2022.II.26. Ferencváros – Gyirmót: 1-1

Újabb botlás: a Fradi nem tudta legyőzni a Gyirmótot!

Sokkal többet támadott a Ferencváros, de a kiesés elől menekülő kiscsapat egy ponttal távozott a bajnoktól.
A Ferencváros nagy meglepetésre nem bírt odahaza a Gyirmóttal, a labdarúgó NB I 22. fordulójában rendezett bajnoki 1–1-re végződött.


Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov: — Szükségünk van az állandóságra. A tabellán elfoglalt pozíciónak nincs jelentősége, hiszen azt tapasztalom, hogy a Ferencváros ellen minden csapat nagy energiával játszik. A mi feladatunk, hogy felkészüljünk erre, kidolgozzuk a megfelelő taktikát, ezt megtettük a héten. A legutóbbi hazai mérkőzésünk sajnos nem sikerült jól, ezért most javítani szeretnénk, a Gyirmót ellen csakis a győzelem elfogadható részünkről.

Csertői Aurél: — Egyértelműen a mérkőzés esélyese a Ferencváros. Kiváló játékoskerettel rendelkeznek és nagy múltú edzőjük van. Harcolni fogunk a győzelemért, nem szeretnék kis hitű játékosokat látni a pályán. Biztos, hogy nagy nyomás alá helyeznek minket, ezt higgadtan, nyugodtan kell megoldanunk.

A mérkőzés:

Ferencváros — Gyirmót: 1-1 (1-1)
Groupama Aréna, 19:30. 5.887 néző.
Vezette: Bognár Tamás (asszisztensek: Medovarszki, Becséri; Videóbíró: Iványi Zoltán; VAR asszisztens: Szalai B.; VAR operátor: Takács J.; tartalékjv.: Bogár)

Ferencváros: Dibusz — Botka (Wingo, 68.), Blazic, Kovacevic, Civic — Laidouni, Nguen — Auzqui (Marquinhos, 64.), Zachariassen, Mak (Boli, 64.) — Bassey (Marin, 85.)
kispad: Szécsi G., Besic, Somália, Esiti, Pászka, Loncar, Gavric
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gyirmót: Rusák — Szegi, Csörgő, Hajdú Á. (Széles, 45+2.), Zeke — Vass Á. — Hasani (Simon A., 82.), Klimovic, Nagy P. (Medgyes Z., 72.), Cvetanoski (Radics, 72.) — Varga B. (Van Kessel, 82.)
kispad: Hársfalvi, Ene, Herjeczki, Major, Ventúra
vezetőedző: Csertői Aurél

Gól: Bassey (45.) illetve Mak (26. – öngól)
Sárga lap: Kovacevic (45+2.) Zachariassen (81.) illetve Szegi (22.), Klimovic (54.), Csertői (83.)

Néhány másodpercre síri csend lett a Groupama Arénában.

A gyirmótiak váratlanul megszerezték a vezetést, a vígan dalolászó ferencvárosi tábor tagjai pedig nem hittek a szemüknek. Az addig is lendületesen futballozó 19-szeres fehérorosz válogatott Vlagyiszlav Klimovics ellentmondást nem tűrően ért fel a kapu elé, s némi szerencsével a jobb alsóba bólintott, ezzel ötödik magyarországi mérkőzésén megszerezte első NB I-es gólját.

Sztanyiszlav Csercseszov dühösnek látszott, de csakis az FTC játékosain múlott, hogy addigra nem vezettek két góllal. A vendég gyirmótiak a vezetés megszerzése előtt néhány hajmeresztő hibát követtek el a mezőnyben, röviden hátrapasszolt labda, elmélázott labdaátvétel és a védővonal előtt kockázatosan keresztbe gurított labda is szerepelt a repertoárban.

A Gyirmót akkor még megúszta a hibákat, a szünet előtti percekben már nem.

Rusák Edvárd kapus óriásit hibázott, Fortune Bassey, a ferencvárosiak téli egyik szerzeménye pedig megirigyelte Klimovicsot, ő is megszerezte élete első NB I-es találatát. A zöld-fehérek nigériai csatára a korábbi meccseken több nagy helyzetet elpuskázott, a szombati esti találkozón is túl volt már egy gólszerzési lehetőségen, ennél a szituációnál semmi mást sem kellett tennie, mint beletennie fejét az érkező labdába.

Kellett is ez a sikerélmény Bassey számára, hiszen a napokban Hajnal Tamás, a ferencvárosiak sportigazgatója is elmondta, félő, hogy a csatár a sok kihagyott helyzet után elbizonytalanodik. Neki és a Ferencváros számára is a legjobbkor jött a találat.

Noha az első félidőt a hazaiak irányították, és úgy tűnt, sokkal többet birtokolják a labdát, a statisztika szerint közel egyenlő arányban volt a labda mindkét csapatnál – a Ferencváros oldalán ötvennégy százalékban. A hazaiak taktikájában meglepő volt Tokmac Nguen szerepe, a támadóra Sztanyiszlav Csercseszov ezúttal szűrőként számított, Aissa Laidouni párjaként futballozott védekező középpályásként.

Ha nem is élete legjobb mérkőzését vívta meg így, láthatóan nem zavarta az új szerepkör, sokat volt játékban, lendületből ért fel a kapu elé, ami korábban is az erősségei közé tartozott.

Bő egy óra elteltével a Ferencváros hadrendet váltott. Bassey mellé beállt második csatárnak Franck Boli, a támadók közé pedig érkezett még egy újabb friss szerzemény, a brazil Marquinhos. A gyirmótiak játéka ekkor már a védekezésre korlátozódott, többször is előfordult, hogy mind a tíz mezőnyjátékos harminc méteren belül tömörült, így próbálva megnehezíteni a Fradi dolgát. Érthetően nem ízlett ez a stílus a hazaiaknak, hiszen alig maradt szabad terület a gyirmóti kapu irányába, a vendégek védelme csak a néhány kontraakció alkalmával lazult fel.

Csertői Aurél cserékkel próbált friss erőt vinni csapata játékába, ráadásul a koncentráció egyetlen pillanatra sem hagyhatott alább, hiszen a ferencvárosi támadók gólveszélyesen cirkáltak a kapu előtti területen.

A Ferencváros egykapuzott a lefújás előtti percekben, de a gól sehogy sem akart összejönni, sőt a Gyirmót előtt is adódott lehetőség a góllövésre, a csapat értékes pontot szerzett a Groupama Arénában. 1–1

További képek: fradi.hu, nso.hu

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője így értékelt.

„Egyszerű lesz ennek a mérkőzésnek az összefoglalása, sajnos nehéz szavakat találni egy ilyen eredmény után. A csapat mindent meg akart tenni a pályán, és úgy gondolom, meg is tett annak érdekében, hogy győzzünk. De ez ma nem sikerült. Kicsit déja vu érzésem van, hasonló játékot láthattunk az MTK ellen, azzal a különbséggel, hogy a Gyirmót ellen sikerült gólt lőnünk. Az akarattal nem volt gond, okos támadásokat vezettünk, higgadtan kell kielemeznünk, hogy mi történt ezen a mérkőzésen. Kedden viszont már a Magyar Kupában leszünk érdekeltek, így most elsősorban a Honvéd elleni találkozóval kell foglalkoznunk.”

A sajtótájékoztatón elmondta, Ryan és Samy Mmaee sérülés miatt maradt ki a keretből, előbbinek komolyabb a sérülése, utóbbi a következő napokban talán már együtt edzhet a csapattal. Vécsei Bálint ugyancsak sérüléssel bajlódik. 

Csertői Aurél, a Gyirmót vezetőedzője a következőket mondta.

„A Groupama Arénában mindenki nyomás alatt játszik. A Fradi egyértelműen ránkerőltette az akaratát, hősien védekeztünk, miközben erőnkből arra is futotta, hogy szerezzünk egy gyönyörű gólt. Habár kaptunk egy elkerülhetőt, de lelkileg ez a találat nem törte meg a csapatot. Igaz, hogy kellett egy kis szerencse az ikszhez, a srácok azonban minden dicséretet megérdemelnek, mert nagyon sokat tettek az egy pont megszerzéséért. A mi helyzetünkben ez egy extra pont, a bravúrkategóriába tartozik, hogy döntetlent játszottunk a Ferencváros otthonában. Óriási különbség van a két csapat között, de úgy tűnik, a legkevesebb a pályán.”

Fortune Bassey:

Tabella:

Góllövőlista:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Gyirmót hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2022.II.26. Ferencváros – Gyirmót: 1-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+3.

  PERC
  Most először nem kapott ki a Gyirmót az FTC-től.

  90+3.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+3.

  PERC
  Civic bal oldali beadása is az övé…

  90+3.

  PERC
  A hazai tábor nem a kapust szidja, mint kiderül lassan.

  90+3.

  PERC
  Rusák lehúzza a levegőből Wingo beadását. A kapus ráfekszik a labdára, nagy füttyszó.

  90+2.

  PERC
  Wingo kirúgja a jobb sarok mellé Medgyes jobb oldali beadását.

  90+1.

  PERC
  Marin ad be balról jobbal lágyan, az ötös túlsó sarkáról Nguen a bal sarok mellé fejeli a labdát, méterekkel.

  90.

  PERC
  Wingi kiharcol egy szögletet, de nagyon rossz a beadás.

  90.

  PERC
  Három perc a ráadás!

  89.

  PERC
  Szegi nagyon higgadtan fejeli haza a labdát 14-ről, Wingo indítása után.

  89.

  PERC
  Laidouni emel balra Boli elé, a beadást ballal a kapu fölé menti közelről ballal Csörgő.

  87.

  PERC
  Wingo 17 méteres, jobblábas lövése Klimovicsról a jobb felső mellé pattan, Civic újabb bal oldali, ballábas szögletét Kovacevic nyolcról jócskán a léc fölé fejeli.

  86.

  PERC
  Marko Marin be, Bassey le, karmestercsere.

  85.

  PERC
  Bassey bal oldali beadása olyan veszélyes, hogy Rusák mellel veszi azt le az ötösön…

  84.

  PERC
  Bassey pocsék passza után Klimovics indítja a jobbon Van Kesselt, aki jobbal 14-ről ölön találja Dibuszt a labdával.

  83.

  PERC
  Gino van Kessel a gyirmóti ék ezentúl Varga helyett.

  82.

  PERC
  Simon András be, Hasaninak nem ment ma.

  82.

  PERC
  MELLÉ, Marquinhos ballal a bal alsó mellé lő 16-ról, Zeke nem tudta elrúgni előtte Wingo jobb oldali beadását. Elesett. Nem Zeke, a brazil, lövés közben…

  81.

  PERC
  Kristoffer Zachariassen kap sárga lapot a középen megiramodó Varga ellökéséért.

  80.

  PERC
  Civic bal oldali beadása után kissé jobbról, 13-ról Marquinhos nagyon rosszul találja el a labdát!

  80.

  PERC
  Ha a csapat nem is, de belehúz a hajrára a Fradi-tábor.

  77.

  PERC
  Varga kap egyet a fejére az őt szerelő Kovacevictől, de tovább megy az akció, a gyirmóti kispad heves tiltakozása ellenére is.

  75.

  PERC
  Ezzel együtt az előző 7 bajnokiján azonban csak 1 kanadai pontot hozott a konyhára.

  74.

  PERC
  Nguen: 19 bajnokin 4 gól és 2 gólpassz ebben az idényben.

  74.

  PERC
  Nguen passza rossz balra Bolinak, bedobás.

  73.

  PERC
  A VAR szerint meg kirúgással folytatódik a játék.

  72.

  PERC
  Medgyes Zoltán Nagyot váltja.

  72.

  PERC
  Radics Márton Cvetanoszkit…

  72.

  PERC
  Wingo meglöki picit az ötösön Vargát Hasani jobb oldali beadása után! Tovább, de VAR…

  71.

  PERC
  Szép akció, ravasz Wingo-passzal a végén, de Boli lassú, közbelép az ötösön Széles.

  70.

  PERC
  Nguen elképesztően rossz passzt ad a 16-osről… Majd összevész Bassey-val.

  70.

  PERC
  18 légiós a hazai meccskeretben, 6 a vendégekében.

  70.

  PERC
  A győriek legutóbbi nyolc házon kívüli meccséből heten legalább három gól született, a kivételt a Bozsik Arénában aratott 1–0-s sikerük jelenti.

  69.

  PERC
  Henry Wingo váltja Botkát.

  69.

  PERC
  Csörgő nagy nehezen elbirkózza Botka újabb beadását Bassey elől az ötösön.

  67.

  PERC
  Bassey hétről a bal sarok mellé fejeli Botka beadását, ám les.

  66.

  PERC
  Klimovics indítása után Nagy jobbal 22-ről, kissé balról nem sokkal lő a bal felső sarok mellé!

  65.

  PERC
  Laidouni ívelését Boli 11-ről a kapushoz fejeli.

  64.

  PERC
  Franck Boli váltja Makot, szélső helyett ék.

  64.

  PERC
  Marquinhos be, Auzqui le, szélsőcsere.

  64.

  PERC
  Bassey balról középre cselezi magát, jobbal Csörgőbe lő, Nguen jobbal 22-ről jócskán a léc fölé lő.

  63.

  PERC
  Fotók: Dömötör Csaba

  63.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  62.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  61.

  PERC
  Nguen nagyot esik a másik 16-oson belül… tovább!

  61.

  PERC
  Kovacevic megrúgja Nagyot egy beadás után… tovább!

  59.

  PERC
  Nem megy a Fradinak, figyelmetlen passzok a saját 16-os előtt, három is… megússzák.

  59.

  PERC
  A Gyirmót idegenben veszélyesebb mint otthon, hiszen győzelmeinek kétharmadát, hatból négyet vendégként aratta, pontjai 57 százalékát házon kívül kasszírozta be, 23-ból 13-at. A fővárosban eddig mind a három meccsét megnyerte (az Újpest, az MTK, majd a Honvéd stadionjában).

  59.

  PERC
  Amióta Sztanyiszlav Csercseszov a vezetőedzője, öt bajnokijából hármon nem tudott gólt szerezni a Fradi. A címvédő a formatabellán 7 ponttal és negatív gólkülönbséggel (4–5) a középmezőnyben tanyázik.

  55.

  PERC
  FÖLÉ! Civic bal oldali, ballábas beadását Botka jobbal kapura rúgja hat méterről, picit jobbról, Rusák belekap a labdába a léc alatt… fölé.

  54.

  PERC
  Vlagyiszlav Klimovics kap Laidouni ellökéséért sárga lapot.

  54.

  PERC
  Jobbról Auzqui adja be, éppen Nagynak.

  53.

  PERC
  A bal oldali szögletet rosszul fejeli meg az ötösről Blazic! Kimegy a jobb oldalra a labda.

  53.

  PERC
  A földön fekszik egy gyirmóti, de folyik tovább a támadás, Laidouni jobbal a jobb alsót veszi célba 16-ról, Bassey passza után, Rusák vetődve véd!

  49.

  PERC
  Hopp, Nagy szabadrúgását az ötös jobb sarkától a rövid felső sarok mellé fejeli Varga, Dibusz nem is mozdult. Szegi nagyot lökött Vargán, tulajdonképpen akadályozta a gólszerzésben a saját csapattársát.

  47.

  PERC
  Mak beadása, majd Laidouni fejese sem veszélyes.

  46.

  PERC
  Zeke odarúg Laidouninak, szabadrúgás jobbról.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK, CSERE NINCS!

  FÉLIDŐ

  Forma… A Gyirmót hárommeccses győzelmi sorozatát szakította meg legutóbb a Zalaegerszeg, ám Csertői Aurél csapata így is második az ötfordulós formatáblázaton és csak rosszabb gólkülönbségével szorul a Paks mögé.

  FÉLIDŐ

  Ma 54 százalékban volt csak a labda a hazaiaknál (sokkal többnek tűnt), 8 lövés itt, 2 ott, a kapu felületére 7, ill. 2 ment ezek közül!

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros eddigi hazai mérkőzéseinek csak a felét tudta megnyerni ebben a a pontvadászatban, tízből ötöt. Ikszelt az MTK-val és a Puskás Akadémiával, kikapott a Kisvárdától, a ZTE-től és legutóbb a Pakstól (0–3).

  FÉLIDŐ

  A Groupama Arénában egyszer találkoztak, 2016 novemberében Présingér Ádám öngóljával, majd Marco Djuricin találatával 2–0-ra győzött az FTC.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  FÉLIDŐ

  A fradi.hu videójának köszönhetően jobban megismerhettük a labdarúgó NB I címvédőjének, a Ferencvárosnak új, téli szerzeményét, Marquinhost. A korábban a Manchester United és a Chelsea által is megfigyelt brazil támadó többek között arról beszélt, hogy közös reklámfilmben szerepelt példaképével, Ronaldinhóval, amikor mindketten az Atlético Mineiro kötelékébe tartoztak.

  FÉLIDŐ

  Ihor Haratin, az FTC korábbi, a lengyel Legia Warszawa ukrán légiósa szörnyű napokat él át, családja kijevi otthona mellett zuhant le egy harci gép.
  – Ön Varsóban van, de mi a helyzet a családjával? Mindenki jól van?
  – Sajnos a családom Kijevben van, éppen ott, ahol a legdrámaibb most a helyzet… – mondta lapunknak adott exkluzív interjújában Ihor Haratin, a Ferencváros korábbi ukrán válogatott középpályása, aki szeptemberben igazolt a lengyel Legia Warszavához.

  – El sem tudjuk képzelni, mit érez…
  – Mit is érezhetnék?! Egyelőre a szavakat sem találom… Egyszerre hihetetlen, drámai és ijesztő a helyzet. Óránként beszélek a családommal, nem hagyhatják el Kijevet. Imádkozom értük, hogy biztonságban átvészeljék ezeket az időket. Odahaza vannak, és tényleg csak fohászkodni lehet azért, hogy semmi olyan ne történjen, ami veszélyeztetné őket.

  BŐVEBBEN ITT!

  FÉLIDŐ

  A párharc legjobb góllövője:
  Gera Zoltán 3.
  A többiek csak egy gólig jutottak.

  FÉLIDŐ

  Még simán bejöhet.

  FÉLIDŐ

  A JELMEZBEN ÉRKEZŐ szurkolókra meglepetés vár az arénában, a karneváli, farsangi hangulat borítékolható. A Ferencváros is a szebbik arcát mutatja, szerintem három góllal nyer. BORBOLA
  Bence a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  46.

  PERC
  Hajdú kisebb agyrázkódást szenvedett, de nem igényel kórházi ápolást.

  45+2.

  PERC
  Széles Imre váltja Hajdút.

  45+2.

  PERC
  Nagy távoli szabadrúgása kapuscsemege.

  45+1.

  PERC
  Adnan Kovacevicnek sárga lap a Varga indította Cvetanovics felrúgásáért.

  45+1.

  PERC
  Laidouni passzol vissza jobbról, az alapvonalról, Zachariassen jobbal 11-ről egy védőbe lő.

  45+1.

  PERC
  Három perc a ráadás, de Hajdú nem térhet vissza. Csere lesz.

  45.

  PERC
  De gól a gól!

  45.

  PERC
  De Bassey lesen volt? Meglehet…

  44.

  PERC
  Nagy hiába ugrott, Rusák nekiment Hajdúnak, ápolás, a védő feje fáj.

  44.

  PERC
  EGYENLÍT A FRADI, Civic bal oldali, ballábas beadását elméri Rusák, FORTUNE BASSEY az üres kapu közepébe fejel öt méterről, középről. 1–1!

  43.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–1) Bassey
  43.

  PERC
  Nguen jobbal 21-ről az előtte álló Klimovicsba lő.

  41.

  PERC
  Zeke tisztázza Botka jobbról jövő beadását, a válogatott védő kezd fáradni, vissza is megy picit pihenni 16-osa elé.

  40.

  PERC
  Cvetanovszi balról jövő, ballábas beadása éppen csak magas az ötösön felugró Varga, Kovacevic párosnak.

  37.

  PERC
  Botka körömpasszát Laidouni jobbal 23-ról Rusák ölébe rúgja.

  36.

  PERC
  A Gyirmót legutóbb kikapott otthon a Zalaegerszegtől, akkor veszített először pontokat a tavaszi idényben. Élvonalbeli történetében még soha nem volt ilyen jó az aktuális idegenbeli mérlege: a legutóbbi két mérkőzését megnyerte (mlsz.hu).

  36.

  PERC
  Sztanyiszlav Csercseszov irányításával eddig öt bajnokit vívott a Ferencváros, ezek közül csupán kettőt nyert meg. Pályaválasztóként eddig mindössze egyszer játszott az orosz edzővel az OTP Bank Ligában, akkor sima vereséget szenvedett a Pakstól. Ha az őszt, a Stöger-éra végét is beleszámítjuk, csak kevéssel jobb a mérleg: hat hazai bajnoki mérkőzésből két győzelem.

  36.

  PERC
  Auzqui passzát Civic ballal középre teszi, Botka bevetődik, de Rusák ballal kispárgázza a labdát előle!

  35.

  PERC
  Mak jobb oldali szögletét Zachariassen 12-ről Vassba fejeli, Nagy felszabadítása olyan rossz, hogy a hátrafelé pörgő labda éppen jó hazaadásnak.

  35.

  PERC
  Zachariassen jobb oldali beadását elrúgja Cvitanovics Nguen elől középen.

  34.

  PERC
  Ez volt Klimovics első gólja a Gyirmótban, a légiós 19-szeres válogatott.

  33.

  PERC
  Laidouni szája vérzik, Bognár úriemberként viselkedik: átnyújt neki egy papírzsebkendőt.

  31.

  PERC
  Fotók: Dömötör Csaba

  31.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  31.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  29.

  PERC
  Mak a fehérorosz középpályás mellett állt, ment vele a labdáért, de a rossz, a hosszú oldalon, a labda pechére az ő fejére pattant, és onnan a kapuba. Az eredeti fejes a bal alsóba tartott volna, Dibusz mozdulni sem tudott.

  26.

  PERC
  Zeke végez el egy bedobást a bal oldalon, ballal beadja a Nagytól visszakapott labdát, VLAGYISZLAV KLIMOVICS hat méterről kapura fejel, a labda Mak fejéről a jobb alsó sarokba pattan. 0–1!

  26.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (0–1) Klimovics
  23.

  PERC
  Blazic jobbal célba veszi a bal alsó sarkot kissé jobbról, 24-ről, Rusák vetődve eléri azonban a labdát.

  22.

  PERC
  Szegi Vincének sárga lap Kovacevic felrúgásáért.

  22.

  PERC
  Botka szoros hazaadását elrúgja Dibusz az utolsó pillanatban a rárontó, gólra éhes Cvetanovszki elől. Az ötösön.

  22.

  PERC
  Bassey jobbról jövő, lapos passzát Nguen jobbal 19-ről, középről lágyan a kapus ölébe emeli.

  21.

  PERC
  Blazic ívelése nem jó a csatároknak, kirúgás. Mivel a Gyirmót a saját 16-osa elé kvázi beásta magát, Blazic a karmestere ma a Fradinak.

  19.

  PERC
  A VAR kezezést vizsgál… szöglet. Mak beadását elfejeli Rusák elől Klimovics. Nguen balra passzol, les.

  18.

  PERC
  Botka jobb oldali beadását Bassey 14-ről előbb Csörgőbe fejeli, a kipattanót jobbal a védőbe lövi.

  17.

  PERC
  Auzqui beadása Rusáké.

  17.

  PERC
  A Ferencváros élén még a téli szünetben történt váltás. Az új vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov irányításával egyelőre felemás a zöld-fehérek teljesítménye. Idei öt bajnokijából csak kettőt nyert meg (2–1–2), az Újpestet és a Zalaegerszeget múlta felül idegenben, egyetlen otthoni párharcát pedig 3–0-ra elveszítette a Pakssal szemben. A Gyirmót jól kezdte az új évet, első három bajnokiját megnyerte, legutóbb viszont 1–0-ra alulmaradt a ZTE-vel szemben. A vendégcsapat már nem áll kieső helyen, de előnye a 11. Újpest előtt mindössze két pont.
  Ferencváros–Gyirmót 2016–2017: 2–0, 3–2, 1–0, az ősszel: 2–0

  16.

  PERC
  Botka szereli becsúszva a bal szélen Zekét, aki átugorja a hazai védő magasra emelt bal lábát… és Botka jobb bokáján landol. Ápolás.

  12.

  PERC
  Bassey 1.5 millió euróba került, ez a 6. NB I-es meccse, gólja vagy gólpassza még nincs.

  11.

  PERC
  Mak bal oldali beadására kilép az ötösre Auzqui elé Rusák. Ügyesen.

  11.

  PERC
  Bassey elakad az ötösön két jó csel után.

  10.

  PERC
  De 2020 novemberében kölcsönbe került a Tallereshez, és már vissza sem tért a Riverhez.

  10.

  PERC
  Auzquit 800 ezer euróért vette a Fradi, a szélső 30 és fél éves, a River Plate együttesében 42 meccsen 9 kanadai pontig jutott.

  10.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  8.

  PERC
  Csörgő jobb kézzel hozzányúlt a csatár jobb vállához, de gyorsan visszahúzta a kezét… nem is ketyeg a VAR ezért.

  8.

  PERC
  Bassey az ötös jobb sarkáról jobbal a kimozduló kapusba lő, Csörgő pocsék levétele után!

  7.

  PERC
  Bassey lő jobbal a jobb alsóba 11-ről, de lökte előtte a nagyot eső Vasst, Zachariassen meg Csörgőnek ment neki előtte a 16-oson.

  7.

  PERC
  Csörgő szereli Nguent a 16-oson belül, majd elkapkodja a passzt, de megússza, rossz a Mak-beadás.

  6.

  PERC
  Zeke szereli szépen a balon Auzquit, kirúgás.

  6.

  PERC
  Laidouni szól oda Rusáknak, és kap egy… szóbeli figyelmeztetést.

  3.

  PERC
  Kovacevic ment fejjel Varga elől az ötösön, Hasani jobb oldali beadását követően.

  2.

  PERC
  Botka jobb oldali beadását átveszi mellel Zachariassen az ötösön, de jobbal a léc fölé lő! ZICCER!

  1.

  PERC
  A hivatalos nézőszám: 5886.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta sárgában.

  Fotók: Borbola B.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Nincs elérhető leírás.

  Egy kis örökmérleg! Négyszer mérték össze erejüket az első osztályban, és mindig a ferencvárosiak győztek, sőt, a gyirmótiak háromszor gólképtelennek bizonyultak. A gólkülönbség 8–2 a zöld-fehérek javára.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Gyirmóthoz:
  2021, Csonka András, kölcsönbe
  2012, Balog Zoltán, ingyen
  2011, Csizmadia Csaba, i.
  2011, Fitos László, i.
  A Gyirmóttól a Ferencvároshoz:
  2011, Lannert Bence, i.
  2003, Cseri Tamás, i.

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Sigér D. (térdműtét után), Haraisvili, Vécsei és a Mmaee-testvérpár sérült, a vendégektől Ikic (lázas beteg) és Ventura (izomhúzódás) maródi.

  „Szükségünk van az állandóságra. A tabellán elfoglalt pozíciónak nincs jelentősége, hiszen azt tapasztalom, hogy a Ferencváros ellen minden csapat nagy energiával játszik. A mi feladatunk, hogy felkészüljünk erre, kidolgozzuk a megfelelő taktikát, ezt megtettük a héten. A legutóbbi hazai mérkőzésünk sajnos nem sikerült jól, ezért most javítani szeretnénk, a Gyirmót ellen csakis a győzelem elfogadható részünkről – mondta Sztanyiszlav Csercseszov a fradi.hu-nak. – Marquinhosra kezdőként számítottam legutóbb, készen állt erre, de még neki is szüksége lesz némi időre, hogy hozzászokjon a csapathoz, a taktikához, vagy egyáltalán a magyar bajnoksághoz. Szerintem kivette a részét a mérkőzésből, voltak lehetőségei. Carlos szintén aktív volt. Ő is egy tapasztalt játékos, Marquinhoshoz hasonlóan minőségi erősítést jelent, de neki is időt kell adnunk a beilleszkedésre. Szívesen lehetőséget adtam volna Anderson Esitinek is az előző mérkőzésen, cserélni készültem, mielőtt gólt szereztünk, ám miután a videóbíró elvette a találatot, mégsem változtattam a játékrendszerünkön.”

  4 GÓLT SZERZETT A FRADI SZTANYISZLAV CSERCSESZOV EDDIGI ÖT NB I-ES MÉRKŐZÉSÉN.

  13 PONTOT SZERZETT VENDÉGKÉNT A GYIRMÓT A BAJNOKI IDÉNYBEN.

  – Ön szerint mi az oka, hogy egy-két gyengébb eredmény is becsúszott a bajnokságban?
  – Ezúttal nehezebb lesz a bajnoki cím megszerzése, mint az elmúlt idényben volt, ebben biztos vagyok. Oda kell figyelnünk, hiszen a riválisok ott vannak a nyomunkban, látható, elég egy hiba, máris megelőznek minket. Ettől függetlenül bízom magunkban, miénk a legjobb, legerősebb csapat.

  – A télen több játékos is érkezett. Mi a véleménye róluk?
  – Egyértelműen erősödtünk velük, remek labdarúgók. Új impulzust hoztak, a régebb óta itt lévő játékosoknak pedig fel kell pörögniük, nagyobb lett a konkurencia. De ez szükséges is volt, így működik egy normális klub. Az edzések intenzitásán máris megmutatkozik, hogy még inkább odateszi magát mindenki.

  – Közel laknak egymáshoz?
  – Ryannak és nekem is van külön apartmanom, ám hogy egyikünk se legyen egyedül, egyre többet jön át hozzám esténként. Jókat beszélgetünk, sorozatokat nézünk, most meg már ott tartunk, hogy gyakorlatilag ott lakik nálam. Mind a ketten egyedül élünk Budapesten, a családtagjaink odahaza, Belgiumban maradtak.

  – Szüleik merre élnek?
  – Sokáig a szülővárosomban, Geraardsbergenben laktak, ám jó ideje átköltöztek Liege-be, hogy közelebb legyenek az öcsénkhez. Ha hazautazom, én is Liege-be megyek, ott vár a szülői ház. Anyu is szereti a futballt, igaz, ennyi fiú között jószerével nincs is más választása.

  – No igen, ritka, hogy egy családban az összes fiútestvér futballozik. Hogyan alakult ez így?
  – Édesapánk szerettette meg velünk a labdarúgást. Kamerunban született, ott is játszott, és bár profi szintig nem jutott el, mindig is imádta a futballt. Öcsénk, Camil a Standard Liege játékosa, míg bátyánk, Jacky korábban Luxemburgban játszott, most a belga harmadosztályú KSK Heist csapatát erősíti.

  – Januárban Ryannel az Afrikai Nemzetek Kupáján vettek részt a marokkói válogatott tagjaként. Nagy élmény volt a torna?
  – Óriási! Mindkettőnknek új, életre szóló élmény volt. Ráadásul egy hónapot tölthettünk a másik otthonunkban, Afrikában, nem is emlékszem, ilyenre mikor volt példa korábban… Sajnáltuk, hogy a nyolc között kiestünk, a későbbi döntős Egyiptom hosszabbításban vert meg bennünket. Pedig szerintem a végső győzelemre is esélyes csapatunk volt.

  – A torna miatt kihagyták az egész felkészülést, majd miután visszatértek az Afrika-kupáról, nyomban a Ferencváros kezdőcsapatában találta magát. Nem volt furcsa?
  – Még az afrikai tornán voltam, amikor beszéltem Sztanyiszlav Csercseszovval telefonon. Vázolta, ha visszatérek, mit vár el tőlem, elmondta, mi lesz a feladatom, és arról is szó esett, ha jó állapotban jövök vissza, azonnal számít rám. Ebből a szempontból nem ért meglepetésként, hogy néhány napos közös munka után a kezdőcsapat tagja voltam.

  – Tényleg rendkívül szoros a kapcsolata testvérével, Ryannel?
  – Mindig is közel álltunk egymáshoz – válaszolta lapunknak a hátvéd Samy Mmaee, aki csatár öccsével együtt futballozik a Ferencvárosban. – Gyerekkorunkban megállás nélkül fociztunk, később évekig rendre ugyanahhoz a csapathoz igazoltunk. A Standard Liege-ben is együtt kezdtünk futballozni, csak azt követően váltak el az útjaink. Ezért is örültem, amikor kiderült, hogy a Ferencvároshoz igazol. Itt, Budapesten is mindenben támogatjuk egymást.
  – Sokat beszélgetnek a futballról?
  – Szoktunk, de mindketten szeretünk másról is csevegni. Egyébként meg ha a sportról esik szó, nem csak dicsérjük a másikat: ha valami nem tetszik, azt is megmondjuk.

  Nemcsak Samy és Ryan Mmaee, hanem másik két fiútestvérük is futballozik. A Ferencváros védője nehezebben megszerezhető bajnoki címre számít.

  „A 25 éves támadó úgy érzi, nem tudja méltó módon segíteni az FTC-t, mert most elsősorban Ukrajnában élő családtagjaiért, barátaiért aggódik” – tudatták a zöld-fehérek közleményükben.

  Az FTC természetesen elfogadta a kérést, és leszögezte, minden dolgozója, sportolója, sportvezetője a békében hisz, de nem kíván politikai kérdésekkel foglalkozni.

  Nem Zubkov az egyetlen ukrán légiós, aki az orosz–ukrán konfliktus miatt nem tudta vállalni a játékot: a Mol Fehérvár FC ukrán játékosai – Ivan Petrjak, Jevhen Makarenko, Bohdan Lednev és Artem Sabanov – nem léptek pályára a Paks elleni pénteki találkozón (2–3).

  A Ferencváros a hivatalos oldalán hangsúlyozta, Olekszandr Zubkov a korábbi sérüléséből felépülve nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni az elmúlt hetekben. De a játékos nem ezért, hanem a hazájában uralkodó háborús helyzet miatt kérte a klubvezetéstől, hogy ne kelljen pályára lépnie a Gyirmót elleni hazai bajnokin.

  Elfogadta a labdarúgó NB I ben szereplő Ferencváros ukrán játékosának, Olekszandr Zubkovnak a kérését, miszerint a hazájában kialakult háborús helyzet miatt ne kelljen pályára lépnie a zöld-fehérek szombati, Gyirmót FC Győr elleni hazai mérkőzésén – közölte a klub hivatalos oldala.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–GYIRMÓT MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső