ezzel is elmegy 5 másodperc.

  88.

  PERC
  A csoport másik mérkőzésén
  Törökország–Szerbia

  86.

  PERC
  Szalai Attila felvágja Szobolevet, sárga lap és eltiltás.

  86.

  PERC
  Hejj, Varga beadását Könyves ballal Kudrjasovba rúgja, 13-ról.

  85.

  PERC
  Szalai szereli Szmolnyikovot az ötös jobb sarka előtt. Ez élete mérkőzése a védőnek.

  84.

  PERC
  Dzjuba 18 méteres lövése Botka hátáról a jobb alsó mellé pattan.

  82.

  PERC
  Szalai Ádámot Könyves Norbert váltja, ismét nyerőember lesz?

  82.

  PERC
  Cselezget is gyorsan a balon, Orbán tanár úr azonban rendet tesz egy becsúszással. De korner, Bakajev beadását Szalai Attila kifejeli, Szalai Ádám megmenti, bedobás.

  81.

  PERC
  Ozdojev lefut, Alekszandr Szobolev váltja őt.

  80.

  PERC
  Szerencsére Bakajev ballábas, a beadását kifejeli Szalai Ádám.

  79.

  PERC
  Botka ellöki a balon Kudrjasov passza után Mosztovojt, szabadrúgás Détári-szögből.

  79.

  PERC
  Bakajev átverekszi magát Fiolán, kisegíti azonban a fehérvári védőt Szalai Attila.

  78.

  PERC
  Fárad a csapatunk, egyre több a pontatlanság hátul.

  76.

  PERC
  DAC-os csere: Kalmárt Schäfer András váltja.

  75.

  PERC
  Szalai Ádám labdát szerez Kudrjasovtól, de hosszan pattan a labda, jön Sunyin kapus.

  72.

  PERC
  MELLÉ! Dzjuba az ötösről a jobb alsó mellé fejeli a Bakajev-beadást.

  71.

  PERC
  Fiola Attila nyújtott lábbal odarúg a jobbon Szmolnyikovnak, jogos a sárga lap. És még eltiltás is.

  70.

  PERC
  Sigér jobb oldali beadása Sunyiné.

  70.

  PERC
  Karavajev bal oldali, ballábas beadását a bal felső mellé fejeli kissé balról, 8 méterről Gazinszkij, a kapunak háttal.

  67.

  PERC
  Ionov is elfáradt, Jurij Gazinszkij váltja.

  67.

  PERC
  Zsirkov kicsit hamarabb is lemehetett volna, Vjacseszlav Karavajev váltja.

  67.

  PERC
  EJJJ, Varga bal oldali beadását az ötös jobb sarka elől Nego Zsirkovba vágja! Magyar ziccer!

  66.

  PERC
  Varga elfut a balon, szereli Szemjonov, bedobás.

  65.

  PERC
  Fotók: MTI.

  64.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  64.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  63.

  PERC
  Fjodor Kudrjasov kap sárga lapot Szalai Ádám felrúgásáért.

  62.

  PERC
  Zobnyin beadása átszáll minden védő feje fölött.

  61.

  PERC
  Nem meglepő, Nikolics is lejön, a szélső Varga Kevin váltja.

  60.

  PERC
  Orbán megszenved Ionovval, de megúszta, lökés miatt szabadrúgás kifelé, Szalai Attila egyébként is közbelépett.

  59.

  PERC
  Majdnem korrekorder az orosz csapat!

  59.

  PERC

  58.

  PERC
  Zsirkov bal oldali beadását középre üti ki Dibusz, Ionov meg középről, ballal 12-ről a lécre lő egy csel után, majd a kipattanót a bal sarok mellé teszi 12-ről. MEGÚSZTUK EZT IS!

  57.

  PERC
  Szélső és karmester állt be.

  55.

  PERC
  Mirancsuk le, Zelimhan Bakajev be a hazaiaknál.

  55.

  PERC
  Kuzjajevet a jó nevű Alekszandr Mosztovoj váltja.

  55.

  PERC
  Dzjuba Mirancsuk passzát Ionov elé fejeli, aki ellő a bal alsó mellett.

  54.

  PERC
  DIBUSZ! Kikapja szépen a bal felső elől Dzjuba jobblábas, 12 méteres, Botkán még meg is pattanó lövését!

  52.

  PERC
  Kalmár sarokrúgását kiöklözi a kapu elől Sunyin, övé Nego emelése is.

  51.

  PERC
  Nego jobb oldali beadását kornerre fejeli ki Ozdojev.

  50.

  PERC
  Nem csoda, 196 centiméter magas.

  50.

  PERC
  Kalmár jobb oldali beadását elfejeli az ötösről Dzjuba.

  48.

  PERC
  Kudrjasov emel Dzjuba elé, Orbán nem figyel, Szalai Attila kisegíti.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Gazdagot pedig Nagy Ádám váltja. Rossi mester erősíti a védelmet, hátvéd a szélső helyén, szűrő a középső középpályás helyén.

  FÉLIDŐ

  Holender le, Fiola Attila be.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Fotók: AFP

  FÉLIDŐ

  Párharcok – győzelmi arány.

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  Forrás: Transfermarkt.

  FÉLIDŐ

  Azok pontossága.

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  FÉLIDŐ

  Passzok száma.

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  FÉLIDŐ

  Eddig nem rossz!

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  A csupán 173 centi magas csatár a legjobban fejelő futballisták közé tartozott, s a 60. percben egy jobbról elvégzett szöglet után több mint tíz méterről fejelt a szovjet kapuba.

  „Kovács Ferenc volt a kapitány – folytatta a támadó. – S mivel korábban a bajnokságban is többször voltam eredményes fejjel, kérte, a szögleteknél, szabadrúgásoknál gyakoroljuk a fejeseket. Megérte, mert valóban csodás gólt csúsztattam a léc alá. Ám Várady Bélán és rajtam kívül volt másik hőse is a meccsnek, mégpedig Martos Győző, aki levette a pályáról Oleg Blohint.”

  FÉLIDŐ

  Negyvenkét évvel ezelőtt, 1978. október 11-én nyert legutóbb a magyar válogatott a Szovjetunió (az orosz válogatott „jogelődje”) ellen. A mérkőzés egyik hőse a második gólt szerző Szokolai László volt.

  „Felejthetetlen meccset játszottunk – mondta a 68 éves, korábbi 12-szeres válogatott labdarúgó. – Nem akármilyen szovjet csapatot vertünk meg. Olyan játékosok alkották a keretét, mint Oleg Blohin, Vlagyimir Besszonov vagy Leonyid Burjak. A győzelmet látványos fejessel tettem biztossá, sok ezer magyarnak örömet szerezve. Mert bár a pályán a futballal foglalkoztunk, azért a nézőtéren érezhető volt némi politikából eredeztethető feszültség.”

  FÉLIDŐ

  Holenderékről.

  FÉLIDŐ

  Jegyzetek. Rossiról…

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45.

  PERC
  Ionov beadása rossz, ám Dibusz éppen az előtte álló Dzjubára üti a labdát, de megússzuk, mert menteni tud a támadóval visszafutó Botka.

  44.

  PERC
  Egy perc a ráadás.

  44.

  PERC
  Szmolnyikov megindul három csellel, Szalai Ádám gyorsan fel is rúgja őt, még a felezőnél.

  42.

  PERC
  Hétfőn töltötte be 94. életévét Nyikita Szimonjan, a szovjet (orosz) futball legendája, akit a magyar szurkolók is jól ismerhetnek: a Népstadion 1953-as avatómérkőzésén, a Bp. Honvéd–Szpartak Moszkva (3:2) találkozón betalált Grosics Gyula kapujába, és ő végezte el a kezdőrúgást az új nemzeti stadion, a Puskás Aréna 2019-es megnyitóján. A szovjetek (illetve oroszok) elleni legutóbbi magyar győzelem, az 1978-as 2–0-s siker idején ő volt a vendégek szövetségi kapitánya.

  A szeptemberben rendezett budapesti magyar–orosz Nemzetek Ligája-meccsre is szeretett volna eljönni Nyikita Szimonjan, de orvosai ugyanúgy „megtiltották” ezt az örmény születésű futballveteránnak, mint azt, hogy most szerdán ott legyen a moszkvai stadionban.

  41.

  PERC
  Szalai Attila menti Ozdojev jobb oldali beadását is.

  40.

  PERC
  Ionov kap labdát, Szmolnyikov emelte át Holenderen okosan, de jő Szalai Attila.

  39.

  PERC
  Összehoz a védelem egy potya beadást az oroszoknak.

  36.

  PERC
  Bővebb örökmérleg: 30 mérkőzést játszott a magyar válogatott a szovjet/orosz válogatott ellen, a mérlege: 6 győzelem, 8 döntetlen, 16 vereség.

  36.

  PERC
  Zsirkov rúg nagyot Szalai Ádámba, szabadrúgás.

  36.

  PERC
  12 alkalommal veszélyeztetett lövéssel vagy fejessel a magyar válogatott az oroszok elleni szeptember 6-i hazai mérkőzésen (2–3) – bár hétszer eltalálta a kaput, alulmaradt a vendégcsapattal szemben, amelynek mindhárom kaput eltaláló próbálkozása bement.

  34.

  PERC
  Szabadrúgás kissé jobbról, 33-ról, Kalmár beadását elfejeli az ötös bal sarkának előteréből Zobnyin, Szalai Attila elől.

  32.

  PERC
  A 32. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) aktuális világranglistáján Oroszország, hat pozíciót javított júliusi helyezéséhez képest – Magyarország válogatottja az 52. helyet foglalja el.

  32.

  PERC
  Holender ismét elengedi Szmolnyikovot, szerencsére elfogy a védő alól a pálya. Kirúgás.

  31.

  PERC
  Dzjubát ülve szereli a 16-oson belül Botka, előtte Szmolnyikov jobb oldali beadása éppen csak elsuhant előtte! Botka és Dibusz sem állt éppen a helyzet magaslatán, de megúsztuk.

  30.

  PERC
  Holender beadását elsodorja Gazdag elől könnyedén, mellel Ozdojev, de les.

  28.

  PERC
  Botka passzát Gazdag rosszul teszi Szalai Ádám elé, közbelép Kudrjasov.

  27.

  PERC
  Sigér 91 százalékos pontossággal passzolt eddig.

  26.

  PERC
  Kalmár passza jó, Holenderé nagyon nem, de Nego megmenti, jobbal az ötösre ível jobbról, ott Nikolics fejespárbajt veszít Kudrjasov ellen, Orbán a kipattanót jobbal igencsak a léc fölé méri a 16-os előteréből.

  25.

  PERC
  A hazaiaktól Szemjonov, Zobnyin és Csercseszov mester kapott korábban sárga lapot, tőlünk Kalmár, Szalai Attila, Gazdag, Lang, Fiola és Nagy.

  24.

  PERC
  Botka Endre megrúgja Dzjubát, sárga lap.

  23.

  PERC
  Csercseszov majdnem ugyanolyan felállást választott, mint Törökország ellen, az egyetlen változás, hogy Szmolnyikov a jobbhátvéd Karavajev helyett.

  21.

  PERC
  A 21. összecsapása lesz a szerdai Marco Rossi szövetségi kapitánynak a magyar válogatott élén, amely az olasz szakvezető irányításával eddig kilencből kilenc tétmérkőzését megnyerte, amikor az első gólt szerezte. A Rossi-éra teljes mérlege: 10 győzelem, 1 döntetlen, 9 vereség.

  20.

  PERC
  Szmolnyikov és Holender összefejel, ápolás. A szélsőnk húzta a rövidebbet.

  18.

  PERC
  Szmolnyikov jobb oldali, lapos beadása Orbáné.

  18.

  PERC
  52 százalékban a mienk a labda!

  17.

  PERC
  Fordult a kocka, most Gazdag rúg bele Ozdojevbe.

  15.

  PERC
  Csercseszov mester nem nyugodt.

  15.

  PERC
  Kalmárt buktatják, szabadrúgás 30-ról, a passz Nikolicsot keresi, közbelép Kuzjajev, majd Szalai Attila lő ballal 24-ről a jobb felső sarok mellé-fölé.

  13.

  PERC
  Ionov beadása is Sigéré, Gazdagot elsodorja Ozdojev.

  13.

  PERC
  Ejnye, Sigér remek csele után Holender visszafordul beadás helyett, és olyan pocsékul ad hátra, hogy Dzjuba kapura törhetne vele, ha Sigér nem szerelne egy pazar becsúszással!

  11.

  PERC
  Kuzjajev meg becsúszva szereli a balon a bátortalan Holendert, ráadásul kirúgás.

  10.

  PERC
  Zobnyin nagyot rúg Gazdagba.

  10.

  PERC
  HELYZET, a Dzjuba indította Ionov szép passzát Ozdojev az ötös jobb sarka elől jobbal fölöslegesen beadja, ment Orbán.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  9.

  PERC
  Közben Ionov lerázza magáról a jobbon Kalmárt, lapos beadását kispicceli Szalai Attila.

  8.

  PERC
  A Dinamótól igazolt a Zenithez, ismeri ezt a stadiont.

  8.

  PERC
  Aki ma balhátvéd, nem szélső, 37 éves, ez a 97. válogatottsága.

  7.

  PERC
  Botka emel Negóhoz, de szereli őt a veterán Zsirkov.

  6.

  PERC
  Ionov megindul most, de les.

  5.

  PERC
  Mezőnyjáték, nem kapkodunk szerencsére.

  3.

  PERC
  Kalmár-szabadrúgás 35-ről, az emelést Fiola 12-ről nagyon a bal alsó mellé fejeli, a kapunak háttal.

  2.

  PERC
  Ionov beadása a védő Szalaié.

  2.

  PERC
  A kapusnak ez hazai pálya, dinamós.

  1.

  PERC
  Sunyin passzol el milliméterekkel a rátámadó Kalmár elől az ötösön.

  1.

  PERC
  Hopp, Nikolics ziccerben, a bal alsó elől kikapja a vetődő Sunyin a jobblábas, tízméteres, gyengécske lövést – de les.

  1.

  PERC
  Szalai Ádám bal oldali beadását menti Szmolnyikov, bedobásra.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A mieink tiszta fehérben, a szbornaja tiszta vörösben.

  Kedves barátok. De voltunk már itt elvtársak is. A barát szó azért sokkal jobban tetszik.

  Lassan kezdünk. Daragije druzja, mondja a hangosbemondó, sokaknak most ódon oroszórák rémlenek fel.

  Egy kis örökmérleg: 8 találkozó, 5 orosz és 2 magyar sikerrel, 15, ill. 26 rúgott góllal.

  Hangya Szilveszter, a magyar válogatott és a Mol Fehérvár FC védője kisebb sérülést szenvedett a Szerbia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, ezért Belgrádból hazautazott, és így nem tartott a nemzeti együttessel Oroszországba.

  A stadionok fogadhatnak nézőket, legfeljebb harmincszázalékos kihasználtsággal. Vendégszurkolók nem lehetnek.

  Az orosz és a magyar válogatott összecsapását illetően felvetődött, hogy azt ne a Dinamo Moszkva 27 ezres befogadóképességű, 2018-ban átadott arénájában, hanem a 81 ezer férőhelyes Luzsnyiki Stadionban bonyolítsák le, de az RFSZ végül nem változtatott a helyszínen.

  „Az előző mérkőzésen semmi különlegeset nem mutatott a magyar válogatott. Jó csapatuk van, a játékosok remek fizikai állapotban vannak. Néhányuk kreatívan futballozik, de igazából nincs kiemelkedő labdarúgójuk. Nyilván nehéz meccsre számítunk, ám kellőképpen felkészülünk rá, és száz százalékot fogunk nyújtani a pályán.”

  Anton Mirancsuk elmondta, remek fizikai állapotban várja a magyarok elleni találkozót. Nem érzi, hogy az orosz csapat vezérévé lépett volna elő azzal, hogy a Nemzetek Ligájában a magyarok és a törökök ellen is eredményes volt, csak azt tette, amit a kapitány kért tőle, és örül, hogy ezzel hozzá tudott tenni együttese teljesítményéhez.

  A győzelem két okból is fontos lenne számukra: egyrészt a csoportgyőzelem felé óriási lépést tennének, másrészt a világranglista-helyezés szempontjából sem mindegy az eredmény, mivel a 2022-es katari világbajnokság selejtezőjének sorsolására a kalapokat ez alapján állítják össze novemberben.

  Kép

  A törökök elleni meccs képe merőben megváltozott, amikor az ellenfél a félidőben behozta Cengiz Ündert a pályára. Bár az oroszok szövetségi kapitánya egyetlen nevet sem tudott mondani, biztos abban, hogy a magyaroknál is van olyan futballista, aki csereként beállva sokat tehet hozzá a játékhoz. Viszont erre is fel vannak készülve.

  „A legutóbbi két egymás elleni találkozónkon egyaránt három gólt lőttünk a magyar válogatottnak, de semmi sem garantálja, hogy ez most is így lesz. Minden mérkőzés más, nekünk is változott a keretünk a szeptemberi 3–2-es találkozó óta, és ez igaz az ellenfelünkre is. Nem szabad azon gondolkoznunk, hogy mi volt korábban, minden meccs egy új meccs. A törökök elleni összecsapásunk nagyon intenzív volt, most sem számítok másra, viszont teljes mértékben felkészültünk rá.”

  Megtartotta az orosz labdarúgó-válogatott a magyarok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóját. Az újságírók kérdéseire Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány és Anton Mirancsuk válaszolt.

  Bővebben itt!

  – Akkor nézzük a következőt! Ön már megtapasztalhatta, milyen érzés Moszkvában nyerni.
  – Így igaz, tavaly októberben az Európa-ligában a Ferencvárossal legyőztük a CSZKA-t egy nullára, az gyönyörű emlék. Másrészről viszont ott van a második válogatott fellépésem: hat éve én védtem azon a felkészülési mérkőzésen, amelyen kettő egyre kikaptunk Oroszországtól. S ne feledjük a szeptemberi találkozót sem, amelyen három kettes vereséget szenvedtünk. Szóval a csapathoz hasonlóan nekem is van javítanivalóm a mérlegen. Nem lesz egyszerű, ám nyomás és eredménykényszer nélkül igenis játszhatunk egy jó meccset.

  – Annak utánakerestek már, mikor nyert sorozatban négy meccset a magyar válogatott idegenben?
  – Ezt meghagynánk a statisztika szerelmeseinek, csemege lenne nekik, az biztos. Előbb persze nekünk kellene gondoskodnunk arról, hogy legyen teendőjük. Addig is azzal kell foglalkoznunk, hogy a mérkőzés kezdetére a lehető legjobb állapotba kerüljünk, és sikerre éhesen várjuk ezt a meccset is. Jóllehet a motivációval az égvilágon semmilyen probléma sincs.

  – Azért a moszkvai vendégjáték nem éppen a futballisták vágyálma.
  – Ebben egyetértünk. Mégis úgy vélem, ha Oroszország ellen ugyanazt az arcunkat mutatjuk, mint amit eddig, ha szervezetten, töretlen akarással és a taktikai utasításokat maradéktalanul betartva futballozunk, lesz esélyünk arra, hogy pontot vagy akár pontokat szerezzünk.

  – Jöhet a tizedik?
  – Részemről igen! – felelte a Ferencváros kilencszeres válogatott kapusa, Dibusz Dénes, aki minden bizonnyal kezdőként kap lehetőséget az Oroszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. – Örülök, hogy a jelek szerint sikerül kétszámjegyűre feltornászni a válogatottságaim számát. Egy hónap híján egy éve, hogy a Puskás Aréna avatóján én védhettem Uruguay ellen, legutóbb akkor szerepeltem a nemzeti együttesben. Várom már, hogy újra a kapuban állhassak.

  A futball szépségét újra és újra megtapasztaló kapus, Dibusz Dénes a jó szériáról, a moszkvai rangadóról és a hatalmas lehetőségről is nyilatkozott az NL-meccs előtt.

  Sigér Dávid így látja az orosz válogatottat:

  „Az oroszok jó értelemben véve agresszívek, és megvannak ehhez a minőségi játékosaik is. Csapatként remekül működnek, ezzel érik el az eredményeiket. Nekünk meríteni kell abból az önbizalomból, amit szeptemberben elkezdtünk építeni. Emellett, ahogy Marco Rossi is kéri tőlünk, nagyon bátran kell futballoznunk, így pariban lehetünk a hazai csapattal.”

  Újságírói kérdésre, hogy mik az erősségei, mivel tudja segíteni a magyar válogatottat, így válaszolt:

  „Erről Marco Rossit kellene megkérdezni, hogy miért is ülök én most itt, vagy az ellenfél szakmai stábját, mert ha annyira felkészültek ránk, mint mi rájuk, akkor csípőből tudnának erre válaszolni.”

  „Nagyon sokszor elmondtam már, ha valaki felveszi a válogatott mezt, nem gondolkozhat azon, hogy ezt vagy azt a mérkőzést felhasználjuk egy másikra való felkészülésre. Arra a meccsre kell koncentrálni, amely előttünk áll. Igaz, hogy a törökök és az oroszok elleni meccs önbizalmat adott a Bulgária elleni találkozó előtt, a szerbek és az oroszok elleni újabb találkozónak is azt kell szolgálnia, hogy Izland ellen még nagyobb legyen az önbizalmunk, és sokkal jobb játékot mutassunk. Ez egy lehetőség arra, hogy növeljük a továbbjutási esélyeinket. Néha lehet nyerni rossz játékkal is, aminek kisebb az esélye, mint ha jól játszanánk. Ezért nagyon fontos, hogy holnap milyen hozzáállással lépnek pályára a játékosok, ez rengeteget számít.”

  „Az otthoni meccset elvesztettük az oroszok ellen a hibáink miatt, de egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, sőt, egyenrangú partnerek voltunk a pályán. Mint korábban elmondtam, a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn nem voltam teljes mértékben elégedett a játékkal, de a többi meccsen látszott az előrelépés csapatként és egyénileg, valamint nőtt az önbizalmunk is. Mindent tudunk az oroszokról, és ez fordítva is igaz, nem hiszem, hogy meglephetnének minket a taktikájukkal. Még egyszer mondom, a hazai meccsen a saját hibáink miatt vesztettünk. De a taktikát követve 0–3-ról visszajöttünk a meccsbe, és az utolsó húsz percben voltak lehetőségeink az egyenlítéshez. Most sem lehet más a célravezető, mint hogy a megbeszélt taktika szerint játsszunk. Meglátjuk, melyik csapat fog ki jobb napot.”

  A moszkvai találkozó előtt Marco Rossi szövetségi kapitány és Sigér Dávid válaszolt az újságírói kérdésekre.

  Történelmet írni – Deák Zsigmond jegyzete.

  1991. április 17., Eb-selejtező, Budapest, Népstadion: Magyarország–Szovjetunió 0–1 (0–1)
  A rendszerváltás utáni első magyar–szovjet meccsen a felszabadult ország futballtársadalma – amelynek jelentős része máig meg van róla győződve, hogy a Kádár-korszakban „le kellett feküdni” a szovjeteknek – mindennél jobban áhította a győzelmet, amelynek sportértékén túl politikai jelentőséget is tulajdoníthatott volna. Óriási várakozás, fogadkozáscunami vezette fel a találkozót, de győzelmet érő góljával Olekszij Mihajlicsenko leforrázta a Népstadion közönségét.

  1986. június 2., vb-csoportmeccs, Irapuato (Mexikó), Sergio León Chávez Stadion: Szovjetunió– Magyarország 6–0 (3–0)
  Könyvtárnyi irodalma van a nagy jelentőségű világbajnoki mérkőzésnek, amely már a C-csoport első meccsén porrá zúzott egy óriási reményekkel Mexikóba érkező csapatot. Mezey György együttese Hollandiát és Ausztriát is idegenben legyőzve jutott ki a vb-re, de a szokatlan körülmények, az időjárás és számtalan egyéb tényező (köztük sok összeesküvés-elmélettel is át van szőve) miatt mélyen tudása alatt teljesített, és történelmi vereséget szenvedett a „Nagy Testvértől”.

  1978. október 11., Eb-selejtező, Budapest, Népstadion: Magyarország–Szovjetunió 2–0 (1–0)
  Mindmáig az utolsó magyar győzelem a szovjet (illetve orosz) együttes ellen! A 42 évvel ezelőtti sikert Várady Béla és Szokolai László góljával érte el a Kovács Ferenc szövetségi kapitány vezette együttes. A szakvezető hét helyen változtatott a kezdő tizenegyen, mert az Eb-selejtezősorozatot kínos, 2–1-es finnországi vereséggel kezdte a csapat. A szovjetek legyőzése óriási fegyvertény volt, igaz, a szbornaja végül utolsó lett a selejtezőcsoportban, amelyből óriási meglepetésre Görögország jutott ki az első ízben nyolccsapatos Eb-re.

  1977. április 30., vb-selejtező, Budapest, Népstadion: Magyarország–Szovjetunió 2–1 (1–0)
  Az 1978-as argentínai világbajnokság előtt a magyar válogatott Görögországgal és a Szovjetunióval került egy selejtezőcsoportba, és az athéni 1–1 után fogadta a csoport favoritját. Az első játékrész hajrájában Nyilasi Tibor szerzett vezetést, majd Pusztai László hatalmas partdobása után Kereki Zoltán duplázta meg az előnyt, a csereként pályára lépő David Kipiani már csak szépíteni tudott a hajrában. A vendégek szövetségi kapitánya, Nyikita Szimonyan így fogalmazott a lefújás után: „Összeszokott, nagyra hivatott együttes a magyar válogatott, minden tekintetben megérdemelte a győzelmet.”

  Válogatott: a tucattól a féltucatig – múltidéző a szerdai meccs elé.

  BŐVEBBEN ITT!

  A magyar válogatott az 1912-es moszkvai mérkőzés után (Fotó: Russzkij Szport)
  A magyar és az orosz labdarúgó-válogatott 1912-ben játszott először egymással – két napon belül két találkozót. A magyar együttes akkorra már 10 éve játékban volt és Európa egyik legjobbjának számított, míg a tapasztalatlan „szbornaja” az első mérkőzését éppen az 1912-es stockholmi olimpián vívta. A két meccs a mieink fényes sikerét, az oroszok katasztrofális kudarcát hozta.

  Varga Sándor az oroszok szakvezetőjét is bemutatta.

  „Ott voltam a mérkőzésen, nagyon élvezhető, jó iramú találkozó volt    – tájékoztatta lapunkat Moszkvából a kárpátaljai származású játékosügynök, aki a szerdai orosz–magyar NL-meccset is a helyszínen nézi meg. – Többek között Kassai Viktorral, az orosz játékvezetők főnökével és Konkoly Norbert moszkvai magyar nagykövettel néztem meg a mérkőzést. Hasonló forgatókönyve volt a találkozónak orosz szempontból, mint a budapesti meccsnek a második fordulóból: jó kezdés után viszonylag hamar megszületett az oroszok vezető gólja, majd kimaradt több nagy hazai helyzet. Aztán feljött az ellenfél, egyenlített, és ponttal távozott, amelytől a magyar csapat sem állt távol szeptemberben a nulla hármas kezdés ellenére. Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány már nagyon ideges volt a vége felé. Nincs könnyű helyzetben, három-négy kulcsjátékosára sem számíthat. Hiányzik az Atalantában futballozó Alezszej Mirancsuk, a Monacót erősítő Alekszandr Golovin vagy a CSZKA Moszkva sztárja, a koronavírussal fertőzött Mário Fernandes is. Nehéz őket pótolni, úgyhogy azt mondom, van most esélye a magyar csapatnak meglepetést szerezni!”

  Az ismert játékosügynök, a többek között Kádár Tamást, Szerhij Rebrovot és az oroszok szövetségi kapitányát, Sztanyiszlav Csercseszovot is képviselő Varga Sándor vasárnap testközelből figyelhette az orosz válogatottat a törökök elleni találkozón.

  „Jelenleg négy játékost ad a Szpartak az orosz keretnek, akikkel nekem is szerencsém volt együtt dolgozni, valamennyien meghatározó labdarúgói a válogatottnak – fogalmazott Kuznyecov. – A közvélemény győzelmet vár a magyarok elleni mérkőzésen, ám nem egyszerű a helyzet, hiszen két koronavírus-fertőzöttre, valamint három sérült futballistára sem számíthat a kapitány. A gondok a törökök elleni meccs második félidejében is megmutatkoztak. Ezért ha a magyar válogatott fegyelmezetten futballozik és keveset hibázik hátul, nagy baj nem lehet. Az oroszok védelme sebezhető, így garantálható, hogy lesznek helyzetei a magyaroknak.”

  Ifjabb Szergej Kuznyecov – akinek az édesapja az 1990-es években a Ferencvárosban futballozott, és ő maga is a Fradiban nevelkedett – másodedzőként   az orosz Arszenal Tulánál és a Szpartak Moszkvánál is dolgozott, jól ismeri az orosz futballt, elmondta, több problémával is küzdenek a házigazdák a Magyarország elleni moszkvai meccs előtt.

  Három kör után veretlenül vezeti Nemzetek Ligája-csoportunkat az orosz válogatott, amely azonban – a magyarhoz hasonlóan – több kulcsjátékosára nem számíthat. Legutóbbi meccsén, vasárnap odahaza csak 1–1-es döntetlenre volt képes a török csapat ellen. Az Oroszország–Magyarország Nemzetek Ligája mérkőzés előtt az orosz futball jó ismerői nyilatkoztak a Nemzeti Sportnak a szerdai ellenfélről.

  Kassai Viktor meglátogatta Moszkvában a magyar labdarúgó-válogatottat. A többek között a 2011-es Bajnokok Ligája-döntőben is dirigáló visszavonult játékvezető korábbi segítőjével, Ring Györggyel együtt az Orosz Labdarúgó-szövetség bírói testületének munkáját irányítja.

  EB-PÓTSELEJTEZŐ, NL-RÁJÁTSZÁS, A-LIGA (2018–2019-es kiírás)
  Október 8., elődöntő
  Bulgária–Magyarország 1–3
  November 12., döntő
  Magyarország–Izland

  Folyt. köv…

  A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE*
  Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
  Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
  Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
  Támadók: Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)
  *Sallai Roland csak a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn állhatott a szakmai stáb rendelkezésére
  *Gulácsi Péter a Szerbia elleni NL-mérkőzés után visszautazott klubcsapatához

  A CSOPORT ÁLLÁSA
  1. Oroszország 3 2 1 – 7–4 +3 7
  2. MAGYARORSZÁG 3 2 – 1 4–3 +1 6
  3. Törökország 3 – 2 1 1–2 –1 2
  4. Szerbia 3 – 1 2 1–4 –3 1
  A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA

  NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
  B-LIGA
  3. CSOPORT
  Szeptember 3., Törökország–Magyarország 0–1
  Szeptember 6., Magyarország–Oroszország 2–3
  Október 11.: Szerbia–Magyarország 0–1
  Október 14., 20.45: Oroszország–Magyarország
  November 15., 20.45: Magyarország–Szerbia
  November 18., 20.45: Magyarország–Törökország

  AZ NSO-OLVASÓK KEZDŐCSAPATA OROSZORSZÁG ELLEN
  Dibusz Dénes (9983 szavazat, 95.4 százalék) – Willi Orbán (10 054, 96.1), Lang Ádám (7157, 68.4), Szalai Attila (7856, 75.1) – Botka Endre (6452, 61.6), Sigér Dávid (7289, 69.6), Nagy Ádám (8552, 81.7), Kalmár Zsolt (8946, 85.5), Holender Filip (6299, 60.2) – Nikolics Nemanja (7979, 76.2), Könyves Norbert (5608, 53.6)
  Összes szavazat: 10 466

  A Nemzeti Sport Online-on több mint tízezren jeleztek vissza a kérdésre, hogyan állítanák össze a magyar labdarúgó-válogatott szerda esti, Oroszország elleni kezdőcsapatát. A voksolók többsége a csatársoron nem változtatna, a Szerbiában bevált Nikolics Nemanja, Könyves Norbert párossal kezdene.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső