2021.I.23. Puskás Akadémia – Ferencváros: 1-1

Újra döntetlen a Ferencváros felcsúti fellépésén a PAFC ellen

Fölényben játszott az FTC, de a hazaiak jól koncentráltak a zuhogó esőben.
Hiába játszott óriási fölényben a Ferencváros a Puskás Akadémia ellen idegenben is a labdarúgó NB I 17. fordulójában, a hazaiak egy szép kontrával vezetést szereztek az első félidő végén, és a zöld-fehéreknek csak a találkozó hajrájában sikerült egyenlíteniük. Így hosszú idő után megint két egymást követő meccsen nem tudott nyerni a Ferencváros.


Nyilatkozatok:

A Ferencváros ellen ötvenedszer vezeti csatába fiait az NB I-ben Hornyák Zsolt, aki rendkívüli módon tiszteli kollégáját és annak csapatát, de ezúttal is igyekszik meglepni a zöld-fehéreket.

– A bajnok Ferencváros ellen kezdjük a tavaszi szezont – ötvenedszer fogod dirigálni a csapatot a bajnokságban. Milyen érzésekkel készülsz a meccsre?
– Igazság szerint nem számoltam, így eddig nem is tudtam, hogy ez lesz az ötvenedik, de nem is ez a fontos, sokkal inkább a szereplés. Az utolsó két edzőmérkőzésen, az Újpest és a Haladás ellen a csapat mindkét fele olyan hozzáállást és játékot mutatott, amely közelít az elképzeléseimhez. Számomra az lenne a legértékesebb és a legörömtelibb, ha ezekhez a teljesítményekhez az FTC ellen is tudnánk közelíteni, Magyarország egyik legjobb csapatát képesek lennénk nyomás alá helyezni, és jó eredményt tudnánk elérni.

– A csapat tehát szép ajándékkal kedveskedhet a jubileumi alkalomra…
– Persze, de a jubileumot nem akarom kiemelni, nekem minden győzelem ajándék – egy ilyen remek csapat ellen, mint a Fradi, különösen az lenne.

– A Ferencváros ellen általában minden magyar klub futballistái kettőzött akarással küzdenek. Kell-e egyáltalán külön ösztökélni ilyenkor a fiúkat?
– Egy ilyen mérkőzésre valóban könnyebb felkészíteni a csapatot, hiszen nem kell külön motiválni a srácokat. Az előfordul, hogy papíron gyengébb riválisok ellen valaki nehezebben találja meg a késztetést, de ez előtt a meccs előtt ilyesmivel nem kell számolnunk – nagy baj lenne, ha kellene. Most az a lényeg, hogy a formát és az erőnlétet úgy tudjuk beállítani, hogy a játékosok a találkozó időpontjában legyenek a csúcson, és a legjobbat tudják kihozni magukból ebben a kilencven-kilencvenöt percben.

– Szerhij Rebrov ellen eddig négyszer meccseltél, és teljesen kiegyenlített a mérleg. Számodra mennyit jelent, hogy egy ilyen nemzetközileg is elismert edzővel szemben vezetheted a Puskás Akadémiát?
– Rendkívüli módon respektálom kollégám munkáját, csakúgy, mint magát a zöld-fehér együttest, nagy kihívás és megtiszteltetés bármilyen mérkőzést játszani ellenük. Igyekszünk minden alkalommal valami újat, váratlant húzni, de azt, hogy eddig sikeresek voltunk velük szemben, leginkább a csapatomnak köszönhetem – remélem, ez továbbra is így lesz.

– Normális esetben ezt a meccset telt ház előtt játszanánk…
– Bosszantó, hogy a világjárvány miatt üres lelátók előtt kell játszani, hiszen nem csak nálunk telt meg rendre a nézőtér, de legutóbb a Groupama Arénában is nyolc-tízezer ember előtt játszottunk. A közönség nagyon fog hiányozni, de erre sajnos nem lehetünk befolyással, az eredményre viszont annál inkább.

Szerhij Rebrov: — A rekordok időről időre megszakadnak, a futball többek között erről is szól. Néha előfordul, hogy 75 százalékban nálunk van a labda, mégis vereséget szenvedünk. Jó a hangulat a csapaton belül, magunk mögött hagytuk a legutóbbi mérkőzést, kielemeztük a hibáinkat, hosszasan néztük vissza a felvételeket az edzések előtt és tudjuk, hogy min kell változtatnunk a hétvégi, Puskás elleni mérkőzésre. A Puskás Akadémia teljesen más focit játszik, mint a DVTK, főleg hazai pályán veszélyes, sok jó képességű labdarúgója van szinte minden poszton. Erős csapatuk van, amit jól mutat, hogy  tavaly a harmadik helyen zárták a szezont. A játékosaimnak elsősorban magukra kell koncentrálniuk, tiszta fejjel kell pályára lépniük függetlenül attól, hogy ki az ellenfél. Egy dolgot tehetünk, hogy továbbra is keményen edzünk és készülünk, mert szombaton egy újabb fontos összecsapás vár ránk a bajnokságban.

A mérkőzés:

Puskás Akadémia — Ferencváros: 1-1 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna, 17:00. Zártkapus mérkőzés.
Vezette: Antal Péter (asszisztensek: Vígh-Tarsonyi, Szalai; alapvonali jv.: Pillók, Takács J.; tartalékjv.: Király)

Puskás Akadémia: Tóth B. — Szolnoki, Nunes, Spandler, Nagy Zs. — Urblík, Corbu (Plsek, 65.) — Slagveer, Knezevic, Kiss T. — Mance
kispad: Kiss Á., Auerbach, Meissner, Hadzsiev, Ganbold, Hosszú, Faustino, Komáromi, Deutsch
vezetőedző: Hornyák Zsolt

Ferencváros: Dibusz — Botka (Gera D., 70.), Blazic, Dvali, Heister — Somália (Haratin, 50.), Laidouni (Vécsei, 81.) — Zubkov, Nguen (Redzic, 81.), Uzuni — Isael (Skvarka, 81.)
kispad: Bogdán, Frimpong, Sigér
vezetőedző: Szerhij Rebrov

Gól: Slagveer (43.) illetve Uzuni (82.)
Sárga lap: Kiss T. (21.), Urblík (73.), Nagy Zs. (73.) illetve Heister (45+1.), Botka (59.), Isael (72.)

Fő a bizalom!

Vélhetően ez járhatott Szerhij Rebrov fejében a Puskás Akadémia elleni bajnoki előtt, a Ferencváros vezetőedzője ugyanis mindössze egy helyen változtatott a szerdai, DVTK elleni meccset elveszítő kezdőcsapaton, Ihor Haratin helyett ezúttal Isael kapott bizalmat. Az első tavaszi meccset 1–0-ra elveszítő címvédő nem sokat vacakolt Felcsúton, az első perctől igyekezett letámadni a vetélytársat, próbálta megakadályozni a labdakihozatalt, így a hazai együttest 50. bajnokiján irányító Hornyák Zsolt a stabil védekezésben és a gyors kontrákban bízhatott. Bár a Ferencváros birtokolta többet a labdát, az első lehetőség mégis a hazaiak előtt adódott, Urblík József lövése azonban a kapu fölé szállt. Ezt követően viszont az első játékrészben végig meddő fölényben futballozó zöld-fehérek szerezhettek volna vezetést, ám hiába kapott remek indítást az ősszel többször nyerőemberré előlépő Tokmac Nguen, ezúttal kicsit hosszan vette át a labdát, így a kapujából remek ütemben kimozduló Tóth Balázs lábbal hárított. A norvég támadó és a felcsúti kapus második párbaját is a magyar játékos nyerte meg, amikor pedig Marcel Heister beadása után már ő is verve volt, a Fradi támadója a lécet találta el a labdával.

A télen több klub által is csábított, Kenyában született támadó ezúttal a szokásosnál nagyobb mozgásteret és szabadságot kapott, gyakran a felezővonalig visszalépve kérte a labdát, ám az áttörés így sem jött össze. Hiába adogatta körbe a hazai védősort a listavezető, a gyorsaság és a dinamika hiányzott az ellenfél kapuja előtt, a kis területen folytatott gyors passzos játékba pedig rendre hiba csúszott. A Puskás Akadémia védelme állta a sarat, az első játékrész végén pedig rátett még egy lapáttal. Lasa Dvali suta mozdulata után Dibusz Dénes még védte Antonio Mance ziccerét, ám nem sokkal később az újabb védelmi kihagyást már góllal büntette meg a Fejér megyei csapat. Sőt, ha az első félidő végén a Fradi kapusa nem véd bravúrral, kétgólos hátrányba is kerülhetett volna a Fradi (1–0).

A fordulás utáni percek sem kezdődtek jól a vendégek számára, a több kemény belépőt elszenvedő Somália a meccs folyamán harmadszor maradt lent a földön, és nem is tudta folytatni a játékot. A kényszerű csere után Kiss Tamás került nagy helyzetbe, ám hiába volt üres a kapu, Miha Blazic tankönyvbe illő becsúszással mentett. A szlovén hátvéd a másik kapunál is feltűnt, azt a mozdulatot viszont nem oktatják majd: hiába feledkeztek meg róla a szögletnél, hatalmas helyzetben néhány lépésről a bal sarok mellé fejelt. Ezzel együtt érett a fővárosiak gólja, a 60. percben Isael szép csele után Tóth Balázs nagyot védett, a kipattanót Tokmac Nguennek az üres kapuba kellett volna berúgnia, ám ezen a meccsen semmi sem akart neki összejönni – az egyenlítés is elmaradt.

Nem sokkal később következett az újabb csapás, az Antonio Mancéval összefejelő Botka Endrét is le kellett cserélni – az ápolás után a jobbhátvéd vissza akart menni a pályára, ám az orvosok nem engedték –, a játékot gyakran tördelő hazai együttes ellen pedig egyre nehezebben jutott el a kapuig a Ferencváros. Az utolsó negyedórára az első NB I-es meccsén pályára lépő, tizenhét esztendős Redzic Damir is érkezett, s néhány másodperccel becserélése után már társaival örülhetett, Myrto Uzuni szabadrúgására ugyanis moccanni sem tudott az addig remekül védő felcsúti kapus. 1–1

A szép tekerés egy pontot ért a Ferencvárosnak, a nagyot küzdő Puskás Akadémia a hátralévő időben megóvta kapuját az újabb góltól, és kiharcolta a döntetlent.

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

Szerhij Rebrov,  a Ferencváros vezetőedzője így értékelt.

„Nagyon intenzív játékra, sok kontratámadásra számítottunk. Az akarással nem volt gond, de nem feltétlenül reagáltunk jól a labdavesztésekre. Természetesen a három pontért jöttünk, ezt ma nem sikerült megszereznünk, a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. Törekedtünk arra, hogy mi szerezzük az első gólt, mert tudtuk, nehéz dolgunk lesz, ha ez nem így történik. Úgy gondolom, a felkészülés rövidsége miatt egyik csapat sincs százszázalékos állapotban, nekünk a DVTK-tól elszenvedett vereség után ráadásul nehezebb is volt felállnunk. A játékvezetők kicsit elengedték ezt a meccset, például az első félidőben Somália ellen kétszer is sárga lapot érően szabálytalankodtak, de azt nem mutatták fel. Mindkét csapat érdekeit nézve, ilyen pályán sokkal hamarabb kellene sárga lapokat adni, hogy megakadályozzuk az esetleges sérüléseket.”

Somáliával kapcsolatban elmondta, fáj a térde és a bokája is, nehezen tud járni. Botka Endrét pedig azért kellett lecserélnie, mert erős ütés érte a fejét, az orvosok nem engedték vissza a pályára, de egyébként nincsenek panaszai.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a következőket mondta.

„Nem kezdtük rosszul a tavaszi idényt, ráadásul igen jó ellenféllel találkoztunk az első meccsen. Jó hozzáállással futballoztunk, az első huszonöt percben a Fradinak volt két lehetősége, aztán nekünk is volt egy jó lövésünk. Kiváló ellentámadásban szereztük meg a vezetést, azt gondolom, megérdemelten vonultunk előnnyel a szünetre. Taktikailag minden rendben volt, a középpályán remekül működött a védelmünk, és a gyors ellentámadásokkal is meg tudtuk zavarni a Fradi védelmét – minden a forgatókönyv szerint alakult. Sajnálom, hogy a második félidőben Kiss Tamás kihagyta a százszázalékos ziccerét, azzal eldőlt volna a mérkőzés, ellenfelünk 2–0-ról már nem tudott volna visszajönni. Amin még sokat kell dolgoznunk, hogy rengeteg labdát vesztettünk el, különösen a labdakihozataloknál, és ezzel játékba hoztuk a Fradit. Az egyenlítő gólnál nagyon passzívak voltunk, Uzuni nagyon egyszerűen átlőtte a sorfalukat. Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni, de a Ferencváros ellen a döntetlen is jó eredmény. Ilyen hozzáállással pedig egyik csapattól sem kell majd tartanunk.”

https://www.youtube.com/watch?v=

A Puskás Akadémia ellen 1-1-re végződött bajnoki mérkőzés egészen biztosan különleges és örök emlék marad fiatal játékosunk, a mindössze 17 éves Redzic Damir számára, akit Sergei Rebrov a 81. percben küldött a pályára. Ezzel a fiatal játékos átesett a tűzkeresztségen és életében először lépett pályára az NB I-ben.  A magyar édesanyától és bosnyák édesapától származó labdarúgó remek őszt produkált, ugyanis az FTC NB III-as csapatában 14 mérkőzésen hét gólt szerzett. Többek között ezzel is érdemelhette ki, hogy Sergei Rebrov úgy döntött, hogy már az év eleji spanyolországi edzőtáborba is magával viszi az ifjú tehetséget. Ezt követően már a Diósgyőr elleni összecsapáson is benne volt együttesünk keretében, a felcsúti összecsapáson pedig be is állhatott.

– Nagyon gyorsan történt minden a 2020-as év vége felé. Azt gondolom, hogy a második csapatban nyújtott őszi teljesítményemmel hívtam fel magamra a figyelmet. Amikor megtudtam a hírt, hogy én is az első csapattal kezdhetem meg a téli felkészülést a spanyolországi Marbellán, nagyon boldog voltam. Szerettem volna bizonyítani az edzőtábor alatt és megmutatni, hogy mire vagyok képes – mondta Redzic Damir a FradiMédiának arra a kérdésre vonatkozóan, hogyan fogadta a hírt, hogy ő is az első csapattal fog készülni a tavaszi szezonra Spanyolországban.

 Az edzőtábor alatt az Algeciras ellen 3-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen meglőtted az első gólodat felnőttcsapatunk színeiben. 
– Igen, emlékszem, egy befelé csel után ellőttem a labdát a hosszúba. Örültem, hogy betaláltam, mindenki odajött a csapatból hogy gratuláljon, ami nagyon jól esett. A meccs után a szüleimmel is sikerült beszélnem, nagyon boldogok voltak a gólom miatt.

 17 évesen hogyan élted meg, hogy ott lehettél az első csapat edzőtáborában, ahol együtt dolgozhattál Bajnokok Ligája-résztvevő, valamint válogatott játékosokkal?
– Ez extra motivációt adott nekem, illetve egy visszajelzést, hogy valóban megéri kőkeményen dolgoznom az edzéseken. Odakint Spanyolországban mindennap profi játékosokkal voltam körülvéve, láthattam, hogyan edzenek, hogyan készülnek, többször segítettek engem, tanácsokkal láttak el, amiket próbálok beépíteni a mindennapjaimba.

– A legutóbbi NB I-es fordulóban újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a karriered. A Puskás Akadémia elleni mérkőzésen életedben először léphettél pályára a magyar élvonalban.
– Nagyon örültem a lehetőségnek. A mester azt kérte, hogy bátran játszak, úgy, ahogy szoktam, én pedig amikor a pályára kerültem igyekeztem a lehető legjobbamat nyújtani. A találkozó után sok gratuláló sms-t és üzenetet kaptam a különböző közösségi oldalakon.

– Mit szóltak a szüleid, a családod, hogy pályára léptél a felnőttek között, a magyar élvonalban? 
– A szüleimet rögtön a találkozó után felhívtam, nagyon örültek és büszkék voltam rám, ha lesz rá lehetőség, mindenképpen megünnepeljük majd együtt is a debütálásomat. A folytatásban az lesz a célom, hogy minél többször pályára léphessek az NB I-ben az első csapattal. Tudom, hogy ezért sokat kell dolgoznom, de keményen fogok edzeni.

Myrto Uzuni:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a PAFC hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.I.23. Puskás Akadémia – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+6.

    PERC
    Vége a meccsnek, hiába játszott nagy fölényben a Ferencváros, csak egy ponttal tudott hazamenni Felcsútról. 1–1

    90+5.

    PERC
    Zubkov! Óriási csellel került helyzetbe a tizenhatoson belül, majd eltalálta Tóthot, a kipattanó is elé perdült, az újabb lövést is védte Tóth.

    90+1.

    PERC
    Négy perc a hosszabbítás.

    90.

    PERC
    Knezevic osztott ki egy kötényt Gerának, majd ment volna tovább, de a bíró nem adott előnyszabályt.

    90.

    PERC
    Redzic Damir 17 éves, most éppen remekül szerzett labdát.

    86.

    PERC
    Remek támadás futott a jobb oldalon a PAFC-tól, a beadás Mance felé szállt, de az utolsó pillanatban elfejelték előle a labdát a ferencvárosi védők.

    82.

    PERC
    Sokat dolgozott ezért a gólért a Ferencváros.

    81.

    PERC
    GÓL! EGYENLÍTETT A FERENCVÁROS! Uzuni állt a labda mögé, jól megnézte magának a kaput, majd jobbal a sorfal fölött a jobb felsőbe tekert. 1–1

    80.

    PERC
    NguenRedzic
    80.

    PERC
    LaidouniVécsei
    79.

    PERC
    IsaelSkvarka
    79.

    PERC
    Nguent vágták fel a tizenhatos bal sarkánál, szabadrúgás.

    78.

    PERC
    Ebben a bajnokságban még egyszer sem fordult elő, hogy a Ferencváros két egymást követő fordulóban pontot veszítsen. Legutóbb ilyen 2019 februárjában esett meg vele (1–1 Újpesten, majd 1–2 Debrecenben). Úgy tűnik, ma ez is bekövetkezhet.

    76.

    PERC
    Nagyon szorongat a Ferencváros, de igazi helyzetet nem tudott az utóbbi percekben kialakítani.

    73.

    PERC
    Urblík a következő sárgás, Nguent takarította el az útból szabálytalanul.

    72.

    PERC
    Nagy Zsolt is kapott egy sárga lapot, ő visszahúzásért.

    71.

    PERC
    Isael viszont nem volt férfias, elkésve megtaposta Szolnoki lábát.

    71.

    PERC
    A smirgli olykor pehelypaplan a hazai játékosokhoz képest, de a bíró engedi a férfias küzdelmet.

    70.

    PERC
    Botkát nem engedték vissza a pályára az orvosok, ezért kellett a csere.

    70.

    PERC
    BotkaGera D.
    70.

    PERC
    Gera Dániel készülődik beállni a Ferencvárosban.

    67.

    PERC
    Botkát ápolták, miután összefejelt Mancéval.

    67.

    PERC
    Nguen arcán mérhetetlen szenvedés tükröződik. Valahogy semmi nem jön össze sem neki, sem a Fradinak.

    66.

    PERC
    Az előző kiírásban is az NB I-ben szereplő 10 csapatból csak ennél a két együttesnél ül most is ugyanaz a vezetőedző a kispadon, mint 2020 januárjában: Hornyák Zsolt, illetve Szerhij Rebrov. A két mester eddig négyszer találkozott egymással, a párharc kiegyenlített: 1 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség.

    64.

    PERC
    CorbuPlsek
    64.

    PERC
    Laidounit lökték fel 26 méterre a hazai kaputól, szabadrúgás.

    62.

    PERC
    Nguen próbálta helyrehozni az előző hibáját, de a lövése 25-ről fölé szállt.

    61.

    PERC
    Letámad a Ferencváros, nagy nyomás alatt a hazaiak védelme.

    60.

    PERC
    ELKÉPESZTŐ! Isael kapott jó labdát, majd az ötös jobb sarka közeléből a hosszú sarkot vette célba, a lövést Tóth védte, a kipattanó Nguen elé pattant, aki 6 méterről nem találta el az üres kaput…

    58.

    PERC
    Botka kapott sárga lapot, mert jól rálépett Kiss Tamás lábára.

    56.

    PERC
    Ez sincs bent! Bal oldali szöglet után Blazic maradt egyedül 3 méterre a hazai kaputól, de nem találta el jól fejjel a labdát, így megúszta a PAFC.

    54.

    PERC
    MI MARADT KI?! Jött az újabb hazai kontra, Dibusz a kapujából messze kifutva mentett, de éppen a csapattársára. Veszélyesen pattant a labda a ferencvárosi kapu felé, Kiss Tamás rá is startolt, de a lövése elakadt a méterekre becsúszó Blazicban!

    52.

    PERC
    A zöld-fehérek házon kívül legutóbb június 23-án, Székesfehérváron, még az előző bajnokságban veszítettek bajnoki találkozót (Fehérvár–FTC 1–0). Egyelőre most is rosszul áll a szénájuk…

    49.

    PERC
    SomáliaHaratin
    49.

    PERC
    Somália sántikál, ebből csere lesz…

    47.

    PERC
    Somália szúrt rá egy kipattanót, majd utána ütközött Corbuval, és ápolni kellett a brazilt. Amúgy a labda nagyon fölé ment.

    46.

    PERC
    Elkezdődött a második félidő.

    45+2.

    PERC
    Vége az első félidőnek, vezet a PAFC. 1–0

    45+1.

    PERC
    Heister kapott sárga lapot, mert az előző akciónál szabálytalankodott Slagveerrel szemben.

    45+1.

    PERC
    Újabb hazai kontra után Kiss Tamás játszott a jó helyzetben érkező Corbu elé, aki megcsinálta magának a lövőhelyzetet, ballal ellőtte 9 méterről a labdát, és Dibusz lábbal hárított.

    45.

    PERC
    Szinte felborult eddig a pálya, de mint látjuk, ez még nem elég, mert némi túlzással az első valamirevaló akciójából gólt szerzett a PAFC.

    43.

    PERC
    ÉS ITT A KONTRAGÓL! A hosszú indításra Kiss Tamás rajtolt remekül, majd az alapvonal közeléből középre adott, érkezett Slagveer és 5 méterről a kapuba lőtt. 1–0

    42.

    PERC
    Nem átallja megszállni a saját kapuja előterét a PAFC, de egyelőre jól teszi, mert nem találja a rést a Ferencváros.

    41.

    PERC
    Spandler mentett jó ütemben a tizenhatoson belül felgyorsuló Zubkov elől.

    38.

    PERC
    Zuhog az eső Felcsúton, a pályát is alaposan igénybe veszi az időjárás.

    38.

    PERC
    NAGY VÉDÉS! Hibázott a hazai védelem, Dvali adta el a labdát, éppen Mancénak, aki néhány lépés után a kapu bal oldalát vette célba, Dibusz reflexmozdulattal beletette a kezét a labda útjába, és mentett.

    36.

    PERC
    A Ferencváros vendégként még veretlen, 5 győzelem és 2 döntetlen (az MTK és a Fehérvár ellen) áll a neve mellett, ami a legjobb teljesítmény jelenleg az NB I-ben.

    36.

    PERC
    Knezevic csapott le a labdára, amelyet nem neki szánt Dvali, a horvát csatár mindenesetre 23 méterről a bal alsót vette célba, de mellément a lövés.

    34.

    PERC
    Slagveer gáncsolta el Laidounit 27 méterre a hazai kaputól.

    33.

    PERC
    Bal oldali szöglet után Slagveer lőtt egyből 17 méterről, a labdába még beleért volna 7 méterre a kaputól Nagy Zsolt, de nem jött neki össze.

    31.

    PERC
    Viszonylag hosszan veszélyeztetett a PAFC, végül lövés nem lett a támadásból, de egy szöglet igen.

    29.

    PERC
    A Puskás Akadémia a mostani bajnokságban otthon 4-szer győzött, 1-szer ikszelt, és 2-szer kapott ki, a legutóbbi három hazai meccsén veretlen maradt, sőt nem kapott gólt.

    24.

    PERC
    ZÖRÖG A KERESZTLÉC! Visszahúzódott a PAFC, de így is jó indítással lódulhatott meg a Ferencváros támadása. Heister adott középre, Tóth kitenyerelte a labdát, éppen Nguen elé, aki 6 méterről, estében a lécet találta el.

    24.

    PERC
    Uzuni előtt támadt lehetőség egy jó kiugratás formájában, de a kapujából jó ütemben kimozduló Tóth elcsípte előle a labdát.

    23.

    PERC
    Zubkov indult be a tizenhatoson belülre, és meg is kapta volna a labdát, ha okosan nem tartja föl szabályosan Szolnoki.

    21.

    PERC
    Kiss Tamás kapott sárga lapot, mert odapakolt Somália lábára.

    20.

    PERC
    Még egyszer mérkőztek meg a Puskás Akadémia pályaválasztása mellett, 2013 szeptemberében Székesfehérváron 3–1-re a PAFC nyert.

    19.

    PERC
    Isael lőtt egy remek indítás után 9 méterről, kissé jobbról, de a labda elkerülte a kaput.

    19.

    PERC
    Knezevic indította a jobb oldalon megiramodó Slagveert, a holland beadása után a kapu mögött ért földet a labda.

    16.

    PERC
    Nagy csúszott rá csúnyán Somália lábára, de a sárga lapot megúszta, pedig megérdemelte volna.

    14.

    PERC
    Uzuni tárta szét a kezét, miután elesett a PAFC tizenhatosán belül. Így jelezte, hogy őt bántották, de a bíró rá sem hederített.

    13.

    PERC
    Knezevic csapott le egy rossz zöld-fehér felszabadításra, de olyan rosszul találta el a labdát 17 méterről, hogy semmilyen veszélyt nem jelentett a kapura.

    12.

    PERC
    Felcsúton a Ferencváros hét bajnoki közül csak egyet tudott megnyerni a Puskás Akadémia ellen – csaknem hat évvel ezelőtt, 2015. április 3-án (1–2). Ezenkívül 2 PAFC-győzelem és 4 döntetlen született a Pancho Arénában.

    11.

    PERC
    A szögletből nem lett semmi…

    11.

    PERC
    Zubkov tört be a tizenhatoson belülre, okosan visszagurított, Nguen ballal a kapu jobb oldalát vette célba, Tóth szögletre mentett.

    10.

    PERC
    Nguen kapott jó indítást, kicsit hosszan szöktette magát, így kaphatta el a labdát előle Tóth a tizenhatoson belül.

    9.

    PERC
    A szabadrúgást mentette a sorfal, de nem szabadult fel az FTC kapuja, Kiss Tamás visszagurítását Urblík 18 méterről a kapu fölé lőtte.

    9.

    PERC
    Kockázatosan játszott a saját tizenhatosán belül a Ferencváros, elvette a labdát a PAFC, ráadásul Laiduni fellökte Mancét 17 méterre a vendégek kapujától.

    5.

    PERC
    A két csapat eddig 17-szer mérkőzött meg egymással az NB I-ben, 8 alkalommal a Ferencváros, 3 alkalommal a Puskás Akadémia győzött, a döntetlenek száma 6.

    5.

    PERC
    Slagveer lökte el Dvalit, hátha így megszerezheti a labdát. FTC-szabadrúgás lett a vége.

    4.

    PERC
    Zubkov próbálta okosan egyből Nguent indítani, de a meredek labda Tóth zsákmánya lett.

    4.

    PERC
    A Ferencvárosnál van többet a labda, a játék leginkább a hazaiak térfelén zajlik.

    01.

    PERC
    Elkezdődött a találkozó, a PAFC tiszta sötétkékben, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben és zöld nadrágban játszik.

    A Ferencváros váratlan vereséget szenvedett legutóbb, ráadásul hazai pályán a bajnokság utolsó helyén álló DVTK-tól. Ezért most bizonyára különleges motiváció dolgozik a zöld-fehérekben, hogy ez a vereség csak kisiklás volt…

    Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik Felcsúton a PAFC–Ferencváros mérkőzés a labdarúgó NB I 17. fordulójából. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ