2021.IX.11. Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-1

Az FTC 70 percnyi emberhátránya ellenére is nyert Kispesten

A piros-feketék a legutóbbi öt bajnokijukat kivétel nélkül elbukták a zöld-fehérek ellen.
A Budapest Honvéd annak ellenére 1–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Ferencvárostól a labdarúgó NB I 6. fordulójában, hogy a zöld-fehérek Botka Endre kiállítása miatt a 23. perctől kezdve emberhátrányban futballoztak.


Nyilatkozatok:

Horváth Ferenc: — Különleges mérkőzés vár ránk, hiszen jelentős erőpróba, komoly rangadó áll előttünk, ráadásul bízom abban, hogy a stadionavató után ezúttal is megtapasztalhatjuk, milyen a teltházas Bozsik Arénában pályára lépni. Nagyon sokat számít a Kispest-tábor biztatása, hálásak vagyunk az eddigi meccseken kapott szurkolásért is, komoly erőt adnak nekünk a drukkereink, erre az erőre pedig szükségünk is lesz szombaton, a Fradi elleni meccs remek lehetőség arra, hogy próbára tegyük magunkat. Bízom benne, hogy ott tudjuk folytatni, ahol a Paks és a ZTE ellen abbahagytuk, arra a két sikerre lehet építeni, mentálisan is sokat adott a társaságnak a hat pont, nem mellesleg megmutattuk és magunknak is bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk eredményes és jó futballra. Így kell tovább folytatnunk!

Peter Stöger:Több játékosunk is hazája válogatottjában szerepelt az utóbbi napokban, így őket ott tartották formában és megfelelő szinten, de mi is maximális erővel készültünk az előttünk álló feladatokra. Nagyszerű időszak vár ránk az Európa Liga csoportkörében, de előbb a bajnokságban, a Budapest Honvéd ellen kell bizonyítanunk. Tudom, hogy a Honvéd egy remek csapat, az utóbbi években rendre nehéz és kiélezett mérkőzéseket játszottunk ellenük. Az első perctől kezdve koncentrálnunk kell, egy pillanatra sem szabad kiengednünk, különben bajba kerülhetünk. Mindenkitől száz százalékra és maximális erőbedobásra lesz szükség, hogy megszerezzük a három pontot.

A mérkőzés:

Bp. Honvéd — Ferencváros: 0-1 (0-1)
Bozsik Aréna, 14:45. 4.046 néző.
Vezette: Karakó Ferenc (asszisztensek: Buzás, Bornemissza; Videóbíró: Andó-Szabó Sándor; VAR asszisztens: Szalai B.; VAR operátor: Szőts; tartalékjv.: Káprály)

Bp. Honvéd: Szappanos — Lovric, Batik, Klemenz, Tamás K. (Balogh N., 72. ) — Pantelic (Nono, 46.) — Bőle (Machach, 72.), Hidi (Eppel, 61.), Zsótér (Talys, 84. ), Nagy Do. — Lukic
kispad: Tujvel, Kovács N., Baráth, Májer, Nagy G.
vezetőedző: Horváth Ferenc

Ferencváros: Dibusz — Botka, Blazic, S. Mmaee, Civic — Laidouni, Vécsei – Zachariassen (Uzuni, 65.), Nguen (Somália, 65.), Zubkov (Wingo, 25.) — R. Mmaee
kispad: Bogdán, Cabraja, Dvali, Loncar, Csontos, Gavric
vezetőedző: Peter Stöger

Gól: Nguen (16.)
Sárga lap: Pantelic (25.), Horváth Ferenc (33.), Zsótér (48.), Klemenz (58.) illetve R. Mmaee (31.), S. Mmaee (87.)
Kiállítva: Botka (23.)

Az Ady Endre út szokatlanul zsúfolt volt. A villamosmegállókban piros-fekete mezekbe öltözött kispesti szurkolók várták a szerelvényt, az út menti kocsmák előtt tíz-húsz fős brigádok kortyolgatták söreiket. Rengeteg volt a rendőr, ám az egyenruhások még véletlenül sem szerettek volna feltűnést kelteni, villogó autóikkal a környező kis utcákon át lépésben közelítették meg a Bozsik Arénát. Nem véletlen volt a felfokozott hangulat, a párharcnak először volt helyszíne a megújult, nyáron átadott stadion; aki nem járt még erre, elégedetten csettintett, mennyire pofás lett a helyi aréna. Míg a meccs előtt nem is volt túlzottan ingerült a hangulat, a pályán nyomban pattanásig feszültek az idegek.

Az első fél óra mindent tartogatott, ami egy jó futballmérkőzéshez kell: gól, helyzetek, nagy mentések, szép keresztlabdák, kiállítás és izgalmak is voltak. A Ferencváros viszonylag korán, a 16. percben megszerezte a vezetést, csakhogy a hátul szabálytalankodó Botka Endre kiállításával nehéz helyzetbe került.

Peter Stöger vezetőedző cserével reagált a piros lapra, lehívta a pályáról Olekszandr Zubkovot, helyére az inkább védekezni tudó Henry Wingót küldte be, a négy védő így megmaradt, a zöld-fehérek a középpályán kerültek emberhátrányba. A játékosok nem kímélték egymást, Karakó Ferenc játékvezetőnek nemegyszer elő kellett húznia zsebéből a sárga lapot is, de nemcsak a pályán voltak kemény szócsaták, a két kispad sem volt kibékülve egymással. A kispesti Szamosi Tamás nem éppen úriember módjára üvöltözött át a ferencvárosiaknak, ám Peter Stöger habitusából adódóan elegánsan lereagálta a dolgot, az első ivószünetnél odasétált a hazai kispadhoz, és lepacsizott Horváth Ferenc vezetőedzővel. A kiállításig egyértelműen a Ferencváros irányította a játékot, ám érdekes módon azt követően sem szorultak kapujuk előterébe, sőt, ha Tokmac Nguen jobban céloz, második gólját is megszerezhette volna.

A fordulás után némileg monotonná vált a játék.

A kapuk jóval kevesebbet forogtak veszélyben, hiába voltak többen a hazaiak, a labdabirtokláson kívül nemigen mutatkozott meg az emberelőny. Érkeztek ugyan beadások jobbról és balról is Dibusz Dénes kapuja elé, de a ferencvárosi védők a légtér urai voltak. Az idő előrehaladtával Horváth Ferenc pályára küldte jószerivel összes támadóját, Eppel Márton, Zinédine Machach és Balogh Norbert is beállt, ehhez képest a Fradi állt ismét közelebb a gólhoz, a hajrában Ryan Mmaee helyzetet verekedett ki magának, lövése után a lécről vágódott a gólvonal elé a labda. Sőt, kis híján az akciót követő Wingo is a kapuba találhatott volna. Ekkor már Stöger is frissített együttesén, Somália és Myrto Uzuni hoztak színt a játékba, és látható volt, milyen sokat ér a nemzetközi színtéren felszedett tapasztalat, a Ferencváros pontosan azt játszotta, amit ilyen helyzetben kell. Okosan, türelmesen járatta a labdát, hátul zártan védekezett, a megszerzett labdával pedig higgadtan, megfontoltan szövögette támadásait. A rutin rendkívül sokat ér ilyen helyzetekben, szó sem volt kapkodásról, idegeskedésről, a legnagyobb gondot a fáradtság okozta, hiszen emberhátrányban mégis csak többet kell futni… Az utolsó percekre alaposan beszorította ellenfelét a Honvéd, Dibusz Dénesnek is kellett védenie, de a hazai gól csak nem jött össze.

A Ferencváros profi módon hozta le a szombati bajnokit, és azt is kibírta, hogy közel hetven percen át játszott emberhátrányban. A ferencvárosi szurkolók nem véletlenül éltették a lefújást követően csapatukat, amellett, hogy fontos három pontot szereztek a bajnokságban, az (egyik) fővárosi riválist győzték le – méghozzá idegenben. 0–1

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta.

Alapvetően nehéz dolgunk volt a meccsen, hiszen a piros lap után hetven percet emberhátrányban kellett játszanunk. Nyilván emiatt többet dolgoztunk védekezésben, az ellenfél nagyon sok labdát adott be középre, ezekre megfelelően kellett reagálnunk, s a Honvéd magas játékosai sem könnyítették meg a dolgunkat. De még így is akadtak helyzeteink, de ezek sajnos kimaradtak. Botka Endre kiállítása jogos volt, nem kellett volna szabálytalankodnia abban a szituációban, de ő is tudja, hogy hibázott. Viszont, miután ma nem fáradt el, friss lesz a csütörtöki, Leverkusen elleni El-mérkőzésen.

Újságírói kérdésre Vécsei Bálintról elmondta, az edzéseken is nagyon jó munkát végez, megérdemelten lépett kezdőként a pályára, s a mérkőzésen nyújtott teljesítményével is elégedett. Ezután kitért a keretből kikerülő Franck Boli helyzetére.

„Publikus, hogy nincs benne az Európa-liga-keretben büntetés miatt, hiszen olyan dolgokat tett, amivel nem értünk egyet. Átbeszéltük ezt vele, de a következő hetekben nem edz az első csapattal. Viszont megvan a lehetősége, hogy visszakerüljön oda. Egy játékos sem helyezheti magát a csapat érdeke fölé, nekem elsődleges a csapatmunka. Ez elsősorban neki a legrosszabb, másodsorban pedig nekem, mert tudom, hogy minőségi játékost veszítettünk így el.”

Horváth Ferenc, a Budapest Honvéd vezetőedzője így látta a vereség okait.

„Kétféleképpen lehet egy mérkőzésre kimenni: győzelembe vetett hittel vagy vereségtől való félelemmel. Sajnos ránk ma az utóbbi volt a jellemző. Ez valószínűleg az én hibám, bár egész héten próbáltam elhitetni a fiúkkal, hogy képesek vagyunk legyőzni a Ferencvárost. Ha hittünk volna benne, hogy tudunk nyerni, akkor nyerhettünk volna. De igen kevés futballista volt a pályán, akin láttam volna, hogy hisz ebben. Pedig az edzéseken éppen az ellenkezőjét láttam rajtuk. A mi érdemünk volt, hogy a Ferencváros hetven percig tíz emberrel játszott, hiszen mi harcoltuk ki a szabálytalanságot, voltak is helyzeteink, mentünk előre, de hiányzott az a valami, amitől ezt a meccset meg lehetett volna nyerni. Egyébként, a Honvéd még nem tart ott, hogy mindenféleképpen megverje a Ferencvárost, s ha az nem sikerül, akkor utána magyarázkodni kelljen.”

Hozzátette, a mérkőzés előtt elvégzett munka alapján ő teljes mértékben hit abban, hogy le tudják győzni a Ferencvárost, ezért is küldte sorra fel a támadókat a pályára, hogy hátha valaki nyerőember lesz. Nem lett az Eppel Márton sem, akivel kapcsolatban elmondta Horváth, csak saját magán tud segíteni, hogy újra a régi legyen, hogy elhiggye magáról, jó játékos. Ezen dolgozik, de egyelőre még nem találta meg a korábbi önmagát.

Végül arról is beszélt, hogy az első félidőhöz képest a másodikban miért volt sokkal higgadtabb a kispadnál.

„Kaptam egy sárga lapot, és ez nyugtatólag hatott rám. Fogalmam sincs, mi lesz beírva a jegyzőkönyvbe, mert nem mondtam semmit. Lehet, lesz ott egy üres sor. Választ nem kaptam rá, hogy mit mondtam, feliratozva sem volt, de az biztos, hogy megnyugodtam a sárga laptól. Más választásom nincsen. Nem jó érzés a semmiért sárgát kapni.”

Tokmac Nguen: 

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.IX.11. Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+4.

  PERC
  VÉGE!

  90+3.

  PERC
  Szappanos is előrejött a szöglethez… A beívelés után Machach elé kerül a labda, aki 10 méterről, jobbról nagyon rákészül, de nem találja el jól a labdát, így oda ez az esély is.

  90+2.

  PERC
  Nono lő 20 méterről, Dibusz véd! Ez lehetett a meccslabda?

  90.

  PERC
  Három perc a tervezett ráadás!

  90.

  PERC
  Dibusz természetesen most sem kapkod, minden másodpercét kiélvezi, amikor szabadrúgást végezhet el a 16-os bal csücskének előteréből… Civic harcolta ki a faultot Machach-tól.

  89.

  PERC
  Nagy Dominik lő 14 méterről, enyhén jobbról, blokkolják ezt is!

  88.

  PERC
  S még lesen is volt Eppel az imént…

  88.

  PERC
  Nono végez el egy szabadrúgást jobbról, a 16-os csücskétől, Eppel fejel a kaputól 7 méterre, méterekkel mellé!

  87.

  PERC
  Mmaee: sárga lap.

  86.

  PERC
  R. Mmaee szerez labdát estében a kezdőkörben, az Vécsei elé kerül, aki jó 45 méterről, látva, hogy Szappanos kinn áll, kapura emeli – az ötlet jó, de méterekkel elkerüli a labda a célt.

  84.

  PERC
  Talys Zsótér

  83.

  PERC
  BRAVÚR DIBUSZTÓL! Balogh veszi át a felpasszolt labdát a 16-os előterében, lefordul Blazicról, egy ütemet kivár, hogy a ferencvárosinak legyen ideje földre zuhanni, majd egy igazítással kikerülve a földön fekvő bekket lő, ám Dibusz ráérez az irányra és kitenyereli a kapu jobb oldalába tartó lövést.

  82.

  PERC
  Dibusz csen el néhány másodpercet a kirúgásnál… A Honvéd-játékosok bosszankodva reklamálnak a játékvezetőnél.

  81.

  PERC
  SZAPPANOS! Uzuni, Somália, Uzuni a labda útja a 16-os előterében, utóbbi kiugratja a jobb szélen felfutó Wingót, aki kissé éles szögből lőhet, de Szappanos remekül él együtt a játékkal és kivetődve a kapujából védeni tud!

  79.

  PERC
  Machach fordul le az emberéről a 16-os előterében, egyet igazít a labdán, majd megpróbálja Eppel elé emelni, az egyik védőn megpattan, így Balogh az, aki megpróbálhat helyzetbe kerülni az ötös jobb csücskénél, de végül az ide-oda pergő labdát nem sikerül megszelídítenie.

  76.

  PERC
  EZ HOGY MARADT KI? R. Mmaee fordul le az emberéről a 16-os előterében, ketten zárnak össze előtte, de szerencsével megtartja a labdát, 13 méterről lő, a blokkon megpattan, talán Szappanos is beleér, a keresztlécről a gólvonal elé vágódik, Somália érkezik, üres a kapu, de nem elég éles az FTC légiósa, a visszavetődő kapus megzavarja, így nem tudja a kapuba sodorni a labdát.

  73.

  PERC
  S. Mmaee fejel kapu fölé.

  72.

  PERC
  Balogh Tamás

  72.

  PERC
  Machach Bőle
  70.

  PERC
  Tamást kell ápolni. Úgy fest, csere lesz ebből…

  69.

  PERC
  Ivószünet

  66.

  PERC
  Nono emelte be balról a védők mögé a labdát, Eppel megelőzi S. Mmaee-t, hat méterről fejel, de jó egy méterrel a kapu jobb oldala mellé!

  65.

  PERC
  Somália Nguen
  65.

  PERC
  Uzuni Zachariassen
  64.

  PERC
  Nagy esély az FTC előtt, de Tokmac Nguen és R. Mmaee elszórakozzák: Wingo futott fel a jobb szélen, jó ütemben tette vissza a labdát lövésre a 16-os csücskénél erkező Nguennek, aki lövés helyett inkább laposan centerezett, erre a Honvéd-védők nem számítottak, R. Mmaee előtt méterekre senki, amikor átveszi a labdát, ám cselbe fog lövés helyett, ezzel pedig időt ad a két hazai bekknek, hogy összezárjanak előtte és blokkolják a kísérletét…

  61.

  PERC
  Eppel Hidi

  60.

  PERC
  Tamás hozza befelé a labdát balról, a 16-os bal csücskénél kétszer is bemutatja a lövést, végül meg is próbálja kilőni a hosszú alsót, a visszazáró védőnek kell kisegítenie a zöld-fehéreket és szögletre menteni.

  58.

  PERC
  Klemenz Sárgalap.

  55.

  PERC
  Tamás kapja a labdát a vendégkaputól 20 méternyire, enyhén balról, laposan lő, kissé eltöri a labdát, így az a bal alsó mellett jó két méterrel pattog el!

  54.

  PERC
  Bőle centerez jobbról laposan, középen, az ötös előterében Nagy Dominik érkezik, lő, de a labda a blokkról levágódik.

  53.

  PERC
  Lukics ugrik ki a leshatárról, Nagy Dominik estében perdítette elé a labdát, a lövés 13 méterről nem találja el a kaput, így szinte csak mellékesen jegyezhetjük meg: les is volt.

  52.

  PERC
  A sárga lapos R. Mmaee tart rá kirúgásnál Szappanos lábára. A Honvéd játékosai újabb lapot reklamálnak, Karakó szóbeli figyelmeztetéssel intézi el a dolgot.

  49.

  PERC
  Balról száll középre a labda, két ferencvárosi védő közt Hidi ugrik a legmagasabbra és fejel méterekkel a vendégkapu fölé!

  48.

  PERC
  Zsótér rántotta le a labdaszerzés után meglóduló Vécseit.

  46.

  PERC
  Szünetben cseréltek a hazaiak: Villar Pantelics

  46.

  PERC
  A Honvéd kezdte a második félidőt!

  FÉLIDŐ

  A hivatalos nézőszám: 4046 fő!

  FÉLIDŐ

  Vége az első félidőnek!

  45+2.

  PERC
  Pantelics próbálkozik meg balról, a kaputól jó 40 méternyire egy mélységi indítással, Bőle fut be a védők mögé és próbálja meg levenni a labdát Civic szorításában, ám végül a kapujából kilépő Dibusz lehúzza előle azt.

  45.

  PERC
  Kettő perc a tervezett ráadás!

  43.

  PERC
  Röviden fejeli ki a labdát Lukics az FTC szöglete után, a 16-os előterében Zachariassen érkezik, ballal átvétel nélkül lő. A labda remekül tekeredik a jobb alsó irányába, Szappanos kissé későn látja csak meg, de nagy bravúrral így is kipaskolja a ficak elől!

  42.

  PERC
  Tokmac Nguen lő balról, a kaputól 15-16 méternyire, a lapos próbálkozás bő egy méterrel kerüli el a bal alsó sarkot.

  41.

  PERC
  Ami jó hír a jelenleg hátrányban lévő Honvédnak: legalább három gól született a csapat előző hat, pályaválasztóként megvívott bajnokiján és ezeken a találkozókon rendre mind a két csapat eredményes tudott lenni.

  39.

  PERC
  Pantelicset kell ápolni.

  36.

  PERC
  Zsótér végezte el az imént Nagy Dominik által kiharcolt szabadrúgást. Az ötös jobb csücske felé ívelte a labdát, de csapattársat nem talált a labdája…

  35.

  PERC
  Nagy Dominik indul meg egy látványos mozdulattal balról befelé húzva a kapu irányába, Vécsei sodorja el testtel a 16-os előterében.

  34.

  PERC
  Horváth Ferenc reklamál ki magának egy sárgát.

  32.

  PERC
  R. Mmaee csapott oda egyet Pantelicsnek. Ezért a sárga. A ferencvárosi szerint a Honvéd középpályása egyszerűen csak beleszaladt a nyújtott kezébe.

  29.

  PERC
  R. Mmaee lő a 16-os jobb csücskétől, ez is kapu fölé száll.

  27.

  PERC
  Ivószünet. Ha már 27 fok van, a 27. percben…

  26.

  PERC
  Wingo Zubkov
  26.

  PERC
  Pantelics

  25.

  PERC
  Lukics szívja a fogát teátrálisan, majd végzi el a szabadrúgást 19 méterről, szinte középről… pont a ferencvárosi sorfalat eltrafálva. Ebben több volt.

  23.

  PERC
  Nagy Dominik kapott remek indítást, lefutotta a védőket, Botka nyúlt utána, hogy a ziccert megakadályozva, még egy méterrel a 16-os vonala előtt lerántsa… Megfogyatkozik az FTC!

  23.

  PERC
  Botka

  20.

  PERC
  A Ferencváros az előző kilenc idegenbeli bajnokija közül csak egyen maradt gólképtelen, Kisvárdán. S a mai meccsen sem marad már gól nélkül…

  16.

  PERC
  VEZET AZ FTC! Civic húz befelé balról, lekészíti lövésre a 16-os előterében érkező Laidouninak, az ő lövése levágódik a blokkról, Tokmac Nguen gyűjti be a 16-oson belül, ő is lő, a labda gellert kap a blokkolni igyekvő Batikon, így pedig az eredeti irányba vetődő Szappanosnak esélye sincs védeni! 0–1

  16.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (0–1) Nguen
  15.

  PERC
  Mostanra azért egyértelműen a Ferencvárosnál van többet a labda, a Honvéd inkább kontrákból volt veszélyes. Nagy gólszerzési lehetőség viszont egyik fél előtt sem adódott.

  11.

  PERC
  Tokmac Nguen lőhetett jó 22-23 méterről, szinte középről, a labda jócskán kapu fölé ment.

  11.

  PERC
  Szappanos egy gyors indítással a vendégtizenhatos előterében sprintelő Lukicsot hozná játékba, Samy Mmaee nem épp a leghatározottabb, de végül tisztázni tudja az ide-oda pattogó labdát.

  10.

  PERC
  Az FTC sarokrúgása veszélytelen, a labdát ugyanakkor be tudja gyűjteni a vendégcsapat, visszapasszolják a zöld-fehér játékosok egészen Dibuszig, hogy hátulról kezdjenek újra a támadásépítésbe.

  9.

  PERC
  Zubkov indul be a 16-os bal szélénél, jó a csel befelé, Batik blokkolja végül a lapos centerezési kísérletét. Szöglet.

  7.

  PERC
  Botka próbálkozik meg egy beadással jobbról, középen Zachariassen érkezik megelőzve a védőjét, de nem tudja kapura tenni a labdát…

  6.

  PERC
  Legalább három gól született a Fradi legutóbbi hét élvonalbeli találkozóján.

  3.

  PERC
  Az első percek mezőnyjátékkal teltek. Nehéz lenne megmondani, melyik csapat kezdett bátrabban.

  1.

  PERC
  Karakó Ferenc sípszavával elkezdődött a mérkőzés!

  A Honvéd vörös-fekete felsőben, fekete nadrágban és sportszárban, az FTC zöld-fehér felsőben, fehér nadrágban és sportszárban futballozik ezen a délutánon.

  Érkeznek a csapatok a pályára!

  Ideális futballidő várja a csapatokat: kellemes napsütés, enyhe szél és 27 Celsius-fok van a Honvéd stadionjánál.

  Az FTC látogatóként most lép pályára először ebben a bajnokságban, hiszen a Mol Fehérvár, majd a Puskás Akadémia elleni találkozóját is elhalasztották. A 2020–2021-es pontvadászatban vendégként nem szenvedett vereséget (10 siker, 7 iksz), legutóbb tavaly június 23-án – már bajnokként – Székesfehérváron maradt alul 1–0-ra.

  A Honvéd a Paks után a Zalaegerszeget is legyűrte, egymás után két győzelmet csak egyszer tudott aratni az előző bajnokságban, amikor február utolsó előtti napján Felcsúton a PAFC-ot, majd március 2-án az Új Hidegkutiban az MTK-t verte meg.

  A régi kispesti létesítményben több mint négy éve, 2017. április 1-jén tudott nyerni legutóbb a Honvéd a Fradi ellen (2–1), góljait a most is kerettag Zsótér Donát és Eppel Márton lőtte, a kispadról pedig akkor Marco Rossi irányított. Az azóta lebontott stadionban 2018. május 19-én találkoztak utoljára, a végeredmény 1–1 lett. A Ferencváros Miha Blazic góljával szerzett vezetést, ezt Davide Lanzafame tizenegyesből egyenlítette ki. Érdekesség, hogy a jelenleg kispesti Nagy Dominik akkor még az ellenfelet erősítette.

  A Bozsik Stadionban 54 NB I-es találkozót vívtak, és ezekből mindössze öt lett döntetlen. A Fradi itt is jobban áll, de csak egy hajszállal: 25-ször győzött és 24-szer kapott ki.

  A XIX. kerületiek pályaválasztása mellett 107 találkozót rendeztek, közülük 39 hozott kispesti sikert, 14 lett döntetlen és 54 zárult a zöld-fehérek győzelmével.

  A piros-feketék a legutóbbi négy bajnokijukat kivétel nélkül elbukták a zöld-fehérek ellen.

  A Honvéd a legutóbbi 12 dél-pesti rangadó közül csak egyen tudta legyőzni a Ferencvárost, 2019. április 27-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 3–2-re. A kispestieket akkor az eltiltott Supka Attila helyett Híres Gábor irányította, az FTC pedig úgy lépett pályára, hogy már a kezdés előtt eldőlt, megvan a 30. bajnoki címe.

  Ez lesz a 214. első osztályú bajnoki mérkőzésük, az örökmérleg: 61 kispesti siker, 34 döntetlen, 118 Fradi-diadal. Ezek közül hármat olyan bajnokságban játszottak, amely később félbeszakadt (egyet 1944-ben, kettőt 1956-ban); ezek nélkül az örökmérleg 59–34–117.

  Üdvözöljük az olvasókat! Hamarosan kezdődik a Honvéd és a Ferencváros összecsapása a labdarúgó NB I 6. fordulójából!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső