2022.VIII.28. Ferencváros – Bp. Honvéd: 3-1

Adama Traoré mesterhármasával megverte a Honvédot a Fradi

Vécsei piros lapot kapott, Zsótér kihagyott egy büntetőt, Prenga szépítő gólja a 96. percben esett.
A Ferencváros 3–1-re megverte odahaza a Budapest Honvédot a labdarúgó NB I 5. fordulójának záró mérkőzésén.

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov: — A Honvéd egy masszívan védekező csapatként él a fejemben. Nehéz feltörni a hátsó reteszüket, de természetesen sokat elemeztük ellenfelünk játékát, így megvannak a módszereink a gólszerzésre. Hazai pályán nem lehet más célunk, csak a győzelem, amelynek megszerzésében a 12. játékosunk, a közönségünk is a segítségünkre lehet, biztosan remek lesz a hangulat. Kemény és szívós ellenfél a Honvéd, de tisztában vagyunk a saját erőnkkel és képességeinkkel.

Tam Courts:Izgatottan várom a Ferencváros elleni bajnokit, ez egy olyan találkozó lesz, ahol lemérhetjük, hol tartunk. Biztos vagyok benne, hogy remek hangulatban lépünk majd pályára, tudom, hogy ezúttal is nagy létszámban képviselteti magát a Kispest-tábor, sokat segít a támogatásuk. Remek lehetőségünk számunkra, hogy az utunk elején járva a bajnoki címvédő ellen tehetjük próbára magunkat. Ismerjük és tiszteljük a Ferencvárost, szeretnénk ellene is jól teljesíteni. Erőt ad, hogy győzelemmel a hátunk mögött érkezünk a bajnokira, ami egyben egy nehéz hét kezdete is, hiszen három mérkőzés is vár ránk, a Vasas után újabb két fővárosi derbi, majd megyünk Kisvárdára. Ez egy remek kihívás a számunkra, motiváltan várjuk az előttünk álló feladatokat.

A mérkőzés:

Ferencváros — Bp. Honvéd: 3-1 (1-0)
Groupama Aréna, 17:30. 10.213 néző.
Vezette: Pintér Csaba (asszisztensek: Tóth II. V., Albert; Videóbíró: Iványi Zoltán; VAR asszisztens: Kovács G.; VAR operátor: Szőts; tartalékjv.: Andó-Szabó)

Ferencváros: Bogdán — Botka, Kovacevic, Knoester, Civic — Besic (Laidouni, 46.), Vécsei — A. Traoré (Zachariassen, 59.), Mercier (Esiti, 66.), Marquinhos (Nguen, 66.) — Boli (Auzqui, 78.)
kispad: Szécsi G., R. Mmaee, Sigér, Haraisvili, Wingo, Loncar
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Bp. Honvéd: Szappanos — Doka, Prenga, Cirkovic, Tamás K. — Gomis (Kerezsi, 55.), Bocskay — Kocsis D. (Jónsson, 55.), Zsótér (Puhtiejev, 82.), Ennin (Mitrovic, 72.) — Lukic (Plakuscsenko, 55.)
kispad: Tujvel, Dúzs, B. Traoré, Lovric, Szabó A.
vezetőedző: Tam Courts

Gól: A. Traoré (41., 51., 54.) illetve Prenga (90+7.)
Sárga lap: Vécsei (13., 70.), Besic (37.), Boli (75.), Civic (80.) illetve Doka (75.)
Kiállítva: Vécsei (70.)

Bejutott a Ferencváros az Európa-liga csoportkörébe!

Ez volt a zöld-fehérek célja, persze a BL volt a nagy álom, ám az El-t is nagyon megbecsülik az Üllői úton, ezt úgymond elvárták maguktól, és ismét csoportkörös a Fradi – de… A továbbjutás szempontjából szinte tét nélküli (a zöld-fehérek a Budapesten aratott 4–0 után teljesen nyugodtan utazhattak a visszavágóra) az 1–0-s vereség a Shamrock otthonában vitákat generált.

Bár igaz, hogy a Fradi elérte azt, amit szeretett volna, az Írországban mutatott teljesítmény jókora csalódást keltett, és mindennek csak annyiban volt jelentősége, hogy úgy tűnt, a csütörtöki eredmény a Dublinban mutatott produkció hatással lehetett a vasárnap délutáni nézőszámra. A szokottnál kevesebben ültek a Groupama Aréna lelátóin, természetesen 10 000 ember magasan az első osztályú átlag felett van, de láttunk már ennél nagyobb tömeget, s bár a kapu mögött helyet foglalók kitartottan buzdították csapatukat, a hazaiak mellett nagyon hangosnak tűnt a vendégszektorban helyet foglaló kispesti tábor. Dibusz Dénest nem nevezték a mérkőzésre, így Bogdán Ádám állt a hazaiak kapujába. Lapunk úgy értesült, nincs nagyobb probléma, könnyen lehet, hogy a hétközi fordulóban ismét számíthat Sztanyiszlav Csercsaszov a csapatkapitányra.

A Ferencváros kezdte agresszívabban és gyorsabban a mérkőzést, az első percekben szinte folyamatosan a kispesti térfélen zajlott a játék, más kérdés, hogy az első vendégtámadás végén Tamás Krisztián – noha vélhetően beadni akarta a labdát – a lécet találta el. Nem tűnt gólveszélyesnek a jelenet, de azért figyelmeztetésnek megfelelt: ha nem figyel kellően a házigazda, lehetnek veszélyes helyzetei a piros-feketéknek.

Mindkét szélen próbált támadásokat vezetni a hazai együttes, a jobb és a bal oldalon is próbálta bontani a szervezettnek tűnő kispesti védelmet, majd gyors összjátékot követően Xavier Mercier került ígéretes helyzetbe, de nem találta el a kaput. Franck Boli kétszer is egyedül maradt Szappanos Péterrel szemben, de a kapus mindkét alkalommal bravúrral menteni tudott, s már ekkor lehetett érezni, hogy egyre fokozódik a Ferencváros nyomása, percről percre került közelebb a vezető gólhoz.

Nem is tudott felszabadítani a vendégegyüttes, és miután a hazaiak körbelövöldözték a kispesti kaput, Adama Traoré lövése már utat talált a hálóba. Lazar Csirkovics válaszolhatott volna, fejese nyomán néhány centivel elszállt a labda a kapu mellett – a látottak alapján az lett volna reális, ha a Fradi több góllal vezet, de 1–0 állt az eredményjelzőn 45 perc elteltével.

Noha az első félidőben is a Fradi tűnt jobbnak, a házigazda a második félidő elején rövid úton lerendezte a mérkőzést, a szünetet követő első tíz percben gálát rendezett. Adama Traoré volt a főszereplő, előbb Xavier Mercier beíveléséből fejelte a labdát a hálóba, majd Aissa Laidouni és Marquinhos „szórakozott” a kispestiekkel a bal oldalon, néhány kis passzal dobták fel a hazaiak hangulatát, de ezúttal mindez nem volt öncélú, mert az akció végén megint csak Adama Traoré érkezett, és mesterhármast szerzett. Jellemző, hogy a kispestiek a második hazai gól után hármas cserére szánták el magukat, csakhogy mire a tartalékok bejöttek, már 3–0 volt az eredmény…

Csercseszov is úgy érezte, remekül futballozó csatára, Traoré megdolgozott a pihenőért, másrészt a lecserélése arra is alkalmat adott, hogy felállva ünnepelje őt a Groupama Aréna. Azt már a mérkőzés előtt sejteni lehetett, hogy melyik az erősebb csapat, s a Fradi rengeteg helyzetet kidolgozva eldöntötte a mérkőzést, mégis kijelenthető, hogy a Kispest még a hozzá fűzött szerény várakozásokat is alulmúlta, gyengén futballoztak a vendégek, nem tudták megnehezíteni a zöld-fehérek dolgát.

Különösen Zsótér Donát szenvedett, semmi sem sikerült a középpályásnak – küzdött, harcolt, és bár a legtöbb esetben lehetett látni, hogy milyen szándékkal próbálta továbbítani a labdát, valamiért szinte sohasem értek célba az átadásai. Alighanem úgy gondolta, saját magát lendítheti át a holtponton azzal, hogy a VAR-vizsgálat után megítélt tizenegyest ő végzi el, de vannak ilyen napok: a büntetőrúgás is bántóan gyengére sikeredett, a kapu mellé küldte a labdát. Az sem befolyásolta már az esélyeket, hogy az esetnél Vécsei Bálintot második sárga lappal kiállította a játékvezető.

Osztálykülönbség volt a két csapat között – és ez még akkor is igaz, ha a Honvéd szépített a hosszabbításban Herdi Prenga révén –, a sokkal jobb hazai együttes megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, amely Adama Traoré díszelőadásaként marad emlékezetes. 3–1

További képek: fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a következőket mondta:

„Derbi hangulatú mérkőzésre számítottunk, ezt is kaptuk. Nyilván a Shamrock elleni vereség után szerettem volna, ha visszatalálunk a győzelem útjára, s amivel nem voltam elégedett Írországban, azt erre a meccsre sikerült kijavítani. Megfelelő teljesítményt nyújtottunk a pályán, sok helyzetet alakítottunk ki, akik most szerepet kaptak jól játszottak.

A mesterhármast szerző Adama Traoréval kapcsolatban elmondta, annak ellenére, hogy a játékos nem beszél angolul, ő pedig nem tud franciául, mégis megtalálták vele a közös nyelvet, ez látszik a pályán nyújtott teljesítményén is. 

Kitért arra is, hogy bár elégedett Bogdán Ádám teljesítményével, továbbra is Dibusz Dénes az első számú kapus, aki negatív Covid-teszt birtokában kint is volt a mérkőzésen és az öltözőbe is bement gratulálni a csapatnak. Vécsei Bálint piros lapjával kapcsolatban annyit tett hozzá, el kell fogadniuk a játékvezetői ítéletet.

Tam Courts, a Budapest Honvéd vezetőedzője így értékelt a vereség után.

„Lett volna lehetőségünk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, de hiányzott a csapatból a bátorság, a magabiztosság és a kvalitás is. Nem voltunk képesek eléggé felpörögni, így a magunk dolgát nehezítettük meg ezzel, az amúgy is kiváló Ferencvárossal szemben. Az első huszonöt percben nagyon sokszor és könnyen eladtuk a labdát. Ha a félidőre sikerült volna null-nullal az öltözőbe vonulni, az adhatott volna valamennyi magabiztosságot, de egy-nullás hátrányban voltunk, így egészen másképp alakult a mérkőzés. Illetve, talán ha a tizenegyest sikerül értékesíteni, akkor lehet, hogy szorosabb, izgalmasabb lehetett volna a találkozó hajrája. Csütörtökön újabb rangadó vár ránk az Újpest ellen, azon csakis a három pont megszerzése lesz elfogadható, így már ezt is szem előtt tartottunk a mai meccsen.”

Elmondta, az átigazolási időszak utolsó napjaiban újabb két játékos érkezését jelenti majd be a Honvéd. Elárulta, olyan játékosokra van szó, akik képesek azonnal értéket hozzáadni a csapat játékéhoz.

Adama Traoré:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2022.VIII.28. Ferencváros – Bp. Honvéd: 3-1 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+7.

  PERC
  EZZEL VÉGET IS ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+7.

  PERC
  Gól a gól.

  90+7.

  PERC
  ITT A SZÉPÍTÉS! Plakuscsenko balról jobbal középre ad szabadrúgásból, HERDI PRENGA a bal alsóba fejeli a labdát középről, hat méterről. 3–1!

  90+6.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (3–1) Prenga
  90.

  PERC
  Öt perc a ráadás.

  90+3.

  PERC
  Bogdán vetődik ki szépen Kerezsi elé a bal saroknál, Mitrovics indítása után.

  90+1.

  PERC
  Tamás beadását éppen csak nem éri el fejjel az ötös előtt Mitrovics!

  90+1.

  PERC
  Jónsson passzol Dokához, aki jobbal tízről rosszul találja el a labdát. Kerezsi repül a jobb sarok előtt, de nem éri el.

  90.

  PERC
  Öt perc a ráadás!

  90.

  PERC
  Auzqui: 7 meccs az idényben, 2 góllal.

  89.

  PERC
  NINCS BENT, Nguen kicselezi a jobb sarok előtt Szappanost, de az ötös jobb sarka elől jobbal Csirkovicsba lő! Nagy ziccer maradt ki, Auzqui szép passzt adott.

  86.

  PERC
  Nguen: 11 meccs, 0 gól, 2 gólpassz az idényben.

  86.

  PERC
  Jónsson lő a bal alsó mellé egy szép csel után ballal, kissé jobbról, 11 méterről.

  85.

  PERC
  Marquinhos: 6 meccs, 3 assziszt.

  85.

  PERC
  R. Mmaee: 4 meccs, 0 gól, 1 gólpassz.

  85.

  PERC
  Gavrics és Haraisvili: 0 mérkőzés az idényben.

  84.

  PERC
  Boli: 10 meccs az idényben, 3 góllal.

  83.

  PERC
  Laidouni szöglete kapuscsemege.

  82.

  PERC
  A hazai B-közép jelzi finoman, szofisztikáltan, hogy Zsótér egykoron az Újpestben futballozott.

  81.

  PERC
  Makszim Puhtejev be, Zsótér le. Újoncavatás.

  80.

  PERC
  Eldar Civic kap Zsótér megrúgásáért sárga lapot.

  79.

  PERC
  Zachariassen Nguen elé passzol, aki jobbal Szappanosba lő kissé jobbról, öt méterről.

  77.

  PERC
  Carlos Auzqui be, Boli le, ék helyett szélső, Nguen mehet be középre.

  74.

  PERC
  Boka vállal meglökte az éket, aki hatalmasat esett.

  74.

  PERC
  …és oda is.

  74.

  PERC
  Sárga lap ide…

  74.

  PERC
  Albi Doka és Franck Boli összekap, dulakodás.

  72.

  PERC
  Nikola Mitrovics be, Ennin le.

  72.

  PERC
  Bogdán egyébként nagyon érezte, alighanem megfogja a labdát, ha az kapura megy.

  71.

  PERC
  ZSÓTÉR DONÁT ballal a bal alsó mellé lő!

  71.

  PERC
  Kihagyott 11-es: Zsótér (Budapest Honvéd)
  70.

  PERC
  Mert Vécsei Bálint megkapja a második sárga lapját.

  70.

  PERC
  DE AKKOR PIROS LAP IS!

  70.

  PERC
  Vécsei piros lap
  70.

  PERC
  Az is lesz.

  69.

  PERC
  Bizony, a bevetődő Vécsei jobb kézzel beleért a labdába.

  68.

  PERC
  És büntető? Ketyeg a VAR.

  68.

  PERC
  Videobíró.
  68.

  PERC
  Zsótér Jónsson passzát ballal kapura teszi 16 méterről, Bogdán kipiszkálja a megpattanó labdát a jobb alsó elől. BRAVÚR!

  67.

  PERC
  MELLÉ, Boli az ötös bal sarkáról jobbal önzetlenül középre passzol, Zachariassen bevetődik, de jobbal pocsékul találja el a labdát az ötösről. Nagyon mellé.

  65.

  PERC
  Tokmac Nguen be, Marquinhos le. Szélsőcsere.

  65.

  PERC
  Anderson Esiti be, Mercier le, szűrő karmester helyett.

  62.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  62.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  58.

  PERC
  Kristoffer Zachariassen be, Traoré le. Övé lesz a labda… Szélsőcsere.

  58.

  PERC
  ÓMEN. Az FTC előző tíz NB I-es meccse közül kilencen legalább három gól esett, nyolcon pedig legalább kétszer betaláltak ellenfelüknek a zöld-fehérek.

  58.

  PERC
  Pedig a kispestiek javuló formát mutattak, az első két bajnokijukat még szerzett gól nélkül bukták el, a Paks ellen másodpercekre voltak a győzelemtől (3–3), majd legutóbb a Vasas otthonában már fordítani is tudtak (2–1).

  57.

  PERC
  Az Európa-liga csoportkörébe bejutó Ferencváros a legutóbbi kilenc bajnoki mérkőzéséből nyolcat megnyert, csak az előző idény utolsó előtti fordulójában – már aranyérmesként –, az MTK-val szemben veszített (0–3) a Groupama Arénában.

  56.

  PERC
  Neki nagyon nem megy ma.

  56.

  PERC
  Mercier keresztasszát az ötös bal sarkáról ballal pocsékul találja el kapásból Boli.

  55.

  PERC
  Makszim Plakuscsenko be, Lukics le, ékcsere.

  55.

  PERC
  Vidar Ari Jónsson be, Kocsis le, szélsőcsere.

  55.

  PERC
  Kerezsi Zalán váltja Gomist, motorcsere.

  55.

  PERC
  Marquinhos indította Laidounit, aki balról beadott, s ADAMA TRAORÉ öt méterről, ballal a bal alsóba lőtt. Tamás és Csirkovics közül. 3–0!

  54.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (3–0) Traoré
  54.

  PERC
  10.

  53.

  PERC
  Traoré: 11 meccs a Fradiban, 9 góllal és 3 gólpasszal.

  53.

  PERC
  A honvédos középső védők most sem álltak a helyzet magaslatán, Lukics hátrament védekezni, szerelte őt Marquinhos, ő passzol ki jobbra a franciának.

  52.

  PERC
  ADAMA TRAORÉ az ötös elől, középről, öt méterről a jobb felső sarokba fejeli Mercier jobb oldali beadását. 2–0!

  51.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (2–0) Traoré
  50.

  PERC
  A Bp. Honvéd legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén mindig több mint két gól született.

  50.

  PERC
  Marquinhos ballal középre ad Doka mellől, de pontatlanul.

  50.

  PERC
  Mercier passza jó, Marquinhos az ötösön nem tudja lecselezni Prengát. Csercseszov nem bírja tovább, leszidja a szélsőt.

  48.

  PERC
  Folytatja.

  48.

  PERC
  Kocsis menne el a jobb szélen, de szereli őt Knoester. Marquinhos a földön, ápolást kér. Gomis szerelte őt, a brazil szélső meg nagyot esett.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  Fotó: Török Attila

  FÉLIDŐ

  Aissa Laidouni be, Besic le, szűrőcsere.

  FÉLIDŐ

  A pénteki isztambuli sorsoláson kiderült, hogy a Ferencváros a török Trabzonsporral, a francia Monacóval és a szerb Crvena zvezdával került egy csoportba az Európa-liga főtábláján, s immár megvan a pontos program is. A magyar bajnokcsapat szeptember 8-án a Trabzonspor ellen a Groupama Arénában kezdi szereplését a második számú európai kupasorozatban, amelynek döntőjét 2023. május 31-én a budapesti Puskás Arénában rendezik.

  FÉLIDŐ

  57 százalékban volt a Fradinál a labda, 8 lövése volt, 4 ment a kapu felületére, a másik oldalon ez az arány 5/1.

  FÉLIDŐ

  A kapott gólokat tekintve a mostani bajnokságban a végleteket jelenti a két csapat: a Ferencváros – igaz, csak két mérkőzésen – kapujába még egyszer sem került be a labda, a Honvédéba viszont négy találkozón már kilencszer is, ami a legtöbb a mezőnyben.

  FÉLIDŐ

  A Ferencváros pályaválasztása mellett 106 mérkőzésen 66 hazai siker, 19 döntetlen és 21 kispesti győzelem született. Látogatóként legutóbb több mint két és fél éve, 2020 februárjában szereztek pontot a piros-feketék (0–0), még az olasz Giuseppe Sannino irányításával. Ezzel akkor az FTC elleni hatmeccses idegenbeli vereségsorozatukat szakították meg a kispestiek, akik bajnokin még sosem tudtak nyerni a Groupama Arénában! Győzni legutóbb lassan kilenc éve, 2013. október 6-án, a Puskás Ferenc Stadionban sikerült nekik a Fradi vendégeként (1–2), Marco Rossi dirigálásával. A zöld-fehérek játékosa, Vécsei Bálint azon a meccsen végig a pályán volt, de még a Homvédot erősítette.

  FÉLIDŐ

  A piros-feketék az előző hét bajnokijukat elbukták a zöld-fehérek ellen, a legutóbbi hatot egygólos különbséggel (négyszer 1–0-ra, kétszer 2–1-re.) Ha az FTC zsinórban a nyolcadik alkalommal is nyerni tud, akkor olyan sorozatot állít be, amilyenre legutóbb még 1935 és 1939 között volt példa a két együttes párharcában. (1940 és 1943 között a mostanihoz hasonlóan szintén zsinórban hét bajnokin kaptak ki a kispestiek a ferencvárosiaktól, 1922-től 1939-ig viszont egyhuzamban 35 (!) dél-pesti rangadón diadalmaskodtak a zöld-fehérek.)

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
  Böde Dániel 7
  Borgulya István 4
  Eppel Márton 4
  Davide Lanzafame 4
  Lipcsei Péter 4

  FÉLIDŐ

  TOVÁBBJUTOTT AZ FTC – mégsem a felhőtlen boldogság áradt szét az Írországból Ferihegyre tartó repülőgépen. Ha a zöld-fehérek a Honvéd ellen készültek már csütörtökön, kötelező nyerniük, de a kispestiek a Vasas elleni sikerrel léptek egyet előre. A házigazda erősebb, meglepő lenne, ha nem nyerné meg a mérkőzést. SOMOGYI Zsolt a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45.

  PERC
  Csirkovics 11 méterről nem sokkal fejel a jobb sarok mellé félmagasan, középről, Zsótér bal oldali, pontos szöglete után. Kovacevic nem fogta őt jól, Bogdán nem érte volna el a labdát.

  43.

  PERC
  Boli beadása kapuscsemege.

  43.

  PERC
  Prenga és Gomis nem állt most a helyzet magaslatán, a két szélső befűzte a komplett Honvéd-védelmet.

  42.

  PERC
  ADAMA TRAORÉ BERÚGJA, Marquinhos estében passzol elé a tizenhatosról, a jobbszélső meg az ötös bal sarka elől ballal a kapus lába között a kapu közepébe lő. 1–0!

  41.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–0) Traoré
  40.

  PERC
  BOLI EZT IS KIHAGYJA, kissé jobbról, három méterről ballal a kapusba lő, egy remek csel után.

  36.

  PERC
  Csercseszov csodálkozik, de Muhamed Besic sárga lapot kap. Becsúszva szerelte Gomist, inkább a szándék miatt kaphatta a figyelmeztetést.

  35.

  PERC
  Mercier bal oldali beadását kifejeli az ötösről Csirkovics.

  35.

  PERC
  Marquinhos kissé balról, 14 méterről Prengába lő.

  34.

  PERC
  MELLÉ, Botka mellől Zsótér ballal középre ad, Lukics ballal, kapásból a bal alsó mellé lő 21 méterről, középről.

  34.

  PERC
  Marquinhos szereli Dokát a bal szélen, visszagurít, Vécsei 19 méterről, kissé balról a bal alsó mellé lő, gyengén. Szappanos biztosított, vetődnie sem kellett ehhez.

  32.

  PERC
  A Honvéd a legutóbbi 15 dél-pesti rangadó során csupán egyszer tudta legyőzni a Ferencvárost, 2019. április 27-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, 3–2-re. A piros-feketék diadalának értékét némileg csökkenti, hogy az Fradi abban a tudatban léphetett pályára, hogy az eredménytől függetlenül már matematikailag is biztos volt a 30. bajnoki címe.

  32.

  PERC
  Marquinhos jobbal a léc fölé lő 20 méterről, jócskán.

  32.

  PERC
  Helyzet, Boli kapura tör, de az ötös bal sarka elől ballal nem tudja átemelni a labdát a türelmes, el nem vetődő Szappanoson.

  29.

  PERC
  Mercier bal oldali sarokrúgására kilép szépen Szappanos.

  27.

  PERC
  Traoré kirúgja a bal sarok elől Zsótér szögletét.

  27.

  PERC
  Gomis a jobb oldalon kiharcol egy szögletet, Besic hibája után.

  26.

  PERC
  NINCS BENT, Marquinhos megindul a bal oldalon, Dokával összecsap, a labda középre csorog, Boli azonban nem találja el azt, mert visszahúzza a lábát, ugyanis vetődik felé Szappanos. Aki fogja is a labdát.

  25.

  PERC
  Folytatjuk.

  25.

  PERC
  Fotó: Török Attila

  25.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  24.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  24.

  PERC
  61 százalékban a hazaiaknál a labda.

  23.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  23.

  PERC
  Ivószünet.

  23.

  PERC
  A Honvéd rosszul kezdett, két vereséggel, majd egy döntetlen és egy győzelem következett, a csapat javított helyzetén. A kispestiek 2018 februárja óta nem szereztek gólt a Groupama Arénában. A két csapat legutóbbi négy ferencvárosi mérkőzéséből három 1–0-ra végződött, egy pedig nem hozott gólt (mlsz.hu).

  22.

  PERC
  A bajnokcsapat eddig nagyon magabiztos a bajnokságban, két mérkőzés, két győzelem, kapott gól nélkül (a Puskás Akadémia ellen ehhez szerencse is kellett.) Idegenben még nem játszott az OTP Bank Liga-idényben.

  22.

  PERC
  Zsótér ballal a léc fölé lő onnan, ahonnan Tamás majdnem gólt szerzett az imént.

  21.

  PERC
  Botka megindul a jobb szélen, Csirkovics keresztez.

  20.

  PERC
  Prenga is belekapott még, korner.

  20.

  PERC
  MELLÉ, Mercier ballal, középről, 13 méterről gyatrán a bal alsó mellé lő Traoré jobbról érkező, ballábas, pazar passza után.

  19.

  PERC
  Gomis távoli lövését Besic blokkolja.

  19.

  PERC
  Marquinhos és Mercier hoz össze Bolinak lövőhelyzetet, az ék az ötös bal sarka elől ballal Dokát találja el. ÉRIK A HAZAI GÓL!

  18.

  PERC
  Traoré passza után Boli nagyon könnyedén kicselezi Prengát, jobbal a jobb alsó felé lőne 14 méterről, középről, de gyengén, Szappanos legördülve fogja a labdát.

  17.

  PERC
  Élénk mezőnyharc, helyzetek nélkül.

  12.

  PERC
  Vécsei Bálint nagyot rúg Ennin bokájába, sárga lap.

  10.

  PERC
  Nem számított erre Bogdán, Tamás a lövés után egyből a kapu felé nézett, innen lehet sejteni, nem lecsúszott beadás lehetett.

  9.

  PERC
  LÉC, balról, 24 méterről ballal Tamás kapura lő bal külsővel váratlanul, a labda a kapust meglepve a lécen csattan!

  5.

  PERC
  Boli szereli a tizenhatoson a tétova Csirkovicsot, de nem lő jobbal, elcselezi aztán magát.

  5.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  4.

  PERC
  Boli és Traoré háromszögez, a szélsőről az ötös jobb sarka elől a kapushoz pattan a labda.

  3.

  PERC
  Mercier jobbal egy csel után Csirkovicsba lő 21 méterről, középről.

  2.

  PERC
  Mercier passzol rosszul a tizenhatos elől. Bocskay közbelép.

  1.

  PERC
  Ennin megindul a bal oldalon, de szereli őt testtel Besic.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak zöld-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek piros-fekete mezben és fekete nadrágban.

  Csercseszov elmondta a mérkőzés előtt, Dibusz koronavírusos volt, de meggyógyult.

  467 Fradi-gólra 314 honvédos találat jut.

  Egy kis örökmérleg! Ez a forduló legpatinásabb párosítása, 1916 óta ugyanis 216-szor mérkőztek meg az első osztályban. A zöld-fehérek óriási fölényben vannak, hiszen egy híján kétszer annyi találkozót nyertek meg, mint ellenfelük. Az örökmérleg 121 ferencvárosi diadalt, 34 döntetlent és 61 kispesti sikert mutat. Ezek közül három találkozót olyan bajnokságban játszottak, amely később félbeszakadt (egyet 1944-ben, kettőt 1956-ban); ezek nélkül az örökmérleg 120–34–59.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Honvédtól a Ferencvároshoz:
  2020, Gera Zalán, ingyen
  2019, Gróf Dávid, ingyen
  2018, Davide Lanzafame, 700 000 euró
  2016, Botka Endre, 500 000
  2016, Kundrák Norbert, ingyen
  2007, Edouard Ndjodo, kölcsönbe
  2007, Szemán Lajos
  2005, Budovinszky Krisztián
  2004, Keller József
  2003, Tarcsa Bence, ingyen
  2003, Marius Sasu, i.
  2002, Udvarácz Milán, i.
  2001, Szabó Tibor
  1999, Váczi Zoltán
  1998, Kovács Béla
  1998, Mátyus János, i.
  1974, Pusztai László
  1966, Katona Sándor
  1963, Perecsi Tibor
  1948, Mészáros József
  1940, Kalocsay Géza
  1934, Mikes Károly
  1922, Eisenhoffer Károly
  A Ferencvárostól a Honvédhoz:
  2020 Davide Lanzafame, kölcsön után végleg, 700 000 euró
  2019, Gera Zalán, ingyen
  2010, Sajó Dániel, kölcsönbe
  2008, Ihrig-Farkas Sebestyén, i.
  2007, Vernes Richérd, i.
  2006, Budovinszky Krisztián
  2003, Keller József
  2003, Gyenes Dávid
  2002, Hrutka János
  2002, Zombori Zalán
  2000, Kovács Béla
  1996, Arany László
  1984, Dózsa Attila
  1975, Máté János
  1974, Páncsics Miklós
  1970, Szűcs Lajos
  1950, Kocsis Sándor
  1950, Budai II László

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól S. Mmee és Dibusz nem bevethető, a vendégektől Nagy D. (térdműtét után) maródi.

  „Azt látom, hogy a szurkolók is értékelik az erőfeszítéseinket, elismerik, ha jól teljesít a csapat, ha látják az akaratot. Ennek kell a minimumnak lennie, hogy minden meccsen úgy futballozzunk, hogy győzelemi eséllyel lépünk pályára – így a honvedfc.hu-n Tam Courts. – Természetesen ehhez időre van szükség és fontos, hogy bátran nyúljunk a fiatalokhoz, akik a későbbiekben is sok örömet okozhatnak majd a Honvédnak. Izgatottan várom a Ferencváros elleni bajnokit, ez egy olyan találkozó lesz, ahol lemérhetjük, hol tartunk. Biztos vagyok benne, hogy remek hangulatban lépünk majd pályára, tudom, hogy ezúttal is nagy létszámban képviselteti magát a Kispest-tábor, sokat segít a támogatásuk. Remek lehetőségünk számunkra, hogy az utunk elején járva a bajnoki címvédő ellen tehetjük próbára magunkat. Ismerjük és tiszteljük a Ferencvárost, szeretnénk ellene is jól teljesíteni. Erőt ad, hogy győzelemmel a hátunk mögött érkezünk a bajnokira, ami egyben egy nehéz hét kezdete is, hiszen három mérkőzés is vár ránk, a Vasas után újabb két fővárosi derbi, majd megyünk Kisvárdára. Ez egy remek kihívás a számunkra, motiváltan várjuk az előttünk álló feladatokat”

  „A Honvéd masszívan védekező csapatként él a fejemben. Nehéz feltörni a hátsó reteszüket, de természetesen sokat elemeztük ellenfelünk játékát, így megvannak a módszereink a gólszerzésre. Hazai pályán nem lehet más célunk, csak a győzelem, amelynek megszerzésében a tizenkettedik játékosunk, a közönségünk is a segítségünkre lehet, biztosan remek lesz a hangulat. Kemény és szívós ellenfél a Honvéd, de tisztában vagyunk a saját erőnkel és képességeinkkel” – nyilatkozta Sztanyiszlav Csercseszov a fradi.hu-n.

  Ehhez azonban még meg kell erősíteni a játékoskeretet, információink szerint egy spanyol, bal oldali védőként és szélsőként is bevethető futballista érkezhet. Információnk szerint felvetődött Amadou Moutari esetleges visszatérése is: a szélvészgyors szélső két évvel ezelőtt szerződött a szaúdi al-Ainhoz, majd tavaly szeptemberben az úgyszintén szaúdi al-Fajhához került. Úgy tudjuk, jelenleg szabadon szerződtethető.

  „Nem akarok türelmetlen lenni és sürgetni az időt, a fiatal játékosok általában ebbe a hibába esnek. Keményen kell dolgoznom, és akkor rendre játéklehetőséghez juthatok. Ahhoz, hogy megragadjak a kezdőben, gólokat kell szereznem és gólpasszokkal kell kitűnnöm. Ami a csapatot illeti, nem kezdtük jól az idényt, de legutóbb a Vasas ellen nyertünk kettő-egyre. A játékunk még akadozik, ám napról napra egyre inkább összecsiszolódunk. Nem szeretnénk még egy olyan idényt, mint amilyen az előző kettő volt, vagyis a kiesésre gondolni sem akarunk.”

  A játékos az előző évadot kölcsönben az NB II-es Diósgyőri VTK-ban töltötte, de úgy tűnik, ebben az idényben az NB I-ben is megállhatja a helyét.

  „Remélem, csakúgy, mint az előző két bajnokin, a Ferencváros ellen is kezdőként kapok lehetőséget, de ha csak csereként, akkor is egy cél lebeg a szemem előtt: legyen sikeres a csapat, és amellett jó lenne eldönteni a meccset   – mondta lapunknak a kispestiek 20 éves labdarúgója. – Eddig egyszer játszottam a Ferencváros ellen az NB I-ben, két évvel ezelőtt, akkor még Bódog Tamás ült a kispadon. Sajnos kikaptunk egy-nullára, az MTK-pályán játszottunk albérletben a Bozsik Aréna építése miatt. Biztos vagyok benne, hogy kitűnő hangulatban léphetünk pályára, ahogyan hallottam, a vendégszektorba is szép számmal fogynak a jegyek, élmény lesz mindannyiunknak a vasárnapi meccs. Bár az FTC kikapott csütörtökön a Shamrock Roverstől, ez semmit sem jelent, abból a mérkőzésből nem szabad kiindulnunk, hiszen a párharc első meccsén simán, négy-nullára győzött, csak formaság volt a visszavágó. Otthon nyilván nyerni akar és bizonyítani, hogy az írországi vereség csak kisiklás volt.”

  Duzzad az önbizalomtól Kocsis Dominik, a Bp. Honvéd szélsője, aki már nagyon várja a Ferencváros elleni mérkőzést.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ FTC–HONVÉD MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső