2020.XII.19. Ferencváros – Budafoki MTE: 2-1

Izgalmas hajrá után a Ferencváros legyőzte odahaza a Budafokot

A címvédő kétgólos előnye után sem omlott össze az újonc, szépített, majd igencsak megszorongatta a Fradit.
Tovább menetel a címvédés felé a Ferencváros, amely 2–1-re megverte odahaza az újonc Budafokot a labdarúgó NB I 16. fordulójában.


Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov: — A szezon utolsó mérkőzése mindig nagyon nehéz a futballistáknak. Számunkra eleve nehézséget jelent, hogy az idény végén átálljunk a BL-meccsek ritmusáról a bajnoki mérkőzésekére. Látva a legutóbbi mérkőzéseket, a körülményekhez is kell majd alkalmazkodnunk, itt főként a pálya talajára gondolok. Ezzel együtt sem szabad elfelednünk, hogy mi leszünk otthon, maximális koncentrációra lesz szükségünk az idény utolsó tétmérkőzésén is. Bízom benne, hogy jövőre visszatérhetnek majd a drukkerek a lelátóra. A játékosoknak nagyon sokat jelent a támogatásuk.

Csizmadia Csaba: — Tudjuk, hogy a következő ellenfelünk az ország jelenlegi legjobb csapata lesz. Nehéz feladat előtt állunk, de nem feltartott kezekkel megyünk az Üllői útra. Örülnék, ha mi szakítanánk meg a Ferencváros hazai veretlenségi sorozatát, mert akkor az emberek megint felkapnák a fejüket a teljesítményünkre.

A mérkőzés:

Ferencváros — Budafoki MTE: 2-1 (0-0)
Groupama Aréna, 19:30. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Solymosi Péter (asszisztensek: Király, Farkas B.; alapvonali jv.: Csonka, Lovas; tartalékjv.: Huszár)

Ferencváros: Dibusz — Lovrencsics G., Frimpong, Dvali, Heister — Haratin (Laidouni, 82.), Somália — Isael (Zubkov, 66.), Nguen (Skvarka, 82.), Uzuni (Varga R., 66.) — Baturina (Boli, 90.)
kispad: Bogdán, Vécsei, Mak, Botka, Blazic
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Budafoki MTE: Póser — Margitics (Huszti A., 83.), Vaszicsku, M. Nikolics, Medgyes — Micsinai, Oláh B. — Ihrig-Farkas (Skribek, 81.), Lőrinczy (Kulcsár K., 81.), Takács R. (Szabó M., 65.) — Kovács D. (Zsóri, 65.)
kispad: Kovács Z., Mervó, Fekete, Filkor, Kirják, Khiesz, Venczel
vezetőedző: Csizmadia Csaba

Gól: Lovrencsics G. (57.), Haratin (62. – 11-esből) illetve Zsóri (75.)
Sárga lap: Dvali (45+1.), Skvarka (89.) illetve Micsinai (50.), Vaszicsku (56.), Margitics (64.), Szabó M. (69.), Huszti A. (89.)

Feltenni az i-re a pontot.

A Ferencváros szempontjából ez volt a Budafok elleni bajnoki tétje, elvégre az már a szombati esti mérkőzés előtt nyilvánvaló volt, hogy a 2020-es esztendő sokáig emlékezetes marad a IX. kerületi klub történelmében. A zöld-fehér együttes megvédte bajnoki címét, a Bajnokok Ligájában huszonöt esztendő után ismét a csoportkörbe jutott, ott tisztes helytállás után búcsúzott, a bajnokságban pedig a téli szünetre megnyugtató előnyt harcolt ki vetélytársaival szemben.

Kevesen fogadtak volna arra, hogy ezt a csapatot az újonc Budafok tréfálja meg, ezzel együtt Csizmadia Csaba együttese minden tőle telhetőt megtett, hogy elrontsa a zöld-fehér labdarúgók évzáróját. A „minden” szombat este a stabil, szervezett védekezést jelentette, az újonc beásta magát kapuja elé a kezdeményezést azonnal magához ragadó Ferencváros ellen. A kezdés ezzel együtt nem sok jót ígért, Isael már a második perc elején megszerezhette volna a vezetést, ám a brazil légiós néhány centiméterrel eltévesztette a jobb alsó sarkot.

A vendégek mindössze másodpercekre tudták megtartani a labdát, csak elvétve értek fel Dibusz Dénes kapujához, így a mezőnyfölényben futballozó Fradi amolyan kézilabdás módra többször körbeadogatta a védelmet. Olykor a széleken, máskor középen próbálta megtalálni a rést a pajzson, ám ha el is jutott helyzetig, valami mindig hiányzott a gólhoz. Az első negyedóra végén Tokmac Nguen lövése után kerülte el a bal sarkot a labda, Myrto Uzuni bal sarokra tartó szabadrúgását Póser Dániel védte, amikor pedig a budafoki kapus rosszul mozdult ki egy előreívelt labdára, hiába tolta el mellette azt az albán támadó, a gólvonalon álló Takács Ronald tisztázott. Így hiába volt a fölény, hiába forgatta hosszú percekig egyik szélről a másikra a labdát, az első negyvenöt percben a Budafok állta a sarat.

A játék képe a fordulás után sem változott, a vendégek kapusának előbb Tokmac Nguen lövése után kellett hárítania, a kipattanónál pedig Roko Baturina kapura kanalazott labdáját védte bravúrral. Sőt, még Isael sistergős szabadrúgását is kiütötte, arról már nem tehetett, hogy az addig egymást rendre kisegítő hátvédek közül ezúttal mindenki elaludt a kipattanónál, így Lovrencsics Gergő közeli lökete a hálóban kötött ki – eddig bírta a nyomást az újonc.

Nem tudni, hogy a gól fizikailag vagy mentálisan viselte-e meg jobban a védekezésben rengeteg energiát elégető budafokiakat, mindenesetre néhány perccel később Marko Nikolics hibája, a jogosan megítélt tizenegyes és Ihor Haratin higgadt gurítása után eldőlni látszott a találkozó. A csereként beálló Zsóri Dánielnek köszönhetően aztán mégis maradt némi izgalom az utolsó tizenöt percre, a Puskás-díjat 2019-ben éppen a Ferencváros elleni ollózós góljáért begyűjtő támadó ezúttal egy labdaszerzést követő, sakk-mattig játszott akció végén passzolt közelről a hálóba.

A bajnoki címvédő viszont volt annyira rutinos, hogy hazai pályán megtartsa egygólos előnyét az újonccal szemben, a szépítést követően nem is engedte helyzetbe kerülni ellenfelét, okosan pörgette le a hátralévő perceket a nagyot küzdő Budafok ellen. A győzelem azt jelenti, hogy a Ferencváros két elhalasztott bajnokival együtt is kilencpontos előnnyel fordul a tavaszi folytatásra, nem mellékesen 1344 napja kapott ki legutóbb hazai pályán, s 179 napja veretlen a bajnokságban.

Csak elképzelni tudjuk, milyen ovációban lett volna része a hármas sípszó után öltözőbe vonuló hazai együttesnek, ha az egész világot a feje tetejére állító koronavírus-járvány miatt nem zárt kapuk mögött rendezik meg a találkozót. Így viszont a lefújás után néhány pacsi, egy-két ölelés és a csend maradt – a sikerektől hangos esztendő végén. 2–1

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov szerint csapatát nem lepte meg, hogy nem volt könnyű dolga.

„A mai mérkőzésen nagyon sok helyzetet kialakítottunk, tudtuk, hogy ilyen játékra kell számítani. Nagyon fontos három pontot szereztünk. A játékosokon is látszott már a fáradtság így az év végén, és a téli időjárás sem könnyítette meg a dolgukat.”

A Ferencváros már nem játszik több mérkőzést ebben a naptári évben. Rebrov szerint nagyszerű évet zárt a csapat, bár viccelődve hozzátette: lehetett volna még jobb is.

„Ha a Juventust megvertük volna, akkor még tökéletesebb lett volna ez az év, de ettől függetlenül azt gondolom, a teljesítményünk az egész magyar futball számára nagy siker.”

A Fradi mestere hozzátette, csapatára már nagyon ráfér a pihenő a rengeteg lejátszott mérkőzést követően.

„Január 2-án találkozunk újra a kerettel. Ha a játékosaimnak most azt mondanám, hogy a következő hetekben is lesznek edzések, biztosan őrültnek gondolnának a fiúk. Úgy vélem, már szinte ünnepelni is alig van erejük, megérdemlik a pihenést, nagyon hamar, január 23-án már újra meccset kell játszanunk.”

A Budafok trénerét, Csizmadia Csabát bosszantja, hogy két pontrúgásból kaptak gólt, de sok hiányérzete nincs a vesztes mérkőzést követően, amely végén nem sok hiányzott csapatának az egyenlítéshez.

Teljesen megérdemelt a Ferencváros győzelme. A játékosaimmal maximálisan elégedett vagyok, hiszen nagyon szép találat után a végén még bízhattam benne, hogy összejöhet a nagy bravúr.” 

Bár az elmúlt fordulók során nem érte sok sikerélmény a vendégeket, vezetőedzőjük szerint a csapat egyáltalán nincs gödörben.

„A játékosaimnak azt mondtam, hogy lelkileg maradjanak ugyanolyan erősek, mint eddig, hiszen újonc csapatként tisztában vagyunk a képességeinkkel. Ez nem gödör, ez fejlődés! És ebben a fejlődésben vannak ilyen göröngyös fekvőrendőrök is. Nagyon sok feladatunk van, viszont a Vidivel és a többi erős csapattal már letudtuk a komoly mérkőzéseinket, jönnek a ki-ki meccsek!”

A Ferencváros, ahogyan az a bajnokaspiránshoz illik, magabiztos sikert aratott hazai pályán az újonc Budafokkal szemben. Noha a találkozót komolyan vette és az első félidőben mindvégig fölényben is volt, csak helyzetekig jutott jól szervezett ellenfelével szemben, s az 57. percig kellett várni arra, hogy vezetést szerezzen.

„Ez volt az idénybeli huszonhetedik tétmérkőzésünk, ennek ellenére intenzív bajnokit játszottunk – mondta lapunknak Lovrencsics Gergő, az FTC jobbhátvédje. – A helyzeteink ezúttal is megvoltak, ám a fáradtság tetten érhető volt a játékunkon. A beadások után egy-két centivel lemaradtunk a labdáról, olykor luftot rúgtunk, de az is előfordult, hogy blokkolták a kísérleteinket, illetve Póser Dániel, az ellenfél kapusa két-három bravúrt bemutatott. A szünet után agresszívabbak lettünk, a Budafok térfelén Ihor Haratin és Somália sok labdát szerzett, és az első négyesünk letámadása is jól működött, ezzel elejét vettük az ellentámadásoknak. Addig fárasztottuk fizikailag és mentálisan az ellenfelet, mígnem a góljainkkal felőröltük. A gólommal vezetést szereztünk, majd gyorsan a másodikat is belőttük, ám izgalmas lett a vége, felhoztuk a Budafokot. Akárhogy is, de győztünk, s a lényeg, hogy kilenc pont előnnyel vonulhatunk megérdemelt téli pihenőnkre.”

A zöld-fehérek csapatkapitánya jobbhátvédként vállalt oroszlánrészt a listavezető győzelmében: az 57. percben Isael szabadrúgása után elsőként ért oda a kapusról kipattanó labdára, s bombázta a kapuba. Vezető találat híján a Ferencváros labdarúgói feszültebben fordulhattak volna rá az utolsó fél órára.

„A meccs képe alapján fontos volt, hogy vezetéshez jussunk, még idejében jött a találat, nem lettünk idegesek. Másrészt örültem annak, hogy góllal zártam ezt az évet, hiszen másfél esztendeje nem voltam eredményes. Már megszoktam, hogy jobbhátvédként kevesebb lehetőségem nyílik a gólszerzésre, s bevallom, hiányzik, hogy nem kerülök annyiszor helyzetbe, mint annak idején szélsőként, de elfogadtam, hogy az elmúlt években egy sorral hátrébb számítanak rám. Ezen a poszton igyekszem a legjobb teljesítményt nyújtani.”

A 32 éves labdarúgó különleges meccset élhetett meg lelkileg: korábbi csapata ellen lépett pályára, gólt szerzett, majd az egyéni megingását követő kontraakcióból szépített a Budafok.

„Egy mérkőzésen nem eshetek bele abba a hibába, hogy sokáig bosszankodjak a történteken. A gól pillanatában mérges voltam, rúgtam a földet, ám ha a rossz megmozdulás folyamatosan lekötötte volna a gondolataimat, nagyobb baj is történhetett volna. Szerencsére megtanultam kezelni ezeket a helyzeteket, s túltettem magam a hibán. A lefújás pillanatában azonban nagy kő esett le a szívemről. A kapott gól sem szegte a kedvünket, nagy ünneplést tartottunk az öltözőben. Kiszakadtak belőlünk az érzelmek, hiszen fáradalmas, hosszú idényünk volt, rengeteget dolgoztunk, s még csak most kezdjük felfogni, mekkora sikereket értünk el. Az eredmények alapján ez volt profi pályafutásom legjobb éve, amit nehéz lesz felülmúlni. Kerek volt az idény, azonban nem érezzük magunkat nyeregben, még keményebben dolgozunk a folytatásban, hogy még nagyobb sikereket érjünk el.”

Tabella:

Góllövőlista:

* * *

Szenzációs őszi idényt zárt a Ferencváros labdarúgócsapata, 1995 után ismét bejutott a Bajnokok Ligájába. Szerhij Rebrov vezetőedző a Csisztu Sport Castnak adott exkluzív interjúban elmondta: nagyon büszke a csapatára, az FTC olyan, mintha a családja lenne, de a gyeplőt ennek ellenére mindig szorosan tartja.

„Mindenki tudja, hogy számomra két fontos dolog van: hogy értsék a játékot és, hogy sokat fussanak. Ez viszont csak együtt működik, hiszen, ha nem futsz, nem segítesz a csapatnak, de, ha nem érted a játékot, akkor miért szaladgálsz feleslegesen – mi nem atléták vagyunk”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Budafoki MTE hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

6 hozzászólás a(z) 2020.XII.19. Ferencváros – Budafoki MTE: 2-1 bejegyzéshez

 • Tizennégy évvel ezelőtt, 2006. november 11-én találkozott először a másodosztályban a Ferencváros a Budafokkal és van aki akkor és tegnap is játszott az FTC–Budafok bajnokin. Lovrencsics Gergőről van szó, ő 2006 őszén, 18 évesen a Budafoki LC labdarúgója volt, s végigjátszotta a Ferencváros elleni találkozót (érdekesség, hogy a budafokiak cserekapusa Esterházy Mátyás volt, aki manapság leginkább arról ismert, hogy ő Szoboszlai Dominik menedzsere).

  • Először bajnokin az 1945/46-os bajnokságban találkoztunk. Idehaza 5:2 odaát 6:2 volt az eredmény. Ez utóbbin viszont Csanádi Árpád játszott még a Budafokban.

 • 2020 végén ÖRÖM, BÜSZKESÉG, GRATULÁCIÓ a C S A P A T N A K, amelynek méltatására a legnagyobb költők sem képesek.

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+4.

  PERC
  Frimpong ment Kulcsár szabadrúgása után.

  90+2.

  PERC
  FÖLÉ! Kulcsár jobb oldali beadását Somália mögül Oláh a léc fölé fejeli, hat méterről!

  90+1.

  PERC
  Skribeket szereli Somália, korner.

  90.

  PERC
  Heister bal oldali beadását Boli elől a kapu fölé menti bravúros közbelépéssel Nikolics!

  89.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  89.

  PERC
  Huszti András kap sárga lapot Frimpong lerántásáért.

  88.

  PERC
  Baturinának nem ment ma, Franck Boli váltja.

  88.

  PERC
  Michal Skvarka kap sárga lapot Skribek visszahúzásáért.

  86.

  PERC
  Baturina jobbal a bal felsőbe lőne 11 méterről, Varga passza után, de nagyot véd Póser!

  84.

  PERC
  Skribek több jó csel után rosszul passzol középre.

  84.

  PERC
  Huszti jobb oldali beadását rosszul éri el fejjel középen Zsóri!

  81.

  PERC
  Margitics le, Huszti András be végül a vendégeknél.

  81.

  PERC
  Nguen le, Michal Skvarka be. Szélsőcsere.

  81.

  PERC
  Haratint Aissa Laidouni váltja egy szűrőcsere keretében.

  81.

  PERC
  Ihrig-Farkast Skribek Alen váltja, szélsőcsere.

  81.

  PERC
  Lőrinczyt Kulcsár Dávid váltja, karmester a pályán.

  80.

  PERC
  Zsóri: 3 meccs a Fradi ellen, 2 góllal.

  80.

  PERC
  Varga balról feladja a labdát Pósernek, középtávolról.

  79.

  PERC
  Lovrencsics beadása Oláhé, Zubkovot meg szereli Lőrinczy.

  77.

  PERC
  Az újonc Budafok hatmérkőzéses bajnoki nyeretlenségi sorozatban van (2 döntetlen, 4 vereség), október 25. óta nem szerzett három pontot. Idegenben hárommeccses a budafokiak nyeretlenségi szériája.

  77.

  PERC
  Zsóri: 10 bajnoki, 2 gól, 365 perc alatt.

  75.

  PERC

  74.

  PERC
  ZSÓRI DÁNIEL gólt lő, de nincs nehéz dolga, jobbal az ötösről a kapu közepébe lő Ihrig-Farkas jobb oldali, önzetlen beadását követően. Az akció Lovrencsics labdavesztésével indult: 2–1!

  74.

  PERC
  Az ukrán nincs topformában, 10 bajnokin 1 gólt lőtt, 1 gólpassz mellett.

  74.

  PERC
  Zubkov ballal 25 méterről jócskán a jobb sarok mellé lő.

  73.

  PERC
  Az utóbbi 2 bajnokiján 3 kanadai pontot termelt!

  72.

  PERC
  Haratin idénybeli 5. gólját szerezte, két assziszt mellett, a bajnokságban háromgólos.

  72.

  PERC
  A Baturina indította Varga bal oldali beadását nem éri el jól fejjel a bal alsó előterében Nguen.

  71.

  PERC
  Lovrencsics 2. gólja az idényben, ő a 2000-es évek közepén futballozott a Budafokban is.

  69.

  PERC
  Szabó Máté derékon kapja Lovrencsicset, sárga lap.

  68.

  PERC
  Oláh remek passzt ad jobbra Margiticsnak, akinek a csele jó, a ballábas beadása pocsék.

  67.

  PERC
  A Ferencváros még százszázalékos hazai pályán, mérlege 6 győzelem, gólkülönbsége 16–1 – ebben a bajnokságban Joao Nunes (Puskás Akadémia) volt az egyetlen vendégjátékos, aki beköszönt a Groupama Arénában. A Budafok idegenbeli mutatója 2 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség.

  67.

  PERC
  Az egyetlen veretlen csapat a mezőnyben a Ferencváros, s veretlenségi sorozata az előző idény legvégére is átnyúlik, immár 14 mérkőzést számlál. A Fradi legutóbb június 23-án, Székesfehérváron veszített bajnoki találkozót (Fehérvár–FTC 1–0).

  66.

  PERC
  Uzuni le, Varga Roland be, szélsőcserék.

  66.

  PERC
  Isael elfárad, Olekszandr Zubkov váltja.

  65.

  PERC
  A csapatkapitány Kovács Dávid szerezte a Budafok góljainak harmadát (5/15) ebben a bajnokságban; ezzel holtversenyben Simon Krisztiánnal (Újpest) vezeti is a vonatkozó rangsort az NB I-ben, azaz kettejük együttese van legjobban rászorulva a házi gólkirály találataira.

  65.

  PERC
  Kovács elfáradt, a Fradinak igen híres gólt ollózó Zsóri Dániel be.

  65.

  PERC
  Takácsot a mozgékony Szabó Máté váltja a vendégeknél.

  63.

  PERC
  Két védelmi megingás itt, két gól ott. És mondjuk ki: alighanem a 3 pont is ott…

  62.

  PERC

  62.

  PERC
  IHOR HARATIN jobbal a jobb alsóba lő, Póser balra el. 2–0!

  62.

  PERC
  Eldőlhet.

  61.

  PERC
  BÜNTETŐ, Somália jobb oldali beadását teljesen fölöslegesen kézzel menti az ötösön Baturina elől Nikolics!

  59.

  PERC
  Heister bal oldali beadását kifejeli középről Nikolics.

  57.

  PERC

  56.

  PERC
  VEZET AZ FTC! Isael ballal a bal alsó felé lő nagyon keményen, Póser vetődve eléri a labdát, a kipattanó LOVRENCSICS GERGŐÉ, aki jobbal a bal alsóba lő az ötös jobb sarka és a róla lemaradó Takács elől. 1–0!

  56.

  PERC
  Vaszicsku Gergő kezd fáradni, nagyot rúg az őt könnyedén odahagyó Nguenbe a tizenhatos előtt. Szabadrúgás középről, 25-ről.

  55.

  PERC
  Oláh ma válogatott formában futballozik, az szentigaz, és igaz ez Vaszicskura is.

  55.

  PERC
  Isaelnek egyébként a jobb vádlija fáj, valaki ráléphetett?

  54.

  PERC
  Nem ért tizenegyest az eset, Oláh testtel szerelte, férfiasan, keményen és szabályosan.

  54.

  PERC
  Lovrencsics passza után Isael bedob egy fölösleges cselt, majd elesik… TOVÁBB!

  53.

  PERC
  Lőrinczy távolija kapuscsemege.

  53.

  PERC
  Somália megússza a sárgát a lerántása után, Baturina kifejeli Kovács beadását a kapu elől.

  50.

  PERC
  Micsinai Miklós kap sárga lapot Somália lerántásáért.

  49.

  PERC
  A kapus most elnézi Baturina rossz fejesét, a lecsorgó után a támadó megelőzi őt, de a beadás Vaszicskué.

  48.

  PERC
  PÓSER! Kikapja a bal alsó sarok elől Nguen jobblábas, 15 méteres lövését, a kipattanó Baturináé, aki hétről a kapu közepébe lőne laposan, de Póser ezt is eléri egy villámgyors visszavetődéssel!

  46.

  PERC
  CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros megnyerte az utóbbi 14 hazai bajnokiját, a legutóbbi négyen gólt sem kapott. A címvédő február 5. óta nem vesztett pontokat pályaválasztóként, akkor a Honvéd harcolt ki 0–0-s döntetlent.

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros hazai bajnoki veretlenségi sorozata már 60 mérkőzést számlál (49 győzelem, 11 döntetlen), a klubrekordot jelentő széria 2017 tavaszán indult. A Fradi legutóbb 2017. április 15-én kapott ki NB I-es meccsen a Groupama Arénában, a Vasastól (1–2).

  FÉLIDŐ

  Zsóri szigetelőszalaggal teszi fel magának a két mini sípcsontvédőt. Csere lesz?

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Szépen búcsúznak. A Ferencváros rendkívül megterhelő menetelés után érkezett el az esztendő utolsó bajnokijához, és vélhetően szépen akar búcsúzni az évtől. Ez nem sok jót jelent a kisebb gödörbe kerülő Budafoknak, amely aligha a Groupama Arénában áll talpra. BABJÁK Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői a közelmúltból (Magyar Kupa-meccseken)
  Marco Djuricin 2
  Emil Miljkovic 2
  Böde Dániel 2
  Kundrák Norbert 2
  Bognár István 2

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+1.

  PERC
  Sárga lap Lasa Dvalinak utólag Kovács ellökéséért.

  45+1.

  PERC
  Heister bal oldali beadása után a labda a kapu tetején landol.

  45.

  PERC
  Ennek örömére Lovrencsics jobb oldali beadását kifejeli középről Vaszicsku.

  45.

  PERC
  Egy perc csak a ráadás.

  44.

  PERC
  MICSODA MENTÉSEK! Isael futtatja Uzunit a balon, a beadást elkotorja Nikolics a bevetődő Baturina elől, érkezik Heister az ötösre, de ment előle zseniális becsúszással Oláh, ráadásul kirúgás.

  38.

  PERC
  Fotó: Árvai Károly

  38.

  PERC
  Nguen beadását Heister 12 méterről a kapushoz fejeli. Csemege.

  38.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  37.

  PERC
  Nguen passzát nem lövi el jobbal Isael, balra cselez, szerelik őt az ötös jobb sarka előtt.

  35.

  PERC
  Somália jobbal 24 méterről nem sokkal lő a bal felső fölé, Póser biztosított.

  33.

  PERC
  NAGY MENTÉS! Isael bal oldali beadását elméri Póser, nem is kicsit, Uzuni jobbal kapura lő, jobbról, nyolcról – ment a gólvonalon a visszafutó szélső, Kovács!

  31.

  PERC
  Oláh bal oldali beadását menti bevetődve az ötös bal sarka előtt Haratin.

  31.

  PERC
  A Budafok teljesítménye visszaesett az elmúlt hetekben, október 25. óta nyeretlen az OTP Bank Ligában. Idegenben a legutóbbi három meccsén egy pontot szerzett. A két csapat budafoki mérkőzését januárra halasztották, így most találkoznak először az idényben (mlsz.hu).

  31.

  PERC
  Az FTC kiváló hazai mérleggel rendelkezik, 2017. április 15. óta nem veszített bajnoki mérkőzést a Groupama Arénában, február 5. óta minden hazai bajnoki meccsét megnyerte, a legutóbbi 14 hazai találkozóján csupán két gólt kapott.

  31.

  PERC
  Oláh megindul a felezőnél, Haratin komolyan veszi, azonnal bokán cserdíti.

  28.

  PERC
  Lovrencsics jobb oldali beadásának középen mellérúg jobbal Baturina, nagyon csúnyán, Heister ballal kapura lő, blokkolják a bekkek.

  26.

  PERC
  Uzuni a bal alsóba tekerné 19 méterről a szabadrúgást, de véd nagy vetődéssel Póser!

  25.

  PERC
  Fotó: Árvai Károly

  25.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  25.

  PERC
  Vaszicsku odarúg Uzuninak a tizenhatos előtt, szabadrúgás.

  24.

  PERC
  Nem, tovább, jó játékvezetői dőlés volt. Döntés, na.

  23.

  PERC
  Az m4 VAR-ja visszajátssza az esetet… Műesés, lesz sárga lap?

  23.

  PERC
  Solymosi felesik hátrálás közben. Nincs sárga lap, nem volt szándékos szabálytalanság!

  22.

  PERC
  Heister lő ballal 11 méterről kapura, blokkol Vaszicsku, majd Póser kiejt egy kósza beadást, de megússza, Lovrencsics jobbról jobbal középre vágott labdáját kivágja oldalra Margitics.

  20.

  PERC
  Vaszicsku kivágja Baturina elől Uzuni veszélyes, balról jövő beadását. Majd kifejeli a légiós kornerét, Heister ballal 23 métrről az égbe vágja a kipattanót. Kissé balról.

  18.

  PERC
  Haratin meg balra elfejeli 12 méterről a jobb oldali Isael-szögletet, Nguen távolija meg távolról sem jó.

  17.

  PERC
  Lovrencsics jobb oldali beadását nagyon rosszul találja el fejjel az ötösön Baturina. Ziccer volt!

  16.

  PERC
  13 bajnoki, 7 gólt, 1 assziszt, az utóbbi 6 bajnokin és 4 BL-meccsen csak 2 kanadai pont.

  16.

  PERC
  Nguen: 25 meccs az idényben, 11 kanadai ponttal.

  14.

  PERC
  Isael passzát Nguen jobbal 24 méterről a bal alsó mellé nyesi szép mozdulattal. De igen pontatlanul, közben Oláh a földön maradt.

  11.

  PERC
  Ihrig-Farkas beadása éppen csak magas Oláhnak, aki most ballal 24-ről nagyon a bal alsó mellé lő. Kissé balról.

  10.

  PERC
  Heister szereli acélkeményen a jobbon Ihrig-Farkast.

  8.

  PERC
  Somália lekönyökli Lőrinczyt, ápolás.

  7.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  6.

  PERC
  És menti a bekk Uzuni jobb oldali szögletét is.

  6.

  PERC
  Heister megindulna a balon egy csellel befelé, szereli őt Margitics.

  5.

  PERC
  Ihrig-Farkas jobb oldali beadását kifejeli a középre húzódó Lovrencsics.

  4.

  PERC
  Erősen nyom az FTC, de pontatlanok a tizenhatos előtti passzok.

  2.

  PERC
  A védőjét szerelő Uzuni passzát Isael 15 méterről ballal nem sokkal teszi a jobb alsó sarok mellé!

  1.

  PERC
  Összecsapás az élvonalban ismét, 74 év után.

  01.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Margitics Andor kap sárga lapot Heister megröptetéséért.

  A hazaiak zöld-fehér mezben és zöld nadrágban, a vendégek tiszta feketében.

  „Vegyes érzéseim vannak, mert ugyan nem játszottunk igazán jól az elmúlt hetekben, de rendre szervezettek voltunk. A Fehérvár elleni mérkőzés kilóg ebből a sorból, ott hamar gólokat kaptunk. Hogy mégis mi az oka a nyeretlenségnek? Ebben az időszakban minden az ellenfeleknek kedvezett. Azon kell dolgoznunk, hogy a szerencse mellénk álljon. Talán ha a lelátón ott lehetnének a szurkolóink, a támogatásuk azt a plusz jelenthetné, ami hiányzik.”

  Vaszicsku Gergő pályafutása 50. NB I-es mérkőzésére készül. A Ferencváros ellen, sérülés után visszatérve. „Ha pályára lépek, mindent megteszek a csapat sikeréért, a plusz motiváció kompenzálni fogja az esetleges erőnlétbeli lemaradásomat. Ahogy mindig, most is győzni akarunk. Ismerjük a ferencvárosiakat, ősszel a Bajnokok Ligája főtábláján is szerepeltek és rendkívül erős keretük van. Nem túlzás, emberfeletti teljesítmény kell ahhoz, hogy eredményesek legyünk ellenük. Különösen a Groupama Arénában, ahol több mint három és fél éve veretlenek. Egyszer persze minden sorozat megszakad, szombat este például a mi rossz szériánkkal együtt érhetne véget a Fradié.” – írja a vendégek honlapja.

  Egy kis örökmérleg! Ez a harmadik FTC–Budafok mérkőzés a magyar élvonal történetében, az első kettő még az 1945–1946-os bajnokságra datálódik, a Fradi 5:2-re és 6:2-re nyert.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Budafokhoz:
  2011, Marton Attila, ingyen
  A Budafoktól a Ferencvároshoz:
  1980, Mörtel Béla

  Eltiltott: a budafoki Romic (öt sárga lap).

  A Fradiból Civic nem vethető be, a vendégektől Soltész (talpcsonttörés) sérült.

  „A szezon utolsó mérkőzése mindig nagyon nehéz a futballistáknak. Számunkra eleve nehézséget jelent, hogy az idény végén átálljunk a BL-meccsek ritmusáról a bajnoki mérkőzésekére – mondta Szerhij Rebrov a fradi.hu-nak. – Látva a legutóbbi mérkőzéseket, a körülményekhez is kell majd alkalmazkodnunk, itt főként a pálya talajára gondolok. Ezzel együtt sem szabad elfelednünk, hogy mi leszünk otthon, maximális koncentrációra lesz szükségünk az idény utolsó tétmérkőzésén is. Bízom benne, hogy jövőre visszatérhetnek majd a drukkerek a lelátóra. A játékosoknak nagyon sokat jelent a támogatásuk.”

  „Szép emlékeket őrzök a Ferencvárosról, igaz, egyszer-egyszer a Videoton és az Újpest ellen is nagy vereségbe szaladtunk bele… (Csizmadia pályára lépett 2010. szeptember 11-én a 6–0-s újpesti győzelemmel végződő Újpest–FTC bajnokin – a szerk.) Edzőként először térek vissza a Fradi-pályára, ezért is izgatottan várom a meccset, biztosan furcsa lesz, de már csakis a Budafokra koncentrálok. Amikor tehettem, a nemzetközi kupameccsekre mindig kimentem a Groupama Arénába, s mindig jó szívvel fogadtak. Nyilván a papírforma nem mellettünk szól, de esély mindig van a futballban.”

  Csizmadia Csaba két évet, 2010 januárja és 2012 januárja között futballozott a zöld-fehéreknél, s a 2010–2011-es idényben bronzérmet szerzett.

  „Sorra kapjuk a pofonokat, megtapasztaljuk, milyen az NB I árnyékos oldala – mondta lapunknak Csizmadia Csaba, a Budafoki MTE vezetőedzője, korábbi 12-szeres válogatott védő. – Felkészültem és a játékosoknak is mondtam, hogy ez a hullámvölgy előbb-utóbb elér minket. Megtörtént, de nincs világvége-hangulat, azon az úton kell továbbmennünk, amelyen eddig, csak remélem, több szerencsénk lesz. Mert például az Újpest ellen két kapufát is lőttünk, mégis csak egy pontot szereztünk, míg legutóbb a Mezőkövesd bunkerfutballt játszott, alig jutott el a kapunkig, aztán nyert egy-nullára… Ez van, dolgozni kell, erősnek maradni, s akkor megfordul a szerencsénk.”

  Bár gödörbe került a Budafok s már hat bajnoki óta nyeretlen (négy vereség, két döntetlen), még így is a 9. helyen áll a tabellán, két ponttal megelőzve a már kieső helyen álló Újpestet. Ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott az újonc, mint a mögötte álló Honvéd, Újpest, Diósgyőr trió.

  Csizmadia Csaba elmondta, SORRA KAPJÁK A POFONOKAT, de a BMTE vezetőedzője hisz benne, hogy megfordul a szerencséjük – talán már a Groupama Arénában.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A FERENCVÁROS–BUDAFOK NB I-ES LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ