2022.VI.22. Sepsi OSK – Ferencváros: 3-0

A Ferencváros hármat kapott a Román Kupa-győztes Sepsitől

A tartalékos zöld-fehéreknek nem volt szerencséjük, de az eredmény így sem mutat jól számukra.
A Ferencváros labdarúgócsapata 3–0-ra kikapott az Európa-konferencialiga-induló Sepsi OSK-tól felkészülési mérkőzésen Ausztriában.

A mérkőzés:

Sepsi OSK — Ferencváros: 3-0 (1-0)
Kössen, 17:00. ? néző.
Vezette: ?

Sepsi OSK: Niczuly — Askovszki, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu, Francisco Júnior, Aganovic, Barbut, Matei, Gheorghe, Tudorie
Csereként pályára lépett: ?
kispad: ?
vezetőedző: Cristiano Bergodi

Ferencváros: Varga Á. (Mergl, 46.) — Botka (Wingo, 46.), Iyinbor, Knoester (Kovacevic, 60.), Pászka (Civic, 31.) — Nagy O. (Besic, 60.), Mercier — Katona M. (Vécsei, 60.), Gera Dán., Lisztes (Gavric, 60.) — Traoré (Kaján, 78.)
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: Dumitrescu (30.), Damascan (63., 88.)

A Ferencváros meglehetősen tartalékos összeállításban lépett pályára a Román Kupa-győztes, Európa-konferencialiga-induló Sepsi OSK ellen a második ausztriai edzőtábora első előkészületi mérkőzésén: a Tobol elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő zöld-fehérek kezdőcsapatában több fiatal magyar labdarúgó (Varga Ádám, Nagy Olivér, Katona Máté, Lisztes Krisztián) is helyet kapott, de ott volt az együttesben a három nyári szerzemény, Mats Knoester, Xavier Mercier és Adama Traoré is.

Az első fél órában az FTC játszott mezőnyfölényben, a sepsiszentgyörgyi együttes kapusa, Niczuly Roland több látványos védést is bemutatott, majd az erdélyi csapat a 30. percben az első épkézláb támadásából megszerezte a vezetést: Andres Dumitrescu lábáról úgy lecsúszott a labda egy bal oldali beadás alkalmával, hogy gól született belőle. A román balhátvéd a magasba is emelte mindkét kezét „gólöröme” közben, kvázi elnézést kérve mindenkitől a találata miatt (0–1).

A mérkőzés második harmadában – ideértve már a második félidő első negyedóráját is – a Sepsi játszott veszélyesebben, és a 63. percben újabb szerencsés góllal meg is duplázta az előnyét: Vitalie Damascan tizenhatoson kívülről megeresztett lövése a szünetben becserélt Mergl Szabolcs lába között csúszott be a kapuba (0–2).

A Ferencváros az utolsó fél órában legfőképpen rögzített játékhelyzetekből tudott veszélyt kialakítani, de ezen a délutánon semmi sem akart neki sikerülni – sőt, a hajrában a romániai gárda Damascan jóvoltából lőtt még egy gólt. 0–3

Az FTC szombaton régi ismerősével, a bolgár bajnok Ludogoreccel játssza következő felkészülési meccsét, akkor már vélhetően több alapembere is pályára lép, aki most nem játszott.

(A Ferencváros és a Sepsi OSK hivatalos honlapja továbbá az nso.hu és a Nemzeti Sport alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111100110ejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE

  2. FÉLIDŐ

  90. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, A SEPSI OSK 3–0-RA LEGYŐZTE A FERENCVÁROST!

  88. perc: GÓL, HÁROMMAL MEGY A SEPSI! Újabb szép kontratámadást vezetett a romániai együttes, Damascanhoz került a labda a bal szélen, aki 11 méterről, a kapufa segítségével kilőtte a bal alsó sarkot. 0–3

  87. perc: Gera Dániel próbálkozott a bal szélről, de elakadt a gyengécske lövése.

  84. perc: Újabb szöglet Mercier-től, a bal oldalról, Iyinbor fejesét a gólvonalon a kapufánál álló védő takarította el.

  83. perc: Remek helyzetfelismerés a Sepsi játékosától, a félpályáról lőtt kapura, mert látta, hogy Mergl jócskán elhagyta még a tizenhatost is, de a Fradi szerencséjére a labda fölé szállt.

  81. perc: Mercier jobb oldali szögletére Vécsei érkezett a rövid oldalon, csúsztatott fejesét Began kivédte. Sarokrúgás a másik oldalról is, Besic beadása után Iyinbor fejelt nehéz helyzetből fölé.

  78. perc: Traoré helyére Kaján Norbert állt be az utolsó szűk negyedórára.

  77. perc: Vécsei a jobb alsó sarkot vette célba, de a kapus „leért” és védeni tudott.

  77. perc: Szabadrúgás a Fradinak 18 méterről, Gerát faultolták!

  73. perc: Mercier bal oldali szöglete után Iyinbor fejelt kapura, a Sepsi kapusa bravúrral védett.

  66. perc: Traoré kapott remek indítást Mercier-től, eltolta a labdát a kapus mellett, s aztán volt még annyi ideje, hogy a kapu felé vigye a labdát, de a visszazáró védő mellett nem tudott a kapuba gurítani.

  63. perc: GÓL, 2–0-RA VEZET A SEPSI OSK! Az erdélyi kontratámadás végén Vitalie Damascan húsz méterről lövésre vállalkozott, a labda Mergl kapus lábai között talált utat a kapuba. Potya gól volt…

  60. perc: Lement Knoester, Nagy Olivér, Katona és Lisztes, beállt Kovacevic, Besic, Vécsei és Gavrics.

  59. perc: Mercier végzett el szabadrúgást 20 méterről, kissé jobbról, szépen eltekerte a labdát a sorfal mellett, de körülbelül fél méterrel célt tévesztett.

  Tiszta helyzet még nem volt a második félidőben, de a sepsiszentgyörgyiek futballoznak veszélyesebben.

  53. perc: Knoester utolsó emberként nagyon higgadt testcselt engedett meg magának… De bejött.

  A szünetben Wingo érkezett Botka helyére a zöld-fehéreknél, a kapuban Varga Ádámot Mergl váltotta. A csapatkapitányi karszalag Eldar Civicre került át.

  46. perc: Az FTC kezdte a második játékrészt.

  Rövidesen kezdődik a második félidő, a Ferencváros játékosai már a pályán.

  1. FÉLIDŐ

  45. perc: Vége az első félidőnek, a szünetben Ferencváros–Sepsi OSK 0–1!

  45. perc: Mercier passza után Civic lőtt a bal szélről, 25 méterről, a bosnyák balhátvéd eltalálta a labdával a kapu előtt lesen ólálkodó csapattársát.

  A gól óta kiegyenlített a játék, sőt inkább a Sepsi akarata érvényesül.

  42. perc: Mitrea végzett el szabadrúgást 22-23 méterről, fejbe lőtte Iyinbort.

  40. perc: Katona Máté becsúszva tartotta meg a labdát a felezővonal közelében, de a bíró rövid időre megállította a játékot, mert a Sepsi egyik játékosa lent maradt a földön.

  32. perc: Niczuly előbb Gera, majd Lisztes közeli próbálkozását védte. Remek napja van eddig a Sepsi kapusának.

  31. perc: Csere a Ferencvárosnál, Civic érkezik Pászka helyére. Feltehetően előre betervezett változtatásról van szó.

  30. perc: GÓL, ELŐNYBEN A SEPSI OSK! Szép támadást vezetett az erdélyi együttes a bal oldalon, a felfutó Dumitrescu beadása behullott Varga Ádám fölött a bal alsó sarokba (0–1). Ezt valószínűleg nem így akarta a 21 éves balhátvéd, fel is emelte a magasba mindkét kezét, mintegy elnézést kérve a szerencsés találat miatt.

  Niczuly Roland eddig Sepsi OSK legjobbja, de talán a teljes mezőnyé is.

  27. perc: Újabb ferencvárosi helyzet! Adama Traoré megtolta a labdát védője mellett a bal oldalon, belül a tizenhatoson, kissé éles szögből leadott, a kapu jobb oldalába tartó próbálkozását Niczuly hárította.

  Eleredt az eső Kössenben, öltözködnek a lelátón helyet foglaló drukkerek.

  24. perc: Miután elveszítette, gyorsan visszaszerezte a labdát a Fradi az ellenfél tizenhatosának előterében, de Gera Dániel mélységi passza hosszú volt Traorénak.

  A Ferencváros irányítja a mérkőzést, javarészt a Sepsi térdelén zajlik a játék.

  20. perc: Adama Traoré vezetgette a labdát a Sepsi kapuja felé, Liszteshez továbbított, aki szeretett volna visszapasszolni a mali támadóhoz, ám a labda az egyik védő lábáról a bal oldalon érkező Pászkához pattant, akinek a jobblábas lövését Niczuly hárította.

  19. perc: Pászka eladta a labdát a saját tizenhatosának előterében, de az FTC védelmének sikerült időben rendeződnie.

  Több mint negyedórája tart a mérkőzés, Traoré lehetőségén kívül nem volt még másik helyzet.

  A Sepsi OSK a mögöttünk hagyott idényben a hetedik helyen végzett a román bajnokságban és megnyerte a Román Kupát.

  8. perc: Gera Dániel lövési kísérlete felperdült az egyik szentgyörgyi védő lábán, a labda a tizenhatoson belül Adama Traoré elé hullott, aki párharcot nyert védőjével szemben, majd 12 méterről, fordulásból kapura bombázott, de Niczuly kapus bravúrral a léc fölé tolta a labdát.

  Rögtön a meccs elején a Fradi eljutott egyszer a Sepsi kapujáig, de ígéretes helyzet még nem alakult ki.

  1. perc: Elkezdődött a mérkőzés!

  A Ferencváros arany mezben és fekete nadrágban, a sepsiszentgyörgyiek tiszta fehérben.

  Köszöntjük kedves Olvasóinkat a Ferencváros–Sepsi OSK felkészülési mérkőzés online közvetítésében!

  ELŐZMÉNYEK

  • A Tobol elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Ferencváros a második ausztriai edzőtáborában a main kívül két előkészületi meccset játszik még: a Ludogoreccel június 25-én, szombaton, a szintén bolgár CSZKA Szófiával június 28-án, kedden csap össze Sztanyiszlav Csercseszov együttese. Apropó, Csercseszov! A csakfoci.hu információi szerint az orosz szakember egészségügyi problémákkal bajlódik, ezért a mai meccsen nem lehet ott a kispadon.

  • Az FTC-ben több alapember sem játszik ezen a mérkőzésen. Többek között Tokmac Nguen, Franck Boli, Anderson Esiti és Kristoffer Zachariassen sem lép pályára. Ott van a kezdőben viszont a három új szerzemény, Mats Knoester, Xavier Mercier és Adama Traoré.

  • A Ferencváros hétfő reggel, vonattal utazott el a második ausztriai edzőtáborának helyszínére – írja a fradi.hu. Ide már a kerettel tartott többek között Dibusz Dénes és Vécsei Bálint is, akik az első edzőtábor idején még a magyar válogatottat szolgálták a júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ