2022.III.26. Szeged-Csanád GA – Ferencváros: 0-1 (edzőmérkőzés)

Felkészülés: Sigér Dávid visszatért, az FTC legyőzte a Szegedet

A 62. percben visszatért a pályára Sigér Dávid, aki tavaly júliusban szenvedett súlyos térdsérülést.
A labdarúgó NB I-et vezető Ferencváros 1–0-ra legyőzte idegenben az NB II-ben harmadik helyen álló Szeged-Csanádot felkészülési mérkőzésen. A 62. percben 243 nap után visszatért a pályára Sigér Dávid, aki tavaly júliusban szenvedett súlyos térdsérülést.


A mérkőzés:

Szeged-Csanád GA — Ferencváros: 0-1 (0-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum. ~4.500 néző.
Vezette: Lovas (Medovarszki, Csatári)

Szeged-Csanád GA:  Molnár F. (Takács J., 46.) — Ódor, Temesvári, Pejovics, Bencze M. — Farkas A., Kovács M., Kővári (Vári, 76.) — Csoboth (Vasziliu, 88.), Germán (Kóródi, 46.), Gajdos (Dobos Á., 72.)
vezetőedző: Dragan Vukmir

Ferencváros: Bogdán — Wingo (Kaján, 62.), Besic, Somália (Könczey, 76.), Pászka (*Katona M., 76.) — Esiti (Bassey, 46.), Loncar (Sigér, 62.) — Auzqui (Zachariassen, 46.), Marquinhos (Mak, 46.), Zubkov (Marin, 46.) — Boli (Nguen, 46.)
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: Pejovics (86. – öngól)

A sportesemény nemes célt is szolgál egyben, a rendezők a teljes bevételt az ukrajnai háborús menekültek megsegítésére ajánlják fel.

A Ferencvárosnál tíz hiányzóval nem számolhatott Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző: Dibusz Dénes, Vécsei Bálint és Botka Endre a magyar, Ryan Mmaee és Samy Mmaee a marokkói, Aissa Laidouni a tunéziai, Miha Blazic a szlovén, Adnan Kovacevic és Eldar Civic a boszniai, míg Zseljko Gavrics a szerb U21-es válogatottal készül a feladatokra.

Talán nem csak ezért, de a vendégeknél kezdett a szegedi nevelésű Pászka Lóránd, aki 2013 és 2019 között volt a Tisza-partiak labdarúgója.

A meccs első félidejében csak labdabirtoklásban nőtt ellenfele fölé az FTC, igaz, Olekszandr Zubkov fejese volt a meccs ezen szakaszának legnagyobb helyzete, de a Szegednek is volt ígéretes támadása, amikor Bencze Márk lőhetett, Bogdán Ádám viszont védett.

A második félidő is izgalmasan indult, a folytatásban pedig beállt a hosszú sérüléséből felépült Sigér Dávid. A hajrá a Ferencvárosé volt, és Róbert Mak lövése után Danilo Pejovics öngóljával meg is nyerte a meccset.

További képek: fradi.hu

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov: Mindenképpen egy erős ellenféllel szerettünk volna játszani, örülök, hogy egy ilyen szép stadionban sok ember előtt játszhattunk. Kemény edzéseken vagyunk túl, és ez a találkozó egy remek teszt volt nekünk, örülünk a győzelemnek. A következő napokban is folytatjuk a munkát, és elkezdjük a felkészülést a Puskás Akadémia elleni bajnokira. 

Sigér Dávid:

(A Ferencváros és a Szeged hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ