2021.VII.20. BL-selejtező: Ferencváros – Zalgiris Vilnius: 2-0

Lehetett volna több is, de így is kétgólos előnyt szerzett a Ferencváros

A Ferencváros jobban játszott a Vilniusnál, kár volt a végén Uzuni kihagyott tizenegyeséért.
A Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában a Ferencváros a litván Zalgirist fogadta az Üllői úton, és az első félidőben remek játékkal kétgólos előnyre tett szert. A második félidőben már kiegyenlítettebb lett a küzdelem, de ekkor is növelhette volna előnyét a hazai csapat, csakhogy a helyzetek – köztük egy tizenegyes – kimaradtak, így kétgólos előnnyel utazik az FTC a visszavágóra.

Nyilatkozatok:

„Nem lehet összehasonlítani a két ellenfelet, azaz a keddi találkozó teljesen más lesz, mint a Prishtina elleni két összecsapás volt – mondta a hétfő délutáni sajtótájékoztatón Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője. – A litván együttes talán szervezettebb, nincs kizárva, hogy öt védővel áll fel ellenünk, amire természetesen felkészültünk. Emellett kevésbé játszik fizikai futballt, mint a koszovói együttes, a játékosaik nem a test a test elleni párharcokra építenek, de ettől még nagyon erős csapat, nem véletlenül nyerte meg hazája bajnokságát. Ugyanakkor nem szeretek túl sokat az ellenfélről beszélni, gyakran megtörtént már, hogy az edző szépen körülírta a vetélytársat, amely aztán másnap teljesen más szerkezetet és taktikát választott. Beszéljünk inkább magunkról, már csak azért is, mert a Ferencváros a párharc esélyese. Ha a mostani szintünknek megfelelő száz százalékot nyújtunk, továbbjutunk.”

Stöger nem unatkozott a múlt keddi győzelem óta, a rendelkezésre álló egy hétben mindent megtett, hogy tovább csiszolja együttese játékát.

„A Prishtina ellen jól teljesítettünk, de pontosan tudom, hogy a tökéletestől messze voltunk – folytatta. – Tetszett, hogy sok helyzetet alakítottunk ki, hogy a két meccsen hat gólt szereztünk, de el kell ismerni, az ellenfélnek több helyzete volt, mint amennyit megengedhetünk magunknak a folytatásban. Bízom benne, hogy a lendületes támadójátékunk kedd este is megmarad, szerencsére több olyan futballista szerepel a támadósorban, aki bármikor villanhat, de nagyon fontos, hogy ne rohanjunk ész nélkül előre. Ha megszerezzük a labdát, az arra kijelölt öt-hat játékos már indulhat is a kapu felé, ám az egyensúlyt muszáj megőrizni, vagyis a többi játékosnak már arra kell készülnie, mi lesz, ha esetleg elveszítjük a labdát, és védekezni kell. Emellett bízom benne, hogy a szögletek és a szabadrúgások után is helyzetbe kerülünk, a játék valamennyi elemében magas szinten kell teljesítenünk a továbbjutásért.”

„Egyik csapat sem véletlenül van itt a második selejtezőkörben – kezdte a mérkőzés előtti sajtótájékoztatót Vlagyimir Cseburin. – Az FTC a magyar bajnok, rendkívül erős csapat, ám mi sem véletlenül nyertük meg hazánk bajnokságát. A párharc után meglátjuk, hogy melyik együttes az erősebb. Természetesen alaposan kielemeztük a Ferencváros játékát, tudjuk jól, hogy a magyar együttes szereti a támadójátékot, ez a csapat erőssége.”

Az 56 éves szakvezető szerint előnyt jelent a Ferencvárosnak, hogy hazai pályán kezd.

„Mivel kedden a Ferencváros lesz hazai pályán, ezért a párharcot tekintve előnyben van a magyar csapat – folytatta a vendégek kazah vezetőedzője. – Persze mindegy, hogy hol játszunk, a játék minősége dönti el, hogy ki győz. A koronavírus-járvány alatti zárt kapus meccsek után különösen fontos, hogy a drukkerek támogassák a csapatot, ezért a keddi találkozón ez előny lesz a zöld-fehéreknek. Azzal a céllal lépünk pályára, hogy minél több gólhelyzetet alakítsunk ki, és minél kevesebb esélyt adjunk a Ferencvárosnak.”

A mérkőzés:

Bajnokok Ligája, 2. selejtező kör, 1. mérkőzés:

Ferencváros — Zalgiris Vilnius: 2-0 (2-0)
Groupama Aréna, 20:00. 10.107 néző.
Vezette: Giorgij Kruasvili (asszisztensek: Varamisvili, Ahvlediani; tartalékjv.: Kvirikasvili – grúzok)

Ferencváros: Dibusz — Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic (Vécsei, 90+2.) — Haratin, Somália — Zubkov (Mak, 69.), Nguen (Zachariassen, 69.), Uzuni — R. Mmaee (Boli, 76.)
kispad: Bogdán, Sigér, Baturina, Loncar, Csontos, Iyinbor, Szánthó, Laidouni
vezetőedző: Peter Stöger

Zalgiris Vilnius: Gertmonas — Mikoliunas, Ljubiszavljevics, Tatomirovics, Bopesu — Onazi (Kuklys, 84.), Gamakov (Kis, 59.), Verbickas — Kyeremeh (Karamarko, 59.), J. Tadic (Sylvestr, 65.), Vidémont
kispad: Duka, Ralys, Piliukaitis, Mikulénas, Jarusevicius
vezetőedző: Vlagyimir Cseburin

Gól: Uzuni (25.), Nguen (39.)
Sárga lap: Haratin (45.) illetve Gamakov (44.)

„Már a kezdés előtt előnyben lesz a Ferencváros” – mondta a Zalgirist irányító Vlagyimir Cseburin a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. A szakember, persze, nem az összecsapást vezető grúz játékvezetői hármas részrehajlására, hanem a hazai szurkolótáborra utalt. Mint mondta, a koronavírus-járvány közepette óriási lökést jelent zsúfolt lelátók előtt futballozni, és a magyar bajnok játékosainak nem is kellett csalódniuk. A Fradi-sasnál és a beléptetőkapuknál már másfél órával a kezdés előtt gyülekezett a tömeg, a két nyári szerzemény, a bosnyák Stjepan Loncar, valamint a norvég Kristoffer Zachariassen pedig most ismerkedhetett meg a Groupama Aréna igazi hangulatával. A BL-selejtező második körének első meccsére ugyanis mindkét futballistát benevezte Peter Stöger, a kispadról várták a kezdő sípszót, az Európa-bajnokságon is szereplő Olekszandr Zubkov pedig először kapott lehetőséget a kezdőben az osztrák szakvezetőnél (a térdsérülés után lábadozó Botka Endre viszont nem volt keretben).

Az ukrán szélső igyekezett is bejátszani a jobb oldalt, mert az már az első percekben kiderült, hogy több terület nyílik majd előtte, mint Tokmac Nguen előtt. A kenyai származású norvég támadó nem tudta úgy átvenni a labdát, hogy ne lógjon a nyakán két védő, sokszor már a felé tartó átadást lefülelték, az első perctől világos volt, hogy a csatár semlegesítése kulcskérdés lesz a Zalgirisnak. Mint ahogy az is, hogy a litván bajnok a „magas” letámadás helyett a „mélyebb” védekezést választja, amikor ugyanis az FTC amolyan kézilabdás taktikával elkezdte körbeadogatni a védőfalat, a vendégek azonnal az 5–3–2-es felállásra váltottak, és mind a tíz mezőnyjátékos a saját kapujának harminc méteres körzetében tömörült. Más kérdés, hogy a védelem így is sebezhető volt: még tíz perc sem telt el, máris előnybe kerülhetett volna a hazai együttes, az előző körben Koszovóban három gólt szerző Myrto Uzuni belsőzése után a labda a lécről kifelé vágódott.

Miközben a kósza litván támadások alapján úgy tűnt, hogy a vendégek többnyire Francis Kyeremeh sebességében, cseleiben és gyors ütemváltásaiban bíztak, addig a rövid passzos játékkal kombináló FTC kétszer is megbontotta az ellenfél védelmét, s bár Olekszandr Zubkov lövését még védte Edvinas Gertmonas, az albán válogatott támadó higgadt befejezésénél már a léc és a kapufa sem segített, a 25. percben előnybe került a mezőnyfölényben futballozó Ferencváros.

Bár Joël Bopesu egy kósza kísérlettel tesztelte Dibusz Dénest, a két Eb-t is megjáró kapusnak nem okozott gondot a jobb sarokra tartó labda hárítása, sőt, továbbra is a lendületesen futballozó FTC irányított. A vendégek többnyire csak futottak a labda után, miközben a Ferencváros olykor a széleket forgatta, máskor középen, rövid passzos, egyérintős összjátékkal bontotta meg a védelmet. Érett az újabb gól, és bár Eldar Civic fejese után még nagyot védett a vendégek kapusa, a 39. percben már ő sem segíthetett: Tokmac Nguen kiszabadult a szorításból, és hajszálpontos lövést küldött a jobb alsó sarokba, így kétgólos előnnyel vonult szünetre a Ferencváros – a látottak alapján teljesen megérdemelten.

A fordulást követően az első gól szerzőjének szöglete után a remek napot kifogó, és a jelek szerint a Peter Stöger elképzeléseihez villámgyorsan alkalmazkodó Ryan Mmaee fejelte a labdát a jobb felső sarok mellé, majd a gyors szögletet követően ismét a marokkói csatár bólintott a léc fölé. A 23 esztendős támadó szerződtetésével aligha lőtt mellé a meccset a második játékrészben is kézben tartó Ferencváros, amely többnyire az ellenfél térfelén járatta a labdát, kereste a rést, és közben végig ügyelt arra, nehogy egy gyors ellentámadás után helyzetbe kerüljön az ellenfél. Ami a Zalgirist illeti: a litvánoknak aligha az eredmény tartása volt a céljuk, ám a védekezésen kívül másra nemigen futotta erejükből.

Az utolsó húsz percre a cserékkel igyekezett újabb lendültet adni csapatának az osztrák vezetőedző, a Tokmac Nguent váltó Kristoffer Zachariassen első tétmérkőzésén lépett pályára új csapatában, ám az újabb gól megszerzése helyett a megnyugtató előny őrzésére törekedett a hazai együttes. A tempó és a játék intenzitása jelentősen visszaesett a második félidőre, védenie egyik kapusnak sem kellett, ám a Ferencváros nem aludt bele a meccsbe, és nem követte el azt a hibát, hogy a kedd este meglehetősen halvány támadójátékot produkáló Zalgiristől gólt kapjon.

Sőt, ha a hajrában a gólhelyzetben kilépő Franck Boli buktatásáért a játékvezető kiállítja a vendégek kapusát, az utolsó perceket emberelőnyben játszhatta volna le a Ferencváros. Ekkor még fütyült a hazai publikum, a hosszabbításban viszont már örömmel vette tudomásul az FTC-nek megítélt tizenegyest, ám az egész meccsen remekül futballozó Myrto Uzuni ezúttal hibázott – másik, de nem elhanyagolható szempont, hogy a lövését védő Edvinas Gertmonasnak már nem kellett volna pályán lennie…

Ennek ellenére a magyar bajnok kedvező helyzetből várhatja a jövő hét keddi visszavágót, s ha Litvániában is képes lesz ilyen szinten irányítani a mecset, aligha forog majd veszélyben a továbbjutás – a biztos csoportkörös szereplés valamely európai kupasorozatban.

Csak nehogy a végén hiányozzon az a büntető…

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sas Gábor, Sportfotók

Nyilatkozatok:

„Mit is mondhatnék? Alapvetően jó helyzetben vagyunk ezzel a kettő-nullával a vilniusi visszavágó előtt, viszont nagyon sok helyzetünk kimaradt – mondta Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője. – Az eredmény szebb lett volna, ha Uzuni belövi a büntetőt. A szünetben felhívtam a figyelmet a koncentrációra, és arról is beszéltünk, hogyan tehetnénk szert egy harmadik és egy negyedik gólra, ami benne is volt a játékban. Elégedett voltam a védekezéssel, két-három veszélyesebb pontrúgása volt az ellenfélnek. Sok dolgot jól csináltunk a mai meccsen, mindig lehet persze hová fejlődni, de alapvetően az a játék, hogy minél több helyzetünk legyen, jó irányba halad. A műfüves pályára is fel kell készülnünk a visszavágón, amelyen hasonló játékkal abszolút elégedett lennék.”

„Jó meccs volt, bár nem mi voltunk a főszereplők, nem így terveztük – értékelt Vlagyimir Cseburin, a Zalgiris vezetőedzője. – Kulcsfontosságú hibákat követtünk el. A labdarúgás a hibák játéka, aki hibázik, gólt kap. A második félidőben volt néhány helyzetünk, de ez még nem jelentette a teljes kontrollt a meccs fölött. Van még egy visszavágó, ott eldől, ki jut tovább. Van egy hetünk, elemezni fogjuk a játékot, kialakítjuk a megfelelő taktikát. Rá kell kényszeríteni az ellenfelünket a hibára, így fogjuk megtervezni a játékot a visszavágón.”

Tokmac Nguen:

Myrto Uzuni:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Zalgiris Vilnius hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.VII.20. BL-selejtező: Ferencváros – Zalgiris Vilnius: 2-0 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  MÁSODIK FÉLIDŐ

  90+8. perc: Vége a találkozónak, a Ferencváros kétgólos előnnyel utazik Vilniusba. 2–0

  90+6. perc: Karamarko megsérült, hordágyon kellett levinni a pályáról.

  90+5. perc: Gyors kontrával indulhatott a Ferencváros, Uzunit talán még bántotta a kihagyott tizenegyes, nem akart passzolni, a lövése viszont gyenge volt.

  90+2. perc: Civic helyett Vécsei a Ferencvárosban.

  90+2. perc: KIMARADT! A tizenegyest Uzuni végezte el, de a kapu bal oldalába tartó lövést Gertmonas kiütötte!

  90+1. perc: TIZENEGYEST KAPOTT A FERENCVÁROS! Ljubiszavljevics kapott bele kézzel bután egy beadásba, harsant is a síp.

  90. perc: Öt perc a hosszabbítás.

  87. perc: Bopesu harcoskodott a bal oldalon, végül még be is tudott adni, középen Sylvestr fejelt, de ez a labda nem volt veszélyes a kapura.

  86. perc: Civic remek bal oldali beadása teljesen egyedül találta Bolit, aki 8 méterről csúnyán melléfejelt.

  84. perc: Itt az újabb vendégcsere, Onazi helyett Kuklys a pályán.

  81. perc: Gyors kontrával indult a Ferencváros, Boli futott a kapu felé, kijött elé a kapus, úgy tűnt szabálytalankodott vele, de a bíró szerint nem.

  80. perc: Jobb oldali szöglet után előbb Sylvestr fejelt veszélyesen, majd a felszabadítást Tatomirovics lőtte rá, de az egyik védőről szögletre pattant a labda.

  78. perc: Egy labdavesztés után Vidémont indult meg a ferencvárosi tizenhatoson felé, betört, majd passzolt, szerencsére rosszul.

  76. perc: Újabb csere a Ferencvárosnál, Ryan Mmaee helyére Boli állt.

  71. perc: Uzuni passzával Civic tört be a tizenhatoson belülre, majd a lövésébe Verbickas vetődött bele.

  69. perc: Cserélt a Ferencváros, Zubkov helyén Mak, Nguen helyén Zachariassen játszik.

  68. perc: Szép ferencvárosi akció végén Wingo adott középre, Mmaee viszont elbotlott.

  66. perc: Az utóbbi percekben a litvánoknál van a labda, szerencsére nem játszanak pontosan.

  65. perc: Újabb litván csere, Tadic helyett Sylvestr a pályán.

  64. perc: Zubkov ívelését Civic vállalta el kapásból, 14 méterről. Szép volt a mozdulat, de veszélyt nem jelentett a litván kapura.

  60. perc: Kis szöglet után Nguen emelt középre, Ryan Mmaee 5 méterről szabadon fejelhetett, de a labda elszállt a léc fölött.

  59. perc: Kettőt cserélt a Zalgiris, Kyeremeh és Gamakov lejött, jött helyükre Karamarko és Kis.

  56. perc: Kijött a szorításból a Zalgiris, és mindjárt kiharcolt egy szögletet. Vidémont adott középre, de mindenkinek elszállt a feje felett a labda. Bedobás.

  55. perc: Civicet ápolták egy darabig, de folytatni tudja.

  51. perc: Na! Uzuni szögletét Ryan Mmaee fejelte az ötös bal sarkáról mellé.

  50. perc: Blazic jobb oldali beadása Uzunihoz szállt, aki furán vette át, de a rátámadó védőről szögletre pattant a labda.

  46. perc: Elkezdődött a második félidő.

  ELSŐ FÉLIDŐ

  45+2. perc: Vége az első félidőnek, jól játszik a Ferencváros, és két góllal vezet. 2–0

  45. perc: Haratin vágta fel csúnyán Vidémont-t, villant a sárga.

  44. perc: A szabadrúgást Zubkov végezte el, és cseles megoldása ellenére a labda elment a jobb alsó mellett.

  43. perc: Zubkov csapta be Gamakovot, aki jól ledarálta. Sárga lap és szabadrúgás 26 méterre a litván kaputól.

  Jól játszik a Ferencváros, a Zalgiris egyelőre nem sok ellenállást tud kifejteni.

  40. perc: Zubkovot mindig megihleti, ha a tizenhatoson kívülről lő gólt egy csapattársa, és ő is megpróbál hasonlót. 26 méterről azonban nem találta el a kaput.

  39. perc: GÓÓÓÓL! BENT VAN A MÁSODIK! Ilyet már láttunk néhányszor… Nguen indult meg szinte a saját térfeléről, majd amikor mindenki passzt várt tőle, 18 méterről, nagyon fineszesen kilőtte a jobb alsót. 2–0

  38. perc: Micsoda meglátás! Zubkov látta meg, hogy beindult Civic, érkezett is a remek ívelés, Civic fejelt is 6 méterről, Gertmonas viszont nagy bravúrral védett.

  36. perc: Civic nagy labdával találta meg a jobb oldalon Zubkovot, aki 2 méterre az alapvonaltól középre gurított, fájdalom, belül nem követte senki a gondolatát.

  35. perc: Uzuni játszott össze remekül Ryan Mmaeével, aki jobbal nagyot lőtt, de az egyik védő lábáról perdült szögletre a labda.

  33. perc: Vilniusi helyzet! Kyeremeh látta meg Tadicot, aki visszatette Vidémont-nak, akinek a nem túl erős lövése Dibusz zsákmánya lett.

  32. perc: Nguen harcolt ki szögletet, amely ezúttal kicsi volt, mégsem hozott helyzetet.

  28. perc: Civic szerzett labdát a vilniusi térfélen, majd elkapta a hév, és 28 méterről rálőtte, de igen magasan fölé.

  25. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET A FERENCVÁROS! Megint Ryan Mmaee villogott, ugyanis középre húzott, nem tudták elvenni tőle a labdát, amelyet három ember között passzolt Uzunihoz, aki egy átvétel után ballal, 11 méterről a bal alsóba lőtt. 1–0

  24. perc: Újabb veszélyes támadást vezetett a Ferencváros, Nguen passzolt Ryan Mmaeéhoz, aki egy cselt mutatott volna be a tizenhatos vonala közelében, csakhogy ezt nem ette meg a Zalgiris védője.

  22. perc: EZ IS KIMARADT! Ryan Mmaee indult meg középen, két embert is becsapott, majd az akciót jobbra kísérő Zubkovhoz játszott, aki a tizenhatoson belülről ellőtte, de elég gyengén, így a kapusnak nem okozott gondot a hárítás. Ebben sokkal több volt.

  21. perc: Ez a szöglet sem volt jó, a másik oldalon ment ki a labda az alapvonalon túlra.

  21. perc: Jól szövődött a Ferencváros támadása, majd Zubkov lőtte el 19 méterről, Bopesu válláról ment mellé a labda.

  18. perc: A szögletből nem lett semmi.

  18. perc: Zubkov szép csel után Nguenhez játszott a tizenhatoson belülre, de a norvég támadó nem tudott rögtön lőni, azért egy szögletre jó volt az FTC.

  A cseh Slavia Praha vár a Ferencvárosra a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában, ha a zöld-fehér együttes sikerrel veszi a Zalgiris Vilnius elleni párharcot a selejtező 2. körében.

  14. perc: Szöglethez jutott a Zalgiris a jobb oldalról, a beadást viszont kifejelték a hazai védők.

  10. perc: LÉC! Megszállta a saját térfelét a Zalgiris, de így is megfeledkezett Uzuniról, aki 11 méterről, jobbról belsővel lőtt, de a labda a lécről kipattant.

  8. perc: Egyelőre egyik kapu előtt sem alakultak ki helyzetek, gyorsan hamvába halnak a támadások.

  4. perc: Sok passzal jött előre a ferencvárosi támadás, végül a bal oldali beadást Gertmonas kapus húzta le.

  2. perc: Letámadta a Ferencváros a litvánokat, akik egyelőre jó passzjátékkal jelentkeznek.

  1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban, a Zalgiris tiszta bordóban játszik.

  ELŐZMÉNYEK

  „Nem lehet összehasonlítani a két ellenfelet, azaz a keddi találkozó teljesen más lesz, mint a Prishtina elleni két összecsapás volt – mondta a hétfő délutáni sajtótájékoztatón Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője. – A litván együttes talán szervezettebb, nincs kizárva, hogy öt védővel áll fel ellenünk, amire természetesen felkészültünk. Emellett kevésbé játszik fizikai futballt, mint a koszovói együttes, a játékosaik nem a test a test elleni párharcokra építenek, de ettől még nagyon erős csapat, nem véletlenül nyerte meg hazája bajnokságát. Ugyanakkor nem szeretek túl sokat az ellenfélről beszélni, gyakran megtörtént már, hogy az edző szépen körülírta a vetélytársat, amely aztán másnap teljesen más szerkezetet és taktikát választott. Beszéljünk inkább magunkról, már csak azért is, mert a Ferencváros a párharc esélyese. Ha a mostani szintünknek megfelelő száz százalékot nyújtunk, továbbjutunk.”

  Stöger nem unatkozott a múlt keddi győzelem óta, a rendelkezésre álló egy hétben mindent megtett, hogy tovább csiszolja együttese játékát.

  A LITVÁNOK TUDJÁK, HOGY AZ FTC-NEK A TÁMADÓJÁTÉK AZ ERŐSSÉGE
  A Zalgiris Vilnius vezetőedzője, Vlagyimir Cseburin támadó felfogású Ferencvárosra készül.

  „Egyik csapat sem véletlenül van itt a második selejtezőkörben – kezdte a mérkőzés előtti sajtótájékoztatót Vlagyimir Cseburin. – Az FTC a magyar bajnok, rendkívül erős csapat, ám mi sem véletlenül nyertük meg hazánk bajnokságát. A párharc után meglátjuk, hogy melyik együttes az erősebb. Természetesen alaposan kielemeztük a Ferencváros játékát, tudjuk jól, hogy a magyar együttes szereti a támadójátékot, ez a csapat erőssége.”

  Az 56 éves szakvezető szerint előnyt jelent a Ferencvárosnak, hogy hazai pályán kezd.

  „Mivel kedden a Ferencváros lesz hazai pályán, ezért a párharcot tekintve előnyben van a magyar csapat – folytatta a vendégek kazah vezetőedzője. – Persze mindegy, hogy hol játszunk, a játék minősége dönti el, hogy ki győz. A koronavírus-járvány alatti zárt kapus meccsek után különösen fontos, hogy a drukkerek támogassák a csapatot, ezért a keddi találkozón ez előny lesz a zöld-fehéreknek. Azzal a céllal lépünk pályára, hogy minél több gólhelyzetet alakítsunk ki, és minél kevesebb esélyt adjunk a Ferencvárosnak.”

  „A Prishtina ellen jól teljesítettünk, de pontosan tudom, hogy a tökéletestől messze voltunk – folytatta. – Tetszett, hogy sok helyzetet alakítottunk ki, hogy a két meccsen hat gólt szereztünk, de el kell ismerni, az ellenfélnek több helyzete volt, mint amennyit megengedhetünk magunknak a folytatásban. Bízom benne, hogy a lendületes támadójátékunk kedd este is megmarad, szerencsére több olyan futballista szerepel a támadósorban, aki bármikor villanhat, de nagyon fontos, hogy ne rohanjunk ész nélkül előre. Ha megszerezzük a labdát, az arra kijelölt öt-hat játékos már indulhat is a kapu felé, ám az egyensúlyt muszáj megőrizni, vagyis a többi játékosnak már arra kell készülnie, mi lesz, ha esetleg elveszítjük a labdát, és védekezni kell. Emellett bízom benne, hogy a szögletek és a szabadrúgások után is helyzetbe kerülünk, a játék valamennyi elemében magas szinten kell teljesítenünk a továbbjutásért.”

  Az egyensúly megőrzésében Sigér Dávidra is kulcsszerep hárulhat, a 30 esztendős középpályás távoli lövéseire éppúgy szükség lehet, mint kritikus pillanatokban a labdaszerzéseire.

  „Szeretnénk bizonyítani, hogy előreléptünk az előző két meccshez képest – mondta a sajtóeseményen a magyar bajnok középpályása. – A szerzett gólok számával nem volt probléma, mégis van bennem hiányérzet, de ez betudható az idény eleji formának. Eddig nem volt sok időnk a közös munkára Peter Stögerrel, más kérdés, hogy ezen a szinten nincs sok idő próbálkozni. Nem becsüljük le keddi ellenfelünket, kellően óvatosak vagyunk, ám bátran, kezdeményezően lépünk pályára. Már az első meccsen muszáj kedvező eredményt elérni, de mivel az előző évvel ellentétben most oda-visszavágós a párharc, ezért nem kilencven percben gondolkodunk, két találkozón kell kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanunk. A célunk, hogy a lehető legkevesebb gólhelyzetet engedélyezzük az ellenfélnek. A kulcs a szervezett védekezés lehet, illetve, hogy labdaszerzés után minél gyorsabban menjünk át támadásba.”

  AZ FTC KERETE A ZALGIRIS ELLEN
  Kapusok: Dibusz Dénes, Bogdán Ádám, Varga Ádám, Mergl Szabolcs, Őri Levente
  Védők: Henry Wingo, Eldar Civic, Miha Blazic, Samy Mmaee, Csontos Dominik, Iyinbor Patrick, Nagy Olivér
  Középpályások: Somália, Ihor Haratin, Kristoffer Zachariassen, Sigér Dávid, Vécsei Bálint, Stjepan Loncar, Csonka András, Aissa Laidouni, Hajdú Roland
  Támadók: Ryan Mmaee, Tokmac Nguen, Roko Baturina, Olekszandr Zubkov, Róbert Mak, Redzic Damir, Szánthó Regő, Franck Boli, Myrto Uzuni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ