2021.VI.23. EB, Németország – Magyarország: 2-2

Varázsolt Münchenben a magyar válogatott, de a továbbjutás nem jött össze

Kétszer is vezetett Marco Rossi együttese, de a végén döntetlent játszott a németek otthonában.
A magyar labdarúgó-válogatott kétszer is vezetett, végül azonban 2–2-es döntetlent játszott Münchenben a németekkel az Európa-bajnokság F-csoportjának 3. fordulójában. A pontosztozkodás a 2014-es világbajnok számára továbbjutást ért, míg a mieink két ponttal, emelt fővel búcsúznak a tornától.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG F-CSOPORT, 3. FORDULÓ

NÉMETORSZÁG — MAGYARORSZÁG 2-2 (0-1)
München, Allianz Aréna, 12.413 néző.
vezette: Szergej Karaszjov (asszisztensek: Gyemesko, Gavrilin – oroszok; tartalékjv.: Makkelie – holland; VAR: Irrati; VAR asszisztensek: Di Bello, Meli, Valeri – olaszok)

NÉMETORSZÁG: Neuer — Ginter (Volland, 82.), Hummels, Rüdiger — Kimmich, Gündogan (Goretzka, 58.), Kroos, Gosens (Musiala, 82.) — L. Sané, Havertz (Werner, 67.) — Gnabry (Th. Müller, 68.)
kispad: Leno, Trapp, Halstenberg, Süle, Neuhaus, Emre Can, Koch
Szövetségi kapitány:  Joachim Löw

MAGYARORSZÁG: Gulácsi — Botka, Orbán, Szalai At. — Nego, Kleinheisler (Lovrencsics G., 88.), Nagy Á., Schäfer, Fiola (Nikolics, 88.) — Sallai R. (Schön, 75.), Szalai Á. (Varga K., 82.)
kispad: Dibusz, Bogdán, Lang, Kecskés Á., Holender, Varga R., Sigér, Bolla
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gól: Havertz (66.), Goretzka (84.) illetve Szalai Á. (11.), Schäfer (68.)
Sárga lap: Botka (28.), Szalai Á. (64.), Fiola (66.) illetve Gündogan (29.), L. Sané (61.)

A magyar labdarúgó-válogatott összesen 50-szer találkozott a Németország, az NSZK vagy az NDK válogatottjával, ebből az ötven meccsből viszont csak egyszer látogatott Münchenbe – 110 évvel ezelőtt, 1911 decemberében 4:1-re győzött. Azt talán túlzás lenne állítani, hogy a mérkőzésen duplázó Schlosser Imre és társai (Sebestyén Béla és Bodnár Sándor talált még a kapuba) példája lebeghetett az Allianz Aréna gyepére futó magyar csapat tagjai előtt, ám az biztos, hogy abban a tudatban léphettek pályára Szalai Ádámék, ha óriási bravúrral nyerni tudnak Münchenben, úgy 110 év múlva is emlegetni fogják a sikert.

A matek ezúttal egyszerűnek ígérkezett – a feladat annál nehezebb volt. Ahhoz, hogy a magyar válogatott a 2016-os Európa-bajnoksághoz hasonlóan ezúttal is a legjobb tizenhat közé kerüljön, meg kell verni a németeket idegenben. Hasonlóra 2004 júniusában volt legutóbb példa – akkor is barátságos meccsen (Torghelle Sándor emlékezetes duplájával). Tétmeccsen pedig akár az egységes Németországról, akár a jogutód- és előd NSZK-ról beszélünk egyszer sem…

Talán tíz perce tartott a bemelegítés, amikor megérkezett a Münchenben napok óta ígért égszakadással felérő esőzés. Az elmúlt hét politikai felhangú hírei miatt azonban nem csak a kisebb zuhatag, hanem kifejezetten ellenséges hangulat is fogadta a mieinket az Allianz Arénában – ami miatt a magyar Himnusz sem mehetett végig zavartalanul.

Az újra és újra felharsanó pfujoló hangokra és füttyszóra a lehető legjobb választ adta a magyar válogatott. Masszív védekezéssel, a német támadókkal, Kimmichkel, Havertzcel vagy épp Sanéval szemben a szabályosság határát súroló, kemény belépőkkel kihúzta az első bő tíz percet. Majd jött a pillanat, amit néhányan csak álmainkban mertünk elképzelni: Sallai Roland a tizenhatos jobb oldalától tökéletes ütemben kanyarította középre a labdát, ahol Hummels és Ginter közül kibújt Szalai Ádám és hét méterről a vetődő Neuer kezei mellett a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát! (0–1). A magyar tábor ujjongva ugrott fel, míg az aréna nagyobb része, mintegy 12 ezer német hitetlenkedve halkult el.

Az eső lassan alábbhagyott – legalábbis néhány percre –, nem úgy a német rohamok. A 21. percben Hummels fejelt döngő kapufát, egy perccel később Ginter lőtt öt méterről Gulácsi kezei közé – megköszönhetjük neki.

Az négy nappal korábban, a németek portugálok elleni meccsén is jól látszott, ha a németek kitámadnak, a szárnyvédős rendszerben óriási területek maradnak hátul Gosens és Kimmich mögött. Ezeket egy-egy gyors indítással, kontrákból remekül ki lehet használni. A portugáloknak azonban nem sikerült élni az adódó lehetőségekkel és az első félidő derekán szerzett két öngóljuk megpecsételte a sorsukat.

Érdekes ciklikusság alakult ki a játékban, hol akadt öt perc, amikor a németek a tizenhatos elé szögezték a magyar válogatottat, hol jött egy olyan periódus, ahol a mieink hosszabban meg tudták tartani a labdát, és a remélt kontrahelyzetekből még veszélyeztetni is sikerült. A 35. percben például Szalai Attila iramodhatott meg a teljesen üres bal oldalon, a beadása túl erősre sikerült, hiába érkezett a hosszún Kleinheisler László, utóbbinak esélye sem volt elérni a labdát. A 39. percben Sallai bal alsóba tekeredő lövését védte bravúrral Neuer. Ekkor már ismét ömlött az eső, futballhoz kicsit sem ideális körülményeket teremtve a stadionban. A németeknek a játékrész ezen periódusában nem akadt igazán nagy lehetőségük, a félidő végén Havertz próbálkozott egy lövéssel a tizenhatos jobb csücskétől, ám Willi Orbán blokkolni tudott, majd a lecsorgót messze a magyar kapu mellé lőtte a Chelsea középpályása.

Érdekes játékot játszott az időjárás. Mire a második félidő kezdéséhez kikocogtak a futballisták, már nyoma sem maradt a néhány perccel korábban a stadion tetőszerkezetéről Niagaraként beömlő vízzuhatagoknak. Ennél is érdekesebb játékba kezdett a magyar válogatott – a mieink, ahogyan tették azt az első két csoportmeccsen is, sokkal jobban megbecsülték a labdát a második játékrész elején. Többször is európai topklubokat idéző labdakihozatallal építkezve.

Persze a németek sem felejtettek el futballozni, ebből Havertz adott ízelítőt, 18 méterről, jobbról tesztelve Gulácsit, akiről ki sem pattant a keményen meglőtt labda. Jött két veszélyes pontrúgás, utóbbinál Orbán fejelte ki a kapu torkából Rüdiger gólba tartó, pattintott lövését – utóbb kiderült, a bravúros mentén csak a mieink önbizalma szempontjából volt fontos, ha gól is született volna, les miatt nem ér a találat.

Az 59. percben Fiola Attila szerezhette volna meg a második gólját ezen az Európa-bajnokságon: Kleinheisler szabadrúgása után röviden paskolta ki a labdát Neuer, Loic Nego erőből, laposan azonnal visszalőtte a büntetőterületen belülre, ahol Fiola maradt üresen és lőhetett tíz méterről – ám nem találta jól a labdát. Két perccel később ismét Fiolára jött ki a játék, a Mol Fehérvár védője a bal szélen lódult meg, Sané csak szabálytalanul tudta megállítani – centikre attól, hogy szabadrúgás helyett tizenegyes legyen a magyar válogatott jussa. A szabadrúgásból Sallai találta el az alumíniumot!

A 66. percben egy pillanat alatt tűnt összeomlani mindaz, amit addig felépített a Rossi-csapat: Kimmich szabadrúgásánál Gulácsi alászaladt a beívelésnek, s Kai Havertz két méterről az üresen maradt kapuba bólintott (1–1).

Csakhogy a magyar válogatott nem omlott össze! Sőt! Ismét tökéletes választ tudott adni! A középkezdésből azonnal előreiramodott a csapat, egy pillanatra úgy tűnt, a németek kontrázhatnak, ám Schäfer András elcsípte a passzt, Szalai Ádámhoz fejelt, és nem állt meg, így a magyar válogatott csapatkapitányának védők mögé emelt labdáját két védő szorításában, a kirohanó Neuert megelőzve 13 méterről a német kapuba tudta fejelni (1–2)! A lelátón a németek még az egyenlítést ünnepelték, amikor a kapujukba pattogott a labda.

„Varázsolj nekünk valami szépet” – kérte a Soho Party anno a soha véget nem érő éjjelt. S kérte ezúttal a magyar közönség a válogatottól a müncheni éjszakában. Az óra lassan, de biztosan a 80. percre fordult – továbbra is magyar vezetéssel.

A 81. percben Toni Kroos tört előre, Gosenstől tökéletes ütemben kapta vissza a labdát az ötös bal csücskénél, teli rüszttel meg is küldte, ám jó fél méterrel a bal alsó sarok mellé lőtte.

„Mindent bele! Mindent bele!” – zúgott a lelátó, miközben a német nyomás újfent egyre erősödött. Hogyne nőtt volna, hiszen a vereség a 2014-es világbajnok búcsúját jelentette volna. Ám hiába védekezett – és itt nem klisé – hősiesen a magyar védelem, a 84. percben egy többször megpattanó, kétszer blokkolt labda csak eljutott a csereként beállt Leon Goretzkáig, aki 15 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt (2–2) – Gulácsi beleért ugyan lábbal, de kispárgázni nem tudta.

Az utolsó pillanatokra teljesen szétszakadt a pálya, a rohanásból nem tudtunk jól kijönni, az eredmény már nem változott.

A magyar labdarúgó-válogatott szenzációs teljesítményt nyújtva a 2018-as után a 2014-es világbajnok ellen is döntetlent játszott. Mindez óriási büszkeség, örülni viszont most még nehéz, alig tíz percre voltunk az újabb futballcsodától…

De talán majd a vb-selejtezőkön az angolok ellen.

Az Eb a mieink számára véget ért.

A varázs velünk marad.

 AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
  1. Franciaország 3 1 2 4–3 +1 5
  2. Németország 3 1 1 1 6–5 +1 4
  3. Portugália 3 1 1 1 7–6 +1 4
  4. MAGYARORSZÁG 3 2 1 3–6 –3 2

További képek: mlsz.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

Eb 2020: „Nagyszerűen védekeztek” – Joachim Löw a magyar válogatottról

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya rendkívül elismerően beszélt a magyar csapat teljesítményéről a müncheni 2–2-es döntetlen után. Az Eb után leköszönő edző elárulta, egy percig sem gondolt arra, hogy ez lehet az utolsó mérkőzése a német válogatott kispadján.

„Ez volt az egyik legnehezebb mérkőzés mind közül. De ezt előre tudtuk. Számítottunk arra, hogy keményen harcba vetik magukat. Tudtuk azt is, hogy nem lesz sok területünk. Hátrányba kerültünk, egyenlítettünk, nagyon nehéz volt uralni a meccset – tényleg nagyon kevés területünk volt, nagyszerűen védekeztek. De jó volt a mentalitásunk, nem adtuk fel egy pillanatra sem, tökéletes jellemet mutattunk” – mondta Joachim Löw.

„Igazi halálcsoport volt, tudtuk, hogy kőkemény ellenfeleink lesznek, de sikerült kiharcolnunk a továbbjutást. Lehet, hogy a teljesítményünk nem volt annyira meggyőző, de ha azt az arcunkat tudjuk mutatni, mint Portugália ellen, akkor bárkinek kemény ellenfelei lehetünk. Ott vagyunk a legjobb tizenhat között, utazunk a Wembleybe, hogy pályára lépjünk az angolok ellen.”

„A magyarok leparkolták a buszt, minden labdába, minden játékhelyzetbe belevetették magukat. Zárták a területeket. Az angolok elleni sokkal nyíltabb játék lesz. A rögzített játékhelyzetek kivédekezésében sokat kell még javulnunk. A meccs előtt csak annyit mondhatok, nehéz lesz, de várjuk, állunk elébe” – tette hozzá a németek kapitánya.

Löw megjegyezte, a szélső játékuk ezúttal nem működött annyira jól, ezért is hozta be a hajrában Thomas Müllert és Leon Goretzkát. Hozzátette, tervezett volt, hogy az utolsó tíz percben mindent egy lapra tesznek fel, Timo Wernerrel a bal szélen Gosens helyén, míg elől a Bayern fiataljával, Jamal Musialával.

„Próbáltunk már szünetben is váltani, Kimmichet behúzni középre, Sané sebességét pedig a jobb szélen kamatoztatni, de a magyarok ezeket a területeket is jól zárták.”

Löw hozzátette, egy percig sem gondolt arra, hogy a mostani lehet az utolsó meccse szövetségi kapitányként. „Nem volt időm ilyeneken gondolkodni, más feladatokat kellett megoldani. Nem számít ilyenkor a ha… Ami tetszett, az a tartásunk, hogy minden pillanatban azt éreztem kintről, hogy gólt szerezhetünk. Tudtuk, hogy nem rohanhatunk fejetlenül előre, de gyorsítanunk kellett. Kemény volt, de sikerült” – tette hozzá a németek Eb után leköszönő szövetségi kapitánya.

Eb 2020: Még a legszebb tündérmesék vége sem boldog feltétlenül – Marco Rossi

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint válogatottunk olyan teljesítményt nyújtott az Európa-bajnokságon, amelyre joggal lehet büszke minden magyar.

„Nagyon közel jártunk a bravúrhoz. Nemcsak történelmi, de egészen hihetetlen, elképzelhetetlen tett lett volna. De a legjobb tündérmesékben sem feltétlenül boldog a történet vége. Tudom, hogy technikai szempontból nem mi vagyunk a világ legjobbjai, de vannak más szempontok. Taktikai szempontból az, ahogyan kisegítjük egymást, elképesztő. Büszke vagyok a csapatra, arra, hogy őket edzhetem. Gratuláltam a srácoknak, hozzátéve, fel kell emelnünk a fejünket, mert két hónap múlva folytatódnak a vb-selejtezők” – értékelte a mérkőzést Marco Rossi.

„Ahogy csapatként együtt játszunk, főleg a taktika világos betartása védekezésben – ezekben léptünk talán előre leginkább. Sok dolgot kipróbálhattunk élesben, olyan ellenfelekkel szemben, akik a világ legjobbjai. Őszinte leszek, én is jobban szeretem a támadó futballt, de tisztában kell lennünk azzal, hogy kikkel játszottunk. Ami lenyűgözött, az az, hogy mindent megtettek, amit kértem. Úgy játszottunk, nem féltünk az ellenféltől. Köszönettel tartozom ezért nekik, és a fantasztikus szurkolóinknak is. Hét-nyolc millió magyar nézett minket otthon, büszkék lehetnek arra, amit elértünk.”

„Bátran kihívnék bárkit, hogy álljon ki ezen ellenfelek ellen és akár egyetlen pontot is szerezzen. Nekünk kettőt is sikerült. Ismerem az ország messze nyúló múltját, mind a történelemben, mind a futballtörténelemben. Vezettünk a franciák ellen, vezettünk kétszer Németország ellen Münchenben és döntetleneket értünk el – ez a közelmúltban példátlan tett  A srácok most olyat vittek véghez, amire évek múlva is emlékezni fognak az emberek” – tette hozzá a szövetségi kapitány, aki ezt követően el is sietett, mivel a magyar válogatott gépe még az éjjel visszarepül Budapestre.

Nem volt benne a meccsben, hogy a németek gólt tudnak szerezni – vélekedett Botka Endre. – A végén már azt éreztem, hogy pánikolnak. Nagyon sajnálom, hogy a végén másodszor is egyenlíteni tudtak, és így elúszott a továbbjutást. A mérkőzés előtt sokan elfogadták volna a döntetlent, de mi úgy jöttünk ide, hogy nyerni akarunk. Tudatosan és jól játszottunk. Most még nagy bennem a csalódottság, ebben a csapatban nagyon sok van, és ezt most is bizonyítottuk. Megvolt az esély a továbbjutásra, szomorú, hogy ez lett a vége.”

Eb 2020: a Bildnél Szalai Ádám lett a meccs embere – német lapszemle

A szerdán létfontosságú egyenlítő gólt szerző Leon Goretzkát éltetik a német lapok a Németország–Magyarország összecsapás másnapján. A helyi sajtó ugyanakkor rendkívül kritikus a csoportból való továbbjutást az utolsó pillanatokban kiharcoló német válogatottal szemben. A magyar csapat teljesítményét is elismerve „thrillert”, „krimit” emlegetnek, miközben a Bild toronymagasan Szalai Ádámot választotta a mezőny legjobbjának.

„Tovább! És senki nem tudja, hogyan” – olvasható a Bild szalagcíme. A lap címoldalának legnagyobb részét a mérkőzés teszi ki. „Volt minek örülni: Kimmich a 2–2-t ünnepli” – írják a vezető képhez. A Bild a cikkében sem dicséri túl Joachim Löw csapatának eddigi Eb-szereplését: „Olyan rossz, de még mindig tart”. „Idegőrlő thriller volt” – idézik a válogatott kapusát, Manuel Neuert.

A lap szokás szerint osztályozta a játékosokat (a Bildnél az 1-es a legjobb, a 6-os a legrosszabb osztályzat). Jogi Löwnek ki is osztottak egy majdnem legrosszabb 5-öst, míg a magyar kispadon ülő Marco Rossi 2-est kapott. Érdekesség, hogy az UEFA-nál a meccs legjobbjának választott Joshua Kimmich itt csak 4-est kapott – igaz, ennél jobb osztályzata egyetlen németnek sincs. A portugálok ellen még ünnepelt hős, Robin Gosens 6-ost, Serge Gnabry és Ilkay Gündogan szintén csak 6-ost kapott.

A Bildnél a meccs embere Szalai Ádám lett – a magyar támadó fejes gólja és gólpassza összességében 1-es osztályzatot ért. A második legjobbnak Sallai Rolandot és Willi Orbánt találta a lap, mind a ketten 2-essel zártak.

„Egyszerűen már nem elég jók” – kritizálja a mérkőzés után a német csapatot a 36-szoros válogatott korábbi Bayern-sztár, Mehmet Scholl.

„2–2-es krimi” – hirdeti a TZ, mely szerint Goretzka mentette meg a partit és Joachim Löwöt egyaránt. „Elkerültük a gyalázatot” – kezdi meccstudósítását Jonas Austermann, a lap tudósítója, aki összességében elismeréssel ír a magyar válogatott küzdeni tudásáról, erkölcsi győztesnek viszont a németeket hirdeti ki.

A lap publicistája, Günter Klein szintén a harciasságot emeli ki, ám a német csapattal kapcsolatban. Mint írja, a csapat ezúttal képtelen volt a meggyőző játékra, de a lényeg, hogy még mindig „Harcol!” „És ki tudja, a magyarok elleni harcot követi-e még négy mérkőzés és egy Európa-bajnoki cím”, mint hét évvel ezelőtt, hasonló helyzetben a világbajnoki trófea tette.

„GoretzJA” – enged meg magának egy Bacskai János kollégánkat idéző szóviccet címlapján az Abendzeitung. „A móka folytatódik” – írják a TZ-vel szemben sokkal kedvesebb hangnemet megütve a válogatottjukkal szemben. A 17. oldalra lapozva is folytatódik a „Bacskai-díjas felütés”: „Goalretzka megváltotta Löwöt! – A válogatott edzőjének Jokere: a Bayern-sztár kétszeri hátrány után 2–2-t érő gólt szerzett, ezzel a tabellán a németek visszaelőzték Magyarországot és továbbléptek a csoportkörből.”  

A lap szintén osztályozta a németeket, az összeállításban nem bánnak kesztyűs kézzel a Bayern szélsőjével, az első két meccsen csupán csereként beálló, ám ezúttal a kisebb sérüléssel bajlódó Thomas Müller helyén kezdő Leroy Sanéval: „Sané a föld alá került” – jelenti ki a cím. A szélső 5-ös osztályzatot kapott (az Az-nál is a minél kisebb, annál jobb elv érvényesül az osztályzatok terén), de hasonlóan lepontozták Gintert, Gündogant, Gosenst, és Gnabryt is. Az aligha meglepő, hogy a meccs embere a lapnál Goretzka lett, ő 2-essel zárt a neve mellett, no meg a „Németország megmentője” titulussal.

(A Nemzeti Sport, az nso.hu és az UEFA hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.VI.23. EB, Németország – Magyarország: 2-2 bejegyzéshez

 • Nem volt semmi szégyelnivalòja a Magyar vàlogatottnak.

  Àlltàk a sarat. Nem csak azt, hanem a helyüket is megàlltàk.

  Botka Endre az egyetleni jelenlegi Fradista is jòl teljesìtett. Nagy Àdàm meg megtette a kilométereit.

  Örülök annak, hogy a politikai képràma oda került, ahova tartozik. A majd hamar elfeledésbe sülyedô körülmények közé.

  A kép a fontos, nem a ràma.

  Bìzom a Fradi sikeres nemzetközi szereplésében

 • PERCRŐL PERCRE

  Az F-csoportot a franciák nyetrék meg, Németország a második helyen zárt, míg a címvédő Portugália harmadikként jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

  A magyar válogatott 2–2-es döntetlent játszott a 2014-es világbajnok Németországgal, így emelt fővel búcsúzik a tornától.

  90+5.

  PERC
  Véget ért a mérkőzés.
  90+4.

  PERC
  Sané beadása pontatlan volt, de már a 94. percben járunk.

  90+1.

  PERC
  Ezúttal egy bedobást harcoltak ki a németek.

  90.

  PERC
  Újabb szöglet jön, egymás után a harmadik.

  90.

  PERC
  Négy perc a ráadás.

  90.

  PERC
  A kicsiben elvégzett szöglet után újabb német sarokrúgás jön.

  89.

  PERC
  Botka rúgta fel Musialát, okosan járatják a labdát a németek.

  88.

  PERC
  LovrencsicsKleinheisler
  88.

  PERC
  NikolicFiola
  88.

  PERC
  Kettős csere a mieinknél: Fiola és Kleinheisler le, Nikolics és Lovrencsics be.

  87.

  PERC
  Sané jobb oldali beadása után sikerült Orbánnak elcsúsztatnia a labdát Müller elől.

  87.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  86.

  PERC
  Kimmich szerelte szabályosan Fiolát a tizenhatoson belül, bedobással jövünk.

  84.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Goretzka (2–2)
  84.

  PERC
  GÓL! EGYENLÍTETTEK A NÉMETEK! Egy bal oldali akció végén Kroos lövését sikerült blokkolnunk, de éppen Leon Goretzka elé pattant a labda, a Bayern középpályása pedig jobbal, 13 méterről kíméletlenül a kapunkba lőtt. Gulácsi lábbal beleért a labdába, de menteni nem tudott. 2–2

  82.

  PERC
  VollandGinter
  82.

  PERC
  MusialaGosens
  82.

  PERC
  Kettős csere a németeknél: Gosens és Ginter le, Musiala és Volland be.

  82.

  PERC
  VargaSzalai
  82.

  PERC
  Megtörtént a magyar csere, Szalai Ádám helyére állt be Varga Kevin.

  81.

  PERC
  Majdnem! Kroos kényszerítőzött Gosensszel, majd előbbi lőtt – nem sokkal a kapunk bal alsó sarka mellé…

  81.

  PERC
  Orbán fejelte el a labdát egy jobb oldali beadás után.

  81.

  PERC
  Varga Kevin készülődik, hamarosan újra cserél Marco Rossi.

  80.

  PERC
  Még tíz perc van a rendes játékidőből, plusz a hosszabbítás…

  80.

  PERC
  Kroos bal oldali beadása után Müller fejelte a kapunk fölé a labdát.

  78.

  PERC
  Gulácsi fogta meg a labdát magabiztosan egy bal oldali beadás után.

  77.

  PERC
  Müller bal oldali beadása után Gulácsi öklözte el a labdát a tizenhatoson belülről.

  75.

  PERC
  SchönSallai
  75.

  PERC
  Cserélnek a mieink is, Sallai helyére Schön Szabolcs állt be.

  74.

  PERC
  EL-KÉ-PESZ-TŐ!

  Fotó: Árvai Károly

  72.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  68.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Schäfer (1–2)
  68.

  PERC
  GÓÓÓÓÓÓÓL! MEGINT VEZETÜNK, ELKÉPESZTŐ! Nem sokkal a középkezdés után Szalai ugratta ki Schäfer Andrást, aki a kapujából rossz ütemben kilépő Neuer mellett 11 méterről a kapuba fejelte a labdát. 1–2

  67.

  PERC
  WernerHavertz
  67.

  PERC
  MüllerGnabry
  67.

  PERC
  Kettős csere a németeknél: Havertz és Gnabry le, Werner és Thomas Müller be.

  66.

  PERC
  GÓL! EGYENLÍTETTEK A NÉMETEK! Kimmich szabadrúgása után Gulácsi rosszul lépett ki a kapujából, nem találta el a labdát, így Hummels fejelt, majd Kai Havertz küldte a kapuba a labdát fél méterről, fejjel. 1–1

  66.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Havertz (1–1)
  66.

  PERC
  Fiola
  66.

  PERC
  Újabb sárga lap, ezúttal Fiola rúgott oda Ginternek a felezővonalhoz közel.

  65.

  PERC
  Gosens bal oldali beadása után Botka fejelte szögletre a labdát.

  65.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  64.

  PERC
  Szalai Ádám szabálytalanul állította meg Kroost, sárga lapot kapott érte.

  64.

  PERC
  Szalai
  64.

  PERC
  Így most a mieink harmadikak, és Németország a kieső.

  63.

  PERC
  Cristiano Ronaldo újabb tizenegyest értékesített, Portugália egyenlített Franciaország ellen.

  62.

  PERC
  KAPUFA! Sallai küldte kapura a labdát, amely a jobb oldali kapufa külső éléről pattant az alapvonalon túlra. Neuer egyébként ott volt, minen bizonnyal védett volna, ha eltalálja a kaput a lövés.

  62.

  PERC
  Sané
  61.

  PERC
  Fiola indult meg, Sané próbálta meg szerelni, de elesett, és kézzel ért a labdába. A Bayern labdarúgója sárga lapot kapott, a mieink szabadrúgást a bal oldalon, szinte a tizenhatos vonalánál.

  60.

  PERC
  Ezt köszönjük szépen, Sané jobb oldali sarokrúgása nagyon pontatlan volt.

  60.

  PERC
  Orbán mutatott be egy remek szerelést a tizenhatoson belül, szöglet jön.

  59.

  PERC
  Kleinheisler bal oldali szabadrúgása után Neuer öklözte el a labdát, amelyet nem sokkal később Fiola küldött a kapu mellé.

  58.

  PERC
  GoretzkaGündogan
  58.

  PERC
  Szalai Ádám harcolt ki szabadrúgást a bal oldalon, a szögletzászlónál.

  58.

  PERC
  Meg is történt a csere, Goretzka Gündogan helyére állt be.

  58.

  PERC
  Goretzka készülődik, Löw magyaráz neki a kispadnál.

  58.

  PERC
  Gündogan egyébként lesen volt, a mieink jönnek szabadrúgással.

  57.

  PERC
  Szerencsére mind a ketten jól vannak, le is pacsiztak gyorsan.

  56.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  55.

  PERC
  Kimmich szabadrúgása után sikerült felszabadítanunk. Közben Gündogan és Schäfer összefejelt, mind a két játékost ápolni kell.

  55.

  PERC

  Fotó: Szabó Miklós

  54.

  PERC
  Ezúttal Gnabry borította fel Kleinheislert.

  53.

  PERC
  Schäfert szabálytalankodott Sanéval szemben, legalábbis Karaszjov szerint, a mieink vitatják az ítéletet.

  52.

  PERC
  Közben Benzema újabb gólt szerzett, a franciák fordítottak a portugálok ellen. Ez azt jelenti, hogy jelen pillanatban a második helyen állunk a csoportban! Ha így marad, akkor a mieink a második, a németek a harmadik helyen jutnak tovább.

  50.

  PERC
  Gosens mentett becsúszva Nego elől a jobb szélen.

  48.

  PERC
  Újabb passzt sikerült blokkolnia Nagy Ádámnak, nehezen játsszák át a németek a Bristol City középpályását.

  47.

  PERC
  Kleinheisler és Szalai Ádám is a földön maradt. Szerencsére egyiküknek sincs nagyobb problémája.

  46.

  PERC
  Csere egyik oldalon sem történt.

  46.

  PERC
  Újra útjára indult a labda, a mieink kezdték a második félidőt.

  FÉLIDŐ

  Így fogadta a Puskás Aréna Szalai Ádám gólját: videók itt!

  FÉLIDŐ

  Piros-fehér-zöldben pompáznak a magyar stadionok. További képek itt!

  Fotó: Földi Imre

  FÉLIDŐ

  Fotó: Szabó Miklós

  FÉLIDŐ

  A magyar gól videón itt!

  FÉLIDŐ

  Ha minden így marad, akkor a mieink a harmadik helyen jutnak tovább, és a nyolcaddöntőben Belgiummal találkoznak Sevillában.

  FÉLIDŐ

  A Puskás Arénában is lefújták az első félidőt, a szünetben Portugália–Franciaország 1–1.

  FÉLIDŐ

  A magyar válogatott remekül teljesített az első félidőben, Marco Rossi csapata rendkívül szervezetten játszik és stabilan védekezik – összességében elmondható, hogy egyáltalán nem érdemtelenül vezetünk!

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  Véget ért az első félidő, a szünetben Szalai Ádám góljával 1–0-ra vezetünk. Ez azt jelenti, hogy a mieinket egyetlen félidő választja el attól, hogy Németországot kiejtve továbbjusson a halálcsoportból!

  45+2.

  PERC
  Egyenlítettek a franciák a portugálok ellen, Benzema értékesítette a büntetőt.

  45.

  PERC
  Münchenben két perc a ráadás.

  45.

  PERC
  Budapesten tizenegyest kaptak a franciák! Pontosabban még nem biztos, jön egy kis VAR.

  45.

  PERC
  Havertz egymás után kétszer lőtt ballal, előbb Orbán blokkolt, majd a Chelsea BL-győztes támadója rosszul találta el a labdát, amely elkerülte a kapunkat.

  44.

  PERC
  Botka szerencsére jobban van, visszatért a pályára.

  43.

  PERC
  Nagyon fáj neki, az FTC hátvédjét ápolni is kell.

  42.

  PERC
  Botka maradt lent a földön, a Rüdigerrel való csata után kifordult a bokája.

  41.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  40.

  PERC
  Kimmich jobb oldali beadása után Orbán fejelte el a labdát a tizenhatoson belülről.

  40.

  PERC
  Sallai tovább lendülő lába eltalálta Havertzet, de a Chelsea játékosa jól van, nem kellett ápolni.

  39.

  PERC
  Sallai Távoli lövése után a bal alsó sarok felé tartott a labda, amelyet Neuer gond nélkül megfogott.

  38.

  PERC
  Megint Nagy Ádám szerelt, indította Kleinheislert, aki néhány csel után Schäfer elé tálalt, a DAC 22 éves középpályása pedig nagyjából 25 méterről a kapu fölé lőtte a labdát.

  37.

  PERC
  Sané húzott jobbról befelé, de Nagy Ádám remekül szerelte.

  35.

  PERC
  Eddig is esett az eső, de most még jobban rákezdett. A szurkolók feljebb húzódnak a lelátón

  35.

  PERC
  Szalai Attila bal oldali beadása nem volt pontos.

  34.

  PERC

  Fotó: Árvai Károly

  33.

  PERC
  Sallai indult meg a bal oldalon, majd tüzelt is jobbal, Hummelsben azonban elakadt a labda.

  31.

  PERC
  Cristiano Ronaldo értékesítette a tizenegyest, vezetnek a portugálok. Tudósítás itt!

  30.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  30.

  PERC
  Gündogan
  30.

  PERC
  Ez is sárga lap, ezúttal Gündogan rántotta le Kleinheislert, aki előtte remekül szerzett labdát.

  29.

  PERC
  Közben a portugálok tizenegyest kaptak Budapesten a franciák ellen.

  28.

  PERC
  Botka
  28.

  PERC
  Villant a sárga lap, Botka hátulról rúgta fel Gündogant a mieink térfelének közepén.

  28.

  PERC
  A jobb oldali szabadrúgás után Hummels fejelte jóval a kapu fölé a albdát.

  27.

  PERC
  Fiola rúgott oda Kimmichnek, Karaszjov szóban figyelmezteti.

  24.

  PERC
  A magyar gól videón itt!

  23.

  PERC
  Budapesten a portugál–francia meccsen egyelőre nincs gól.

  22.

  PERC
  VÉDÉS! Gyorsan visszaemelték a labdát a tizenhatosunkon belülre, majd egy pattanás után Ginter tüzelt, de Gulácsi megfogta a labdát.

  21.

  PERC
  KAPUFA! Kimmich jobb oldali szöglete után az Orbánt megelőző Hummels fejelte a keresztlécre a labdát.

  20.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  18.

  PERC
  A magyar gólöröm:

  Fotó: Szabó Miklós

  17.

  PERC
  Havertz tört be a tizenhatoson belülre, majd jobbról középre tette a labdát, de nem talált társat. Végül Gnabry előtt adódott lehetőség, lövése után azonban Schäfer blokkolt.

  16.

  PERC
  Havertz ért kézzel a labdába.

  15.

  PERC
  Szalai fejesének pillanata:

  Fotó: Árvai Károly

  14.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  13.

  PERC
  Gnabryt állították meg lesen.

  12.

  PERC
  Jelenleg a virtuális tabellán a harmadik, továbbjutást érő helyen állunk.

  11.

  PERC
  GÓÓÓL!!! Szalai (0–1)
  11.

  PERC
  GÓÓÓÓÓÓÓL! ELKÉPESZTÓ KEZDÉS, VEZETÉST SZEREZTÜNK! Sallai tökéletes jobb oldali beadása után két védő, Ginter és Hummels között Szalai Ádám bújt ki, majd nyolc méterről, remek mozdulattal a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát. Neuer belekapott a labdába, de védeni nem tudott. 0–1

  8.

  PERC
  Egy jobb oldali beadás után egyet pattant a labda, majd Szalai Attila mellől Rüdiger fejelte a kapu mellé a labdát.

  6.

  PERC
  A kicsiben elvégzett sarokrúgás után nem alakult ki helyzet a német kapu előtt.

  5.

  PERC
  Szalai beadása után Rüdigerről pattant szögletre a labda.

  4.

  PERC
  VÉDÉS! Egy remek felívelés után Kimmich vette át a labdát a tizenhatoson belül, majd kissé kiszorított helyzetből jobbal lőtt, Gulácsi azonban egy kézzel védett.

  2.

  PERC
  Gnabryt próbálták meg kiugratni, de egy kicsit hosszú labdát kapott.

  2.

  PERC
  A németek fekete, a mieink fehér szerelésben léptek pályára.

  1.

  PERC
  Elkezdődött a mérkőzés, a hazaik indították útjára a labdát.

  Véget ért az első félidő, a szünetben Szalai Ádám góljával 1–0-ra vezetünk. Ez azt jelenti, hogy a mieinket egyetlen félidő választja el attól, hogy Németországot kiejtve továbbjusson a halálcsoportból!

  Fotó: Árvai Károly

  A játékosok már a pályán, jönnek a himnuszok.

  Így hangolodtak a meccsre a magyar drukkerek Münchenben. Képek és videók itt!

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  Ha a német–magyar mérkőzés döntetlennel, vagy hazai győzelemmel zárul, akkor a mieink a csoport utolsó helyén zárnak, és búcsúznak a tornától. Ha viszont összejön a bravúr, és Marco Rossi csapata nyer Münchenben, akkor biztosan ott leszünk a nyolcaddöntőben. Az F-csoport másodikjára Anglia vár Londonban, míg ha a harmadik helyen végeznénk, akkor Belgiummal találkoznánk Sevillában.

  Megérkezett a vihar, Münchenben szakad az eső.

  Fotó: Árvai Károly

  A KEZDŐCSAPATOK ÉS A KISPADOK
  Németország: Neuer – Ginter, Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens – Havertz, Sané – Gnabry
  Szövetségi kapitány: Joachim Löw
  A kispadon: Leno (k), Trapp (k), Halstenberg, Koch, Süle, Emre Can, Musiala, Neuhaus, Goretzka, Volland, Werner, Th. Müller
  Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Kleinheisler, Nagy Á., Schäfer, Fiola – Sallai, Szalai Á.
  Szövetségi kapitány: Marco Rossi
  A kispadon: Bogdán (k), Dibusz (k), Bolla, Kecskés Á., Lang, Lovrencsics G., Holender, Sigér D., Nikolics, Schön, Varga K., Varga R.

  Melegítenek a mieink:

  Fotó: Szabó Miklós

  A mérkőzés játékvezetője az orosz Szergej Karaszjov lesz. A 42 esztendős bíró ismerős nekünk: a 2016-es Eb-n ő vezette az Izland–Magyarország csoportmeccset Marseille-ben, amely 1–1-es döntetlennel ért véget. Részletek itt!

  Marco Rossi szövetségi kapitány az alkalmazandó taktikáról és a tiszteletről is beszélt a Németország elleni Eb-csoportmérkőzés előtt. Részletek itt!

  Fotó: Szabó Miklós

  „Egy kapus számára a három-hármas döntetlen nem éppen hízelgő a kapott gólok miatt, de a szurkolók tényleg látványos mérkőzést láthattak, miként a gól nélküli összecsapáson is jól teljesítettünk tavaly februárban – felelte a Nemzeti Sport kérdésére Gulácsi Péter. – Nem nyertem még Münchenben, szeretném, ha ez a sorozat megszakadna szerda este. Előnyt jelent, hogy a Bundesligából ismerem az ellenfeleimet, de biztos vagyok benne, hogy ők is alaposan felkészülnek a válogatottunkból. Hallottuk, hogy Thomas Müller minden bizonnyal nem játszik, szeretnénk neki mihamarabbi felépülést kívánni! A németek keretét jó labdarúgók alkotják, megoldhatják a Bayern támadójának pótlását.”

  További részletek itt!

  Fotó: Szabó Miklós

  Szalai Ádám újra edzésben – helyszíni riport a magyar válogatott keddi tréningjéről. Részletek itt!

  Fotó: Szabó Miklós

  Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjújában a magyar futball folyamatos fejlődéséről beszél, és ígéri, maszkban is hangosan szurkol majd Münchenben. Részletek itt!

  Fotó: Tumbász Hédi

  A németek ellen fehér mezben játszik a válogatottunk.

  A német válogatott nyitányként 1–0-ra alulmaradt a franciákkal szemben, majd 4–2-re legyőzte a legutóbbi Eb aranyérmesét, Portugáliát. Joachim Löw csapata kilenc év elteltével szerzett Eb-meccsen újra négy gólt, 2012-ben a negyeddöntőben Görögország ellen Gdanskban volt képes hasonló teljesítményre (4–2).

  Magyarország a csoportküzdelmek első körében 3–0-ra kikapott Portugáliától (11 veretlen meccs után először veszített a válogatottunk), majd ugyancsak Budapesten, a PuskáS Arénában 1–1-et játszott a világbajnoki címvédő Franciaországgal.

  A magyar válogatott továbbjutásához az kell, hogy nyerjen Németország ellen Münchenben. Ha közben a franciák legyőzik a portugálokat vagy kikapnak tőlük, és a magyar–francia összevetésben jobbak leszünk, akkor a magyar válogatott a 2. helyen jut tovább (Németország lenne a 3., Portugália a 4.). Viszont ha 2. helyen jutnánk tovább, akkor a 16 között Anglia következne Londonban a nyolcaddöntőben. De ha 3. helyen mennénk tovább (ebben az esetben Portugália és Franciaország osztozna az első két helyen és Németország lenne a 4.), akkor jó esély van arra, hogy a hollandokkal játszunk a 16 között Budapesten!

  Ha a németek győznek, ők még csoportelsők is lehetnek, ha a portugálok nem kapnak ki a franciáktól (ebben az esetben német, portugál, francia vagy német, francia, portugál lenne az első három sorrendje).

  Fotó: Árvai Károly

  A csoport másik mérkőzésén az Eb-címvédő Portugália a világbajnok Franciaországgal találkozik Budapesten. Tudósítás itt!

  A találkozót Magyarországon az M4 Sport közvetíti élőben a televízióban.

  A mérkőzést Münchenben, az Allianz Arénában rendezik meg.

  A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Babják Bence, Kocsmár-Tóth István, Pietsch Tibor, Tóth Ádám (szöveg); Árvai Károly, Szabó Miklós (fotó).

  Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Németország–Magyarország mérkőzés az Európa-bajnokság F-csoportjának 3. fordulójában. Tartsanak velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső