2021.XI.12. VB-selejtező, Magyarország – San Marino: 4-0

Négygólos győzelem San Marino ellen a Puskás Arénában

Szoboszlai duplázott, Gazdag és Vécsei is betalált, de immár biztos, hogy nem leszünk ott a 2022-es vébén.
A magyar labdarúgó-válogatott San Marinót fogadta a Puskás Arénában a világbajnoki selejtezők utolsó előtti körében, és 4–0-ra győzött. Azonban biztossá vált a lengyelek és az angolok győzelmével, hogy – mint 1986 óta mindig – a következő vb-t is a magyar csapat nélkül rendezik meg.

VB-SELEJTEZŐ, I. CSOPORT, 9. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG — SAN MARINO 4-0 (2-0)
Puskás Aréna, ~11.000 néző.
vezette: Filip Glova (asszisztensek: Polacek, Bednar; tartalékjv.: Ocenás – szlovákok; VAR: San, VAR asszisztens: Scharer – svájciak)

MAGYARORSZÁG: Dibusz — Botka (Balogh B., 85.), Lang, Szalai At. — Nego, Nagy Á. (Schäfer, 57.), Vécsei, Schön (Varga K., 57.) — Gazdag (Kiss T., 73.), Szoboszlai (Hahn, 85.) — Szalai Á.
kispad: Szappanos, Bogdán, Kecskés Á, Fiola, Nagy Zs., Spandler
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

SAN MARINO: E. Benedettini — Ma. Battistini, F. Fabbri, D. Rossi (Zonzini, 71.), A. Grandoni (A. Golinucci, 60.) — Mularoni, Lunadei, E. Golinucci, D. Tomassini (Hirsch, 36.) — F. Tomassini (D’Addario, 60.), Nanni (M. Vitaioli, 60.)
kispad: S. Benedettini, Marconi, Quaranta, M. Ceccaroli, Conti, L. Ceccaroli, Mi. Battistini
Szövetségi kapitány: Franco Varrella

Gól: Szoboszlai (6., 83.), Gazdag (22.), Vécsei (88.)
Sárga lap: — illetve Zonzini (90+2.)

Nagy tétje nem volt a Magyarország–San Marino világbajnoki selejtezőnek (tegyük hozzá: sajnos…), de a Puskás Aréna péntek este is lenyűgöző látványt nyújtott.

Magyarország legnagyobb futballstadionja ismét piros-fehér-zöld színben díszelgett, ha érkeztek volna erre az estére szurkolók a miniállamból Budapestre, biztosan számtalan felvételt készítenek a csodálatos létesítménnyel a háttérben. Ám nemcsak vendégszurkolókból volt kevesebb ezúttal a megszokottnál, a magyar drukkerek is visszafogott létszámban mentek ki a stadionba, a világbajnoki részvétel esélyének elúszása, a vírusveszély és a fogcsikorgató hideg több szurkolót odahaza tartott.

A Dózsa György út felől azért így is szép számmal érkeztek az ultrák, komótosan, kényelmesen bandukoltak a beléptetőkapuk irányába. Odabent a kispadok előterében. a melegítő játékosokat nézve Marco Rossi szövetségi kapitány is ráérősen sétálgatott, az este legnehezebb döntéseit addigra meghozta. A három belső védős rendszer jobb oldalán Botka Endre kezdett, előtte Loic Nego rohamozott, a középpályán pedig Vécsei Bálint és Schön Szabolcs is helyet kapott. Másfél perc sem telt el a mérkőzésből, máris a magyar csapat rúghatta az első szögletet, három perccel később a másodikat – úgy tűnt, a legjobb játékosok minél hamarabb szerették volna megszerezni az első gólt.

És jött is a gól!

Szoboszlai Dominik a hatodik percben pimasz gólt szerzett, előbb Lorenzo Lunadei lába között gurította át a labdát, majd a rárontó Filippo Fabbri jobb és bal bokája között lőtt az alsó sarokba – az agresszív kezdésnek tehát gyorsan eredménye lett.

A 10-es mezben futballozó támadó épp a hazai tábor előtt ünnepelhetett, a gólpasszt adó Szalai Ádámmal a nyakában integetett a legvérmesebb és leginkább kitartó drukkereknek, igazolva, hogy ő bizony megfeszül a magyar válogatottért. A vendégek aligha így tervezték az első perceket a Puskás Arénában, a csoport utolsó helyén (pont nélkül) álló miniállam futballistái még inkább összezavarodtak, tizenhat perccel az első találatunk után pedig jött a második, ezúttal a másik támadó középpályás, Gazdag Dániel talált be a kapuba.

San Marino az első félidőben gyakorlatilag egyetlen veszélyes támadást sem vezetett Dibusz Dénes kapujának irányába – no, igen, velük kapcsolatban gyakran téma, hogy játékosaik munka mellett futballoznak. A Budapestre érkező keretben többek között grafikus, használtautó-kereskedő, fogorvos, könyvelő, csomagolóanyag-gyártó vállalatnál dolgozó munkás és elektromos boltot üzemeltető vállalkozó is helyet kapott.

Az első gólnál „kötényt” kapó Lorenzo Lunadei például autókereskedésben dolgozik, elmondása szerint egy-egy luxusautó értékesítésénél százszor nagyobb eredménynek tartja, hogy már a Wembleyben is pályára léphetett, s hogy a világbajnoki selejtezők ideje alatt a londoni találkozó után a budapestit várta leginkább.

A második gólt követően is lendületben maradt a magyar csapat, a középkezdéshez a csapatkapitány, Szalai Ádám vitte a labdát, és ez a jelenet sok mindent elárult a játékosok hozzáállásáról. Az éneklő, lelkesedő drukkerek élvezték a játékot, a 32. percben pedig a hat esztendővel ezelőtt november 12-én, harminckét éves korában elhunyt Fülöp Mártonra emlékeztek, megállás nélkül skandálták a kapus nevét.

A forgatókönyv a fordulás után sem változott, az első félidei 76 százalékos labdabirtoklási mutató nagyjából megmaradt. Szinte csak pillanatokra került a vendégekhez a labda, már annak is örülniük kellett, ha a felezővonalat átlépték, ám ott aztán végképp elfogyott az erejük, a tudományuk. A magyar csapat többször is tért ölelő keresztlabdával próbálta fellazítani a tömörülő San Marinó-i védelmet, a védelemből hol Szalai Attila, hol Lang Ádám próbálta a hátvédek mögé beívelni a labdát.

Helyzetet mégis inkább középen vezetett akció végén sikerült kialakítani, Szalai Ádám harcolt ki magának lehetőséget, ám hiába a magabiztos, kétgólos előny, az újabb gólok nem igazán akartak összejönni. Pedig a vendégekről mindent el lehetett mondani, csak azt nem, hogy durvák lettek volna, az első hatvan percben mindössze kétszer szabálytalankodtak.

A labda leginkább a felezővonal és a San Marinó-i tizenhatos vonala között vándorolt lábról lábra, többször is előfordult, hogy Nagy Ádám és társai hússzor-harmincszor is egymáshoz passzoltak, mire a vendégek közbe tudtak szúrni, és ha csak pillanatokra is, de megszerezték a labdát. A hetvenedik percre a vendégek szövetségi kapitánya, Franco Varrella az összes cserelehetőségét kihasználta, Marco Rossi azonban lassabban változtatott, a 73. percben aztán Kiss Tamás személyében újoncot avatott.

Az olasz tréner keze alatt ő volt a 22. újonc. A 2021-es esztendőben a hetedik lett: Sallói Dániel, Bolla Bendegúz, Géresi Krisztián, Hahn János, Schön Szabolcs és Tamás Márk után Kiss Tamás is életre bevési emlékezetébe ezt az évet. A holland SC Cambuur légiósa a támadósor bal oldalán jutott szerephez, pályára küldését követően hamar kapura lövéssel is próbálkozott, az viszont elszomorító, hogy a világ leggyengébb válogatottja ellen előtte tizenhét perc telt el kaput eltaláló próbálkozás nélkül.

A szurkolók is érezték, a hajrában elkél még a biztatás, megállás nélkül énekeltek, dalolásztak, és hét perccel a rendes játékidő lejárta előtt Szoboszlai Dominik újabb gólt szerzett, ezúttal átlövésből, a gyengébbik, azaz bal lábával vágta a labdát a vendégek kapujába.

A találkozó hajráját ismét megnyomta a magyar válogatott, Vécsei Bálint is a kapuba talált, így az esztendő utolsó hazai mérkőzését sikerrel – négygólos győzelemmel – zárta a magyar válogatott. A drukkerek elégedetten tapsolták meg a játékosokat, akik a vb-selejtezősorozat utolsó játéknapján, hétfőn Lengyelországban lépnek pályára. 4–0

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 9 7 2 29–3 +26 23
2. Lengyelország 9 6 2 1 29–9 +20 20
3. Albánia 9 5 4 11–12 –1 15
4. MAGYARORSZÁG 9 4 2 3 17–12 +5 14
5. Andorra 9 2 7 8–23 –15 6
6. San Marino 9 9 1–36 –35 0

További képek: mlsz.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Marco Rossi először arról beszélt, mire számít Varsóban jövő hétfőn, az immár tét nélküli vb-selejtezőn.

„Minden egyes mérkőzésen Magyarországot képviseljük, és a maximumra törekszünk. Ez lesz Varsóban is, függetlenül attól, hogy matematikailag már eldőlt, hogy nem lehetünk ott a vébén, de ezt már tudtuk az albánok elleni meccsek után is (hogy kevés az esély). A lengyelek elleni meccsre pihentettem is a játékosokat. Például Fiola Attilát, és a mai meccs első felében Schäfer Andrást is. San Marino ellen próbáltuk kiszolgálni a szurkolókat, próbáltunk minél több gólt szerezni, és a játékosok megfeleltek az elvárásaimnak.”

A kapitányt ezután Szoboszlai Dominik játékáról kérdeztük.

„Szoboszlaival kapcsolatban sosem kételkedtem, hogy mindig büszkén viseli a válogatott mezét. Ez minden játékosban közös, de rá különösen jellemző. Amikor itt van, csak a válogatottra gondol, minden percet maximális erővel játszik. Büszke, motivált játékos, ezt ma is megmutatta” – fogalmazott Rossi.

A szövetségi kapitányt végezetül arról faggattuk, mit szól ahhoz, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök biztosította a bizalmáról, és hogyan értékeli az újoncok teljesítményét.

„Elégedett vagyok Kiss Tamás és Balogh Botond munkájával, hozzáállásával. Mindenkire odafigyelünk, az U17-es mérkőzéseket is figyeljük; aki bizalomra ad okot, az lehetőséget, meghívót kaphat. Ami az évet illeti, a mérleget lerontotta az Albánia elleni két meccs. Az Eb-n olyan képet sikerült mutatnunk a csapatról, ami beleégett az emberek emlékezetébe, de Albánia tönkretette az összképet. Ez az oka annak, hogy most már nincs meg az esély, hogy kijussunk a vébére. Ami pedig a jövőmet illeti: négy évig van még szerződésem, tudom, hogy élvezem az elnök úr feltétlen bizalmát, és számomra ez a legfontosabb – és persze az is, hogy a szurkolók többségének bizalmát is élvezem. Nem teszek eleget azok vágyainak, akik azt szeretnék, hogy már holnap elpatkoljak… Persze, egyszer mindenkinek vége lesz, de most száz szurkolóból ötvenegy azt szeretné, hogy maradjak, és ez a fontos. De egy-egy meccsen bármi megtörténhet, ha mondjuk jövőre, a Nemzetek Ligája A-divíziójában három-négy meccset elveszítünk három-négy góllal, nyilván ismét többen követelik a fejemet. Jelen pillanatban szeretnék maradni, és az elnök úr is ezt szeretné.”

Rossi mellett a vendégek kapitánya is értékelt.

„Voltak pillanatok, amikor a csapatunk megtalálta a megfelelő játékmódot, de összességében hibátlanul játszott a magyar válogatott. Elszenvedtük, hogy az ellenfél diktálta a játékot, végig támadó szellemben futballozott. A srácaimban nagy a tisztelet Magyarország és minden ellenfelünk iránt, és gyakran megszeppennek. Azt kiabáltam nekik, vegyétek le a maszkot, mert én tudom, mire képesek. A második félidőben már jobban meg tudtuk mutatni a saját arcunkat” – nyilatkozta a San Marinót irányító Franco Varrella.

„Végig hittem benne, hogy újra itt leszek a válogatottba, nem tettem le róla egy pillanatig sem. Nagyon örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek – nyilatkozta Vécsei Bálint, aki az első gólját szerezte a nemzeti együttesben. – Úgy készültünk a meccsre, hogy nem adunk esélyt San Marinónak, és száz százalékot adunk kilencven percen keresztül. Szerettük volna kiszolgálni a stadionba kilátogatókat és a tévénézőket is, úgy érzem, sikerült. Rúghattunk volna még több gólt is, megvoltak a helyzeteink. Motiváltan és agresszíven játszottunk, ilyen mentalitásban szerettünk volna pályára lépni.”

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, valamint az UEFA hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100101ejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+3.

    PERC
    És most oda is hívják maguk elé a játékosokat, hogy közösen elénekelhessék a Himnuszt.

    90+3.

    PERC
    Magyarország, Magyarország! kiáltással élteti az egy emberként ugráló tábor a csapatot, majd a Hajrá, Magyarország! rigmussal köszöni meg a csapatnak a győzelmet.

    90+3.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+3.

    PERC
    Nego beadását kiüti a levegőben úszva Benedettini, Szalai Á. elől.

    90+2.

    PERC
    Kevin Zonzini kap sárga lapot reklamálásért.

    90+2.

    PERC
    Három perc a ráadás.

    90+2.

    PERC
    Szalai Ádám 14-ről a kapu fölé emel ziccerben, elegánsan, de les.

    90.

    PERC
    Szoboszlai először szerzett két gólt egy meccsen a válogatottban. Kiss Tamás a Rossi-éra 22., Balogh Botond a 23. újonca nemzeti csapatunkban. A sajtópáholyból lassan nem lehet látni a ködtől a pályát. Vécsei első gólja a válogatottban – jelentik.
    88.

    PERC
    Kiss jobb oldali, jobblábas beadása az ötösön álló Battistiniről Vécsei elé csorog, aki 13 méterről, ballal a bal sarokba lő, félmagasan, nagy erővel! 4–0!

    88.

    PERC
    VÉCSEI BÁLINT IS GÓLT LŐ!

    88.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (4–0) Vécsei
    86.

    PERC
    Varga szögletét középre üti a kapus, de megússza.

    85.

    PERC
    Hahn János be, Szoboszlai le.

    85.

    PERC
    Balogh Botond váltja Botkát, újabb ÚJONCAVATÁS.

    84.

    PERC
    A gól előtt Nego szerzett labdát a jobb szélen Battistinitől, majd Schäfer passzolt középre laposan Szoboszlaihoz.

    84.

    PERC
    SZOBOSZLAI DOMINIK ballal is lő egy gólt, középről, 21 méterről, a labda a bal alsó sarokban. 3–0!

    83.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (3–0) Szoboszlai
    82.

    PERC
    A Hajrá, magyarok! felelgetős rigmus még úgy is nagy erővel visszhangzik, hogy csak az alsó karéjban vannak szurkolók.

    81.

    PERC
    Battistini és Fabbri összefejelt közben, ápolás.

    81.

    PERC
    Szoboszlai bal oldali szögletét nem sokkal tereli a bal alsó mellé az ötösről Szalai Attila, fejjel, Vécsei bevetődik a gólvonal előtt, de nem éri el a labdát!

    81.

    PERC
    Varga lő a jobb alsó felé jobbal, a labda megpattan az ötös előtt álló F. Golinucci hátán, de eléri a labdát így is a kapus.

    78.

    PERC
    Lunadeit kell ápolni, hasba rúgta Schäfert, de neki fáj. Alighanem meghúzódott a tornamutatvány közben.

    77.

    PERC
    Schäferé dettó.

    77.

    PERC
    Kiss bal oldali beadása a kapusé.

    76.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    76.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    72.

    PERC
    Kiss Tamás váltja Gazdagot, ÚJONCAVATÁS!

    72.

    PERC
    Nego ível be jobbal a jobb szélről, Szalai Ádám hétről Battistinibe fejeli a labdát.

    71.

    PERC
    A szurkolók nagy rohamokra vezénylik a mieinket a hajrá előtt.

    70.

    PERC
    Bizony… Kevin Zonzini váltja Rossit.

    70.

    PERC
    Szalai Á. sarkazása picit hosszú Szoboszlainak, Rossi ment bevetődve előle, szinte utolsó erőtartalékaival.

    69.

    PERC
    Az albánok már öt gólt kaptak az angoloktól.

    69.

    PERC
    Vécsei emelése rossz most jobbra Negónak.

    68.

    PERC
    Vécsei lő egy sokpasszos, túlvariált támadás után ballal nyolcról Lunadeibe, Nego jobbról jobbal 13-ról a léc fölé vágja a lecsorgót.

    66.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    64.

    PERC
    Benedettini húzza picit az időt.

    64.

    PERC
    Vécsei lő Varga bal oldali, lapos beadása után ballal a léc fölé, középről, mintegy 18 méterről.

    60.

    PERC
    Alessandro D’Addario be, F. Tomassini le.

    60.

    PERC
    Alessandro Golinucci váltja Grandonit.

    60.

    PERC
    Matteo Vitaoli be, Nanni le.

    59.

    PERC
    Szoboszlai bal oldali beadását Botka 13-ról a jobb sarokba fejelné, de gyengén, ment látványos légi út végén Benedettini.

    58.

    PERC
    Fotók: Meder István

    58.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    58.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    57.

    PERC
    Schäfer András Nagyot váltja, motorcsere.

    56.

    PERC
    Varga Kevin be, Schön le, szélsőcsere.

    56.

    PERC
    Vécsei újabb jó passzát Gazdag kissé balról, hétről ballal nagyon a rövid sarok mellé töri!

    55.

    PERC
    Leszáll a köd, reméljük ezért nem büntet a FIFA – jelenti a helyszínről kollégánk, Pór Károly.
    54.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    54.

    PERC
    Nagy emel az ötös és Botka elé, rossz a levétel, jő a kivetődő Benedettini, Battistini meg szépen lépett a védőnk elé.

    53.

    PERC
    Helyzet ismét: Vécsei passzol balra Szalai Ádámhoz, aki ballal kapura lő egy csel után, Battistini mellől, de véd a jobb alsó előtt a vetődő kapus.

    52.

    PERC
    Schön bal oldali beadása is Grandonié.

    51.

    PERC
    Nego jobb oldali beadására ráhasal Dante Rossi az ötös előtt… szöglet. Szoboszlai jobbal középre adja, Vécsei Grandoni mellől a kapushoz fejeli a labdát hat méterről.

    48.

    PERC
    Szoboszlai és Szalai Á. hozna össze egy helyzetet Schönnek, de ment előle az ötös bal sarkán okosan Battistini, és mehet dobni.

    47.

    PERC
    Szoboszlai bedob egy műesést, tovább.

    46.

    PERC
    Egy vendégtámadással, amely tartott 3 másodpercig.

    46.

    PERC
    CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    89, ill. 65 százalékos a passzok pontossági aránya a két oldalon.

    FÉLIDŐ

    76 százalékban a mienk a labda, 9 lövés itt, 1 ott, 3, ill. 0 ment a kapukra ezek közül.

    FÉLIDŐ

    A szünetben, a korábbi szokásoknak megfelelően, a tábor elénekelte a Székely himnuszt.

    FÉLIDŐ

    Ami a válogatottsági számokat illeti, Szalai egy újabb meccsel, többek között Bene Ferencet, Bálint Lászlót és Fenyvesi Mátét is megelőzve, a 12. helyre lépne előre az örökrangsorban.

    FÉLIDŐ

    És ha San Marino ellen ez még nem is jön össze, feltehetően lesz még rá lehetősége a 33 éves Szalainak, akár már jövő hétfőn, Lengyelország ellen is növelheti a góljai számát. Érdemes kiemelni, hogy ha 28 gólig eljutna, akkor a még élő egykori válogatottak közül csak a 32 gólos Nyilasi Tibor lenne előtte a listán.

    FÉLIDŐ

    A 26 góllal utolérné az örök-góllövőlistán jelenleg – Takács Józseffel holtversenyben – 14. helyen álló Gera Zoltánt, egy duplával meg is előzné, és azzal már az elmúlt 25 év legeredményesebb játékosának mondhatná magát a válogatottban. Egy újabb triplával a válogatottban 1984 és 1995 között 28 gólt szerző Kiprich Józsefet is utolérné.

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    SZALAI ÁDÁM ALIGHANEM LEGSZEBB GÓLJA A VÁLOGATOTTBAN – A SAN MARINO ELLENI 2010-ES MECCSEN A MÁSODIK TALÁLATA (FOTÓ: NS-ARCHÍV)
    FÉLIDŐ

    A 77. válogatott mérkőzésén játszó, a címeres mezben eddig 25 gólt szerző, 33 éves Szalai Ádám a nemzeti csapatban 11 évvel ezelőtt, 2010. október 8-án talált be először a kapuba, akkor rögtön három gólt is szerzett.

    FÉLIDŐ

    A díj odaítélésében három panel vesz részt: a szurkolók (az ő voksuk 40 százalékos súllyal számít), a klubok (30 százalék) és kiválasztott Bundesliga-szakértők (30 százalék). Előző alkalommal – hosszú sérülése után – úgy nyerte el a címet Szoboszlai, hogy mind a három fordulóban játszott, a másodikban, a VfB Stuttgart elleni 4–0-s győzelem során két gólt szerzett.

    FÉLIDŐ

    Augusztus után októberben is az RB Leipzig magyar válogatott középpályását, Szoboszlai Dominikot választották meg a hónap újoncának a Bundesligában – olvasható a bajnokság hivatalos oldalán. A jelenlegi kiírásban másodszor zsebelte be a hónap újoncának járó elismerést – neki sikerült elsőként ebben az idényben – Szoboszlai Dominik, aki egy gólt és két gólpasszt jegyzett októberben, miközben 87 százalékos pontossággal passzolt. Ha ez nem lenne elég, 90 percenként 26 párharcban vett részt, amelyek 50 százalékát meg is nyerte.A 21 esztendős játékos csapattársát, Josko Gvardiolt (RB Leipzig) és Joe Scallyt (Mönchengladbach) utasította maga mögé a szavazáson.

    FÉLIDŐ

    FÉLIDŐ

    Gólokban? Gazdag.

    FÉLIDŐ

    Fotó: Árvai Károly

    Nincs elérhető leírás.

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    És az albánok is búcsúznak…

    FÉLIDŐ

    De a lengyelek gondoskodtak arról, hogy ne kelljen már izgulnunk a vb miatt matematikai alapon sem…

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+2.

    PERC
    A Transfermarkt statisztikái szerint Dibusz már hétszer ért a labdába.

    45+1.

    PERC
    Nem csodálkoznánk, ha lassan Dibusz Dénes is ugrálva dalra fakadna, hogy egy kicsit bemelegedjen, alighanem a labdába még nem érő kapusunk fázik a legjobban az egész stadionban…

    45+1.

    PERC
    Az énekkar most egy másik örökzöldre váltott:
    „Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom.
    Minden madár társat választ, virágom, virágom.
    De én inkább meccsre járok, virágom, virágom.
    A lelátón dalolászok, virágom, virágom!”

    45.

    PERC
    Egy perc a ráadás.

    45.

    PERC
    Szalai A. indítja a balon Schönt, aki ballal a léc fölé lő éles szögből, nyolcról. Rossi mester dühöng.

    45.

    PERC
    Schön ad be balról, Szoboszlai söpröget hátul. Szalai Á. sarkazása a védőké.

    44.

    PERC
    Szoboszlai jobb oldali, jobblábas beadását kornerre tisztázza nyújtott lábbal Grandoni. Vécsei lekészít, Nego ballal 22-ről lő, blokk. Ismét szöglet.

    43.

    PERC
    Közben a tábor kezdi művészi szintre emelni az éneklést, kórusokat meghazudtoló módon, több szólamban énekel:
    „Eljött a meccs napja, mi újra itt vagyunk,
    Nem adjuk fel soha, mi szívből szurkolunk!
    Küzdünk a címerért, mert miénk ez a föld,
    Három szín, mi éltet, a piros-fehér-zöld!”

    43.

    PERC
    Nagy passza után Szalai Ádám 15-ről, kissé jobbról a bal alsó mellé lő. Benedettini vetődve biztosított.

    41.

    PERC
    Nagy bal oldali beadása elér Szalai Attilához, aki ellökte előtte Rossit. Aki reklamál, a nyaka fáj.

    40.

    PERC
    De Szoboszlai jobbal most a sorfalba lő.

    40.

    PERC
    Törökös szög…

    39.

    PERC
    Battistini felrúgja Schönt a kapujuktól 32 méterre, kissé balra.

    39.

    PERC
    Az albánok is búcsúznak…

    36.

    PERC
    Adolfo Hirsch be, a Negóval nem bíró D. Tomassini le. A (szintén kezdő) Dante Rossihoz hasonlóan argentin születésű Hirsch balszélső, Grandoni lesz ezentúl Nego embere.

    36.

    PERC
    Fotók: Árvai Károly

    36.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    35.

    PERC
    Akiről Lunadei méterekkel lemaradt.

    34.

    PERC
    Gazdag ad be jobbról a kapus hibája után, a beadása éppen csak magas a középen nagyot ugró Szoboszlainak!

    34.

    PERC
    Most éppen a 2015 novemberében elhunyt Fülöp Márton nevét skandálja a tábor. A 24-szeres válogatott kapus napra pontosan hat éve hunyt el – jelenti kollégánk a helyszínről.

    32.

    PERC
    San Marino bajnokságában jelenleg a legjobb góllövő Imre Badalassi. Az olasz „légiós” az aktuális gólkirály is.

    32.

    PERC
    Az argentin születésű játékos a hazai SS Folgore/Falciano tagja.

    31.

    PERC
    A jónevű Hirsch melegít. Csere lesz máris?

    30.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós

    30.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    30.

    PERC
    Fabbri szép mozdulattal ment fejjel az ötösön Szalai Á. elől, Nagy jobb oldali beadását követően.

    29.

    PERC
    Schön bal oldali beadását bedobásra fejeli Grandoni.

    28.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    26.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    26.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    26.

    PERC
    Szalai megmutatta a bírónak, szerinte ki ragadt benn, de a VAR másképp látta…

    26.

    PERC
    Bizony les volt.

    26.

    PERC
    Megnézi azért a VAR is.

    26.

    PERC
    Videobíró.
    26.

    PERC
    Szalai Ádám a kapuba harcolja a labdát közelről, de lesről passzolt középre balról Schön.

    25.

    PERC
    Nagy Ádám remekül indította a gól előtt Negót. Gólvideó itt!

    24.

    PERC
    Szalai Ádám viszi a labdát vissza a középkezdéshez a mieink gólja után, 2–0-s vezetésnél. Ez alighanem mindent elmond a fiúk hozzáállásáról – jelentik.

    22.

    PERC
    ITT A MÁSODIK! Nego jobb oldali lapos beadását most az ötös jobb sarkáról rúgja futtából jobbal kapura GAZDAG DÁNIEL, s a labda a kapus lába között megtalálja az utat a jobb alsó sarokba. Benedettini beleért, de hárítani nem tudott: 2–0!

    22.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (2–0) Gazdag
    21.

    PERC
    Schön balról ballal Gazdagot találja meg egy lapos passzal, a középpályás ballal lágyan a hosszúba helyezne a rövid oldali ötössarokról, ám vetődve véd a bal alsó sarok előtt Benedettini.

    20.

    PERC
    A lengyelek gondoskodtak arról, hogy ne kelljen már izgulnunk a vb miatt.

    19.

    PERC
    Eközben az angolok és az albánok…

    19.

    PERC
    Nego elfutna a jobbon, Grandoni azonnal fellöki őt… tovább.

    18.

    PERC
    Dante Rossi eléggé viharvert arccal néz máris, de szerelte az előbb a 16-os előtt Schönt, most meg ment Grandonival együtt Szalai Á. elől Botka újabb beadásánál.

    15.

    PERC
    Egyébként ez a 18. meccse a válogatottban.

    14.

    PERC
    A szurkolótábor az első perctől megállás nélkül, nagy hangerővel biztatja a csapatot. Szoboszlai pedig ezúttal is hozta a telefonálós gólörömét. Ez volt a negyedik gólja a válogatottban (akcióból a második), legutóbb éppen egy éve, Izland ellen talált be – jelenti a helyszínről Pór Károly.

    14.

    PERC
    Helyzet! Botka jobbal most laposan ad középre, Szalai Á. elől ment a rövid sarok előtt a becsúszó Battistini, a kipattanó Schöné, aki középről, jobbal az elfekvő kapusba lő.

    13.

    PERC
    Botka jobb oldali beadását kirúgja ollózó mozdulattal az ötös elől Battistini.

    12.

    PERC
    A Brescia csatára akkoriban egy bizonyos Alessandro Altobelli volt! Mondjuk a szintén Serie B-s Foggia kiállt ekkor egy Roberto Rambaudi, Giuseppe Signori csatárpárossal, a nagy Zdenek Zeman edzősége alatt.

    11.

    PERC
    Harmincnál is több meccsen.

    11.

    PERC
    Érdekes, Rossi volt anno Varrella játékosa, a Bresciában, az 1989–90-es idényben.

    9.

    PERC
    FÖLÉ! Nego jobb oldali, jobblábas beadását az ötös bal sarkáról a léc fölé fejeli Szalai Ádám.

    6.

    PERC

    6.

    PERC
    VEZETÜNK! Szalai Ádám pontos visszapasszát SZOBOSZLAI DOMINIK a 16-oson finoman elhúzza Lunadei lába küzött, majd jobbal okosan a bal alsó sarokba helyez, Fabbri lába között. 14 méterről, középről. Micsoda gól volt ez, kérem?! 1–0!

    6.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (1–0) Szoboszlai
    6.

    PERC
    Szoboszlai jobb oldali szöglete, majd Nego keményen meglőtt indítása sem az igazi.

    4.

    PERC
    Nego passza nem az igazi a jobb szélen meginduló Botkának, de a védő becsúszva sem éri el rendesen a labdát.

    3.

    PERC
    Varrella mosolyog, Vécsei lökött a 16-osuk előtt.

    2.

    PERC
    Szoboszlai jobb oldali szögletét kifejeli a rövid sarok elől Fabbri.

    2.

    PERC
    Nego megindul a jobb szélen Botka indításával, a jobblábas beadása azonban magas középen Schönnek.

    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    Alakul, alakul (Fotó: Pór K.)

    Nincs elérhető leírás.

    A mieink vörös mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta világoskékben.

    FOTÓK: Szabó Miklós

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Egy éve…

    Küldött egy fotót is.

    Nincs elérhető leírás.

    Bő 15 perccel a kezdés előtt csak a B-középben látni nagyobb számban drukkereket – jelenti a helyszínről Pór Károly.
    FOTÓ: Szabó Miklós

    Nincs elérhető leírás.

    Vízválasztó hónapok előtt áll, ha jól teljesít, megvetheti a lábát Nyugat-Európában, ellenkező esetben azt sem lehet kizárni, hogy visszatér az NB I-be…

    A fürge szélső Szombathelyről Felcsútra került, a Puskás Akadémiánál a siker ízére is ráérzett, előbb bronz-, majd ezüstérmet nyert az NB I-ben, hogy a nyáron „dobbantson” és Hollandiába igazoljon. Az SC Cambuur egyelőre kölcsönvette a fiatal futballistát, ám opciós joga van a megvásárlására. Az együttes tizenkét forduló után a bajnokság nyolcadik helyén áll, Kiss Tamás első gólján is túl van már, szeptemberben a Go Ahead Eagles ellen csereként beállva rúgta közelről a labdát a kapuba.

    A 20 esztendős futballista az utóbbi időszakban minden kerethirdetésnél bizakodott benne, hogy az ő neve is a listán lesz, mégis meglepetésként érte, amikor nemrég telefonon közölték vele, várják a San Marino és Lengyelország ellen készülő keretbe.

    AZ ÁLOM VALÓRA VÁLT. Kiss Tamás a Győrhöz közeli Tét nevű városkában nőtt fel, az alig több mint négyezres település utcáin válogatott mezben szaladgált, és csak fantáziált arról, hogy egyszer „igazi” válogatott dressz lehet rajta. „Gyerekként sok válogatott mezem volt – felelte lapunk kérdésére Telkiben a kedd délutáni sajtótájékoztatón Kiss Tamás, a válogatott újonca. – Kiskoromban az ETO-nak szurkoltam, édesapámékkal kijártunk a mérkőzésekre, az ölében üldögélve szurkoltam a csapatnak. Később Szombathelyre kerültem, a Hali akkoriban nagyon jó volt, így átpártoltam hozzá. Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy itt lehetek a válogatottnál.”

    Fotó: Borbola B.

    Nincs elérhető leírás.

    „Amióta először behívtak az U15-ös válogatottba, az lebegett a szemem előtt, hogy a felnőtteknél is számításba vegyenek. Mindent megteszek gyerekkori álmom megvalósításáért. Időnként átfut az agyamon, milyen lenne címeres mezben pályára lépni a Puskás Arénában, ahol mindig nagyszerű hangulatot teremtenek a szurkolók, ám bármennyire is szeretném, hogy elérkezzen a bemutatkozás pillanata, fikarcnyi rossz érzés sem lesz bennem, ha nem jutok lehetőséghez. Tudom, ha a szövetségi kapitány az edzésmunkámat látva úgy érzi, rászolgálok a bizalomra, megkapom.”

    Mozgalmas másfél év van mögötte: a Parmában első osztályú bajnokikon szerepelhetett, s 2025 nyaráig érvényes szerződést kötött csapatával. Noha játszott már az Internazionale és a Lazio ellen is Serie A-mérkőzésen, gyerekkori álma a napokban valósulhat meg: bemutatkozhat a felnőttválogatottban.

    „Ugyanolyan barátságos fogadtatásban részesültem, mint legutóbb, a srácok kedvesek és segítőkészek  – folytatta Balogh Botond. – Kedd óta teljes létszámban készülünk, jobb így gyakorolni, mint foghíjas kerettel. Nem tapasztaltam jelentős különbséget a Parma és a válogatott edzései között, már csak azért sem, mert a klubcsapatomhoz hasonlóan itt is háromvédős rendszert alkalmazunk, ez a beilleszkedésemet is megkönnyíti a pályán. Az eddigiek alapján jól megy a tréningeken, ám mivel ezek az első napjaim a csapatban, tudom, edzésről edzésre nagyobb lesz az összhang a társak és köztem. Nem vagyok megilletődve amiatt, hogy nem a korosztályomban, hanem a felnőtteknél vesznek számításba, de teljes odaadással és alázattal végzem a munkám. Különben is, a többiek folyamatosan biztatnak, egy rossz szó nem hangzik el, mi több, még az egymás elleni játéknál, a másik csapatot erősítő Szalai Ádám is megdicsért az egyik jó megmozdulásom után. Ilyen légkörben nincs más teendőm, mint kizárólag arra összpontosítani, hogy az edzői utasításoknak megfelelően a legnagyobb erőbedobással végezzem a munkámat.”

    „Amikor legutóbb Angliából hazajövet a repülőtéren Marco Rossi kapitánnyal beszélgettem, azt mondta, ha játszom a csapatomban, legközelebb is számít rám – emlékezett vissza az október 12-i selejtező másnapján történtekre Balogh Botond, aki a londoni selejtezőre beugróként tartott a válogatottal.  – Ezt azzal indokolta, hogy a világbajnoki szereplés lehetősége elszállt, ezért szeretne lehetőséget adni a bizonyításra. Noha azóta egyetlen percet sem kaptam a Parmában, volt egy megérzésem, hogy behív. Örültem, hogy így lett, mert bár az is nagyszerű volt, amikor beugróként, az U21-es válogatott tagjaként felvittek a felnőttekhez, ennek még jobb üzenete van.”

    Sokakat meglepett a szövetségi kapitány döntése. Marco Rossi meghívót postázott a 19 éves Balogh Botondnak, noha az olasz másodosztályú Parma középhátvédje augusztus 20. óta nem játszott tétmeccset, s kisebb sérülés miatt heteket kellett kihagynia. Ennek ellenére a fiatal játékos bízott benne, a kerethirdetésnél ott lehet a neve.

    Egy nappal a Budapestre utazás előtt pozitív koronavírustesztet adott a San Marinó-i labdarúgó-válogatott egyik tagja.

    Nincs elérhető leírás.

    A magyar U21-es labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőn Felcsúton a csereként beállt ferencvárosi Szánthó Regő lövésével 1–0-ra legyőzte a lett korosztályos együttest. Gera Zoltán csapata hazai pályán első diadalát aratta a sorozatban, és így életben maradtak a továbbjutási reményei.

    Nincs elérhető leírás.

    Fotó: Borbola B.

    Marco Rossi úgy vágott neki csapatával a felkészülésnek a San Marino és Lengyelország elleni világbajnoki selejtezőre, hogy tudta, sérülés miatt Gulácsi Péterre, Willi Orbánra és Bolla Bendegúzra nem számíthat. Ha ez nem lett volna elég, hétfőn jött a hír: a Kansas nem engedi el Sallói Dánielt az idei utolsó összetartásra. Huszonnégy órával később kiderült, még nagyobb a baj. Az MLSZ ugyanis arról számolt be, hogy a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató Osijek orvosaival folytatott egyeztetés után eldőlt, a sérüléssel bajlódó középpályás nem épül fel a selejtezőkre, így ő sem csatlakozik a kerethez. A 27 esztendős, 41-szeres válogatott még az Albánia elleni október 9-i találkozón szenvedett combizomsérülést, és bár október 17-én még – hetven percig – kivette a részét a Slaven elleni 2–0-s győzelemből, azóta nem léphetett pályára, így valószínűsíthető volt, hogy ebben az évben már nem növeli válogatottságai számát. A szövetségi kapitány Spandler Csabával „pótolta” Bolla Bendegúzt, míg Gulácsi Pétert Szappanos Péter váltotta – Willi Orbán, Sallói Dániel és Kleinheisler László helyére viszont már nem hívott be senkit Marco Rossi.

    A szlovák Filip Glova vezeti a Magyarország–San Marino világbajnoki selejtezőt. A 33 esztendős játékvezető 2016 óta UEFA-bíró, 2017 nyarán ő vezette az Európa-liga-selejtezőben a Balzan–Videoton párharc visszavágóját. Egyébként a Puskás Aréna sem lesz ismeretlen neki, ugyanis tavaly novemberben Glova volt a magyar–török NL-mérkőzés negyedik játékvezetője. Most Michal Ocenás tölti be ezt a feladatot, a két partjelző Daniel Polácek és Peter Bednár lesz, a vezető videobíró (VAR) pedig a svájci Fedayi San.

    Ha a teljes Puskás Aréna nem is, az alsó karéj megtelhet a 2021-es esztendő utolsó hazai válogatott meccsén. A szervezők első lépésben a „földszintre” szóló belépőket bocsátották áruba, úgy gondolták, ha az összes elkel, akkor nyitnak meg egy újabb szintet. Nos, erre várhatóan nem lesz szükség, bár azt sem állíthatjuk, hogy érdektelenség övezi a Magyarország–San Marino mérkőzést, értesülésünk szerint csütörtök estig mintegy 15 000 jegy talált gazdára.

    „Pénteken is emelt fővel szeretnénk távozni az első félidő után. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy túlzott elvárásaink legyenek Magyarország ellen. Tudom, hogy vannak hiányzók az ellenfelünknél, azonban nem lehetnek vérmes reményeink. Szeretnénk a legjobbunkat nyújtani, s mindaddig, amíg van a tankban benzin, igyekszünk méltó ellenfelek lenni. A magyar válogatottról annyit, Marco Rossi munkája jó támpontot nyújtott sok más szövetségi kapitánynak, válogatottnak is. Az utóbbi időben elért eredményei miatt megérdemelten zsebelt be sok-sok elismerést, biztos vagyok abban, hogy a következő Nemzetek Ligája-meccseken beérik munkájának a gyümölcse. Megtisztelő, hogy egy olyan új stadionban játszhatunk, amelyet Puskás Ferencről neveztek el, akit Európa-szerte hatalmas ikonnak tartanak.”

    Franco Varrella a csütörtöki sajtótájékoztatón (Fotó: Földi Imre)
    „Nekünk nem is igazán a végeredmény számít, részsikerekre törekszünk, azokra figyelünk – nyilatkozta hivatalos sajtótájékoztatóján Franco Varrella, San Marino szövetségi kapitánya. – Óriási elismerése a csapatmunkának, illetve a taktika betartásának, ha egy-egy meccsen akár tíz labdát szerzünk. Ami a selejtezősorozatot illeti, úgy vélem, Anglia, Lengyelország és Magyarország ellen is álltuk a sarat, az első félidőben jók voltunk mindhárom válogatott ellen.”

    Különböző célokkal vág neki a világbajnoki selejtezőknek a Puskás Arénában pénteken összecsapó két válogatott. Mint ismert, a magyarnak már csak matematikai esélye maradt a kvalifikációra, ám a realitás talaján állva kijelenthetjük, voltaképpen nincs esélye rá. Na, de mi a helyzet a FIFA-világranglista utolsó helyezettjével? Milyen álmokat dédelget a törpeállam nemzeti csapata, avagy miben méri a sikert egy olyan válogatott, amely fennállása során még nem nyert vb-selejtezőt, s döntetlent is csupán kétszer ért el, legutóbb 2001-ben Lettország vendégeként (1–1)?

    A magyar válogatott védője, Lang Ádám kijelentette: a csapat célja meggyőző és domináns játékkal legyőzni San Marinót.

    „Átbeszéltük, mit kell ehhez tennünk. Mindenkinek fókuszáltnak kell lennie, emellett bátran kell futballoznunk, vállalkoznunk kell. A cél az, hogy szépen zárjuk a világbajnoki selejtezősorozatot, ehhez nagyon jó teljesítménnyel szeretnénk előrukkolni, amivel közösen elégedettek lehetünk a szurkolókkal. És arra kell használni ezt a két meccset, hogy építkezzünk, még jobb csapat legyünk, hogy a következő sorozatoknak még nagyobb eséllyel futhassunk neki.”

    „A koronavírus sok szempontból felülírta az elképzeléseinket, de mint a válogatott képviselője, tartom magam a szabályokhoz. Az elmúlt néhány hónapban több alkalommal próbára tették a türelmemet, de azt tapasztalom magamon, hogy sokat javultam. Évekkel ezelőtt goromba lettem volna ezekben az esetekben, de változott a személyiségem.”

    „Legközelebb márciusban lépünk pályára, lesz néhány barátságos meccsünk, melyekből már leszűrhetünk tanulságokat a Nemzetek Ligájára vonatkozóan, mely sorozatban topcsapatok lesznek az ellenfeleink. Újra találkozhatunk Angliával, Franciaországgal vagy akár Olaszországgal és Spanyolországgal is. Arra kell törekednünk, hogy ezeken a mérkőzéseken növeljük Magyarország megbecsülését.”

    A Nemzeti Sport azt kérdezte: az elkövetkező meccseken gondolkozik-e már a jövő csapatán.

    „Tény, hogy az elkövetett hibáink miatt már nem juthatunk ki a világbajnokságra. A két vereség Albánia ellen még mindig nagyon fáj. Igen, ahogy említette, készülnünk kell a jövőre, ezt már mutatja is a keret, amit összeállítottam erre a két mérkőzésre. Néhány játékost azért hívtam be, mert később számítanék rájuk. Elsődlegesen Balogh Botondra és Kiss Tamásra gondolok. Remélem, ez ösztönzőleg hat a fiatalok számára, akik ezután még jobban odateszik magukat a klubcsapatukban. Összepontosítanunk kell azokra a fiatalokra, akik ügyesek, rátermettek.”

    Marco Rossi szeretne szövetségi kapitány maradni (Fotó: Török Attila)
    A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
    A magyar labdarúgó-válogatott ellenfele utolsó előtti világbajnoki selejtezőjét felvezető sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány beszélt a San Marino elleni várható kezdőről, valamint a következő év programja, illetve a jövő csapata is szóba került.

    A tétnélküliség tétje – Pietsch Tibor jegyzete.

    Fenti mondatot természetesen csak félig kell komolyan venni – atyaég, de csodás lenne napok óta gyomorgörccsel ébredni abban a tudatban, hogy karnyújtásnyira van a kijutás! Még belegondolni is hátborzongató, milyen hangulat uralkodna mifelénk, ha a világbajnoki részvétel kiharcolásának küszöbén állna a magyar válogatott. Ez esetben nem arról kellene írni, hogy a Puskás Aréna alsó karéja remélhetőleg megtelik San Marino ellen, hanem amiatt lehetne keseregni, miért csak hatvanhétezer szerencsésnek jut hely a lelátón…

    Még jó, hogy elúszott az esély a továbbjutásra, mert így legalább Marco Rossinak van két pluszmeccse arra, hogy építse a jövő csapatát.

    „Vannak egyeztetések, tervezzük a stadionokban a vénaszkenner bevezetését, próbáljuk bíróságképesen, vagyis az igazságszolgáltatásnak is értékelhető módon, dokumentumokkal, bizonyítékokkal alátámasztani az elkövetők személyazonosságát – mondta Csányi Sándor, hozzátéve, a rendbontók azonosítása ügyében az adatvédelmi biztos hivatalával is egyeztettek. – Akik nagy büntetést hoznak a szurkolótársaik és a szövetség nyakára, örökre ki fogjuk tiltani a futballpályákról. Amíg ezt nem tudjuk megoldani, addig az is felvetődött, hogy esetleg be kellene zárnunk a B-közepet, annak ellenére, hogy ott is nagyon sok olyan szurkoló van, aki teljesen elfogadható módon viselkedik, és sokat tesz hozzá a stadion hangulatához, a csapat támogatásához. De még mindig kisebb veszteség lenne, mintha hatvanötezer szék lenne üres a Puskás Arénában.”

    „Az UEFA és a FIFA eljárása is nagyon szigorú volt, összességében úgy érzem, hogy egy kicsit kevesebb büntetést érdemelnénk – mondta az MLSZ elnöke, aki az UEFA és a FIFA alelnöke is egyben. – Ugyanakkor igaz, hogy pontos szabályrendszere van a fegyelmi ügyeknek, ami eléggé korlátozza a fegyelmi bizottságok mozgásterét is. Zéró tolerancia van a rasszista és egyéb kirekesztő megnyilvánulásokkal kapcsolatban, és sajnos már egyetlen szurkoló cselekedete is maga után vonhatja akár a zárt kapus büntetést.”

    A válogatott kapcsán szóba kerültek a zárt kapus mérkőzések, a válogatottnak az Albánia elleni vb-selejtező mellett a következő hazai Nemzetek Ligája-mérkőzését is üres stadionban kell játszania. Csányi Sándor szerint a büntetésekben leginkább az a fájó, hogy néhány ember viselkedése miatt büntetnek tízezreket.

    „Megbeszéltük Rossi úrral, ő marad a szerződése végéig, vagyis 2025-ig a magyar válogatott szövetségi kapitánya, és abban bízom, hogy majd azt követően is tudunk új szerződést kötni vele – idézte Csányi Sándort a portfolio.hu. – Bízom Marco Rossiban, összességében jó csapatot rakott össze, nem véletlen, hogy voltak is megkeresései, nem is rossz csapatoktól, de megegyeztünk, hogy marad.”

    Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke elmondta, 2025-ig mindenképpen Marco Rossi lesz a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–SAN MARINO LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ