2021.XI.4. EL-csoportkör: Ferencváros – Celtic: 2-3

Ferencváros: újabb kellemetlen vereség az El-ben, mi lesz Stögerrel?

A magyar bajnok ismét kikapott a Celtictől, ezzel elúszott a remény a csoport harmadik helyének megszerzésére.
A Ferencváros a negyedik mérkőzését is elveszítette az Európa-liga csoportkörében, a Celtictől hazai pályán 3–2-es vereséget szenvedett Peter Stöger együttese. Ezzel biztossá vált, hogy az FTC nem lesz ott az európai kupaküzdelmek tavaszi folytatásán. A G jelű négyes másik találkozóján a Leverkusen négy góllal küldte haza a Betist.

Nyilatkozatok:

A szerda kora délutáni indulás előtt a skóciai edzőközpontban tartotta a Ferencváros elleni EL-meccs előtti sajtótájékoztatóját a Celtic. A skót együttest irányító Ange Postecoglou bízik benne, hogy a Groupama Arénában legalább olyan magas szinten teljesítenek, mint Glasgow-ban.

„Újabb kemény erőpróba vár ránk, a Ferencváros ugyanis remek csapat – mondta a mérkőzés előtti online sajtótájékoztatón a skót együttes menedzsere. – A skóciai mérkőzés előtt megnéztük a magyar bajnok Leverkusen és Betis elleni meccsét, láttuk, hogy csak akkor nyerhetünk, ha jól futballozunk. Egyénileg képzett játékosok alkotják a Fradit, amely ráadásul most hazai pályán játszik, márpedig a nemzetközi futballban egyetlen stadionban sem számíthatunk könnyű kilencven percre. Számunkra egyértelmű a feladat, legalább olyan magas szinten kell teljesítenünk, mint Glasgow-ban, és fel kell készülnünk arra, hogy az ellenfél a közönség támogatásával próbálja megragadni az utolsó szalmaszálat, próbál nyomás alá helyezni minket. Egyfelől nagyon nehéz feladat előtt állunk, másfelől csapatszinten épp az ilyen kihívások adnak remek lehetőséget a fejlődésre.”

Minden idők legsikeresebb ausztrál vezetőedzője sérülés miatt nem számíthat Carl Starfelt játékára, és a másik középső védő, Christopher Jullien sincs még bevethető állapotban.

„Az első két meccs elvesztése után egyértelmű volt a képlet, a Ferencváros elleni két meccsből a legtöbb pontot kell kihozni, csütörtök este is ez lebeg a szemünk előtt – folytatta az 56 esztendős szakember. – Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az esélyünk akkor is meglesz a továbbjutásra, ha esetleg nem nyerünk a Ferencváros otthonában. Sajnálom, hogy a szurkolóink nem kísérhettek el minket Budapestre, gyönyörű város, biztosan élvezték volna a túrát, és nekünk is sokat segített volna a jelenlétük.”

Ange Postecoglou a Nemzeti Sport kérdésére egykori mentoráról, Puskás Ferencről is beszélt. Az Aranycsapat legendás csatára 1989 és 1992 között vezetőedzőként irányította a South Melbourne Hellast, a bajnoki címet és kupagyőzelmet hozó ausztrál kaland idején az együttes csapatkapitánya történetesen a Celtic mostani vezetőedzője volt.

„Az emberi oldala legalább akkora hatással volt rám, mint a szakmai tudása. Mivel sokat utaztunk egy kocsiban, bőven volt lehetőségem figyelni, ahogy a többi emberrel bánik, a szavaiból és a gesztusaiból pedig mindig a szerénység köszönt vissza. Arra tanított, hogy nem számít, milyen sikereket értél el az életben, semmi rossz sincs abban, ha kedves és tisztelettudó vagy a környezeteddel. Emlékszem, nagyon sokan kértek tőle aláírást, és mindig türelmes volt, mindig volt ideje az emberekre. Azóta is sokszor gondolok arra, hogy milyen gyakran érzünk csodálatot a nagy sportteljesítményeket látva, és közben elfelejtjük, hogy a legnagyobb eredmény az, ha valakinek az emberi oldala is kifogástalan. Márpedig Puskás Ferenc az egyik legjobb ember volt, akivel valaha találkoztam.”

A Ferencváros trénerét, Peter Stögert a Nemzeti Sport arról kérdezte: mivel a csapatnak mindenképpen győznie kell ahhoz, hogy legyen esélye a csoportban 3. hely megszerzésére, nagyobb hangsúlyt helyeznek-e a támadójátékra.

„Sajnos ez nem annyira egyszerű, hogy csak agresszívabbnak, támadóbbnak kell lennünk. Ennél összetettebb feladat vár ránk annak érdekében, hogy tavasszal is folytathassuk a nemzetközi szereplésünket. Hazai pályán eddig jól szerepeltünk, de tudjuk, hogy tökéletes játékra lesz szükségünk a pontszerzéshez. Idegenben is voltak biztató megoldásaink, ám sokat hibáztunk, ezt minimálisra kell csökkentenünk. Figyelnünk kell a védekezésre, mert a Celtic jól támad.”

Szintén a kérdésünkre reagálva összegezte az első mérkőzést tapasztalatait is, melyen a skótok kétgólos győzelmet arattak.

„Az első gól kapcsán elmondhatjuk, hogy nem helyeztünk elég nagy nyomást az ellenfélre, ezért könnyű dolguk volt. Ha területet hagyunk nekik, akkor azt kihasználják, ezen a szinten ilyen hibák nem férnek bele. Volt néhány megfelelően felépített kontránk, de támadásban is jobb döntéseket kell hoznunk. Papíron nem mi vagyunk a favoritok, ám hazai pályán a szurkolók segítségével sikerülhet a pontszerzés.”

A mérkőzés:

Európa Liga, G-csoport, 4. forduló:

Ferencváros — Celtic: 2-3 (1-2)
Groupama Aréna, 21:00. 16.501 néző.
Vezette: Fabio Verissimo (asszisztensek: Teixeira, Ribeiro; tartalékjv.: Narciso; VAR: T. Martins; VAR asszisztens: Godinho – portugálok)

Ferencváros: Bogdán — Somália, Blazic, S. Mmaee, Civic (Cabraja, 73.) — Vécsei (Loncar, 73.), Laidouni — Zubkov (Szánthó, 81.), Zachariassen (Mak, 67.), Nguen (R. Mmaee, 67.) — Uzuni
kispad: Mergl, Kovacevic, Botka, Wingo, Csontos
vezetőedző: Peter Stöger

Celtic: Hart — Ralston, Carter-Vickers, Welsh (L. Scales, 89.), A. Juranovic — Turnbull, Bitton (McCarthy, 78.), C. McGregor — Abada (Forrest, 70.), Furuhasi (Jakumakisz, 70.), Jota (M. Johnston, 70.)
kispad: Bain, Oluwayemi, Soro, Urhoghide, Shaw, Murray, Montgomery
vezetőedző: Neil Lennon

Gól: A. Juranovic (11. – öngól), Uzuni (86.) illetve Furuhasi (3.), Jota (23.), Abada (60.)
Sárga lap: S. Mmaee (90+1.) illetve Welsh (10.)

A skót szurkolók sörfogyasztására ezúttal nem számíthattak a környékbeli kocsmák. A Nagyvárad tér közelében található vendéglátóhelyekre normál esetben extra hordókat kellett volna berendelni, sőt ismerve a skót drukkerek teljesítőképességét, néhány rekesznyi whiskyvel sem ártott volna feltölteni a készleteket – csakhogy csütörtök este a járványhelyzetre való tekintettel Celtic-szurkolóból egy sem lehetett ott a Groupama Arénában.

Ehhez képest nem egy és nem is két skót drukker kortyolgatta jóízűen a stadion lelátóján a sörét, és amikor a tőlük nem messze ülő skót újságírók kiszúrták őket, fülig érő szájjal, jellegzetes akcentussal mondták, ők erre az estére megtanultak magyarul… A kezdés után öblösen kiáltották a budapesti éjszakába kedvenc csapatuk nevét, ám a magyar ultrák hamar elnyomták a hangjukat. Utóbbiak ismét látványos élőképpel készültek az újabb Európa-liga-csoportmérkőzésre, a ferencvárosi ultrák bizakodása azonban nem sokáig tartott.

A bemelegítés közben Peter Stöger a tőle megszokott rezzenéstelen arccal figyelte játékosait, holott a csapat összeállításakor akadt gondja bőven: Dibusz Dénes nem gyógyult fel betegségéből, a gólfelelős Ryan Mmaee lába nem jött teljesen rendbe, a legnagyobb fejtörést mégis két jobb oldali védője, Botka Endre és Henry Wingo okozta. Csütörtökön egyikőjük sem volt olyan állapotban, hogy az első perctől a pályán lehessen. A védelem jobb oldalára így a legutóbb Gyirmóton is ezen a poszton futballozó brazil Somália került, s félő volt, sikerül-e feltartóztatni a Celtic villámlábú támadóit, a portugál Jotát és a japán Furuhasi Kjogót.

Ehhez képest a bal oldali védő, Eldar Civic hibája kellett ahhoz, hogy a Celtic két perc tizennégy másodperc (!) elteltével megszerezze a vezetést. Hiába szajkózta Peter Stöger, hogy ezen a szinten nemhogy a nagy, az apró hibák sem férnek bele, a bosnyák válogatott hátvéd ügyetlenül passzolt, Abada középre adott, a skótok kedvence, Furuhasi Kjogo pedig köszönte a lehetőséget, lövőcsellel elfektetve a védőket lőtte ki a jobb alsó sarkot. A skót szurkolók közül volt, aki nyomban a jobb és a bal kezében lévő söröskorsóból is húzott egy-egy hatalmas kortyot, az FTC azonban nem adta fel, és nyolc perccel később egyenlített. Bár az Olekszandr Zubkov lövéséből született találathoz (öngólhoz) szerencse is kellett, ez a Celtic-ultrákon kívül senkit sem érdekelt a stadionban.

Az ukrán szélső kezdőbe állítása a meglepetés kategóriájába tartozott, hiszen az utóbbi hónapokban inkább epizodista, mint alapember volt, vagyis a jó felépítésű szélső lelkének alighanem rendkívül jót tett a gól.

Csakhogy a valóság ismét hamar szembejött.

A Celtic olyan szituációból szerzett újra vezetést, amiből a Fradinak kellett volna veszélyeztetnie. A vendégek ezúttal már Somália oldaláról indulva szereztek gólt, és ha a Ferencváros egyenlítéséhez kellett a szerencse, akkor a skótok második találatához is – a portugál Jota lövése nyomán a labda Vécsei Bálint vállán változtatott irányt, és védhetetlenül vágódott a kapuba.

A két zöld-fehér együttes közül a sötét mezben futballozók voltak megint lélektani előnyben, a két vezetőedző, Peter Stöger és Ange Postecoglou azonban egyaránt zsebre dugott kézzel figyelte az oldalvonal mellől az eseményeket.

Érdekes volt megfigyelni, hogy míg a hazai mezőnyben többségében a ferencvárosiak nyerik meg a fizikai erőre épülő párharcokat, ezúttal úgy pattantak le egy-egy Celtic-labdarúgóról, mintha ez lenne a természetes. Ha a fradisták labdához jutottak, próbálták felpörgetni a ritmust, ám a vendégek masszívan visszazártak, a három támadón kívül mindenki betömörült a tizenhatos elé, és ezen az élő falon nehéz volt megtalálni a rést. Myrto Uzuni ollózó mozdulattal még fejbe találta labdával a fiatal Stephen Welsht, ám a félidő előtt nagy helyzet nem alakult ki a Celtic kapuja előtt, így a szünetre egygólos hátránnyal vonult a Ferencváros. A tavaszi folytatás egyre távolabbinak tűnt.

Mondhatni, Európa-ligához méltó tempóban kezdődött a második félidő. A fordulás után magához ragadta a kezdeményezést az FTC, olyannyira, hogy száznyolcvan másodperc elteltével Tokmac Nguen a lécre lőtte a labdát – ez a mozdulat legalább a remek rugótechnikáról árulkodott. Úgy nézett ki, erőre kaphat a Fradi, azonban a vendégek mintha megirigyelték volna az epizódot, három perccel később szintúgy a lécre küldték a labdát – de láb helyett fejjel.

A Celtic első félidei 57 százalékos labdatartásával szemben ekkor már többet volt a labda a Ferencvárosnál, olykor húsz-harminc passzal vándorolt a labda lábról lábra, a gondot az jelentette, hogy a skótok védőit ez egyáltalán nem idegesítette, bástyaként őrizték a széleket és a kapujuk felé vezető középső utat is. A félidő elején úgy tűnt, a Fradi képes lehet az egyenlítésre, ám hamar kiderült, a Celtic nemcsak Glasgow-ban nyújtott modernebb futballt, hanem Budapesten is. Előbb a japán Furuhasi Kjogo villant, majd jött az izraeli Liel Abada, a húszéves támadó centipontossággal lőtte ki az alsó sarkot, eldöntve a találkozó sorsát.

A vendégek támadói nem véletlenül okoztak a Fradinál erősebb csapatok védelmének is nehézséget, ezúttal is bizonyították, hogy egyikőjüket sem szabad egy pillanatra sem egyedül hagyni. Ellenük talán még a Ferencváros legerősebb összeállítású védelmének is meggyűlt volna a baja, nemhogy a Somáliával felálló hátsó alakzatnak.

A harmadik skót találatot követően hangos füttyszó hallatszott a B-középből, a cseréknél pedig többek között Tokmac Nguent is kifütyülték, aki az oldalvonal irányába ballagva kérdően nézett a tábor felé… Peter Stöger is megkapta a magáét, a tábor olykor rázendített az „Auf Wiedersehen!” rigmusra – a drukkerek örülnek, hogy a csapat ismét bejutott egy európai kupa csoportkörébe, annál viszont mindenképpen többet vártak, hogy négy kört követően pont nélkül álljon, és elveszítse esélyét a tavaszi folytatásra.

A Celtic a hátralévő időt könnyedén kihúzta, a kétgólos előny tudatában még inkább megbecsülve a labdát. A sérüléséből visszatérő, csereként beálló Ryan Mmaee sem tudott segíteni a támadójátékon, a hazaiak az utolsó negyedórára pedig mintha lélekben is feladták volna a harcot, s Myrto Uzuni remekbe szabott kései lövése már nem jelenthetett többet a szépítésnél.

A Ferencváros négy kör után négy vereséggel áll a csoport utolsó helyén, a mostani kudarccal immár a csoport harmadik helye is elúszott, azaz a magyar bajnok a tavasszal az Európa-konferencialiga egyenes kieséses szakaszában sem lesz érdekelt.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Leverkusen 4 3 1 11–2 +9 10
2. Betis 4 2 1 1 8–9 -1 7
3. Celtic 4 2 2 8–10 –2 6
4. FERENCVÁROS 4 4 4–10 –6 0

A csoport másik mérkőzésén: Bayer Leverkusen (német)–Real Betis (spanyol) 4–0

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Celtic FC trénere, Ange Postecoglou örült, hogy győzelmükkel életben tartották a továbbjutásról szőtt álmaikat.

„Meg vagyok elégedve a játékkal, éppen így szerettünk volna támadni. A harmadik gólunk igazi csapatmunka eredménye, jó volt ezt látni a pályán. Egy ilyen idegenbeli meccs hatalmas lökést adhat a fiúknak.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte a vezetőedzőt, hogy meglátása szerint a Ferencváros miben van lemaradva a csoport többi együtteséhez képest.

„Nehéz erre válaszolni. Két meccset játszottunk a Ferencvárossal, ezeket tudtuk irányítani. Nem az én tisztem megmondani, hogy milyen kvalitása van a másik csapatnak. Tudtuk, hogy a Ferencváros védekezése nem annyira tömör, mint amihez a bajnokságban szoktunk, ezt próbáltuk meg kihasználni.”

A Ferencváros vezetőedzője, Peter Stöger kérdésre válaszolva azzal kezdte, hogy nem gondolkodik a lemondáson.

„Sajnos a mai mérkőzésen több hibát követtünk el, főleg a védelemben. Ezeket nehéz kompenzálni és visszajönni a meccsbe, de a második félidő elején ez sikerült, azt lehetett érezni a fiúkon, hogy készen állnak a küzdelemre. Sajnos ilyen hibák ezen a szinten nem férnek bele. Ha nem összpontosítunk százszázalékosan, akkor az NB I-es mérkőzéseket is nehéz megnyerni, ezeket pedig szinte lehetetlen.”

Hozzátette: nagyon erős kvartettben szerepel a Ferencváros.

„Ez egy Bajnokok Ligája-csoportnak felel meg, amelyben mi vagyunk a legkisebb csapat. A hibák ellenére bátran játszottak a fiúk, próbáltunk offenzívak lenni és helyzeteket kialakítani.”

Az osztrák szakember arra vonatkozóan is kapott kérdést, hogy a lelátói füttyszót, illetve a többször elhangzó „Auf Wiedersehen”-t hogyan élte meg.

„Nem kellemes helyzet, de el kell fogadnunk a szurkolók reakcióit. Látszott a fiúkon az öltözőben a lelombozottság, ami az eredménynek és a lelátói hangulatnak is betudható, hiszen az újdonság erejével hatott számukra. Hétvégén fontos meccs vár ránk, arra kell koncentrálnunk, erre hívtam fel a játékosok figyelmét is.”

Az első Fradi-gólban döntő érdemeket szerző Olekszandr Zubkov szerint nem volt szerencséjük a találkozón.

„Nem kezdtünk jól, nem koncentráltunk eléggé. Gyorsan gólt akartunk szerezni, erre mi kaptunk egyet. Nem volt szerencsénk a meccsen. Megpróbáltunk nyomni a Celtic térfelén, mindent megtettünk a győzelemért” – értékelt az ukrán szélső.

Myrto Uzuni: „Megvolt az esélyünk a győzelemre, örülök a gólomnak, nagyon sokat dolgoztam ezért, a teljes szívem a Fradinak adtam. A szurkolóknak azt tudom mondani, sajnáljuk, hogy nem sikerült győzni, mindent megpróbáltunk. A felelősséget vállaljuk a hibákért, együtt veszítünk, együtt nyerünk. Mindent megteszünk, hogy a következő meccset megnyerjük” – mondta el Uzuni a találkozót követően az M4 Sportnak.

Hozzátette, dühös volt, mert szerinte nagyobb nyomást kellett volna helyezni a Celticre.

Sajtóvisszhang: FTC–Celtic – óriási változás 14 hónap alatt, az edzőváltással kezdődött

A The Guardian először is a Celtic első gólját szerző japán Furuhasi Kjogo szerepét emeli ki a Celtic budapesti győzelme kapcsán, már a főcímében is. Majd arról ír a lap, hogy a skót csapat Ferencváros elleni mérkőzései bizonyítékul szolgálnak arra, a labdarúgásban mennyi minden változhat 14 hónap alatt – utalva arra, hogy tavaly az FTC búcsúztatta a Celticet a BL-től, idén viszont kétszer is kikapott tőle.

Hozzáteszik, a Celtic játékában tapasztalható változás alapvetően akkor vette kezdetét, amikor Ange Postecoglou a nyáron átvette a csapat irányítását. A cikk szerint a csütörtöki meccs után a 2–3-as végeredmény nem tükrözi hűen a mérkőzés alakulását, mert sokkal nagyobb volt a különbség a két csapat között, a Celtic megengedhette magának, hogy a végén már tartalékolt, a csapat lehetséges továbbjutása szempontjából a következő, Bayer Leverkusen elleni, idegenbeli meccs döntő lehet.

A BBC kulcsfontosságú Celtic-győzelemről ír, és idézi a klub egykori ikonját, az egyszeres angol válogatott Chris Suttont: „Megérdemelt győzelmet aratott a Celtic. Még mindig képes lábon lőni magát a csapat (itt alighanem a Fradi első gólját megelőző hibára céloz Sutton – a szerk.), de alapvetően nagyon összeszedett volt. Carter-Vickers ismét remek teljesítményt nyújtott hátul, Furuhasi pedig újfent bizonyította, hogy ebben az idényben ő a legjobb játékos Skóciában. Szép munka volt!”

heraldscotland.com már arról ír, hogy a 3–2-es győzelem után égető problémákkal is szembe kell néznie a Celticnek, ugyanis úgy tűnt, hogy a meccsen két lecserélt játékos, Nir Bitton és Stephen Welsh is megsérült, de  Postecoglou bízik benne, nem súlyosak a sérülések. A The Herald szerint a meccs fő tanulsága, hogy az Abada, Furuhasi, Jota támadó trió érdemes együtt szerepeltetni a jövőben is, mert közösen lenyűgöző teljesítményre képesek.

Daily Recrod azt emelte ki már a címében is, hogy ezzel a győzelemmel már garantált, hogy a Celtic karácsony után is az európai porondon folytathatja szereplését, ha nem az El-ben, akkor legrosszabb esetben a Konferencialigában – hozzáehetjük, ezzel az is eldőlt, hogy a Ferencváros ezúttal sem éli meg a tavaszi folytatást…

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, az UEFA, a Ferencváros és a Celtic hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2021.XI.4. EL-csoportkör: Ferencváros – Celtic: 2-3 bejegyzéshez

  • PERCRŐL PERCRE

    90+5.

    PERC
    A Leverkusen nagyon elverte odahaza a Betist, parázs hajrá után.

    90+5.

    PERC
    VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

    90+2.

    PERC
    Uzuni középtávoli lövését blokkolják.

    90+1.

    PERC
    De nem figyel a Fradi, a bedobásából összehoz egy kornert a skótoknak… a reklamálás aztán jobban megy. Ezzel meg elment egy perc.

    90+1.

    PERC
    Skót szabadrúgás a 16-os jobb sarka elől, nincs a 16-oson belül celtices…

    89.

    PERC
    Négy perc a ráadás!

    89.

    PERC
    Samy Mmaee kap sárga lapot reklamálásért.

    87.

    PERC
    Liam Scales váltja végül a lesérült Welsht.

    87.

    PERC
    Fölé, Szánthó ballal 22-ről jócskán a léc fölé lő, kissé jobbról, egy csel és egy R. Mmaee-passz után.

    84.

    PERC
    NAGYON SZÉP, R. Mmaee passzát MYRTO UZUNI jobbal a bal alsó sarokba lövi kissé balról, 23 méterről. 2–3!

    84.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (2–3) Uzuni
    83.

    PERC
    Welsht kell ápolni, közben egyre többen tüntetnek Stöger ellen.

    82.

    PERC
    Jakumakisz löki Laidounit, majd nem sokra rá jobbról jobbal éles szögből a kapu elé passzol, de közbelép Civic. Szöglet.

    81.

    PERC
    Somália elfut a jobb szélen, de szereli őt könnyedén Johnston.

    80.

    PERC
    A légiós sántikál, lesérülhetett.

    79.

    PERC
    Szánthó Regő be, Zubkov le. Szélsőcsere.

    78.

    PERC
    Uzuni lő a kapu fölé 24-ről, előtte mezőnyjáték, nem a legjobb fajtából.

    77.

    PERC
    A csereember 42-szeres ír válogatott, Jakumakisz meg az aktuális holland gólkirály egyébként.

    76.

    PERC
    James McCarthy be, Bitton mehet pihenni. Szűrőcsere.

    76.

    PERC
    A Fradi a 13. csoportmeccsén is nyeretlen marad odahaza a jelek szerint. Hat iksz és hat vereség volt máig. Csak egyszer nem kapott gólt, a CSZKA Moszkva ellen.

    74.

    PERC
    Néhányan meg a lábukkal szavaznak…

    73.

    PERC
    Sokan most már az Újpesttel vannak elfoglalva a lelátókon – jelentik.

    71.

    PERC
    Marijan Cabraja váltja Civicet. Védőcsere.

    71.

    PERC
    Stjepan Loncar be, Vécsei le, motorcsere.

    70.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    70.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    70.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    68.

    PERC
    Mikey Johnston váltja Jotát.

    68.

    PERC
    James Forrest be, Abada le.

    67.

    PERC
    Jorgosz Jakumakisz váltja Furuhasit, ékcsere.

    67.

    PERC
    Uzuni beadását kifejeli Vécsei elől Ralston.

    67.

    PERC
    Furuhasi ellöki Makot, majd azzal a lendülettel gyorsan… bocsánatot kér a szlováktól.

    66.

    PERC
    Zubkov jobbal a jobb sarok mellé lő ballal, 11-ről, 2 méterrel.

    66.

    PERC
    Sőt. Tokmac órási füttyszó kíséretében hagyta el a pályát – jelentik.

    65.

    PERC
    Nguen mérgesen néz ki a drukkerekre, Stöger látványosan megöleli őt.

    65.

    PERC
    Ryan Mmaee váltja Nguent.

    65.

    PERC
    Róbert Mak be, Zachariassen le.

    65.

    PERC
    Jota megveri a balon Somáliát, a beadás Blazicé, aki visszaadja udvariasan, McGregor 24-ről nagyon a léc fölé lő.

    64.

    PERC
    Nguen mehetne kapura, ha bírna, de lépni is alig tud már.

    62.

    PERC
    Uzuni szabadrúgása előtt nagy varia, a beadást kifejelik végül Civic és Vécsei elől az ötösön.

    62.

    PERC
    Fotó: Szabó Miklós

    62.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    62.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    61.

    PERC
    Utoljára Doll kapta ezt a Fradi-szurkolóktól – jelentik.

    61.

    PERC
    Auf wiedersehen! – zengi jópár torok. Hogy Stöger is értse…

    61.

    PERC
    A skót drukkerek már énekelnek – jelentik a helyszínről.

    60.

    PERC
    A Fradi-tábor egy része tüntetni kezd. Nem kapták vissza ma, amit adtak, ez nyilvánvaló…

    59.

    PERC
    ELDŐLNI LÁTSZIK, Nguen elfáradt, simán szerelik, McGregor Furuhasit indítja, ő középről, a 16-osról az ötös jobb sarka elé befutó LIEL ABADÁT szökteti, a szélső jobbal a jobb, azaz a túlsó alsó sarokba lő. 1–3!

    58.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (1–3) Abada
    57.

    PERC
    Bitton nagy labdát adott a japánnak.

    57.

    PERC
    Nagy mentés, Furuhasi ballal 13-ról, kissé balról kapura lő, Bogdán verve, az előtte rosszul helyezkedő Blazic azonban nagyot ment a gólvonal előtt!

    56.

    PERC
    A Celtic előző öt El-csoportmeccsén nem nyert idegenben, előtte azonban a Laziót verte Romában, kettő egyre. Idegenbeli mérlege 22 meccs, 10 iksz, 2 győzelem. Összesen csak 2 mecccsen nem kapott gólt, de csak 4-en nem szerzett!

    54.

    PERC
    Amelyet tízről a léc fölé fejel Turnbull beadása után Welsh.

    53.

    PERC
    Bogdán összehoz egy potya szögletet a Celticnek.

    51.

    PERC
    Skót védelmi hiba után Zachariassen jobbal 23-ról a léc fölé lő, majd Vécsei labdaszerzése és pssza után Zubkov ballal 21-ről feladja a labdát a kapusnak.

    50.

    PERC
    LÉC EZ IS, Ralston Blazic mellől négy méterről a lécre fejeli MCGregor jobbról középre szálló szabadrúgását.

    47.

    PERC
    LÉC, Zubkov a jobb szélről Nguen elé passzol most, sarokkal, aki jobbal a 16-os jobb sarka elől a lécre bombázza a labdát, zseniális bokamozdulattal!

    46.

    PERC
    Zubkov lő ballal jobbról 21-ről kapura, blokkol az ötös előtt Bitton.

    46.

    PERC
    FOLYTATJUK!

    FÉLIDŐ

    Nincs elérhető leírás.

    Fotó: Szabó Miklós

    FÉLIDŐ

    A Celtic nem selejtezőt utoljára 1988-ban játszott magyar csapattal, a Honvéddal. Simán továbbjutott.
    Disztl Péter – Sallai Sándor, Disztl László, Csuhay József, Cseh András – Varga István, Szíjjártó István, Fodor Imre, Sass János – Csehi Tibor, Gregor József. Cserék: Füle Antal, Kovács Kálmán. Más idők…

    FÉLIDŐ

    Nem az ő meccse: a visszajátszások alapján kiderült, az első celtices gól Civic lába között ment át.

    FÉLIDŐ

    A hivatalos nézőszám: 16 501.

    FÉLIDŐ

    Uzuni 90, Zubkov 53 százalékos pontossággal passzolt eleddig.

    FÉLIDŐ

    Igaz, a 4-ből 4 pontos passz volt a légiósnál.

    FÉLIDŐ

    Zachariassen 4-et (igen, négyet passzolt) eddig. Bogdán 12-t, Hart 27-et.

    FÉLIDŐ

    57 százalékban a Celticnél volt a labda, 201 passz itt, 271 ott, 6-6 kapura lövéssel.

    FÉLIDŐ

    A csoport másik mérkőzésén
    Bayer Leverkusen (német)–Real Betis (spanyol) – élőben az NSO-n!

    FÉLIDŐ

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    FÉLIDŐ

    Az Újpesti Dózsa a BEK 1971–1972-es kiírásában a negyeddöntőben futott össze a skótokkal. Az első találkozót a lila-fehérek a Megyeri úton 2–1-re elvesztették, Glasgow-ban hiába vezettek Dunai II Antal góljával, Lou Macari egyenlített (1–1). A következő kiírásban a nyolc közé jutásért már szenzációsan játszott a Dózsa: idegenben ugyan 2–1-re kikapott, de a visszavágón pazar futballal 3–0-ra nyert a McClouskeyt, Dalglisht, Johnstone-t, Lennoxot, Conollyt felvonultató csapat ellen és továbbjutott. „Az Újpesti Dózsa szétzilálta a Celtic védőfalát.” A Daily Mirror szerint: „A Celtic összerogyott a nagy Anton előtt.” A brit lap Dunai Antalt nevezte el nagy Antonnak. A találkozón szintén pályára lépő Tóth András idézte fel a továbbjutást: „Már az első párosításban is volt esélyünk, csak éppen Horváth Józsi a mi kapunkba talált be. Igaz, utána hatalmas gólt varrt be a skótoknak is, de kikaptunk 2–1-re, és kint már nem tudtunk visszavágni. S második alkalommal azért volt bennünk félsz a Parkheadben, mert 70 ezer néző őrjöngött a Celticért, csak a kapuk mögött 15-20 ezren tomboltak. Na de a visszavágón! A korszak egyik legjobb meccsét játszottuk, Bene és Dunai Anti káprázatosan futballoztak, Feri két gólt is szerzett, a harmadikat Fazekas lőtte 11-esből. A skótok nagyon tartottak tőlünk, emlékeztek, hogy az előző kiírásban ők voltak a szerencsésebbek.”

    FÉLIDŐ

    Mindkétszer a vendégek vezettek, hazai részről előbb Borbás Gáspár, majd a második félidőben Payer Imre egyenlített 11-esből. Borbásról ezt írta a szaksajtó: „Ambícióval s időnként bravúrosan játszott.” A fradi.hu megemlíti, egy FTC-MTK vegyes csapat öt fradistával fogadta az Aberdeent 1922. június 5-én a Hungária körúton. A mieink Orth György nélkül (sérült volt) 2:0-s vereséget szenvedtek. Noha „Kertész talán életének legragyogóbb teljesítményét adta s maguk az angolok is kifejezték előtte csodálatukat”, Kropacsek óriásit hibázott az első vendéggólnál: a 66.percben Middleton lövése kezéből a lábai között a hálóba perdült.

    FÉLIDŐ

    A Nemzeti Sport azt írta az ellenfélről: „Egy fél klasszissal jobbak voltak a mieinknél. Az első félidőben másféllel.” A bíráskodást is kritika érte: „(…) az angoloknak (sic!) az ő hentesmodorukban bizony sok olyan stiklit megengedtek maguknak, amit a bírónak egyébként elnézni nem lett volna szabad.” Másodszor ugyancsak a Celtic volt az ellenfél, a skótok erősebb csapattal érkeztek, mint három évvel korábban, 1914. május 17-én az Üllői úton 2:2-es döntetlen született.

    FÉLIDŐ

    A Ferencváros labdarúgói eddig 9 alkalommal játszottak skót csapatokkal, 5 győzelem, két-két döntetlen és vereség a mérleg. Éppen a két iksz született a Celtic ellen. Az első meccset az Üllői úton rendezték (1911. május 21.), McAtee góljára nem sokkal a meccs vége előtt Schlosser fejessel válaszolt, 1:1 lett az eredmény. Az értékelésben többek között ez állt: „(…) amint a skótok játszanak, úgy mi sohasem fogunk játszani, még ha ezer évig is élünk. Ahhoz skótnak kell születni. (…) De azért a mi különleges footballstílusunkban roppant nagy erő van.”

    FÉLIDŐ

    VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

    45+1.

    PERC
    Nguen passzával kapura törhetne Zubkov, de Juranovic gyorsabb, majd lök az ukrán.

    44.

    PERC
    A Fradi 4 hazai El-meccse egyikén sem ízlelhette meg a győzelem édes ízét. Két iksz volt azért.

    43.

    PERC
    Abada passzát Turnbull jobbal 22-ről a bal alsó felé tekeri meg, Bogdán nagyot vetődve magabiztosan fogja a labdát.

    42.

    PERC
    A Celtic előző három idegenbeli meccsét mind elbukta az El-ben, mindig legalább 4 gólt kapva. Négyszer még soha nem buktak sorozatban ebben a sorozatban.

    41.

    PERC
    Vécsei távoli lövése távolról sem jó.

    40.

    PERC
    McGregor 19-ról ballal jócskán elvéti a bal alsó sarkot.

    39.

    PERC
    Zubkov passzát Somália jobbbról túl hosszan teszi vissza, kirúgás.

    38.

    PERC
    Uzuni 12-ről kapura kanalazza a labdát, Welsh az orrával blokkol. Ápolás.

    37.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    37.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    36.

    PERC
    Zubkov jobb oldali beadása a védőké, kontra, Jota passzát Abada szerencsére elcselezi az ötös jobb sarka előtt…

    34.

    PERC
    Turnbull jobbal balról most jobban ad be, mint az előbb, Abada tízről a jobb sarok mellé fejel, főleg azért, mert két csapattársa is lökte őt…

    34.

    PERC
    Ez idényben Jota 27 olyan akcióban volt főszereplő, amely lövéssel végződött, El-rekord most.

    33.

    PERC
    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    33.

    PERC
    Zubkov: 16 meccs ebben az idényben, 6 kanadai ponttal.

    32.

    PERC
    Jota a Celticben: 13 meccs, 4 gól, 5 gólpassz.

    31.

    PERC
    Turnbull jobblábas szabadrúgása a védőké.

    31.

    PERC
    Blazic és Somália majdnem összehoz egy büntetőt, elütik a 16-os bal oldala mellett Jotát.

    30.

    PERC
    Nguen lőhetne egy csel után középről, 21-ről, de még egyet cselez, oda a helyzet.

    29.

    PERC
    A Celticben 17 meccsen 11 góllal s 2 gólpasszal.

    29.

    PERC
    Furuhasi: 38 meccs az idényben, 27 góllal és 4 gólpasszal.

    28.

    PERC
    Laidouni nem figyel, de Turnbull jobbal tízről az égbe lő, kissé balról.

    27.

    PERC
    Uzuni kornere Harté.

    26.

    PERC
    Nguen ismét balra ad nagy labdát, Uzuni kissé balról, öt méterről ballal a jobb, azaz rövid alsóba lőne, de véd vetődve Hart!

    25.

    PERC

    25.

    PERC
    Négy ferencvárosi közül lőtt kapura a portugál. Turnbullé a gólpassz.

    23.

    PERC
    ITT A BÜNTETÉS… JOTA lő a 16-os bal sarka elől, 18 méterről jobbal kapura, Vécsei jobb vállán megpattan a labda, a jobbra vetődő Bogdán így csak beleérni tud a félmagasan szálló lövésbe, a labda a kapufáról a bal alsó sarokba pattan… 1–2!

    23.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (1–2) Jota
    23.

    PERC
    CIVIC kihagyja, Nguen passzát az ötös bal sarka elől ballal kapura rúgja Civic, de gyengén, balra legördülve fogja a labdát Hart.

    22.

    PERC
    Fotók: Szabó Miklós

    22.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    20.

    PERC
    Nem ketyeg a VAR sem.

    19.

    PERC
    McGregor elesik az ötös és az őt jobb kézzel bizony picit meglökő Laidouni előtt… tovább!

    16.

    PERC
    Laidouni és Civic is lök egyet-egyet, szabadrúgások.

    16.

    PERC
    Veríssimo is részvényes a magyar gólban, Laidounit elütötték a 16-os előtt, de a spori továbbot intett.

    14.

    PERC

    14.

    PERC
    A magyar gólnál meg kiderült, hogy a többi 17 ezer ember meg a Fradinak szurkol… – jelentik a helyszínről.

    11.

    PERC
    EZ NAGYON KELLETT, OLEKSZANDR ZUBKOV fut el a jobbon Nguen passzával, az ötös sarka elől jobbal középre ad nagy erővel, az előtte bevetődő Juranovicról a kapu jobb alsó sarkába pattan a labda, nagy ívben. A hosszú alsó sarokba: 1–1!

    11.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (1–1) Zubkov

    10.

    PERC
    Nguen meg hatalmasat kap hátulról Bittontól.

    10.

    PERC
    Abada kezez a 16-osa előtt, de mehet tovább…

    9.

    PERC
    Stephen Welsh odacsap jobbal Zubkov arcára, sárga lap.

    8.

    PERC
    Welsh elesik egy könnyű passz közben, felrúgja Vécseit, de tovább.

    8.

    PERC
    A gólnál kiderült: legalább 30 skót van itt elszórtan, legalábbis ennyien ugrottak a magasba.

    7.

    PERC
    S. Mmaee felől menti fejjel Civic bal oldali szabadrúgását Juranovic.

    6.

    PERC
    Civic bal oldali beadása nagyon rossz, felharsan pár füttyszó.

    6.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    4.

    PERC
    Fotó: Árvai Károly

    4.

    PERC
    Nincs elérhető leírás.

    3.

    PERC
    Ez tényleg nem a szurkolókon múlott, szarvashiba elöl, szarvashiba hátul: vezet a Celtic!

    3.

    PERC
    Ó, ILYEN NINCS… Egy eladott Civic-labda után a 16-os jobb sarka elől középre ad Abada, FURUHASI KJOGO kicselezi Blazicot, és ballal a jobb alsóba lő, 14 méterről. Civic lába között: 0–1!

    3.

    PERC
    GÓÓÓL!!! (0–1) Furuhasi
    2.

    PERC
    Majdnem jó lett passznak Zachariassennek, de lesen lett volna.

    2.

    PERC
    Közvetlen a sajtószektor mellett mindenki meglepetésére felbukkant egy kb. 8 fős skót csoport – jelenti a helyszínről Nagy-Pál Tamás.

    1.

    PERC
    HELYZETTEL, Uzuni ad be jobbról jobbal laposan Nguennek, aki középről, 16 méterről a jobb lábával a saját bal lábát találja el a labdával.

    1.

    PERC
    ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

    Kettőt.

    Nem, sportszárcsere lesz. Egy percet csúszik miatta a meccs.

    Ralston sportszára elszakadt, de a skótoknál is nyerő a szigetelőszalag.

    A Fradi zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a skótok tiszta zöldben.

    A szurkolók eléneklik a mérkőzés előtt a Himnuszt.

    Fotó: Szabó Miklós

    Nincs elérhető leírás.

    A skót szurkolók a lelátón söröznek a magyarok között. Béke.

    A Ferencváros pont nélkül áll a csoport utolsó helyén. Amikor legutóbb (2019) az El-csoportkörben szerepelt, akkor 1–4–1-es mérleggel végzett a harmadik pozícióban. A magyar bajnok a hétvégén 2–0-ra győzte le az újonc Gyirmótot, előtte viszont kétszer is botlott (Zalaegerszeg 1–2, MTK 0–0). A Celtic épp a Fradi ellen szerezte meg az első győzelmét a sorozatban, előtte a Betistől 4–3-ra, a Leverkusentől pedig 4–0-ra kapott ki. A skót Premiershipben hat forduló óta veretlen, ám ősi riválisától, az éllovas Rangerstől még így is négy pont választja el.
    Ferencváros–Celtic 2020–2021 (BL-selejtező): 2–1, 2021–2022 (El-csoportkör): 0–2

    Nincs elérhető leírás.

    Fotó: Árvai Károly

    Nincs elérhető leírás.

    FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

    Michael Owen pályafutása során megfordult a Liverpoolban, a Real Madridban és a Manchester Unitedben is. 2001-ben Aranylabdát nyert, a Premier League-ben pedig kétszer lett gólkirály.

    „A Celtic csak egy találkozót nyert meg hét európai kupamérkőzéséből, amelyet idegenben játszott, és ezúttal is vereségre számítok. Azt gondolom, a Ferencváros 1–0-ra fog győzni” – idézte a Fradi.hu az aranylabdás angol támadót, aki a meccs előtt a Daily Recordnak nyilatkozott.

    A mérkőzés előtt a korábbi kiváló angol, aranylabdás támadó, Michael Owen is elmondta a véleményét.

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    FOTÓ: Borbola Bence

    Egy kis örökmérleg: 2 mérkőzés, 1-1 sikerrel, 2 magyar és 3 skót góllal.

    JÖTTEK-MENTEK!
    Nincsenek ilyenek.

    Eltiltott nincs.

    A hazaiaktól Dibusz Dénes és Sigér Dávid sérült, a vendégektől Carl Starfelt, Christopher Jullien, Karamoko Dembélé és Tom Rogic maródi.

    Jota: nem tud csapattársával beszélgetni a Celtic portugálja.

    Nincs elérhető leírás.

    Nincs elérhető leírás.

    „Az emberi oldala legalább akkora hatással volt rám, mint a szakmai tudása. Mivel sokat utaztunk egy kocsiban, bőven volt lehetőségem figyelni, ahogy a többi emberrel bánik, a szavaiból és a gesztusaiból pedig mindig a szerénység köszönt vissza. Arra tanított, hogy nem számít, milyen sikereket értél el az életben, semmi rossz sincs abban, ha kedves és tisztelettudó vagy a környezeteddel. Emlékszem, nagyon sokan kértek tőle aláírást, és mindig türelmes volt, mindig volt ideje az emberekre. Azóta is sokszor gondolok arra, hogy milyen gyakran érzünk csodálatot a nagy sportteljesítményeket látva, és közben elfelejtjük, hogy a legnagyobb eredmény az, ha valakinek az emberi oldala is kifogástalan. Márpedig Puskás Ferenc az egyik legjobb ember volt, akivel valaha találkoztam.”

    Ange Postecoglou a Nemzeti Sport kérdésére egykori mentoráról, Puskás Ferencről is beszélt. Az Aranycsapat legendás csatára 1989 és 1992 között vezetőedzőként irányította a South Melbourne Hellast, a bajnoki címet és kupagyőzelmet hozó ausztrál kaland idején az együttes csapatkapitánya történetesen a Celtic mostani vezetőedzője volt.

    „Az első két meccs elvesztése után egyértelmű volt a képlet, a Ferencváros elleni két meccsből a legtöbb pontot kell kihozni, csütörtök este is ez lebeg a szemünk előtt – folytatta az 56 esztendős szakember. – Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az esélyünk akkor is meglesz a továbbjutásra, ha esetleg nem nyerünk a Ferencváros otthonában. Sajnálom, hogy a szurkolóink nem kísérhettek el minket Budapestre, gyönyörű város, biztosan élvezték volna a túrát, és nekünk is sokat segített volna a jelenlétük.”

    Minden idők legsikeresebb ausztrál vezetőedzője sérülés miatt nem számíthat Carl Starfelt játékára, és a másik középső védő, Christopher Jullien sincs még bevethető állapotban.

    „Újabb kemény erőpróba vár ránk, a Ferencváros ugyanis remek csapat – mondta a mérkőzés előtti online sajtótájékoztatón a skót együttes menedzsere. – A skóciai mérkőzés előtt megnéztük a magyar bajnok Leverkusen és Betis elleni meccsét, láttuk, hogy csak akkor nyerhetünk, ha jól futballozunk. Egyénileg képzett játékosok alkotják a Fradit, amely ráadásul most hazai pályán játszik, márpedig a nemzetközi futballban egyetlen stadionban sem számíthatunk könnyű kilencven percre. Számunkra egyértelmű a feladat, legalább olyan magas szinten kell teljesítenünk, mint Glasgow-ban, és fel kell készülnünk arra, hogy az ellenfél a közönség támogatásával próbálja megragadni az utolsó szalmaszálat, próbál nyomás alá helyezni minket. Egyfelől nagyon nehéz feladat előtt állunk, másfelől csapatszinten épp az ilyen kihívások adnak remek lehetőséget a fejlődésre.”

    A skót együttest irányító Ange Postecoglou bízik benne, hogy a Groupama Arénában legalább olyan magas szinten teljesítenek, mint Glasgow-ban.

    Arról is megkérdezték, hogy sikerült-e már rendeznie az MTK elleni mérkőzésen látott nézeteltérését Myrto Uzunival.

    „Ez csak egy apróság volt, azóta megbeszéltük, ami szerintem már az előző meccsünkön is látszott.”

    Az FTC támadója, Tokmac Nguen kijelentette: a Celtic az egyik legerősebb ellenfél, mely ellen a magyar csapat színeiben pályára lépett.

    „Különleges futballt játszanak a skótok, a szélső védőik másképp helyezkednek, mint azt megszoktuk. De holnap otthon játszunk, van esélyünk, mert a szurkolók is mellettünk állnak.”

    „Az első gól kapcsán elmondhatjuk, hogy nem helyeztünk elég nagy nyomást az ellenfélre, ezért könnyű dolguk volt. Ha területet hagyunk nekik, akkor azt kihasználják, ezen a szinten ilyen hibák nem férnek bele. Volt néhány megfelelően felépített kontránk, de támadásban is jobb döntéseket kell hoznunk. Papíron nem mi vagyunk a favoritok, ám hazai pályán a szurkolók segítségével sikerült a pontszerzés.”

    Szintén a kérdésünkre reagálva összegezte az első mérkőzést tapasztalatait is, melyen a skótok kétgólos győzelmet arattak.

    „Sajnos ez nem annyira egyszerű, hogy csak agresszívabbnak, támadóbbnak kell lennünk. Ennél összetettebb feladat vár ránk annak érdekében, hogy tavasszal is folytathassuk a nemzetközi szereplésünket. Hazai pályán eddig jól szerepeltünk, de tudjuk, hogy tökéletes játékra lesz szükségünk a pontszerzéshez. Idegenben is voltak biztató megoldásaink, ám sokat hibáztunk, ezt minimálisra kell csökkentenünk. Figyelnünk kell a védekezésre, mert a Celtic jól támad.”

    A Ferencváros trénerét, Peter Stögert a Nemzeti Sport arról kérdezte: mivel a csapatnak mindenképpen győznie kell ahhoz, hogy legyen esélye a csoportban 3. hely megszerzésére, nagyobb hangsúlyt helyeznek-e a támadójátékra.

    A Ferencváros edzője, Peter Stöger szerint tökéletes játékra lesz szükség a Celtic ellen az Európa-liga csoportkörében csütörtök este Budapesten, de a szurkolók segítségével meglehet a pontszerzés. Tokmac Nguen is a hazai pálya előnyében bízik, és azt is elárulta: rendezte a nézeteltérését Myrto Uzunival.

    ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC-CELTIC EL-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ