2022.XI.13. Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-2

Traoré és Auzqui is betalált, ismét kikapott odahaza a Honvéd

Teljesen megérdemelten szerzett három pontot a Ferencváros, belefért pár helyzet elpuskázása is.
A labdarúgó NB I 16. fordulójában a Budapest Honvéd 2–0-ra kikapott odahaza a Ferencvárostól, amely nyolcpontos előnnyel térhet téli pihenőre.

Nyilatkozatok:

Dean Klafuric:Tiszteljük az ellenfelet, a Fradi egy komoly tradíciókkal bíró klub, de mi is nagy klub vagyunk, ez a mérkőzés rangadó (a rangadó szót egyébként magyarul használta Dean Klafuric – a szerk.), egy újabb rangadó és egy rangadón nem számít a tabellán elfoglalt helyezés. Ahogy mondtam, játszunk akár az utolsó, akár az első ellen, győzni akarunk, ennek érdekében pedig a csütörtök az alap, onnan kell folytatnunk vasárnap.

Sztanyiszlav Csercseszov: — Ismét egy fővárosi rangadó következik, ami egyben az utolsó tétmeccsünk is lesz egy roppant hosszú év végén. Vannak sérültjeink, illetve olyan labdarúgónk is van, aki már a válogatottjával készül a közelgő katari világbajnokságra. Mindettől függetlenül készen állunk a Honvéd elleni összecsapásra, a három pont megszerzése lesz a célunk. Mindenképpen szeretnénk győzelemmel búcsúzni az idei évtől.

A mérkőzés:

Bp. Honvéd — Ferencváros: 0-2 (0-0)
Bozsik Aréna, 15:45. 4.938 néző.
Vezette: Farkas Ádám (asszisztensek: Buzás, Szert; Videóbíró: Iványi Zoltán; VAR asszisztens: Kóbor; VAR operátor: Szőts; tartalékjv.: Zierkelbach)

Bp. Honvéd: Szappanos — Doka (Keresztes N., 33.), Prenga, Cirkovic, Capan, Zsótér — Jónsson, Gomis, Bocskay (Mitrovic, 64.), Domingues (Kerezsi, 64.) — Lukic (Kocsis D., 64.)
kispad: Tujvel, Klemenz, Plakuscsenko, B. Traoré, Ennin, Szabó A.
vezetőedző: Dean Klafuric

Ferencváros: Dibusz — Wingo, Botka, Kovacevic, Pászka — Besic, Gojak (Sigér, 73.) — Zachariassen (Haraisvili, 90+3.), Marquinhos (Auzqui, 60.), A. Traoré — Nguen
kispad: Bogdán, Vécsei, Thelander
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gól: A. Traoré (52.), Auzqui (90+4.)
Sárga lap: Doka (33.), Klafuric (42.) illetve Marquinhos (45.), Auzqui (66.), Besic (90+3.), Csercseszov (90+3.)

Ennyit tesz egyetlen győzelem a Vasas ellen: háromnegyed órával a kezdés előtt nehéz volt eldönteni, hol kígyózik hosszabb sor, a két kispesti legenda, Puskás Ferenc és Bozsik József legszűkebb pátriája, a Lipták grund nevét viselő vendéglátóipari egység pultjánál, vagy a hazai szurkolóknak megnyitott pénztárak előtt. Jellemző, hogy már percek óta ment a meccs, amikor még mindig jöttek befelé az emberek.

Akik késtek, lemaradtak a Honvéddal 2017-ben bajnoki címet nyerő, ma már a Philadelphia Union drukkereit boldogító Gazdag Dániel köszöntéséről. A válogatottal a Luxemburg és a Görögország elleni mérkőzésre készülő középpályás ezt követően a lelátó felé vette az irányt – élünk a gyanúperrel, Dean Klafuricnak nem lett volna ellenére, ha bevetheti a Ferencváros ellen… A piros-feketék horvát vezetőedzője így is próbált váratlant húzni: három belső védővel küldte csapatát a több kulcsemberét is nélkülöző, a kispadra csak hét játékost leültető, a kezdő tizenegyet elnézve tartalékosnak mégsem nevezhető FTC ellen.

A Puskás Ferencet hat évig ápoló Kovács Jenő kezdőrúgása után tizenhárom perccel újabb középkezdés következhetett volna, ha Adama Traoré gólját nem érvényteleníti les címén a VAR-ra „hallgató” Farkas Ádám. A vendégek mestere, Sztanyiszlav Csercseszov nem is az ítélet, hanem a hosszas várakozás miatt volt ideges, a drukkerek felé fordulva azt is felvetette, talán célszerűbb lenne hazamenni, mint itt időzni… Persze, senki sem mozdult, és Dibusz Dénes is a helyén volt, amikor Herdi Prenga fejesét kellett hárítania. Az irammal nem volt baj, a színvonallal már inkább, egy-egy szép megoldást többnyire egy-egy rossz követett, nagy helyzet nem is alakult ki egyik kapu előtt sem, így a – hivatalosan – csaknem ötezer néző sok mindent láthatott az első félidőben, de gólt nem.

A 48. percben megint túl korán örültek a fradisták: noha Tokmac Nguen megzörgette a hálót, lesről tette, a VAR-ra és az azzal párosuló rostokolásra nem is volt szükség. Ahogyan az 52. percben sem, amikor kétség sem férhetett ahhoz, hogy Adama Traoré szabályos gólt fejelt. Lazar Csirkovics postafordultával egyenlíthetett volna, ám az ő fejesét követően centikkel a kapu fölé szállt a labda. Mezőnyfölényben futballozott a listavezető, de a pályán nem volt akkora különbség a két csapat között, amekkoráról a tabella árulkodik. Dean Klafuric bátran cserélt, a 64. perctől fogva három Magyar Futball Akadémia-növendék, Keresztes Noel, Kerezsi Zalán és Kocsis Dominik alkotta a kispesti támadósort, utóbbinak akadt is egy ígéretes lövése, amelyet védett Dibusz. Közben a Fradi többször is eldönthette volna a meccset, de Szappanos Péter – Marco Rossi szeme láttára – bizonyította, hogy ferencvárosi „kollégájához” hasonlóan méltó a válogatott meghívóra.

A 93. percben még fejelni is felment, a 94. percben viszont már ő is tehetetlen volt Carlos Auzquival szemben – mindent összevetve a vendégek megérdemelten nyertek, és tették fel ezzel a koronát az őszi menetelésükre. 0–2

További képek: Farkas Zsolt, fradi.hu, nso.hu, Sportfotók

Nyilatkozatok:

A Ferencváros trénere, Sztanyiszlav Csercseszov szerint két szakaszra osztható a mérkőzés.

„Amíg meg nem szereztük a vezetést, az ellenfél rendezetten, kompaktan védekezett, minden labdáért küzdött, nagyon nehéz ilyen védelmet feltörni. Szerencsére sikerült egy pontrúgásból, ami után az ellenfélnek ki kellett nyílnia. Ez a nyílt sisakos harc biztosan jobban tetszett a nézőknek. Sok helyzetünk volt, ezekből két gólt tudtunk lőni.”

A Nemzeti Sport arra kérte a szakember, hogy értékelje a Fradi őszi szezonját.

„Intenzív fél éven vagyunk túl, rövid idő alatt harminc mérkőzést kellett lejátszanunk, köztük tizennégy nemzetközit. Gyakorlatilag két-három meccsünk volt hetente, ami nagyon nem egyszerű. Mindegyiket meg akartuk nyerni, sajnos a bajnokságban kétszer kikaptunk, de szerintem megálltuk a helyünket.”

A sajtótájékoztató végén arról is beszélt, hogy december 10-én vonul a Ferencváros először edzőtáborba, a 12 nap után két hét szünet, aztán újabb összetartás következik.

A Budapest Honvéd vezetőedzője, Dean Klafuric tisztában volt vele, hogy az NB I legerősebb csapata lesz az ellenfelük.

„Ezért hatalmas kihívás elé néztünk. Szeretnék gratulálni az ellenfélnek, illetve a saját játékosaimnak is az erőfeszítésért, ugyanis száz százalékot adtak, ebben nem érheti őket kritika, és ez volt ma a legfontosabb. A védekezés jól működött, kivéve a két gólt. A Ferencváros ellen nem várhatjuk, hogy lesz tíz nagy helyzetünk, ez rendkívül nehéz a Fradi ellen. De voltak azért lehetőségeink, két kapura tartó lövésünk. Voltak helyzeteink, amiket jobban megoldhattunk volna, a támadó harmadban hiányoztak az utolsó passzok, a jobb döntések.”

A Nemzeti Sport arra volt kíváncsi, milyen erősítésekre lehet szükség a télen, amiről azonban a tréner azt mondta, hogy erről a klubvezetés és a sportigazgató hozza meg a döntést.

„Az elemzés után úgy fogunk cselekedni, ahogy azt a helyzet megkívánja.”

Tabella:

Góllövőlista:

(A Nemzeti Sport, az nso.hu, a Ferencváros és a Bp. Honvéd hivatalos honlapja, valamint az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2022.XI.13. Bp. Honvéd – Ferencváros: 0-2 bejegyzéshez

 • PERCRŐL PERCRE:

  90+6.

  PERC
  VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

  90+6.

  PERC
  Capan fölöslegesen sarkazni próbált Mitrovics visszafejelt labdája után.

  90+5.

  PERC
  ELDŐLT! CARLOS AUZQUI az ötös jobb sarkáról jobbal a jobb alsóba lő! 0–2!

  90+5.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (0–2) Auzqui

  90+5.

  PERC
  Dibusz elkap egy 17 méteres emelést a szöglet után, Szappanos hiába jött előre.

  90+5.

  PERC
  Prenga elé lépett ki szépen Dibusz, elöklözte a labdát.

  90+4.

  PERC
  Zsótér beadása után tisztáz fejjel a vendégvédelem.

  90+3.

  PERC
  Giorgi Haraisvili be, Zachariassen le.

  90+3.

  PERC
  Csercseszov ordít a tartalék játékvezetővel, hogy nem jelezte a cserét.

  90+3.

  PERC
  Muhamed Besic elrúgja Szappanos elől a labdát a kirúgás előtt, sárga lap.

  90.

  PERC
  Négy perc a ráadás!

  89.

  PERC
  Fotó: Földi Imre

  89.

  PERC
  Nincs elérhető leírás.

  89.

  PERC
  https://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/92/38/81/cikk_2923881/1200HonvedFTC_960px.jpg

  87.

  PERC
  Igen, ezért nem örült a góljának a támadó!

  87.

  PERC
  DE KÉZ VOLT? Valamit nagyon vizsgál a VAR.

  87.

  PERC
  A beadást nem érte el Szappanos, kétségbeesetten vetődött ki az ötös elé.

  87.

  PERC
  ELDŐLT A MÉRKŐZÉS! TOKMAC NGUEN csak betalál, kissé balról, öt méterről a jobb alsó sarokba fejeli Marquinhos jobb oldali, jobblábas beadását. 0–2!

  83.

  PERC
  Auzqui passzol Traoréhoz, ő Nguent indítja, aki az ötös jobb sarkáról jobbal a jobb alsó mellé pazarolja a ziccerét, méterekkel célt tévesztve. Csirkovics lemaradt most.

  81.

  PERC
  Besic tízméteres lövését blokkolja Capan, Pászka bal oldali beadását Sigér az ötös bal sarka elől a jobb alsó mellé fejeli.

  80.

  PERC
  NAGY VÉDÉS! Auzqui passza után Prenga lassúnak bizonyul, majd elesik, de Nguen túl laza, jobbal tízről Szappanos fejére emeli a labdát.

  78.

  PERC
  Nguen megindulna, de hazaad előle a felezőtől Csirkovics.

  76.

  PERC
  A Mitrovics indította Kocsis beadása nagyon rossz középre, Kerezsi felé.

  75.

  PERC
  Sigér nemsokára 32 éves lesz, ebben az idényben ez a 6. mérkőzése.

  74.

  PERC
  Sigér Dávid be, Gojak le.

  74.

  PERC
  Gojak mindjárt lemegy, de előtte bead jobbról egy szögletet… Zachariassen elől elfejeli a labdát Prenga.

  71.

  PERC
  Traoré az ellenfelet szökteti balról, Kovacevic sem figyel, Kocsis ballal 14-ről, középről kapura lő, de véd az ötösön álló Dibusz a léc alatt!

  64.

  PERC
  Kerezsi Zalán be, Domingues le, szélsőcsere.

  64.

  PERC
  Kocsis Dominik váltja Lukicsot, ék helyett szélső.

  64.

  PERC
  Nikola Mitrovics be, Bocskay le, motorcsere.

  64.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  64.

  PERC
  Auzqui beadását rosszul kezeli le középen Nguen.

  64.

  PERC
  Auzqui 15 meccsen 670 percet játszott ebben az idényben, 800 ezer euróért vették, és 31 éves.

  61.

  PERC
  Carlos Auzqui be, Marquinhos le. Szélsőcsere.

  60.

  PERC
  A kispestiek március 5., tehát nyolc hónapos szünet után tudtak újra bajnokit nyerni a Bozsik Arénában.

  60.

  PERC
  A tavaly nyáron átadott Bozsik Arénában nemcsak nyerni, de még pontot szerezni sem tudott a Honvéd a Ferencváros ellen: 2021 szeptemberében 1–0-ra, idén áprilisban 2–1-re győztek Dibusz Dénesék. Sőt, a februári Magyar Kupa-találkozót is 1–0-val a IX. kerületiek húzták be. A régi kispesti létesítményben legutóbb abban az idényben tudott nyerni a Honvéd, amikor 2017-ben bajnok lett. A 2–1-es siker alkalmával a hazaiak találatait a most is oszlopos csapattag Zsótér Donát, valamint a múlt télen távozott Eppel Márton lőtte, a kispadról még Marco Rossi irányított.

  60.

  PERC
  Bocskay sarokrúgását kifejeli a kapu elől Traoré. Kontra, Marquinhost elnyomja Gomis, előtte Domingues lábára odalépett Nguen.

  59.

  PERC
  Zsótér lő a 16-os elől, Botkán és Wingón is megpattan a ballábas, 21 méteres próbálkozás.

  58.

  PERC
  Zsótér a Fradi ellen: 25 meccs, 2 gól, 0 gólpassz.

  57.

  PERC
  Traoré a Honvéd ellen: 2 meccs, 4 gól.

  56.

  PERC
  Traoré: 26 meccs a Fradiban ebben az idényben, 15 góllal és 5 gólpasszal.

  55.

  PERC
  FÖLÉ! Bocskay jobb oldali, jobblábas szögletét Botka mellől milliméterekkel fejeli a bal felső sarok fölé hat méterről, középről Csirkovics.

  54.

  PERC
  ADAMA TRAORÉ ismét betalál, Gojak jobb oldali, jobblábas szögletét az ötösről, középről, Zsótért és Csirkovicsot megelőzve a jobb alsó sarokba fejeli. Bocskay menthetne, de ballal a félmagasan szálló labdát csak beljebb segíti: 0–1!

  52.

  PERC
  GÓÓÓL!!! (0–1) Traoré
  51.

  PERC
  Zsótér komoly mezőnymunkát végez ma.

  51.

  PERC
  Traoré emelését Zsótér fejeli ki a bal sarok és Wingo elől.

  48.

  PERC
  Besic passzát az ötös jobb sarkáról jobbal a kapu közepébe rúgja Marquinhos, a vetődő Szappanos alatt… de les!

  46.

  PERC
  FOLYTATJUK!

  FÉLIDŐ

  A piros-feketék az előző nyolc bajnokijukat elbukták a zöld-fehérek ellen, igaz, ezek közül az elsőt és a legutóbbit kivéve mindegyiket csupán egy góllal. Ehhez hasonló nyolcas sorozatra előzőleg utoljára 1935 és 1939 között volt példa a két együttes párharcában. (1922-től 1939-ig viszont egyhuzamban 35 (!) dél-pesti rangadón diadalmaskodtak a zöld-fehérek.)

  FÉLIDŐ

  Marco Rossi is a VIP-ben.

  FÉLIDŐ

  39 százalékban volt eddig a hazaiaknál a labda, 2 lövésükből 2 ment kapura, a másik oldalon ez az arány 1/0.

  FÉLIDŐ

  A XIX. kerületiek pályaválasztása mellett 109 találkozót rendeztek, közülük 39 hozott kispesti sikert, 14 lett döntetlen és 56 zárult a zöld-fehérek győzelmével.

  FÉLIDŐ

  A Honvéd a legutóbbi 16 NB I-es dél-pesti rangadó során csupán egyszer tudta legyőzni a Ferencvárost, 2019. április 27-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, 3–2-re. A piros-feketék diadalának értékét némileg csökkenti, hogy a Fradi akkor abban a tudatban léphetett pályára, hogy az eredménytől függetlenül már biztos volt a 30. bajnoki címe.

  FÉLIDŐ

  Ha a bajnoki összecsapásokhoz minden egyéb díjmérkőzést is hozzáveszünk, akkor ritka jubileumhoz érkezik a két csapat, hiszen az 1914-ben az Auguszta-serlegért zajlott találkozójuktól kezdve ez a 250. tétmeccsük! A mérleg 137–43–69 az FTC javára.

  FÉLIDŐ

  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  FÉLIDŐ

  E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
  Böde Dániel 7
  Borgulya István 4
  Eppel Márton 4
  Davide Lanzafame 4
  Lipcsei Péter 4

  FÉLIDŐ

  EGYIK CSAPAT JOBBAN VÁRHATJA az őszi idény végét, mint a másik: a Honvéd újabb borzalmas félidényt zár le, míg a Fradi amilyen sikeres, olyan fárasztó időszak végére tesz pontot. Valami mégis azt súgja, erre a kilencven percre a kispestiek és a ferencvárosiak is összekapják magukat, arról nem szólva, hogy a hazaiak hosszú idő után újra kedvező előjelekkel várhatják a derbit: március óta csütörtökön nyertek ismét hazai pályán, a Vasas ellen. Ez persze nem jelenti azt, hogy megint három pontot szereznek, de egyre talán jók lehetnek… PIETSCH Tibor a mérkőzés előtt.

  FÉLIDŐ

  VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

  45+5.

  PERC
  Marquinhos a bal alsó sarok mellé fejel hatról, kissé jobbról, Pászka beadását követően.

  45+4.

  PERC
  Jobbról.

  45+4.

  PERC
  Marquinhos beadását kirúgja Capan, sarokrúgás.

  45.

  PERC
  Zsótér bal oldali beadása kapuscsemege.

  45.

  PERC
  Marquinhos kap sárga lapot utólag. Reklamálásért.

  44.

  PERC
  Öt perc a ráadás.

  42.

  PERC
  Dean Klafuricnak sárga lap reklamálásért.

  39.

  PERC
  Pászka bal oldali beadását kapura fejeli Traoré hat méterről, Csirkovics csak beleér, a labda a léc fölé megy. Nagy mentés.

  37.

  PERC
  Pászka bal oldali beadását elfejeli az ötös és a gólra éhes Traoré elől Csirkovics.

  36.

  PERC
  A zöld-fehérek a vesztett pontokat tekintve 12 ponttal állnak jobban, mint a második helyezett Kisvárda, tényleges előnyük hat pont. Idegenben a legutóbbi hét tétmérkőzésükből csak egyet nyertek meg, és a Trabzonspor ellenitől eltekintve mindegyiken legalább két gólt kaptak (mlsz.hu).

  36.

  PERC
  A Honvéd csütörtökön legyőzte a Vasast, ezzel március óta először nyert bajnokit a Bozsik Arénában. Ezzel együtt egyelőre az utolsó előtti helyen áll a táblázaton. A kispestiek 2019. április 27. óta nyeretlenek a Ferencváros ellen.

  35.

  PERC
  Zsótér balról középre emel, Keresztes akrobatikus mozdulattal kapura lő, de blokkolják őt Kovacevicék.

  33.

  PERC
  Keresztes Noel áll be a helyére, Jónsson lesz a jobbhátvéd.

  32.

  PERC
  Albi Doka lesérült, de túl lassan megy le… sárga lap.

  31.

  PERC
  Doka kér ápolást, meghúzódott.

  30.

  PERC
  Pászka bal oldali, ballábas beadását Traoré a bal sarok mellé fejeli hatról. Capan is beleért még, korner.

  25.

  PERC
  Pászka beadását kifejeli Lukics, majd Botka emel középre, de az ötösön rosszul veszi le a labdát Kovacevic.

  24.

  PERC
  Marquinhos kiharcol a jobb szélen egy kornert, Bocskay és Domingues mellett.

  21.

  PERC
  FÓRUM, HOZZÁSZÓLÁS ITT!

  21.

  PERC
  Wingo megindul a jobb szélen, Csirkovics kirohan elé, bevetődik rutinosan. Kirúgás.

  19.

  PERC
  Az FTC hat házon kívüli találkozójának csak a felét tudta megnyerni, az egyetlen döntetlenjét legutóbb Fehérváron játszotta (2–2), a két vereségét szintén vidéken, Kecskeméten és Mezőkövesden szenvedte el. Fővárosi helyszíneken vendégként viszont még hibátlan: nyert a Vasas és az Újpest otthonában is.

  19.

  PERC
  A kispestiek most már elmondhatják, hogy nem nyeretlenek a saját pályájukon ebben az idényben, ám 1–4–2-es mutatójukkal és a 7 pontjukkal így is egyedül a Vasast előzik meg a hazai táblázaton.

  19.

  PERC
  Pászka balról remekül ad középre, de Gojak nagyon rosszul veszi le a labdát az ötös előtt. Szappanos a nevető harmadik.

  15.

  PERC
  Bizony, les.

  15.

  PERC
  De mint mond a VAR? Lukics lábáról Marquinhos bal bokájára pattant a labda, akkor les.

  15.

  PERC
  Videobíró.
  15.

  PERC
  Egy jobb oldali kisszöglet után Nguen kapura lő jobbal kissé jobbról, 18 méterről, az ötös bal sarkán álló Lukics lábán megpattan a labda, Szappanos véd a léc alatt, bravúrral, Capan és Prenga elalszik, ADAMA TRAORÉ egy fél méterről a kapuba fejel. 0–1?

  13.

  PERC
  VEZET A FRADI?

  10.

  PERC
  Domingues szépen indul, meg, Pászka feldönti, pontosabban lerántja a lábánál fogva a felezőnél.

  7.

  PERC
  Nguen pazarul emel a 16-os elől Marquinhoshoz, aki ballal tízről Szappanos bal vállát találja el. De les.

  6.

  PERC
  Marquinhos jobb oldali beadását is elkapja a jól kimozduló Szappanos.

  5.

  PERC
  Egy bal oldali beadást Prenga az ötös jobb sarkáról, Kovacevicet megelőzve kapura fejel, a bal sarok előtt védi Dibusz a félmagasan szálló labdát. Zsótér ível előre.

  4.

  PERC
  Gojak emel az ötös elé, Zachariassen elé szépen jön ki Szappanos a nagy füst leple alatt.

  3.

  PERC
  A hazai szurkolók tűzijátékkal készültek mára.

  1.

  PERC
  ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

  A hazaiak fekete-piros mezben és fekete nadrágban, a vendégek zöld-fehér mezben és fehér nadrágban.

  Gazdag Dánielt köszöntötték a hazaiak.

  470 FTC-s és 315 kispesti góllal.

  Egy kis örökmérleg! Ez a forduló legnagyobb múltra visszatekintő párosítása, hiszen 1916 óta 217-szer mérkőztek meg az első osztályban. A zöld-fehérek óriási fölényben vannak: az elmúlt évek sorozatos sikereinek köszönhetően már pontosan kétszer annyi találkozót nyertek meg, mint amennyit elveszítettek. Az örökmérleg 61 kispesti sikert, 34 döntetlent és 122 ferencvárosi diadalt mutat. Ezek közül három találkozót olyan bajnokságban játszottak, amely később félbeszakadt (egyet 1944-ben, kettőt 1956-ban); ezek nélkül az örökmérleg 59–34–121.

  JÖTTEK-MENTEK!
  A Honvédtól a Ferencvároshoz:
  2020, Gera Zalán, ingyen
  2019, Gróf Dávid, ingyen
  2018, Davide Lanzafame, 700 000 euró
  2016, Botka Endre, 500 000
  2016, Kundrák Norbert, ingyen
  2007, Edouard Ndjodo, kölcsönbe
  2007, Szemán Lajos
  2005, Budovinszky Krisztián
  2004, Keller József
  2003, Tarcsa Bence, ingyen
  2003, Marius Sasu, i.
  2002, Udvarácz Milán, i.
  2001, Szabó Tibor
  1999, Váczi Zoltán
  1998, Kovács Béla
  1998, Mátyus János, i.
  1974, Pusztai László
  1966, Katona Sándor
  1963, Perecsi Tibor
  1948, Mészáros József
  1940, Kalocsay Géza
  1934, Mikes Károly
  1922, Eisenhoffer Károly
  A Ferencvárostól a Honvédhoz:
  2020 Davide Lanzafame, kölcsön után végleg, 700 000 euró
  2019, Gera Zalán, ingyen
  2010, Sajó Dániel, kölcsönbe
  2008, Ihrig-Farkas Sebestyén, i.
  2007, Vernes Richérd, i.
  2006, Budovinszky Krisztián
  2003, Keller József
  2003, Gyenes Dávid
  2002, Hrutka János
  2002, Zombori Zalán
  2000, Kovács Béla
  1996, Arany László
  1984, Dózsa Attila
  1975, Máté János
  1974, Páncsics Miklós
  1970, Szűcs Lajos
  1950, Kocsis Sándor
  1950, Budai II László

  Eltiltott: a fradis R. Mmaee (piros lap).

  A hazaiaktól Lovric (vádliizom-húzódás), Nagy D. (térdműtét után), Samperio és Tamás K. (mindkettő combizomhúzódás) sérült, a vendégektől S. Mmaee, Knoester, Boli (agyrázkódás), Civic és Vécsei (mindkettő combizomhúzódás) maródi.

  „Nem is lehet kérdés, hogy győzni akarunk, minden meccsre ebben a szellemben készülünk, akár az utolsó, akár az első helyezettel szemben lépünk pályára – nyilatkozta Dean Klafuric a honvedfc.hu-n. – A legfontosabb a hozzáállás, amiben mérvadó a Vasas elleni meccs, ebből nem is engedhetünk. A győzni akarás, a megfelelő erőfeszítés és a hozzáállás, ezt kell mindig szem előtt tartani! Fontos, hogy csapatként futballozzunk, támogassuk egymást és persze időnként szerencsére is szükség van, de hosszú távon a munka és ez az attitűd vezethet a sikerekhez. Tiszteljük az ellenfelet, a Fradi egy komoly tradíciókkal bíró klub, ám mi is nagy klub vagyunk, ez a mérkőzés rangadó, egy újabb rangadó, és egy rangadón nem számít a tabellán elfoglalt helyezés. Ahogy mondtam, játsszunk akár az utolsó, akár az első ellen, győzni akarunk, ennek érdekében pedig a csütörtök az alap, onnan kell folytatnunk vasárnap.”

  „Ismét egy fővárosi rangadó következik, ami egyben az utolsó tétmeccsünk is lesz egy roppant hosszú év végén. Vannak sérültjeink, illetve olyan labdarúgónk is van, aki már a válogatottjával készül a közelgő katari világbajnokságra. Mindettől függetlenül készen állunk a Honvéd elleni összecsapásra, a három pont megszerzése lesz a célunk. Mindenképpen szeretnénk győzelemmel búcsúzni az idei évtől” – így a fradi.hu-n Sztanyiszlav Csercseszov.

  „Kemény meccsen vagyunk túl, s hiszem, hogy ebből a sikerből önbizalmat és erőt meríthetünk a Fradi elleni rangadó előtt. Meglepetést akarunk szerezni, s kicsit feljebb kapaszkodni a tabellán. Egyáltalán nem mindegy, milyen érzésekkel megyünk a téli szünetre. A Fradi rendkívül erős, még agresszívabban, még keményebben, még pontosabban kell futballoznunk, csak akkor lehet esélyünk ellene. Nyilván nem mi vagyunk az esélyesek, de a Kecskemét és a Mezőkövesd is bizonyította az idényben, hogy nem verhetetlen a Ferencváros. Nekem sem lehet más célom, mint hogy újra eredményes legyek!”

  S nincs megállás, vasárnap már újra pályára kell lépnie a Honvédnak: a bajnoki cím első számú várományosa, a Ferencváros érkezik Kispestre.

  „Érthetően boldog vagyok, hiszen végre nyertünk hazai pályán – mondta lapunknak Nenad Lukics, a Bp. Honvéd 30 esztendős szerb csatára, utalva arra, hogy a kispestiek legutóbb még március 5-én (!), a Debreceni VSC ellen (4–2) győztek bajnokin a Bozsik Arénában, az azóta lepörgött tíz hazai mérkőzésen hét döntetlen és három vereség volt a csapat mérlege. –   Nagyon kellett a három pont, hiszen az egyik legfőbb riválisunkkal játszottunk. Egyértelmű, nem úgy szerepelünk, ahogyan terveztük az idény előtt, sokkal többet várunk magunktól. Érdekes, hogy például Pakson több lehetőséget is elrontottunk gól nélküli állásnál, nem játszottunk rosszul, mégis súlyos vereséget szenvedtünk – egyértelmű tanulság, hogy sokkal jobb százalékban kell kihasználnunk a helyzeteinket. Szerencsére a Vasas ellen sikerült, sőt, a három gól is összejöhetett volna nekem, de az első félidőben Dombó Dávid a lécre ütötte a labdát a lövésem után. Úgy tűnik, nekem kellemes ellenfél az angyalföldi együttes, augusztusban is lőttem egy gólt ellene, akkor kettő-egyre nyertünk idegenben. Nemcsak a csapat, hanem a szurkolóink miatt is rendkívül fontos volt a hétközi siker: megértem a táborunk csalódottságát, hiszen jelenleg a tabella alsó feléhez tartozunk, ez nem méltó a klub hírnevéhez. Jó volt látni az örömöt az arcukon, amikor kétszer is betaláltam, fantasztikus pillanatokat éltünk meg, remélem, némileg sikerült kárpótolnom őket.”

  Sorozatban öt bajnokin nem volt eredményes Nenad Lukics, de a Bp. Honvéd csatára csütörtökön bizonyította, nem felejtette el a góllövés tudományát: a sereghajtó Vasas FC elleni, 2–0-ra megnyert meccsen duplázott. Az első gólja is szépre sikerült (Zsótér Donát passza után lőtte a labdát a kapu bal oldalába), a másodikat lapunk egyenesen a forduló góljának szavazta meg, miután a támadó előbb Baráth Botondot cselezte ki, majd Szivacski Donátot küldte el egy testcsellel, végül higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba.

  Nenad Lukics, a kispestiek szerb csatára parádézott, szebbnél szebb gólokat szerzett a csütörtöki, Vasas elleni bajnokin, s tervei szerint a Ferencváros ellen is a hátán viszi csapatát.

  ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A HONVÉD–FTC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső