2021.VII.9. Pályaavató mérkőzés, Balatonalmádi – Ferencváros: 0-14

Az FTC 14 gólt lőtt a balatonalmádi hírverő meccsén

A zöld-fehérek Dibusz, Dvali, Sigér, Nguen, Boli és Mak nélkül léptek pályára a Balaton partján.
Az FTC labdarúgócsapata 14–0-ra nyert Balatonalmádiban hírverő mérkőzésen.

A mérkőzés:

Balatonalmádi — Ferencváros: 0-14 (0-7)
Balatonalmádi, 17:00. ~1.000 néző.
Vezette: Szilasi Sz. (Keszthelyi T., Farkas G.)

Balatonalmádi: Borda (Koncz) — László G. (Szücs M.), Kiss E., Sánta, Husvéth (Bencsik), Hoffer, Kappel (Varga P.), Mátyás (Horváth B.), Kovácsfi (Ónodi), Hegedüs (Bodnár), Tóth D. (Stiger)
vezetőedző: Kozma Csaba

Ferencváros: Bogdán (Szécsi G., 46.) — Wingo (Iyinbor, 30.), Blazic (Csontos, 30.), S. Mmaee (Jones, 59.), Civic (Redzic, 30.) — Somália (Katona M., 46.), Haratin (Vécsei, 30.) — Szánthó, Ramadan, Uzuni (Gera Dán., 30.) — R. Mmaee (Baturina, 46.)
vezetőedző: Peter Stöger

Gól: Uzuni (3., 11.), Civic (15.), S. Mmaee (30.), Szánthó (31., 53., 81.), Redzic (38.), Ramadan (43., 48.), Baturina (51., 76., 85.), Gera Dán. (71.)

A találkozót megelőzően Ács Attila a Balatonalmádi SE elnöke, Veszeli Lajos festőművész, Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere, és Kontrát Károly, országgyűlési képviselő adták át a sportközpont bejáratánál elhelyezett szobor alkotást, amely egy futballozó gyermek párost ábrázol.

A hivatalos ünnepséget követően a kezdőkörben Ács Attila, valamint Kepli Lajos és Kontrát Károly köszöntötte a megjelenteket, majd Pató Bálint előadásában felcsendült a Himnusz. A kezdőrúgást Jandrasics Gábor végezte el, aki 47 éve tevékenykedik a Balatonalmádi Sportegyesület sikereiért. Az egyesület megbecsült tagja hatalmas zöld-fehér szurkoló is, ezért nagy megtiszteltetés volt számára a mérkőzés elindítása.

A kezdést követően megszerezte a vezetést a Ferencváros, Ryan Mmaee labdaszerzése után az üresen álló Uzuni elé került a labda, aki higgadtan helyezett a hálóba (0-1).

A 8. percben Szánthó Regő végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkáról, lövése centikkel szállt fölé. Az első tíz perc végén Uzuni szabadrúgása pontosabb volt, és 23 méterről a sorfal fölött a rövid sarokba tekert (0-2).

Az első negyedóra végén már 0-3 állt az eredményjelzőn, Civic bombaerős lövésére Borda nem tudott reagálni. A 20. percben egy remek ütemű beadást követően Ryan Mmaee fejelhetett üresen, de Borda hatalmas bravúrral hárított.

Az első félórához érve Szánthó jobboldali szöglete átszállt túloldalra, az érkező Samy Mmaee a hosszú sarokba helyezett (0-4). A középkezdést követően Uzuni lépett ki ziccerben, majd a Bordáról kipattanó labdát Szánthó passzolta az üres kapuba (0-5).

A gólokat követően Stöger mester a BL találkozót szem előtt tartva, ötös cserére szánta el magát. A 37. percben Csontos beívelését Vécsei fejelte a felső lécre, majd a következő akcióból Redzic 16 méterről kilőtte a bal sarkot (0-6).

A félidő vége előtt az eddig nagy védéseket bemutató Borda cselezte el magát a kapuban, és Ramadan lábáról a hálóba gurult a játékszer (0-7).

A szünetben sem unatkozhatott a kilátogató szépszámú nézősereg. Az FC Ajka U19-es tehetsége, Puskás Patrik tartott freestyle foci bemutatót, aki jelenleg az országosan is ismert Freestyle FC tagja.

A második játékrész is gyors vendéggóllal indult, Gera beadását Ramadan fejelte a hálóba (0-8).

Az 51. percben Vécsei labdaszerzését követően Baturina ballal lőtt a hosszú sarokba (0-9).

Két minutummal később Ramadan passza után Szánthó szerezte meg saját maga második, csapata tizedik találatát (0-10).

A Ferencváros továbbra is komolyan vette a találkozót, azonban a lelkesen játszó hazaiak védelme hősiesen állta a folyamatos támadásokat.

A 71. percben Gera kapott labdát a jobb szélen, majd a kapufa segítségével a kapuba lőtt (0-11).

Negyedórával a vége előtt a tizenkettedik Ferencváros gól is megszületett, Gera passza után Baturina ziccerben nem hibázott. A 80. percben Szánthó 16 méterről tekert a hosszú sarokba az egy perce pályán lévő Koncz mellett (0-13).

Öt perccel a mérkőzés vége előtt Redzic iramodott meg a jobb szélen, beadását Baturina lőtte a kapu közepébe (0-14).

*

A Prishtina elleni Bajnokok Ligája-selejtező jövő keddi visszavágójára készülő Ferencváros pénteken Balatonalmádiba látogatott, ahol pályaavató gálamérkőzést játszott a Veszprém megyei első osztály legutóbbi idényében harmadik helyen végző helyi együttes ellen.

A zöld-fehéreknél a Prishtina elleni párharc első mérkőzésén (3–0) kezdőként szereplő játékosok közül Dibusz Dénes, Lasa Dvali, Sigér Dávid, Tokmac Nguen, Franck Boli és Róbert Mak nem játszott, míg Henry Wingo, Miha Blazic, Eldar Civic, Ihor Haratin és Myrto Uzuni harminc percet kapott Peter Stöger vezetőedzőtől, ez idő alatt a Ferencváros öt gólt szerzett, majd a szünetben 7–0-ra vezetett.

A vendégek a második félidőben is hétszer találtak be, így Szánthó Regő vezérletével 14–0-ra nyertek Balatonalmádiban.

További képek: fradi.hu, veol.hu

Nyilatkozatok:

Peter Stöger:

Kozma Csaba: — Mindenki láthatta, mekkora különbség volt a két együttes között. Két hete kezdtük a tréningeket, a legtöbb játékosom a munkából érkezett a mai meccsre, ennek köszönhetően az energia elfogyott a végére, de jól helytálltak a srácok. Nagyon jól érezte magát az egész csapat.

Katona Máté:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a veol.hu, a Ferencváros és a Balatonalmádi hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100101ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ