2022.IX.18. MK, Bicskei TC – Ferencváros: 0-2

Kettővel nyert és továbbjutott a címvédő Fradi Bicskén a Magyar Kupában

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő Bicske otthonában lépett pályára a címvédő Ferencváros.
A Mol Magyar Kupa 3. fordulójában már az első- és másodosztályú csapatok is beszállnak a küzdelmekbe. A címvédő Ferencváros a harmadosztályú Bicske otthonában lépett pályára, és győzött 2–0-ra.

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov: — A kupasorozat is fontos számunkra, itt egyetlen mérkőzés dönt a továbbjutásról, tehát nyernünk kell vasárnap.

A mérkőzés:

Magyar Kupa, 3. forduló (a 32 közé kerülésért):

Bicskei TC — Ferencváros: 0-2 (0-1)
Bicske, 16:00. ~3.000 néző.
Vezette: Antal Péter (asszisztensek: Bornemissza, Szalai B.; tartalékjv.: Móri)

Bicskei TC: Szűcs L. — Gaszner, Bozsoki, Vékony, Lencsés — Bori, Hirman (Baliga, 90.), Dencinger (Lassú, 87.) — Kincses (Molnár A., 46.), Sóron (Savanya, 90.), Kovács P. (Lakatos G., 86.)
kispad: Illés, Varga L., Pekowski, Rigó, Nyúl, Szokolay, Vicz
vezetőedző: Csordás Csaba

Ferencváros: Bogdán — Wingo, S. Mmaee (Knoester, 46.), Vécsei, Sigér — Esiti, Gojak — Auzqui (Haraisvili, 72.), Mercier (Zachariassen, 62.), Marquinhos (Varga Zé., 89.) — Boli (R. Mmaee, 72.)
kispad: Szécsi G., Besic, Traoré, Botka, Kaján, Laidouni
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: Gojak (45+1.), Vécsei (87.)
Sárga lap: Kovács P. (30.), Vékony (37.), Bozsoki (45+1.), Hirman (75.) illetve Knoester (54.)

Monaco után Bicske. Csütörtökön még a fényűző helyszínen lépett pályára az Európa-liga csoportkörében a Ferencváros (és győzött 1–0-ra), vasárnap pedig a kis Fejér megyei városban. A bajnoki és kupacímvédőnek nem volt választása, a Mol Magyar Kupa harmadik fordulójában az NB III Nyugati csoportjában jelenleg 14. helyen álló Bicske otthonában kellett hoznia a kötelezőt és kiharcolnia a továbbjutást.

A Bicske 2020 novemberében is találkozott a Fradival a Magyar Kupában, akkor a fővárosiak 5–0-ra győztek. Nagy különbség, hogy akkor a koronavírus-járvány miatt nem lehettek nézők az összecsapáson, most viszont megmozgatta a várost a Ferencváros érkezése. A büfések alig várták a vasárnapot, a meccs előtt nagy forgalomban reménykedtek, s elnézve a pultok előtt kígyózó sorokat, jó napjuk lehetett. A mérkőzés rangjához méltón Bicske- és Ferencváros-címerrel ellátott pólókban szolgálták ki a szomjas drukkereket, akik a mérkőzés előtt telefonnal, tollal és papírcetlikkel a kezükben várták a zöld-fehér játékosokat.

A magyar bajnok tagjai bő egy órával a kezdés előtt kisétáltak a Bicskei Torna Club Sporttelepére, szemügyre vették a pályát, amely természetesen rosszabb minőségű a Groupama Arénáéhoz képest, ám különösebb problémát nem találtak a fradisták. A fővárosiakat barátságosan fogadták a bicskei szurkolók, mindenki aláírást és közös fényképet szeretett volna kedvenceivel, a szerencsésebbeknek pedig teljesült a vágyuk. Sőt, volt, aki Sztanyiszlav Csercseszov szignóját is megkapta, mondani sem kell, hatalmas volt az öröm. A bemelegítésre kifutó ferencvárosiaknak a Bicske utánpótlásában futballozó gyerekek sorfalat álltak, ez szemlátomást tetszett Sigér Dávidéknak, az Európa-ligában menetelő Fradi-játékosok lepacsiztak a gyerekekkel, a legjobban Samy Mmaee élvezte, aki még le is hajolt, hogy egy szintben legyen az ifjú sportemberekkel. A bemelegítés kezdetére hatalmas szél kerekedett és hideg lett, ráadásul az eső elkezdett szakadni. Talán Aissa Laidouni viselte a legrosszabbul az időjárás megváltozását, téli sapkában, jól beöltözve, fázva passzolgatott a többi cserejátékossal. A szurkolók egyre csak gyűltek, a legtöbben egyedi, a mérkőzésre gyártott sállal a nyakukban foglalták el a helyüket. A vendégeknek fenntartott szektor megtelt, a cudar időjárás ellenére sok Fradi-szurkoló foglalt helyet (vagy éppen állt) a pálya mellett.

A hazaiakat Bori Gábor, a vendégeket Vécsei Bálint vezette ki csapatkapitányként a kezdés előtt, előbbi korábban volt az Újpest játékosa, s 256 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, utóbbi csütörtökön győztes gólt szerzett Monacóban. A kezdőrúgás előtti pillanatokban az eredményjelzőn 19–12 állt, de talán nem fogadtunk volna nagy tétben erre a végeredményre. Már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Fradi, a fővárosiak birtokolták többet a labdát, ám a Bicske önfeláldozóan, keményen védekezett. A 10. percben megszerezhette volna a vezetést az FTC, ám Marquinhos középről, tíz méterről ballal fölé lőtt. Az eső és a szél egyre erősebb lett, ez sem segítette a Fradi helyzetét, ám a kapus Szűcs Lajost is megzavarták a körülmények: Xavier Mercier szabadrúgása után kiejtette a vizes labdát, ám szerencséjére az abba beleérő Samy Mmaee lesen volt, így Amer Gojak gólját érvénytelenítette a játékvezető. A félidő végére kisütött a nap, a Fradi pedig egyre veszélyesebb lett, előbb Henry Wingo fejelt centiméterekkel a bal kapufa mellé, majd Vékony Viktornak kellett hatalmasat mentenie saját kapuja előtt. Sztanyiszlav Csercseszov egyre idegesebben sétált a kispad előtt, csapata hiába támadta végig az első félidőt, úgy tűnt, döntetlennel mennek szünetre a felek. Amer Gojak azonban a hosszabbításban szabadrúgásból betalált, a bosnyák középpályás első ferencvárosi góljával előnybe került a Magyar Kupa-címvédő.

A fordulás után elég lagymatag lett a játék, a vendégek birtokolták a labdát, ám helyzetet nem tudtak kialakítani. Sztanyiszlav Csercseszovnak nem is tetszett, amit látott, indulatosan kiabált játékosainak, egyszer Muhamed Besic tolmácsolta az ideges szakvezető utasításait Amer Gojaknak. A 71. percben Giorgi Haraisvili beállt a Fradiba, a grúz futballista súlyos sérüléséből felépülve 2021. április 4. után lépett ismét pályára. Percekkel ezután a Bicske odakeveredett ellenfele kapuja elé, Lencsés Bálint lövése után a labda alig kerülte el a Fradi kapuját. A hajrában Vécsei Bálint eldöntötte a továbbjutás kérdését – a Ferencváros hozta a kötelezőt, Monaco után Bicskén is győzött, így ott van a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Csordás Csaba: — Büszkék vagyunk a csapatunkra. Nem volt olyan éles a Ferencváros, mint egy-egy bajnoki vagy Európa-liga-meccsen, de nekünk az volt a fontos, hogy egymásért küzdve, szervezetten futballozzunk. Két elkerülhető gólt kaptunk, ebből látszik, ezen a szinten még zöldfülűek vagyunk.

Sztanyiszlav Csercseszov: — Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Monaco után érthetően nehéz volt felpörögni. A pálya talaja sem kedvezett nekünk, de azért kértem a csapattól, gyorsítsunk a tempón.

Amer Gojak:

Vécsei Bálint:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Bicske hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2022.IX.18. MK, Bicskei TC – Ferencváros: 0-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  90+2. perc: Véget ért a találkozó! Gojak és Vécsei góljaival nyert és továbbjutott a címvédő Ferencváros.

  90. perc: Két perc lesz a hosszabbítás.

  90. perc: Újabb cserék: Marquinhos helyett Varga Zétény a pályán, a másik oldalon Savanya váltja Sóront, Baliga pedig Hirmant

  88. perc: Bicskei csere: Lassú érkezik Dencinger helyére

  87. perc: GÓÓÓL! Marquinhos szöglete után Vécsei sarokkal talál be a kapuba, eldőlt a mérkőzés!

  85. perc: Csere a hazaiaknál, Lakatos váltotta Kovácsot

  83. perc: Wingo próbálkozott távolról, de nem találta el a kaput

  80. perc: Gyors kontrát követően Marquinhos beadásából Vécsei lőtt fölé

  79. perc: Ryan Mmaee buktatta Hirmant, Sóron szabadrúgását szögletre menti a Ferencváros védelme

  75. perc: Hirman rántotta le Marquinhost egy sárga lapért cserébe, ezáltal szabadrúgáshoz jutott a Fradi

  73. perc: Lencsés próbálkozott, lövése nem sokkal ment el Bogán kapuja mellett

  72. perc: Kettős csere a fővárosiaknál: Haraisvili és Ryan Mmaee jött be Auzqui és Boli helyett

  71. perc: Gojak szabadrúgása után fejelt Vécsei,de a labda Szűcs kezében landolt

  71. perc: Jó helyről jöhet szabadrúgással a Fradi, miután Hirman buktatta Gojakot

  64. perc: A hazaiak jutottak szabadrúgáshoz, amit Sóron végzett el és lőtte fölé

  62. perc: Csercseszov ismét cserél, Zachariassen állt be Mercier helyére

  57. perc: Wingo lőtt közelről, Szűcs szögletre mentett

  52. perc: Knoester állította meg szabálytalanul Sóront, sárgát kapott

  49. perc: Boli próbálkozott távolról, Szűcsnek kellett érkeznie és érkezett is

  46. perc: Elkezdődött a második félidő

  Egy-egy csere a szünetben: Molnár jött be Kincses, Knoester pedig Samy Mmaee helyett

  45+2. perc: A gól után egyből véget ért az első játékrész, 0–1-ről jöhet a folytatás 15 perc múlva

  45+2. perc: GÓÓÓL! Gojak végezte el a szabadrúgást, labdája a sorfalon keresztül szállt a hálóba, vezet a Ferencváros!

  45+1. perc: Bozsoki buktatta egy sárgáért Sigért a tizenhatos vonalánál, szabadrúgáshoz jutott a Fradi

  42. perc: Esiti próbálkozott a félidő végén, de megpattanó lövése elszállt a kapu felett

  38. perc: Vékony sárga lapot kapott előző szabálytalanságáért

  38. perc: Újabb Fradi-szabadrúgás, Vékony Marquinhosszal szemben szabálytalankodott. Ismét Mercier végezte el, mellé lőtt

  36. perc: Sóron indult meg, Bogdánnak kellett kijönnie és elrúgni a labdát

  30. perc: Kovács volt szabálytalan Esitivel szemben, egy sárga lap a „jutalma”

  29. perc: Újabb szabadrúgáshoz jutottak a zöld-fehérek, ismét Mercier állt a labda mögé, de ezúttal tisztázott a bicskei védelem

  26. perc: Mercier kapura lőtte a szabadrúgást, Szűcs kapus kezéből kiesett a labda, amit követően Mmaee lőtte azt a kapuba, de már lest intett a partjelző, marad a 0–0

  25. perc: Szabadrúgáshoz jut a Ferencváros, Vékony buktatta Mercier-t.

  20. perc: Többet birtokolja a labdát a Fradi, de egyelőre nem nagyon tudnak eljutni a kapuig, helyén van a Bicske védelme.

  10. perc: Megvan az első próbálkozás: Marquinhos lőtt fölé

  1. perc: Elkezdődött a mérkőzés

  Köszöntjük kedves olvasóinkat, a mérkőzés 16:00-kor kezdődik!

  ELŐZMÉNYEK

  Fradista a Ferencváros ellen. Szűcs Lajost egyik Ferencváros-szurkolónak sem kell bemutatni, vasárnap a legendás kapus fia próbálja hárítani a zöld-fehér játékosok lövéseit. A Bicske kapusa nem először néz szembe kedvenc csapatával, ugyanis 2020 novemberében szintén Magyar Kupa-mérkőzésen (0–5) állt szemben az FTC csatáraival.

  „Mondanom sem kell, hogy az egész családom fradista, így nőttem fel, ez lett belém nevelve  – mondta lapunknak a 25 éves ifjabb Szűcs Lajos. –    Édesapám természetesen ott lesz a meccsen, két évvel ezelőtt sajnos nem tudott eljönni a koronavírus-járvány miatt. Azt mondta, most már annak is örül, hogy ott lehet a találkozón, s hozzátette, ezen a meccsen nincs veszítenivalóm, csak jól jöhetek ki belőle. Általában a mérkőzések előtt van bennem egyfajta egészséges drukk, ám ez a kezdő sípszó után elmúlik, remélem, most is így lesz. Két éve jobban izgultam a Ferencváros elleni kupameccs előtt, akkor ötöt kaptunk, a célom az, hogy most kevesebbszer találjon a kapunkba a Fradi.”

  A Bicske a 14. helyet foglalja el az NB III Nyugati csoportjában, nyolc forduló alatt két győzelem, négy döntetlen és két vereség a mérlege. A Ferencváros elleni kupatalálkozóra kitűnően hangolt, ugyanis a múlt héten hazai pályán 5–1-re legyőzte a Zalaegerszeg második csapatát. A Magyar Kupában a Bicske az első fordulóban az Andráshidát (6–2), a másodikban a Zsámbékot (3–0) verte meg, így jutott el a harmadik körbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ