2022.X.22. Puskás Akadémia – Ferencváros: 2-4

A Ferencváros nyerte a hatgólos felcsúti rangadót

A viszonylag sok gól ellenére mindkét kapus remekelt, visszavette a tabella első helyét a Kecskeméttől a címvédő.
A labdarúgó NB I 12. fordulójában a Puskás Akadémia 4–2-re kikapott odahaza a Ferencvárostól.

Nyilatkozatok:

Sztanyiszlav Csercseszov: A kupamérkőzést követően érthetően mérgesek voltunk, a játékosok és a stábtagok sem lehettek boldogok a kiesés miatt. Ettől függetlenül nem beszéltünk túl sokat az Iváncsán történtekről, inkább már a következő feladatokra koncentráltunk, a bajnokságban és a nemzetközi kupában is fontos mérkőzés vár ránk. Pénteken persze még a Puskás Akadémiával foglalkoztunk, taktikai tréninget vezényeltem a csapatnak, illetve videók segítségével is feltérképeztük az ellenfelet. Napi munka zajlott, de jelen helyzetben nincs is többre lehetőségünk, hiszen háromnaponta követik egymást a mérkőzések. Ellenük játszottuk az idény első bajnoki mérkőzését, emlékszem, nem volt könnyű dolgunk, az utolsó pillanatokban szerzett góllal tudtunk győzni. A Puskás Akadémia azóta is jó teljesítményt nyújt, stabil csapat remek játékosokkal, így nehéz meccsre számítok.

A mérkőzés:

Puskás Akadémia — Ferencváros: 2-4 (2-3)
Felcsút, Pancho Aréna, 18:30. 3.121 néző.
Vezette: Erdős József (asszisztensek: Tóth II. V., Kóbor; Videóbíró: Iványi Zoltán; VAR asszisztens: Bornemissza; VAR operátor: Szőts; tartalékjv.: Antal P.)

Puskás Akadémia: Tóth B. — Mezgrani (Van Nieff, 13.), Spandler, Stronati, Nagy Zs. — Batik, Favorov (Urblík, 46.) — Kiss T., Baluta (Sahab, 86.), Corbu (Gruber, 46.) — Puljic (Colley, 80.)
kispad: Markek, Slagveer, Rutherford, Skribek, Komáromi
vezetőedző: Hornyák Zsolt

Ferencváros: Dibusz — Wingo, S. Mmaee, Knoester, Pászka — Vécsei, Laidouni (Gojak, 62.) — Zachariassen, Marquinhos (Besic, 69.), Traoré — R. Mmaee (Nguen, 86.)
kispad: Bogdán, Mercier, Esiti, Kovacevic, Thelander, Auzqui
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: Puljic (3. – 11-esből), Nagy Zs. (33.) illetve Marquinhos (8.), R. Mmaee (29.), Traoré (45., 53.)
Sárga lap: Spandler (9.), Corbu (37.), Baluta (50.), Kiss T. (90+1.) illetve Laidouni (51.), Besic (75.)

Három perc sem telt el a forduló rangadójából, a Puskás Akadémia megszerezte a vezetést: Samy Mmaee csúszott be felelőtlenül a tizenhatoson belül, elkaszálta Marius Corbut, a Mol Fehérvár elleni kupameccsen győztes gólt szerző Jakov Puljic pedig értékesítette a megítélt tizenegyest.

A hazaiak alighanem aláírták volna, ha ezzel a találattal besöprik a három pontot, ám nem így történt, a 7. percben ugyanis Marquinhos vette be remek mozdulattal Tóth Balázs kapuját. A brazil támadó mellel vette át a szöglet után menteni igyekvő Batik Bence középre fejelt labdáját, majd mielőtt lepattant volna, huszonkét méterről, elemi erővel a kapu bal oldalába lőtt jobb lábbal.

A Fradi lényegesen magasabb fordulatszámon pörgött, mint a Kecskemét, a Mezőkövesd vagy akár az Iváncsa ellen, egyre-másra dolgozta ki ígéretes lehetőségeit, különösen a bal szélen volt veszélyes. A 29. percben góllá érett a fölénye, Aissa Laidouni remek ütemben ugratta ki Ryan Mmaeét, aki 17 méterről szép mozdulattal bal lábbal a kapuba lőtt.

A Puskás Akadémián némi zavart lehetett érezni, ám egy 35 méterről elvégzett szabadrúgás után Nagy Zsolt a bal oldali kapufa érintésével a kapuba fejelt – ez volt a tizenötödik éve a klub kötelékében szereplő játékos 10. élvonalbeli gólja. Az egyenlítő találat részben Adama Traoré lelkén száradt, mellőle stukkolta ugyanis a labdát a kapuba a magyar válogatott bal oldali védője. A mali támadó azonban jóvá tette hibáját, az első játékrész hajrájában értékesítette ziccerét – nem csoda, hogy megünnepelte a pillanatot, hiszen nyolc gól nélküli tétmérkőzés után talált be a Ferencvárosban.

A második félidő negyedórás késéssel vette kezdetét, mert a Pancho Aréna fényei néhány percre kihunytak, s kellett némi idő, mire a reflektorok ismét kellő teljesítménnyel üzemeltek. Az FTC-játékosokat ez nem zökkentette ki, ott folytatták, ahol a szünet előtt abbahagyták: Ryan Mmaee mesteri labdával szolgálta ki Adama Traorét, aki négy méterről a kapuba lőtt, ezzel együttese kétgólos előnyre tett szert.

A PAFC a második félidőre háromvédős rendszerre állt át, ami jó húzásnak bizonyult, a felcsútiak ugyanis többet veszélyeztettek, mint az első negyvenöt percben. Előbb a szünetben becserélt Gruber Zsombornak, majd Alexandru Balutának volt egy-egy remek lövése, majd Jakov Puljicnak egy közeli, életerős fejese, ám Dibusz Dénes mindannyiszor bravúrral védett. A túloldalon Tóth Balázs is brillírozott, Adama Traorét nagyszerű mentéssel választotta el a mesterhármastól, majd Amer Gojak lövése után hárított.

Az eseménydús, magyar mércével mérve rendkívül színvonalas találkozón a sok helyzet ellenére több gól nem született, így a Ferencváros 2015. április 3-a után aratott első felcsúti győzelmével a fordulót a tabella élén zárja. 2–4

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok: 

A Ferencváros trénere, Sztanyiszlav Csercseszov szerint jó mérkőzést láthattak a nézők a helyszínen és a közvetítést nézve is.

„Mindkét csapat jó teljesítmény nyújtott, elégedettek lehetünk. Azt a szerencsétlen kupavereséget valamelyest sikerült kijavítanunk. Örülök annak is, hogy hét év után ismét nyerni tudtunk Felcsúton bajnoki mérkőzést. Mentálisan is jó teljesítményt nyújtottak a srácok.”

A Nemzet Sport arról kérdezte: az iváncsai vereség után hogyan rázta fel a srácokat?

„A találkozó után megerősítettem a csapatot, és nem csak kritizáltam, hiszen azon a mérkőzésen is megtettek a fiúk mindent, de sajnos előfordulnak ilyen meccsek. Profi módon ilyenkor csak annyit tehet az ember, hogy nyugodtan kielemzi a találkozót. Lehet ilyenkor dühösnek lenni, de egy profi szakembert nem ragadhatnak el az érzelmek.”

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt azzal kezdte: régen nem látott ilyen jó focit Magyarországon.

„És régen dicsértem a csapatomat vesztes mérkőzés után… De a harminc kapura lövés bizonyítja, hogy azért valami itt növekedik évről évre. Szomorú dolog most értékelnem, mert kikaptunk, de egy ilyen erős Fradival nagyon jó meccset tudtunk játszani. Mindkét kapus jó teljesítményt nyújtott, tényleg régen láttam ilyen jó meccset. Sajnos nem tudtunk pontot szerezni, de köszönöm a csapatomnak a hozzáállást, a Fradinak pedig gratulálok. Három és fél éves munkám során először dicsérem meg a csapatot vesztes mérkőzés után.”

Ryan Mmaee:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Puskás Akadémia hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2022.X.22. Puskás Akadémia – Ferencváros: 2-4 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+3.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+3.

  PERC
  Még egy hazai szöglet van hátra… Van Nieff jobb oldali beadását az ötös bal sarkáról kapura fejeli Nagy, Dibusz balra vetődve hatalmasat véd!

  90+2.

  PERC
  Zahedi jobbal 23 méterről Zachariassenbe lő, Nagy Zsolt lapos indítása után.

  90+1.

  PERC
  Kiss Tamás kap sárga lapot labdaelrúgásért.

  90+1.

  PERC
  Kiss kornere Besicé.

  90+1.

  PERC
  Samy Mmaee és Knoester is lemaradt.

  90.

  PERC
  Colley jobbal 12 méterről, kissé jobbról a kilépő Dibuszba lő!

  89.

  PERC
  Három perc a ráadás.

  87.

  PERC
  A havonta tízmilliókat kereső Sahab Zahedi be, Baluta le. Luxuscsere II.

  86.

  PERC
  Tokmac Nguen be, Ryan Mmaee le.

  84.

  PERC
  Gojak jobbal, 13 méterről kapura rúgja Traoré passzát, Mezgrani bevetődik, de így is véd jobbra vetődve Tóth.

  83.

  PERC
  Lamin Colley be, Puljic le, ékcsere. Hornyák óvatos duhaj.

  80.

  PERC
  Jobb oldali szöglet után Traoré hat méterről, középről jobbal a jobb alsó felé kotorja a labdát, Tóth vetődve hatalmasat véd!

  78.

  PERC
  A balról középre szálló kornert a léc fölé fejeli az ötös elől Knoester.

  77.

  PERC
  Spandler bakija után Ryan Mmaee Zachariassen elé sarkazza a labdát, aki ballal tízről a jobb felső sarok mellé lő, de azért, mert beleért a labdába a bevetődő Spandler és Stronati.

  76.

  PERC
  Gojak kornere Tóthé.

  76.

  PERC
  Traoré bal oldali beadását elrúgja az ötösön Stronati Gojak elől, szétesett a felcsúti középpálya.

  75.

  PERC
  Muhamed Besicnek Van Nieff megrúgásáért jár a sárga lap.

  74.

  PERC
  Egy szép csel után, ballal.

  74.

  PERC
  Gojak lő a bal alsó felé 20 méterről, vetődve kiüti onnan a labdát Tóth.

  73.

  PERC
  Traoré bal oldali beadását kivágja középről Stronati.

  70.

  PERC
  Urblík lő jobbal a léc fölé a tizenhatos elől, alaposan célt tévesztve.

  69.

  PERC
  Muhamed Besic be, Marquinhos le.

  69.

  PERC
  Lövőcsel kellett volna.

  68.

  PERC
  Puljic okos passzát Gruber ballal 10 méterről az elévetődő Knoesterbe pazarolja.

  67.

  PERC
  Marquinhos begörcsölt, csere lesz.

  67.

  PERC
  Nagy ad be balról ballal, Gojak középre fejeli ki a labdát, Baluta jobbal kapásból a jobb sarok mellé lő kissé balról, 22 méterről. Két ölnyivel.

  64.

  PERC
  Baluta középe ad balról, Spandler középre ad fejjel, Puljic kapura fejel négyről, de középre, eléri a labdát Dibusz látványos mozdulattal.

  63.

  PERC
  Baluta kissé balról jobbal a léc alá lőne, 18 méterről, de vetődve eléri a labdát Dibusz!

  61.

  PERC
  Amir Gojak be, Laidouni le, motorcsere.

  61.

  PERC
  Nagy laposan ad most be balról, jobbal Gruber kapura lő 9-ről, Dibusz jobbra vetődve véd!

  60.

  PERC
  Dibusz rossz helyre üti Nagy bal oldali beadását, de védői kisegítik, blokkolja Knoester Kiss hatméteres lövését.

  57.

  PERC
  Marquinhos lő jobbal a bal felső fölé az ötös jobb sarkáról.

  57.

  PERC
  Wingo jobb oldali beadását Laidouni jobbal 12-ről a bevetődő Spandlerbe rúgja, majd Tóth védi Ryan Mmaee 12 méteres, középre tartó lövését. Nem is, Stronati mentett hatalmasat bevetődve!

  56.

  PERC
  A felcsútiak hazai pályán még veretlenek (3 siker, 2 döntetlen), mindössze két gólt kaptak, de mindkettő két pontjukba került: a KTE, majd a Vidi ellen is 1–1-re végeztek.

  55.

  PERC
  Fotók: Árvai Károly

  54.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  54.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  54.

  PERC
  ADAMA TRAORÉ ISMÉT BETALÁL, Ryan Mmaee jobb oldali beadását a kapu közepébe rúgja ballal, Batikot megelőzve, félmagasan. Négy méterről, picit balról: 2–4!

  52.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (2–4) Traoré
  50.

  PERC
  Ebben a hónapban már másodszor esett meg a címvédő Ferencvárossal, hogy egymás után két tétmeccsen is kikapott. Október elején előbb Kecskeméten a bajnokságban (0–2), majd Belgrádban a Crvena zvezda ellen az El-ben (1–4) maradt alul, most pedig előbb Mezőkövesden (1–2), aztán szerdán az Iváncsa elleni kupatalálkozón (hosszabbítás után 2–3) veszített – ráadásul az utóbbi két alkalommal nyerő állásból. Ha most a PAFC-cal szemben is térdre alulmarad Sztanyiszlav Csercseszov együttese, akkor olyan vereségszériába kerül, amire legutóbb 2011 szeptemberében, Détári Lajos vezetőedzői időszakában volt példa. Akkor Győrben (0–2), Kecskeméten (0–1), majd odahaza a Videoton ellen (0–1) zsinórban három bajnokit buktak el a zöld-fehérek.

  50.

  PERC
  Aissa Laidouni kap sárga lapot Nagy felrúgásáért, aki a felezőnél azt használta volna ki, hogy a szűrő és Wingo egymásra várt.

  50.

  PERC
  Laidouni jobb oldali beadását balra fejeli ki most Batik, szépen, pontosan.

  49.

  PERC
  Alexandru Balutának sárga lap Zachariassen megrúgásáért.

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  10.

  PERC
  Az eddigi 11 forduló alatt csupán kétszer fordult elő, hogy kettőnél több gólt volt a Puskás Akadémia mérkőzésén: Zalaegerszegen 2–1-re, Pakson 3–1-re nyert Hornyák Zsolt csapata.

  FÉLIDŐ

  Gruber Zsombor be, Corbunak nagyon nem ment ma.

  FÉLIDŐ

  Urblík József be, Favorov le.

  FÉLIDŐ

  Folytatjuk!

  FÉLIDŐ

  Alakul…

  FÉLIDŐ

  Fotó: Borsos László

  FÉLIDŐ

  Nincs elérhető leírás.

  FÉLIDŐ

  Negyedóra múlva lesz áram – jelenti az M4 Sport.

  FÉLIDŐ

  Elment az áram a stadionban…

  FÉLIDŐ

  41 százalékban volt a hazaiaknál a labda, 3-szor lőttek kapura a hazaiak, 2 ment a kapu felületére, a vendégeknél ez az arány 10/5.

  FÉLIDŐ

  A Puskás Akadémia jelenleg a leghosszabb veretlenségi sorozattal büszkélkedő alakulat az NB I-ben, Hornyák Zsolt gárdája 10 forduló óta nem kapott ki (5 siker, 5 iksz). Legutóbb még a nyitó körben a Groupama Arénában épp a zöld-fehérekkel szemben maradt alul.

  FÉLIDŐ

  Az FTC bosnyák védőjének, Muhamed Besicnek kellemetlen emlékei vannak a Puskás Akadémia elleni idegenbeli találkozókról, hiszen 2013-ban, majd idén januárban is kiállították – utóbbin már a 24. percben –, és csapata mindkét találkozót vereséggel zárta. Talán csak ezért kispados ma?

  FÉLIDŐ

  A felcsúti együttes mind a négy győzelmét pályaválasztóként érte el a IX. kerületiekkel szemben: az elsőt 2013-ban még a régi székesfehérvári Sóstói Stadionban (3–1), a többi hármat, 2018-ban (1–0), 2019-ben (4–1) és idén januárban (1–0) a Pancho Arénában. A PAFC pályaválasztása mellett a döntetlen volt leggyakoribb kimenetel, 11 találkozóból hat végződött így: négyszer 1–1, egyszer-egyszer pedig 0–0, illetve – legutóbb – 2–2 volt az eredmény.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  MEGLEPŐDNÉNK, ha ugyanolyan hozzáállással lépne pályára az FTC, mint Kecskeméten, Mezőkövesden vagy éppen Iváncsán. Sztanyiszlav Csercseszovtól azt várom, hogy feltüzeli csapatát, ám ez még nem
  garancia a vendégsikerre, a Puskás Akadémia ugyanis az utóbbi években rendre méltó ellenfele a zöldeknek. Döntetlent várok. BORSOS László a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői:
  Böde Dániel 7
  Ezekiel Henty 3
  Joao Nunes 3
  Aissa Laidouni 2
  Lencse László 2

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+3.

  PERC
  Traoré: 22 meccs a Fradiban, 13 góllal és 5 gólpasszal.

  45+1.

  PERC
  Lesz az 3 is.

  45+1.

  PERC
  Kettő perc a ráadás.

  44.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (2–3) Traoré

  44.

  PERC
  ADAMA TRAORÉ első mai villanása, ballal a kapu közepébe lő az ötös bal sarkáról, a kapus lába között. Marquinhos adta középről a gólpasszt, jobbal. 2–3!

  44.

  PERC
  Ryan Mmaee jobbal nagyon a léc fölé lő középről, Van Nieff-fel birkózva.

  41.

  PERC
  Corbu megindul a bal szélen, de nagyon rossz a ballábas beadása.

  40.

  PERC
  A zöld-fehérek a legutóbbi négy (!) idegenbeli tétmérkőzésüket kivétel nélkül elveszítették (köztük az NB III-as Iváncsa elleni kupameccset is). Ilyenre legutóbb 2011-ben volt példa! (mlsz.hu)

  40.

  PERC
  Kétségkívül a forduló rangadója, már csak azért is, mert az első és a harmadik találkozik egymással, a bajnok a leghosszabb aktuális veretlenségi szériát maga mögött tudó csapattal. A két gárda nyári mérkőzése nagy csatát hozott, a Ferencváros a 94. percben szerzett góllal nyert 1–0-ra, úgy, hogy a vendégek közül Favorov tizenegyest hibázott. A Puskás Akadémia hazai mérlege felemás a mostani idényben, a bajnoki mérkőzéseket tekintve győzelmek és döntetlenek váltogatják egymást.

  38.

  PERC
  Nagy első kanadai pontja az idényben, a 6. fellépésén.

  37.

  PERC
  Marius Corbu kap sárga lapot Wingo lerántásáért.

  37.

  PERC
  Ryan Mmaee az előző 6 bajnokiján 5 kanadai pontot szerzett.

  35.

  PERC
  Traoré 24 méterről ballal a bal alsóba lőne, Tóth vetődve fogja a labdát.

  34.

  PERC
  Baluta jobbról jobbal az ötös elé teker egy szabadrúgást, NAGY ZSOLT mindenkinél magasabbra ugrik, a bal sarokba fejeli a labdát. Hétről, középről. A labda lepattant a kapu előtt, félmagasan szállva érintette a kapufát, aztán a hálóba perdült. Dibusznak esélye sem volt: 2–2!

  33.

  PERC
  Rangadó, na ja…

  33.

  PERC
  NAGY ZSOLT IS GÓLT SZEREZ, EGYENLŐ!

  33.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (2–2) Nagy
  32.

  PERC
  Kiss megindulna a bal szélen, de fennakad Pászkán.

  32.

  PERC
  Pászka szögletét Zachariassen jobbal a léc fölé küldi a tizenhatos előteréből.

  31.

  PERC
  Laidouni ismét megvillan, Traoré balról ballal a bal sarok elé emel a passza után, hatról Marquinhos jobbal Tóthba lő.

  30.

  PERC
  Ryan Mmaee: 16 meccs az idényben, 5 góllal.

  30.

  PERC
  Laidouni remek passzát RYAN MMAEE a bal felső sarokba rúgja középről, 18 méterről, az elkéső Batik mellől. 1–2!

  29.

  PERC
  FORDÍT A FRADI!

  29.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–2) Mmaee
  28.

  PERC
  Spandler mellől.

  28.

  PERC
  Marquinhos kissé balról, 10-ről jobbal jócskán a bal alsó mellé lő.

  28.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  28.

  PERC
  Pászka a balon visszafordul, jobbal ad laposan vissza Vécseinek, aki ballal 10 méterről a jobb felső mellé emeli a labdát. De les, Marquinhos lesről indult anno.

  27.

  PERC
  Az FTC továbbra is teljesen eltérően teljesít, ha Budapesten, vagy vidéken vendégszerepel: a két fővárosi fellépéséről, az Illovszky- és a Szusza-stadionból győztesen távozott, ám mind a két vidéki helyszínen, Kecskeméten és Mezőkövesden is vereséget szenvedett.

  25.

  PERC
  Ismét esik az eső Felcsúton.

  23.

  PERC
  Fotó: Árvai Károly

  22.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  22.

  PERC
  Nagy Zsolt lő ballal kapura a tizenhatos elől, Samy Mmaee fejjel blokkol.

  22.

  PERC
  Batik emelése után Kiss lő jobbal jobbra kisodródva a rövid sarok mellé.

  21.

  PERC
  Laidouni emel Marquinhos elé, Tóth kifut, tisztáz, de nem az igazi a rúgása… Nagy elrúgja a labdát aztán Zachariassen elől.

  19.

  PERC
  Kiss felrúgja Marquinhost a hazai térfél közepén.

  14.

  PERC
  Mezgrani lesérült, Yoëll van Nieff váltja. Jobbhátvéd helyett középső középpályás.

  13.

  PERC
  Marquinhos passzát Laidouni jobbal a léc fölé vágja Puljic elől, középről, 18 méterről.

  12.

  PERC
  A PAFC vendégeként nem nagyon megy a Ferencvárosnak, hiszen eddig csak egyszer sikerült győznie a Pancho Arénában, annak is több mint hét és fél éve: 2015. április 3-án Böde Dániel duplájával nyertek 2–1-re a zöld-fehérek.

  10.

  PERC
  Kiss jobb oldali, lapos beadását az ötös előtt nem találja el ballal rendesen Baluta, és így éppen nem jó a labda a balján futó Corbunak…

  10.

  PERC
  Pászka adja be balról a szabadrúgást, ballal, Samy Mmaee a jobb sarok mellé fejeli a labdát 13 méterről.

  10.

  PERC
  Spandler Csaba kap R. Mmaee lerántásáért sárga lapot.

  9.

  PERC
  Pászka adott be balról ballal szögletet, amelyet az ötös elől rossz helyre fejelt ki Batik.

  9.

  PERC
  MARQUINHOS nagy góllal egyenlít, bal oldali szöglet után jobbal a jobb alsó sarokba lő kissé balról, 21 méterről. Tóth hiába vetődött: 1–1!

  7.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (1–1) Marquinhos
  7.

  PERC
  Puljic odatalpal véletlenül a jobb szélen Zachariassennek, rohan azonnal elnézést kérni az ék. Aki az idényben eddigi 5 bajnokiján nem szerzett gólt.

  4.

  PERC
  Pászka bal oldali beadása Stronatié.

  3.

  PERC
  JAKOV PULJIC jobbal félmagasan a jobb sarokba lő, a vetődő Dibusz beleér, de hárítani nem tud. 1–0!

  3.

  PERC
  11-es GÓÓÓL!!! (1–0) Puljic
  2.

  PERC
  Samy Mmaee teljesen fölöslegesen elrúgja az ötös bal sarka előtt Corbut, miután a szélső által elpasszolt labda legalább öt méterre járt már a védőtől…

  1.

  PERC
  BÜNTETŐ!

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  Alaposan felázott a pálya.

  Szolnoki Rolandé a kezdőrúgás. Örökölte apja tehetségét. Nagyon pontosan passzol az odafutó Spandlerhez.

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  A hazaiak fehérben, a vendégek fekete-zöld mezben és fekete nadrágban.

  A Mol Fehérvár ikszelt odahaza a Pakssal.

  A Magyar Marketingszövetség által kiosztott díj odaítélésekor a Ferencváros a magyar férfi labdarúgó-válogatottat és a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatát előzte meg.

  34 ferencvárosi gólra 24 felcsúti találat jutott.

  Egy kis örökmérleg! Eddig 23-szor csaptak össze az NB I-ben, az örökmérleg 4 felcsúti diadal, 10 döntetlen, 9 ferencvárosi siker. Az FTC a legutóbbi hat találkozójukból csak egyet, épp a mostanáig legutolsót tudta megnyerni a Puskás Akadémiával szemben. Azt is Kristoffer Zachariassen hosszabbításban elért góljával (1–0) húzta be. Előtte közel két évig nyeretlen volt a felcsúti csapattal szemben (4 döntetlen, 1 vereség).

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Ferencvárostól a Puskás Akadémiához:
  2021, Gera Dániel, kölcsönbe
  2017, Skribek Alen
  2017, Radó András
  2016, Magyar Zsolt
  2016, Csilus Ádám
  2016, Gyömbér Gábor, ingyen
  2015, Deutsch László, i.
  2005, Csurka Zoltán, kölcsönbe

  Eltiltott nincs.

  A hazaiaktól Golla (bokaszalag-szakadás), Plsek és Szolnoki (mindkettő térdműtét után), a vendégektől Civic és Kovacevic (mindkettő combizomhúzódás) sérült.

  -- Fájdalmas vereséget szenvedtünk szerdán – mi történt azóta a csapat háza táján?

  -- A kupamérkőzést követően érthetően mérgesek voltunk, a játékosok és a stábtagok sem lehettek boldogok a kiesés miatt. Ettől függetlenül nem beszéltünk túl sokat az Iváncsán történtekről, inkább már a következő feladatokra koncentráltunk, a bajnokságban és a nemzetközi kupában is fontos mérkőzés vár ránk. Pénteken persze még a Puskás Akadémiával foglalkoztunk, taktikai tréninget vezényeltem a csapatnak, illetve videók segítségével is feltérképeztük az ellenfelet. Napi munka zajlott, de jelen helyzetben nincs is többre lehetőségünk, hiszen háromnaponta követik egymást a mérkőzések.

  -- Milyen meccsre számít szombaton a Puskás Akadémia vendégeként?

  -- Ellenük játszottuk az idény első bajnoki mérkőzését, emlékszem, nem volt könnyű dolgunk, az utolsó pillanatokban szerzett góllal tudtunk győzni. A Puskás Akadémia azóta is jó teljesítményt nyújt, stabil csapat remek játékosokkal, így nehéz meccsre számítok.

  Interjú Sztanyiszlav Csercseszovval a fradi.hu-n

  A felcsúti találkozó aligha lesz sétagalopp, hiszen a PAFC mumusa a zöldeknek, akik legutóbb 2015. április 3-án nyertek a Pancho Arénában (a meccs a duplázó Böde Dániel második, fél pár cipőben szerzett gólja miatt marad leginkább emlékezetes, s megjegyeznénk, a csatárt aligha kellett motiválni a találkozón…). Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőnek nincsenek jó emlékei a felcsúti mérkőzésekről, hiszen első ferencvárosi tétmeccsén csapata 1−0-s vereséget szenvedett, majd áprilisban 2−2-re végzett úgy, hogy kétgólos előnyt szórakozott el a második félidőben.

  A SZÉGYENLETES KUPAKIESÉS UTÁN a Puskás Akadémiával csap össze a Ferencváros a bajokságban. Az FTC-nek nemcsak a három pont besöprése lesz a tét, sok játékosának saját becsülete visszaszerzéséért is kell tepernie, mert az utóbbi időszakban tanúsított hozzáállásukat látva kijelenthető, a nemzetközi kupaszereplés „árnyékában” félvállról vették a magyarországi sorozatok mérkőzéseit, ami morális kérdéseket vet fel.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PAFC–FTC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső